Εντάξει μπορείς να κάνεις και το κλασσικό κόλπο που διάβασα και σήμερα σε ανέκδοτο...
Ένας μισθωτος στη Ζυρίχη χρειάζεται 22 ώρες εργασίας για να αγοράσει ενα Iphone 5.
O Ελληνας απλα απειλει τη cosmote οτι θα παει στη vodafone!
Printable View
Πως νομίζεις ότι πέτυχα την πρώτη προσφορά;;;;; ;)
Aυτο ξαναπεστο....
και ποια vodafone και cosmote?? Μονο αυτες? βαλε και την wind μεσα... εγω για να βγαλω την προσφορα που εχω αυτην την στιγμη για το 5αρι πηγαινω σαν την πεταλουδα απο τον ενα παροχο στον αλλο και χρησιμοποιω εκβιαστικες απειλες, ακυρωσεις συμβολαιο, λιγο γλυψιμο κλπ κλπ
καταντια, αλλα δυστυχως ειναι ο μοναδικος τροπος για να εξασφαλισεις τις καλυτερες προυποθεσεις σε αυτο εδω το μπουρδελο που ζουμε.
Ωστόσο η καλλιτεχνική απεικόνιση (γιατί προφανώς περί τέτοιας πρόκειται), δείχνει το χέρι σε μεγαλύτερες αναλογίες από τις κανονικές, έτσι ώστε να φαντάζει μικρή η οθόνη, το πολύ 19" δηλαδή. Όντως ακόμη και η 22άρα που δουλεύω αυτή την στιγμή, είναι σε τέτοια απόσταση (σχεδόν τεντωμένο χέρι) κυρίως και λόγω του πληκτρολογίου, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και εφικτό να δουλεύεις στον αέρα μέσω touch σε όρθια οθόνη, πολύ κουραστικό θα είναι. Σίγουρα δεν είναι για επαγγελματική χρήση και ούτε νομίζω θα είναι εύκολο να πληκτρολογείς κείμενο σε κάθετη οθόνη, θα σου μπει το δάκτυλο κάποια στιγμή κατά λάθος μέσα από την δύναμη.
Nexus 4: Στα 599 ευρώ ορίζει η LG την τελική τιμή της συσκευής;
"Όπως έγινε γνωστό, ο μεταπωλητής κινητών τηλεφώνων Phone House από την Ισπανία ανακοίνωσε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook ότι αναστέλλει τα πλάνα του για διάθεση του Nexus 4 των Google/LG, μετά την πληροφορία που έχει στα «χέρια» του σύμφωνα με την οποία η LG θα διαθέσει την συσκευή σε τιμή που θα είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σχέση με αυτήν στην οποία θα διαθέτει η Google το συγκεκριμένο smartphone μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.
Η Google αναφέρει επί του παρόντος πως το Nexus 4 θα είναι διαθέσιμο στις 15 Νοεμβρίου προς 299 ευρώ για την έκδοση με τα 8GB και προς 349 ευρώ για την έκδοση με τα 16GB. Σύμφωνα όμως με τα όσα έμαθε η Phone House, η συσκευή θα διατίθεται από την LG προς 599 ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για ποια έκδοση θα ισχύει αυτή η τιμή. Όπως και να έχει και σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, μιλάμε για αύξηση της τάξεως των 250-300 ευρώ σε σχέση με την τιμή του καταστήματος Google Play.
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση αυτή και στην Ιταλία, όπου εξοργισμένοι καταναλωτές εκφράζουν την απογοήτευση τους στην επίσημη ιστοσελίδα της LG στο Facebook.
Έως και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της LG."
http://www.myphone.gr/
Μπορει καποιος να το αγορασει απο το καταστημα της google ομως σωστα?
Ωραιο καπελο παντως η LG ετσι? Καλα 'ξηγηθηκε λολ! Καλα το ελεγα λοιπον οτι καμμια εταιρεια δεν "σκεφτεται" την τσεπη του καταναλωτη, ειτε λεγεται apple ειτε λεγεται LG...
δυστυχως.
Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό? Καταργεί κάθε λογική. Να βάλεις ένα καπέλο 50Ε οκ να το δεχτώ που και πάλι δεν θα το αγόραζα από εκεί γιατί μου την σπάει αυτή η κλεψιά. Αλλά να βάλεις καπέλο 250Ε νομίζω ότι είναι τελείως παράλογο. Σχεδόν η διπλάσια τιμή και χωρίς να εξηγούν τον λόγο. Που και πάλι δεν υπάρχουν εξηγήσεις για τέτοια διαφορά. Εκτός αν η Google θέλει να κάνει κάποιου είδους προώθηση και μπαίνει μέσα σε κάθε πώληση. Στο play store? Στο android γενικότερα (αν και δεν χρειάζεται)?
Εγώ πάντως περιμένω να δω κάποια ανακοίνωση ή κάποια διευκρίνηση γιατί κάποιο κομμάτι δεν κολλάει καλά εδώ πέρα.
^^ Γιατι κολλαει αυτο το ιδιο "κομματι" στην Apple ή την Samsung? Μην το ψαχνεις Vlad, ιδιοι ειναι ολοι τους. Οσο μπορουν να το πουλησουν θα το πουλησουν. Εστω κι αν τους κοστιζει 50 ευρω να το παραγουν. Ειναι καθαρα θεμα προσφορας - ζητησης και ο κοσμος ζηταει ακομα και σε αυτες τις τιμες. Οποτε προσφερεις σε αυτες τις τιμες...
ΥΓ: Μην νομιζετε οτι η αναλογια κοστους για την εταιρεια και κοστους για τον καταναλωτη αλλαζει οταν αγοραζετε ενα φθηνοτερο μοντελο.... δηλαδη επειδη αγοραζει καποιος ενα τηλεφωνο 250 ευρω, μην νομιζετε οτι το κοστος για την εταιρεια και αρα το κερδος διαφερει ιδιαιτερα -αναλογικα παντα- απο τα πολυ ακριβα μοντελα. Το Galaxy SIII μπορει να κοστιζει 200 ευρω να παραχθει και το πουλανε 650. Ε και το ΧΧΧ κινητο που το πουλανε 250 ευρω, παιζει να τους κοστιζει 50 ευρω να το παραγουν.
Η κοροιδια ειναι σχεδον ιδιου βεληνεκους, απλα τον καταναλωτη τον ξεγελαει η τελικη τιμη...
^^ Ειναι τραγικη η διαφορα αλλα η εξηγηση οπως ειπα ειναι ηδη ετοιμη... ο κοσμος το αγοραζει και με αυτο το καπελο οποτε?? Γιατι να το ριξουν?? Αφου απο οτι φαινεται δεν χρειαζεται καποια εξηγηση, δεν την απαιτει ο κοσμος...
Τι να πω. Εγώ είμαι επιφυλακτικός πάντως ακόμα ως προς την εγκυρότητα ή κάποιες παραμέτρους που αγνοούμε είτε από την LG είτε από την Google.
Πάντως αν απλά ισχύει αυτό έτσι όπως είναι δηλαδή είτε 340 από Google είτε 600 από retailers εύχομαι να φάει τρελό μποϊκοτάζ η έκδοση για τα ράφια. Αλλιώς ο κόσμος είναι ηλίθιος.
Δηλαδή κι εγώ το θέλω αλλά αν πχ δεν μπορέσω να το αγοράσω από play store επειδή προφανώς θα γίνει ο χαμός στις παραγγελίες από εκεί, αν δεν καταφέρω να βρω ποτέ stock δεν πρόκειται να το πάρω ποτέ. Σιγά μην τους δώσω τέτοιο καπέλο.
Κατι δε μου κολλαγε απο την αρχη...too good to be true.
Με το φτωχο μου μυαλο σκεφτομαι οτι βγαζοντας η LG το nexus σε αυτη την τιμη δεν εχει καποιο λογο να βγαλει τα υπολοιπα κινητα της...αφου τα καταστρεφει η ιδια...για ποιο λογο ας πουμε ο καταναλωτης θα προτιμησει το optimus G οταν ξερει οτι μπορει να βρει κατι ισαξιο(αν οχι καλυτερο) σε πολυ καλυτερη τιμη?...
Γενικα μια τετοια τιμη σκοτωνει τον ανταγωνισμο στις android συσκευες. Θα γεμισει ο τοπος απο nexus και οι υπολοιποι(samsung, sony, htc κτλ) τον πουλο....
Ας περιμενουμε βεβαια και τις επισημες ανακοινωσεις, μπας και...
Microsoft Surface Review (with Windows RT)
https://www.youtube.com/watch?v=gQhh...layer_embedded
Customer Loyalty: Πτωτικές τάσεις για το iPhone
http://www.iphonehellas.gr/40433/cus...-iphone-drops/
Προσωπικά, αν και κάτοχος iPhone και επίδοξος αγοραστής του 5, το ευχαριστιεμαι αρκετά. Αν και τα ποσοστά παραμένουν υψηλά, ειναι καιρός να καταλάβει η Apple ότι οι καταναλωτές/αγοραστές δεν ειναι κομπολόι της. Μακάρι να ταρακουνηθουν λίγο μπας και προσαρμόσουν τις τακτικές τους. Αλλα τι λέω τωρα...
Μετά από πολύ καιρό ενασχόλησης με την τεχνολογία έχω την εντύπωση, δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η Apple έχει μια περίεργη τακτική. Τι εννοω...
Όλες οι άλλες εταιρείες ''ακούνε'' την αγορά και βγάζουν προϊόντα, η apple προσπαθεί να ορίσει την αγορά. Δεν ''ακουει'', δίνει αυτό που θέλει και ο κόσμος κατά ένα περίεργο λόγο το αγοράζει. Δεν λέω ότι ειναι κακά τα προϊόντα της, ίσα ίσα, ειναι πολύ μα πάρα πολύ καλά αλλά ως ποτέ θα προσπαθεί να κατευθύνει την αγορά; Νομίζω ότι ο κόσμος κουράστηκε λίγο.
Θέλει κουβέντα το θέμα νομίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Στάλθηκε από το SK17i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Στάλθηκε από το SK17i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Συνηθως οι εταιρειες ομως εκεινες που θελουν να οριζουν την αγορα ειναι και εκεινες που προσφερουν τις μεγαλυτερες ιδεες...
Αν η apple δεν εγραφε στα παλια της τα παπουτσια την φιλοσοφια του "δηθεν" smartphone κατα το ετος 2007 πολυ πιθανον ακομα να ειχαμε κινητα παντοφλες με τεραστια πληκτρα και που θα ετρεχαν windows mobile.
Διαφωνω καθετα προσωπικα. Μου αρεσουν οι εταιρειες εκεινες οι οποιες προσπαθουν να ορισουν και να κατευθυνουν την αγορα θετοντας νεα στανταρντς.
Δεν το λεω αποκλειστικα για την apple τωρα αυτο αλλα για καθε εταιρεια γενικα που εχει τετοια φιλοσοφια. Και επισης δεν θεωρω οτι μια εταιρεια με τετοια φιλοσοφια, ντε και καλα θα κανει παντα κατι πρωτοποριακο ή οτι οαντα θα καταφερνει να ορισει την αγορα με τα προιοντα της, οχι σιγουρα θα αποτυχει κιολας. Αλλα μου αρεσει το σκεπτικο θελω να κανω κατι διαφορετικο και οχι να προσφερω στο κοινο αυτο που "νομιζει" οτι θελει και οτι ειναι παντα σωστο.
Πως φερειπην θα ζηταγε το κοινο touch screen με εντελως καινουργια φιλοσοφια λογισμικου, με ενα appstore και με motion sensors κλπ κλπ; Ουρανοκατεβατη εμπνευση θα μας ερχοταν να ζητησουμε κατι τετοιο? Οχι φυσικα, αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να κανει μια εταιρεια απο μονη της οχι να περιμενει ποτε θα το σκεφτει το κοινο.
Παντα κατα την γνωμη μου εννοειται!
Κοιτα... Εχεις δικιο στο οτι η Apple προσπαθει να "ορισει" την αγορα. Αυτο εκανε, αυτο κανει και αυτο θα κανει (?). Πες οτι αυτο ηταν οραμα ενος ανθρωπου, πες οτι ειναι μια υπερφιαλη πρακτικη, πες το ματαιοδοξια, πες το οπως θελεις, αλλα, μεχρι τωρα, ειχε προσφορο εδαφος και το εκανε αυτο. Τι εννοω... Η Apple βρηκε κοινο και το εκμεταλλευτηκε. Δεν εχει καμια σημασια αν ηταν πρωτοπορος ή "εκλεψε" ιδεες, σημασια εχει οτι ο τροπος που παρουσιασε τα προϊοντα της "επιασε". Οταν παρουσιαστηκε, πχ, το πρωτο iPhone, ασφαλως δεν ηταν το πρωτο touch κινητο, ηταν ομως το πρωτο που εδινε στο χρηστη τετοια διαδραστικοτητα και αλληλεπιδραση. Προσωπικα ειχα παθει σοκ μολις επιασα στα χερια μου ενα (βασικα iPod touch ειχα πιασει, αλλα το ιδιο εκανε). Επιπροσθετα, η ποιοτητα των υλικων και αυτη της κατασκευης, ηταν αξεπεραστη. Ποιο αλλο κινητο τα ειχε αυτα;;; Κανενα!!! Ε, τωρα βαλε ολα αυτα σε ολες τις συσκευες της Apple και απο εκει καταλαβαινεις οτι ΔΕΝ ειναι περιεργο που ο κοσμος προτιμα να αγοραζει τα προϊοντα της. Καθολου περιεργο ομως!!!! Πραγματι ορισε την αγορα και πολυ καλα εκανε. Ποσοι την αντεγραψαν;;;;;
Ελα ομως που μια επιτυχημενη πορεια δεν απεχει πολυ, τελικα, απο την αλαζονεία. Η Apple μοιαζει να μη χορταινει την επιτυχια της και προσπαθει, παση θυσια, να την επεκτεινει. Θες γιατι την επιτυχια δε τη χορταινει κανεις, θες γιατι αισθανεται απειλη, πια, απο τους ανταγωνιστες, παντως εχει αλλαξει τροχια και ταχυτητα. Αυτο που συνεβη με το νεο iPad, ηταν, κατα τη γνωμη μου, απο τις μεγαλυτερες "απατες" προς το κοινο της. Πληρης ασεβεια και ελειψη "επαγγελματισμου". Ετσι οπως το παει το θεμα, θα βγαζει δυο "αναβαθμισεις" της καθε συσκευης της το χρονο, με αποτελεσμα να προκαλεσει σύγχυση στο κοινο (που, ηδη, εχει προκαλεσει). Αυτοι που πηραν το νεο iPad τον περασμενο Μαρτη, να μην πω καλυτερα που εχουν "κατσει". Εγω που σκεφτομαι να παρω το νεο "νεο iPad", παλι το σκεφτομαι, επειδη ηδη κυκλοφορουν βασιμες φημες οτι το νεο ετος θα κυκλοφορησει νεο με 16:9 οθονη και, σαφως, λεπτοτερο το τωρινου. Αρα εγω τι να κανω;;;; Παμε στο iPad mini τωρα. Καποιοι το εχουν παρει, καποιοι σκοπευουν να το παρουν. Οκ, καλα ως εδω. Να δω πως θα αισθανονται, οταν η "μαμα" Apple κυκλοφορησει σε λιγους μηνες το νεο ipad mini με retina display. Θα τρεχουν να το πουλησουν για να παρουν το νεο... Παμε στο iPhone 5 τωρα. Κυκλοφορουν, ηδη, κινητα -ή θα κυκλοφορησουν αμεσα, δε θυμαμαι καλα- με μεγαλυτερο pixel density (ppi). Μπορει κανεις να με διαβεβαιωσει οτι δε θα της καπνισει της Apple να μου κυκλοφορησει ενα εμβολιμο iPhone 5 (προσεχε, οχι iPhone 5s) με μεγαλυτερη οθονη και αυξημενο ppi; Φυσικα και οχι!!!!!
Για να τελειωνω... Ετσι οπως το παει το "Μηλο", απωθει τους καταναλωτες αντι να τους προσελκυει. Υποστηριζω παντα οτι η τεχνολογια πρεπει να παρεχεται αφειδως και η Apple το κανει, αλλα με λαθος τροπο. Επιλεγει να την παρεχει σε δοσεις, ασχετως αν αυτη υπαρχει, για στρατηγικους λογους. Γιατι, please, μη μου πει κανεις οτι δε μπορουσε να κυκλοφορησει ΤΩΡΑ το ipad mini με retina. Δε το εκανε ομως, γιατι αν το εκανε θα "εκλεβε" μεριδιο απο το iPad 4. Χωρια που τωρα το διεθεσε και σε πολυ υψηλη τιμη. Με ενα σμπαρο....
Κινειται πολυ επικινδυνα, λοιπον, η Αpple. Δε ξερω αν μακροπροθεσμα θα της κοστισει, αλλα τα πρωτα δειγματα ετσι δειχνουν. Δυστυχως γι' αυτη, τα προϊοντα της δεν ειναι τα μονα, πλεον, που παρεχουν ο,τι παρεχουν. Και οι ανταγωνιστες προσφερουν τα ιδια και καλυτερα σε πολλες περιπτωσεις.