Παλιά το motto των εταιριών ήταν: For gamers, by gamers.
Το motto των (όχι όλων) εταιριών τώρα: Everything is business.
Printable View
Μοney talks δυστυχως..
Οπως ηδη εχει ειπωθει απο αλλους, αφενος δεν ειμαστε πια στο 1990, αφετερου τα σημερινα manuals πιο πολυ promotional leaflets εχουν καταντησει παρα κατι αλλο. Δεν βλεπω το τοσο φοβερο στην κινηση αυτη καθ'ευατη. Εκει που υπαρχει σιγουρα θεμα ειναι η ευκολια που αποφασιζουν οι εταιριες να κοβουν πραγματα προς οφελος τους, σημερα ειναι κατι που δεν ειναι τοσο σημαντικο, αυριο ομως?
Το ιδανικο θα ηταν οι καταναλωτες να απαντησουν αντιστοιχα κατα τη γνωμη μου, δλδ αγοραζουμε μονο οτι αξιζει. Επιλεκτικοι αυτοι στο τι μας δινουν, πιο επιλεκτικοι εμεις στο τι αγοραζουμε. Ουτε καν bargain αγορα των 15 ευρω στα σκουπιδια και τις μετριοτητες.
Φυσικα βλεποντας το πως κινειται η αγορα πλεον και το τι πουλαει η αποψη μου μοιαζει αστεια η αληθεια ειναι...anyway, just saying.
Δεν άντεξα.........πήγα στην βιβλιοθήκη και κατέβασα ένα από τα αυθεντικά παιχνίδια που έχω για Amiga....μόνο και μόνο για να καταλάβουμε την διαφορά του χθές με το σήμερα και το εγγύς αύριο της EA και λοιπών εταιρειών.
Αυτό που θα δείτε παρακάτω, έχει ακόμα την ζελατίνα προστασίας και όλα μέσα είναι 100% διατηρημένα όπως ήταν το 1989 (ή 88; )............μέσα θα δείτε, τις δισκέττες του παιχνιδιού, ένα τουλάχιστον 30 σελίδων μίνι περιοδικό με όλα τα νέα της εταιρείας (Sierra On-Line) καθώς και για αρκετούς τίτλους παλαιότερους και επερχόμενους....επίσης ένα μίνι-περιοδικό που υποτίθεταο ότι είναι "τουριστικός οδηγός" των τοποθεσιών που επισκέπτεστε στο παιχνίδι, είχε μια καρτ-ποστάλ (!), είχε ένα φυλλαδιάκι ξεχωριστά για την εγγύηση προϊόντος και τέλος είχε ΤΟ τέλειο artwork στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ (όπως θα δείτε) κουτί του..........και το όνομα αυτού: Leisure Suit Larry III: Passionate Patti in Pursuit of Pulsating Pectorals...
http://img684.imageshack.us/f/img0147rs.jpg/http://img684.imageshack.us/f/img0147rs.jpg/http://img684.imageshack.us/img684/9582/img0147rs.jpg
http://img684.imageshack.us/i/img0147rs.jpg
νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σχολιάσω περαιτέρω ε;
ΥΓ: Και για άλλη μια φορά μετά απο 500 προσπάθειες και νεύρα τσατάλια, ΔΕΝ κατάφερα να βρω τον τρόπο να περάσω την εικόνα μέσα στο πόστ. Βρε απο εδώ, βρε από εκεί........δοκίμασα όλες τις πιθανές λύσεις.....τζίφος στο τετράγωνο (μην πω κύβο). όποιος μπορεί να κάνει edit το μήνυμά μου και να "κολλήσει" την photo απευθείας στο πόστ, αλλά χωρίς να την κάνει resize, για να φαίνονται οι λεπτομέρειες.http://img684.imageshack.us/f/img0147rs.jpg/
Να σας γνωρίσω δυο πολυ γαμάτα παιδιά, ο ένας λέγεται Internet και η άλλη λέγεται Οικολογία. Χάρηκαν για τη γνωριμία.
Χαρήκαμε κι εμείς επίσης για την γνωριμία, είμαστε απο τα παλιά γνωστοί (και λόγω ηλικίας yes? )...........όμως δεν είδα ποτέ τα φιλαράκια μου, να έχουν καταφέρει να μου μειώσουν τις τιμές στο gaming, ίσα-ίσα που τα χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να μου τα "κλέβουν" τα χρήματα με το γάντι.........κάτι σαν "πλάτες" για να περνάνε ότι τιμή γουστάρουν.
Άλλωστε είναι γνωστότατο, ότι οι πιο μη-πράσινες εταιρείες, είναι αυτές του gaming, με πρώτη και χειρότερη (αντίθετο του πράσινη) την Nintendo και να ακολουθούν κατά πόδας Sony / MS. Επίσης, το νετ δεν είναι "ίδιου επιπέδου εξυπηρέτησης" με ένα manual, καθώς υποχρεώνει τον καθέ έναν, να έχει νετ σπίτι του (ήτοι να πληρώνει κάθε μήνα πάγια), όλοι έχουν; ή μήπως θα έπρεπε να έχουν επειδή έτσι το επιτάσσουν οι εταιρείες gaming ??? (μιλάμε για κάποιον άνθρωπο, που το νετ το χρησιμοποιεί ελαφρώς ίσα ίσα για κανά μέιλ εξ ου και το κάνει μόνο απο τον υπολογιστή της εργασίας του).............
Κατά τα άλλα 50, 60 ευρώ..........χέστε ρε παιδιά (εταιρείες)....απο το 2013 μην έχετε καν κουτάκι........σκέτο χαρτί να καλύπτει το BD-ROM (ούπς μη-οικολογικό)......εχμ σκέτο πλαστικό περιβληματάκι αντί χαρτιού (πάλι ούπς μη-οικολογικό)......χμμμμμμμ μήπως να μας το δίνατε στο χέρι; με δική μας ευθύνη πως / που θα το βάλουμε; (μην πω που)..........φυσικά στα 50/60 ευρώ....
Ok το θέμα με το Internet ισχυει, αν και στις περισσοτερες χωρες που κυκλοφορουν τα παιχνιδια της γενιας μας η διείσδυση φτάνει σε τρομερά υψηλά ποσοστά. Εν προκειμένω, η EA δεν είπε ξεκάθαρα "τα βγάζω σε PDFs" είπε "a version of instructions that gamers may page through from within the game.". Από την άλλη, το να σαρκάζεσαι το πως, ακομα και μέσω των παιχνίδιων, μπορουμε να ελλατωσουμε την επιβαρυνση του πλανητη κόβωντας ακόμη και το παραμικρό είναι ανουσιο για μένα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει στον ορίζοντα το digital downloading/cloud gaming - προσωπικά, περιμένω πως και πως να πετάξω την πλαστικουρα από τη βιβλιοθηκη μου και να την αντικαταστησω με εναν πολυ ωραιa Gbs στους σκληρους μου. (που έχει αποδειχθεί και πιο φτηνό).
σαρκάζω την δήθεν "έγνοια" των εταιρειών προς το όφελος του πλανήτη και με αυτό ώς "επιχείρημα" παραθέτουν την αφαίρεση στοιχείων ενός πακέτου αγοράς.........παραμένοντας στην ίδια τιμή.
Επίσης, ίσως να είναι η διαφορά ηλικίας μεταξύ μας (αν υπάρχει) ή διαφορά γούστων (αν δεν υπάρχει ηλικιακή διαφορά)........αλλά προσωπικά ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν αντικαθιστώ τα αυθεντικά μου παιχνίδια ΚΑΙ προγράμματα (πχ. είχα - γιατί το πούλησα ο μλκς - το LightWave 4.0 αυθεντικότητατο το 1994......manual 600 σελίδων) έναντι αρκετών ψυχρών, άχρωμων και λίαν αδιάφορων αισθητικά GBs σε σκληρούς δίσκους.
Προφανώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Όσο αφορά τα περί εταιρειών gaming και το πόσο μη-πράσινες είναι στις διαδικασίες ανάπτυξης - σχεδίασης των μηχανημάτων τους (που οδηγούν σε μη-πρασινες τεχνικές παραγωγής τα εργοστάσια μαζικής παραγωγής συσκευών), δεν πετάω φόλες, είναι διαπιστευμένο, όχι κρυφό και είχε γίνει θέμα πριν απο 3 (ίσως και 4) χρόνια, όταν βγήκε αυτή η γενιά κονσολών (PS3, Xbox360, Wii).
Βέβαια, εδώ δεν μιλάμε για τις Sony, MS, Nintendo (μόνο) αλλά για 3rd parties όπως ΕΑ, Ubisoft κλπ, αλλά ήθελα να γίνει αντιληπτό ότι για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν την κακομοίρα την φύση ώς "επιχείρημα" για να δίνουν λιγότερα απο την τσέπη τους για παραγωγή προϊόντος - ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ όμως τις ίδιες τιμές...........ρε μήπως έχουν τον ΓΑΠ / Παπακωνσταντίνου για σύμβουλο;
Όοοοοοπα, δεν είπα ποτέ ότι οι εταιρίες κάνουν κάτι γιατί γουστάρουν να επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον (τουλάχιστον όχι όλες) - σαφώς και το κάνουν για να γλυτώσουν έξοδα. Παρόλα αυτά, οι κινήσεις αυτές έχουν μια θετική, και αρκετά σημαντική πάνω απ'όλα, απόρροια. Τώρα, αν αποφασίσει κανείς να την παραβλέψει και προτιμά να χαλιέται και να ενοχλείται με το οικονομικό του θέματος είναι δικαίωμα του, εγώ προτιμώ να βλέπω το (+) της υπόθεσης. Let's move on λοιπόν...
E3: Kojima Announcing 2 Games, MGS5?
Αντε να δουμε!Quote:
A new rumor from the PSM3 magazine in the UK suggests that we may see Metal Gear Solid 5 being announced at E3 2011
Με εχει μπρερδεψει ο τυπος. Δεν ειχε πει τελος η σειρα?
Ελπίζω να είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Θα προτιμούσα να ανακοινωθεί ένα mgs collection και ένα νέο ip, δουλειάς Kojima. Το να παραμείνει στο mgs δεν το θεωρώ σωστό. Είναι σαν να μένει ο Nolan στο Μπάτμαν. Εντάξει, θα βγάλει το τρίτο, αλλά μετά; Θα ήταν ωραίο να συνέχιζε παραπάνω; Μπορεί να έχανε την μπάλα μετά από κάποια στιγμή. Τώρα αν μπορεί να γίνει καλή δουλειά, όπως στο mgs 4, με ένα νέο mgs δεν θα με πειράξει. Αλλά θα προτιμούσα ένα νέο ip.
H τελευταια φορα που σταματησε μια σειρα multi-million seller ηταν...εεε, ποτε βασικα. Αυτοι ειναι οι νομοι της αγορας, κανενα franchise δεν εχει εγκαταλειφθει πριν πεσουν οι πωλησεις του και το MGS δεν θα ειναι εξαιρεση πιστευω. Οποτε ελπιζω απο το να πεσει στα χερια καποιου αλλου να ανακοινωσει ο Κοτζιμα το MGS5, η το reboot, η whatever αλλα να ειναι δικο του.
Ενα απο τα 2 παιχνιδια θα ειναι σιγουρα για το NGP παντως, αν κρινω απο τα μισολογα του λιγο μετα το event της παρουσιασης της κονσολας.
Ξεχνάτε και το ZOE που έχει πει ότι θέλει να το συνεχίσει
Βασικά ξεχνάμε όλοι, μα όλοι - γιατί δεν έχω δει κανέναν να το λέει, ότι σχεδόν κανείς μας (το σχεδόν το βάζω γιατί στα 80ς είχαμε ανώμαλους με import μηχανήματα και παιχνίδια απο Japan) δεν έχει δει ποτέ το Metal Gear 1 και 2 στο Sony MSX (το όνομά του εστί Sony MicroSoft eXperiment και πήγε πάτος, λίγο στην Ιαπωνία πούλησε μόνο)...............ίσως αυτά θα μπορούσε να τα κάνει remake γιατί δεν τα έχει δει κανείς, τα δε story τους μόνο τα έχουμε διαβάσει (όσοι τα έχουν διαβάσει).
Προσοχή: τα MG1 / 2 είναι πριν την εποχή της ονομασίας "Solid", δλδ Metal Gear Solid (PSX). Αρκετά χρόνια πριν. Στα 80ς. PSX Metal Gear Solid = 1997 Japan (αυτό έχω παίξει, όχι το ευρωπαϊκό που βγήκε το 1998).
Θα είχε ενδιαφέρον να παίρναμε τον ρόλο του Big Boss Snake στην μετά MGS3 (60ς) εποχή. Τα γεγονότα δηλαδή, χρονικά μεταξύ του MGS3 και MGS1.
^^Τα είχε μέσα η ειδική έκδοση του snake eater ονόματι subsistence!
Oσο η Κοναμι βρισκεται στον πατο και εξαρταται στην ουσια απο 2 franchises για να κανει πωλησεις και μαλιστα το ενα εκ των δυο (Pro evolution) εχει παρει την κατηφορα, ο Κοτζιμα δεν προκειται να "απαλλαχθει" απο το Metal Gear. Το εχουμε ξαναπει. Ναι μεν θελει να προχωρησει σε κατι νεο, ταυτοχρονα ομως θελει να επιβλεπει τι συμβαινει και με το δημιουργημα του.
Παντως απο οτι φαινεται τωρα ασχολειται και με κατι δικο του διαφορετικο. Ιδωμεν, εγω πιο πολυ γι αυτο ανυπομονω να δω κατι νεο απο τον Κοτζιμα!
μου φαίνεται ότι δεν διαβάζουμε τα ποστ προσεκτικά: έγραψα REMAKE των MG1 και 2. Όχι απλά να μας τα "ξαναδώσει".
Φυσικά και έχω το subsistence στο PS2, είναι 3 DVD (το 3ο είναι μόνο "ταινία"), όμως όπως είπα και παραπάνω, αναφέρομαι για REMAKE......και όχι "απλώς" με καλύτερα γραφικά, αλλά ένα REMAKE με την μαεστρία του Kojima, με νέα mechanics, controls, ατμόσφαιρα και ελαφρώς ραφιναρισμένο σενάριο, ώστε να συνάδει περισσότερο με το MGS3 προς MGS1 (γιατί όταν είχε βγάλει τα MG1 και 2 είκοσι χρόνια πριν, βασίζονταν σε ελαφρώς διαφερετικό σενάριο απο αυτό που μας έδωσε ο Kojima μέσω του MGS3 στα 60ς - ευκαιρία λοιπόν να τα ξανβγάλει με "πιο δεμένο" σενάριο, κοντά στα MGS1-2-3-4).
Επίσης εγραψες ότι κανένας μας (εκτός από αυτούς που έχουν κάνει import) δεν έχει δει τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Για αυτό στο έγραψα ;)