Ακόμα και λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, διάβαζα "δημοσιευματα" ότι τα ανεπίσημα exit poll δείχνουν 1η την Λεπέν αλλά χωρίς αυτοδυναμία.
Printable View
Ακόμα και λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, διάβαζα "δημοσιευματα" ότι τα ανεπίσημα exit poll δείχνουν 1η την Λεπέν αλλά χωρίς αυτοδυναμία.
Μολις επιβεβαιωθηκε το αποτελεσμα των αμερικανικων εκλογων για την προεδρια..
Κατάθλιψη και ντροπή για την ανθρωπότητα.
Το ένα άκρο τρέφει το άλλο, δεν υπάρχουν κακοί ακροδεξιοί και καλοί ακροαριστεροί, όλοι τα ίδια σκατά είναι.
Το γεγονός ότι πέρασε και η άλλη πλευρά στην γνήσια βία (γιατί μέχρι τώρα ασκούσε άλλου είδους βία, βλέπε πχ woke agenda), είναι ιστορικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή.
Τώρα ο άλλος θα έρθει σαν εκλεκτός του Θεού και θα ενθρονιστεί.
Ο κόσμος πάει για μεγάλο φούντο, κρίμα για τα παιδιά μας, δυστυχώς το εννοώ...
Η κινηση ματ που εκανε ειναι η ολη φαση με τα αιματα τη γροθια κλπ. Οπως και να το δει κανεις εκεινη τη στιγμη αυτο που εδειξε και ο τροπος που το εδειξε ηταν ο ορισμος του MURICA FCK YEAH που ολοι οι αμερικανοι ανεξαρτητως πολιτικης ιδεολογιας, εχουν χαραγμενο μεσα τους βαθεια απο γεννησιμιου τους, αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο.
Και μονο η φωτογραφια που εγινε viral αποτελει εικονα προεδρου που στα χρονια που εμεις ζουμε δεν εχουμε ξαναδει. Ιδιως μαλιστα σε αντιδιαστολη με την ολη κουβεντα περι Biden και αμφιβολλιων της ικανοτητας του να ηγηθει της χωρας.
Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα. Μετα απο αυτο το σκηνικο θα τα τιναξει ολα. Και το χειροτερο ειναι οτι τωρα θα εχει ακομα καλυτερο πατημα να κανει οτι γουσταρει (που λεει ο λογος). Θα ειναι ισχυροτερος απο ποτε..
Τι ρδελομπου ειναι τουτο παλι εχω κολλησει στο αεροδρομιο :/
Shit !
is the Global tech outage ?
Όχι "tech". :D
Αλλά Μικροαπαλής-λε-μπορντέλ outage, λόγω παπαρο-ποιότητας-windows-update.
Mac OS, Linux δεν επηρεάζονται.
Παει λοιπον ο Biden. Λιγο αργα βεβαοα το θυμηθηκανε οι Δημοκρατικοι και τωρα αντε να βγαλουν ακρη.. μιλαμε για φαρσοκωμωδια εντελως το σκηνικο.
Ώρες ώρες νομίζω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις (παντού όχι μόνο στο αμέρικα) έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
Και έρχεται ο συντηρητικός ή ο ακραίος ενίοτε και σου προσφέρει τη "λύση".
History repeats itself.
Οπου λαλουν πολλοι κοκκοροι αργει να ξημερωσει...
Οπως το λες. Δεν ειναι μονο η Αμερικη, ειναι σχεδον παντου. Η Αριστερα, ο προοδευτισμος με τον τροπο που πλασαρεται δειχνει οτι πλεον δεν εχει επαφη με τον σφυγμο του λαου. Εκει που αρχικα πριν αρκετα χρονια εδειχνε να κερδιζει εδαφος (δικαιως) και να εχει την ψηφο του κοσμου, στην συνεχεια το ξεφτυλισαν και αυτοι με αποτελεσμα ακομα και αυτους που ειχαν κερδισει να τους χασουν.
Συνεχεια ακουμε η ταδε χωρα παει να βγαλει το ταδε ακροδεξιο κομμα και το ενα και το αλλο. Οποιος νομιζει οτι ο κοσμος ξαφνικα μεταλλαχθηκε σε ακραιους φασιστες, καλο θα ηταν να κοιταξει λιγο εις βαθος τι συμβαινει και φτασαμε εδω που φτασαμε. Οποιος επισης θεωρει οτι ευθυνες δεν τον βαραινουν (ανεξαρτητως πολιτικης ιδεολογιας) τοτε να κοιταει λιγο πιο συχνα τον εαυτο του στον καθρεφτη.
Σκατα τα εχουν κανει. Το πολυ το "δηθεν", το "κυρηγμα" και την "συμμορφωση" τα βαρεθηκαν ολοι. Εχει χαθει η απλη κοινη λογικη με αποτελεσμα να υπαρχουν πια μονο ακρα και συνεχης αντιδραση απο τους λαους.
Συγνωμη αλλα αυτο που ειπα. Να κοιταξουν τους εαυτους τους στον καθρεφτη ΟΛΟΙ και να αναλογιστουν πως ακριβως οδηγησαν τον κοσμο να ψηφιζει οπως ψηφιζει και οποιους ψηφιζει. Δεν ξερω ποσο δυσκολο στους μεν ειναι να ερθουν λιγο πιο αριστερα και στους δε λιγο πιο δεξια. Αλλα απο οτι φαινεται ειναι εξαιρετικα δυσκολο. Δυστυχως.
Μια παρατήρηση μόνο Δημήτρη αν μου επιτρέπεις - δεν νομίζω ότι για το ποιντ του σχολίου σου μιλάμε για "Αριστερά" ή οποιαδήποτε μορφή της σε υπάρχουσες ή προηγούμενες κυβερνήσεις. Που υπήρχε αριστερά άλλωστε;Quote:
Η Αριστερα, ο προοδευτισμος με τον τροπο που πλασαρεται δειχνει οτι πλεον δεν εχει επαφη με τον σφυγμο του λαου. Εκει που αρχικα πριν αρκετα χρονια εδειχνε να κερδιζει εδαφος (δικαιως) και να εχει την ψηφο του κοσμου, στην συνεχεια το ξεφτυλισαν και αυτοι με αποτελεσμα ακομα και αυτους που ειχαν κερδισει να τους χασουν.
Στην Αμερική, που είναι και λίγο διαφορετικοί οι διαχωρισμοί, δεν υπάρχει. Στην Γαλλία, στην Ιταλία πριν την Μελόνι, στην Αγγλία το ίδιο.
Το bold παραπάνω δηλαδή όπως το αντιλαμβάνομαι δεν αφορά την όποια αριστερά (γιατί δεν υπάρχει) αλλά τις actual κυβερνήσεις (εκτός αν εννοούμε σαν αριστερά την Νέα Δημοκρατία όπως την κατηγορεί η Λατινοπούλου :D )
Ναι ναι καλα κανεις και το επισημανεις. Δεν μιλαω για βερα αριστερα αλλα την αριστερα τυπου «Δημοκρατικο» κομμα και τα παρελκομενα αντιστοιχα στα σημερινα δυτικα κρατη. Με μερικες βεβαια εξαιρεσεις εδω και εκει οπου ειναι πιο κοντα στον ορισμο της αριστερας η ολη φαση.
Επισης το ποστ μου δεν στοχευει συγκεκριμενα στην αριστερα αλλα στην διπολικοτητα των ακρων μεταξυ «δεκιας» και «αριστερας». Πιστευω και οι δυο εχουν χασει τελειως την επαφη με την πραγματικοτητα και αναλογα σε ποια φαση ειναι ο καθε λαος ψηφιζει και αντιστοιχα. Ειναι σαν ενα κυμα με τα πανω και τα κατω του. Πριν ειχαμε εξαρση «αριστερας» τωρα εχουμε εξαρση «δεξιας». Και φυσικα θα ξαναρθει το αριστερο μολις βγουν οι δεξιοι και τα κανουν πτανα.
Νομίζω οι πιο κατάλληλοι προσδιορισμοί πλέον είναι προοδευτικοί-συντηρητικοί.
Εγώ αυτό που παρατηρώ (μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά) είναι μία μετακίνηση των προοδευτικών δυνάμεων προς τα άκρα.
Και αυτό είναι που οδηγεί ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον συντηρητισμό να ψηφίζουν Τραμπ, Μελόνι, Λεπέν, Λατινοπούλου.
ΥΓ. Την οποία Λατινοπούλου την είχα μαθήτρια όταν δίδασκα οικονομικά στο σχολείο!! Τότε ήταν μία αθόρυβη παρουσία, ούτε ακουγόταν το κορίτσι!
Το δημοκρατικο κομμα της αμερικης τον τελευταιο καιρο μου θυμιζει επικινδυνα την κατασταση Συριζα...
Εχουν χασει (οπως πλεον αποδειχθηκε) τοσο εδαφος που δεν μαζευεται με τιποτα πια. Ειναι παντελως ανικανοι να σφυγμομετρησουν την αμερικανικη κοινωνια και οι οποιες αποφασεις πηραν περι τουτου ηταν βλακωδες to say the least...
Το οτι στα πολς μιλαγανε για ντερμπι μου εκανε προσωπικη εντυπωση, ειχα ομως ελπιδες οτι θα ειναι αληθεια.
Τελικα ηρθαν και τα σηκωσαν ολα οι Ρεπουμπλικανοι και σαρωτικα μαλιστα.
Το Δημοκρατικο κομμα χρειαζεται imploding εκ των εσω, να ερθουν νεα προσωπα μπροσταριδες και να προσπαθησουν να αλλαξουν σταση σε καποια πραγματα, γιατι οπως εγινε νομιζω πασιφανες, το τροπαρι που ακολουθουν δεν φτουραει...
Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.
Το έχω ξαναπεί. Το γεγονός ότι τέτοιοι άνθρωποι ανεβαίνουν στην εξουσία ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και αποτυχίας των προοδευτικών.
Έχουν σπαταλήσει τόση ενέργεια για να μας διδάξουν τι είναι πολιτικά ορθό, που δε μπορούν να δουν ότι με τις πολιτικές τους η ευημερία έχει πάει για φούντο.
Ας μαθουν λοιπόν από τις μαλακίες τους, και ας επιστρέψουν σε λίγα χρόνια έχοντας υπόψη την πραγματικότητα.
ΥΓ. Το αποτέλεσμα των εκλογών το είχα προβλέψει και μάλιστα με την ευκολία που τελικά βγήκε, απλά παρακολουθώντας τα πράγματα και τον σφυγμό τον τελευταίο χρόνο. Πιστεύω σημείο κλειδί που έκρινε πολλά ήταν η απόπειρα δολοφονίας.
Δεν ειχαν να προτεινουν ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικο για την οικονομια. Φλεγον θεμα και βασικο κριτηριο με το οποιο ψηφιζουν οι αμερικανοι.
Ειχαν πολλα να πουν για αλλα πραγματα, αλλα για τα ουσιαστικα προβληματα δεν ειχαν τιποτα να πουν.
Η σφυγμομετρηση του κομματος με τον απλο πολιτη ηταν ασυλληπτα εκτος πραγματικοτητας. Σωριδον τα σελεμπριτι τυπου Oprah και Αγκιλερες και Μπιονσεδες και Τεηλορ Σουφτιδες, λες και αυτα αντιπροσωπευουν ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ τον απλο, μεσο καθημερινο αμερικανο πολιτη...
Το βασικο της υποθεσης ειναι οτι εχασαν τοσο πανηγυρικα που πλεον δεν υπαρχει κανενας να κραταει τα μποσικα, καθως οι Ρεπουμπλικανοι πλεον τα εχουν ολα δικα τους και τα Κογκρεσσα και τις γερουσιες κλπ...
Τι να πω... δεν μου αρεσει να χρησιμοποιω την λεξη "ανικανοτητα" αλλα δεν μπορω να βρω αλλη καλυτερη για να περιγραψω τον ολεθρο του Δημοκρατικου κομματος.
Καλα τα λεω... Συριζα εγιναν. Σκοτωνονται τωρα μεταξυ τους να βρουν ποιος εφταιξε και πως κατεφεραν οι ρεπουμπλικανοι να κερδισουν ακομα και την ψηφο νεων, μειονοτητων, γυναικων κλπ που τα θεωρουσαν οτι τα ειχαν στο τσεπακι τους...
Η απαντηση ειναι απλη βεβαια θα ελεγα εγω και δεν θεωρω και τον εαυτο μου καμμια διανοια ή εμπειρο πολιτικο...
Δε θα εκπλαγω αν και στα επομενα 4 χρονια οι Ρεπουμπλικανοι κερδισουν ευκολα. Οι Δημοκρατικοι πρεπει να κανουν αναστροφη και να ρυθμισουν σωστα το GPS τους γιατι τα εχουν κανει σκατα.
Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι, αλλά οι Κινέζοι έχουν πλέον μακράν την καλύτερη τεχνολογία στα ηλεκτρικά οχήματα, σε τέτοιο βαθμό που εαν δεν υπήρχαν οι δασμοί να ανεβάσουν το κόστος τους, πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές θα έκλειναν. Εδω μια επίδειξη τεχνολογίας απο την ΒΥD, τον μεγαλύτερο πλέον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρόμοια εντυπωσιακό είναι και το τεστ ανάρτησης του Nio ET9, που κάνει τις Maybach να βάλουν τα κλάματα.
https://www.youtube.com/watch?v=QKyHKdpt5iw
Εχω επιλεξει συνειδητα οτι βλεπω να διαφημιζουν κινεζοι να κραταω απιστευτα μικρο καλαθι... βασικα λιλιπουτειο...
Κυριολεκτικα εχθες διαβασα οτι ενα μαχητικο τους στελθ πεταξε με 6,5 μαχ κατα τα λεγομενα τους.
Δεν ξερω νιωθω οτι οπου ναναι θα ανακοινωσουν οτι ζουν στον Αρη μυστικα εδω και 30 χρονια ενα πραγμα... :P
Δεν λεω οτι δεν εχουν τεχνολογια, δεν λεω καν οτι δεν ειναι αληθινα ισως τα επιτευγματα τους ως ξερα νουμερα και αριθμοι. Ομως ενα μαχητικο δεν αρκει να πεταξει με 6,5 μαχ, αλλα να δεις και οταν προσγειωθηκε σε τι κατασταση ειναι το ρημαδι... θελει ολο ανακτασκευη το κυτος του? Ο κινητηρας εκλασε? Το stealth ξηλωθηκε? Tα avionics και τα οπλικα συστηματα σε τι κατασταση ειναι? Ειναι απειροι οι παραμετροι και ενα απλο νουμερο δεν λεει απολυτως τιποτα.
Καπως ετσι και με τα αμαξια. Kαι τα Dragster πιανουν 600 χλμ ξερω γω την ωρα σε 4 δευτερολεπτα... και τι να λεει αυτο το νουμερο?
Να παρω κινεζικο αμαξι το θεωρω επι του παροντος αδιανοητο. Οχι μονο επειδη δεν εμπιστευομαι την τεχνολογια per se, αλλα επειδη πολυ δυσκολα θα με πεισει καποιος οτι το κινεζικο φινιρισμα και το δεσιμο του αυτοκινητου, η ποιοτητα κατασκευης του μπορει να συγκριθει με αυτοκινητοβιομηχανιες που μαζευουν εμπειρια σχεδον εναν ολοκληρο αιωνα τωρα...και οχι δεν μιλαω για κρας τεστ απαραιτητα ουτε και αν τα πλαστικα στην καμπινα δεν τριζουν. Μιλαω για σασι για αξονες κλπ κλπ. Ειδαμε και τα Τεσλα οταν κυκλοφορησαν ποσα προβληματα με την ποιοτητα κατασκευης ειχαν και ποσα recalls εγιναν. Ειδαμε και το cybertruck ποσο χαλια ειναι σε αυτα τα θεματα επισης.
Οποτε μεχρι να περασουν καποια χρονια και να με πεισουν οι κινεζοι οτι τα αεροπλανα και τα αυτοκινητα που φτιαχνουν ανταποκρινονται στις απαιτησεις του σημερα και το κυριοτερο, εχουν αξιοπιστια σε βαθος χρονου, και δεν ειναι απλα ενα μαρκετινγκ τρικ, τα λεφτα θα πανε αλλου. Καλα ειδικα για ηλεκτρικα αμαξια 2 φορες πιο διστακτικος... να στουκαρω με κινεζικο αμαξι που το 1/3 ειναι μπαταρια? Στην Ελλαδα των 45 βαθμων κελσιου το καλοκαιρι? Οχι ευχαριστω.
Οι Κινεζοι για εμενα ξεκαθαρα κυνηγανε νουμερα και να κλεψουν εντυπωσεις. Οπως εκανε (και ακομα κανει? δεν ξερω) η Samsung με τα κινητα. Μια λογικη "FIRST!!!" μου κανει η ολη φαση τους.