το κακο ειναι οτι στο youtube σου σερβιρονται τα spoilers θες δε θες,ψαχνεις δε ψαχνεις.
Printable View
το κακο ειναι οτι στο youtube σου σερβιρονται τα spoilers θες δε θες,ψαχνεις δε ψαχνεις.
Γιατί πάντα αυτός που κάνει την βλακεία με τα spoiler δεν μπορεί να πει ένα "σόρυ, έκανα βλακεία" και να το διορθώσει αμέσως και αντ' αυτού πρέπει να ξεκινήσει ολόκληρο debate; Όλοι το έχουμε κάνει, συμβαίνει, μη το κάνουμε ολόκληρη συζήτηση.
Είμαστε κοινότητα και λειτουργούμε με κάποιους κανόνες και σεβόμαστε όσο μπορούμε τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Για εμένα μπορεί να μην είναι spoiler, για τον άλλο είναι, τελείωσε το θέμα.
Είμαι πάρα πολλά χρόνια στο forum και όντας κάποιος που τις περισσότερες φορές παίζω τα παιχνίδια πολλούς μήνες ή και χρόνια μετά, μπορώ να σου πω ότι δεν έχω θέμα με spoilers εδώ μέσα.
Εντάξει τότε. Θα ακυρώσω εγώ τη συνδρομή στο ίντερνετ γιατί είναι έξτρα μαλάκας ο χ, ψ YouTuber και έβαλε το final boss στο thumbnail του.Quote:
Γιαυτο και οποιος εχει προβλημα με spoilers σε τετοια παιχνιδια του λενε ολοι να μην μπαινει σε forum,youtube και λοιπα site(πχ reddit)ή ακομα και στο twitch να κρυβει τα σχολια παρα μονο αφου εχει βγαλει το παιχνιδι.
Ακομα και το video review του παιχνιδιου που θα δει καποιος για να κρινει αν θα το αγορασει το παιχνιδι ή οχι(ή ακομα και το γραπτο review)εχουν μεσα spoilers,γιαυτο και οποιος θελει τα βλεπε/διαβαζει με δικη του ευθυνη.
Δηλαδή αν εγώ έγραφα το τέλος του Ni No Kuni μέσα στο review που διάβασες δεν θα σε πείραζε;
Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.
Εντάξει όποτε όσο παίζουμε ένα παιχνίδι δεν γράφουμε τη γνώμη μας εδώ.
Γιατί τόσα χρόνια έχω διαφορετική άποψη για το τι συζητάμε σε ένα φόρουμ..
Όταν ο καθένας μας τερματίσει το παιχνδι ας πει κάποιες γενικές εντυπώσεις και αυτό ήταν.
Τα spoiler tags όποτε να μην τα χρησιμοποιούμε ποτέ, γιατί ο καθένας θα ξέρει οτι όταν μπαίνει στο thread ενός game ότι υπάρχει περίπτωση να φάει spoiler. Και ευθύνεται αυτός επειδή μπήκε πριν το τερματίσει το παιχνίδι ή επειδή ήθελε να διαβάσει την άποψη μερικών μελών του φόρουμ πριν προβεί στην αγορά.
Πάντως όσο προχωράω το παιχνίδι τόσο καταλαβαίνω ποσό μεγάλο spoiler έφαγα...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ακυρο.
Καλημέρα. Εχθές είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο και μπορώ να πω πως το απόλαυσα.
Το παιχνίδι πραγματικά έως τώρα είναι άψογο. Η μάχη του επική και η ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα.
Έκανα και 2 side questτα οποία ήταν πραγματικά ωραία και είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Δεν ήταν μια απλή αγγαρεία. Εύχομαι και τα υπόλοιπα side quests να είναι έτσι.Spoiler!
Από πλευράς main quest είμαι στο σημείοSpoiler!
Από τους στόχους το μόνο που δεν μπορώ να βρω είναι οιSpoiler!
Τι δεν κάνω σωστά;;
Παιδιά καλήμερα και από μένα .Μόλις χθες πήρα το παιχνίδι και ασχολήθηκα καμιά ωρίτσα ..Για να μην αναφέρω όλα τα θετικά που προαναφέρατε και είναι αλήθεια ..παιχνιδάρα κλπ. Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις ?? Αρχικά έχω το ps4 όχι το pro με 4κ τηλεόραση .Βάζω δισκάκι φορτώνει μου βγάζει 1080p 60fps και δεν μου δίνει την επιλογή να διαλέξω το hdr επίσης μου βγάζει μαύρες μπάρες περιμετρικά της οθόνης ...??.Θα έπρεπε να παίζει και 4κ?Επίσης στην επιλογή της γλώσσας δεν μου δίνει Ελληνικά μόνο ελληνικούς υπότιτλους .Όταν έβαλα το δισκάκι δεν μου έβγαλε να κάνω κάποιο update δεν θα έπρεπε??Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη
Καποια σημεία μοιάζουν μεταξύ τους και μπερδεύει λίγο. Αν εισαι στην σωστη περιοχη τον βρισκεις πολυ ευκολα, εγω εχω βρει 4-5 χωρις να τους ψαξω απλα εξερευνώντας τα διαφορα μέρη
Για τα ελληνικά, δεν εχουν ολα τα καταστήματα την εκδοση με την μεταγλώττιση, μαλλον εσυ πηρες αυτή που εχει μονο τους υπότιτλους.Η εκδοση με την μεταγλώττιση εχει ειδικό αυτοκόλλητο που το γραφει απο εξω
Για το θεμα της μεταγλωτισης αποτι ειδα στο φεις εγινε ενας χαμος...Μαλλον απο κει που το πηρες δεν ηταν το επισημο ελληνικο παιχνιδι και δεν θα εχεις μεταγλωτισση...Για τσεκαρε το...
Που σαι ρε Μιχαλιο!Αυτο για τους...μην αγχωνεσαι εφοσον εξερευνας...Spoiler!
Εγω εχω παντως ενθουσιαστει με το παιχνιδι...Δεν σταματαει να με εκπλησει...πως καταφεραν να ανανεωσουν τοσο την φορμουλα να την κανουν πιο ωριμη ΑΛΛΑ να κρατησουν την βασικη καρδια του GoW πραγματικα ειναι επιτευγμα...
Η αληθεια ειναι οτι μολις ειχα δει οτι ο κρατος θα εχει και αυτος αλα Last of Us ενα μικρο παιδι στο ταξιδι του σκεφτηκα...φθηνη αντιγραφη?Δεν ειναι καθολου ετσι..Ο Ατρεας εχει λογο και υποσταση...αντιστοιχη της Ελι...
Το exploration ειναι πραγματικα απιστευτο και δεν μπορω να σταματησω να εξερευνω και να θελω να φτασω σε διαφορα σημεια η να ανακαλυψω τα σεντουκια και τα καλουδια...
Το level design ..τι να πω...οσο προχωρατε θα καταλαβετε...Δεν εχω ξανανιωσει τετοια μαγεια και δεος...Εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια..Δεν γραφω τωρα μην ανοιξει κανενας κανα σποιλερ καταλαθος και χαλασει η εκπληξη..
Πραγματικα το παιχνιδι ειναι ενα συνοθυλευμα απο ιδεες αρκετων παιχνιδιων που τις παιρνει και τις απογειωνει οπως κανενα αλλο παιχνιδι..Τις κανει δικες του και τις εξελλισει...
Κουλό μου φαίνεται να έχει επιλογή σε ελληνικούς υπότιτλους και να μην έχει επιλογή για Ελληνικά ...
Συνήθως οι υπότιτλοι υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Δηλαδή και από την Αγγλία να το αγόραζες θα είχε ελληνικούς υπότιτλους μέσα (όπως ισπανικούς, γαλλικούς κλπ) αλλά η μεταγλώττιση αφορά συνήθως τις κόπιες που φέρνει η ελληνική αντιπροσωπεία.
Σε όλες τις αλυσίδες υπάρχει και ελληνική μεταγλώττιση, αντίθετα σε αρκετά σκρουτζομάγαζα δεν υπάρχει και έχουν μόνο την έκδοση που έχεις εσύ με ελληνικούς υπότιτλους.
Τελειωσα το παιχνιδι. Ακολουθουν οι εντυπωσεις μου οι οποιες ειναι εντελως spoiler free.
Πριν ξεκινησω, πρεπει να πω οτι για καποιον που γνωριζει 5 πραγματα για την Σκανδιναβικη μυθολογια (ειναι κατι που τελευταια εχω ασχοληθει προσωπικα), το παιχνιδι θα ειναι πολυ πιο απολαυστικο. Η δουλεια που εχουν κανει στο να αποδωσουν την Σκανδιναβικη μυθολογια και να την πλαισιοσουν μεσα στην ιστορια του παιχνιδιου ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερη απο την δουλεια που εκαναν με την Ελληνικη μυθολογια.
Εχοντας πει αυτο πρεπει παραλληλα να πω και κατι αλλο το οποιο κι εγω, οπως και ολοι λεγαμε για την κυκλοφορια του παιχνιδιου: "γιατι λεγεται God of War και γιατι πρεπει να εχει τον Κρατος μεσα?". Εχοντας παιξει πλεον το παιχνιδι μπορω να πω πως αυτο που εκαναν δεν λειτουργει σαν στορυ χωρις τον Κρατος και χωρις τον γιο του και χωρις το νεο setting. Ειναι ολα αρρικτα συνδεδεμενα μεταξυ τους και οχι το παιχνιδι δεν ριχνει μαυρη πετρα στα προηγουμενα entries.
Το παιχνιδι το βρηκα εξαιρετικο. Εχει γινει μια απιστευτη δουλεια σε ολους τους τομεις. Ειδικα το στορυ, οι χαρακτηρες ειναι παρα μα παρα πολυ μελετημενα. Οι χαρακτηρες ειναι εκφραστικοτατοι, ιδιως ο Κρατος, ακομα και οταν απλα τους βλεπεις χωρις να μιλανε. Ειναι πολυ δυσκολο να αποδωθει σωστα αυτο σε ενα παιχνιδι (τουλαχιστον απο την εμπειρια μου) αλλα η Santa Monica πραγματικα εδωσε ρεστα.
Το σεναριο και οι διαλογοι ειναι πραγματικα εξαισιοι, οι ηθοποιοι μεταφερουν τις ατακες με πολυ μερακι
Η σκηνοθεσια μονοπλανου προσφερει καποιες εντυπωσιακοτατες σεκανς σε scripted events ενω σε πολλα απο αυτα ο ελεγχος παραμενει στον παικτη.
Το gameplay ειναι πιο πλουσιο απο ποτε και τα οπλα χρησιμοποιουνται με ποικιλους τροπους. Το level design πραγματικα ειναι πολυ εξυπνο και ο τροπος που ενσωματωνει τα puzzles και την εξερευνηση σε αποζημιωνει.
To combat για τα δικα μου γουστα ειναι ολοκληρωτικα βελτιωμενο. Ποτε δεν ημουν φαν της στατικης καμερας στα παλια παιχνιδια παντα με χαλουσε γενικα και δεν τρελαινομουν με την φαση. Εμοιαζε "last gen". Ε εδω μιλαμε για τεραστια αλλαγη που προσφερει -κατ εμε- πολυ μεγαλυτερη ικανοποιηση και απολαυση και σε βαζει ΜΕΣΑ στην μαχη, τα βλεπεις ολα απο κοντα, νιωθεις το impact των κινησεων σου. Ειναι ολα πολυ πιο κινηματογραφικα και εντυπωσιακα. Σε πορωνει ασχημα ωρες ωρες. Επιασα τον εαυτο μου σε αρκετες φασεις να με πιανει ανατριχιλα απο την οπτικοακουστικη πανδαισια. Και ειναι συστημα μαχης το οποιο ειναι χτισμενο πανω στο skill, δηλαδη οσο γινεσαι καλυτερος τοσο πιο εντυπωσιακη γινεται και η μαχη. Επισης το παιχνιδι απαιτει απο εσενα να αναγνωρισεις τις αδυναμιες του καθε εχθρου και να τις εκμεταλλευτεις αλλιως δεν θα τα βγαλεις περα.
Και μια και ανεφερα τον ηχο, να πω οτι εμενα μου φανηκε πολυ καλο το soundtrack και δεν εχω παραπονο. Δεν ειναι απο τα καλυτερα που εχω ακουσει εβερ, αλλα ειναι πολυ καλο οπως και να εχει.
Για τα γραφικα, πραγματικα δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να αναφερθω. Η δουλεια ειναι απο τις καλυτερες που εχουμε δει ανεξαρτητως φορμα. Η προσοχη στην λεπτομερεια ειναι πραγματικα εξωφρενικη ακομα και σε σημεια που δεν το περιμενεις. Καθηστε να δειτε απο κοντα την λεπτομερεια που εχει το τσεκουρι απλα...
Κατι ομως που πρεπει να αναφερθω, και μου κανει εντυπωση γιατι ειμαι υπερβολικα ευαισθητος με το θεμα, ειναι τα σχολια για τα framedrops. Ναι εχει, αλλα κατι 24αρια που ακουω να λετε τα συναντησα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σπανια και θεωρω οτι το παιχνιδι δεν επηρεαζεται επουδενι απο τα drops αυτα, μιας και το 90% αυτων συμβαινει σε στιγμες που απλα ειτε εκτελεις καποιο special move ειτε σε καποιο fast paced σκηνικο. Και το motion blur το κρυβει αρκετα.
Το παιχνιδι ειναι χορταστικοτατο απο πλευρας μεγεθους. Εχω κανει τα περισσοτερα πραγματα που προσφερει και μενουν καποια ακομα που θα κανω. Ειναι συνολικα μεγαλυτερο απο οσο ολα τα αλλα GOW μαζι (εξαιρουμε τα handheld).
Γενικα δεν εχω πολλα παραπονα. Ισως καποιες φορες η καμερα δεν μπορει να ακολουθησει την δραση, ισως το difficulty spike να ειναι too much σε καποια σκηνικα (επιασα τον εαυτο μου να αλλαζει απο νορμαλ σε δυσκολο και παλι πισω). Επισης ισως το pacing να χαλαει λιγο την ξεφρενη ροη του main story αναλογα το πως θα ασχοληθει ο καθενας με τα side stuff και ποτε. Γενικα δεν εχω παραπονα. Ειναι ολα μικροπραγματα.
Κλεινω λεγοντας οτι το παιχνιδι οντως πηρε ρισκα και ηταν αρκετα μεγαλο στοιχημα για τους δημιουργους και κυριως τον Cory. Ειναι μια προσωπικη δικαιωση γι αυτον και οποιος εχει δει την αντιδραση του στα reviews και εχει παιξει το παιχνιδι τον νιωθει. Ειναι μια εξαιρετικη συνολικα προσπαθεια, μια σοβαρη προσπαθεια που σεβεται σε τρομερο βαθμο την νοημοσυνη του παικτη, τους χαρακτηρες, την ιστορια και τον κοσμο στον οποιο διαδραμτιζεται.
Θα ξαναπω οτι ο τροπος που πλαισιωσαν την ιστορια του παιχνιδιου στην Σκανδιναβικη μυθολογια και η αποδοση αυτης ειναι πραγματικα φοβερη.
Πολλα μπραβο απο εμενα.
πόσες ώρες έκανες για να το τερματίσεις?
Ήταν ένα thread που είχε lore γύρω από το παιχνίδι και προτάσεις για όποιον τον ενδιέφερε η σκανδιναβική μυθολογία
https://www.resetera.com/threads/god...os-lore.32977/
Έχουμε δει Vikings, φτάνει; :D
Χμμμ ενδιαφερον, αλλα δυσκολο να ακουσω ολα τα podcasts/videos. Λογικα για να τα εβγαλε η Σονυ θα ειναι οκ φανταζομαι δεν νομιζω να κανουν σποιλ κατι ή να προδιαθετουν.
Εχουμε δει Vikings αλλα δεν νομιζω οτι αναφερεται σε πολλα σε σχεση με το game. Αλλα ναι μια επιδερμικη εντυπωση την εχεις (by the way η σειρα για εμενα εχει παρει τρελη κατω βολτα τις τελευταιες 2 σεζον και ειλικρινα απορρω ποιος την γραφει πλεον....)
Ακούω τώρα τα podcasts και έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Στην αρχή ένα ένα μικρό story που μιλάει για το lore και μετά οι δημιουργοί του παιχνιδιού μιλάνε για διάφορα στοιχεία (το πρώτο είχε να κάνει κυρίως με τα runes). Τώρα είμαι στο δευτερο.
Μπορεί κάποιος που το έχει παιξει να μου πει αν οι τίτλοι των κομματιων του soundtrack έχουν spoilers;
https://itunes.apple.com/us/album/go...ack/1370190783
Δεν εχουν major spoilers αλλα σε προδιαθετουν για την πορεια του παιχνιδιου. Ολο το soundtrack ακολουθει την ιστορια χρονολογικα και οι τιτλοι μπορουν να σε κανουν να περιμενεις καποια πραγματα που θα αντιμετωπισεις, καποιες τοποθεσιες που θα επισκευθεις καποιους χαρακτηρες (οχι κατι major ομως) και διαφορα αλλα πραγματακια.
Εγω προσωπικα δεν θα ηθελα να δω τους τιτλους των κομματιων πριν τελειωσω το game. Τωρα αν το βαλεις να παιζει χωρις να κοιταξεις τους τιτλους εισαι οκ.
Για τις μαυρες μπαρες https://www.polygon.com/2018/4/24/17...der-how-to-fix
Για το update των 6.2gb αυτο αφορα μονο τους κατοχους ps4 pro,το ιδιο και για το 4κ.
Αν βγω dashboard κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου και ξαναμπω βγαζει περιμετρικα της οθονης μπαρες!
Συμβαινει σε ολους?
ΤΟ glitch για το unlimited xp υπαρχει ακομα ή με το patch το διόρθωσαν?
https://www.youtube.com/watch?v=RpZn711XqA8
Τελικά βλέπουμε κάπου ώρες/ποσοστό ολοκλήρωσης;
Για οσους τελειωσουν το παιχνιδι
Spoiler!
- - - Updated - - -
Ποσοστο ολοκληρωσης βλεπεις στον χαρτη σε καθε realm(στο αριστερο μερος της εικονας) ή περιοχη(στο δεξι μερος κυριως για την κεντρικη περιοχη που εχει το περισσοτερο περιεχομενο σε πραγματα για να μαζεψεις),αλλα δεν χρειαζεται να τα εχεις ολα 100% για το platinum.Για το platinum χρειαζεται να βρεις τα Artefacts,τα κορακια και τους θησαυρους(αρχικα τον χαρτη και μετα το σημειο του).
Για τις ωρες in game οχι δεν υπαρχει τροπος να δεις ποσες ωρες εχεις,δεν ξερω αν προστεθει ισως αργοτερα με καποιο patch/update.
Έχει ήδη αναφερθεί από το #312 του παρόντος
Συγνώμη υπάρχει κάποιος που δεν το έχει κάνει αυτό εξαρχής στην κονσόλα του; Για αυτό λοιπόν, όταν το έφτιαχνε κάποιος χρήστης στο God of War, μετά παραπονιόταν ότι είναι λάθος η απεικόνιση στα υπόλοιπα παιχνίδια, γιατί δεν το είχε φτιάξει σωστά εξαρχής και έβαζε τα υπόλοιπα παιχνίδια να προβάλλονται σε λάθος πλαίσιο εικόνας. Ευκαιρία λοιπόν να το φτιάξουν σωστά όλοι... ορίστε λοιπόν το game breaking bug του God of War που δεν είναι καθόλου bug τελικά.
Νεκτάριε, δεν υπάρχει λάθος αλλά ούτε και σωστό. Τα παιχνίδια ,κανονικά, έχουν από μόνα τους auto upscale για να γίνονται fit με την τηλεόραση.
Για παράδειγμα, στο FIFA, εκεί που είναι οι γωνίες στην οθόνη (στα settings), σου βάζει το UI του παιχνιδιού στο συγκεκριμένο σημείο. Παράδειγμα, τα ονόματα των παιχτών εμφανίζονται εκεί που θα έχεις κάνει adjust τις γωνίες κτλ. Το ίδιο ισχύει και αν παίζεις ένα fighting game με τις μπάρες ενέργειας. Μπορεί κάποια φορά (οι μπάρες ενέργειας) να είναι μεγαλύτερες από την οθόνη και να χάνεις αυτή τη πληροφορία. Εκεί έρχεται να βοηθήσει το adjust από τις ρυθμίσεις.
"This setting is effective only for some applications." Για αυτό το αναφέρει κιόλας αυτό.
Χμ, εγώ από τα πρώτα πράγματα που είχα φτιάξει ήταν αυτό, μάλλον τώρα που το σκέφτομαι επειδή το είχα πετύχει να "απαιτείται" σαν ρύθμιση από άλλο παιχνίδι που έπαιζα για να έχω την σωστή εικόνα χωρίς πλαίσια (ακόμη και αν το ίδιο το παιχνίδι έχει παρόμοια ρύθμιση, καμιά φορά δεν είναι αρκετή για να πιάσει όλο το πλαίσιο της τηλεόρασης). Δηλαδή εκτός το God of War πολλά παιχνίδια έχουν το ίδιο "θέμα" και παρουσιάζουν το ίδιο φαινόμενο με πλαίσια αν δεν γίνει η ρύθμιση αυτή και μου φαίνεται περίεργο πως δεν είχε γίνει τόσο θέμα μέχρι σήμερα, ίσως επειδή το God of War ξαφνικά ασχολείται πολύ περισσότερος κόσμος ταυτόχρονα μάλιστα και συμμετέχει/ψάχνεται στα διάφορα φόρουμ για το παραμικρό.
Και εγώ σαν το Νεκτάριο. Το είχα φτιάξει από την αρχή με το που πήρα το ps4. Ίσως για αυτό δεν είχα και κανένα θέμα στο GOW.
Εχω προχωρησει αρκετα, δεν εχω ιδεα που ακριβως βρισκομαι στην εξελιξη του main αλλα υποθετω οτι ειμαι σιγουρα μετα τη μεση του παιχνιδιου.
Για τα γραφικα δεν εχω να πω κατι ιδιαιτερο, απλα ο,τι καλυτερο εχουμε δει μεχρι στιγμης σε κονσολα (θα ελεγα και γενικοτερα αλλα δεν εχω επαφη με το pc οποτε απλα δεν ξερω), τα production values του παιχνιδιου ειναι ο,τι περιμενεις απο ενα high profile exclusive της Sony και κατι παραπανω.
Το voice acting ειναι εξαιρετικο, η μουσικη του Mccreary υπεροχη, η καλλιτεχνικη δουλεια στα περιβαλλοντα εντυπωσιακη και γενικα ειναι κατι παραπανω απο προφανες οτι εχουν ριξει τρελο homework πανω στην Σκανδιναβικη μυθολογια, κατι που (θα συμφωνησω με τον Valkyre) δεν ειχαν κανει στον ιδιο βαθμο με την Ελληνικη. Ηταν πολυ πιο επιδερμικη/χολιγουντιανη η προσεγγιση στην δικη μας μυθολογια.
Για το σεναριο δεν θελω να πω απολυτως τιποτα για να μην χαλασω κανενος την εμπειρια, για το storytelling ομως αυτο που μπορω να πω ειναι οτι φαινεται να εχουν παρει ρεβασακι απο την ND για το πως μπορει ενας companion να ειναι μερος του storytelling και οχι απλα combat buddy. Πολλες φορες οι συζητησεις με τον μικρο μου θυμισαν Nate-Sully απο το Uncharted, με δυναμικο τροπο δλδ το παιχνιδι σου λεει πραγματα για το lore και τον κοσμο. Η εκτελεση ειναι εξαιρετικη, με συζητησεις να διακοπτονται και να συνεχιζουν απο εκει που ειχαν μεινει ala Uncharted. Με αυτο τον τροπο το treversing ειναι κατι παραπανω απο get from point A to point B.
Το combat system η αληθεια ειναι οτι εχει ενα learning curve, τις πρωτες 3-4 ωρες θεωρησα οτι δεν θα ειναι και απο τα αγαπημενα μου κομματια στο παιχνιδι αλλα εκανα λαθος. Απο τη στιγμη που μαθαινεις τη φιλοσοφια, κανεις καποιες αναβαθμισεις και αρχιζεις να προσεχεις τη στρατηγικη σου αναλογα με τον τυπο των εχθρων το αποτελεσμα ειναι απλα απολαυστικο, μπορεις να εισαι απιστευτα badass χωρις ομως να ειναι button mashing.
Περα απο τα πολλα θετικα στοιχεια του τιτλου, για μενα το απολυτο win και το κερδισμενο στοιχημα αυτου του παιχνιδιου ειναι το world building. Δεν μου κανει εντυπωση που οι παντες εχουν εντυπωσιαστει, μιλαμε για μια βιομηχανια που τα open world παιχνιδια εχουν κουρασει και χρειαζεται κατι φρεσκο. Δεν ανακαλυπτει τον τροχο, απλα το παιχνιδι αυτο υλοποιει αυτο που θελει ο κοσμος, δλδ ενας κοσμος που ειναι μεν ανοικτος αλλα οχι χαοτικος, που εχει side πραγματα να κανεις αλλα εχουν απο πισω τους lore, νοημα και ανταμοιβη και δεν ειναι ενα τεραστιο checklist απο αγγαρειες λες και πας στο σουπερ μαρκετ και πρεπει να τα παρεις ολα για το αυριανο παστιτσιο.
Απλα διεγνωσαν την αναγκη του κοσμου και χρησιμοποιοντας επιτυχημενες συνταγες του παρελθοντος (zelda, metroidvania games) παρεδωσαν εναν πολυ εξυπνα δομημενο κοσμο, που σου δινει ελευθερια αλλα δεν σε χαωνει.
Τελος, εχει γινει εξαιρετικη δουλεια με το AI του Atreus, νομιζω οτι αναλογες δουλειες εχουμε δει μονο στις περιπτωσεις του Last of Us με την Ellie και του Bioshock Infinite με την Elizabeth, πραγματικα ενα απροβληματιστο feature του παιχνιδιου που μονο θετικα στοιχεια προσφερει στο παιχνιδι σε επιπεδο combat, puzzle solving και storytelling.
Μεχρι στιγμης συνολικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το παιχνιδι, ευγε στην Santa Monica.
Άσχετη ερώτηση όσοι πήρατε προπαραγγελια σαν έστειλαν δύο κωδικούς;
Έβαλα τον πρώτο εγώ μου έδωσε λέει 12 πράγματα, εγώ βλέπω μόνο της ασπίδες.
Μετά στον δεύτερο κωδικό λέει είναι 9 αλλά δεν δέχεται να περάσει μου βγάζει κωδικό λάθους.
Edit
Έχουν κ κάτι όνοματα που δεν βγάζω άκρη.
Στάλθηκε από το F5321 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο κομματι αυτο αν δεν κανω λαθος παιζει το εξης πραγμα.
1)Στο κομματι των pre order μονο ορισμενα καταστηματα εδιναν καποια ψηφιακα πραγματα,κοινως δεν εδιναν ολα τα μαγαζια. Οσα εδιναν αν δεν κανω λαθος το ψηφιακο περιεχομενο ηταν ειτε 3 ασπιδες(που ναι ειναι οι ιδιες απλα με διαφορετικο χρωμα),ειτε ενα talisman για παραπανω xp και gold.
2)οι αλλοι κωδικοι(αν μιλαμε για limited ή collectors)αφορουν το dynamic theme αν δεν κανω λαθος,μια ασπιδα και ενα αρχικο gear για τον Kratos και τον Ατρεα αν δεν κανω λαθος.
Αν τωρα δεν μπορουν να μπουν και οι δυο κωδικοι ταυτοχρονα αυτο δεν το γνωριζω μιας και το καταστημα που εγω αγορασα δεν εδινε κωδικους.Παρολα αυτα οπως διαβαζω και αλλοι εχουν το προβλημα καλη ωρα
http://community.eu.playstation.com/...e/m-p/25634831
Παιδια ναι..αυτο μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση ! Απιστευτη λεπτομέρεια στην Σκανδιναβική μυθολογια.
Φυσικα απο την μια πολυ καλα εκαναν διοτι γενικα θα έπρεπε να παρουσιασουν κατι φρεσκο και καλα δομημένα σεναριο..απο την αλλη με κανει να αναρωτιέμαι πως θα ηταν η οριτζιναλ τριλογια με τους Ελληνες θεους αποτυπωμένη ακριβως οπως το νεο god of war...
Βασικα σε αυτο βοηθαει πολυ ο side χαρακτηραςSpoiler!
Λοιπον μετα απο αρκετες εξαιρετικα διασκεδαστικες ωρες παιχνιδιου ενα εχω να πω: ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΡΤΑΙΝΩ!!!
Ενταξει,μπορει οι γριφοι να ειναι παιδικοι,αλλα το gameplay ειναι απιστευτο!
Αυτο που εχει αρχισει να με εκνευριζει τρελα ειναι οταν ο μικρος φωναζει "Father,father"¨οταν πεφτει η ενεργεια μου στην μαχη - το βλεπω ρε τσογλανι,ΤΟ ΒΛΕΠΩ!!
Παντως ειναι κριμα που δεν εχει new game plus το παιχνιδι με φυσικα αυξημενο level εχθρων σε αντιστοιχο επιπεδο. Θα ηταν ωραιο να μπορουσες να εχεις ολες τις αναβαθμισεις σου απο την αρχη του παιχνιδιου (αν και το design σιγουρα δημιουργει καποια θεματα, μιας και καποια μονοπατια ειναι κλειστα χωρις αναβαθμισεις.