Βασικά αυτό που ήθελα να μάθω είναι η τελική χωρητικότητα μετά από αυτά που δεσμεύονται από το λειτουργικό (+ ότι η μνήμη δεν θα είναι στρογγυλά 16). Οπότε μένουν 13, άρα νομίζω με βολεύουν.
Printable View
ε ειναι κοροιδια βρε συ vlad τα 8 gb... Παιρνεις ενα μηχανακι με τετοιο hardware τετοια οθοναρα... και αμα πας να του περασεις μια HD ταινια μεσα φουλαρε... ε ειναι κοροιδια!
Βαλε και το γεγονος οτι πολλα παιχνιδια πλεον εχουν φτασει κοντα τα GB σε μεγεθος, ε τι στο καλο στο γραψε σβησε θα εισαι ολη την ωρα...
Εγω για να ειμαι ακριβης θεωρω και τα 16 gb ψιλοκοροιδια οταν φορας τετοια πραγματα στο μηχανημα σου, αλλα δεν το λεω γιατι θα γινω κακος λολ! Νομιζω τα 16 GB ειναι το οριο πραγματικα. Οταν παιρνεις ενα high end τηλεφωνο περιμενεις να ειναι high end απο την αρχη μεχρι το τελος. Αλλιως τι να την κανω την amoled 5 ιντσων οθονη και τον σουπερ επεξργαστη με την σουπερ μνημη, οταν με την πρωτη ταινια και το πρωτο παιχνιδι, το κινητο φουλαρε στην ουσια.
Ολο αυτο το hardware για εμενα παει ανεκμεταλλευτο, στα σκουπιδια εντελως. Εκτος και αν θελουμε 2 GB ram και S4 για να σερφαρουμε γρηγορα και να μετακινουμαστε απο μενου σε μενου απροβληματιστα. Πραγμα που προφανως και δεν ειναι ο λογος που θελουμε αυτα τα μηχανακια. ;)
Αποψη μου παντα βεβαια ετσι! Απλα το θεωρω χαζο να παρεις ενα τετοιο τηλεφωνο με 8 gb.
Και ας πούμε ότι πλέον οι εφαρμογές στα περισσότερα high end κινητά δε γίνονται εγκατάσταση στην sd αλλά στην internal για λόγους ταχύτητας. Βέβαια με root όλα γίνονται. Τώρα όμως που εχει γεμίσει το Google store με ένα κάρο λαλακιουλες είσαι όλη την ώρα στο φουλ. + ότι μπορείς να τις κατεβάσεις και τσαμπε χωρίς root!!
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Βλέπεις ταινία στο κινητό??? Ήρωας! Εγώ δεν παίζει να το έκανα ποτέ. Χάνεις την απόλαυση σε τόσο μικρή οθόνη και πιάνεσαι να το κρατάς. Και νομίζω ότι η πλειοψηφία θα έχει τουλάχιστον tablet για τέτοια χρήση. (Που και πάλι δεν θα το έκανα προσωπικά, για portable ταινία, το laptop μου). Πιστεύω ότι για τους περισσότερους τα 16gb θα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες τους. Και τα 8 πάλι για κάποιον που θέλει να γλιτώσει κάποια χρήματα αν δεν χρησιμοποιεί το κινητό για μουσική θα παλεύονται αλλά προσωπικά θα έσκαγα τα παραπάνω λεφτά για να έχω μια ικανοποιητική χωρητικότητα.
Τώρα αν κάποιος θέλει να βλέπει ταινίες και να παίζει και καμιά 10αριά παιχνίδια του 1gb τότε προφανώς και θα αγοράσει κάποιο άλλο κινητό. Σε λίγο καιρό με οδηγό το Nexus θα βγουν καμιά δεκαριά handsets με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κάποιο θα έχει μεγαλύτερη rom ή τουλάχιστον θα παίρνει sd. Προς το παρόν οι περισσότεροι θα είναι καλυμμένοι με τα 8gb και 16gb πιστεύω.
Εγώ η χρήση που κάνω είναι social εφαρμογές, ενημερωτικές εφαρμογές, gps, μουσική, browsing, email και καμιά βλακειούλα παιχνιδάκι όταν κάθομαι στο θρόνο... Το μόνο που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι να κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται το multitasking γιατί αυτό το κινητό που έχω έχει αρχίσει και με κουράζει πλέον σε ορισμένες λειτουργίες. Και βλέποντας το Nexus, είναι ακριβώς στο budget που θεωρώ λογικό για μια τέτοια συσκευή. Και φυσικά ξυπνάει το geek μέσα μου και εκστασιάζομαι στη σκέψη ότι πρόκειται για το πιο γρήγορο android smartphone παράλληλα :D Και ας μην παίξω ποτέ το γαμάτο 3D FPS με γραφικά σχεδόν κονσόλας που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες της συσκευής.
Εγώ με root είμαι και έχω 1gb ext partition για τις εφαρμογές στην SD. Ζήτημα είναι να χρησιμοποιώ τα 300mb! Εντάξει σίγουρα δεν είμαι ενδεικτικό παράδειγμα αλλά πιστεύω τα 8gb μόνο για εφαρμογές είναι αρκετά για πολύ κόσμο. Γι αυτό άλλωστε βγαίνει και σε τέτοια χωρητικότητα.
Έχει δει κανείς το Xperia T; Διαβάζω σε διάφορα site ότι κυκλοφορεί στο Νοέμβρη και είναι πολύ καλό. Πιο πολύ το κοιτάω επειδή είναι και Certified και σου δίνει παιχνίδια από το PSN και δε θα με χάλαγε αντί να δώσω 400 και 500 για να πάρω ένα παλιό iPhone να δώσω κάνα 50ρικο - 100ρικο παραπάνω και να παίζω και παιχνιδάκια.
Ι am not agree! (χαχα :P)
Κοιτα οταν λεω ταινια δεν εννοω οτι θα κατσω να δω φυσικα την τριλογια του αρχοντα των δαχτυλιδιων. Αλλα σε φαση διακοπες που θελω να βλεπω κανα επισοδειο απο καποια σειρα ειναι οτι πρεπει και χωρις πλακα ρε συ, ποιο το νοημα μιας 5 ιντσων οθονης εαν δεν ειναι ΚΑΙ για να βλεπεις ψιλοανετα μια ταινια? Δηλαδη ποιος ο λογος υπαρξης ενος τετοιου μεγαλου screen αν δεν θελει να το εκμεταλλευτει ο χρηστης πληρως.
Επισης το θεμα "ταινια" ειναι πραγματικα το λιγοτερο. Με 8GB περιοριζεις εσυ ο ιδιος το hardware το οποιο πληρωσες. Αν το κινητο τραβαει 1080ρ βιντεο σε 30 καρε το δευτερολεπτο, τοτε μερικα δευτερολεπτα HD video αντιστοιχουν σε εκατονταδες ΜΒ αρχειο.... βαλε το γεγονος οτι με 8 ΜΡ καμερα η καθε φωτο θα ειναι απο μονη της καμμια δεκαρια ΜΒ....
Ε σκεψου να εισαι διακοπες τωρα και να εχεις παρει το κινητακι σου να κανεις την δουλεια σου και δεν χρειαζεται να κουβαλας laptop κλπ κλπ.
Εγω πηγα Ολλανδια και πηρα 12GB data μονο απο φωτογραφιες και βιντεο.... δεν λεω οκ εγω ειμαι το αλλο ακρο, αλλα 8 GB??? Σε ενα κινητο που η RAM του φτανει να ειναι το 1/4 της συνολικης μνημης του τηλεφωνου ε κατι δεν μου κολαει καλα ειλικρινα.
Επισης μην απορεις αν καποιες εφαρμογες (οχι παιχνιδια) εχουν πλησιασει και αυτες το μεγεθος των 500-800 ΜΒ! Εχω κατεβασει μια εφαρμογη αστρονομιας (κολλημα) η οποια ειναι 650 ΜΒ περιπου και εχει μεσα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ειναι οτι καλυτερο εχω δει στον τομεα. Αντιστοιχα το ιδιο ισχυει και με αλλες εφαρμογες.
Επισης, τα παιχνιδια, λογικο δεν ειναι βρε συ με τετοιο hardware να σκοπευεις να παιξεις και κανα παιχνιδι? Αλλιως πραγματικα δεν νομιζω οτι θα δεις καμμια ουσιαστικη διαφορα/εκμεταλλευση των δυνατοτητων του κινητου.
Ενιγουεη ετσι το σκεφτομαι εγω προσωπικα, θεωρω οτι τα 8gb ειναι κακογουστο αστειο σε "high end" κινητο. Ειναι σαν να εχεις μια Veyron και να της εχεις βαλει 30 λιτρα ντεποζιτο... το αυτοκινητο θα τα παταει ολα στον δρομο, αλλα θα φτανει μεχρι την βαρκιζα και θα θελει βενζινη.
Τα specs του κινητου ειναι τετοια που θεωρω παραλογο να συνοδευονται απο 8gb μνημη
θα συμφωνησω με τον Val. δεν μπορεις να φανταστεις τι ωραια που περναει η ωρα σε μια πτηση με ενα ipod touch γεμισμενο με anime (και σκεψου οτι αυτο ηταν με 3,5' οθονη και aspect ratio 1,5 - οχι οτι ειναι μικρο, μια χαρα βλεπεις). εχω δει πολυ βιντεο στο παλιο μου iPod και αν δεν ηταν τοσο μπελας το να δεις βαλεις και αλλες ταινιες (πραγμα το οποιο ελπιζω να φτιαξει τωρα που εχουν γινει τοσο δυνατα τα μηχανηματα) μεσα θα ειχα δει πολυ παραπανω.
Εντάξει και εγώ λέω ότι τα 8 είναι λίγα και για μένα αλλά θεωρώ ότι θα καλύψουν ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών με τη χρήση που το προορίζουν. Ακόμα και για μένα θα ήταν αρκετά αν χρησιμοποιούσα ένα mp3 player. Πάντως διάβασα ότι ο λόγος που δεν βάζουν SD είναι για να σε αναγκάσουν να χρησιμοποιήσεις το cloud service της google. Δηλαδή photos κλπ να τα σώζεις εκεί. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά μου φαντάζει πιθανό.
Για την οθόνη εντάξει γούστα είναι αυτά. Εγώ ας πούμε όποτε ταξιδεύω θα έχω το laptop μαζί οπότε θα δω εκεί την ταινία. Για πολλούς αυτό δεν είναι βολικό, οπότε πιστεύω η αμέσως επόμενη λύση είναι ένα tablet. Η λύση του κινητού έρχεται τελευταία. Προσωπικά δεν έχω πιάσει τόσο μεγάλο κινητό να το δουλέψω, οπότε ίσως να αλλάξω γνώμη αργότερα. Αλλά προς το παρόν πιστεύω ότι δεν θα το έκανα.
PS Η εφαρμογή Val πως λέγεται?
^^ Sky Walk λεγεται Vlad! Πραγματικα φανταστικη εφαρμογη εαν σε ενδιαφερει η αστρονομια! Στο ipad πρεπει να ειναι οπτασια η εφαρμογη καθως στο iphone ειναι λιγο περιορισμενα τα πραγματα. Ειναι η μοναδικη εφαρμογη που σκεφτηκα ποσο πιο ωραια θα ειναι στο ιpad.
Δεν ήξερα που να το γράψω οπότε διάλεξα αυτό το νήμα. Έχει πάει κάνεις να δει το δοκιμαστικό που κάνει η Cosmote σε 4g; Πήγα στο mall στο Μαρούσι μιας και ειναι πλέον δίπλα μου και η αλήθεια ειναι ότι εντυπωσιαστικα.
Έπιασε κοντά 85mbps δηλαδή 8+ megabyte το δευτερόλεπτο και τερλαθηκα ντιπ. Κατέβαζε ταυτόχρονα 8 αρχεία των 700megabyte το ένα και ταυτόχρονα έπαιζε και βίντεο 1080p στο youtube. ¶ψογα χωρίς κολλήματα χωρίς τίποτα.
Όταν ρώτησα ποτέ (το πόσο νομίζω θα ήταν χαζό) μου είπαν τέλος 12 αρχές 13.
Δεν ξέρω τι και πως θα το κάνουν και αν το κάνουν. Αλλά η τεχνολογία υπάρχει, την απολαμβάνουν οι ανεπτυγμένες χώρες και για μερικά λεπτά της ώρας αισθάνθηκα και εγώ πως βρίσκομαι σε μια από αυτές.
Καλή φάση.
Στάλθηκε από το SK17i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
^^ Κατάλαβα Σταύρο... Τα 2μιση GB που έχω κάθε μήνα, δε θα φτάνουν ούτε για "ζητω"...
στο σωστο νημα την εβαλες. :d055:
δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα χρειαζομαστε τετοιες ταχυτητες προν το παρον. στην Αμερικη ειναι ΟΛΗ την μερα online ολοι, βλεπουν εκπομπες στο iphone/ipad κτλ και ακομα και εκει τα προγραμματα ειναι πολυ ακριβα. εδω δεν υπαρχουν ουτε υποδομες, ουτε η αναλογη "κουλτουρα" (αν και πες οτι αυτο διαμορφωνεται σιγα σιγα). δεν ειμαι κατα της προοδου, αλλα αυτο το πραμα θα ειναι σαν να αγοραζεις αυτοκινητο και να μην εχεις να του βαλεις βενζινη.
οσο για τον ΟΤΕ: πολυ καλη ταχυτητα αλλα σιγα μην ειναι ετσι οταν μπει κοσμος στο δικτυο. ασε που οι τιμες θα ειναι στον θεο. ξερω οτι στην Αμερικη (δεν θυμαμαι ποια εταιρεια), η πραγματικη ταχυτητα φτανει στα 65Mbps (εδω φανταζομαι οτι θα ειναι αρκετα χαμηλοτερο).
Παυλο ποσα πληρωνεις τον μηνα για τα 2,5?
Πάντως παιδιά να βλέπεις την βελόνα του speedtest.net να φεύγει δεξιά σαν στροφομετρο από Ferrari και να κάθεται καρφωμένο στα 85 βαθιά μέσα στα κόκκινα όσο νανε για τον Έλληνα που ειναι ακόμα στις σπηλιές ειναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακοτατο.
Αν υποθέσεις ότι εγώ σπίτι μου με καλώδιο είμαι στα 7 Ε τότε κάτι παθαίνεις όταν το δεις. Πραγματικά αν κάποιος μπορεί να πάει αξίζει. Εγώ αν ξαναπάω θα τραβήξω και φωτο να έχουμε να καμαρώνουμε.
Στάλθηκε από το SK17i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
παιδιά ο ΟΤΕ με 110gbps εξωτερικό θα φτάνει κ με vdsl κ με 4g;
http://www.engadget.com/2012/10/31/l...tor-windows-8/
23" Touchscreen από την LG με προφανές target group windows 8 συστήματα. Αυτή τη στιγμή έχω 24" και την έχω σε τέτοια απόσταση για να μην στραβώνομαι που αν τεντώσω το χέρι μου φτάνω οριακά να την ακουμπήσω. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα με βόλευε προσωπικά.
δεν νομιζω οτι γενικα βολευει για οικιακη χρηση αυτο το πραγμα. Εκει που θα ειχε θετικη εφαρμογη ειναι σε αιθουσες παρουσιασεων σε εταιρειες κλπ οπου ο παρουσιαστης θα μπορουσε να κανει διαφορα πραγματα αγγιζοντας το μονιτορ ενω λεει τα δικα του.
Κατα τα αλλα πιο πολυ κουραστικο θα ηταν παρα ουσιωδες για υπολογιστη σπιτιου.
Πιστευω δηλαδη.
Λεω, τωρα το ειδα αυτο.
Κοιτα... Εγω εχω καποια μονιμη εκπτωση απο καποια προσφορα (-20%) που μου ειχαν κανει για το iPhone 4. To προγραμμα που εχω τωρα συμπεριλαμβανει 1500' προς Cosmote και σταθερα, 150' προς τα αλλα δικτυα, 1500 μηνυματα προς Cosmote, 75 μηνυματα προς αλλα δικτυα και 300mb internet. Σε αυτα, εχω προσθεσει ενα πακετο AnyWay της Cosmote που ειναι 2GB internet και κοστιζει επιπροσθετα 12-13 ευρω περιπου. Ολο μαζι μου παει περιπου 50 ευρω το μηνα.
:a015rt: τετοια λεγε μου και απογειωνομαι. θα παω το συντομοτερο να αλλαξω το προγραμμα μου στην vodafone. στους χρηστες ipad πραγματικα πιανουν τον κ*λο. εγω πληρωνω 10¤ τον μηνα για 500ΜΒ. οχι οτι δεν μου φτανουν, ισα ισα.. πιο πολυ για τις διακοπες και διευκολυνση on the go τα εχω αλλα ελεος.. αν δεν εχουν κατι καλυτερο θα το καταργησω εντελως
thanks!! :)
Καλή τιμή αυτή που πληρώνεις Παύλο. Θυμάμαι, προ αμνημονεύτων χρόνων, παίζει και 5-6 χρόνια είχα ένα από τα πιο φθηνά, στην κλίμακα, συμβόλαια της Cosmote, με 180' προς όλους και έσκαγα 30Ε. Φυσικά πάντα το ξεπερνούσα οπότε έφθανα κοντά στα 40Ε σχεδόν κάθε μήνα. Και εσύ με 50Ε έχεις όλα αυτά. Βέβαια οι εποχές αλλάξανε αλλά και πάλι έχει ανέβει και η φορολογία στις κλήσεις αν θυμάμαι καλά. Οπότε μια χαρά μας τον έπιαναν τότε.
Συγκριτικά βέβαια με έξω είμαστε έτη φωτός πίσω. Αγγλία έχω μια κάρτα η οποία με 10 λίρες κάθε μήνα σου δίνει 250' προς άλλα δίκτυα, άπειρα λεπτά προς το δικό σου δίκτυο, άπειρα sms και άπειρο internet. Στο άπειρο internet βέβαια έχεις πολιτική ορθής χρήσης τα 100mb την ημέρα, δηλαδή 3gb το μήνα. Όχι και άσχημα για καρτοκινητό. Και έχεις και επιλογή για 15 ή 20 λίρες με παραπάνω λεπτά ομιλίας. Και τα συμβόλαια σου δίνουν πολύ καλές προσφορές. Με 30 λίρες το μήνα δηλαδή είσαι καλυμμένος για όλες τις ανάγκες σίγουρα και έχεις και τρελές επιδοτήσεις για κινητά. Και νομίζω με συμβόλαιο γύρω στις 45 λίρες έχεις όποιο κινητό θες τσάμπα. Και Αμερική αν δεν κάνω λάθος είναι ανάλογη η κατάσταση.
Πράγματι είμαστε πίσω, αλλα και που δεν είμαστε;;;; Αχ...
Στο μεταξύ, η Cosmote μου δίνει το τρελό πόσο των 70¤ για νεο συμβόλαιο. Lol!!! Θα πάω αύριο να δω πόσο μου δίνει πραγματικά για το iPhone 5.