παιδιά πάντως από e-shop μου έρχονται την επόμενη ημέρα!
παιδιά πάντως από e-shop μου έρχονται την επόμενη ημέρα!
Ήρθε σήμερα η αμερικάνικη Collector's του Dead Space 2 από το vgp.ca (από Καναδά δηλαδή). Την είχαν στείλει από τις 21 υποτίθεται (και όχι τις 25), οπότε άργησε μιας και οι προηγούμενες αγορές από το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχαν κάνει πάνω από δυο βδομάδες. Η χρέωση στην πιστωτική ήταν 72Ε νομίζω τελικά (πλήρωσα σε δολάρια Καναδά)
Αν αληθεύουν βέβαια αυτά που ακούμε για τα ΕΛΤΑ μάλλον είναι φυσιολογική η καθυστέρηση, εδώ από Ευρώπη τώρα πια κάνουν τόσο (κάποια παιδιά δεν έχουν λάβει ακόμη τα Dead Space 2 τους από uk αν δεν κάνω λάθος).
μαλλον τα ΕΛΤΑ μας φταινε...δυστυχώς και συντομα θελω να παρω kz3
Παιδιά να πω και εγώ για το Zavvi.Τελικά στην δικιά μου περιοχή το προβλημα εντοπίζεται στα ΕΛΤΑ και όχι μάλλον στο Zavvi όσων αφορά τις καθυστερήσεις.Το vanquish έγινε dispatched στις 28 του μήνα και μέχρι τις 4-5 που περίπου έπρεπε να έρθει όπως συνήθως,αλλά δεν ήρθε.Οπότε έκανα μια βόλτα στο τοπικό ταχυδρομείο στις 6 αλλά ντίφος τπτ πάλι.Την επόμενη πήγα από τα κεντρικά που έρχονται όλα σε άλλη περιοχή και τελικά καθότανε εκεί 2 μέρες το παιχνίδι!?Οπότε μέχρι να το φέρουν στην πόρτα σου βάλε και καμιά 3-4+ μέρες λόγο έλειψης ταχυδρόμων!Οπότε καλό είναι πιστεύω όσοι δεν έχουνε παραλάβει ακόμα ας κάνουνε μια βόλτα από το τοπικό ταχυδρομίο τους να ρίξουνε μια ματιά :P
Σωστός! Πολλά ταχυδρομικά γραφεία αντιμετωπίζουν προβλήματα και μια κουβέντα με το διανομέα σας αν τον γνωρίζετε μπορεί να σας διαφωτίσει για το τι γίνεται στην περιοχή σας.
Εν τω μεταξύ μόλις παρήγγειλα από play και θα ενημερώσω για το χρόνο παραλαβής.
Update:
Πιστό στο ραντεβού του το play.com έστειλε στο 24ωρο το μήνυμα ειδοποίησης ότι έφυγαν τα δύο παιχνίδια με μισή ώρα διαφορά. Το χρονόμετρο ξεκινά λοιπόν κύριοι και ενημερώνω άμα τη παραλαβή.
Update 21/2:
Σήμερα έφερε ο ταχυδρόμος το 1 από τα 2 που παρήγγειλα (παραγγελία 14/2) άρα το play.com έχει νορμάλ χρόνο παράδοσης (4 εργάσιμες). Η πλάκα είναι ότι το άλλο έφυγε με μισή ώρα διαφορά αλλά αφού δεν ήρθε σήμερα θα το πιάσει η απεργία και μάλλον Παρασκευή το βλέπω αλλά ευτυχώς δεν είναι αυτό που βιαζόμουν.
Απο amazon που είχα πάρει DS2 έκανε 5 εργάσιμες μέρες να έρθει! Ρεκόρ λέμε! Είμαι και επαρχία!
Πολυ γρηγορα σου εφτασε, δυο μερες! Εμενα εκανε μια εβδομαδα, η wheelstandpro απο Πολωνια, ηρθε με ενα κοκκινο βαν των ΕΛΤΑ, αλλα δεν πληρωσα τιποτα. Υποτιθεται οτι ειναι πληρωμενα τα μεταφορικα. Τωρα δεν ξερω για το τελωνειο που σου ειπαν.
Δεν τα εδινες και εσυ φιλε μου τα 3,69 να ξεμπερδευεις... Τωρα ποιος ξερει, μπορει να μπλεξεις και με διαδικασιες.
Απ΄οτι θυμαμαι υπηρχε ενα μικρο ποσο επανω στο χαρτι που επρεπε να πληρωσω, αλλα μολις του ειπα οτι ειναι πληρωμενα τα μεταφορικα, το διεγραψε με το στυλο και μου ειπε απλα να υπογραψω για να το παραλαβω. Τον ρωτησα τι ειναι αυτο το κοστος; Δεν μου διευκρινησε, αλλα μου ειπε οτι δεν επρεπε να υπαρχει επιπλεον χρεωση εφοσον ηταν πληρωμενα τα μεταφορικα. Του ειπα μην χρεωσουν εσενα ομως? Μου απαντησε οχι.
Για το παιδί που ρώτησε, παραγγελία από zavvi bluetooth headset 8/2, dispatched 9/2 και ήρθε σήμερα. Άμεσα μπορώ να πω. Άρα μάλλον έχει διορθωθεί.
Παύλο, όπως στα έχουν πει τα παιδιά είναι. Τελωνείο από χώρα-μέλος της ΕΕ δεν περνάει κανένα προϊόν. Πάμε στα δικά σου τώρα (νομίζω σε αυτό το thread και ένας άλλος φίλος τα ανέλυσε πολύ ωραία τις προάλλες, στις προηγούμενες σελίδες ίσως).
Από χώρα εκτός ΕΕ, όπως από US που θες να παραγγείλεις, αυτό που ισχύει δεν είναι απόλυτο 100%. Στην πράξη όμως, ισχύουν τα παρακάτω:
1. Αν σου στείλουν οτιδήποτε με USPS, κατά 99,9% δεν θα περάσει από τελωνείο.
Για παράδειγμα έχω αγοράσει προϊόν (bd box set) αξίας $200+ από amazon.com και δεν έχω πληρώσει τίποτα. Από ebay, σε χαμηλότερης τιμής προϊόντα έχει τύχει να πληρώσω αυτά τα περίπου 3Ε.
2. Καλό θα είναι, ακόμη κι αν το στείλει με USPS, να μην αναφέρει πάνω πραγματικό ποσό, αλλά ένα εικονικό, πχ $20 τα μεταφορικά ξέρω γω, και να υπάρχει σήμανση gift.
Έτσι μειώνονται και άλλο οι πιθανότητες να περάσει από τελωνείο.
Αυτά που στέλνει το εκάστοτε ταχυδρομείο της κάθε χώρας τα παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ και γι' αυτό, κατά 99,9% δεν ασχολούνται.
Αν σου στείλουν οτιδήποτε με courier (από χώρα εκτός ΕΕ πάντα μιλάμε) είναι δεδομένο ότι θα περάσει τελωνείο και θα πληρώσεις αρκετά επιπλέον (εκεί παίζουν κάποια πράγματα, ένας φίλος τις έγραψε σχετικά την εμπειρία του αναλυτικά σε ένα θέμα).
Από κει και πέρα, χωρίς να ξέρω καμία περίπτωση που να έχουν σταλθεί προϊόντα με USPS και τελικά να πληρωθεί και τελωνείο, δεν ξέρω αν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.
Τις προάλλες ο φίλος Isildur μου έλεγε πως και αυτός έχει πάρει και φιγούρες νομίζω κάποιων κιλών, και δεν πλήρωσε ποτέ τελωνείο.
Από την πλευρά μου μπορώ να τα επιβεβαιώσω από κάποιες αγορές μέσω ebay, από τις αγορές από το vgp.ca και από δεκάδες αγορές από το amazon.com. Αλλά εντάξει, καμία από τις φορές δεν ήταν κάτι πάρα πάρα πολύ βαρύ (που μάλλον δεν έχει σημασία), και οι κατηγορίες προϊόντων ήταν video games, bd's και βιβλία.
Πολυ χαρηκα με το παρακατω
1. Αν σου στείλουν οτιδήποτε με USPS, κατά 99,9% δεν θα περάσει από τελωνείο.
γιατη προπαρηγειλα απο Καναδα το killzone 3 Helghast Special και ειχα ανχωθει λιγο .
@tony
Σε ευχαριστω παρα πολυ! +REP
Αραγε θα μου δωσει το ebay τη δυνατοτητα να επιλεξω USPS?
Να είσαι καλά Παύλο, γι' αυτό είμαστε εδώ, μακάρι να ήξερα και ακόμη παραπάνω κάτι. :)
Θα πρέπει να δεις ο πωλητής και αν στέλνει worldwide καταρχάς, και αν στέλνει με USPS (τα αμερικάνικα ΕΛΤΑ σκέψου όπως είπαμε, United States Postal Service).
Αυτό που δεν θυμάμαι, είναι αν έχει και υπηρεσίες tracking η USPS (λογικά έχει πάντως!), γιατί φαντάζομαι μπορεί να το θες. Αυτό μπορείς να το ρωτήσεις και στον πωλητή, μην διστάσεις (και εννοείται θα τσεκάρεις το feedback, την επικοινωνία κ.λπ). Μακάρι κάποιος να μπορεί να προσθέσει κάτι επιπλέον που θα σου είναι χρήσιμο. Στείλε αν θες και ένα pm στον isildur που έχει φέρει statues από έξω.
Από κει και πέρα, σίγουρα θα ήταν πιο ασφαλές το courier, αλλά ουσιαστικά αυτή η επιλογή ΔΕΝ υπάρχει για αγορές εκτός EE καθώς εκεί είναι 100% σίγουρο το τελωνείο.
Γενικά ελπίζω να μην σου κάτσει κάποια στραβή φίλε! Εγώ δυστυχώς δεν έχω αγοράσει κάποιο statue ή κάτι παρόμοιο, ούτε κάποιο ηλεκτρονικό προϊόν, αλλά όπως είπα σε συγκεκριμένα προϊόντα έχω κάνει δεκάδες αγορές (και από Ασία).
Terastie, από που το παρήγγειλες; Δεν σε ξέσκισαν στα μεταφορικά; Μήπως άξιζε να το πάρεις από εδώ, γι' αυτό το λέω. Από Αμερική πάντως έχω πάρει (πάνω κάτω) πακέτο εξίσου μεγάλο (2-3 φορές κιόλας, boxsets σειρών) και ακριβότερο μάλιστα και δεν είχε περάσει τελωνείο. Τώρα τι να σου πω... Γι' αυτό βάζω 99,9%, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μία στο τόσο. Εμένα δεν μου έχει συμβεί πάντως (εφ' όσον στάλθηκε κάτι με κανονικό ταχυδρομείο πάντα).
Επίσης να σε ρωτήσω, μπορείς να μου πεις τον seller που πήρες την Collector's του Dead Space 2 (το πήρα και γω από το vgp.ca και μου βγήκε όπως είπα 72Ε, αλλά καλό είναι να έχουμε κι άλλες πηγές!).
Edit: Terastie, από Καναδά είναι Canada Post απ' ότι θυμάμαι!
Παυλο μην φοβασαι τιποτα αν ειναι με USPS!
Οπως σου ειπε και ο Αντωνης εχω φερει Life Size bust με δηλωμενη αξια πανω στην κουτα 600$ και ζυγιζε γυρω στα 15-16 κιλα και πληρωσα κατι λιγοτερο απο 10 euros!
Καλο ειναι να πεις να στην μαρκαρουν σαν gift την συσκευασια ομως και το πολυ να πληρωσεις 2-3 euro.
Γιατί όταν βάζω το κωδικό στην πιο πάνω παραγγελία μου δεν το δέχεται και λέει "The discount code you entered is not an active offer."? μόνο για συγεκριμενα προϊόντα ισχύει που έδωσες στο link?
Τι τιμες ειναι αυτες που εχει το zavvi ρε σεις? Παιχνιδια τριων μηνων στα 17 ευρω?? Ποτε θα τα δουμε και δω αυτα?