Επίσης, η ερώτηση είναι τόσο αόριστη, που για να απαντηθεί σωστά χρειάζεται δοκίμιο, όχι post σε ιντερνετικο φορουμ.
Printable View
Σωστο αλλα δεν ειχα που αλλου να το ποσταρω ως προβληματισμο (και το να ανοιξω νεο θρεντ δεν λεει με την καμια...)
Εν μερει σωστο. OK, μπορει να μην ροτησα τοσο συγκεκριμενα και πιο πολυ ''χονδρικα''... αλλα νομιζω ειναι σαφης προβληματισμος.
Εχω να κανω και μια εγασια και εχοντας μελετησει το θεμα, ειπα να ακουσω (ή μαλλον διαβασω) γνωμες...
Iσως αν ξεκινησεις λεγοντας εσυ τη γνωμη σου πρωτα, να παρακινησεις κι αλλους να συνεχισουν....
Επισης, νομιζω οτι ταιριαζει καλυτερα στο thread "Eπι παντος..."
^ χμμ, δικιο εχεις και για τα 2 αλλα ο,τι αποφασισουν οι mods.
Αν δεν θεωρηθει offtopic,
στην αρχη, μολις ειχα καταλαβει / κατανοησει ( ισως οχι πληρως ) τα θετικα / αρνητικα (ή αλλιως θετικες συνεπειες / αρνητικες συνεπειες) πηγα, χωρις 2η σκεψη, ΥΠΕΡ.
Απο την ιστορια της Dolly ή και γενικα ακουγωντας γνωμες κι απο μεγαλυτερους, ισως σκεφτηκα μηπως οντως επρεπε να ειμαι κατα ή τουλαχιστον στο ενδιαμεσο.
Απο την μια, ανοιγουν ''νεοι οριζοντες'' για την Ιατρικη, απο την αλλη πολλοι φοβουντε - δικαιολογημενα? ισως αυτη ειναι απλα μια ''προκαταληψη'' προς το αγνωστο - το πως μπορει να κανει κατι τετοιο στον κοσμο δλδ να βλεπουμε μια ιδιομορφια παντου, μετα απο χρονια ή αιωνες, με τις γενιες να ειναι ιδιες και απαραλλαχτες.
Επισης, απ' οτι ακουσα, μπορει να φερει παλαια ζωα, ξανα στην ζωη, οπως π.χ. τα μαμουθ, οσο γελιο ή μη σας φαινεται, αφου υπαρχουν τα κυτταρα τους ακομα.
Μεσω την κλωνοποιησης, κατι που ειναι ισως το κυριοτερο θετικο, μπορουμε να θεραπευτουμε απο Ιατρικες παθησεις ( θεραπευτικη κλωνοποιηση - π.χ. λευχαιμια, καρκινος του μυελου των οστων ) ή και να αντιμετωπισουμε την στειροτητα! Ομως, υπαρχουν και καποια προβληματα '' ηθικης ταξης '' , αφου οι επιστημονες πιστευουν οτι αν η Κλωνοποιηση αρχιζει να λειτουργει ολο και περισσοτερο, θα υπαρχουν οι δυνατοτητες οι γονεις να παρεμβενουν αμεσα στην φυση ( που πολλες φορες ειναι και τυχαια ), αλλαζοντας τα χαρακτηριστικα του αγεννητου παιδιου τους.
Υπαρχουν πολλα ακομα, υπαρχουν και πολλες περισσοτερες λεπτομερειες αλλα δεν θα τις γραψω εδω, εξαλλου δεν ειναι και ο καταλληλος χωρος. Πιο πολυ ''κλεινω'' προς το ΥΠΕΡ αλλα κραταω μια ''πισινη''.
Μαλιστα...
Δυστυχως, δεν εχω το χρονο να γραψω τη γνωμη μου (θα μπορουσα να γραφω σελιδες επι σελιδων), αλλα εκανες μια καλη αρχη.
Αλλα, οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω, ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα.
Τεραστιο δεν λες τιποτα, σκεφτομαι αυριο τι να πρωτο - βαλω ονομαστικα και τι να αναλυσω κι ολα αυτα σε λιγοτερο απο μιση ωρα... Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. :)
Βιομηχανία "γενετικά καθαρών"?Όχι ευχαριστώ!
Μια άποψη-θεωρία που ειχα διαβασει πρόσφατα και μου έκανε εντύπωση έιναι η εξής:
" ο κλωνοποιημενος άνθρωπος δεν έχει ψυχή".
Σίγουρα ενδιαφέρει πολλους που ασχολουνται με θρησκευτικά ζητηματα και αποδεχονται την υπαρξη της ψυχης και του θεου που την εδωσε στον ανθρωπο και όχι σε αυτους που ειναι ας πουμε "άθεοι".Υπαρχουν και αθεοι που δεν αρνουνται την υπαρξη της ψυχης αλλά μετά πάμε σε εντελως άλλο θέμα.
Ειναι πολύπλοκο το θέμα της κλωνοποιησης από όποια πλευρά και αν το αναλυσει καποιος.Η δική μου άποψη ειναι εντελώς ασταθης και δεν το έχω σκεφτεί ιδιαιτερως.
Η συζητηση αυτη "σπαει" σε τοσες κατηγοριες (ηθικη, κοινωνικη, θρησκευτικη...) που ειναι απο που να το πιασεις και που να τελειωσεις.
messi10 δες το έργο Gattaca (μάθε και τι εστί, αν δεν ξέρεις ήδη, GTAC)
και θα αποκτήσεις διαφορετικούς προβληματισμούς, ίσως και εναλλακτική προσέγγιση σε διάφορες πλευρές του θέματος κλωνοποίηση.
Πάντως δεν ξεκίνησε απο την Ντόλλυ, απλά ο γιατρός με την ομάδα του, έγιναν τότε γνωστοί παγκοσμίως.
Υπάρχουν και τα παλιά πειράματα του Μένγκελε του 3ου Ράιχ...
Ξαναλέω: δες το Gattaca και μετά διάβασε Σιμόν Ντε Μπωβουάρ (να τα κάνεις όλα στο μυαλό σου αχταρμά αχαχαχαχαχαχααχ άσχετο!)
εξακολουθω να πιστευω οτι ενα τετοιο θεμα θελει δικο του θρεντ.
Επισης πωωω... Gattaca... τι θυμηθηκα τωρα... υπερταινιαρα πραγματικα... με συγκινησε απιστευτα, την εχω δει 4-5 φορες και γενικα ηταν καταπληκτικη σε ολα. Ατμοσφαιρα, ερμηνειες, ρυθμο, διαλογους. Επος... πρεπει οπωσδηποτε να την ξαναδω γιατι παει καιρος...
Ουτοπικό με τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.Θα απευθύνεται στην οικονομική ελίτ, όπως και κάθε άλλη καινοτομία.Πχ. Επενδύονται τεράστια ποσά στην έρευνα για το... αδυνάτισμα (:frusty:), ενώ με το 1/10 αυτών των χρημάτων θα μπορούσαν να εξαλείψουν ασθένειες και επιδημίες στον τρίτο κόσμο.
^^ To ενα δεν αναιρει το αλλο φιλε Desmond. Κανεις δεν ειπε οτι προυποθεση για να υπαρξει βιομηχανια "ανθρωπινων ανταλλακτικων" (μου αρεσε αυτο λολ), πρεπει υποχρεωτικα να μην αλλαξει τιποτα στην βιομηχανια αδυνατισματος.
Σωστο αυτο που λες, αλλα δεν εχει αμεση σχεση με μια ουτοπικη βιομηχανια οπως αυτη που συζηταμε που θα βοηθουσε ιατρικα εκατομυρρια ανθρωπους. Το παν ειναι πως εφαρμοζεται και με τι σκοπο. Αν αυτοι ειναι για το γενικο καλο δεν μπορω να μην συμφωνησω.
Υποθετικά, δεν βλέπω το πως θα έχω πρόσβαση στα "ανταλλακτικά" αν δεν αλλάξω κοινωνική τάξη.Θα καλύπτεται από την ασφάλειά μου?LOLOLOL!
Εξειδικευμένο το καλό και όχι γενικό.
Nαι αλλα αυτο δεν διαφοροποιει σε τιποτα απο την σημερινη κατασταση σε αντιστοιχες περιπτωσεις. Θελω να πω ειναι σαν να μην ευχεσαι να γινει μονο και μονο επειδη θα εχουν προσβαση σε αυτο μονο συγκεκριμενες κοινωνικες ταξεις.
Δυστυχως αυτο που λες ισχυει αλλα ειναι παντελως διαφορετικο θεμα απο αυτο που λεμε τωρα. Ειναι το πως ειναι χτισμενη γενικα η κοινωνια μας και οπως αντιστοιχα εγω δεν μπορω να αγορασω Φερραρι η να εχω μια τεραστια βιλα ή τον καλυτερο γιατρο του κοσμου, ετσι αντιστοιχα δεν θα μπορω να εχω και τα συγκεκριμενα "ανταλλακτικα".
Δεν θα ειναι το μοναδικο πραγμα που δεν θα εχουμε προσβαση. Ηδη ειναι πολλα. Μαζι σου στο να αλλαζε ολο αυτο, αλλα σιγουρα οχι λογος για να πω αυτην την στιγμη οτι δεν θα ηθελα να εφαρμοστει κατι τετοιο χωρις φυσικα να παιζει με την ηθικη.
Ίσα ίσα η μαζική παραγωγή "ανταλλακτικών" θα κάνει το προϊόν φτηνό και εύκολα αποκτήσιμο από όλους.Συμφωνώ 100000% αλλά στο που πετάνε λεφτά όλες οι χώρες καλύτερα να μην το αναλύσουμε....πρόσφατο παράδειγμα στην χώρα μας το ίδρυμα για την βελτίωση της σεξουαλικής ζωής του χοίρου. :frusty::frusty::frusty:
Εμ έχεις χάσει επεισόδια τι να σου κάνω....υπήρχε και αυτό το ίδρυμα για να μπουν κάποια κομματόσκυλα το οποίο μάλιστα έπαιρνε κρατικές επιδοτήσεις οι οποίες βέβαια πήγαιναν στις τσέπες κάποιων και ο χοίρος έμενε με το πουλί στο χέρι.
Είπα να συγκεντρώσω όλα όσα έχω γράψει κατά καιρούς, σε ένα απλό και λιτό site / blog...
Δεν έχω τελειώσει ακόμα με τις προσθήκες, συνεχίζω και βάζω ακόμα τα παλιά μου άρθρα που είχα γράψει. Όταν τελειώσω πάντως, θα το συνεχίσω και θα βάζω και διαφορά news από τα video games.
Προς ώρας πείτε μου τη γνώμη σας...
http://pixelsnews.wordpress.com/
^^Ωραίος ο λύκος!
Εγώ τελευταία όποτε άνοιγα το PC και ειδικότερα όταν έμπαινα στο forum είχα ένα παράξενο συναίσθημα και έντονη φαγούρα σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος μου (όπως είχα και με τον barman-boy) ...άλλαξα avatar και μέχρι ώρας νιώθω ok, με τον malακα που έμπλεξα..
Καλημερα! :)
περιμενω να βγει το downpour...εχω παθει μανια ψαχνω ολο το νετ για νεα...η αναμονη δεν ειναι γλυκια τελικα...!
Παγωμενο γιαούρτι με κυδωνι!!!! Απόλαυση!!!!!
^^ Σκετο κυδωνι,απολαυση!Μικρος τα ετρωγα χωρις σταματημο,σκετα,οπως τα εβγαζα απο το δεντρο και "στουμπωνα" μεχρι αηδιας!!!!Και μετα δωστου συκα για να "στρωσει χαρακτηρα" το εντερακι...
Με παγωμενο γιαούρτι ειναι όμως......!!!!!!
Thnx 4 the tip!!!! ;)
ρε παιδια ενταξει ο Νικος που ειναι και καποιας ηλικιας να τρωει τετοια πραγματα, κυδωνακι με γιαουρτακι, κουταλακι του γλυκου κλπ κλπ... εσεις ρε μπαγασιδες που ειστε νεοι, τι κανετε να τρωτε τετοια πραγματα?? Ρε παγαιντε φατε εκει σοκολατεσ γλυκα καντε τα ολα λιμπα! χαχαχα
ΥΓ: Μην μου στελνει κανεις μετα απο μερικα χρονια υβριστικα μηνυματα απο τις διατροφικες συμβουλες μου...
Εσύ βρε τζόβενο τρώγε τα σκατά που τρως αλλά μετά μη λες πως έγινα έτσι......επίσης όταν δεν είσαι τόσο φαν της σοκολάτας όπως εγώ τα τρως πιο ευχάριστα αυτά άσε που ο συνδυασμός που είπα είναι από τα παιδικά χρόνια έχω πάρα πολύ καιρό να φάω κυδώνι με καρύδια.
Ο συνδυασμός που προτείνει παραπάνω ο Νίκος είναι full αφροδισιακός, κάτι σαν την original (και boosted έκδοση) των προγόνων μας.
Μέλι-γιαούρτι-καρύδι: πολύ σκληρός για να πεθάνει! (άσχετο αλλά τεσπα :Ρ)
Μη λες τα μυστικά Χρήστο άσε τους άλλους (Valkyre κλπ) να τρώνε σοκολατίνες και black forest.....άσχετο αλλά λες τελικά να μου άρεσε ο συνδυασμός επειδή ήμουν συνέχεια ντούρος;;;;:scratch:
Αν έχεις καρτοκινητό, η περιαγωγή γίνεται αυτόματα μόλις πας στο εξωτερικό ή πρέπει να κάνεις κάτι;
πώς εχει καταντησει το Ελληνικο Ποδοσφαιρο (ή καλυτερα πώς το εχουν καταντησει)...
English Football FTW!
Ξαναπήρα ps3! Slim αυτή τη φορά. Οπότε μόλις τελειώσω με Xenogears λέω να πάρω uncharted 3 επιτέλους :D
^^ Καλοριζικο Vlad!! Καλοπαιχτο κιολας! :) Και να μου πεις εντυπωσεις απο Xenogears! :D