Ε όχι και απο Δευτέρα!! Άφησα τα παραπάνω ποστ επειδή υπάρχει αναφορά στο PSvita τουλάχιστον...
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας! Το ψήνω για day 1 αλλα αμα γίνει μέσα σε σύντομο διάστημα μια μείωση τιμής, θα το μετανιώσω! Οπότε λέω να περιμένω...
Printable View
Ε όχι και απο Δευτέρα!! Άφησα τα παραπάνω ποστ επειδή υπάρχει αναφορά στο PSvita τουλάχιστον...
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας! Το ψήνω για day 1 αλλα αμα γίνει μέσα σε σύντομο διάστημα μια μείωση τιμής, θα το μετανιώσω! Οπότε λέω να περιμένω...
^ Εγω θα περιμενω ενα bundle με μια memory card + ενα ΚΑΛΟ παιχνιδι, σε ΛΟΓΙΚΗ τιμη, και το τσιμπαω, χωρις δευτερη σκεψη!
Eγω παλι θα περιμενω να δω την πορεια του μηχανηματος, αλλα επειδη γενικα μ εχει κερδισει νομιζω οτι μπορει να το παρω κι εγω νωρις Παναγιωτη.
Για αγορά μετά το εξάμηνο (μη πω χρόνο) και την πρώτη καλή price drop... δε πα να σπάει από την πρώτη μέρα. ;)
Πρέπει να κινηθεί η αγορά, να βγουν παιχνίδια και φυσικά να πέσει η τιμή τόσο της κονσόλας και των αξεσουάρ, όσο κυρίως να υπάρχουν πολλά παιχνίδια σε προσφορές ή σε μεταχείρες γιατί τις 40άρες για οποιοδήποτε παιχνίδι σε φορητή δεν τις αντέχω.
Εμενα με εχει πεισει απο την παρουσιαση του κιολας σαν piece of hardware, γενικα θεωρω τα 250 μια πολυ λογικη τιμη γι'αυτα που προσφερει hardware wise.
Αφενος ομως με προβληματιζουν τα παιχνιδια (περιμενω ακομα το παιχνιδι που θα με ενθουσιασει), αφετερου ολα τα "γυρω γυρω" που αναμενεται να αυξησουν εμμεσα την τιμη και μαλιστα σε πολυ ηψηλα επιπεδα.
Θα το τιμησω σιγουρα το φορητο, απλα μπορει να γινει λιγο αργοτερα.
Εγω παλι περα απο το Uncharted και το αλλο RPG που παιζει με την βαρυτητα, δεν βρισκω τιποτα ενδιαφερον απο πλευρας gaming. Οποτε σιγουρα δεν παει για αγορα. Τουλαχιστον προς το παρον.
Επισης δεν ειμαι καθολου ενθουσιασμενος για παιχνιδια οπως Killzone, Resistance και γενικα ολα τα franchises του PS3 (ακομα και το Uncharted υποκειμενικα μου αρεσει λογω της μεγαλης μου αγαπης γι αυτο. Αντικειμενικα δηλαδη ουτε αυτο το γουσταρω σε φορητη συσκευη).
Ας βγαλει το Vita κατι που να ξεχωριζει και να ειναι φρεσκο και κυριως να εστιαζει στο handheld gaming και οχι στο console gaming (οπως εκανε ανεπιτυχως το PSP) και το σκεφτομαι...
Δεν νομιζω οτι το προβλημα του psp ηταν οτι εστιασε στο κονσολάδικο μερος...Εμενα γιαυτον ακριβως το λογο μου αρεσε και γιαυτο το αγορασα.Να παιζω Pro, MEtal Gear, Gran Turismo, Tekken κλπ ενω ταξιδευα.Αν ειχε μονο το patapon, Locoroco κλπ δεν θα το ακουμπουσα το psp και να με πληρωναν δεν θα το επιανα στα χερια μου.Θυμαμαι ποσο πολυ ειχα ενθουσιαστει οταν ειχε βγει μια φημη οτι θα κυκλοφορουσε το Oblivion για psp!!
Αυτο που δεν μαρεσε ομως ηταν ο χειρισμός.Οχι επειδη δεν ειχε 2 αναλογικους, αλλα επαιζες ας πουμε Pro και ο χειρισμος ηταν χαλια σε σχεση με το κανονικο Pro.Πως να το πω, unresponsive.Το ιδιο και στο Metal Gear.Ηταν πολυ σκληρα τα κουμπια του , ο αναλογικος επισης σκληρος και ανακριβης.Αυτα με χαλασαν παρα πολυ.
και εγω παντως θεωρω οτι το οτι πασαρανε το PSP σαν "ενα PS2 στα χερια σου" και το αφησανε εκει ηταν κακη επιλογη. δεν ειχε ταυτοτητα, τα περισσοτερα παιχνιδια ηταν μια κατωτερη εκδοση του αρχικου. Οι καινουργιοι τιτλοι που ειδαμε και αξιζαν εν μερει ηταν συνεχεια παλιων franchises (Metal Gear, Killzone, Jak and Daxter, Ratchet and Clank κτλ). Spin-offs ή side-stories που και ισαξια του αρχικου δεν ηταν, αλλα και δεν εχανες κατι αν δεν τα παιζες. original exclusives ειχε λιγα. ελπιζω να μην γινει το ιδιο και με το Vita.
θεωρω οτι στρατηγικη της Nintendo, η οποια ειναι "gameplay και μετα ολα τα υπολοιπα" ειναι πολυ καλυτερη και αυτο φαινεται και στις πωλησεις του DS και του Wii. βγαζει harware στο οποια βασιζει ολο της το software και (καλως ή κακως) εχει βασισει ολη τη φιλοσοφια της σε αυτο.
Το vice city stories ήταν παρα πολυ καλό.Και γενικά κρατησε μια hardcore αποψη για το psp και απευθυνοταν σε μεγαλυτερες ηλικιες.Βεβαια ενα handheld συστημα κυριως ειναι για μικροτερες ηλικιες (τουλαζιτον μεχρι το psp).Η Sony γενικά ομως ειναι για πιο μεγαλα"παιδια". Ασε δε που τα τεχνικα χαρακτηριστικά που ειχε θα ηταν κουταμαρα να μην τα χρησιμοποιησει για "κανονικά" παιχνιδια , τυπου ps2. Το gow chains of olympus δεν μπορω να το φανταστω στο νιντεντο.Τεσπα, επαναλαμβανω, ηθελα ενα φορητο (γτ ειχα πολλες και πολυωρες μετακινησεις τοτε) + στο στρατό και με καμια δυναμη δεν θα επελεγα το νιντεντο να παιζω mario.Και βασικά (προσωπική άποψη) δεν ντραπηκα ουτε μια στιγμη να βγαλω μπροστα σε κοσμο το psp και να παιζω Gran turismo .Αντιθετα θα ντρεπομουν να κραταω το νιντεντο.Θυμαμαι μαλιστα μια φορα σε ενα καραβι που επαιζα Pro και σκανε μυτη απο μια παραδιπλα κατι τυποι με κουστουμια βγαζουν τα psp και παιζαμε lan το Pro. Αξια ανεκτιμητη. (ασχετα που ο χειρισμος ηταν οπως ειπα και πιο πανω αρκετα ανακριβης).
Ενταξει σιγουρα καποιους τους αρεσει το γεγονος οτι παιζουν τα παιχνιδια της μεγαλης κονσολας σε μια φορητη. Για εμενα ομως δεν ειναι ετσι. Οταν παιζω στην κονσολα μου η εμπειρια ειναι αλλιως εντελως.... 5.1 ηχος, μεγαλη οθονη, καναπεδια, οοοοσο καλο hardware και να εχει, ακομα και καλυτερα γραφικα να εχει δεν με ενθουσιαζει η ιδεα να παιζω ενα επικο setpiece σκηνικο απο το Uncharted 2 σε μια φορητη συσκευη... ειναι εντελως αλλη εμπειρια, χανει παρα πολυ στο φορητο.
Αντιθετως εγω θελω μικρα απλα και σωστα παιχνιδια που δεν απαιτουν μεγαλη αφιερωση χρονου στο gaming. Μια φορητη συσκευη δεν ειναι για να παιζεις ενα παιχνιδι που απαιτει απο εσενα να παιξεις το λιγοτερο 1 ωρα. Φαντασου να παιζεις MGS4 σε μια φορητη συσκευη... δηλαδη εμενα μου ειναι αδιανοητο... το παιχνιδι αυτοματως χανει την μιση μαγεια του.
Απλα ετσι το βλεπω εγω βεβαια. Και γι αυτο αν δεν δω να γινεται κατι επι της ουσιας πανω σε αυτον τον τομεα, μενω με το iphone που μια χαρα καλυπτει τις ωρες που περιμενω σε μια ουρα, ταξιδευω ή βαριεμαι γενικοτερα. Δεν δικαιολογειται για εμενα η αγορα του Vita oσο βλεπω οτι ειναι ενα ps3 σε μικρογραφια.
Απλα για να καταλαβω καλυτερα τι λετε με τα παραπανω ποστ σας, θα θελατε ενα αδυναμο psvita να βγαζει εντελως "on the go" τιτλους?Δεν ειναι κακη ιδεα.Θα ηταν και πολυ πιο φτηνο και δεν εσκαγε και η Σονυ.Ενα ας πουμε psp2 με καλυτερη οθονη χοντρικα θα ηταν οτι πρεπει ειδικα στο θεμα κοστους και θα επαιρναν και αποφαση οτι δεν μπορουν να μεταφερουν τα ps3 IP's και αναγκαστικα θα εβγαζαν αλλου ειδους παιχνιδια.
^^ Δεν θα ηθελα να ηταν αδυναμο. Θα ηθελα να ηταν...βολικο. Απο ολες τις αποψεις. Τι εννοω βολικο?
Μεγεθος
Παιχνιδια που να ταιριαζουν με την χρηση του μηχανηματος
Διαρκεια
Multimedia δυνατοτητες
Ευκολια στην χρηση
Το Vita εχει ολα τα παραπανω εκτος απο μεγεθος και διαρκεια ζωης και ακομα περιμενω να δω τι ειδους παιχνιδια θα εχει. Μια ερευνα που εκαναν για το PSP στην Σονυ ειχε βγαλει αποτελεσμα οτι το 70% περιπου των κατοχων επαιζε PSP στο.... σπιτι...
Κατι λοιπον εχεις κανει λαθος οταν εχεις βγαλει ενα φορητο μηχανημα και ο περισσοτερος κοσμος το χρησιμοποιει μεσα στο σπιτι και ελαχιστα εξω. Δεν λεω οτι δεν πρεπει να παιζουμε φορητα μεσα στο σπιτι, καταλαβαινεις τι θελω να πω. Οτι πιο πολυ εμοιαζε με οικιακη κονσολα ετσι οπως το χειρηστηκε η Σονυ, παρα με φορητη.
Και δυστυχως δεν βλεπω να διαφερει και πολυ η συνταγη του Vita...
ΥΓ: Βασικα θα το πω χυμα. Θεωρω οτι κανενα Vita και κανενα DS δεν προκειται να ανταγωνιστουν τα νεα smartphones που εχουν απιστευτες δυνατοτητες, μικρο μεγεθος, κανουν τα παντα και ουτως ή αλλως τα κουβαλας γιατι τα χρησιμοποιεις σαν τηλεφωνα. Για ποιο λογο να κουβαλαω το χοντροειδεστατο Vita οταν στην τσεπη μου εχω ενα iphone ή ενα galaxy S? Το iphone μου κραταει το ενδιαφερον μια χαρα οσο περιμενω στην σταση ή στην ουρα. Το Vita... δεν βολευει.
Το Vita βολευει μονο αμα φυγω να παω κανενα μεγαλο ταξιδι με καραβι ή αντε και στις διακοπες τα μεσημερια. Που και παλι... δεν με χαλαει η συντροφια των παιχνιδιων ενος smartphone... νομιζω οτι τα φορητα συντομα θα ψοφησουν εντελως... δεν βρισκω νοημα στην υπαρξη τους πραγματικα και δεν θα μου φανει περιεργο εαν σε 5 χρονια βλεπω ενα Uncharted στο appstore ή στο market του android.
Iσως αυτο να ειναι που θελει ο κοσμος, γιατι, προς το παρον, μενει στο PSP και δεν παει στο Vita.
Majere,αυτο που λενε τα αλλα παιδια και συμφωνω μαζι τους ειναι οτι τo φορητο μηχανημα δεν μπορει να σου δωσει την εμπειρια ενος αξιολογου τιτλου με story,εντυπωσιακες σκηνες,ατμοσφαιρα κτλ σε σχεση με ενα ps3 συνδεδεμενο σε 40αρα τηλεοραση με home cinema κτλ.Ακομα και το τελευταιο silent hill να παρεις,δεν συγκρινοταν η ατμοσφαιρα σε psp και wii που τα επαιξα.Και ολο το silent hill ειναι αποκλειστικα ατμοσφαιρα.Απλα δεν γινεται και φυσικα δεν φτιαχτηκε γι αυτο τον λογο.Ειναι για πιο γρηγορο gameplay,πιο ελαφρυ(2-3 πληκτρα ειναι αρκετα πιστευω) και για πιο λιγη ωρα.
Εμενα οι φορητες παντα μου θυμιζουν platform παιχνιδια,συνηθως 2d προοπτικη.Εκει ταιριαζουν γαντι.Οσο να ναι,το psp πηγαινοντας να μεταφερει ολους τους μεγαλους τιτλους του ps2-3,απλα τα πετσοκοψε και οι εκδοσεις μου θυμιζαν προχειροδουλεια.Ενα playstation 1,5 θα ελεγα.Για μενα δεν πετυχε σαν κονσολα παρα τις πωλησεις της.Για το vice city θα συμφωνησω οτι ηταν απ τα καλυτερα της κονσολας,αλλα πιο πολυ για το story του και το γρηγορο gameplay του και φυσικα την μουσικαρα του.
Απο κει και περα το χρησιμοποιω πια μονο για emulators snes κτλ τα οποια παιζονται πολυ ωραια στην οθονη του.
Για mario που λες,πιστεψε με οτι το τελευταιο 3d land,για μενα προσωπικα ειναι οτι καλύτερο εχω παιξει ποτε σε φορητη κονσολα και μιλαω απ την εποχη gameboy.Αν δεν το παιξεις δεν μπορεις να καταλαβεις το ποσο αψογο ειναι (περα απ την ευκολια του).Τα video στο youtube το αδικουν βεβαια γιατι πρεπει να το δεις στην 3d οθονη του.Κορυφαιο platform και πανεμορφο οπτικα.Οκ,η nintendo αρκετα πισω σε γραφικα,αλλα στο gameplay της στις φορητες πραγματικα δεν πιανεται.Γι αυτο και πουλαει τοσο.Ειναι εγγυηση σ αυτο.
Νομιζω τετοια παιχνιδια χρειαζεται η sony για να πετυχει στον χωρο των φορητων.Κατι σε στυλ του κανουριου rayman,να επαναφερει κανα crash,κατι που να του ταιριαζει.Θα περιμενω καιρο για να το παρω,γιατι σιγουρα θα υπαρξει και μεγαλη μειωση τιμης.Αν βεβαια δω κατι διαφορετικο απο resistance-motorstorm.
Για κάτι πρόχειρο στο onthego υπάρχουν τα κινητά που πλέον παίζουν χωρίς ανταγωνισμό, τα βγάζεις από την τσέπη οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και παίζεις. Εγώ το PS Vita όταν θα το πάρω θα το έχω για αυτές τις λίγες μέρες που δεν μπορώ να παίξω στο PS3 και θέλω να παίξω κάτι αντίστοιχο σε φορητή εκτός έδρας, αλλά δεν θα το κουβαλάω μαζί μου ολημερίς και ολονυκτίς. Αν προσπαθήσει το Vita να μοιάσει στα casual και light gaming κινητά το έχασε το παιχνίδι, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι αυτό, να μεταφέρει το hc gaming των μεγάλων κονσολών από τις τηλεοράσεις και τους προτζέκτορες στις παλάμες μας, αλλά με μία φρεσκάδα στους τίτλους και όχι συνέχεια ports των ήδη πολύ επαναλαμβανόμενων IPPs. Θα έπρεπε να κρατήσει και τις τιμές των accessories σε χαμηλά επίπεδα που δεν το έκανε δυστυχώς και να βρει μία λογική τιμολογιακή πολιτική για τα παιχνίδια της και όχι τιμές κοντινές με αυτές των μεγάλων κονσολών.
Α οκ τοτε.Απλα νομιζω ευθυνεται η ισχυς που δινει στα φορητα της η Sony, οπως ειπα, αν προσθεσεις και τη φιλοσοφια της σαν εταιρεια (οπου τα 2 τελευταια στοιχεια που λεω ειναι κατα καποιο τροπο μια αμφιδρομη συνεπαγωγη).Τα κανει τουμπανιασμενα οποτε και ο developer δεν μπορει να το αφησει να καθεται.Θα φτιαξει παιχνιδια καθαρα κονσολαδικα.Τα περισσοτερα βασικα θα ειναι κονσολαδικα. Αν και αν σκεφτει κανεις περα απο το Metal Gear που και εμενα με χαλασε τελικα στο psp , τα υπολοιπα π.χ killzone και GoW ταιριαζαν στο συστημα.Ευτυχως τους "εκοψε" και δεν το εκαναν fps το πρωτο , ενω το δευτερο ειναι ισαξιο με του ps2 τα GoW για εμενα.
Kai μενα με αφηνει αδιαφορο παντως για την ωρα το psvita σαν αγορα.
@mania δεν το ειπα υποτιμιτικα για το mario.ειναι σημα κατατεθεν της νιντεντο και εννοειται μεγαλωσα με νιντεντο (αν και το καλυτερο mario που θυμαμαι ηταν στο gameboy το ασπρομαυρο το super wario land , ουτε που θυμαμαι ποσες φορες το ειχα τερματισει).Απλα οσο μεγαλωνω τοσο δεν με τραβαει ο ηρωας αυτος.Ουτε ο Sonic με τραβαει πλεον(και γουσταρω Sega τρελά).Τ αφηνω αυτα τα παιχνιδια πιο πολυ σαν αναμνησεις. Ειμαι στο κλιμα του Nek_food εγω.Οπου δεν μπορω να εχω ενα ps3/Xbox (λεμε τωρα) θα ηθελα να εχω αντιστοιχο φορητο.Και με μικρη οθονη εστω, απλα να μην χανω επαφή ενα πραμα.Να διασκεδαζω με hardcore τιτλους στο φορητο και ας χανουν και λιγακι.Ειναι θεμα καθαρα το πως καθεται στον καθενα.Αλλα καταλαβαινω απολυτα με αυτα που γραψατε πως το εννοειτε.Σεβαστο.
Sony dismisses Vita launch fears
http://www.mcvuk.com/news/read/sony-...medium=twitter
Του στυλ τραβάτε και οι υπόλοιποι να το αγοράσετε όταν με το καλό θα έρθει στα μέρη σας και μην ελπίζετε σε κάποιο price drop...
...και εγώ σκέφτομαι εδώ ότι από το καλοκαίρι και μετά αν τελικά δεν πάει ο υπόλοιπος κόσμος να το αγοράσει αμέσως, τα ξαναλέμε. ;)