Οταν ο προεδρος μιας εταιρειας που φημιζεται για ενα συγκεκριμενο ειδος, το παιζει μονο και μονο γιατι ειναι παιχνιδι του, τοτε μονο κακα μαντατα προμηνυονται...
Printable View
Ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών στον κόσμο.
http://game20.gr/wp-content/uploads/...-Thomasson.jpg
http://youtu.be/JWfx2ZX5BuM
Ο Michael Thomasson σίγουρα έχει περισσότερα παιχνίδια από εσάς. Για την ακρίβεια, έχει περισσότερα παιχνίδια από οποιονδήποτε άλλο gamer στον κόσμο. Σύμφωνα με τη νέα έκδοση του βιβλίου Γκίνες, ο Thomasson έχει την μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών στον κόσμο, με 10.607 τίτλους! Ο 31χρονος από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, πέρα από παιχνίδια, έχει και μια εξίσου εντυπωσιακή συλλογή κονσολών, από PlayStation και Xbox, μέχρι φοβερά σπάνια συστήματα όπως το Casio Loopy, το Apple Pippin, και το Colecovision.
Game20.gr
Διαβασα "ο ανθρωπος με τη μεγαλυτερη..." και ψαρωσα....:P
φοβερά σπάνιο το Pippin και το Colecovision; πάλι σκάσανε οι υπερδημοσιογράφοι με την υπερπληροφόρηση. Αλήθεια ε; αν αυτά θεωρούνται "σπάνια", τότε το CDTV του 1990 τι είναι; Μονόκερος; (ήτοι μυθικό πλάσμα, μη-υπαρκτό)
για το Casio, θα συμφωνήσω. Όπως και για το Channel F που πήρε το μάτι μου, πάνω από το Loopy.
δεν μπήκα καν στον κόπο να δω το βίντεο.
θα έμπαινα αν ήταν 45-50 ετών και ότι είχε αγοράσει, ήταν την στιγμή που είχε βγει. Το παλικάρι είναι μόλις 31 δηλαδή η γενιά του PSX (11-12 ετών). Άντε να μην τον αδικώ: πες η γενιά του Megadrive / SNES που ήταν 7-8 ετών. Να κάνω έξτρα "χαρίζει" το Μινιόν; άντε πες εποχή PC-Engine που ήταν 4-5 ετών. ΟΚ μέχρι εκεί; ε, όλες τις προγενέστερες τις έμαθε μέσω Internet, όχι προσωπικού βίου, όπως ένας 45-50άρης που ξεκίνησε νεαρός στα 70ς.
Μπράβο για τον κόπο του να ψάξει να τα βρει όλα αυτά αλλά ως εκεί μπορώ να του δείξω "αναγνώριση". Στον 45-50άρη όμως, θα υποκλινόμουν.
Γιατι ο 45αρης πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι τα αγορασε επειδη γουσταρε να παιξει ολες τις εποχες της ιστοριας των βιντεοπαιχνιδιων? Μπορει καλλιστα ο 31αχρονος να εκφραζει την αγαπη του για την συλλογη του αυτη πολυ πιο εμπρακτα απο οτι ο 45αρης. Το πιστοποιητικο γεννησης και μονο δεν αρκει σε τετοιες περιπτωσεις. και οι 2 collectors ειναι θεωρητικα.
μα δεν είπα ότι είμαι σίγουρος ή ότι έχω μαντική ικανότητα (δενυπονοώ πως το είπες εσύ ή κάποιος άλλος, εγώ το προσέθεσα, πως ντε και καλά είναι ο 45-50άρης legitimate αγοραστής λόγω καθαρά του κεφιού / χόμπυ του!
αλλά ότι εγώ προσωπικά ως Λευτέρης, υπό τον όρο ότι είναι legitimate αγοραστής λόγω κεφιού/χόμπυ και αν αγόραζε κάθε τι βλέπουμε στην φωτό της συλλογής την εποχή που εκδόθηκε, τότε ναι, υποκλίνομαι. Μάλλον το μπέρδεμα στη συνεννόησή μας προέκυψε επειδή δεν ανέφερα τον όρο, γιατί με το δικό μου μυαλό σκέφτηκα ότι εννοείται και δεν χρειάζεται να το αναφέρω. :P
Δηλαδή, αυτονόητο θεωρώ ότι οι συνομιλητές / αναγνώστες του ποστ μου, δεν θα διερωτώντο "πως και είναι σίγουρος για το legitimacy του αγοραστή 45άρη; πως το ξέρει τι καπνό φουμάρει αυτός στ' αλήθεια;" γιατί σαφώς και δεν είμαι μέντιουμ, όπως και οι ίδιοι οι αναγνώστες, δεν θα σκεφτούν ότι είμαι ή ότι αισθάνομαι ότι είμαι (το λέω έτσι για να "ελαφρύνω" λίγο τον τόνο μου :P).
Αντιθέτως πίστευα ότι θα ερμήνευαν: "ένας καρακ@υλωμένος 31 ετών gamer και συλλέκτης είναι άξιος στο χόμπυ του, αλλά ένας καρακ@υλωμένος 45-50άρης gamer και συλλέκτης είναι σαφώς κορυφή ultimate respect status." Προφανώς, η διατύπωση δεν επέφερε το αποτέλεσμα που ήλπιζα, να μεταδώσω γραπτώς την σκέψη μου, όπως ακριβώς την είχα στο μυαλό μου. Λολ αν το καλοσκεφτείς δεδομένης της καθημερινής τριβής μου με τον γραπτό λόγο ως μέρος της εργασίας μου (κάρα λολ κάνοντας 2η σκέψη :D).
τέσπα, ελπίζω τώρα να έγινα πιο περιγραφικός και να μην άφησα εννοούμενα / υπονοούμενα, ώστε να ερμηνεύεται άλλο νόημα από αυτό που θέλω να εκφράσω!
δεν ειναι τοσο αυτο Λευτερη, απλα ορισμενες φορες με κανεις να πιστευω οτι γεννηθηκαμε (καθοτι εχουμε 3 χρονια διαφορα αν δεν κανω λαθος) στην Χρυση Εποχη της συγχρονης ανθρωποτητας! Δεν το λεω ειρωνικα και χωρις παρεξηγηση εννοειται, αλλα μου δημιουργει την εντυπωση οτι οποιος δεν γεννηθηκε τοτε, αυτοματως για εσενα ξεκιναει με "λαθος ποδι" που λεμε σε μια συζητηση για το συγκεκριμενο αντικειμενο. Ειμαι σιγουρος οτι θα σε κερδισει εαν συζητησεις μαζι του, αλλα εξαρχης νομιζω οτι σου χτυπαει καποιο καμπανακι αν παει καποιος 20αχρονος (τυχαιο παραδειγμα) να σου μιλησει για την Amiga.
Κοντολογοις θελω να πω οτι ,γιαεμενα τουλαχιστον, η ηλικια δεν παιζει ιδιαιτερο λογο. Εγω θεωρω τον εαυτο μου hardcore gamer απο τοτε που με θυμαμαι και μπορει να ζουσα και να λαχταρουσα οταν κυκλοφορησε το Atari 2600, ομως ενας 20αχρονος μπορει να ειναι πολυ πιο appreciative (συγνωμη μολις ξυπνησα και δεν μου ερχεται η λεξη στα ελληνικα) απο εμενα για τα επιτευγματα του τοτε , απο οτι εγω που ζουσα οταν κυκλοφορησαν.
Ειναι αναλογα τον ανθρωπο για εμενα, οχι την ηλικια. Εγω οπως ξερεις ειχα δωσει μια μικρη περιουσια στα coin ops σε παιχνιδια οπως double dragon, bubble bubble, donkey kong κλπ, βαλε με ομως τωρα να παιξω για πανω απο δεκα λεπτα bubble bubble και θα αρχιζω να βγαζω φουσκες εγω ο ιδιος λολ. Υπαρχουν ομως νεα παιδια που πραγματικα τρελαινονται για ρετρο gaming. Μπορει καλλιστα αυτος ο καρακ..μενος 31αχρονος να ειναι πιο πορωμενος ακομα και απο τον 50αχρονο επιςης καλ...μενο, ακομα και να ξερει περισσοτερα για το gaming απο αυτον.
Ξαναλεω οτι λεω, μπορει να ειναι καλλιστα δικη μου λανθασμενη εντυπωση. Πες οτι προσπαθω απλα καταλαβω πως σκεφτεσαι το συγκεκριμενο θεμα της ηλικιας.
Καλημέρα!
θα σου πω πως το σκέπτομαι το θέμα της ηλικίας.
πάντα υπό την ίδια βάση κριτικής, για κάθε χόμπυ: τα άτομα να έχουν την ίδια αγάπη για το αντικείμενο, την ίδια γνώση για το χόμπυ και τα innards του και τα ίδια επίπεδα ενασχόλησης, δηλαδή ασταμάτητα (να μην έχει κόψει κάποιος από τους δύο για μερικά χρόνια το άθλημα και μετά να ξανασχολήθηκε).
με αυτή και μόνο την βάση λοιπόν, το κρίνω καθαρά ως μέγεθος πείρας (σύνολο εμπειριών), το οποίο μέγεθος όπως και να το κάνεις θα το έχει πάντα ο μεγαλύτερος. Και δεν εννοώ μερικά χρόνια διαφοράς, αλλά αρκετά όπως είναι ο 31 ετών με τον 45-50 που είναι 15-20 χρόνια διαφοράς, όχι αστεία πράματα.
Σε όλα τα χόμπυ έτσι; Τα ίδια θα πω και για αυτοκίνητα, μηχανάκια, μοντελισμό κλπκλπ, πάντα όμως υπό την ίδια βάση όπως προανέφερα. Μυριάδες τόννων πείρας ο 50άρης στα αυτοκίνητα, εκατοντάδες τόννων πείρας ο 31άρης. Ξαναλέω: υπό την ίδια βάση που έθεσα.
Αν αλλάξει η βάση / κριτήρια, τότε και για εμένα δεν παίζει ρόλο η ηλικία (ιδιαίτερα το τελευταίο, το έχω ζήσει στο πετσί μου εν Ελλάδι, τουλάχιστο στα 80ς, όπου οι "μεγάλοι" μόνο και μόνο λόγω μεγαλύτερης ηλικίας είχαν πάντα τον 1ο και τον τελευταίο λόγο. Δεν έπαιζε ρόλο ακόμα και αν είχες περισσότερες γνώσεις ή περισσότερη εμπειρία από αυτούς, αν ήσουν μικρότερος= αυτόματα δεν είχες λόγο ή είχες πολύ πιο αδύναμο, ενώ 9 στις 10 φορές δεν αποδεχόντουσαν τις παραπάνω γνώσεις / εμπειρία. Μεγαλώνοντας όμως, και θέλοντας να είμαι δίκαιος προς τους έμπειρους και με γνώσεις νέους, κάτι σα να βλέπω τον εαυτό μου να αδικείται παλιά, θέλω να είμαι δίκαιος μαζί τους. Οπότε θέσπισα τον κανόνα - την ίδια βάση που λέω στο ποστ - που λέει "ίδια πώρωση, ίδια επίπεδα ενασχόλησης, ίδιο ρούφηγμα γνώσης, οπότε εξετάζουμε πόσα χρόνια τα κάνεις αυτά και λαμβάνεις εμπειρίες", έτσι ώστε να αναγνωρίζεται και η άξια πείρα του νεαρότερου αλλά και η μακροχρόνια αξία της μεγαλύτερης πείρας του +15-20 χρόνια μεγαλύτερου. Ο κανόνας αυτός που θέσπισα για την κριτική, όσο αντίθετο και αν ακούγεται - ίσως λόγω hangover να το διατυπώνω σκατά :P - υφίσταται μόνο για δίκαιη αξιολόγηση μεταξύ νεαρών και αρκετά μεγαλύτερων. Αν βγάλω από την κριτική τον κανόνα, τότε αλλάζω τελείως τρόπο προσέγγισης: πρέπει πρώτα να μου διευκρινιστούν ερωτήσεις περί γνώσεων, τρόπος βίωσης εμπειριών, χρόνοι ενασχόλησης κλπκλπ του νεαρού / μεγαλύτερου και τότε κρίνω εντελώς με αυτά τα κριτήρια. Αλλά με την ίδια βάση / όρο κριτικής να διαθέτουν και οι δύο, πάντα θα κερδίζει ο μεγαλύτερος.)
Εγω παλι θεωρω λιγο ατοπο τον συλλογισμο σου. Αν υποθεσουμε οτι η λογικη σου ειναι legit, τοτε τα αυτοκινητα που χρησιπομποιουν και ρευμα για να λειτουργησουν(τα οποια ερχονται απο το 1900) ειναι ενα χομπι οπου κανενας δεν μπορει να εχει γνωμη γιατι κανεις δεν τα προλαβε απο την αρχη της δημιουργιας τους(αντιθετα με τα games που ειναι πολυ φρεσκα). Το ιδιο για χομπι οπως ποδοσφαιρο, μπασκετ κλπ.
Ποτε μου δεν κοιταξα την ηλικια του αλλου μικρου/μεγαλου για respect σε οποιοδηποτε τομεα. Αλλωστε υπαρχουν geniuses για παραδειγμα στον χώρο του προγραμματισμο που ειναι 15 χρονων που αν εβλεπαν τις δικες σου ικανοτητες και τις δικες μου θα γελουσαν 1 με 2 βδομαδες.
Φιλικα
δυστυχώς δεν ερμήνευσες το 1ο ποστ, ούτε το 2ο-επεξήγηση του 1ου με το νόημα που ήθελα να μεταδώσω, συνεπώς δεν τίθεται θέμα 3ου-επεξηγηματικού ποστ και όχι γιατί σνομπάρω αλλά γιατί δεν βρίσκω άλλα λόγια (πιο λιανά, μεταδοτικά) για να το εκφράσω!
στο παράδειγμά σου: για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (και όχι για το μέσο λειτουργίας τους το ρεύμα, πριν περί vgames δεν μιλάγαμε με τον Valkyre για τα τσιπ σιλικόνης του 1968 στα οποία βασίζονται), όντως κρίνω πως κανένας δεν μπορεί ως τώρα να λέγεται εμπειρίδης, επειδή ακριβώς είναι μια πολύ νέα τεχνολογία. Αν υπάρχουν όμως το 2050 και έρθει ένας 30άρης τότε που τα γουστάρει να υποστηρίξει ότι είναι εμπειρότερος από τον σημερινό 20άρη που τα λάτρεψε από το 2014 και συνεχίζει το χόμπυ (ελέω τσέπης κιόλας) μέχρι το 2050 που θα είναι 56 ετών, ε, αν ερμηνεύσεις τα 2 ποστ μου όπως ήθελα να τα μεταδώσω, θα καταλάβεις ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους.
Ας μην το συνεχίσουμε όμως, γιατί όπως είπα και στην αρχή του παρόντος, δεν έχω μπορώ να εφεύρω άλλο τρόπο διατύπωσης (καλύτερο / πιο μεταδοτικό). (και φραστικά καθαρά: είναι αδόκιμο το "legit" στην λογική, οπότε κι εγώ μπερδεύτηκα πως να το ερμηνεύσω, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρω να καταλάβω καν τον συλλογισμό σου. Συλλογισμό - όχι λογική. Τέλος πάντων ας πάμε παρακάτω, γιατί σκίζω/ζουμε και το θρεντ με οφφτοπικ!)
Lets move on! H Square-Enix μεσω του Nojima Δηλωσε οτι αν υπαρχει ζητηση μεγαλη για sequel του FFX θα το κανει. Ειλικρινα δεν ξερω πως να νιωσω, χαρουμενος μιας και ειναι το αγαπημενο μου game ολων των εποχων? 'Η δυσαρεστημενος γιατι μαλλον αν το κανουν, θα ειναι μ@laκια???
Valkyria Chronicles 3 english patch released!
http://vc3translationproject.wordpress.com/
Απο οτι λεγαν ειναι περισσοτερο στο vein του VC1 σε σχεση με του VC2(imo απαραδεκτο σε παρα πολλους τομεις και αδιαφορο σε αλλους αν και ειχε βελτιωμενα gameplay mechanics σε σχεση με το 1ο) οποτε :D .
Σημειωση πως δεν ειναι 100% του patch( δεν εχει γινει editing πληρες για λαθη ορθογραφικα κτλ και νομιζω δεν περιλαμβανει της dlc αποστολες) αλλα ολα τα απαραιτητα (story missions,items κτλ) εχουν μεταφραστει! Θα περιμεναν για να το τελειωσουν 100% αλλα αποφασισαν να μας δωσουν οτι ειχαν κανει μεχρι τωρα γιατι ειναι υπεραρκετο για πολλα ατομα( *raises hand*,μπορω οτιδηποτε αλλο πχ απο τα dlc missions να τα δω σε κανα wiki αλλωστε)
God bless the localization communities!
Aυτα ειναι screenshots απο το νεο breath of fire που ετοιμαζει η capcom για κινητα κτλ
Attachment 3855Attachment 3856Attachment 3857
Μπορω και εγω με τη σειρα μου να αφιερωσω κατι στη Capcom ετσι δεν ειναι?
Spoiler!
H Iαπωνια σιγα σιγα την κανει απο την αρενα των κονσολων, δεν μπορει να ανταγωνιστει τις δυτικες εταιρειες. Δεν εχουν την οργανωση και τα χρηματα για να ακολουθησουν οποτε επιλεγουν την ευκολη λυση, δλδ μια install base χωρις ταβανι στην κυριολεξια και εναν χωρο που η ποιοτητα δεν παιζει ρολο απαραιτητα. Θα δουλευουν λιγο και τσατρα πατρα και θα βγαζουν παιχνιδια σε μια τεραστια αγορα. Εχουν ξεκινησει με re releases παιχνιδιων 20αετιας και συνεχιζουν με καινουρια παιχνιδια, ευκολα, γρηγορα και προπαντως χωρις κοστος.
Kαι μιας που ειμαστε on the topic
Main Resident Evil Fanbase Is In Its 30s And 40s Says Capcom, seeks fashion mag help
Quote:
The “main user group” for the Resident Evil games is now in its late-30s to 40s, Capcom have revealed. In a feature highlighting the series on their Investor Relations website, Capcom say that this poses the risk of these fans growing older and older and eventually outgrowing videogames altogether.
As always, the solution is to try and appeal to a younger generation of gamers, in an effort to ensure that you always have new players being introduced to the Resident Evil games. One approach Capcom are taking to help facilitate this is carrying out collaborations with fashion magazines.
Capcom say they’re collaborating with fashion brands that are popular among young people to help give Resident Evil more exposure among the youth.
http://www.siliconera.com/2013/12/26...s-says-capcom/
http://mrwgifs.com/wp-content/upload...The-Jungle.gif
Eπισης αναρωτιεμαι ποιος σκατα κανει τις ερευνες αυτες για λογαριασμο της Capcom και βγαζει το verdict οτι το main κοινο του RE ειναι στα late 30s και καβατζαρει τα 40s. Νομιζω δεν υπαρχει πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα απο μενα που οταν βγηκε το πρωτο resident evil ημουν στα 13, δλδ ημουν εφηβος οταν το franchise γεννηθηκε (η επιτομη του core κοινου για τις εταιρειες) και τωρα ειμαι 30.
Αλλα ναι, προφανως και το να εμφανιστει το RE σε περιοδικα μοδας θα φερει νεο αιμα στο franchise, it makes perfect sense.
Τι να πω ρε πουστη μου ειλικρινα εχω σηκωσει τα χερια ψηλα με δαυτους. Φταιει το νερο που πινουν? Φταινε οι σεισμοι?
Μα τα χίλια δεκατριάχρονα.
Συγγνώμη αλλά τι διαφορετικό είχαν τα παιδιά αυτής της ηλικίας τη δεκαετία του 90 από τώρα? Ισα ισα που τώρα θεωρώ ότι είναι πιο έξυπνα από ότι ήμασταν εμείς εκείνο το καιρό. Γιατί λοιπόν αυτός ο πανικός να απευθυνθούν σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία λες και τότε φτιαχνόντουσαν παιχνίδια για πενηντάρηδες? Δηλαδή οι έφηβοι του σήμερα δεν θα μπορέσουν να εκτιμήσουν ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι τρόμου που βασίζεται τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στο πιου πιου ? Ανάπηρα είναι?
CoD.
Τις προάλλες είχα πάει στα Public και πέτυχα 2 "13χρονα". Το ένα εξηγούσε ότι περίμενε να πάρει το Ghosts και ότι δεν το ενδιέφερε το single παρά μόνο το multiplayer.
Από μία άποψη τους καταλαβαίνω. Σε αυτή την ηλικία έχεις παραπάνω χρόνο να παίξεις βιντεοπαιχνίδια και ίσως παίζει και μεγαλύτερο ρόλο το peer pressure στην επιλογή τίτλου. Είναι ένα κοινό που το χρειάζεται η Capcom και η κάθε Capcom... αλλά ναι, λάθος προσέγγιση, κρίση ταυτότητας και κανονικότατο γράψιμο των παλαιοτέρων.
Nothing new here.