ήσουν ικανοποιημένος;
- - - Updated - - -
Νεοσμυρνιώτης και δεν ξερεις τον Γαλαξία; Πάμε πλατεία που έλεγε ο βλάκας Λαζόπουλος, ποιά πλατεία εννοούσε ξες?
Printable View
2 χρονια μενω Ν.Σμυρνη. Καλα το καταλαβα οτι λες γιαυτον τον Γαλαξια ωραια αυτο εχει σχεση με το νημα ή απλα το ανεφερες γιατι εγω εκει κολλησα
Αν τα αφεντικά σας δεν σας δινουν τα προβλεπομενα , επαναλαμβανω οτι μπορειτε να κανετε καταγγελια , να φερετε επιθεωρηση κλπ. Δεν θα αλλαξει τιποτα αν τα γραφετε σε ενα φορουμ. Γιατι οπως εσεις λετε γιατι πανε κ δουλευουν κυριακη χωρις να αντιδρουν, ο αλλος θα σας ρωτησει γιατι δουλευεις χωρις να παιρνεις 2ημερο ρεπο. Το κεφαλο σκυβει ο εργαζομενος των Lidl το κεφαλι σκυβετε κ εσεις. Ειδικα-επαναλαμβανω- μια εποχη που τα προστιμα πεφτουν βροχη. Ειδικα σε μεγαλες επιχειρησεις δεν τους συμφερει να κανουν μαγκιες γιατι ο πελεκυς ειναι βαρυς.
Δουλευω 5 χρονια κυριακη, αλλα παιρνω οτι προβλεπει ο νομος και δουλευα αλλα 5 σε Γερμανο που δουλευα 6ημερο και δε μου εδινε ουτε αδεια. Επιθεωρηση εργασιας , καταγγελια , προστιμο και μολις βρηκα κατι αλλο τους αναγκασα να με απολυσουν .
Ο συγκεκριμένος δεν φεύγει από κει με τίποτα, είμαι σίγουρος ποιός είναι από τον τρόπο γραφής του mail, μιας και ως πωλητής 2 χρόνια στο Πλαίσιο, είχα διαβάσει αρκετά δικά του (όχι τέτοια mail από τα κεντρικά, τότε τον είχα διευθυντή σε κατάστημα και ήταν αυτός που μου είχε πάρει συνέντευξη πριν με προσλάβουν, μετά ανέβηκε). Και δε θα φύγει γιατί τέτοιους ανθρώπους θέλουν σε αυτές τις θέσεις, έτσι λειτουργεί το Πλαίσιο! Οι περισσότεροι από τους υψηλά ιστάμενους για να μην πω όλοι, ήταν γλύφτες, ήταν πρώην διευθυντές που μέσα σε μία μέρα άλλαζαν εντελώς νοοτροπία για χάρη της καρέκλας, κλικαδόροι και βύσματα. Απλώς θα πω ότι παραιτήθηκα ένα ωραιότατο πρωινό (και χωρίς να έχω βρει τίποτα άλλο) γιατί είχαν αρχίσει να μου γίνονται τσουρέκια, δίνοντας την ειλικρηνέστατη εκ μέρους μου απάντηση στην ερώτηση "γιατί ρε θες να φύγεις;" άλλου διευθυντή από το κατάστημα που έφευγα: "Τι γιατί; Γιατί είστε μαλάκες." Απλά πράγματα :P Πραγματικά, όταν την "έκανα", ένιωσα ότι αποφυλακίστηκα. Χωρίς υπερβολή όμως, ακόμα δε ξέρω γιατί έκατσα δύο χρόνια. Και όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι του 2009 που ήταν απλώς η αρχή του κακού. Φανταστείτε τώρα.
Ετσι ακριβως ενοιωθα 5 χρονια στο Γερμανο. Λες κ βγηκα απο τη φυλακη ενοιωσα μολις εφυγα.
Το Πλαισιο απο αρκετα παλαιοτερα (τελη χιλιετιας) ηταν ετσι οπως γραφεις
και καθε χρονο που ανεβαινε και ανοιγε και αλλα μαγαζια η κατασταση ολο και χειροτερευε.
Βεβαια δεν ειναι το μονο αφου τα ιδια ισχυουν σε μεγαλυτερο ή μικροτερο βαθμο σε ολες σχεδον τις μεγαλες εταιρειες που δρουν στην Ελλαδα.
Απο το συστημα με τις βομβες μεχρι τις υπερωριες υπερ πιστεως και πατριδος.
Οι καρεκλες ηταν ειδος προς εξαφανιση καθως απαγορευοταν αυστηρα στους πωλητες να καθησουν,
ακομα και σε ωρα που δεν υπηρχαν πελατες στο μαγαζι.
Για καποιους οπως εγω που ειμασταν ολη σχεδον τη μερα εκει δεν νιωθαμε καν τα ποδια μας οταν φευγαμε.
Νομιζαμε οτι αιωρουμασταν.
Ο διεθυντης μονο που ειχε "λιωσει" χρονια στο μαγαζι καθοταν αναπαυτικα.
Βεβαια οταν ερχοταν το boss στο μαγαζι τον ακολουθουσε οπως ενας εκπαιδευμενος "Μενιος".
Οσοι διευθυντες θελανε να κρατησουν τη θεση τους ή να εξελιχθουν ειχαν βγαλει τους καθρεπτες απο το σπιτι τους.
Αργοτερα βεβαια μετρουσε στο βιογραφικο σου να εχεις περασει απο εκει (ειδικα σε αξιολογη θεση),
ενω διαφοροι-ες απορουσαν γιατι εφυγα οταν μαθαιναν οτι δουλεψα εκει γιατι ηταν "γνωστη και καλη εταιρεια".
Καποτε σε meeting ειχα πει σε ενα γενικο οτι "προσπαθειτε να βγαλετε απο τη μυγα ξυγκι"
και κοντεψε να παθει εγκεφαλικο.
Η πλακα ηταν ο διευθυντης προσωπικου. Ποιο "yes boss" ανθρωπο δεν εχω γνωρισει.
Πηρε ομως και αυτος τον πουλο καποια στιγμη γιατι εκανε κατι και δυσαρεστησε το boss.
Αυτο παντως που πρεπει να καταλαβουν οσοι κατερχονται στο στιβο εργασιας
ειναι οτι εαν δεν περασεις μεσα απο τα "σκατα" στην αρχη της σταδιοδρομιας σου,
δεν κανεις το "αγροτιικο" σου κοινως το τρενο εχει φυγει,
καθως στο βιογραφικο σου δεν θα εχεις να δειξεις οτι κατειχες καποια αξιολογη θεση.
Εχω γνωστο που δουλευει ακομα αποθηκαριος επειδη δεν θελει να θυσιασει τον ελευθερο του χρονο
και να γινει καπου προισταμενος.
Υ.Γ. Για οσους εχουν την απορια ημουν προισταμενος και οχι διευθυντης, καθως η λιανικη δεν ηταν ο χωρος που ηθελα να εργαστω.
Ηταν απλα ενα μεσο ωστε να μπορεσω μελλοντικα να κυνηγησω καποια καλυτερη θεση εργασιας, χωρις ομως να αναγκαζομαι να "πηδαω" το προσωπικο.
Παρακαλουντια πολυ οι μαγκες οι αρχιδαραδες και οι σνομπ κοτες οι οποιοι-ες γκρινιαζουν και τα βαζουν με των πωλητη, επειδη δεν προλαβαινει να τους εξυπηρετησει γρηγορα λογω του οτι εχει πηξει ο κωλος του στο τρεξιμο απο τον πολυ κοσμο, να εχουν τα κοτσια να κανουν τα παραπονα τους και στην-στον υπευθυνο του καθε κωλοκαταστηματος.
Ευχαριστω
Παιδια σημερα ειμαστε ανοικτα εως τις 20:00!
Τρεξτε!!!
Ισως το post μου θα επρεπε να ειναι στο thread "τι σκεφτεσαι τωρα, θες να μα πεις;" αλλα το βαζω εδω περα...
Σε αυτη τη χωρα, παντα θα ανταμειβεται αυτος που απλα καθεται και ξυνει τα αρχιδια του ή λουφαρει, παρα απο αυτον που πραγματικα δουλευει.
Δε ψαχνω απαντηση. :P
Κυριακή των Βαίων αποδόσεις:
-Ανοιχτά 2.5
-Κλειστά 1.1
^Ανοιχτα θα ειναι by the way
Δλδ όσοι πάνε για ψώνια την συγκεκριμένη μέρα είναι πρόβατα? Και οι υπάλληλοι που δεν διεκδηκούν τα δικαιόματά τους και απλά χαρακτηρίζουν ανθρώπους (και πελάτες τους στην περίπτωση μας) τί είναι φίλε Κώστα?
Οι "μαλάκες" που μη έχοντας εναλλακτική λύση για τα προς το ζειν, εργάζονται εκείνη την μέρα.
Οι υπόλοιποι (read: πελάτες της Κυριακής) απολαμβάνουν το γ@μήσι που τους ρίχνει ο εργοδότης - SS (ες - ες).
Και μην ακούσω παπαριές από τους γνωστούς παπαρολόγους - υπερμάχους της ύψιστης καριολολογίας (δεν εννοώ εσένα modechris, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι), για το ότι υπάρχει κόσμος που εργάζεται τις άλλες μέρες και τον βολεύει (τονισμός: ΒΟΛΕΥΕΙ) να κάνει τα ψώνια του την Κυριακή........διότι επί σειρά δεκαετιών ΜΙΑ ΧΑΡΑ έκανε τα ψώνια του........και δεν πειράζει, ας κουραστεί ο κωλαράκος λίγο παραπάνω, στην τελική τα ΔΙΚΑ του ψώνια θα αγοράσει ο κόσμος όχι του γείτονα.....ενώ τώρα θα τα κάνει με την ΒΟΛΗ του, εις βάρος του κώλου του "μαλάκα" που κυριολεκτικά θα του φύγει, λαμβάνοντας ΣΚΑΤΑ προσαύξηση μισθού κιόλας (μετάφραση: μηδέν έως ψίχουλα και δικαίωμα να αρνηθεί την Κυριακάτικη εργασία).
Ουρτ ρε. Σιχτήρ πια.
(and now enter καριολολογία please. feel free να μας τρελάνετε στην μπαρούφα, υπεράσπιση γ@μησιού των ανθρώπων να εργάζονται την Κυριακή. Δείξτε μας your full karioliness.)
σεκοντ δατ ^^
Τι διαφορά έχει η Κυριακή σαν μέρα που δεν πρέπει να δουλεύει κανείς δηλαδή? Και σύμφωνα με τον συλλογισμό σου αφού είναι γ@μήσι η Κυριακή για τον υπάλληλο του καταστήματος τότε είναι γ@μήσι και για τον περιπτερά, τον σουβλατζή, την σερβιτόρα, τον βενζινά, τον φούρναρη κοκ. Να μην λειτουργεί τίποτα τις Κυριακές για να περνάνε όλη φίνα.
Φυσικά αυτό δεν είναι λύση. Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται, είναι αυτό που είπε ο Modecris. Να υπερασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματα τους όσοι θίγονται. Βασικά, λάθος ρήμα χρησιμοποιήσα. Να αναζητήσουν, έπρεπε να γράψω, γιατί για να υπερασπιστείς, κάτι πρέπει να υπάρχει. Και στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πλέον.
Αυτά τα δικαιώματα είναι απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πενθήμερη εργασία αυστηρά, 8ώρα και όχι 10ώρα, ούτε part-time συμβάσεις που καταλήγουν σε 8ώρα, ούτε part-time υπάλληλοι για Σαββατοκύριακα μόνο. Και όποιος δουλεύει Κυριακές να παίρνει τα έξτρα που του αναλογούν. Αυτά τα βασικά δικαιώματα αν κυνηγήσουν όσοι δουλεύουν στον κλάδο δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να δουλεύει κάποιος Κυριακή. Θα είναι μια συνειδητή απόφαση η οποία θα αμείβεται και καταλλήλως.
Φυσικά είμαι 100% βέβαιος χωρίς να έχω επαφή με τον κλάδο, ότι στην Ελλάδα θα ισχύει το ακριβώς αντίθετο και δεν διαφωνώ με τις αντιδράσεις των παιδιών που δουλεύουν Κυριακές. Απλά δεν το βλέπω σαν κακό να δουλεύει κάποιος Κυριακή αρκεί να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός προς τον εργαζόμενο.