Θα γουσταρα πολυ να το παιξω και στο ps4 το game. Eιδικα οσο το σκεφτομαι με χρηση touchpad θα ειναι απολαυση!!!
Τουλαχιστον να κυκλοφορησει για ps4 εστω και απο το psn.
Printable View
Αν κρινω απο τις πωλησεις του παιχνιδιου , ναι μεν ειναι πολυ καλες, αλλα σε σχεση με το install base του console gaming κοινου (για να μην αναφερθω στο κοηνο των pc only users) , πραγματικα θεωρω οτι ελαχιστοι εχουν απολαυσει αυτο το αριστουργημα...
Καλως ηρθες!
Υπαρχει πολυς κοσμος που ειχε 360 σε αυτη τη γενια οχι επειδη ηταν απαραιτητα fanboy της MS αλλα επειδη δεν μπορουσε οικονομικα να εχει 2 κονσολες, ξεκινησε με 360 στην αρχη που ειχε περισσοτερες επιλογες και ηταν πιο φθηνο και εμεινε εκει. Κατα τη γνωμη μου ναι, υπαρχουν και πολλοι core gamers που δεν το εχουν παιξει ενω αν ηταν multi θα το επαιρναν με κλειστα ματια.
Βασικα δεν θελω το Last of Us να βγει στο PS4, για ενα και μονο λογο. Θελω να ειναι το παιχνιδι που εκανε define το Ps3, δηλαδη το πολυ καλο gameplay/storytelling σε συνδιασμο με την οπτικη αρτιοτητα. Αυτο που δηλαδη για εμενα προσωπικα με αποζημειωσε κανοντας την επιλογη αναμεσα σε αυτο και το 360. Σουρ μεσα απο το GAKAI να βγει για οσους δεν πηραν την κονσολα, αλλα οχι πορτ...
Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως που η ND είπε ότι δεν θα κάνει port κανένα PS3 παιχνίδι της στο PS4, παρ' όλο που κάνουν port την ND engine (σε αυτή τρέχουν τα Uncharted/TLOU) στο PS4.
Προσωπικά δεν θα με χάλαγε ένα PS4 port (GOTY edition), ΑΝ η τιμή είναι λογική... όχι κάτι 60άρια που βλέπω στο Tomb Raider, lol.
Βασικά όταν κάνουν port την μηχανή δεν σημαίνει ότι είναι backwards compatible με την προηγούμενη, ειδικά αν θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο νέο hardware. Bέβαια με λίγο περισσότερο effort θα μπορούσαν να κάνουν port και τα παιχνίδια. Απλά και να θέλουν να το κάνουν αυτό, νομίζω η Sony δεν θα θέλει ιδιαίτερα... Την Sony την συμφέρει να έχει τα δυνατά IPs του ps3 μόνο στο ps3, για να πουλήσει το Gaikai streaming και να βγουν συνέχειες σε αυτά τα IPs στο ps4 για να πουλήσει games και να σπρώξει συστήματα. Έτσι το βλέπω δηλαδή.
Σε ποιούς θα πουλήσει Gaikai συνδρομές; Στον μέσο κάτοχο ADSL;
Σίγουρα αν ασχοληθούν λίγο παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν port τα Uncharted/TLOU. Και τα Flow/Flower έγιναν port εύκολα, μόνο και μόνο γιατί έκαναν port την PhyreEngine στο PS4 (μακάρι να ακολουθήσει και το Journey).
Ε προφανώς για να βγάλουν αυτή την υπηρεσία θα έχουν κάνει ένα planning πρώτα και θα πιστεύουν ότι θα έχουν κέρδος. Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί στην Ελλάδα και σε άλλες μικρές αγορές η κατάσταση με το internet να είναι ψιλοτραγική αλλά σε πιο μεγάλες αγορές ο καταναλωτής έχει περισσότερες επιλογές. Και μην κοιτάς το μ.ο ταχύτητας ανά χώρα. Μέσα εκεί υπολογίζονται και τα 5 mbps του παππού στο χωριό που μπαίνει να διαβάσει τα νέα κάθε πρωί. O hardcore gamer συνήθως θα έχει πολύ καλή σύνδεση, οπότε εκεί βασίζονται. Και αφού έχουν αυτό το πλάνο θα πάρει η μπάλα και τους υπόλοιπους που και να θέλουν δεν θα μπορούν να stream-άρουν.
Ποιές μικρές χώρες ρε συ; Για ρώτα εκεί στην Αγγλία τι ταχύτητες έχουν στα χωριουδάκια... και εκεί έχει hardcore gamers και ζουν με 1-2 Mbps ADSL τίγκα στα disconnections.
Anyway, υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο market segment που και να θέλει δεν μπορεί να παίξει μέσω Gaikai (χώρια αυτοί που έχουν καλή σύνδεση και πάλι δεν θέλουν streaming για διάφορους λόγους), οπότε τα PS4 ports έχουν νόημα.
Το ποσοστο που λες δεν νομιζω οτι ειναι τεραστιο. Αλλιως εξ'αρχης δεν θα συμφερε τη Σονυ να επενδυσει σε αυτη την υποδομη. Δεν ξερω αν μπορουν να συνυπαρξουν ταυτοχρονα και gaikai και ports ωστε να καλυψει ολη την αγορα. Εγω πιστευω οτι δεν θα το εκανε για να προμοταρει το πρωτο. Μπορει να κανω και λαθος. Θα μαθουμε στο μελλον.
Btw ο ενας συναδελφος ψαχνει να αλλαξει σπιτι και κοιταζει σε μικρους οικισμους γυρω απο το Cambridge. Σε ενα ειχε μεχρι 300mbps downstream... Παρομοιως ενας αλλος μενει στο Ely το οποιο ειναι μια κουκκιδα στο χαρτη και εχει 100mbps. Δεν ειναι τοσο χαλια οσο νομιζεις :p
Εγώ βλέπω και την ίδια την Sony να προβληματίζεται: http://www.gamespot.com/articles/son.../1100-6413968/
Όχι ότι στην Αμερική θα τα πάει καλύτερα, πέρα από λίγες μεγάλες πόλεις.
Σίγουρα αυτοί με τις 100άρες/300άρες είναι μειοψηφία, αλλιώς ο μέσος όρος δεν θα ήταν τόσο χαμηλός...
Σιγουρα ειναι μειοψηφια στο συνολο του πληθυσμου. Οπως ομως μειοψηφια ειναι και οι hardcore gamers στο ιδιο δειγμα. Αν ομως συσχετισεις τους gamers με την ταχυτητα της συνδεσης τους εκει το ποσοστο θα ειναι πολυ μεγαλυτερο. Γι αυτο ειπα εξαρχης μεγαλες αγορες. Ισως το δουμε αρχικα σε Αμερικη και καμια Ιαπωνια. Εγω θα ελεγα και Αγγλια/Γαλλια/Γερμανια αλλα μαλλον θα τους παρει η μπαλα μαζι με την υπολοιπη ευρωπη οπως φαινεται απο το λινκ σου.
Πάντως η προσωπική εμπειρία μου από το onlive μου αφήνει κάποιες ελπίδες καθώς σε ελληνικές γραμμές δούλευε καλά στο σπίτι μου και κουτσοδουλευε σε 3g αλλά πάντα μην ξεχνάμε πως η εμπειρία παρομοιάζεται με θέαση 1080p σε youtube ταμπλέτας τουτέστιν έχανε πολύ σε ανάλυση αλλά ήταν πολύ εντυπωσιακό να παίζεις 3Α τίτλους σε κινητό και ταμπλέτα και δούλευε ικανοποιητικά. Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα γίνει με το gaikai
Εμ, άλλο να έχεις πεντακάθαρα ασυμπίεστα 1080p γραφικά και άλλο να είναι τίγκα στο macroblocking/pixelization... χαλάει το immersion. Αν είναι έτσι, ούτε τσάμπα δεν το θέλω το Gaikai.
Μπορει στα VGA awards να ελεγαν αλλα, απο οτι δειχνει ομως το LOU ειναι μεχρι στιγμης αυτο που κερδισε τα περισσοτερα site (και με διαφορα μαλιστα) οσον αφορα το βραβειο του καλυτερου παιχνιδιου της χρονιας...!
Και φυσικα κατ΄εμε, δικαιωματικα. :)
Εντάξει το αδικείς το gta αφού δεν πήρε μόνο απ' το VGX το βραβείο αλλά και απο άλλα πολλά σαϊτς. Πάντως έχω κανα δίμηνο να κοιτάξω γενικά τα νεα του χώρου, οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά τα μεγαλύτερα σαιτς δεν το έχουν δώσει ακόμα. Το Gamespot πάντως το έδωσε στο Zelda.
Αλλη μια καλσσικη περιπτωση οπου βαζεις λογια στο στομα του αλλου...
παμε λοιπον ξανα:
Δεν εγραψα πουθενα στο ποστ μου για το GTA... Συνεπως δεν αναφερθηκα πουθενα στο ποστ μου για τον αριθμο των σαιτ που το βραβευσαν ή υπονοησα οτι δεν πηρε αρκετα βραβεια.
Πως γινεται να αδικω κατι στο οποιο δεν αναφερθηκα;
Τα VGA τα ανεφερα διοτι , η συντριπτικη πλειοψηφια, τα θεωρησε κυριολεκτικα αστεια εντελως σαν σοου και οχι δεν το λεω για το GTA αλλα για πολλους αλλους λογους, οπως απαισια παρουσιαση, απαισιος παρουσιαστης, απαραδεκτες αποκαλυψεις και φυσικα τα "κουλα" τυπου "ας τους εχουμε ολους ευχαριστημενους" με την καμπανα να χτυπαει περισσοτερο στο ακυρο action adventure of the year award. Lol πιστευω τα λεει ολα.
Παμε ομως τωρα σε αυτο που λεει το ποστ μου, το οποιο ειναι οτι πολλα σαητ την ημερα που εκανα το ποστ ειδα (στο n4g) οτι βραβευσαν το LOU. Αυτο και μονο. Λινκ δεν εβαλα γιατι ηταν αρκετα και δεν βρισκω τον λογο να μπω σε αυτη την διαδικασια. Αυτο δεν σημαινει οτι ολοι ψηφισαν ή οτι δεν μπορει να αλλαξει αυτο