Spoiler!
Printable View
Spoiler!
ΝΑΙ!! Dolby Atmos στο iOS 12!!! (Apple TV)
Έφυγα για αγορά!
https://www.apple.com/newsroom/2018/...-with-tvos-12/
Απολαμβάνω πάντα τον Jobs να μιλάει. Πάντα όμως. Σε καθηλώνει.
Θα μπορούσα να κάθομαι να τον ακούω να μιλάει ακόμα και για καρέκλες ένα πράγμα. Για ώρες ολόκληρες... μέρες.
Κρίμα που τον χάσαμε τόσο νωρίς. Κρίμα που η ανθρωπότητα τον έχασε τόσο νωρίς. Γιατί είχε ιδέες και σχέδια για το μέλλον που θα μπορούσε να προσφέρει και άλλα στη βιομηχανία.
Ο Jobs καλά τα λέει. Ο άνθρωπος είχε ένα πάθος με τις οποίες εμμονές του και το κυνήγησε/πραγματοποίησε. Γενικότερα όμως θεωρώ ότι αυτή η έκρηξη της τεχνολογίας έφερε περισσότερα κακά από καλά στη ζωή μας. Ναι μεν μας έδωσαν εργαλεία όπου σε μικρές οθόνες μπορείς να κανείς κυριολεκτικά τα πάντα αλλά από την άλλη μας αιχμαλώτισαν ακόμα περισσότερο σε αυτο τον φαύλο κύκλο καταναλωτισμού και καθημερινών εξαρτήσεων. Βέβαια δεν φταίνε εξολοκλήρου αυτοί που εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον χρόνο και τις συνήθειες μας...... είναι ειρωνεία το γεγονός ότι σου προσφέρουν πλέον μέσω λειτουργικού η και εφαρμογών τρόπους να χρησιμοποιείς λιγότερο την συσκευή σου. Αν είχα να επιλέξω θα ήθελα να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να έβλεπα γύρω μου λιγότερα σκυμμένα κεφάλια πάνω από οθόνες κινητών.
Πολύ ωραία και έξυπνη διαφήμιση
https://youtu.be/ms4yxJcvW3s
Sent from my iPhone using Tapatalk
Η μουσική μου άρεσε πάρα πολύ σε αυτήν.
Η διαφημιση ωραια και το ρολογακι για αλλη μια φορα κορυφη ακομα και για την τιμη του αλλα η αυτονομια συνεχιζει να ειναι αθλια για μενα.
Το εχω ξαναπει και πιο παλια αλλα αν ενα smartwatch δεν σου βγαζει τουλαχιστον 5-7μερες(στην παρουσα φαση),τοτε απλα δεν... Δηλαδη καθε μερα φορτιση και μετα απο 1 χρονο δεν θα σου βγαζει ουτε την μερα απο τις πολλες φορτισεις? Και θα εχεις πληρωσει(γενικα μιλωντας)πανω απο 300ευρω?
Επισης το δε κοστος επισκευης ενος iphone(περαν της ιδιας της τιμης)ανεβηκε κατακορυφα αν σκεφτουμε οτι μιλαμε για κινητο απο γυαλι.
600δολλαρια επισκευη?https://support.apple.com/iphone/repair/service/pricing
Δεν λέω οτι δεν έχει μια βάση αυτο που λες με την φόρτιση, αλλα δεν ειναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Όταν γυρνάς στο σπίτι, απλα ακουμπάς το ρολόι στη φόρτιση και τελείωσε. Εκτός τωρα εαν είσαι απο αυτούς που το φορούν και στον ύπνο τους, στο μπάνιο κλπ. Άλλωστε μια μερα -μη σου πω μιάμιση- τη βγάζει το ρολόι, όποτε το βράδυ απλα το φορτίζεις.
Επισης, μη συγκρίνεις αυτα που σου προσφέρει το Applewatch με αυτα που σου προσφέρουν τα ρολόγια που κρατά μια εβδομάδα η φόρτισή τους. ;)
Το αντιστοιχο Samsung watch δεν σου προσφερει και λιγα πραγματα παντως αν και αντικειμενικα κατωτερο απο το iwatch(βεβαια κοστιζει και φθηνοτερα).
Δεν αντιλεγω οτι το τελευταιο ειδικα apple watch προσφερει την αιχμη της τεχνολογιας(το ανεφερα και παραπανω)αλλα το θεμα ειναι οτι οτι εξτρα δραστηριοτητες και να εχει εξακολουθουμε να μιλαμε για watch με εξτρα δυνατοτητες.ΤΟ να το φορτιζεις καθε 1-2μερες ψιλο
Και το σημαντικοτερο με τα αντιστοιχα καλα android ρολογια ειναι οτι λειτουργουν και σε Iphone. Το iwatch αν το αγορασω και μετα απο 2 χρονια παω σε android πχ μου ειναι αχρηστο.
Και ουτως ή αλλως σε φορητα πραγματα,ειτε μιλαμε για κινητα,ειτε για ρολογια,ειτε ειτε αυτο που ενδιαφερει κυριως τον καθενα ειναι η αυτονομια/μπαταρια.
Να στο πω πιο απλα επειδη ειμαι απο τους ανθρωπους που φοραγαν ρολοι ακομα και πριν βγουν τα smartwatch στην αγορα και γινουν μοδα,μου φαινεται καπως να πεφτω απο την μπαταρια των κανονικων ρολογιων που κραταγε οσο κραταγε στο να φορτιζει το smartwatch σχεδον καθε μερα.
Για φαντασου πχ να πας διακοπες και το πρωτο πραγμα που να σε απασχολει να ειναι να φορτισεις ανα 1-2μερες το ρολοι σου :P
Εντάξει μην βάζουμε τα smartwatch σε σύγκριση με τα κανονικά ρολόγια. Φίλος που έχει series 3 του βγάζει 2 μέρες αυτονομία.
Προσωπικά δεν έχω smartwatch αλλά το λιγότερο που θα με πείραζε θα ήταν να το αφήνω το βράδυ στην βάση φόρτισης του.
Αυτό που λες για android κλπ ισχύει, ούτως ή άλλως για να πάρεις Apple Watch σημαίνει πως είσαι ευχαριστημένος από το οικοσύστημα της Apple.
Τώρα αν κάποιος που έχει iphone-apple watch πάει σε Android ε αναγκαστικά θα το πουλήσει και το ρολογάκι. Τουλάχιστον θα το πουλήσει σε καλή τιμή.
Εμένα το μόνο που με "χαλάει" είναι πως δεν έχει εφαρμογή για Spotify ώστε να περνάω Offline λίστες και να πηγαίνω για τρέξιμο μόνο με το ρολόι.
Καλα προφανως δεν συγκρινω 100% κανονικο ρολοι με smartwatch,οπως επισης γιαυτο δεν ανεφερα και τα bands που εχουν καλυτερη αυτονομια.
Απλα λεω οτι για τα δικα μου δεδομενα παντα,το να δωσω 350-400+ευρω για ενα smartwatch που θα το φορτιζω καθε 3 και λιγο δεν μου δινει το κινητρο για αγορα.
Τωρα για τα ιδια τα phone δεν μπορω να πω κατι παραπανω.Παντου αυτο που διαβαζω απο τον κοσμο ειναι για την τιμη τους που πλεον ξεφυγε παρα πολυ,ειδικα Ελλαδα που εχουμε πανευρωπαικα τις υψηλοτερες τιμες day one.
https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-t...rase=iphone+xs
Μονη ας το πουμε ελπιδα το Iphone XR.
Αλλα δεν ειναι κριμα να δινεις 1000ρικο για το XR και να σου εχει lcd οθονη(αντες πες προσπερναμε την αναλυση)?
Σε 8 plus πχ δεν θελω να παω γιατι εχω ''χορτασει''απο αυτο το design απο 6 και 7 plus.
Γενικα φετος αν και ελεγα να επιστρεψω σε ios ξανα,με αυτα που βλεπω δυσκολα τα πραγματα,ειδικα αν ειναι να συνεχισουν να ανεβαινουν οι τιμες καθε χρονο,δεν αξιζει να επενδυσω και σε ρολοι γιατι πολυ απλα δεν μπορω να ακολουθουν τα 4ψηφια νουμερα εστω και για αλλαγη καθε 2 χρονια.
Προσωπικά δεν θα πηγαινα με τίποτα στο XR. Στα ίδια χρήματα πλέον παίζει το περσινό Χ που είναι ανώτερο από το XR.
Εγώ φέτος στοχεύω να πάω σε iPhone 8, έχω κλείσει 5 χρόνια με το 5S μου και ακόμα δεν μου κάθονται καλά τα bezelless κινητά.
Πλέον τα κινητά έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που κατά την άποψη μου δεν χρειάζεται να τα αλλάζεις κάθε 1-2 χρόνια. Ειδικά τα flagships είναι σε όλα τέλεια.
Τώρα για το οικονομικό συμφωνώ. Δυστυχώς οι τιμές έχουν ξεφύγει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Για το Χ που αναφερεις οντως παιζει και αυτο αλλα εχει καποια που μου φαινονται αρνητικα οπως
1)Μικροτερη οθονη(σε σχεση με το XR)
2)Δεν ξερω απο αυτονομια αν ειναι χειροτερο.Γενικα δεν εχω δει πολλους να ειναι ικανοποιημενοι με την αυτονομια του X σε σχεση πχ με του 8 plus.
3)χειροτερο επεξεργαστη(μικρη βεβαια η διαφορα αλλα το αναφερω καθαρα για το κομματι της τιμης)
4)Ακριβοτερη επισκευη αν σπασει(γυαλι γαρ)
5)χειροτερη καμερα(αν το Xr φοραει την κεντρικη καμερα του xs)
Και οσο και αν σου φανει αστειο,δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαζομαι με την ιδεα να δωσω 900+ευρω για ''παλιοτερο''μοντελο(της προηγουμενης γενιας εννοω).
Το αλλο κακο του X ειναι οτι και σε used που κοιταξα κατω απο 800-850ευρω δεν το βρηκα.Και προσωπικα ειμαι λιγο επιφυλακτικος σε used κινητα τοσο μεγαλης αξιας.
Εχει βεβαια και τα καλα του οπως amoled οθονη και χαμηλοτερη τιμη(used)οπως και αμεσα διαθεσιμο(δεν χρειαζεται να περιμενεις το Xr).
Για το 8ρι το ειχα σκεφτει και αυτο κυριως λογω της χαμηλοτερης τιμης του αλλα δεν με βολευει δυστηχως η μικρη του οθονη.
Γενικα αυτο που βλεπω ειναι οτι αρχιζει και ξεφευγει οικονομικα η Apple και δεν ξερω αν μπορω/θελω να συνεχισω να την ακολουθω εκει που το παει,οσο και αν προτιμαω το Ios απο το android.
1) 5.8" το ένα 6.1" το δεύτερο δεν νομίζω να είναι διαφορά που θα την καταλάβεις.
2)Από αυτονομία λογικά θα είναι χειρότερο, έτσι όπως το κατάλαβα από την οικογένεια των καινούριων iPhones το XR θα έχει την καλύτερη αυτονομία.
3)Μικρές διαφορές και εκεί όπως λες. Στην χρήση ούτε που θα τις καταλάβεις
4)Συγχώρεσε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω και το XR γυάλινη πλάτη έχει.
5)Κάμερα δεν νομίζω να έχει χειρότερη μιας και το X έχει διπλή κάμερα.
Για μένα το Χ κερδίσει σε οθόνη και κάμερα και λογικά θα το βρίσκεις στην ίδια τιμή με το XR. Τώρα παίζει στο Σκρουτζ στα 950€.
Για μένα τα θετικά του XR (που και πάλι εξαρτάται από τα γούστα του καθενός) είναι η ποικιλία χρωμάτων και η Dual sim. Αν κάποιον δεν τον αφορούν αυτά, άποψη μου είναι πως πάει καρφί σε iPhone X στα ίδια χρήματα.
Εγώ έχω εδώ και 2 χρόνια από τη δουλειά ένα 6S Plus. Πραγματικά δεν μπορώ να συνηθίσω με τίποτα το μέγεθος του. Μεγάλη ταλαιπωρία.
Το 8 για τα δεδομένα μου είναι ότι πρέπει σαν μέγεθος (και το Iphone X/XS από τα bezelless)
1)Κοιταξε να δεις αν μπορουσα θα επαιρνα το xs max αλλα η τιμη κλασσικα ξεφευγει.
Την οθονη την κοιταζω σαν μεγεθος γιατι μικρα χερια δεν εχω και με το X αρκετοι εκαναν παραπονο οτι η οθονη αν και 5.8 ιντσες την ενιωθαν μικροτερη απο του 8 plus των 5.5
4)Εχεις δικιο και τα δυο απο γυαλι ειναι με την διαφορα να γινεται στο γυρω γυρω που το X ειναι απο ατσαλι και το XR απο αλουμινιο.
Σαν κοστος επισκευης ομως σαν φθηνοτερο μοντελο το xr(και λογω της κατωτερης οθονης)θα ειναι φθηνοτερο και στην επισκευη.
Για παραδειγμα και το iphone 8 απο γυαλι ειναι το πισω μερος αλλα ειναι 50% φθηνοτερο το κοστος επισκευης απο το αντιστοιχο Χ οπως και στην φθηνοτερη lcd οθονη.
https://support.apple.com/iphone/repair/service/pricing
5)Κεντρικη καμερα αν το XR φοραει αυτη του XS τοτε θα εχει καλυτερη απο το X.Εκει που θα κερδιζει το Χ απο την δευτερη καμερα ειναι στο οπτικο ζουμ.
Οσο για το 6s plus να σου πω την αληθεια ακομα και εγω με το 7 plus που ειχα με μεσαια προς μεγαλα χερια με flip case το ενιωθα σχετικα αβολο λογω των bezel που εχει.
Νομίζω από πέρυσι που βάλανε γυαλί πίσω είναι πολύ ακριβό το συγκεκριμένο service (μην σου πω και ακριβότερο από την οθόνη)
Τώρα για αυτά τα κινητά με τόσο μεγάλο κόστος επισκευής καλό είναι να τα ασφαλίζεις.
Για του XR δεν ξέρουμε ακόμα το κόστος επισκευής οθόνης οπότε ας περιμένουμε λίγο, apple είναι αυτή :P
Από αυτά που έχω δει δεν υπάρχει και καμιά ουσιαστική διαφορά της κάμερα του XS από το X. Ακόμα επιμένω πως το Χ έχει ανώτερη κάμερα από το XR.
Βέβαια δεν είμαι εδώ να σου αλλάξω τη γνώμη. Απλά λέω τι θα έκανα στην θέση σου.
Όπως και εσύ κάλλιστα μπορείς να μου πεις δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για το iPhone 8.
Απο την στιγμη που τα 7ρια βγαινουν με 32gb χωρου και αν πας σε 128gb μπαινεις σε χωραφια iphone 8 προφανως και δεν μπορω να στο πω αυτο :P
Ουτως ή αλλως στο 8ρι δεν θα πηγαινα περαν απο της οθονης και για την μπαταρια του μιας και δυστηχως αν και compact στον σχεδιασμο και στην λειτουργια με το ενα χερι τα κινητα αυτα,οι μπαταριες τους ειναι απαραδεκτες αν τα δουλευεις αρκετα,οσο κορυφαιο stand by και να εχουν.
Να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν τελικα θα παω στο XR ή στο X γιατι δεν ξερω αν θελω να συνεχισω να ακολουθω αυτες τις τιμες.
Το Xr με τραβαει περισσοτερο απο τα νεα κινητα γιατι με την χρηματικη διαφορα μπορει καποιος να αγορασει και airpods,και θηκη/γυαλι και να του μεινουν και ποσα χρηματα στην ακρη.
Εχμ.........κάποιες διευκρινήσεις.
Η κάμερα είναι ΟΛΟΙΔΙΑ με του Χ. Η διαφορά στο αποτέλεσμα (μικρή έως μη-παρατηρήσιμη στα μάτια του μη-επαγγελματία) των φωτογραφιών, οφείλεται στον δυνατότερο/πληρέστερο ISP (Image Processor) του A12 Bionic και στις τεχνικές (neural processing) που επεξεργάζονται τα δεδομένα από το CCD σένσορα της κάμερας. Όπως χονδροειδέστατα αναφέρθηκε στην επίσημη παρουσίαση ο ISP του A11 Bionic απέδιδε 600 δισ/μύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο, ενώ το ISP του A12 Bionic είναι στο 1 τρισ/μύριο + neural processing.
Η απουσία της δεύτερης μηχανικής κάμερας, δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο παρά από το ότι δεν μπορείς να κάνεις x2 μηχανικό ζουμ. Το Bokeh πλέον παράγεται από το software. (iOS 12)
Ο A12 Bionic είναι ελαφρώς καλύτερος επεξεργαστής τεχνικώς από τον Α11 Bionic του X. Όσοι κρίνουν αυστηρά από τα benchmarks πολύ απλά δεν ξέρουν από αρχιτεκτονικές επεξεργαστών (L1/L2 cache, data paths κλπκλπ), αλλά αυτά δεν είναι υποχρεωμένος ο μέσος καταναλωτής να τα γνωρίζει.
Οπότε ο μέσος καταναλωτής ας κρατήσει αυτό: η απόδοση μεταξύ X και XR/Xs/Xs Max θα είναι ολόιδια.
Την σωστή εκμετάλλευση μπαταρίας, A12, κάμερας την υλοποιεί (ή δεν την υλοποιεί) το iOS 12. Είναι πολύ νωρίς ακόμα στην ζωή του iOS12 για να κρίνουμε την απόδοσή του.
Εν τέλει, μεταξύ X και XR, σαφέστατα η "ορθή" επιλογή για την τσέπη είναι το XR. Τα επόμενα χρόνια το X θα εξαφανιστεί εντελώς (ήδη θα σταματήσει η παραγωγή του), ενώ το XR ήρθε για να παραμείνει.
Το Xs είναι ουσιαστικά ψιλο-αρπαχτή, απλώς προσφέρεται έτσι ώστε η Apple να ΜΗΝ έχει μεγάλη διαφορά τιμής αν παρουσίαζε 2 μόνο τηλέφωνα, το XR και το Xs Max.
Έτσι λοιπόν, προσφέρεται το Xs για καθαρά "ψυχολογικούς" λόγους στα 999 δολάρια.
Από εκεί και πέρα όποιος θέλει αφουγκράζεται τα παραπάνω (δεν θα μπω στην διαδικασία αντιπαράθεσης, καν) και κρίνει βάσει της τσέπης του.
Όποιος δεν θέλει, ας κάνει ότι τον φωτίσει το κεφάλι του σε πρώτο τόνο, και σε δεύτερο τόνο ότι του επιτρέπει η τσέπη του.
ΥΓ: Υπάρχουν και οι άθλιοι ποζεράδες/ποζερούδες που αν πασπαλίσεις σκατά με Apple-σκόνη θα τα αγοράσουν.