Δεν το εχω δει ακομα, αλλα μου αρεσουν τα βιντεο του.
https://www.youtube.com/watch?v=nUQsTFbXnnk
Printable View
Δεν το εχω δει ακομα, αλλα μου αρεσουν τα βιντεο του.
https://www.youtube.com/watch?v=nUQsTFbXnnk
Βασικά λέει ότι μεγάλη διαφορά δεν μπορεί να κάνει μόνο η διπλάσια ταχύτητα του SSD στο PS5, αλλα ο συνδυασμός του με τον I/O controller που απελευθερώνει την CPU απο την μεταφορα δεδομένων , και επίσης διαχειρίζεται την cache της GPU. Στο XSX σε hardware επίπεδο υπάρχει μόνο η αποσυμπίεση των δεδομένων, στο PS5 όλη η πρόσβαση στο storage γίνεται απο τον controller, κάπου μάλιστα λεει ότι ο controller έχει και την δική του RAM που χρησιμοποιει σαν γεφυρα για να περασει τα δεδομένα στην κύρια μνήμη.
Το εχουμε ξανασυζητησει ισως αλλα εχω μια απορια σχετικα με τη χωρητικοτητα του SSD που ειναι στα 850 GB. Διαβασα καπου οτι το demo της unreal 5 εχει τοσο λεπτομερη assets που το μεγεθος του (αυτου του τοσο μικρου demo) παιζει να ειναι και πανω απο 100gb.
Υπαρχει περιπτωση η χωρητικοτητα του SSD του PS5 να αποτελεσει προβλημα ως προς αυτο το κομματι? Κυριως μιλαω για προβλημα χρηστικο, οχι στα games, γιατι ηδη καποια παιχνιδια του PS4 (πχ FFVII, RDR2) ειναι πανω απο 100GB οποτε σε μια αντιστοιχη περιπτωση στο PS5 φανταζομαι αυτο το νουμερο διογκωνεται αρκετα. Δηλαδη αναρωτιεμαι μηπως η χωρητικοτητα αποτελεσει οχι λογω του hardware του μηχανηματος, αλλα λογο χρηστικοτητας και να μην πρεπει να σβηνεις-γραφεις.
Φανταζομαι οτι η Sony το εχει υποψιν της, απλα θα ηθελα να ακουσω ποιες μπορει να ειναι οι πιθανες λυσεις ωστε να μην ενθαρρυνουν τους devs να ριξουν ποιοτητα στα assets προκειμενου (ακολουθει υπερβολικο παραδειγμα) να μην ειναι 300GB το παιχνιδι τους ωστε να αφηνουν το χρηστη να μπορει να εχει παραπανω απο 2-3 παιχνιδια στο δισκο του.
Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα ακολουθήσουν όλοι οι devs αυτό το μοτίβο με assets τόσο υψηλής ανάλυσης.
Επίσης δεν γνωρίζουμε πόσο χώρο θα κερδίσουν τώρα που δεν θα χρειάζεται να έχουν τα ίδια assets σε πολλά σημεία στο σκληρό.
Φαντάζομαι πάντως ότι θα έχουμε θέμα με το σκληρό. Ελπίζω να μας αφήσουν να βάλουμε εξωτερικό για αποθήκευση.
Εγώ περιμένω στην αρχή της γενιάς τα μεγέθη να πέσουν λόγω του de-duplication καθώς δεν είναι αναγκαίο πλέον να υπάρχουν πολλαπλά αντίγραφα των δεδομένων. Στην συνέχεια βέβαια επειδή θα ανέβει η ποιότητα των assets, θα πάρουν ξανά την ανηφόρα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παιδιά πιστεύετε σε πιθανότητα επιλογής χωρητικότητας αποθηκευτικού χώρου στο lanch? Με όποιο κόστος να είναι? Πραγματικά τα 850 δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση. Το κακό είναι ότι με την κυκλοφορία της κονσόλας μάλλον δεν θα υπάρχουν τέτοιοι δίσκοι στην αγορά ώστε να επεκτείνουμε τον χώρο αποθήκευσης. Αργότερα θα υπάρξουν αλλά έως τότε τι γίνεται? Άσε που θα είναι πανάκριβοι.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η χωρητικότητα του δισκου ειναι μεγαλο προβλημα που θα το βρουμε ολοι μπροστά μας καποια στιγμη. Τα 850 μου φαίνεται θα είναι η ονομαστική χωρητικότητα, η πραγματική θα είναι ακόμα λιγότερα
Προσωπικά θα ηθελα να υπαρχει αρκετος χώρος και ας μην υπήρχαν οι τεχνολογίες που έβαλε η sony στον δίσκο. Γιατί δεν έχω καμία όρεξη να δώσω 400-500ε και μετα να θελω αλλη μια 150αρα-200αρα για συμπληρωματικό δίσκο. Και η ms δηλαδη που σου δινει 1tb και δεν θα εχει τις ιδιες τεχνολογιες στον δισκο θα παθει τιποτα ; Περιπου στα ιδια θα ειναι και οι δυο κονσολες
Κάτι άλλο που πρέπει να δούμε σε αυτή τη γενιά είναι περισσότερα modular games. Ffs δηλαδή, να θες να παίξεις το single player και να σου κατεβάζει + 70GB για το multi. Άσε με να επιλέξω τι θέλω και μετά να μπορώ να διαγράψω ό,τι δεν χρειάζομαι.
Απορία: παθαίνουμε επιλεκτική αμνησία ανά 6-7 σελίδες; :P
Έχουμε πει, αναλύσει, ξαναπεί, ξαναναλύσει ότι ο δίσκος του Xbox και του PS5 δεν έχουν καμία απολύτως σχέση στις επιδόσεις (πολλαπλών επιπέδων).
Πάει αυτό, το είπαμε άλλη μια φορά, ελπίζω να μην χρειαστεί να το πούμε πάλι μετά από 6-7 σελίδες.
Επίσης, κάτι που έχουμε χιλιοπεί, αλλά ας πάει το παλιάμπελο ας το ξαναπούμε προς χάρη αμνησίας:
Τα μηχανήματα έχουν αρκετές διαφορές που ΔΕΝ θα δούμε (ιδιαίτερα) στα 3rd party, αλλά θα τις δούμε (έντονα) στα 1st party.
Πάει και αυτό.
Όσο αφορά την χωρητικότητα (είπαμε: να το ξαναπούμε γιατί........αμνησία).
Έχει πει ο Cerny στο περίφημο βίντεο πριν από 2 μήνες περίπου ότι θα μπορούμε να βάλουμε εξωτερικό SSDvme όταν αυτοί διατεθούν στην αγορά κατά τα μέσα-τέλη 2021. Από αυτούς που θα διατεθούν, θα κάνει τεστ η Σονυ και θα μας πει ποιοι συγκεκριμένα θα ταιριάζουν στο PS5.
Πάει και αυτό.
Τέλος, έχουμε υπόψη μας πόσο θα κόστιζε ένα PS5 με 1,5TB, 2TB κ.ο.κ τέτοιου τύπου δίσκου; (χώρια ότι τα παραπάνω τσιπ απαιτούν παραπάνω ρεύμα, άρα αλλάζει ΕΝΤΕΛΩΣ το σύστημα ψύξης, σχεδίασης κλπ)
Δεν το λέω για να το παίξω έξυπνος, αλλά ας αναλογιστούμε τι ζητάμε και σε ποια τιμή το ζητάμε.
Αν πει κάποιος "εμένα δε με νοιάζει, σκάω και 700 ευρώ αν είναι να πάρω PS5 με 2ΤΒ".
Ναι, ΟΚ, σεβαστό. Αλλά εσύ κύριε αγαπητέ καταναλωτή, τι ακριβώς ζητάς; Αντιλαμβάνεσαι τι ζητάς από τεχνολογική και από επιχειρηματική άποψη;
Ζητάς μια κονσόλα με 2ΤΒ nvme στα 700-800 ευρώ (δηλαδή τιμή-χώμα) και παράλληλα ζητάς από τη Σονυ άλλη σχεδίαση αεραγωγών, άλλη ψύξη, άλλα ρεύματα από το βασικό μοντέλο των 825ΓΒ.
Άρα;
Ζητάς 2 διαφορετικά μοντέλα PS5 στο εσωτερικό τους (επιχειρηματική αυτοκτονία με λίγα λόγια) και σε τιμή-χώμα που είναι τα 700 ευρώ (διπλή αυτοκτονία).
Σίγουρα, κι εγώ θα ήθελα περισσότερη χωρητικότητα αλλά είμαι προσγειωμένος στο τι "ζητάω" από μια εταιρεία τεχνολογίας και κατά πόσο αυτό που ζητάω είναι εφικτό τεχνικώς και οικονομικώς.
Μην αγχώνεστε ρε παιδιά.
Εκτός κι αν πέφτει μεγάλη βαρεμάρα οπότε έχουμε ευκαιρία για μπλα μπλα ώστε να περνάει η ώρα πιο ευχάριστα. (δεν το λέω ειρωνικά, αλλά κάτι τέτοιο καταλαβαίνω) :P :P
Εξαιρετική κουβέντα, φυσικά πολύ τεχνική, αλλά έχει και καινούργιες πληροφορίες.
Μια εξ αυτών είναι ότι σύμφωνα με πηγή του, η aloy στο horizon2 έχει όσα πολύγωνα είχε σχεδόν όλο το προηγούμενο παιχνίδι.
Υ.γ. είναι τεράστιο, 2 ώρες.
https://youtu.be/Ups8FrRFNR0
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν αυτες οι customιες μπηκαν στον δισκο για να κανουν τη διαφορα σε σχεδιαστικο επιπεδο και ειναι κατι παραπανω απο faster loading times (που με καθε κανουρια πληροφορια αλλα και με το tech talk περι unreal αυτο καταλαβαινουμε) θα διαφωνησω μαζι σου. Προτιμω η κονσολα να εχει τα εργαλεια για να κανει τη διαφορα σε τεχνικο επιπεδο και ας μην εχω τοσα παιχνιδια στο δισκο.
Το να μου εβαζαν επισης μεγαλυτερη χωρητικοτητα και να ανέβαινε το κοστος δραματικα (ο συγκεκριμενος ssd ειναι πανακριβος) επισης δεν θα με ικανοποιουσε.
Θεωρω οτι η κατασταση θα ειναι οπως και στο ps4 πανω κατω, δλδ οποιος ειχε θεμα με τον χωρο στο ps4 πιθανοτατα θα εχει και στο ps5.
Το να του εβαζαν 100 giga παραπανω δεν θα αλλαζε τιποτα ουσιαστικο.
Παιδιά συγγνώμη αλλά θυμάμαι που λέγαμε οτι θα έχεις την δυνατότητα να επεκτείνεις την εσωτερική αποθήκευση σε ειδική θήκη που θα έχει εσωτερικά το μηχάνημα ενώ για τους απλούς σκληρούς μόνο με θύρα usb για παιχνίδια ps4. Κάνω λάθος? Γιατί ο Λευτέρης παραπάνω είπε οτι θα ζεσταίνεται και θα χρειάζοταν αλλαγη το σύστημα ψύξης για μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Edit : οι εξωτερικοί SSDvme δεν θα επηρεάζουν την θερμοκρασία? Αφου υποτίθεται θα κουμπωνουν εσωτερικά σε κάποια θήκη. Δεν νομίζω να συνδέονται με usb?
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο ερωτημα που εκανα μπορω να παρω απαντηση μιας και θεωρω δεδομενο οτι το ειρωνικο υφος δεν συναδει με το δικο μου ποστ (και γενικα πιστευω δεν χρειαζεται)? Ξαναλεω, ακουγεται λογικο τα παιχνιδια της επομενης γενιας να απαιτουν τρομερα μεγαλη χωριτηκοτητα αν λαβουμε υποψιν μας το demo της Unreal? Αν ναι, αυτο αυτοματως σημαινει οτι ο SSD δε θα μπορει να χωρεσει αρκετα παιχνιδια, κατι που μπορει να προβληματισει τους devs και να μην επιθυμουν να βαλουν τα καλυτερα assets ωστε να γινει η κονσολα πιο χρηστικη (να χωραει το ρημαδι 5-6 παιχνιδια μεσα αντι να σβηνεις γραφεις) γιατι νομιζω δεν ειναι και το καλυτερο να περιμενουν απο εσενα οι devs οτι θα εχεις κοτσαρει απανω αλλους δισκους για να γινει ανθρωπινη η κατασταση. Οποτε στην τελικη η χωριτηκοτητα αυτη εμμεσα και οχι αμεσα μπορει να αποτελεσει bottleneck ή υπαρχει τροπος (οπως ανεφερε ας πουμε ο Slay παραπανω σαν προσωρινη κατασταση) να βρεθει λυση? Ναι ή οχι?
Ο εξωτερικός nvme δεν επηρεάζει την θερμοκρασία αλλά δεν βλέπω πώς, θα σε συνδεθεί σε τυπικό usb-c, χωρίς να φάει μπουκάλι στην απόδοση, χωρίς κάποιο ειδικό πρότυπο όπως στο SeX (CFE).
Από την άλλη, ο εσωτερικός, θέλει μεγάλη πρόβλεψη για τον χώρο υποδοχή τους, μιας και οι PCIE4 nvme στα PC είναι αλλού για αλλού, αν δεις τα συστήματα ψύξης τους - μόνο fan δεν έχουν (αν και δεν θα μου έκανε εντύπωση να υπάρχει και τέτοιος δίσκος).
Εγώ δεν έχω καταλάβει, πως ο εσωτερικός I/O Controller θα αξιοποιεί/συνεργάζεται με αυτόν το Onboard του δίσκου? Θα τον παρακάμπτει? Αυτό το σημείο δεν το καταλαβαίνω καν.
Τον προβληματισμό σου τον συμμερίζονται αρκετοί - ακόμα και developers, μιας και ακόμα και αυτοί δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες που θα αναλύσουν παραπάνω από την EPIC.
Νομίζω ότι το techdemo - είναι αυτό που λέει ένα techdemo. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώσεις νομίζω 8K texture για να το αποδόσεις σε 1440P. Θα μπορούσε να είναι ένα 4K texture/scan π.χ..
Από την epic δείξανε το best case scenario, φάση κοίτα - πάρε το καλύτερο μοντέλο σου από το Zbrush π.χ. και θα στο κάνει αυτόματα η μηχανή μας. Ένα πλεονέκτημα είναι π.χ. ότι έτσι, γλυτώνεις να βάζεις δεδομένα μικρότερης λεπτομέρειας στο παιχνίδι (αυξάνοντας έτσι το μέγεθος) συνολικά στο παιχνίδι.
Στο ps5 θα έχουμε κανονικους NVME που μπαινουν στα PC, κάποιοι εξ αυτών έχουν και ψυκτρες επανω τους. Τωρα το ποιοι κάνουν ειναι ένα ερώτημα που για τώρα δεν έχει απάντηση. Για τον εξωτερικο δίσκο έχουν πει ότι θα μπορεις να παίζεις παιχνίδια του PS4 απο εκεί, κάποιοι λενε οτι θα μπορεις να αποθηκευεις κιόλας παιχνιδια του Ps5 αλλα δεν θα μπορεις να τα παιζεις απο εκει, αλλα αν και μοιαζει σαν κατι λογικό, δεν θυμάμαι να εχω δει κάποια επισημη πηγη για αυτό.
Καλά με τις ψύκτρες ειδικά το έχουν παρακάνει:
https://www.techspot.com/articles-in...9-16-image.jpg
Και γιατί να μην πάρεις αναν 2tb ή και 4tb εξωτερικό σαν back up και όποτε θέλεις να περνάς το παιχνίδι στον εσωτερικό για να παίξεις. Αν όντως ισχύει ότι με τον εξωτερικό μπορείς να έχεις back up τα ps5 games εγώ αυτό θα κάνω και θα βγω αρκετά πιο οικονομικά από το να έπαιρνα έναν 1tb ειδικό ssd για να κουμπώσω στο ps5 μέσα