Originally Posted by
Lefteris_X
μωρέ αυτό δεν είπα κι εγώ; αλλά με πολλές δόσεις ειρωνείας :P
Ότι δηλαδή, ο κύριος παπάροβιτς ισχυρίζεται πως το 1080@60 το πετύχαμε χάρη στο cloud (όχι την δύναμη αυτή καθαευτή για το engine, αλλά για την πολυπλοκότητα/ρεαλιστικότητα της ΑΙ, κι έτσι εξοικονομήσαμε πώρους τους οποίους επενδύσαμε σε εργατοώρες στην δημιουργία του engine 1080@60). EDIT/ τώρα που ξαναδιάβασα το προηγούμενο ποστ μου, ναι μεν το είπα με δόσεις ειρωνείας, αλλά το διατύπωσα με κάπως περίεργη διάταξη και φαίνεται σα να ερμήνευσα άλλα αντί άλλων το άρθρο του παπάρα της MS. /EDIT.
Με πιο απλά λόγια (το παραδέχεται πιο κάτω εκεί που λέει "Right. μπλα, μπλα, μπλα.."): αν δεν είχαμε την δύναμη του cloud να αναλάβει να "γεννά" ΑΙ της προκοπής (έτσι, ενδέχεται η default AI να είναι ΓΤΠ), δεν θα μπορούσαμε να βρούμε χρόνο για να προγραμματίσουμε engine με απόδοση 1080@60.
άρα; στο τέλος που καταλήγεις; στο σενάριο β) που είχα πει - την περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο Internet, δηλαδή, λαμβάνεις όχι "πλήρες" παιχνίδι, αλλά με μια "απλοική" (default) Τεχνητή Νοημοσύνη, που αν την περάσεις από την μετάφραση μπούρδας/marketingk BS talk, σημαίνει: επειδή ακριβώς ΔΕΝ επενδύσαμε χρόνο/εργατοώρες στην ΤΝ, για να μπορέσουμε να πετύχουμε 1080@60 ώστε να μην γίνουμε ρόμπα σε next-gen μηχάνημα, δυστυχώς η βασική / default ΤΝ (απλοϊκή όπως την λέω) είναι Κρετίνου Νοημοσύνη και θα παραμείνει έτσι, άπαξ ο χρήστης δεν έχει Internet στο Xbox One.
για εμένα "fair" δεν είναι η έμμεση υποχρέωση ύπαρξης Internet, ώστε να λάβεις μια "πλήρη" Τεχνητή Νοημοσύνη (δεν βρίσκω καλύτερο όρο αυτή τη στιγμή, ας πάμε παρακάτω :P), ειδάλλως αν δεν έχεις φάε στην μάπα ρομποτικούς / last-gen αντιπάλους. Ναι μεν αρκετοί χρήστες έχουν πρόσβαση στο Internet, αλλά στον κόσμο δεν έχουν όλοι. Και ένα παιχνίδι, που είναι ΤΟΣΟ generic, δηλαδή τόσο "κλασική επιλογή" για τα απανταχού αγοράκια πάσης ηλικίας, όπως είναι ένας τίτλος "ραλλάκι" και σε κάθε γενιά κονσολών εδώ και 30 χρόνια, δεν θα έπρεπε ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά, όπως η εξυπνάδα (ΤΝ/ΑΙ) των αντίπαλων αυτοκινήτων, να προσφέρεται μόνο μέσω Internet.
Τέλος, περί fair και fairness, ας δούμε πρώτα τι θα προσφέρει η MS σε όσους ΔΕΝ έχουν συνδρομή στο Xbox LIVE και μετά θα μπορέσουμε να κρίνουμε άρτια. Γιατί από όσα διαβάζω, στο Xbox One και για να κλάσεις online, που λέει ο λόγος, θα πρέπει να έχεις Gold συνδρομή. Δεν είναι γνωστό (εκτός και αν είναι και δεν το έχω διαβάσει), αν του είδους οι προσβάσεις/υπηρεσίες/"βοήθειες" στα engine από το Cloud, θα είναι δωρεάν προς όλους τους χρήστες ή θα είναι διαθέσιμες μόνο στους Gold συνδρομητές.