πολύ λογικό το βλέπω για τις εταιρείες αυτό. (προσοχή: το εξετάζω απο την μεριά της εταιρείας και μόνο)
Πολλά χρόνια τώρα (πάνω απο 20) οι εταιρείες χάνουν πολλά λεφτά Α) απο την ενοικίαση τίτλων και Β) απο την μεταπώληση των τίτλων ως μεταχειρισμένων. Και στις δύο περιπτώσεις, τα χρήματα που έχει πάρει η εταιρεία είναι 1 φορά: στην πρώτη πώληση. Μετά ακολούθησε ενοικίαση ή μεταπώληση (και ενδεχομένως και 2η, 3η, 4η μεταπώληση).
Δεν μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο, που να στέκει νομικά, τόσα χρόνια για να συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα, όταν το προϊόν τους "κινείται" και μετά απο τον πρώτο αγοραστή (δηλαδή νοικιάζεται ή / και μεταπωλείται).
Πλέον όμως, το online μέρος των όποιων online παιχνιδιών, τους έδωσε την "βάση" για να το καταφέρουν, να βγάζουν χρήματα, όσα "χέρια" (ιδιοκτήτες) και να αλλάζει ένας τίτλος.
Πολύ απλά, όπως αναφέρεται σε πολύαριθμα άρθρα, πέραν του πρώτου αγοραστή (ή αν θέλετε καλύτερα, εκείνου του 1ου που θα παίξει online) του τίτλου, όλοι οι επόμενοι χρήστες για να μπορέσουν να παίξουν online θα πρέπει να πληρώσουν ένα "κάτιτις".....κι έτσι οι εταιρείες, βρήκαν την λύση-διαμάντι που έψαχναν (απεγνωσμένα σας πληροφορώ κιόλας, με λύσσα κακιά) τόοοοοοοοσα χρόνια.
Δεν θέλω ακόμα να πάρω θέση (έχω βέβαια, αλλά θέλω να δω προς τα που θα κινηθεί η άποψη του κόσμου) και επίσης θέλω να δω, αν θα το αποφασίσουν, πως θα το υλοποιήσουν - "περάσουν" στον κόσμο για να το χωνέψει...
"Αλλάξανέεεεεε τα γούσταααα σου.....και μπέεεερδεψες τα μπούτιαααα σου...." (Μπουλάς - 80ς)