https://www.youtube.com/watch?v=imx_-6tHjhw
κοιτα να δεις που το χειρηστηριο θα ειναι το πιο next gen feel απο ολα... εκπληκτικη δουλεια...
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=imx_-6tHjhw
κοιτα να δεις που το χειρηστηριο θα ειναι το πιο next gen feel απο ολα... εκπληκτικη δουλεια...
Άκουγα τον Καρπά και έλεγε πως αν τα υποστηρίξουν σωστά τα Multplatform θα προτιμάει να τα παίζει στο PS5 παρά στο PC του. Και αν δεν κάνω λάθος έχει την 3090 πλέον στον υπολογιστή του.
Έπαιζε λέει μετά στο One X με το Elite 2 Και του φαινόταν λες και τελείωσαν οι μπαταρίες.
Εγώ εδώ και καιρό είμαι ενθουσιασμένος με το χειριστήριο και περιμένω πως και πως για να το πιάσω στα χέρια μου.
Πιστευω οτι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που συντομα η MS θα βγαλει νεο χειρηστηριο...
Μακάρι, τότε σίγουρα θα υποστηριχτούν όλα τα παιχνίδια. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο σύντομα θα μπορέσει, αν δεν το είχε καθόλου στο νου.
Φανταστείτε να μην είχαμε πανδημία και να δοκίμαζε κόσμος το dualsense σε εκθέσεις τύπου Gamescom. Πόσο ακόμα καλύτερη διαφήμιση για το controller.
Γιατί αλλιώς να το δοκιμάζει ο ίδιος και αλλιώς να σου μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους
Τελικά αυτό που μένει σε όλους σαν το πιο next-gen βήμα για την επερχόμενη γενιά είναι το χειριστήριο. Οι περισσότεροι απλά έχουν πάθει ζημιά με το τι προσφέρει από πλευράς immersion.
Είναι πλέον αστείο κόσμος που μέχρι χθες έκανε τεμενάδες στο Elite του Xbox ξαφνικά να υποβαθμίζουν τις αλλαγές του DualSense και να λένε σαν επιπλέον θετικό ότι προτιμούν το Xbox Series X που και καλά έχει συμβατότητα με τα χειριστήρια του παρελθόντος.
Well... η νέα γενιά δεν θα είναι μόνο αριθμοί σε TFλόπια κλπ... και εδώ σταματάω τα όποια παραπάνω σχόλια σχετικά.
Το έχω πει χιλιάδες φορές, δεν πειράζει άλλη μια:
τα γραφικά, ήχος, μουσική, ιστορία κλπ είναι το output μιας κονσόλας (και υπολογιστή) προς τον χρήστη.
Ναι, όσο καλύτερα είναι, τόσο καλύτερο το τελικό output.
Ναι, ως ένα βαθμό όσο καλύτερα και εξελιγμένα είναι, τόσο πιο εξελιγμένο γίνεται το gameplay.
Όμως όπως είπα είναι "ως ένα βαθμό".
Το input από τον χρήστη στη κονσόλα ποιο είναι;
Το χειριστήριο.
Το οποίο σε χρηστικότητα, give or take ένα touchpad (που ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως ένα έξτρα μεγάλο κουμπί), το input παραμένει ίδιο εδώ και 23 χρόνια (το πρώτο dualshock).
Οπότε ο τρόπος που "επικοινωνεί" ο παίκτης με το παιχνίδι ΔΕΝ έχει εξελιχθεί.
Άρα το gameplay εξελίχθηκε ΜΟΝΟ από το output.......δηλαδή "ως ένα βαθμό".
Πλέον, με το DualSense, επιτέλους μετά από δεκαετίες, εξελίσσεται το input.
Αν κι εφόσον εκμεταλλευτούν (οι devs) το DSense, τότε θα δούμε πολύ πιο εξελιγμένο gameplay.
Interaction = gameplay = KING.
ΥΓ: Στον αντίποδα, έχουμε τη Nintendo που παράτησε την εξέλιξη του output και επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο input (Wii, Wii U, Switch). Για να λέμε την αλήθεια, όλος ο πλανήτης έχει αντιγράψει τη Nintendo, χάρη στις ιδέες αυτής παίζουμε μέχρι σήμερα: το joypad του NES (που εξέλιξε το gameplay μετά το Atari joystick) αντέγραψαν όλοι. Κατόπιν όλοι αντέγραψαν το SNES joypad (το PS1 είχε απλώς προσθέσει τα R2/L2, τίποτε άλλο). Το joypad του N64 εφήρμοσε πρώτο την ιδέα του δεύτερου αναλογικού μοχλού (δήθεν για την κάμερα στα 3D παιχνίδια) και την δόνηση = που αντιγράφτηκε από όλο το κόσμο).
Εχω δει ολα τα teardown video στο youtube λολ εχουν ριξει τρομερη δουλεια εκει μεσα.
Καταλαβα πως δουλευουν τα adaptive triggers , και απο οτι σκεφτομαι θα θελουν και λιγο αγαπη στο πως θα τα χρησιμοποιούμε.
Αλλα πουθενα δεν εχω βρει καποιον που να ανοιγει και το Haptic Feedback, η καποιο σχεδιο να καταλαβω και αυτο περιπου πως δουλευει και τι εχουν βαλει μεσα
Οπως φαινετε δεν εχει καποια βιδα να ανοιγει και πρεπει να τα προμηθεύονται ετοιμα απλα για τοποθετηση
Είναι νέας μορφής και ξεχωριστής λειτουργικότητας vibrators αν κατάλαβα καλά. Δεν ξέρω πως ήταν τα προηγούμενα (σαν μοτεράκια κάτι και βαρούσαν μαζί και τα δύο?) τα καινούργια πέραν από αυτόνομα μέσα έλεγε έχει κάτι σαν μαγνήτες; Δηλαδή ο τυπάς που το έκανε κυριολεκτικά βίδες παραπάνω, όταν το κουνούσε - βασικά το βαρούσε κάτω ένιωθε μέσα κάποιου είδους κίνηση διαφορετική από ό,τι μέχρι σήμερα. Ναι, έρχονται έτοιμα πακέτο από μία συγκεκριμένη εταιρεία αν είδα καλά και είχαν και ένα QR code επάνω τους.
Ακριβως αυτο εχω καταλαβει και εγω , αλλα θελω να δω πως ειναι μεσα :a023:
Πολύ βίντεο έχει πέσει ρε παιδιά και είναι ότι πιο βαρετό.
Γράψτε καμιά παράγραφο. (Και δυο και τρεις και τέσσερις)
Η δόνηση στα προηγούμενα χειριστήρια βασιζόταν σε δύο ρότορες οι οποίοι γυρνούσαν δύο μεταλλικά βαρίδια σε ημικυκλικό σχήμα. Εξαιτίας του σχήματος, καθώς και του βάρους, κατά την διάρκεια της περιστροφής τους προκαλούσαν την δόνηση του χειριστηρίου. Για να έχουν μια απλή εικόνα όσοι δεν έχουν δει ανοιγμένο ποτέ το χειριστήριο.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b8f6ab140d.jpg
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
https://youtu.be/AOh6MSg3cvA
Για οσους βαριουνται να δουν το video, το DualSense ΔΕΝ ειναι συμβατο:
απευθείας με ps4 παρα μονο μεσω Remote Play και μόνο όμως όταν είναι συνδεδεμένο μέσω USB στο PC ,
iPhone,
Mac,
τα windows το "βλεπουν" αλλα δεν λειτουργεί.
ειναι ομως πληρως συμβατό μέσω ενσύρματης σύνδεσης με το....ps3!
^^ Χαχα κλαιω! Συμβατο με PS3 αλλα οχι PS4 τρολολολ...
Το ότι είναι συμβατό με το PS3 πάντως είναι πολύ θετικό γιατί δεν βρίσκεις εύκολα DS3 και αν σου έχουν μείνει παιχνίδια στο 3 δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το χειριστήριο για κάποια χρόνια ακόμα.
Ωραιο ειναι που παιζει σε PS3 το οτι δεν παιζει σε PS4 ομως ειναι λιγο χαζο, αν και μπορει να πει κανεις οτι δεν παιζει επιτηδες για να πουλησουν κανα DS4 για 1-2 χρονια ακομα και μετα με ενα firmware μαγικα θα παιζει και στο PS4...