* οτι καλύτερο οπτικά εννοώ. Συγνώμη για το δεύτερο μήνυμα αλλά δεν με αφήνει ακόμα να κάνω edit τα πόστ μου.
Printable View
* οτι καλύτερο οπτικά εννοώ. Συγνώμη για το δεύτερο μήνυμα αλλά δεν με αφήνει ακόμα να κάνω edit τα πόστ μου.
Ε με βαση αυτο που λες λοιπον κι εγω σου λεω, οτι το θεωρω λιγακι υπερβολικο ενα παιχνιδι που ακομα δεν το εχουμε δει καλα καλα καν, να το βγαζουμε απο τωρα GOTY. Το μεγεθος δεν εχει παντα σχεση με την ποιοτητα. Θα προτιμουσες να δεις 5,000 επισοδεια της Λαμψης ή 100 επισοδεια Breaking bad?
Το οτι το GTAV θα εχει ενα δισσεκατομμυριο πραγματα να κανεις δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα ειναι και ευχαριστο να τα κανεις ολα αυτα. Μπορει να ειναι και βαρετο. Επισης μπορει ο κοσμος να λεει οτι θελει αλλα σεναριακα τουλαχιστον και κατα την προσωπικη μου αποψη, τα GTA μεχρι τωρα (με εξαιρεση ισως το liberty city stories) ηταν υπερβολικα "ρηχα". Το ιδιο μοτιβο ξανα και ξανα απλα με αλλους χαρακτηρες και πολη. Αποτυχημενος/προδομενος τυπος ο οποιος κατανταει σουπερ γκανγκστερ, ε οκ το εχουμε δει το εργο πολλες φορες. Βεβαια τωρα δειχνει οτι πανε να κανουν κατι πολυ διαφορετικο το οποιο ειναι ευχαριστο.
Κοντολογοις θελω να πω οτι ενα παιχνιδι δεν αρκει απλα να ειναι τεραστιο με απειρα πραγματα να κανεις, μπορει αυτο να γυρισει μπουμερανγκ και να αρχισεις να βαριεσαι. Αντιθετως τα LOU και Bioshock δειχνουν να εχουν ιστορια και χαρακτηρες απο αλλο πλανητη και δεν θεωρω σε καμμια περιπτωση οτι το GTAV αξιζει να το χριζουμε απο τωρα GOTY χωρις να εχουμε δει καν ενα gameplay βιντεο. Ειναι υπερβολη. Για να μην πω για τις βαθμολογιες του GTAIV το οποιο -κατα γενικη ομολογια- ειναι ισως το πιο υπερεκτιμημενο παιχνιδι ολων των εποχων.
Κατ'αρχας καλως ηρθες!
Μενει να το δουμε αυτο my man, εγω προσωπικα θα το πω για αλλη μια φορα, απλα δεν μπορω με τιποτα να δεχθω οτι αυτες οι εικονες αντιπροσωπευουν την πραγματικη εικονα του παιχνιδιου.
Πιστευω οτι το ΑΑ ειναι στον θεο και φυσικα ο φωτισμος/shadowing και αλλες λεπτομερειες ειναι πειραγμενες. Αν το παιχνιδι ειναι ετσι ακριβως στον οπτικο τομεα και στην τελικη του μορφη τοτε ναι, hands down το πιο εντυπωσιακο τεχνικα open world (artistically αλλη ιστορια ουτε καν ακουμπαει το skyrim αλλα ας μην μπουμε σε τετοια αναλυση μιας και ειναι υποκειμενικο).
Και παλι too soon to tell, βαζεις καποια πραγματα στην σειρα που δεν αποτελουν ολα τους μετρησιμα μεγεθη με την συμβατικη εννοια.
Ναι σε μεγεθος λογικα κανενα παιχνιδι δεν ακουμπαει το GTA αν ισχυουν αυτα που λεει η Rockstar, ναι εχει βαθος και διαρκεια.
Αλλα απο κει και περα τα ποιοτικα κριτηρια ειναι πολλα περισσοτερα, μια καλλιτεχνικη λεπτομερεια σε ενα σημειο του infinite μπορει να με εντυπωσιασει πολυ περισσοτερο απο 38 καταδιωξεις με ελικοπτερα και 45 blocks στην πολη του GTA. H αφηγηση επισης που μπορει να σε αγγιξει σε καποια απο τα αλλα παιχνιδια (infinite,LOU) πολυ αμφιβαλλω αν υπαρχει σε ενα παιχνιδι οπως το GTA.
Απο θέμα ιστορίας πιστεύω θα είναι καλύτερο απο ποτέ. Δείτε τις ιστορίες των τριών ξεχωριστά, οι οποίες σπάνε το μοτίβο των προηγουμένων GTA. Μέχρι και original score θα έχει για πρώτη φορά στην σειρά, κάτι το οποίο δείχνει το πόσο εστιάζει στο storytelling η R* αυτή τη φορά.
Οι αλλαγές γενικά δείχνουν οτι η R* πάει να φρεσκάρει το παιχνίδι σε πολλά πράγματα, γιατί κακά τα ψέμματα σε κάποιους τομείς είχε αρχίζει να κουράζει η σειρά. Αλλά αυτή τη φορά πιστεύω οτι θα δούμε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.
Υ.Γ: Το GTA IV δεν είχε αρκετά να κάνεις και ήταν υπερεκτιμένο. Συμφωνώ οτι πολλά πράγματα που ήταν ήδη στο San Andreas έλειπαν. Τώρα λοιπόν που όλα αυτά επανήλθαν και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό υποθέτουμε οτι μπορεί να είναι βαρετά;
Οχι, αυτο που λεμε ειναι οτι ειμαστε ακομα στο 2012 και ειναι λιγακι νωρις να εχουμε απο τωρα βγαλει με απολυτη σιγουρια το παιχνιδι της χρονιας του 2013... Ακομα δεν εγιναν τα βραβεια του 2012 και εμεις εχουμε ετοιμο τον νικητη του 2013, κατι δεν κολλαει σε αυτη τη συλλογιστικη.
Μακαρι να ειναι οτι υποσχεται να ειναι το παιχνιδι και μακαρι να μας πεσουν τα σαγονια. Ακομα ομως ειναι νωρις για συμπερασματα.
Αν και πιστευω οτι με την εμπειρια μας πλεον στην σχεση πειραγμενες εικονες και πραγματικοτητα μπορουμε να καταλαβουμε περιπου πως θα δειχνει,
μπορεις να κρινεις και απο το προηγουμενο trailer που εχει aliasing και δεν γινεται να ειναι πειραγμενο.
Για μενα η βελτιωση στα γραφικα ειναι πολυ μεγαλη.
Ελπιζω βελτιωση και στην performance,οπως ειχαμε δει και στο San andreas απο το vice city.
Θα ειναι θετικο αν γινεται με βαση το ps3 και εχουν πεταξει 2-3 εργασιες στα spus.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=VjZ5tgjPVfU"]GTA 5 - Trailer - YouTube[/ame]
Σαφως και αυτο που βλεπουμε στο trailer ειναι μια πολυ μεγαλη βελτιωση απο το GTAIV, δεν το συζηταμε.
Αλλα αυτο που βλεπουμε στο trailer σε σχεση με τις επισημες φωτο που δινει η R* sorry κιολας αλλα ειναι η μερα με τη νυχτα.
Κρινοντας απο το trailer λοιπον δεν μπορω να πω οτι ειναι jawdropping, περιμενουμε και το νεο trailer φυσικα.
Απο αποψης δουλειας δεν εχω να πω τιποτα, μπορει να μην μου ειπε κατι ποτε το franchise και σταδιακα μετα το vice city το hype μου να εφτασε πολυ χαμηλα, αλλα η R* ειναι η εταιρεια που δουλευει ισως περισσοτερο απο ολες. Δεν ξερω αν ειναι η πιο ταλαντουχα (για μενα οχι), αλλα σιγουρα ειναι η πιο hardworking. Οποτε δεν τιθεται θεμα οτι το παιχνιδι gameplay wise θα ειναι πολυ πιο πλουσιο και η προσοχη στην λεπτομερεια θα ειναι insane οπως μας εχει συνηθισει.
Με το GTAIV ξοδεψαν παρα πολυ χρονο και resources για την μηχανη τους, οι ελλειψεις νομιζω πιο πολυ εκει οφειλονται.
Τωρα με την μηχανη oprimized ειχαν 4 φουλ χρονια αναπτυξης να αφιερωθουν στο παιχνιδι.
Σαφως και το παιχνιδι δειχνει πολυ μα πολυ βελτιωμενο οπτικα. Μπορει να με ακουτε να λεω οτι δεν μου εχει πεσει το σαγονι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι εντυπωσιακο. Το μονο που δεν συμφωνω ειναι αυτο που ειπε ο Βαγγελης οτι υο θεωρει το καλυτερο δειγμα οπτικα της γενιας. Αλλα οκ αυτο ειναι υποκειμενικο για τον καθενα.
Απο εκει και επειτα οτι εχω δει για το παιχνιδι ειναι θετικο. Δειχνει να θελει να πρωτοτυπησει απο την πεπατημενη των gta τοσα χρονια που -κακα τα ψεμματα αρχισε να κουραζει- και οχι μονο αυτο, δειχνει οτι το σεναριο επηρεαζει καργα και το gameplay, αυτο ειναι πραγματικα φοβερο αν υλοποιηθει τοσο καλα οσο λενε. Ισως επειδη θα χειριζεσαι 3 χαρακτηρες να μην ταυτιστεις ποτε εξολοκληρου με καποιον οπως εκανες για πχ με τον Marston (με διαφορα ο πιο καλογραμμενος χαρακτηρας της R* ) αλλα αν βγαινει ενα καλο συνολο στο τελος τοτε χαλαλι.
Γενικα παντως ολα φαινονται μια χαρα στο παιχνιδι. Το μονο που με ανησυχει ειναι να μην ειναι τοσο μεγαλος ο κοσμος που να αρχισει να γινονται βαρετα καποια πραγματα (μετακινησεις απο την μια αποστολη στην αλλη κλπ κλπ)
Κατα τα αλλα εχουμε τρια καταπληκτικα παιχνιδια που περιμενω πως και πως για το 2013. Last of us, Bioshock Infinite και GTAV! :)
Δεν εννοουσα ακριβως αυτο.
Σιγουρα υπαρχουν καλυτερα παιχνιδια σε γραφικα,αλλα ειδικα σε sandbox games δεν εχω δει καλυτερα,βαζοντας μεσα οχι τοσο τον τεχνικο τομεα μονο,αλλα το συνολο.
Το συνολο περιλαμβανει animation,τεχνικο τομεα γενικοτερα,περιβαλλον και κοσμο που πειθει περισσοτερο απο καθε αλλο παιχνιδι κτλ
Μιλαω για το συνολο της γενικης εικονας(που περιλαμβανει τα παντα) που βλεπω μεσα απο το trailer προς το παρον.
Για παραδειγμα το RDR ηταν πανεμορφο,αλλα τεχνικα δεν το θεωρω κατι το ιδιαιτερο.Εχουν ενα ταλεντο οι της R να βγαζουν ομορφο αποτελεσμα.
Τεχνικα θα ειναι σιγουρα κατωτερο απο πολλα παιχνιδια του ps3.Εκτος αν κανει κανα θαυμα η rockstar.
Ναι μωρε ενταξει σε πιανω, καταλαβαινω τι λες, σου αρεσει ολη αυτη η ατμοσφαιρα και το συνολο που βγαινει οπτικα. Οπως ειπα ειναι κατι υποκειμενικο και απολυτως σεβαστο.
Εγω εχω παθει το ιδιο ας πουμε με το Skyrim απο πλευρας sandbox παιχνιδιων. Υπαρχουν στιγμες που βλεπω τους φωτισμους, την λεπτομερεια στα γραφικα και το αχανες draw distance και πιανω τον εαυτο μου να νομιζει οτι ειναι παιχνιδι νεας γενιας οχι τωρινης.
Παντως το πιο ενδιαφερον ειναι το σκηνικο με τους 3 χαρακτηρες. Πραγματικα ειμαι περιεργος να δω πως θα το εφαρμοσουν! :)
Δεν το εχω παιξει ακομα το skyrim,αλλα δεν νομιζω να διαφωνησω ιδιαιτερα με την αποψη σου για αυτο.:)
Απλα παιζει μπαλα αλλου.Eκει το art direction θα ειναι καταπληκτικα ομορφο.
Και τα GTA,RDR ειναι καλλιτεχνικα ομορφα,αλλα ειναι αλλου.Δηλαδη περισσοτερο στον σχεδιασμο που προσπαθει να πεισει για εναν πραγματικο κοσμο,παρα στην φαντασια οπως το skyrim.
Το καθενα στο ειδος του.
Το σκηνικο με τους 3 πρωταγωνιστες ακουγεται καπως περιπλοκο και μαλλον δεν ηταν οτι καλυτερο. Το ζητουμενο ειναι εαν θα μπορεσουν να δεσουν αρμονικα. Οσον αφορα τον τομεα τωn γραφικων το gta v περιεχει με διαφορα τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ γραφικα που εχουν βγει μεχρις στιγμης για videogame!!
Καλύτερα γραφικά σε videogame γενικά όχι, σε open-world σίγουρα.
^ Αντε παλι...
Γιατι τι ειπε ο ανθρωπος?
Σε open world γραφικά κανένα multiplatform δεν πρόκειται να ξεπεράσει το Infamous 2.
^Σιγουρα στο τεχνικο τομεα θα ειναι παντα το top.
Αλλα σαν συνολικη εικονα καποιοι θα σου πουν οτι το RDR ηταν ομορφοτερο και δεν θα εχουν αδικο.
@pds
πώς το ξερετε οτι θα ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ το καλυτερο στα γραφικα; Περα δλδ του οτι οι εικονες δεν ειναι τπτ το ιδιαιτερο σε σχεση με Skyrim και inFamous 2 πώς ξερετε πώς θα ναι το τελικο προιον...??Quote:
Καλύτερα γραφικά σε videogame γενικά όχι, σε open-world σίγουρα.
Εξηγησα λιγα ποστ πιο πανω γιατι θεωρω οτι θα εχει κορυφαια συνολικα γραφικα.
Αν η Rockstar καθοταν να ασχοληθει με το ps3 oσο η SP του infamous2,τοτε θα ημουν απολυτα βεβαιος οτι θα μιλαγαμε για τα καλυτερα γραφικα.
Αλλα οταν βλεπεις στο RDR εργασιες στα spus 0% δεν περιμενεις να αλλαξει κατι τωρα.
οκευ τι να πω? αν πιστευετε οτι συνολικα οι εικονες που εχουμε δει εως τωρα ξεπερνανε το skyrim ή το ινφαμους 2 , τοτε εγω (μιλάω και σε καλλιτεχικο & σε τεχνικο επιπεδο) πάω πασο.