https://www.washingtonpost.com/world...s-just-smirked
.....χμμμμ....δεν περίμενα ποτέ ότι κάποια στιγμή θα έλεγα πως δικαιώθηκε .......
Printable View
https://www.washingtonpost.com/world...s-just-smirked
.....χμμμμ....δεν περίμενα ποτέ ότι κάποια στιγμή θα έλεγα πως δικαιώθηκε .......
Το ειχα δει κι εγω την προηγουμενη εβδομαδα. Η ολη φαση ειναι ανατριχιαστικά προφητικη. Βεβαια η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι και παραλογο να το σκεφτει κανεις..
Ολοκληρη Γερμανια πως ακριβως το ετος 2022 σκεφτηκε οτι ειναι καλη ιδεα να εξαρταται κατα 90% για τις ενεργειακες της αναγκες απο ενα κρατος με το οποιο εχει εντελως αντιθετες γνωμες πολιτικα και κοινωνικα, με ξεπερναει. Το οτι γελαγαν οι Γερμανοι οταν τα ελεγε στη συνοδο -ποιος- ο Τραμπ ειναι φοβερο.. με την κακη εννοια παντα.
Η τεράστια διαφορά μεταξύ ενός πολιτικού και ενός businessman (έστω και ύποπτων πρακτικών μπίζνας).
Ο πρώτος είναι στα @@ του για τις κοινωνικές, μελλοντικές, πρακτικές προεκτάσεις αρκεί να έχει "καρέκλα" και ο δεύτερος αντιλαμβάνεται την κακή επιχειρηματική επιλογή.
Αδυνατω να πιστεψω οτι η Ιταλια ειναι γεματη φασιστες. Δεν ειναι. Και αυτο ειναι βεβαιο. Οσι νομιζουν το αντιθετο πραγματικα πρεπει να επαναπροσδιορισουν τον τροπο με τον οποιο βλεπουν τους ανθρωπους και να κοιταξουν λιγο στον καθρεφτη.
Μεχρι πριν λιγα χρονια θα με ειχε σοκαρει να μαθω οτι ενα τετοιο κομμα βγηκε κυβερνηση. Πλεον ομως, με τον τροπο που οι πολιτικες ηγεσιες εχουν διαχειριστει, οχι μονο τις απανωτες κρισεις, αλλα τη γενικοτερη σχεση μεταξυ τους, δεν μου κανει και τοση εντυπωση... ο κοσμος δοκιμαζει πλεον τα παντα. Απο το κεντρο που θα επρεπε να ειναι ολοι βαση λογικης και απλα να τριγυρνανε σε μια σφαιρα δεξια/αριστερα απο αυτο, ταμπουρωθηκαν στα ακρα... οι μεν απο την μια παντα, οι δε απο την αλλη. Στην υπερβολη και την παλαβομαρα, στην υπερευαισθησια και την αναισθησια...
Και αυτο ειναι το δυστυχημα φυσικα. Αλλα ο κοσμος αποφασισε να διχαστει οσο ποτε αλλοτε και ο καθενας να κοιταξει την παρτη του και μονο. Πως λοιπον να κανει μεγαλη εντυπωση? Ειναι ολοι αυτοι οι ιταλοι φασιστες? Οχι δεν ειναι. Και οσο τους λογαριαζεις και τους θεωρεις φασιστες, τοσο περισσοτεροι θα ξεπηδανε καθε μερα.
Το τι θα συμβει τωρα ειναι πραγματικα αγνωστο. Δεν ξερω σε τι κοσμο θα μεγαλωσει το παιδι μου, δεν ξερω σε 10 χρονια σε τι καθεστωτα θα κυκλοφορει και τι ζωη και (κυριολεκτικες) μαχες μπορει να χρειαστει να δωσει. Το πως γμηθηκε η φαση τα τελευταια 15-20 χρονια ειναι αξιομνημονευτο... λυπαμαι πραγματικα τη νεολαια του σημερα. Δεν τους αξιζε.
Και που είσαι ακόμα.
Μετά από αρκετά χρόνια ΚΑΚΙΣΤΗΣ οικονομικής κατάστασης, την λαίλαπα του woke κινήματος στο ΚΑΘΕ ΤΙ ουσιαστικά φιμώνοντας και απομονώνοντας κοινωνικά όποιον διαφωνεί, την επιβολή πολυ-πολιτισμικής συνύπαρξης........τι περιμένεις;
Ο κοσμάκης αρχίζει να αντιδρά, επιλέγοντας εκείνους που φαινομενικά αντιδρούν σε όλα τα παραπάνω.
Λέξη κλειδί: φαινομενικά.
Λύκοι με προβιά στην ουσία.
Οι συνθήκες αρχίζουν και θυμίζουν επικίνδυνα την δεκαετία 1930.
Μόνο που τώρα οι συνθήκες τρέχουν με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς.
Αναμένω πολύ χειρότερες εξελίξεις, ακόμα και σε κράτη που ούτε καν θα το περιμένουμε.
*Εξαιρείται ο ελληνικός λαός που είναι στην κοσμάρα του, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή τείνουμε να υπάρχουν μόνο 2 οικονομικές τάξεις οσονούπω. Οι μεν δεν ασχολούνται καν γιατί είναι άνετοι, οι δε (υπόλοιποι) αναστενάζουν να τα βγάλουν πέρα μέρα με την μέρα, μήνα προς μήνα.
Ωραιος ο γερμανος ε;
Και γαμω τα solidarity να πουμε!
http://www.ps4forums.gr/vb/blob:http...6-bab521d36312
Εχουμε που εχουμε ανθρωπινα σκουπιδια που καπως, μπορουν, κατ εξακολουθηση μαλιστα, να εκδιδουν και να συνευρισκονται με παιδακια, εχουμε απο την αλλη και τα ορνια της δημοσιογραφιας που χωρις ιερο και οσιο ειναι πανετοιμοι να βιασουν ξανα το εν λογω παιδακι απλα με αλλο, "επαγγελματικο" τροπο ο οποιος φυσικα παιρνει καυσιμο απο την "διψα" του κοσμου για την καθε λεπτομερια...
Καποιος. Να κανει. Κατι. Επιτελους.
Δεν υπάρχει ουδείς «κάποιος».
Η κοινωνία είναι σάπια. (Προ ολίγου συνέλαβαν την μητερα του κοριτσιού με την κατηγορία της μαστροπείας)
Για εμένα ούτε η κάθειρξη (δήθεν σωφρονισμός), ούτε ο χημικός ευνουχισμός (μόνο σε άντρες ισχύει) αποτελούν αντιμετώπιση.
Υποθέτω όταν θα πάει / πάνε φυλακή θα τους «φροντίσουν» οι συγκρατούμενοι-νες.
Μπα ούτε αυτό....πλέον οι φυλακές Γρεβενών είναι αποκλειστικά για τέτοιου είδους έγκληματα.....κ όλοι μεταφέρονται εκει κ μόνο εκει
Όλα τα αρρωστάκια μαζί δηλαδή.
Αίσχος.
Μια σοφή παροιμία λεει ότι το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι τυχαία όλη αυτή η σήψη και η παρακμή που ζούμε τα τελευταία 3 χρόνια. Και πριν βιαστείτε να μου πείτε για δήθεν ανεξάρτητες δικαιοσύνες και ότι το πολιτικοποιώ το θέμα, θα σας θυμίσω ένα περιστάτικό πριν μερικά χρόνια.
Ένα μεγαλο-στέλεχος (λαμόγιο) που είχε καταχραστεί δεκάδες εκατομμύρια και ήταν στην φυλακή, πήρε θετική αίτηση αποφυλάκισης λόγω δήθεν ψυχολογικών προβλημάτων. Ένας υπουργός τότε (ενας βλάχος γιδογάμης που καπνίζει) ΧΩΡΙΣ να είναι αρμοδιότητα του η δικαιοσύνη, κίνησε γη και ουρανό να μάθει ακριβώς τους ιατρικούς λόγους που το εν λόγω λαμόγιο αποφυλακίστηκε. Τελικά αποκαλύφθηκε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστες γνωματεύσεις και δικαστικοί που τις δέχονταν. Τελικά το λαμόγιο γύρισε στην φυλακή, και αποφυλακίστηκε ΞΑΝΑ , 10 ημέρες μετά τις εκλογές.
Και ρωτάω εγώ , τι έκανε η παρούσα κυβέρνηση όταν αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για δύο βιασμούς Λιγνάδης?
Τραγικο αυτο που συνεβη στην Τουρκια/Συρια... κριμα τοσοι ανθρωποι...
https://www.youtube.com/watch?v=x_yY9csg6Tc&t=2s
πολιτισμος κ οικολογικη συνειδηση
Είτε ζούμε ιστορικές στιγμές , είτε κάποιος μας κάνει χοντρή πλάκα. Πάντως εμένα δεν μου φάνηκαν για πλακατζήδες και τα μέλη του κονγκρέσου το ίδιο έδειξαν.
https://youtu.be/vUnKRknLVSA
Θα το δω με ενδιαφερον. Αλλα αποψη μου παραμενει οτι ενω πιστευω σε νοημον ζωη καπου εκει εξω καθαρα βαση στατιστικης και λογικης, το να ειναι αναμεσα μας δεν το πιστευω.
Ωραία θα περιμένω την άποψη σου με ενδιαφέρον. Φυσικά να πω εδώ ότι ο σκεπτικισμός σου ειναι υγιής αντίδραση, όπως είχε πει και ο Carl Sagan, Extraodinary claims require extraordinary proof, και μέχρι στιγμής το δεύτερο δεν το έχουμε, τουλάχιστον δημόσια διαθέσιμο.