σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση
εχω μια sony bravia 40 full hd 1080p
ομως και γω την ιδια σκεψη κανω
εφοσον σκεφτομαι για αγορα ειτε σε blck firday
ή στις γιορτες πιστευω καποια προσφορα θα βρω
Printable View
σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση
εχω μια sony bravia 40 full hd 1080p
ομως και γω την ιδια σκεψη κανω
εφοσον σκεφτομαι για αγορα ειτε σε blck firday
ή στις γιορτες πιστευω καποια προσφορα θα βρω
Λοιπον το εκανα σημερα το πρωι. Πηρε ενα μισαωρο. Επιβεβαιωνω οτι το User Interface ειναι πιο snappy. Πριν το rebuild ειχα stutters σε αρκετα σημεια, πχ οταν ηθελα να παω στα μηνυματα ή οταν εκανα cycle τα παιχνιδια κλπ.
Μετα το rebuild με μια γρηγορη ματια ειδα οτι ολα αυτα λυθηκαν. Μενει να δω για ποσο.
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες.
Δεν χρειάζεται. Χώρια ότι δεν προσφέρεται ως επιλογή, ουσιαστικά δεν χρειάζεται, ακριβώς λόγω του disk filling system (UFS2) που φοράει, όπως το παλαιότερο HFS+ και το νεότερο APFS σε Mac OS. (στην πραγματικότητα κάνει auto-defrag, δεσμεύοντας και χρησιμοποιώντας ένα ποσοστό του δίσκου που δεν γίνεται ποτέ διαθέσιμο στον χρήστη. Αυτό το ποσοστό όμως του δίσκου είναι dynamic partition και δεν επηρεάζει θετικά/αρνητικά την απόδοση του game partition.)
Από την άλλη με το μισάωρο rebuild database του Val με έβαλε σε σκέψεις. Προσωπικά ποτέ δεν μου είχε κάνει τόσο χρόνο εμένα, ούτε καν μετά από firmware update της κονσόλας που είχε κάνει μόνο του rebuild database στην επανεκκίνηση… ακόμη και στα πολύ γεμάτα του ο δίσκος (με πολλά και διάφορα).
Επίσης, δεν ξέρω αν νοείται και fragmentation / defragment σαν όρος στα κρίσιμα/απαραίτητα αρχεία του συστήματος του PS4, τύπου filesystem tables, τυχόν registry, κλπ τέτοια. Αυτά πιθανόν να δημιουργούν καθυστερήσεις, προβλήματα και errors στο σύστημα.
Χωρις να κατεχω πολλα, εχω την αισθηση οτι παιρνει περισσοτερο χρονο η δικη μου περιπτωση διοτι εχω περι τις 20,000+ φωτο απο games αποθηκευμενες στο PS4 μου. (ναι εχω κολλημα). Μπορει να ειναι 10gb data μονο, αλλα ειναι και 20,000+ αρχεια...
Πάντως πριν ποστάρω πάνω στην αναζήτηση μου έπεσα σε post που σε άλλους πήρε και πολύ παραπάνω - του τύπου 4ωρα και τέτοια. Ο άλλος το είχε αφήσει 72h και μέτραγε ακόμα! (καλά σε αυτόν είχε κολλήσει η διαδικασία).
Σε όλο το πλανήτη ΕΚΤΟΣ συστημάτων Microsoft (DOS, FAT 8/12/16/32, NTFS κλπ), ανέκαθεν η λειτουργία του defrag ήταν μια πονεμένη διαδικασία. Όλα τα προγράμματα defrag, είτε ήταν εγγενή στο σύστημα είτε 3rd party, πριν την εκκίνησή τους πέταγαν τεράστια warning "ενδέχεται όλα τα δεδομένα σας να χαθούν".
Τι θέλω να πω; Ότι επειδή ο κόσμος έχει "μάθει" πάνω σε MS-PC που ανέκαθεν διέθεταν τα χείριστα file system έβερ, έτσι έχει συνδυάσει ως νορμάλ την εξής ακολουθία: φρέσκο PC, φρέσκος σκληρός, όσο το χρησιμοποιώ και γεμίζω τόσο μπουρδελεύει, του κάνω μωρέ ένα defrag και ισιώνει.
Μόνο που δεν είναι έτσι.
Όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, σπανίως έως ποτέ δεν είχε ανάγκη το defrag. Και αν, τονίζω το "αν", στην πολύ σπάνια περίπτωση το χρειαζόταν, τότε έκανε πρώτα backup και μετά το σταυρό του, γιατί σε πολλές περιπτώσεις το defrag διέλυε τους δίσκους. Αλλά ήταν τόσο σπάνια η περίπτωση να χρειάζεσαι defrag, διότι πολύ απλά τα άλλα file system (disk filling system / DFS είναι το σωστό) ήταν μακράν καλύτερα από όλα τα χάλια της MS. Ο κοσμάκης όμως έμαθε με MS, οπότε κρίνει τα πάντα λες και είναι εντός φιλοσοφίας MS.
Επανέρχομαι στο PS4. Το μηχάνημα ΔΕΝ χρειάζεται defrag. Είναι τέτοιο το DFS του που δεν προκαλεί καταστροφικό fragmentation κατά τη δημιουργία αρχείων. Προκαλεί δηλαδή, αμελητέο όμως. Το οποίο "αυτο-ισιώνεται" κάνοντας χρήση του hidden partition.
Το δε rebuild αφορά αποκλειστικά τα look-up tables και σε δεύτερο τόνο είναι τα user privileges (σε περιβάλλον Unix και unix-style, όπως του PS4). Το πολύ το σβήσε-γράψε στο οτιδήποτε (εικόνες/βίντεο captures, saves και ολόκληρα παιχνίδια), προκαλεί μια "αναταραχή" σε αυτά τα δύο που ανέφερα. Όπως και τα force restart/shutdown ή τα διπλά "μπιπ". Το rebuild δεν επηρεάζεται από τον όγκο των δεδομένων, αλλά από το πλήθος των αρχείων. Για παράδειγμα ένας δίσκος 1ΤΒ με 12 παιχνίδια μέσα των 55-80 GB έκαστο θα χρειαστεί πολύ λιγότερη ώρα rebuild απ' ότι ένας δίσκος 500GB με 3 παιχνίδια και 2.000 φωτογραφίες/βίντεο.
Με ένα rebuild κάπως ισιώνει η κατάσταση.
Όταν όμως έχουν αρχίσει τα bad blocks, αναπόφευκτα στους μηχανικούς δίσκους, τότε τίποτα δεν γίνεται να σώσει τη κατάσταση, ούτε rebuild (ακόμα κι αν προσφερόταν, ούτε το defrag).
Εν κατακλείδι: κανένας μηχανικός δίσκος δεν γίνεται να αντέξει για πάντα, διότι λόγω αρχιτεκτονικής του είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Και πολύυυυ πριν πεθάνει είναι καταδικασμένος να μειώνει επιδόσεις. Μπορεί αυτό να το αποφύγει ο χρήστης; Όχι, σε καμία περίπτωση.
ΥΓ: Registry όπως την ξέρεις και την καταλαβαίνεις, υπάρχει μόνο στο κόσμο της MS. Le bordelo.
ΥΓ2: Τι ωραία θα ήταν να είχαμε όλοι μηχανήματα με ZFS ε; Καλά κρασιά βέβαια.
ΥΓ3: Όποτε, σπάνια, κάνω rebuild δεν παίρνει πάνω από 3-4 λεπτά, μόνο μία-δύο φορές μου έκανε 6-8 λεπτά. Το αναφέρω ως "μεγάλες διαφορές στο χρόνο που απαιτεί το rebuild ανάλογα το πλήθος των αρχείων, όχι το μέγεθος".
ΥΓ4: Όσοι έχουν Mac OS, ας κάνουν που και που ένα "sudo periodic daily weekly monthly" στο terminal. Δεν θα τους χαλάσει. "Ασπιρίνη-φάση" όπως είπα σε προηγούμενο ποστ.
Μιλάς για εποχές Norton Speed Disk ε? :ice:
Πάντως σήμερα ούτε τα PC χρειάζονται Defrag. (καλά χρειάζονται αλλά όχι όπως παλιά) και με τους SSD τέλος το defrag. Αρκεί να κοιτάξεις τα σχετικά εμπορικά προγράμματα που κυκλοφορούν. Όλα το έχουν γυρίσει στο optimizer "τάδε" και τι κάνουν? Απλώς με όποιον αλγόριθμο έχουν ή τους πεις (last access, name, modified κτλ.) κατανέμουν τα αρχεία στην αρχή του δίσκου προς τέλος και μιλάω για την φυσική επιφάνεια. Τον λόγο δεν χρειάζεται να τον εξηγήσω.
Νομίζω ότι ήμουν σαφής μέχρι αηδίας: μηχανικοί δίσκοι.
Ούτε μια φορά δεν είπα την λέξη "ssd".
Και όχι δεν αναφέρομαι στο εμετικό Norton και στα χάλια του PC.
Αναφέρομαι από την εποχή που κάναμε park/unpark τις κεφαλές μέχρι και το 1996 περίπου.
Ψάξε τι εστί Quarterback Tools για Workbench, τι έκανε επί της ουσίας/σε βάθος (όχι "στο πόδι ανάγνωση/κατανόηση" δηλαδή).
Και σου αναφέρω ένα μόνο πρόγραμμα και σε μια και μόνο πλατφόρμα έτσι;
Ας μην αναφερθώ καλύτερα σε IRIX πάνω σε SGI.
Σε παρακαλώ μην μου αναφέρεις ξανά οτιδήποτε περί ΠιΣίλας, γιατί ήταν ότι πιο αισχρό στην ιστορία της τεχνολογίας μέχρι το 1997. Κατόπιν 1997 παρέμενε ότι πιο αισχρό, αλλά πλέον ήταν αναγκαίο κακό να χρησιμοποιούμε PC.
ΥΓ: Όλα αυτά που κάνουν οι δήθεν optimizers, είναι απολύτως περιττά στο Mac OS.
Και στο dos έκανες park, unpark... Το θυμάμαι ακόμα όπως και τον quantum fireball που ήταν το αντικείμενο μελέτης.
Τώρα για τα λοιπά δεν σχολιάζω. Είναι γνωστά και τα καλά και τα άσχημα της MS αλλά αυτό οφείλεται στον ανταγωνισμό ή μάλλον στην έλλειψη του.
ποια θεωρειτε must have αξεσουαρ?
Σου είπα μην μου ξαναπείς περί ΠιΣίλας, εσύ εκεί όμως. Χέστηκα τι έκανε το DOS ρε άνθρωπε, πως αλλιώς να σου πω ότι δεν με ενδιαφέρει να πιάνω στο στόμα μου ότι πιο απαράδεκτο υπήρξε;
Και επειδή μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά αυτό ---> "Αναφέρομαι από την εποχή που κάναμε park/unpark τις κεφαλές μέχρι και το 1996 περίπου" θα το πω πιο λιανά:
Μέχρι το 1986 κάναμε park-unpark, έπειτα ποτέ ξανά. Κατόπιν ήταν autopark. Την εποχή εκείνη παίζαμε με real-time animation και τις πρωταρχές του raytracing, ενώ παράλληλα είχαμε κανονική μουσική FM και samples όταν ο PC παρήγαγε μπλιπ-μπλιπ (μετά από αρκετά χρόνια βγήκε η Roland MT32).
Μέχρι το 1996 η MS ήταν ο τραγέλαφος του σύμπαντος. Κατόπιν συνέχισε να είναι, αλλά λόγω δόλιων επιχειρηματικών πρακτικών διέλυσε τον ανταγωνισμό και έπαιζε -ως ανάπηρη πάντα- μπάλα μόνη της.
Please stop anything about PCs. The most suck ass system ever - till today.
Let offtopic talk about PCs to die. Please. Sincerely.
Ένα δεύτερο χειριστήριο ίσως? Σκληρό δίσκο αν πας full ψηφιακά?
Α και αυτό:
https://images-na.ssl-images-amazon....hL._SY355_.jpg
Spoiler!
Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου. Που να μην τα είχαμε συζητήσει δηλαδή...
Ανεξάρτητα από αυτό, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, εγώ δεν ανέφερα πουθενά για defrags και registry κλπ - γιατί ξέρω πολύ γενικώς πως δουλεύουν τα unix/linux/aix συστήματα και φυσικά κατανοώ γιατί δεν χρειάζεται και το Playstation 4 defrag ειδικά με τα Large Files των Games - για να βοηθήσω των Valkryre που προφανώς μάλλον εξέφρασε ανησυχία προφανώς γιατί ίσως φοβήθηκε το παιδί μην χάσει photos/saves κλπ - παρέθεσα μέχρι και συζήτηση από το freebsd.org forum όπου δίνεται μια εξήγηση πως λειτουργεί αυτό όπου γράφουν μέχρι και Unix admins άτομα τα οποία θεωρώ πολύ πιο σχετικά από τους δυο μας. Εντάξει λογικό είναι να μην εμπιστεύεται ο καθένας το τάδε άρθρο κάποιου random site στο net (το 2ο link που παρέθεσα).
Τώρα για της MS τα έχουμε πει αλλά κάνεις ένα μεγάλο λάθος πιστεύω: Συγκρίνεις την εποχή που όντως το Dos sucked άσχημα μέχρι την εποχή ακόμα και των βασιζόμενων σε αυτό windows 95 αλλά ξέρεις από τότε ο πυρήνας άλλαξε σε NT, η MS απορρόφησε πολλές τεχνολογίες (αν θες πες και αντέγραψε) και το ίδιο έκανε και η Intel απορροφώντας τεχνολογίες όπως RISC, Out of Order execution και λοιπά. Και όχι μόνο αυτό αλλά τις εξέλιξε κιόλας συνιστώντας το περίφημο δίδυμο που όλοι ξέρουμε ως Wintel. Σε συνδυασμό λοιπόν με την ανοιχτή αρχιτεκτονική και την οικονομία κλίμακας (value for money) πάπαλα ο ανταγωνισμός....
Εκτός και αν θεωρείς ανταγωνιστική την IBM με τους Power. Δηλαδή τι να λέμε ακόμα και η Apple πήγε σε Intel και πλέον και οι κονσόλες έτσι? Το αλέτρι δεν δούλεψε από μόνο του Λευτέρη - είχε και άλογο αν με εννοείς.
Οπότε κράζε όσο θες τα PC αλλά η έννοια PCMR (XXX/60fps) δεν είναι τυχαία από εποχές voodoo/pentium. Ούτε τα windows (10) είναι πια το λειτουργικό που ήθελες scsi controller και yamaha/pioneer cd-r να γράψεις δισκάκι χωρίς να σου καεί.
Τα windows 10 και αυτή η απεχθής MS που περιγράφεις ΠΛΕΟΝ (και είναι - δεν είμαι defense force) είναι αυτή που στο xbox σου δίνει την δυνατότητα μέσω VM και απόλυτα σωστά στημένου λειτουργικού να παίξεις αυτό π.χ. μέσω του BC:
http://download.xbox.com/content/ima.../screenlg1.jpg
Λοιπόν αυτά από μένα - γράψε ότι θες σαν απάντηση αλλά δεν θα το συνεχίσω. Ότι γράφω το γράφω ενημερωτικά και εγκυκλοπαιδικά και πάνω από όλα φιλικά.
Ότι άλλο είναι έχουμε και άλλα μέσα να διαφωνήσουμε.
Το πρώτο που χρειάζεται, για αρχή, είναι ένα δεύτερο ds4. Ο σκληρός έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αλίμονο αν δε τον καλύπτει το 1Τ του Pro εάν και εφόσον καταλήξει εκεί σαν αγορά.
Και το slim με 500Gb σκληρό εάν πάρει, για αρχή είναι μία χαρά. Δεν υπάρχει λόγος για περισσότερα περιφερειακά. Καλύτερα να αγοράσει κανένα παραπάνω παιχνίδι.
Στάλθηκε από το SM-A300FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Διαφωνώ στα πάντα, και για κάθε "επιχείρημα" περί MS έχω να σου πω το background story. Τα ίδια και για την πεο-Intel. (Η Apple ετοιμάζεται σε λίγα χρόνια να την παρατήσει γιατί απηύδησε).
Πολύ ευχαρίστως, αν και μερικώς ήδη το έχω κάνει, να σου τα απαντήσω/τεκμηριώσω όλα τηλεφωνικώς.
Όσο αφορά το θρεντ.........το αστείο είναι:
ότι έχω πει στις τελευταίες σελίδες, τα έχω ξαναπεί πολλές φορές.
Το πιο αστείο; Τα ίδια έλεγα από τις αρχές του PS3.
Οι διάφορες σελίδες δήθεν gaming και ακόμη πιο δήθεν τεχνολογίας, τότε συμφωνούσαν μαζί μου.......όταν όμως πέρασαν τα χρόνια, έπεσε πείνα και άρχισαν οι διαφημισούλες από LG/Kingston κλπ, κοίτα να δεις ρε γμτ σύμπτωση, άρχισαν να προτείνουν sshd. Βέβαια ssd δεν τους παίρνει να προτείνουν γιατί θα φάνε πέτρες, δηλαδή η ασχετοσύνη θα είναι πασιφανής.
Όσο αφορά τον κύριο Leadbetter, του είχα στείλει e-mail το 1991, όταν ακόμα ήταν νεαρός (έχουμε περίπου την ίδια ηλικία), γιατί έγραφε ένα ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ στο περιοδικό Computer and Videogames. Ευθέως τον είχα ψέξει για τις τεχνολογικές ανακρίβειες που έγραφε σε reviews του. Εν τέλει το παραδέχτηκε ότι δεν έχει ιδέα από τεχνολογία, απλώς γουστάρει μπύρες και δωρεάν videogames και ότι δεν τον πειράζει που ο "Lord" EMAP τον πληρώνει όποτε θυμηθεί και φραγκοδίφραγκα (εκδοτικός οίκος / το Lord είναι περιπαικτικό γιατί ήταν τσιγκουναριό του κερατά). Το ότι σήμερα το παίζει ο μίστερ Digital Foundry, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Απολύτως.
Θα μου πείτε: στα @@ μας. Σωστό. Κι εμένα, εντελώς όμως. @@ εδώ, εκεί και παραπέρα, @@ στον ουρανό, στη γη και στον αέρα.
Απλώς, έχω σκάλωμα να εκμεταλλεύονται με τις "γνώσεις" τους κάποια άτομα (είτε λαδωμένα μέσω διαφημίσεων, είτε μέσω χορηγών σε κανάλια YT/Vimeo/FB/Instagram και λοιπές σόσιαλ παπαριές πλυσο-ανεγκεφαλίασης), είτε επειδή είναι ημιμαθείς (και έχουν την αίσθηση ότι πραγματικά κατέχουν το άθλημα για το οποίο συζητούν).......
....και αυτός τελικά που την πληρώνει είναι ο αδαής καταναλωτής, που ο φουκαράς μπαίνει να ενημερωθεί ώστε να προστατέψει την τσέπη του.........και τζίφος: η τσέπη του τελικά μαδάει.
Αυτό, το τελευταίο περί ματώματος τσέπης, είναι που μου τη δίνει στα νεύρα απίστευτα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Κανείς δεν παίζει (είτε με δόλο είτε λόγω ασχετοσύνης) με την τσέπη του μέσου Έλληνα, ειδικά αυτές τις εποχές.
ΥΓ: Δεν είμαι εκνευρισμένος με εσένα Σταύρο, αλλά δεν γουστάρω να αναλώνω το χρόνο μου για αυτή την εταιρεία που λέγεται MS, ειδικά όταν ξέρω την πορεία της από το πρώτο έτος ύπαρξής της. Άνευ ουσίας/σημασίας είναι ολόκληρη και σπάστηκα που επέτρεψα στον εαυτό μου να σπαταλήσω χρόνο.
Αυτό μωρή κουφάλα για τον Leadbetter το κράταγες exclusive για το forum εδώ??!!!!? :ice:
Τι σύμπτωση και εγώ στο άλλο forum που είμαι πολύ ενεργός τον είχα κράξει ως άσχετο (το καταλαβαίνεις εύκολα από τον λόγο του μην λέμε μαλ@@@). Έχουν πάρει κανα δύο πανάκριβους framegrabbers και την έχουν δει Η δίκη του σκάι με οδηγίες από το youtube πως να βρεις σε τι resolution παίζει το κάθε game. Αμ έλα ντε που ακόμα και εταιρείες τους δίνουν το χαρτί πλέον με το τι θα πουν.
Κατά τα άλλα δεν έχω κάποια διαφωνία.
Όπως ήδη είπαν αρκετοί ένα δεύτερο χειριστήριο και εάν παίζεις με παρέα online ή δεν θέλεις να ενοχλείς τους γύρω σου, ενδεχομένως ένα καλό σετ ακουστικών. Αν είναι για chat χρήση καλώδιο κανένα Sony hands free ή over ear ακουστικό γύρω στα 20~25 ευρώ, νομίζω είναι αρκετό. Αν θέλεις καλύτερο ήχο και πολυκαναλο λογικά μάλλον τα ακουστικά Gold (new) να είναι μια καλή πρόταση. Πάντως για chat την βολεύεις και με το ακουστικάκι που έχει μέσα στο πακέτο.
Εμ, μα δεν άντεξα. Ο κόσμος βλέπει "Leadbetter" και πίνει νερό στο όνομά του.
Η γκλάβα μου ακούει "Leadbetter" και έρχεται στο μυαλό μου ένα λιγνό, ασθενικό Αγγλάκι, ξενέρωτο όσο δεν πάει, τίγκα nerd των late 80s-early 90s, μπύρες ολέ και τσάμπα Kick-Off/Sensible εν ώρα εργασίας......που εδώ που τα λέμε τα γραπτά του ήταν επιπέδου Δημοτικού. Ένας ήταν ο αρχηγός Julian Rignall (και αυτό γιατί μαθήτευσε στα πραγματικά tech περιοδικά των late70s-mid 80s, έμαθε τη δουλειά από τους αληθινούς πρωτοπόρους που είχαν legit γνώσεις με το τσουβάλι).
Πω πω, το σκίσαμε στο offtopic!
ΥΓ: Τελείως τυχαία/φλασιά μου ήρθε το e-mail του 1991. Σήμερα διάβαζα ένα περιοδικό Computer and Videogames της εποχής εν ώρα "κατάθεσης" (τα τελευταία που είχα συνδρομή, έως το 1992 ο έντυπος τύπος για εμένα είχε πεθάνει, πλην του Edge).
ΥΓ2: Σταύρε, πέτα το άθλιο logo σου! Τσακίσαμε το μηχανάκι αυτό μέχρι το 1989. RIT (Rest In Trash).