υπσρχουν και καψουλες που ξαναγεμιζουν. η καλυτερη λυση για τετοιες μηχανες για να βαζεις φρεσκοκομμενο καφε.
Printable View
υπσρχουν και καψουλες που ξαναγεμιζουν. η καλυτερη λυση για τετοιες μηχανες για να βαζεις φρεσκοκομμενο καφε.
Επειδή με απασχολούσε το θέμα για καιρό μετά από έρευνα κατέληξα κ πήρα μηχανή που βάζεις αλεσμενο καφέ κ όχι κάψουλες. Οι λόγοι πολλοί κ πρώτα ο οικονομικός. Οι μηχανές που παίρνουν κάψουλες πωλούνται τσάμπα για τον απλούστατο λόγο ότι σου πουλάνε χρυσές τις κάψουλες. Ο διπλός εσπρέσο μου κοστίζει 0,30€ ενώ με κάψουλες λίγο κάτω από το ευρώ μιας κ χρησιμοποιείς δύο. Ύστερα είναι η γεύση. Δεν συγκρίνεται η κάψουλα με τον φρέσκο καφέ είναι αυτονόητο. Ειδικά δε αν ψαχτεις και πάρεις πιο ακριβό καφέ πχ taf, portioli τότε θα πίνεις έξω καφέ και θα σου φαίνονται νεροζουμια. Στα αρνητικά ότι η μηχανή θέλει καθάρισμα και ότι στην αρχή θα πετάξεις αρκετό καφέ μέχρι να μάθεις να παίζεις με την ποσότητα, το πάτημα του ταμπερ κλπ. Όμως από δική μου εμπειρία σας λέω ότι στην εβδομάδα δεν θα θέλετε να πιείτε έξω καφέ.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Σίγουρα καμία σχέση οι αμπούλες με τον κομμένο καφέ αλλά δεν ξέρω πόσα λεφτά θα σου κοστίσει όλο αυτό.
Στο μαγαζί έχουμε μια 1.800 ευρω,μεταχειρισμένη με διπλά group και χρησιμοποιούμε Vergnano.Είναι ότι καλύτερο έχω πιει από όσες καφετέριες έχω πάει (με Illy,Lavazza,κλπ).
Οι μηχανές που παίρνουν αλεσμένο καφέ από ότι ξέρω ξεκινάνε από 200-250 ευρώ αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα καφέ θα βγάζουν.
Επίσης νομίζω ότι η ποιότητα του καφέ διατηρείται καλύτερα εάν τον αποθηκεύεις σε κόκκους και τον κόβεις εκείνη την στιγμή με έναν μύλο αντί να τον παίρνεις αλεσμένο.
Δεν ξέρω εάν διαφέρουν στην τιμή.
Το καθάρισμα δεν είναι τίποτα. Παίρνεις μαι ειδική σκόνη και σε 10 λεπτά την έχεις καθαρίσει.
Να φτιάχνεις το αφρόγαλα στο cappuccino με τον φυσητήρα θα σου πάρει λίγες μέρες αλλά και αυτό παλεύεται..
Gaggia baby 240€.Εννοείται οτιδήποτε τόσο ακριβό όσο λες είναι υπερβολή. Δεν χρειάζεται να πάρεις και μύλο, παίρνεις 250γρ καφέ τον βάζεις σε αεροστεγες δοχείο στο ψυγείο και διατηρείται μια χαρά. Για καφέδες illy κ lavazza θεωρούνται νορμάλ ποιότητες. Portioli κ taf θα δεις διαφορά. Τα παραπάνω τα έμαθα από κολλητο που έχει καφετέρια που πουλάει γύρω στους 1000 καφέδες τη μέρα . Εκεί μου έμαθε και πάτημα και αφρογαλο κλπ τα οποία μόλις μάθεις δεν ξαναπινεις καφέ έξω. Όλα τα παραπάνω αξίζουν αν πίνεις τουλάχιστον 1-2 καφέδες την ημέρα και είσαι κ λίγο μερακλής /απαιτητικός στο θέμα καφέ. Τώρα αν πίνεις φραπογαλο εντάξει θα πετάξεις τα λεφτά σου
Δεν είναι το ίδιο ο κομμένος καφές με τον κόκκο.Και τους δυο μπορείς να τους διατηρήσεις στο ψυγείο αλλά ο πρώτος χάνει σε ποιότητα από την στιγμή που κόβεται και δεν χρησιμοποιείται αμέσως.
Δεν ξέρω αν η διαφορά είναι εμφανής αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Μύλο βρίσκεις και με 20 ευρώ δεν είναι θέμα.
Με τον μύλο μπορείς να "πειράξεις" εσυ το μέγεθος που θα κοπεί ο καφές οπότε να τον βγάλεις όπως ακριβώς θες.
Εάν πάρεις τον καφέ κομμένο από πριν μπορεί να σου τρέχει πιο αργά από την μηχανή και να σου βγει πολύ βαρύς (ή πολύ γρήγορα και να βγει νεροζούμι).
Εγώ μέχρι να βρω το σωστό μέγεθος κοψίματος όταν ανοίγαμε το μαγαζί τρελάθηκα στις δοκιμές.. Καλά το αφρόγαλο ήμουν από τους τυχερούς που (ευτυχώς) το βρήκα σχετικά γρήγορα.
Εννοείται δεν είναι το ίδιο αλλά μιλάμε να μείνουμε σε ένα γρήγορο κ όσο γίνεται ερασιτεχνικό τρόπο παρασκευης καφέ. Μύλο βρίσκεις κ με 20€, καλό μυλο όμως όχι κάτω από 80€. Για το πως θα κόβει το μαγαζί τον καφέ παίζει ανάλογα τον μυλο και τον καφέ οπότε την πρώτη φορά παίρνεις 50γρ κομμένο πχ στο 2 κ 50γρ κομμένο στο 3. Δοκιμάζεις με ποιο κόψιμο ο καφές έχει καλή ροή - σαν μέλι ας πούμε - όχι σαν νερό ούτε να σταζει και την επόμενη φορά ξέρεις. Γενικά θέλει στην αρχή λίγο δουλειά εκ μέρους μας αλλά σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα.
Ο ρόλος της Athens Voice
Και το άρθρο της βοθροφυλλάδας
http://www.athensvoice.gr/article/ci...BD%CE%B1%CE%B9
Χμ... Πρωτα απο όλα ενα χρόνια πολλά και ελπιζω να εχουμε ενα καλυτερο 2014 απο την φετινη χρονια.
Μετα για athens voice και λιφο δεν εχω να πω πολλα πραγματα. Ειναι και αυτες ενα μερος της "συγχρονης" Ελλαδας των SKAI-Τζημερο-Τραγικου site για burger/rayban και κλπ μοδες στυλ λευκη νυχτα και ανοιχτες ολες οι Κυριακες του μεταελληνα μετα τον νεοελληνα.
Ειναι ενα γκρουπ το οποιο προσπαθει να μας πεισει πως ζουμε σε μια Ελλαδα που φταιγαμε ΟΛΟΙ για τη σημερινη καταντια και πως τα πραγματα θα αλλαξουν με πολλες θυσιες των πολλων κλπ, πως τα πραγματα αρχιζουν και φτιαχνουν και πως ειμαστε στο σωστο δρομο.
Απλως ΔΕΝ.
Πράγματι. Πολύ άσχημες εικόνες. :(
Lightbeam for Firefox 1.0.2
Lightbeam is a Firefox add-on that enables you to see the first and third party sites you interact with on the Web. Using interactive visualizations, Lightbeam shows you the relationships between these third parties and the sites you visit.
Ειναι λιγο μπλιαχ το θεμα, αλλα οι φωτογραφιες εχουν ενδιαφερον.
LOL, γιατί καπνίζει κοπριά;
Ρε συ γκαζοφ, λιγο παλιο δεν ειναι το ποστ?
Ναι, έμαθα ότι θέλουν και μουσικούς για να γράφουν για την μουσική στα games :P Απαραίτητη προϋπηρεσία 2 χρόνια τρομπόνι σε φιλαρμονική. :P
Με το ντουφέκι ψάχνουν αρθρογράφους...
οίκτο προς όποιον κάνει το λάθος να συνεργαστεί...
http://www.youtube.com/watch?v=UJrSUHK9Luw#t=60
Koρυφαιο απλα. Δειτε το