Quote:
O Παναθηναϊκός είναι σε δύσκολη καμπή και ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Κάποιος παίρνει πρωτοβουλία.
Με βλέπετε ξανά να δώσω μία λύση στο πρόβλημα. Πολύ εύκολα μπορούσα με άλλους τρόπους να περάσω τα μηνύματα μου, αλλά θέλω να δώσω απαντήσεις, να πω ορισμένα πράγματα.
Θα κάνω μία σύντομη αναδρομή στα όσα έγιναν, για να αποκατασταθούν ορισμένα γεγονότα.
Τον Μάρτιο του 2010 έγινε ένα έκτακτο ΔΣ, όπου άρχισε μια αντιπαράθεση για το θέμα της ΑΜΚ. Το έκτακτο είχε σκοπό να γίνει μία αύξηση 15 εκατομμυρίων, για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΠΑΕ.
Εκείνη τη χρονιά είχε επισημανθει η ανάγκη και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου η ζημιά δεν καλύφθηκε. Μέχρι τότε είχαμε ξοδέψει 150 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 50 δις δραχμές. Δεν εξετάζω το πως.
Τέλος Απριλίου έγινε μία συνάντηση με μένα, τον Πατέρα και τον Βγενόπουλο. Βρεθήκαμε οι τρεις μας για να συζητήσαμε τα προβλήματα μεταξύ μας σε οικονομικά θέματα και να δώσουμε λύση.
Οι επαφές μου με τον Ανδρέα και τον Νίκο ήταν ελάχιστες. Σε εκείνη την κουβέντα είχαμε καλό κλίμα. Εγώ έθεσα δύο θέματα. Εγώ επέμενα στην απόλυση του Κώστα Αντωνίου. Τον θεωρούσα και τον θεωρώ αποτυχημένο. Το δεύτερο κομμάτι ήταν να επιλεχθή μία καλύτερη διοικητική λειτουργία, με σκοπό να μην γίνεται υπέρβαση.
Είναι δύσκολο για κάθε μέτοχο όταν καλείσαι εν αγνοία σου να καλύψεις τρύπες που δημιουργούνται. Στο θέμα του Αντωνίου ήταν αντίθετος ο Πατέρας. Η συζήτηση δεν τελείωσε και είπαμε να ξανασυναντηθούμε.
Υπολογίζαμε εγώ και η οικογένεια μου ότι θέλαμε 30 εκατομμύρια για να βγουν οι δύο χρονιές. Εμείς θα βάζαμε περίπου 18. Εμείς θέλαμε εγγυήσεις ότι δεν θα βρεθούμε πάλι μπροστά σε νέα έκπληξη.
Μετά συζητήσαμε από αρκετές εβδομάδες και Νίκος μου είπε ότι θέλει να παραιτηθεί, γιατί έχει κουραστεί. Τονίζω ότι ποτέ δεν είπα για κακοδιαχείρηση από την πλευρά του. Το μόνο που είπα ότι δεν ήθελα να γίνονται συνεχώς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό. Αυτή ήταν η μόνη διαφορά μας.
Εγώ αιφνιδιάστηκα, αλλά το σεβάστηκα και τον στήριξα. Μετά στο Δσ τέθηκε θέμα επόμενο προέδρου και είπα στον Ανδρέα και τον Νίκο ότι δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου. Ο Ανδρέας είχε πει και είχε δίκιο ότι έπρεπε να βρούμε στο ΔΣ.
Ο Ανδρέας πρότεινε στον Μάνο Μαυροκουκουλάκη, αλλά τελικά δεν προχώρησε. Είχαμε επαφές με τον Ανδρέα και το μόνο που ζήτησα ήταν εγγυήσεις ότι δεν θα βρεθώ προ εκπλήξεως. Ζήτησα μόνο να φύγει ο Κώστας Αντωνίου και έδωσα το ελεύθερο να βρουν όποιον θέλουν, αρκεί να είχα δικαίωμα βέτο αν τον έκρινα ακατάλληλο.
Το βράδυ του Αγίου Πνεύματος, είχα μία έντονη κουβέντα με τον Ανδρέα, την οποία έκρινα μη σωστή. Κατά την προσφιλή τακτική του, μέσω συγκεκριμένης επιστολής, πέρασε τα θέση του και άρχισε επικοινωνιακό πόλεμο.
Μετά συνέταξα την επιστολή μου, που απεύθυνα κάλεσμα σε όλους τους μετόχους.
Μετά ακολούθησε η γνωστή εφημερίδα, βρείτε ποια είναι, βγήκε με πρωτοσέλιδο συμφωνία ή πόλεμος.
Ο Παύλος και ο Θανάσης, που ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν πρόεδροι, και έχουν προσφέρει τα περισσότερα, δέχτηκαν πίεση από μερίδα του κόσμου και έκαναν πίσω.
Άρχισα επαφές με όλους με τους μετόχους και πρόεδρο κοινής αποδοχής. Έγινε μία προσπάθεια να επανέλθει ο Νίκος Πατέρας.
Οι δύο όροι που έθεσε για να επανέλθει, ζήτησε τεχνικό διευθυντή τον Κόντη και αντιπρόεδρο τον Κανελλόπουλο. Η ιστορία συνεχίστηκε και φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε απαράδεκτες καταστάσεις. Δεν λέω μόνο για τα συνθήματα.
Τον Σεπτέμβριο και αφού νιώσαμε την πίεση του κόσμου, χαρίσαμε το 25% για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.
Τότε στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου είχαμε συμφωνήσει ότι στις επόμενες ΑΜΚ θα συμμετείχαμε 30%, θα ήμασταν μειοψηφία στο ΔΣ και στο τέλος του έτους, ο Ανδρέας Θα έπαιρνε το ποσοστό μας.
Ο Νίκος Πατέρας ποτέ δεν δήλωσε υποψήφιος αγοραστής. Συμφωνήσαμε ο Ανδρέας να καλύψει τα αιδάθετα κεφάλαια των μετοχών και ο Νίκος να επανέρθει στην προεδρία χωρίς καμία παρέμβαση.
Ακολούθησε μείωση των μελών μας στον ΔΣ, βάζοντας τον Γιώργο Νίκα και τον Λεωνίδα Πολέμη. Προχωρήσαμε ενωμένοι στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Τελικά, πολλοί μέτοχοι δεν έβαλαν λεφτά και βρεθήκαμε να έχουμε βάλει το 54%.
Το ποσό των 4 εκατ. που δεν βάλαμε στην ΑΜΚ, θα το βάζαμε με μορφή χορηγίας. Μετά από 10 μέρες, η εταιρία μας που θα έβαζε την χορηγία, έστειλε το συμφωνητικό που όμως δεν υπεγράφη.
Μετά φτάσαμε στην αιφνιδιαστική αποχώρηση του Ανδρέα, μια Δευτέρα μετά από επεισόδια με τον Ολυμπιακό βόλου. Ήταν μία προσχηματική αποχώρηση. Φυσιολογικά, μετά αποχώρησε και ο Νίκος από την προεδρία.
Η οικογένεια μου κράτησε το λόγο της. Έμεινα έξω από το ΔΣ και όρισε έξι μέλη, για να υπάρχει η ελάχιστη διοικητική σταθερότητα.
Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Κάποιοι μας βρίζουν και κάνουν κακό στην ίδια την ομάδα. Πλέον η οικογένεια μου θα ακολουθήσει την επόμενη λύση.
Η οριστική αποχώρηση μας είναι η μόνη λύση και θα τελειώσει η εσωστρέφεια.
Αποχωρούμε άμεσα. Οι μετοχές μας καθίσταται ανενεργές και τις παραχωρούμε σε πληρεξούσιο δικηγόρο. Οι υπόλοιποι μέτοχοι και ο Ερασιτέχνης μπορούν να συστήσουν διοίκηση.
Στον Ερασιτέχνη δεν μπορούμε να δώσουμε τις μετοχές, τελεί υπό διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν μπορεί να πάρει τις τύχες της ΠΑΕ.
Η πηγή όλων των δεινών φαίνεται να είμαστε εγώ και η οικογένεια μου. Πολλοί με πρόσχημα αυτό προχωρούν σε ζημιές στο γήπεδο. Πλέον, αυτή η δικαιολογία δεν υπάρχει.
Μετά από 32 χρόνια, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πορευτεί χωρίς την οικογένεια μου.
Για τον τρόπο αποχώρησης του: Είμαι έτοιμος να παραδώσω σε μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση. Δεν θα σχολιάσω ανθρώπους που έρχονται ως εκπρόσωποι διάφορων μεγιστάνων. Είναι αδύνατο να τις δώσω σε ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο ΔΣ μπορούν να κατατεθούν εγγράφως και επωνύμως και εφόσον υπάρχει κάποιο σχήμα, τότε οι μετοχές είναι στη διάθεση. Θα κοιτάξει πρώτα το Δσ και μετά η οικογένεια μου, σαν ασφαλιστική δικλείδα. Να μην περάσουμε ότι άλλες ομάδες με θείους από την Αμερική. Θα κρατήσουμε μία μεθοδολογία. Οι μετοχές δεν έχουν αντίτιμο.
Για το έλλειμμα: Το εγγυητής το έχω ακούσει όπως άκουσα ότι είμαστε εγγυητές της μιζέριας. Αν κάποιοι κατάλαβαν ότι είμαστε χρηματικοί εγγυητές, κακώς κατάλαβαν. Θεωρούσα ότι θα ήμασταν, άμα είχε γίνει ολόκληρη η ΑΜΚ. Μην έχοντας πλειοψηφία, θα ήμασταν μία παράμετρος ομαλότητας. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τα οικονομικά και τα διοικητικά, ούτε ότι θα έχουμε παρουσία. Η παρουσία μας δεν δημιούργησε πρόβλημα διοικητικό στον Παναθηναϊκό. Όσοι είχαν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους, να μας πουν γιατί δεν πέτυχε. Εγώ ότι είχα να πω, το έχω πει. Όποτε είχα ενστάσεις τις έλεγα, αλλά δεν με άκουγε κανένας. Και νομικά μπορούσα να επιβάλλω κάποια πράγματα. αλλά δεν το έκανα για να υπάρχει μία ομαλή διοίκηση. Από το 2008 και μετά έχουμε παραχωρήσει τη διοίκηση.
Αν κάποιος μέτοχος ζητήσει τις μετοχές: Εδώ είμαστε, όποιος θέλει να το ζητήσει επίσημα. Όχι μέσω διαρροών στον τύπο. Εδώ είμαστε.
Για τη μεταβίβαση των μετοχών: Εμείς καθιστώντας ανενεργές τις μετοχές, δεν θα έχουμε εκπροσώπηση στο ΔΣ.
Για την Παιανία: Εμείς τη χτίσαμε με δικά μας χρήματα και είναι συνυφασμένη με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Παιανία εμφανίζεται αγκάθι. Εγώ δεν θα χαλάσω τη συμφωνία για την Παιανία, ούτε θα αφήσω την ομάδα χωρίς προπονητικό κέντρο, εάν κάποιος υποψήφιος επενδυτής χρειαστεί χρόνο.
Για την αυτοκριτική του: Δύο ή τρία λάθη έκανα και τα δύο θα τα ξανάκανα. Το ένα λάθος ήταν ότι δεν έφερα κοντά μου τον συγκεκριμένο κόσμο. Αυτούς που πρέπει να προσλαμβάνω στην ασφάλεια μου, να τους δίνω φτηνά εισιτήρια, να τους βγάζω από τη φυλακή, που κάνουν τα επεισόδια. Λυπάμαι που αυτός ο κόσμος χαρακτηρίζεται ως συνδεσμιακός χώρος. Είναι λάθος να λέμε ότι όλο ο χώρος είναι έτσι. Υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκριμένα χαρακτηριστικά.
Είναι ένα λάθος που με χαρά θα το ξανάκανα. Σταθήκαμε τυχεροί το 2004 και έκαναν αποχή και πήραμε το νταμπλ.
Λυπάμαι που δεν προστάτευσα την ομάδα. Το 2005 μπορούσα να πάρω το πρωτάθλημα, προστατεύοντας την ομάδα. Προτίμησα να χάσω το πρωτάθλημα, παρά να πάρω ένα κάλπικο.
Το λάθος που δεν θα έκανα ξανά είναι με το γήπεδο. Το 2008 είχαμε καταφέρει, τη χρονιά που όλη η ομάδα είναι υπατμόν, το πρότζεκτ είχε αρχίσει. Ο Βωβός άρχιζε το εμπορικό κέντρο χωρίς να έχει γίνει ούτε μία προσφυγή. Είχαμε κλείσει εμπορικές συμφωνίες και με τις τράπεζες τη χρηματοδότηση.
Είχαμε υπογράψει με το Δήμο την εταιρία που θα αναλάμβανε να εκτελέσει το έργο. Όλο αυτό το γνώριζαν πέντε άνθρωποι. Το έργο είχε φτάσει κοντά στην ολοκλήρωση του, με την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Έκανα το λάθος και το ανακοίνωσα στο ΔΣ μας. Τότε τυχαία και συμπτωματικά, πάνω που έληγε η προθεσμία για να γίνει προσφυγή, έγινε. Δεν την θεωρώ τυχαία. Αυτό το λάθος δεν θα το ξαναέκανα. Τώρα έγιναν και άλλα μικρά.
Για την επόμενη μέρα: Υπάρχουν και άλλες ομάδες σε παραπλήσια κατάσταση. Εγώ δεν μπορώ να δώσω τη λύση. Ελπίζω ότι μία ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού θα βρει έναν ανάδοχο.
Για την απουσία των αδερφών Γιαννακόπουλων από τις συναντήσεις: Το 2008 έλπιζα ότι όλοι οι μέτοχοι έχοντας μια θέση στο Δσ, θα βρίσκαμε μία φόρμουλα επικοινωνίας. Σταδιακά, άλλοι μέτοχοι έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος στην προβολή. Ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν μπλέχτηκε σε αυτό το παιχνίδι, για λόγους δικούς του είχε μπει στην απομόνωση.
Με αφορμή την πρώτη ανακοίνωσης στήριξης Τεν Κάτε, όταν ο Πατέρας έλειπε εκτός Ελλάδας. Είχα ζητήσει να συναντιόμαστε οι βασικοί μέτοχοι ή να κάνουμε γεύματα εργασίας για να ανταλλάζουμε απόψεις.
Μετά αυτό ατόνησε και μείναμε οι τρεις μας. Εγώ επειδή ήθελα να είμαστε όλοι μαζί, είχα μία κουβέντα σε κοινή θέα με τον κύριο Παύλο. Δεν έγινε καμία κουβέντα για προεδρίες ή διάφορα άλλα. Μοναδικός μέτοχος συνεπής ήταν ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος.
Για το ότι ξοδεύτηκαν χρήματα και ο ίδιος έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση του ΔΣ: Σε οποιαδήποτε εταιρία εκτελεστικές δυνατότητες έχει το ΔΣ και ο πρόεδρος, οι αρμόδιοι να υπογράφουν, Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα ή δύο άτομα. Ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, αλλά δεν είναι απαραίτητα το λάθος. Το 2008 όταν ανέλαβε την προεδρία ο Πατέρας, έπρεπε να κάνει πολλές και ανούσιες μεταγραφές, για να φανεί ότι η κατάσταση αλλάζει.
Το λάθος ήταν ότι η εταιρία έκανε συνέχεια υπερβάσεις. Σε όλο τον κόσμο εταιρίες πέφτουν έξω γιατί γίνονται υπερβάσεις. Δεν έχει όμως ο Πατέρας όλη την ευθύνη.
Τον Απρίλιο του 2009, είχαμε μία συνάντηση οι τέσσερις, ο Αντωνίου στον οποίο δεν είχα καμία εκτίμηση, παρουσίασε μία μεταγραφική πολιτική ύψους 9-10 εκατομμύρια ευρώ, και ο Πατέρας συμφώνησε.
Μόνο ο τέταρτος της παρέας διαφωνούσε και έλεγε να χαλάσουμε όσα χρειαστεί. Όταν τον ρωτούσαμε πως θα καλυφθεί ή πως θα οφεληθεί ο Παναθηναϊκός, απαντούσε ότι θα κάνουμε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Καταλαβαίνω και τον Πατέρα, δεν είναι εύκολο να διοικήσεις έχοντας από πάνω σου κάποιον να σου λέει ξόδευε και έχει ο θεός.
Για το αν νοιώθει ότι αποχωρεί αποτυχημένος: Αν μπορούμε να πούμε ότι στην Ελλάδα κυβερνάνε οι θλιβερές μειοψηφίες, τότε ναι έχασα.
Αν το μετρήσουμε με μονάδες τα πρωταθλήματα, τότε ναι, απέτυχα. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Αλλά εγώ δεν βλέπω έτσι το ποδόσφαιρο. Εγώ θεωρώ ότι πέτυχα να κάνουμε τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, την πιο δημοφιλή.
Τη σεζόν 2005-2006, ο Παναθηναϊκός πρωτοστάτησε και υπέφερε για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα. εκείνη τη σεζόν, συνειδητά σκύψαμε το κεφάλι.
Με τη βάση του Παναθηναϊκού η Εθνική πανηγύρισε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Εάν στην Ελλάδα οι επιτυχίες μετρούνται με τα πρωταθλήματα, αποτύχαμε.
Για την εταιρία λαϊκής βάσης: Δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον στην Ελλάδα για να πετύχει η λαϊκή βάση. Η οικονομική κατάσταση.
Όποιος έρθει με μία σοβαρή πρόταση, μπορώ να πω ότι κινδυνεύει να υλοποιηθεί.
Για το αν προστατεύει τις άλλες εταιρίες του: Οι εταιρίες της οικογένειας μου λειτουργούν κυρίως στο εξωτερικό, οπότε δεν χρειάζομαι προστασία. Τώρα για την Ελλάδα, ναι επιβιώνω.
Τώρα για τον κόσμο, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που τους ξέρουμε όλοι.
Τώρα για το 2011, δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ανάδοχος. Εγώ με αυτούς τους κυρίους δεν έχουν ποτέ συνδιαλλαγεί. Δεν τους άνοιξα μαγαζιά, δεν τους έβγαλα από τη φυλακή. Αυτοί δεν με συμπαθούν και εγώ δεν τους συμπαθώ.
Τώρα το θέμα τελειώνει, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε πια.
Το 2008 υπήρχε ένας αναβρασμός, απόρροια των αποτυχημένων πρωταθλημάτων, λανθασμένων επιλογών. Τότε τον Οκτώβριο του 2007 και συζητάγαμε για την Ticket Club. Τότε είχα πει ότι δεν θα επέτρεπα σε κάποιο να φτιάξει το όνομα του μέσα από τον Παναθηναϊκό.
Εγώ ήξερα ποιον εννοούσα, εσάς πήγε αλλού το μυαλό σας.
Το 2008 με αφορμή ένα άτυχο αποτέλεσμα στο Κύπελλο και μετά από μία άτυχη και καταπληκτική εμφάνιση, εκδηλώθηκε ταχύτατα μία αντίδραση που μου επιτρέπει να πω ότι ήταν οργανωμένη.
Εμείς μέχρι το 2008 διοικούσαμε οικογενειακά. Μετά από το 2008 και με εξαίρεση ένα τρίμηνο που δεν ήθελε κανείς να διοικήσει, δεν έχουμε καμία συμμετοχή στη διοίκηση της ομάδας. Μόνο στην έγκριση του προϋπολογισμού του 2009.
Αν υπάρχει τίμημα για τις μετοχές: Δεν υπάρχει τίμημα για τις μετοχές. Το τίμημα είναι μηδέν. Αν έρθει εταιρία με υπόσταση, τότε θα προχωρήσει. Αν έρθει μία οφσορ και να ήθελα να τις δώσω, θα σταματούσε στην ΕΕΑ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μας δείτε ξανά στον Παναθηναϊκό. Ξεχάστε μας.
Για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο: Δεν θα αλλάξει τίποτα. Μία μικρή μερίδα ανθρώπων έκανε το λειτούργημα της, αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα ατονούνε.
Δεν πιστεύω ότι το μοναδικό μας πρόβλημα είναι ο Αχιλλέας και ο Μάκης. Ότι μόνοι τους έστηναν τα παιχνίδια. Το 2002 είχαν βγει οι κασέτες με τον Σπάθα, το μόνο κέρδος ήταν να φύγουμε από την παράγκα και να πάμε στον Γκαγκάτση.
Με τη μεθοδολογία που ακολουθείται, του χρόνου εδώ θα είστε και θα το συζητάτε.
Για το αν μετάνιωσε για την πολυμετοχικότητα: Δεν το μετάνιωσα, η απόφαση μας να αποχωρήσουμε ήταν δεδομένη.
Όταν δίνεις το 50% και μετά τη διαχείριση, έχεις αποφασίσει να φύγει. Είχαμε αποφασίσει να λειτουργούμε ως 30%, αλλά τώρα και αυτό είναι παρελθόν.
Η άποψη του για τους λόγους της αποχώρησης του Βγενόπουλου: Δεν ξέρω, να το πει ο ίδιος. Αυτό που δεν έχει λογική είναι να διοικείς ένα περιουσιακό σου στοιχείο σαν να μην υπήρχε αύριο.
Ας βγει να μιλήσει να πει τι έγινε, που έφταιξα εγώ, να ζητήσω συγνώμη. Δείτε όμως τις δηλώσεις του. Ποτέ δεν είπε ποτέ ότι θέλει να γίνει ιδιοκτήτης. Ήθελε να ηγηθεί ενός πολυμετοχικού σχήματος και αυτός να διοικήσει.
Σαν μέτοχος δεν έχω καμία ευθύνη τι θα γίνει, αν θα προκύψει αγοραστής. Απλά θέλω να βγάλω την παράμετρο της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την εξίσωση.
Όταν βλέπει κάποιος ότι το γήπεδο καίγεται από το πρώτο λεπτό, λέει που πάω. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί-γωνία, κάποιος θα βρεθεί. Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν.
Αν βρεθεί ή όχι, η ιστορία θα το δείξει. Όπως λένε, εύκολα τάζεις, δύσκολα βάζεις.
Για τη χορηγία των 4 εκατομμυρίων ευρώ: Η κύρια διαφωνία ήταν η εισροή των χρημάτων. Εγώ ήθελα να τα βάλω σταδιακά, ο Νίκος μετά από απαίτηση του Πατέρα, ήθελε να μπουν άμεσα.
Εγώ αν μου ερχόταν υπογεγραμμένη η συμφωνία, θα την υπέγραφα και ο Παναθηναϊκός θα είχε άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Για το αν το γήπεδο στο Βοτανικό είχε εγκαταλειφθεί: Εγώ δεν θέλω να έχω άλλη ανάμειξη με τον Παναθηναϊκό. Αν βρεθεί άνθρωπος να βάλει λεφτά, το σχέδιο μπορεί να αρχίσει ξανά.
Δεν ξέρω τι έχει γίνει στο ΣτΕ ή σε ποιο σημείο είναι οι διαπραγματεύσεις του Δήμου με τον Ερασιτέχνη.
Για την αποτίμηση του Παναθηναϊκού: Δεν ήρθε ποτέ κανένας να κάνει σοβαρή πρόταση αγοράς για τον Παναθηναϊκό. Αν θέλει κάποιος να αγοράσει, πάει κάνει μία πρόταση και τη συζητάει. Λέει δίνω τόσα.
Ποτέ δεν υπήρξε σοβαρός αγοραστής, αλλά υπήρξε πρόθυμος πωλητής.
Λυπάμαι που η περιουσία μου έχει φτάσει στο μηδέν και πριν από δύο χρόνια άξιζε 200 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν λυπάμαι που χάνω χρήματα, αλλά που είμαι πιο φτωχός ως Παναθηναϊκός.
Δεν χάθηκε το όνομα της ομάδας. Η αξία του δεν αποτιμάται.
Δεν ήρθε κάποιος να μου πει, δεν μου φτάνει το 25, θέλω το 30. Εμείς προτείναμε αυτό το ποσοστό στη βάση ότι είχαμε δεσμευθεί να συμμετέχουμε ως 30%. Είναι σημαντικό να ξέρει κάποιος ότι έχει κάποιον που θα βάζει στα 10 εκατομμύρια τα 3 και να ψάξει τα άλλα 7.
Θέλω να ευχαριστήσω μεγάλο κομμάτι του κόσμου διότι πραγματικά μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα. Μιλάω για τους απλούς ανθρώπους. Ευχαριστώ τα στελέχη της ΠΑΕ. Ξέρω ότι αισθάνονται μία ανασφάλεια, αλλά δουλεύουν νύχτα μέρα για να μπορεί το ποδοσφαιρικό τμήμα να κάνει το καλύτερο.
Ευχαριστώ τον Χρήστο Αθανασόπουλο, που δεν είναι μαζί μας. Κατηγορήθηκε από πολλούς για πολλά, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.
Από όλους τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό, δύο μπορούσαν να είναι τα πρότυπα. Ο ένας είναι ο Γιάννης Γκούμας, που έφυγε με άσχημο τρόπο, ο άλλος είναι ο Λουκάς Βύντρα. Δέχτηκαν πολύ βρίσιμο, αλλά έσκυβαν το κεφάλι και δούλευαν.
Ένας άνθρωπος που δούλεψε μέρα και νυχτά και έφερε κάθε καλό Έλληνα στον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο Σπύρος ο Λιβαθηνός.
Ακόμα, ένας άνθρωπος επαγγελματίας, ο οποίος μπήκε στα αποδυτήρια με τον Πανιώνιο και έβρισε τους ποδοσφαιριστές για να ξυπνήσει η ομάδα και που απαξιώθηκε από τους ποδοσφαιριστές και τον Τύπο, ο Γιάσμινκο Βέλιτς.
Αν ο Πέτρος Κόκκαλης δεν καρατομούνταν με συνοπτικές διαδικασίες για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες να πάρει ο Ολυμπιακός ακόμα ένα πρώτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν διαφορετικό.
Ευχαριστώ τον Αργύρη τον Μήτσου, που είναι τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό και είχε καίριο ρόλο στο παλικαρίσιο νταμπλ του 2004, τότε που ξεφτιλίσαμε τον Ολυμπιακό στον τελικό της Νέας Σμύρνης.
Ευχαριστώ τον Καπετάνιο, γιατί ένας είναι ο Καπετάνιος αν και μπορεί να θέλει να το παίξει κάποιος άλλος και που με συμβούλευε στις δύσκολες στιγμές.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που υπέμεινε τόσα και τόσα, τις δικές μου θεωρίες, που έδειξε υπομονή και ποτε δεν μου έκανε υποδείξεις, παρά μόνο μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, έδινε τα χρήματα που έπρεπε για να συντηρείται η ομάδα