Μάλλον δεν έχεις παει στο Παρίσι...
Printable View
Μάλλον δεν έχεις παει στο Παρίσι...
Φιλε μου εχω παει Παρισι , αλλα το χαλι που εχει η Αθηνα σε περιοχες γυρω απο Ομόνοια, πλατεια Αττικης , Βαθης , Βικτωρίας, Ακαδημίας, Κυψελη δεν νομιζω να τα εχω δει στο Παρισι
Και δεν μιλαμε για τον πλυθισμο που εχει εκει με εδω αλλα θα ξεφυγουμε απο το θεμα
φιλικά
Ολες οι περιοχές που αναφέρεις, τα τελευταία χρονια έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν έχουν μεταμορφωθεί κιόλας, αλλα καμια σχέση με παλιότερα. Γενικά η Αθήνα τα τελευταία εχει βελτιωθεί παρα πολυ ως προς αυτο το θέμα.
Λοιποοοοοον... επεστρεψα και παλι! Εχω μπολικο φωτογραφικο υλικο και πολλες εικονες μεσα στο μυαλο μου.
Να σας κανω μια μικρη περιγραφη του ταξιδιου. Οπως ειπα ηταν κυριως επαγγελματικο ταξιδι, με αποτελεσμα να μην εχω τη ν ελευθερια να κανω αυτα που ηθελα οπως θα ηθελα εαν ημουν σε φουλ mode διακοπων. Παρολαυτα ειχα χρονο και ειδα αρκετα πραγματα. Οχι οσα θα ηθελα και σιγουρα θα ηθελα περισσοτερο χρονο, αλλα still αξιζε να ζησω εστω και για λιγο την εμπειρια της Ασιας που για πρωτη φορα επισκεπτομουν.
Και τι εμπειρια... με εξαιρεση το Τοκυο, παιζει να πηγα στις πιο σπουδαιες και σημαντικες πολεις που εχει να προσφερει η Ασια. Σιγκαπουρη, Ταιβαν και Χονγκ Κονγκ. Φυσικα οπως ειπα το ταξιδι απο Σιγκαπουρη μεχρι Ταιβαν το εκανα εν πλω (4.5 μερες) και εκει εφαγα τρελο σκισιμο λογω της δουλειας που επρεπε να γινει.
Ας πω ομως 1-2 πραγματα για το καθε μερος συντομα, πριν τις φωτογραφιες.
Σιγκαπουρη
Η Σιγκαπουρη μαλλον απο τα μερη που ειδα ειναι το αγαπημενο μου.... δεν υπαρχει το μερος ειναι διαστημικο εντελως... ειναι μια πολη κυριολεκτικα πνιγμενη στο πρασινο.... λουλουδια παντου, δεντρα, βλαστηση συνθετουν ενα πολυ παραξενο τοπιο ειδικα οταν βλεπεις κατι κτιρια με αρχιτεκτονικη που θυμιζει ταινια επιστημονικης φαντασιας. Πραγματικα σε καποια σημεια της Σιγκαπουρης ενιωθες οτι εισαι στο Citadel του Mass Effect. Κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι ποσο μα ποσο καθαρα ηταν.... μιλαμε τα παντα ΕΛΑΜΠΑΝ... η Σιγκαπουρη εχει αυστηροτατες νομοθεσιες οσον αφορα το littering, τα σκουπιδια, το καπνισμα κλπ κλπ. Και οταν λεω αυστηροτατα το εννοω. Μου αφησε εκπληκτικα ομορφες εντυπωσεις, ειναι μια πολη που θα ηθελα να την γυρισω περισσοτερο, ειναι μια πολη υποδειγμα, και μετα την ΝΥ (που εχω ιδιαιτερη αγαπη) η αμεσως πιο εντυπωσιακη πολη που ειδα ποτε μου απο αποψη (το τονιζω) τεχνολογιας, καθαριοτητας και οργανωσης. (φανταστειτε οτι το μετρο της Σιγκαπουρης ηταν πληρως αυτοματοποιημενο... ναι ναι δεν υπηρχαν οδηγοι στους συρμους, ολα ηταν με υπολογιστη και αυτοματα εντελως...
Ταιβαν
Απο τα μερη που ειδα το λιγοτερο εντυπωσιακο η αληθεια ειναι ομως οτι δεν πηγα στην κατεξοχην πολη της χωρας (Taipei) αλλα στο Kaohsiung που ειναι μια πολη/εμπορικο λιμανι στο νοτιο τμημα της χωρας. Οχι οτι δεν ηταν ομορφα, το αντιθετο ηταν και εκει πολυ οργανωμενα, αλλα σιγουρα οχι στον ιδιο βαθμο, σιγουρα επισης δεν ηταν τοσο μπροστα. Ειχε ομως ενα καταπληκτικο και χλιδατο λιμανακι που ηταν πολυ ομορφο να περπατας και να καθεσαι για ποτο. Κατα τα αλλα ειδα κατι στην Ταιβαν και στο συγκεκριμενο σημειο που μου εκανε κακη εντυπωση και αυτο ειχε να κανει με τις χειρουργικες μασκες που φοραγανε παρα πολλοι εξω στον δρομο... οσο ναναι σε τρομαζει το σκηνικο και λογικα το εκαναν διοτι κοντα στο λιμανι αυτο εχει κατι διυλιστηρια. Αυτο μου χτυπησε ασχημα πραγματικα. Κατα τα αλλα σαν πολη και αυτη ηταν πολυ καθαρη και πολυ ασφαλης.
Χονγκ Κονγκ
Το πρωτο πραγμα με το που φτανεις στο Χονγκ Κονγκ ειναι οτι παθαινεις ΣΟΚ κυριολεκτικα απο το σουρεαλιστικο τοπιο μπροστα σου... Μια τεραστια οροσειρα απο καταπρασινα βουνα τα οποια στους προποδες τους εχουν ενα εξωφρενικο αριθμο απο ουρανοξυστες και ενα απο τα πιο ομορφα skylines πολης που υπαρχουν στον πλανητη (εχω βαλει φωτο στο θρεντ με τους ουρανοξυστες παλιοτερα). Παιδια λεμε δεν υπαρχει... στην εισοδο του λιμανιου υπαρχουν 2 πανυψηλοι πυργοι που σου φαιρνουν στο μυαλο τον Κολοσσο της Ροδου. Τα κτιρια ειναι απλα τεραστια, χανεσαι μεσα, μοιαζει σαν να προχωρας σε φαραγγι απο πανυψηλους πυργους. Και ομως το πρασινο ειναι εκει. Ειναι πολυ περιεργο. Θα δειτε τις φωτογραφιες και θα καταλαβετε πιστευω. Σε πιανει σοκ οταν αντικρυζεις αυτο το θεαμα. Πολη διαστημικη, πολη με πολυ φθηνα ηλεκτρονικα ειδη και πανακριβα ενοικια, πολη με απειρο κοσμο. Και εδω ειναι ο λογος που η Σιγκαπουρη κερδισε στο τελος. Παρα μα παρα πολυς κοσμος.... δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα παιδια... πως ειναι οι ταινιες που βλεπουμε στο Τοκυο να παιρνανε απειροι ανθρωποι μια διαβαση? Καπως ετσι. Ειναι αποπνικτικο ωρες ωρες, πραγματικα νιωθεις οτι προσπαθεις να βγεις απο καποιο κλαμπ και στην ουσια εισαι στο πεζοδρομιο και απλα περπατας. Ουτε στην ΝΥ δεν ειχα δει τοσο κοσμο... ηταν και ΣΚ βεβαια οταν πηγα και μας ειπαν οτι θα εχει πολυ κοσμο, και πηγαμε και σε τουριστικα σημεια, οποτε ισως τα ηθελε ο κωλος μας. Ειιναι μια πολη που θελω να ξαναδω γιατι εχει απειρα πραγματα να δεις, αλλα οχι να ζησω. Στην Σιγκαπουρη ομως ανετα ζουσα.
Αυτα. Ωρα για φωτογραφιες!
Singapore
Spoiler!
Taiwan
Spoiler!
Hong Kong
Spoiler!
Αυταααα… αντε παρτε και μια που ειμαι πανω στο καραβι λολ
Spoiler!
Δημήτρη, ρε φίλε, ψαρωσα τωρα. Ας ήταν για επαγγελματικό ταξίδι... Μια χαρα πρεπει να περασες και μπράβο!!!! Πολυ ωραίες φωτογραφίες!!!!!!!! Θα ήθελα να επισκεφθώ κι εγώ Ασία καποια στιγμή. Αντε και στα επόμενα!!!!!!!
Λος Άντζελες έχει πάει κανένας απο εδώ;
nyc
Spoiler!
Εχει να προτεινει κανεις μερος διαμονης στο Παρισι? Κατι σχετικα καλο και οικονομικο.
Εχω φιξαρει σχεδον τα παντα εκτος απο αυτο, το οποιο με εχει σπαζοκεφαλιασει αρκετα...
Για πειτε καμμια γνωμη οποιος ξερει βρε παιδια!
Φιλε μου σε ευχαριστω για την προταση, αλλα ειπα να ειναι κατι οικονομικο, και οσο ναναι 350 ευρω την βραδια, ε δεν το λες και οικονομικο λολ :)
κοντα σε σταση μετρο να ειναι μονο...
οσο απομακρυνεσε θα ειναι λιγο ποιο οικονομικα απο αυτα του κεντρου..
εγω ειχα μεινει σε αυτο το desing hotel 4 χλμ απο το κεντρο
καλη τιμη σε σχεση με αυτα που προσφερει....
Campanile Hotel Paris La Villette
http://www.campanile.com/en/hotels/c...19-la-villette
Δημήτρη αν έχεις χρόνο και φράγκα, tvg και κατέβα Provence να γουστάρεις. Όλη η ουσία του γαλλικού καλοκαιριού εκεί είναι :-D
ενα μικρο timelapse με την gopro απο την ταρατσα του διαμερισματος που μεναμε
Manhattan sunset...
http://www.youtube.com/watch?v=BORgCNyoMLI
και μερικες φοτο......
Spoiler!
some more...
Spoiler!
Πέρσι πήγα πενθήμερη πέρσι στην Τσεχία, στην Πράγα, αλλά περάσαμε από την Βιέννη, από την Δρέσδη, από το Κάρλο Βιβάρι και από ένα μεσαιωνικό χωριό. Η Πράγα πραγματικά μαγευτική πόλη, την Βιέννη και την Δρέσδη δεν την είδαμε πολύ, όσο είδαμε όμως μου άρεσε, η φύση εκεί είναι υπέροχη, φανταστείτε μια απέραντη κοιλάδα με λίγα δέντρα, τα σπίτια ονειρικά, εξωτερικά εννοώ, εσωτερικά δεν ξέρω πως είναι. Ο ναός του αγίου Βίτου τεράστιος, καμιά σχέση με τους δικούς μας ναούς. Υπέρχο ταξίδι, με τα καλά και τα κακά του.
Spoiler!
Παιδια ερωτησεις :-P
Λοιπον επειδη το χω ψαξει σκοπευω να κανω επιτελους το ταξιδι στο ωραιοτερο νησί του πλανητη.
Αλλα εχω καποιες αποριες, οποιος ξερει απο UK (muku :-P) παρακαλείται να βοηθήσει.
Βασικα θελω να επισκεφθώ τις εξής πόλεις:
London
Durham
Newcastle
Liverpool
York
Cambridge
Manchester (?)
Bristol (?)
και μετα να ταξιδεξω για Σκωτία
Γλασκωβη
Εδιμβούργο
Highlands (δεν νομιζω να ειναι wise choise να πας το χειμωνα εκει)
Θα ηθελα να μου πει καποιος ποσες μερες να αφιερώσω σε αυτό το trip ωστς να τα δω ''ολα'';
Επισης θα ηθελα επισης να μαθω ποσες μερες να αφιερωσω σε καθε μια απο αυτες τις πολεις;
Αυτα Προς Το Παρων!
Sent from my MT27i using Tapatalk 4
Ωραιότερο νησι του πλανήτη... Τι να πει ας πούμε κανά νησί στον ειρηνικό, καμιά Hawaii κλπ :P Όχι εντάξει θα συμφωνήσω είναι όμορφο το νησί, έχει αρκετή φυσική ομορφιά αν ξέρεις που να πας. Και αν σου αρέσει και η αγγλικη κουλτούρα τότε όσο multicultural χώρα κι αν είναι πάντα θα βγάζει αυτή την ατμόσφαιρα που βλέπεις στις ταινίες σε όποια γωνιά όποιας πόλης κι αν βρεθείς.
Λοιπόν. Θες να επισκεφτείς και πολλές πόλεις οπότε για πες συνολικά πόσες μέρες θες να κάτσεις. Σε γενικές γραμμές αν εξαιρέσεις το Λονδίνο οι άλλες πόλεις είναι αρκετά μικρές ώστε να μπορείς να τις γυρίσεις σε 1 μέρα. Για το Λονδίνο θα σου πρότεινα 3 μέρες και θα έχεις δει τα πάντα στο κέντρο του. Ακόμα και με 2 το γυρίζεις το κέντρο αν δεν έχεις πολλές μέρες. Το Εδιμβούργο επίσης όχι ότι είναι μεγάλο αλλά είναι τόσο γαμάτο που θα του έδινα 2 μέρες. Αυτές οι πόλεις έχουν και μουσεία. Αν θες να επισκεφτείς και μουσεία τότε θες παραπάνω μέρες ειδικά στο Λονδίνο που τα μουσεία είναι τέρατα.
Ένα tip. Αν ταξιδέψεις σε όλα αυτά τα μέρη, κάνε ένα πλάνο με τις διαδρομές, μπες nationalrail.co.uk και δες πόσο κοστιζουν οι μετακινήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς μια περιουσία εκτός αν το προγραμματίσεις όλο και κλείσεις τα εισιτήρια 2-3 βδομάδες πριν. Ενδεικτικά Cambridge-Edinburgh 128 λίρες με επιστροφή το άτομο με τρένο. Προτείνω ανεπιφύλακτα ενοικίαση. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Μπορείς να βρεις και με κάτω από 20 λίρες τη μέρα για απεριόριστα χλμ. Η βενζίνη πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα με ελλάδα ίσως ελάχιστα φθηνότερη αυτή τη στιγμή. Αν είστε και παρέα και μοιράζεστε τα έξοδα τότε θα γλιτώσετε αρκετά.
Επίσης μην κωλώσεις. Αν έχεις χρόνο πήγαινε highlands. Εγω αν δεν έρθω Ελλάδα φέτος τα Χριστούγεννα που θα έχω μια βδομάδα περίπου θα πάω ξανά. Απίστευτο μέρος. Αν έρθεις Cambridge κανονίζουμε ps3forums.gr UK meeting για μπύρα + burger :P
Βαρυ το "ωραιοτερο νησι"!! :P
Ευχαριστω για την απάντηση muku!!! Για τπ νησι βασικα με ενθουσιάζει περισσοτερο απο οσω μια παραλια σε ενα νησι στον ειρηνικό ωκεανό βασικά ισως επειδή δεν ειμαι και πολυ της θαλασσας,, ειμαι mountain boy.
Κοιτα μπορω να ερθω ειτε αρχες Δεκεμβρίου ειτε προς το τελος December και μαλλον κλινω προς το 2ο επειδη θα μπορω να κατσω πολυ περισσοτερες μερες δλδ υπολογιζω οτι θα μπορεσω 7 - 8 μερες.
Οποτε προτεινεις
London (2 - 4 days)
Cambridge (1 day)
Bristol (1 day)
York (1)
Liverpool (1 - εννοειτε θελω να παω anfield :-) )
Durham (1)
Newcastle (1)
Manchester (1)
Glasgow (1)
Edinburgh (2)
Higlands??
Βασικα δεν βγαίνουν οι μερες οποτε το πιο πιθανο ειναι να βγαλω καποια π.χ. Bristol, Newcastle,manchester..
Βασικα στο
net διαβασα οτι μπορει αν παω Χειμωνα higlands να αποκλειστω or sth επειδη ο καιρος στην Σκωτια ειναι πολυ απροβλεπτος.
Οσο για την μετακίνηση, απο τον Manesis μου ειπαν οτι μπορω να βγαλω ενα δικο μου πρόγραμμα και να τους το στειλω και να μπυ βρουν αυτοι ξεναγό για να μας μετακινεί.
Δεν αξιζει λες; Τιμη δεν ειπαν ...
Για meeting ψηνομαι και αν επισκεφθω το Κέιμπριτζ (που δυσκολα νδεν θα το επισκεφτώ) το κανονιζουμε:-)
Απο την αλλη ρε συ muku ελπιζω να μην φυγεις απο Αγγλια σύντομα γιατί ελπιζω σε ~2 χρόνια να είμαι και εγώ κάτοικος νησιού τωρα για πόλη ακριβώς δεν ξερω αλλά βλέποντας και κάνοντας.
Α και παλι ευχαριστω!.
Τα fish n chips δεν ξερω τι ακριβως ειναι
btw :-P
Ναι Ισως αλλα βασικα το λεω γιατι προσωπικα μ' αρεσουν ολα εκει απο το κλιμα μεχρι την φιλοσοφια των Αγγλων, την αρχιτεκτονική, το ποδόσφαιρο (Premier League, Championship) κ.τ.λ. Απο την αλλη οπως ειπα ενα ταξιδι στη Hawaii δεν θα με ενθουσιαζε τόσο πολύ :-P ενω το 90% των ανθρώπων θα έλεγαν το αντίθετο.
Sent from my MT27i using Tapatalk 4