https://iphonehellas.cdn.scaleforce....4208262460.jpg
Printable View
Για όποιον θέλει να δει την παρουσίαση
https://www.youtube.com/watch?v=i4NRQtbjsHc
Δεν θα αναφερθώ στα 8, 8plus. Μια από τα ίδια με καλύτερα τεχνικα χαρακτηριστικά.
Πάμε στο iPhoneX λοιπόν. Έχει amoled, ελαχιστα bezels, ασυρματη φορτιση και φατσουλες.....απ'οτι φαίνεται μάλιστα η Apple δίνει μεγάλη σημασία στις φατσούλες γιατί πέρασε πόση ώρα από το event με δαυτες. Και εδώ που τα λέμε καλα εκανε, όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν σε άλλες συσκευές εδώ και καμπόσο καιρό, ακομα και σε mid- end κινεζιες. Και ειναι edge νομιζω, καπου το εχω ακουσει και αυτο...Αλλά η Apple θα τα παρουσιάσει σαν καινοτομιες και θα πουλήσει πάλι τα κινητά της σαν ψωμάκια.
Στην υπέροχη τιμή των 1150 ευρώ απ' ότι βλέπω σε ξένα stores για το 64αρι και μόνο 1300-1350 για την 256. Βάλτε και το γνωστό καπέλο εδώ στα μέρη μας και είμαστε σούπερ...καλα κάνει βέβαια, αφού τα βρίσκει, θα τα κάνει...
Μόνο το face id έχει ενδιαφέρον και μένει να δούμε πως δουλεύει.
Που είσαι ρε Steve....
Και εγω προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα απο αυτα που είδα. Γενικα ομως τα τελευταία χρονια στην αγορά των κινητών τηλεφώνων δεν εχω δει κατι που να με εντυπωσιαζει. Προσωπικά στο Χ με ξενέρωσε η έλλειψη Touch ID. Ενα feature που για μενα ειναι το πιο βασικο σε ενα iPhone. Το face id δε νομιζω να λειτουργεί τοσο καλα όσο το Touch ID. Εδω στην παρουσίαση δεν δούλεψε, οποτε φαντάζομαι στην καθημερινότητα...
Προσωπικά αν αγόραζα κάποιο απο τα δυο θα πήγαινα στο 8.
Στο Χ δεν μου αρεσε και αυτη η μαυρίλα πανω που ειναι η κάμερα. Έπεφτε εκει συνέχεια το μάτι μου.
Επίσης τα gestures δεν με εντυπωσίασαν, αλλα ισως ειναι θέμα συνήθειας.
Το AR φαίνεται ενδιαφέρον και περιμένω να δω πως θα αξιοποιηθεί απο διάφορες εφαρμογές.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλημέρα παιδιά!
Να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου. Η εισαγωγή ήταν μια από τις καλύτερες. Για πρώτη φορά που κάτι μου άρεσε από τον Tim Cook. Και όλα αυτά επειδή μίλησε με όμορφα και σοφά λόγια για τον Jobs για πρώτη φορά στο Steve Jobs theater. Ανατριχίλα. Ο Steve ήταν ΜΕΓΑΛΟΣ και όπως φαίνεται αναντικατάστατος.
Έκατσα μετά από πολύ καιρό να κάτσω να δω παρουσίαση της Apple και όλα αυτό επειδή έγινε στο campus και στο Steve Jobs theater.
Αυτό που έδινε ο Jobs επί σκηνής, δε πιστεύω ότι θα το ξανά κάνει άλλος στον πλανήτη. Έδινε τέτοια βαρύτητα σε αυτά που έλεγε, και με τον τρόπο που τα έλεγε, που απλά χάζευες. Τώρα απλά χάζευες από την βαρεμάρα. Βγαίνει ο άλλος να σου παρουσιάσει το Apple TV 4K λες και το 4K ήρθε τώρα στον πλανήτη γη. Απλά γελάει ο κόσμος.
iPhone 8, γρηγορότερο επεξεργαστή κατά x%. Καλύτερη κάμερα x% καλύτερα χρώματα. % % % %... Και πάει λέγοντας να μην κουράζω.
Oh, and "one more think"... Το πιο κρυόκωλο "one more think" που άκουσα ποτέ μου. Που όταν το έλεγε ο Steve παραληρούσε ο κόσμος.
Ίσως να μην ενθουσιαζόμαστε και τόσο γιατί πλέον γίνονται όλα leaked μήνες πριν. Αλλά δεν υπάρχει κάποια άλλη καινοτομία, τουλάχιστον από την δική μου πλευρά. Δεν βλέπω κάτι το οποίο θα με κάνει να πάω να δώσω τα λεφτά μου. Η αλλαγή που θα κάνω εγώ είναι από iPhone 6s Plus σε iPhone 7 plus απλά και μόνο για την κάμερα, επειδή είναι αδιάβροχο και επειδή έχει stereo speaker κατά κάποιο τρόπο.
Από άποψη θέμα τεχνολογίας κτλ όσων αφορά το Face ID και από θέμα κατασκευής (sensors, κάμερα υπερύθρων κτλ), επεξεργαστών, software κτλ. Δεν αμφισβητώ καθόλου την Apple ότι σε αυτά είναι μανούλα και η "μαμά" όλων. Και η τεχνολογία που έχουν βάλει για το Face ID, και στην κάμερα για τον φωτισμό που ελέγχεις, το ρολόι που χρησιμοποιεί "ηλεκτρονική" sim και η antenna που είναι ενσωματωμένη με την οθόνη, είναι από τα πράγματα που λες respect.
Αυτά.
Όποιος θέλει τα Apps + App Store στο PC/Mac, μη βάλει το iTunes 12.7, αφαιρεί ό,τι έχει να κάνει με Apps.Ακόμα και κάτι στο VLC να θέλετε να βάλετε, θα πρέπει να το κάνετε με WiFi
Το τελευταίο τελικά απλά έχει μεταφερθεί στο device tab. Φιου!
Την πολυ καλημερα μου!
Απανταω με αφορμη κυριως το ποστ του φιλου Κωστα, αλλα φυσικα αναφερομαι πολυ πιο γενικα στα γραφομενα πολλων χρηστων κατα καιρους γενικα. Οποτε Κωστα εισαι η αφορμη αλλα μην το παρεις βαρια και παρεξηγηθεις! :P (ξερω οτι δεν προκειται! ;) )
Κατα την γνωμη μου πρεπει καποια πραγματα να μπουν σε μια ταξη γιατι καθε χρονο λιγο πολυ αναλισκομεθα στα ιδια και τα ιδια και οι μεν και οι δε.
Πρωτο θεμα ειναι οτι οπως και ο Μιχαλης ειπε πιο πανω, πλεον στην αγορα των τηλεφωνων εχει επελθει στο 80-90% ενα τελμα οσον αφορα το "τι αλλο μπορει να κανει ενα κινητο". Πλεον ολα τα κινητα κανουν λιγο πολυ οτι περιμενεις να κανουν με μικροδιαφορες. Δεν μπορουμε να κανουμε ενα τηλεφωνο να ψηνει καφε και γενικα εγω προσωπικα δεν μπορω να σκεφτω πολλα πραγματα που θα ηθελα να κανει το κινητο μου, αλλα δεν μπορει να τα κανει.
Η βασικη λοιπον διαφορα ειναι στο ΠΩΣ κανει οτι κανει ενα κινητο σε σχεση με τον ανταγωνισμο του. Το User experience εφολης της υλης.
To δευτερο θεμα εγκειται ακριβως σε αυτο το κομματι του user experience. Το οτι ο Χ, Υ κατασκευαστης διατυμπανιζει οτι το κινητο του εχει το ταδε feature, αυτοματως δεν εξισωνει την κατασταση με αλλους κατασκευαστες που βγαζουν αυτο το feature να λειτουργει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και να εχει νοημα, αντι να ειναι απλα ενα tick σε ενα spec sheet. Να με συγχωρειτε αλλα εδω την πρωτια σιγουρα την εχουν αλλοι κατασκευαστες και οχι η Apple, αυτο ειναι βεβαιο, το ποιοσ ομως το εκανε να λειτουργει επι της ουσιας, ειναι εντελως αλλο θεμα.
Ποιος κατασκευαστης εχει καλυτερο fingerprint sensor απο το touch ID? Οταν η apple το ειχε φουλ λειτουργικο και επι της ουσιας βολικο, να με συγχωρειτε αλλα στις αλλες εταιρειες ηταν ενα κακογουστο αστειο οταν το πρωτο εβαλαν... και το εβαλαν απλα και μονο για να λενε οτι το εβαλαν και να καυχιεται ο καθε χρηστης οτι "εχω και δακτυλικο αποτυπωμα".
Τα ιδια γινονται μια ζωη. Οταν βγαινει βρωμα οτι η apple κατι σχεδιαζει, βουρ ολοι να την προλαβουν με μια κυκλοφορια της πλακας απλα για να κανουν τα εγκαινια. Η Apple καλως ή κακως, (για εμενα σιγουρα καλως) παιρνει τον χρονο της με αυτα τα θεματα. Οταν το βγαλει θελει να ειναι ΣΩΣΤΟ, να δουλευει τουλαχιστον σε εναν βαθμο λειτουργικο.
3d face ID εβγαλε και η Samsung.... το ξεγελας με μια φωτογραφια. Αυτο δεν λεγεται "εχω το feature", λεγεται απλα "κοροιδευομαστε", κατα την γνωμη μου τουλαχιστον.
Και αυτη η φιλοσοφια της Samsung περναει σε ολες τις φασεις κατασκευης ενος κινητου. Θυμαστε την εποχη που λεγαμε "πω 8 GB RAM!" και ενα πενιχρο iphone με 2 GB στα επι της ουσιας τεστ το αφηνε πισω αιωνες. Τα ιδια και με τους επξεργαστες... δωστου πυρηνες εκει για εντυπωσιασμο, αλλα ακομα ο ανταγωνισμος τρεχει να καλυψει την διαφορα με το iphone 7!! Το 6s καταφεραν να το φτασουν 2 χρονια μετα...
Τα ιδια και με τις οθονες, η apple ηθελε οταν θα εχει edge to edge display, να ειναι πραγματικο edge to edge και οχι κατι ενδιαμεσο (το τραπεζοειδες κομματακι που φιλοξενει την καμερα και το ακουστικο ειναι κατι που πραγματικα δεν αποφευγεται).
Ενα αλλο -για εμενα παντα- τρομερο πλεονεκτημα της apple -και το θεωρω πολυ καλη καινοτομια καθως πραγματικα ανεβαζει την χρηστικοτητα tenfold- ειναι το 3D touch , το οποιο μαλλον ο περισσοτερος κοσμος ΚΑΚΩΣ δεν του εχει δωσει την δεουσα σημασια...
Για τα υλικα κατασκευης παλι, συγνωμη αλλα η νυχτα με την μερα. Και φυσικα -για εμενα- το ιδιο και το IOS. Δουλευω καθημερινα ενα Samsung S7 (δουλεια το οποιο φετος θα μου το κανουν S8 λογικα) και ενα iphone 6s (ως καθημερινο/προσωπικο) και αναθεμα (σχημα λογου) σε οποιον μου πει οτι το Android ειναι καλυτερη πλατφορμα...
Ολα αυτα δεν ξερω κατα ποσο σημαινουν κατι στον καθενα, σε αλλους καθολου, σε αλλους πολυ. Γεγονος ειναι οτι η Apple θελει οταν κυκλοφοροει κατι να ειναι λειτουργικο, χρηστικο, να εχει νοημα και μια Α ποιοτητα.
Αυτο δεν σημαινει οτι το πετυχαινει παντα και οι πατατες δεν λειπουν. Αλλα το να υποστηριζουμε οτι ειναι μια εταιρεια η οποια δεν ξερει τι της γινεται και η οποια δεν καινοτομει πουθενα ειναι λιγακι υπερβολικο.
Η "θεοποιηση" επισης του Steve Jobs με βρισκει πραγματικα αναυδο ορισμενες φορες... δεν ξερω πως πραγματικα το καταφερε αυτος ο ανθρωπος να λεει "καρεκλα" και να κανεις τους αλλους να πιστευουν "η πιο φανταστικη καρεκλα ever". Ποια ειναι η χαοτικη διαφορα του τοτε με το σημερα ρε σεις? Ποια η χαωδης διαφορα του Iphone 3G με το Iphone 3Gs? Ποσο αλλαξε η φιλοσοφια της εταιρειας? Ειλικρινα δεν βλεπω κατι τοσο τρομερο. Μην ξεγιελιεστε που τοτε η αγορα των smartphones ηταν tabula rasa και η καινοτομια ηταν κατι πολυ πιο ευκολο απο οτι σημερα... Mην ξεχνατε οτι τα iphone δεν ειχαν 3G επι εποχης Steve Jobs, ενω ενα alcatel της πλακας ειχε... Μην ξεχνατε οτι τα iphone του Steve Jobs δεν ειχαν flash υποστηριξη, ενω το 100 ευρω Χ κινητο της πλακας ειχε....
Δεν βλεπω επι της ουσιας ιδιαιτερη διαφορα στην φιλοσοφια της εταιρειας. Ιδια ηταν, ιδια ειναι.
Το iphone X ειναι τηλεφωναρα, ο ανταγωνισμος θα κανει 2-3 χρονια να φτασει της επεξεργαστικες του δυνατοτητες και για το face ID ουτε που το ξερουμε, το design εμενα προσωπικα με εξιταρει οπως κανενα αλλο apple τηλεφωνο απο το πρωτο που κυκλοφορησε, το IOS 11 κατα την γνωμη μου παντα τα ΣΠΑΕΙ (το λειτουργω ΒΕΤΑ εδω και 1μιση μηνα) , εχει με διαφορα την καλυτερη καμερα και ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο μπορει να λειπει απο ενα τετοιο τηλεφωνο για να αναφωνησω "α ρε Steve που εισαι?".
Disclaimer:
Ξελιγουρευομαι το Χ, αλλα με το ξελιγουρεμα θα μεινω προφανως. Η τιμη ειναι απαγορευτικη, ειναι μια τιμη που δυστυχως ηδη ξεραμε και περιμεναμε, ειναι για λιγους, ειναι ξεκαθαρα high end και με την βουλα που λεμε, δεν την γουσταρω μια, αλλα και παλι... χαρακτηριστικο της εταιρειας ηταν αυτο εις τον αιωνα τον απαντα. Overpriced well marketed high end stuff. Οτιδηποτε πετυχημενο και high end εκει εξω ειναι overpriced... δυστυχως.
Το iphone 6s μου κυριολεκτικα πεταει ακομα και 3 χρονια μετα, το οποιο δεν αποδεικνυει ποσο "αχρηστο" τηλεφωνο ειναι ενα iphone X κατ εμε, αλλα το ποσο καλοφτιαγμενα ειναι τα τηλεφωνα της apple δε. Και γι αυτο, ακομα και τωρα, οοοταν ερθει η στιγμη να αλλαξω τηλεφωνο (σε 1-2 χρονια εκτος κι αν βρω κανενα απιστευτο deal) παλι σε iphone θα παω.
Aυτα απο εμενα (καιρο ειχα να γραψω σεντοναρα!!) :D
Θα συμφωνήσω με τον Val πως η λογική της εταιρείας δεν έχει αλλάξει. Δεν ξέρω κατά πόσο στην εποχή του Steve Jobs θα βλέπαμε υπαλλήλους της Apple να μιλάνε σαν κουράδες. Εκείνο το σημείο με τα Animojis προσωπικά μου φάνηκε κάπως...
Και εγώ προσωπικά δεν θα άλλαζα κινητό. Πάλι σε iPhone θα πήγαινα γιατί η εμπειρία χρήσης είναι αλλού. Έχω το 5S από όταν κυκλοφόρησε σχεδόν 4 χρόνια και πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να το αντικαταστήσω μιας και δουλεύει άψογα.
Και έχω από την δουλειά εδώ και 10 μήνες ένα 6S Plus και κάνω τη σύγκριση μεταξύ τους. Σαφώς το Plus είναι σε όλα ανώτερο (πιο γρήγορο, μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερες φωτό κλπ) αλλά δεν κάνει κάτι που δεν μπορεί να το κάνει το 5S μου.
Το 3D touch βέβαια δεν το έχω δουλέψει σχεδόν καθόλου και δεν μπορώ να καταλάβω τα προτερήματα του. Αν έχεις όρεξη Val να μου πεις 2-3 πραγματάκια που το αξιοποιείς.
Στο γραφείο έχει μια κοπέλα ένα S7 και από περιέργεια αρκετές φορές το δουλεύω για να συγκρίνω τα λειτουργικά. Δεν ξέρω αλλά προσωπικά εμένα το Android μου φαίνεται αχταρμάς. Και έχω ασχοληθεί αρκετά και με άλλα android κινητά φίλων μου. Πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να τα συνηθίσω. Είχε και ο αδερφός μου για 2 χρόνια αλλά ξαναγύρισε σε iPhone και βρήκε την υγεια του όπως μου λέει.
Φίλε Val προφανώς και δεν παρεξηγουμαι, άλλωστε στο ποστ σου παραθέτεις μερικά πολύ ενδιαφέροντα θεματα:hey:
Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας το προφανές, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Οι προτιμήσεις του καθενος ειναι κυριως υποκειμενικης φυσης και αφορούν τις ανάγκες του και πως και σε τι βαθμό αυτές ικανοποιούνται.
Προσωπικά λοιπόν έχοντας πάει στο Android εδώ και χρόνια, απλα δεν υπαρχει γυρισμος. Καποτε ημουν αποκλειστικος χρηστης Apple συσκευων(iphone, iPad, iPod touch) πλέον δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να επιστρέψω.
Η εμπειρία χρήσης που συνδέεται με την ελευθερία να κάνω ότι θέλω όπως το θέλω χωρίς τους περιορισμούς της Apple και η δυνατότητα παραμετροποίησης που μου δίνει το Android για μένα έχουν μεγάλη σημασία. Και δεν αναφέρομαι σε root και πειράγματα, άλλωστε αυτά εγκαταλείπονται όσο περνάει ο καιρός από την πλειοψηφία των χρηστών. Κάποιος άλλος βέβαια θα πει ότι προτιμάει την απλότητα και την αμεσότητα του ios.
Φτασαμε λοιπον στο 2017 για να καταλάβει η Apple ότι το μέλλον στις οθόνες είναι οι amoled; Ασύρματη φορτιση; gestures; συσκευή χωρίς bezels;...
Νομίζω χθες ειπώθηκε στην παρουσίαση ότι το μελετούσαν 10 χρόνια για το πώς θα βγάλουν κάποια στιγμή μια συσκευή που θα είναι σχεδόν μόνο οθόνη...για αυτό ολα αυτα τα χρονια παρουσιαζουν τα μεγαλυτερα bezels σε συσκευη ισως μαζι με την Sony;...
Αδιαβροχοποιηση νομίζω από πέρισυ έγινε αν δεν κάνω λάθος.
Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις λοιπόν η Apple ακολουθεί τους άλλους, δεν την ακολουθούν αυτοί...και δεν ειναι μόνο αυτές οι περιπτωσεις. Και στο ios έχει βάλει πράγματα που είναι σαφώς επηρεασμένα από το android όπως βέβαια συμβαίνει και το αντίθετο.
Δεν έχει όμως την πρωτοκαθεδρία στα πάντα η Apple, όπως είναι η αντίληψη αρκετων. Συμφωνώ απόλυτα ότι πλέον η λέξη "καινοτομία" στην ουσία δεν υφίσταται και οι εταιρίες κάθε χρόνο βγάζουν απλά αναβαθμίσεις ή νέα πράγματα που δεν έχουν και τόσο σημασία στην καθημερινή χρήση, όχι όμως ότι η Apple βγάζει κάτι και μετά όλοι οι άλλοι ακολουθούν όπως πιστεύουν αρκετοί
Σχεδιασμός και ποιοτητα κατασκευης...εχοντας το s8+ μπορώ με κάθε ειλικρίνεια να πω ότι είναι καλύτερο από αυτό που είδα χθες...οπως είναι και το νεο note8 αλλά και άλλες android συσκευές. Ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Apple, υπάρχουν και άλλες εξαιρετικά σχεδιασμένες και υψηλής ποιότητας συσκευές. Πάνε οι εποχές που τα iphone ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες στο γάλα. Και δεν είναι μυστικό αυτό που λένε πολλοί, ότι ο σχεδιασμος από το iPhone5 και μετά είναι επηρεασμένος από ένα android κινητό και συγκεκριμένα από το HTC M7 του οποίου ήμουν χρήστης, ένα θεσπέσιο κινητό.
Και αν έχω καταλάβει καλά, αυτο το bezel στο πανω μερος της οθονης εχει επιπτωση στην εμφανιση των multimedia files ή ακομα και των apps, παιχνιδιων; δηλ βλεποντας πχ μια φωτο, το bezel θα κρύβει μέρος αυτης; ξαναλέω δεν είμαι σίγουρος για αυτό αλλά αν ισχύει, αυτο το πραγμα λεγεται σωστός σχεδιασμος;...
Το touch id, το αποτύπωμα, που για πολύ κόσμο είναι η νούμερο ένα επιλογή γιατί το εβγαλε; όπως έβγαλε πέρισυ την υποδοχή των ακουστικών.
Τι ακριβώς λοιπόν παρουσίασε χθες που είναι διαφορετικό, κάτι που δεν έχουμε ξαναδει; το face id; οκ σίγουρα ενδιαφέρον feature μένει να το δούμε και στην πράξη πως λειτουργει. Τα 3d emojis; Ή το AR το οποίο το είχε η sony στα κινητά της 2 χρόνια πριν; και το οποίο δεν είναι hardware, software είναι και αφορά τη χρήση της κάμερας με τους αισθητήρες της. Το VR που ειναι;
Σχετικά με την κάμερα, ας περιμένουμε τα πρώτα συγκριτικά, συμπέρασμα για το αν είναι η καλύτερη ακόμα δεν μπορεί να βγει.
Όσον αφορά επεξεργαστες, μνημες κτλ, ελαχιστη σημασια τους δινω.
Είτε είναι 2gb είτε 32, σημασία για μένα έχει η εμπειρία χρήσης στην πράξη, στην καθημερινότητα, η έλλειψη lag, η γρηγοράδα και η αμεσότητα βρίσκεται σε πολλές συσκευές Android όπως τη βρίσκω εγώ στο s8+ μου. Οπως καποτε εβγαζε η samsung τον αθλιο touchwiz της και η HTC με χειρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκανε πλάκα με τον Sense. Και ας πουλαγε σαν τρελη η πρωτη. Μέχρι να έρθουμε στο s6 το 2015 και να καταλάβουν οι Κορεάτες ότι πρέπει να βελτιώσουν καποια στιγμη το software τους, και από εκεί και πέρα τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα. Πλεον το λειτουργικό τους είναι όπως πρέπει να είναι.
Με όλα αυτά που λέω προφανώς και δεν εννοω οτι το iPhone X ειναι ενα κακο κινητο. Ειναι ενα εξαισιο κινητο, υψηλής ποιότητας, χωρις καμια αμφιβολια. Και καταλαβαίνω απόλυτα αυτόν που έχοντας συνηθίσει και μείνει ικανοποιημένος από το ios δεν θέλει να παει αλλου. Ειδικά αυτός που έχει και το οικοσύστημα της Apple, είναι μονόδρομος ίσως.
Η ειρωνεία που έβγαλα στο ποστ μου δεν αφορούσε τη συσκευή όσον αφορά την ποιότητα της, αλλά το παραμύθι της Apple για μια ακομα φορα οτι προσφερει κατι καινουριο. Οτι ειναι μπροστα στην καινοτομια, στην τεχνολογικη εξελιξη...οχι δεν είναι! Εχει τελειωσει αυτο εδω και καιρο.
Παραμυθια λενε και οι αλλοι εννοειται αυτο, και μπορεί το X να κοστίζει μια περιουσια αλλα και οι αλλοι δεν πανε πισω. Η υπερτιμολογηση και τα φυκια για μεταξωτες κορδελες αφορουν τους παντες, μεχρι και οι Κινεζοι μπηκαν πλεον στο χορο... απλα εδω η Apple το τερματισε...για τωρα...γιατι στο μέλλον έχουμε να δούμε ακόμα χειρότερα πράγματα, όσο οι εταιρίες θα τα βρίσκουν από εμάς τους καταναλωτές, θα τα κάνουν, χαζές ειναι;
Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να μην κούρασα με το σεντονι:hohoho:
Πάλι καλά που η κουβέντα πηγαίνει γρήγορα στο iphone x και όχι στο ''νεο design''του iphone 8.
Ναι ο τυπάς είπε new design όταν έδειξε το πίσω μέρος του γυαλιού,λες και ο άλλος είναι κυριολεκτικά χαζός και δεν έχει μάτια να δει.
Και η ονομασια iphone 8 και όχι 7s ε,με τόσες αλλαγές.....Τέλος πάντων τα του 8 είναι λίγο πολύ γνωστά και για λόγους διαφήμισης θα το προσπεράσουν και δεν θα φάει κράξιμο όπως πέρυσι .
Για το X δεν έχω να πω πολλά.Μου άρεσε συνολικά σαν συσκευή αλλά τα χρήματα πάρα πολλά για την Ευρώπη.
Οσον αφορα γενικα για τα iphone δοκίμασα αρχές του χρονου το 7 plus .
Απ επιδόσεις έμεινα αρκετά ικανοποιημένος.
Από κάμερα τα ίδια.
Από οθόνη επίσης αν βγάλουμε απέξω τα bezels.
Από ήχο στην σειρά 7 ναι λόγω στέρεο ηχείων
Από μπαταρία έτσι και έτσι.
Ναι μεν τα iphone έχουν το καλύτερο standby αλλά σε γρήγορη φόρτιση(3ωρες να γεμίσει έλεος)και σε αυτονομία μια ζωή μονόδρομος τα plus για να έχεις ανθρώπινη μπαταρία.
Μια από τα ίδια και αν θες πάνω από 720p οθόνη.
Και τα μεγάλα bezels δίνανε τσάμπα παραπάνω όγκο στο κινητό,κάνοντας το δύσχρηστο με το ένα χέρι.
Επίσης ευτυχώς από πέρυσι ανέβηκε ο χώρος γιατί με 16gb και εν μέρη 32 δεν πας πουθενά ειδικά όταν διαφημίζεις 4κ video που θέλει πολύ χώρο.
Τέλος δεν ένιωθα καθόλου άνετα κρατώντας μια συσκευή τέτοιας αξίας και δεν νομίζω να ξαναδώσω ποτέ τόσα χρήματα.
Το itunes για μεταφορά πραγμάτων δεν μαρεσει προσωπικά όπως και οι περιορισμοί στα περιφερειακά πχ το iwatch συμβατό μόνο με ios,άρα αν αλλάξεις πλατφορμα σου είναι άχρηστο.
Οι εφαρμογές και το store πολύ καλά.
Αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο με την apple και τα iphone..
Ότι δεν καλύπτει όλα τα γούστα και κυρίως όλες τις τσέπες.
Θες ψιλο οικονομικότερο κινητό επειδή θες να κρατήσεις χρήματα για ps5 η να πας διακοπές πχ?
Μόνο το iphone se και αν σε βολεύει.Αλλιως μερα μπαίνουμε στα 450-500 για 6s που και εκεί αν δεν σε βολευει μπαταρία και κάποια άλλα συμβιβασμού..
Το ίδιο και στους χώρους πριν το 7 που είχε τα 16gb βασικού και φυσικά τα 8gb στην πατάτα 5c.
Επίσης αν θες headphone jack στο ios η με ανταπτορα η σε παλιό μοντέλο αλλιώς κόψε το κεφάλι σου.
Γενικά η εταιρεία μου δίνει την εντύπωση ότι κάνει ότι θέλει. Στη samsung μια φορά στο s6 έβγαλαν την micro sd,τους εκραξαν και με το καλημέρα στο 7 την έφεραν πίσω.
Είπε πιο πάνω ο συμφορουμιτης ότι γιατί λενε το android οτι είναι ανώτερο .Δεν είναι.
Απλά καλύπτει όλα τα γούστα/προτιμήσεις/ανάγκες και κυρίως τσέπες(διόλου τυχαίο που δεν είδαμε συνέχεια του iphone 5c).Επίσης έχει ωριμάσει αρκετά,απλά έχει το κακο ότι το android έχει συνδεθεί με την samsung λόγω πωλήσεων που το touchwiz είναι αυτό που ειναι και όχι με stock android συσκευές.
Τέλος από τα διάφορα forum βλέπω ότι οι ios κάτοχοι που φεύγουν από αυτό το κάνουν
1)γιατί το βρίσκουν βαρετό από τους παραπάνω περιορισμούς ,πιθανώς γιατί σου επιβάλλει όλο το οικοσύστημα που εκτός Αμερικής μερικοί έχουν
2)Επειδή είναι πολύ υψηλό το κόστος νέας συσκευής πχ iphone 8 σε σχέση με τα android που υπάρχουν επιλογές.
Με λίγα λόγια η Apple είναι για άλλες συγκεκριμένες χώρες και ηπείρους και όχι για μας εδώ στην Ελλάδα καλώς ή κακώς,όχι ότι απαγορεύεται να το πάρει κάποιος.
Απλά αλλιώς θα φανεί σε κάποιον στην Ελλάδα να δώσει 3 μισθούς κοντά για το Iphone X αντι για 1 για το g6 πχ και αλλιώς σε κάποιον στην Αμερική.
Και φυσικά με τόσο ακριβό κινητό με το καλημέρα ασφάλεια κλοπής μιας και τραβάει επικίνδυνα πολλά βλέμματα.
Πραγματικα κορυφαια ολα τα προιοντα που ειδαμε χθες στην παρουσιαση. Πολυ σημαντικη προθηκη lte στο apple watch, o Α11 θετει νεα δεδομενα και οι αλλοι επεξεργαστες θα κανουν τουλαχιστον 2-3 χρονια να τον φτασουν, εδω ακομα και ο νεος snapdragon 845 με τα βιας θα ξεπερασει σε single core τον Α9 του 6s. Το x συνολικα ειναι απιστευτο. Σιγουρα η τιμη ειναι απαγορευτικη για τους περισσοτερους απο εμας αλλα παντα το κορυφαιο θα το πληρωνεις και ειδικα στην apple με το κορυφαιο οικοσυστημα της.
Το ποιο σσημαντικο για μενα με την apple ειναι η υποστηριξη των προιοντων της και εκει βασιζει ολη αυτη την επιτυχια που εχει. Διαθετω ενα 6s και δεν με εχει προβληματισει ακομα και τωρα πουθενα. Το ιδιο και ενα 5s που χρησιμοποιειται ακομα απο μελος της οικογενειας. Διαθετουν την τελευταια εκδοση του λειτουργικου με απροσκοπτη συμβατοτητα ολων των εφαρμογων. Αν δουμε που βρισκονται αντιστοιχα android κινητα δεν εχουν ακομα την προτελευταια εκδοση του λειτουργικου τους.
Ειμαι παραλια και ειναι πραγματικα δυσκολο να απαντησω εφολης της υλης. Δεν ξερω κατα ποσο ληφθηκε υποψιν αυτο που ειπα, οτι η apple παντοτε επερνε τον χρονο της πριν κυκλοφορησει ενα feature εαν θεωρουσε οτι πρεπει να το καθυστερησει ωστε να ειναι σωστο. Οι αλλες εταιρειες συγνωμη αλλα ακομα και τωρα αυτο κανουν και προσπαθουν απλα να γεμισουν μερικα τικς. Οχι καμμια android συσκευη δεν εχει την τεχνολογια του touch id και ακομα περισσοτερο το face id που εκει η διαφορα δειχνει να ειναι ακομα πιο χαωδης. Ειμαστε παιδια της τεχνολογιας οποιος κοιταξε την τεχνολογια πισω απο το face ID και το θεωρει old news, καπου ειναι αδικος πιστευω.
Το γιατι αφαιρεσε το αποτυπωμα στο X δεν ειναι προφανες ρε παιδια; edge to edge display με home button απλα δεν γινεται, πως να το κανουν αλλιως;
Το περι ορεξεως ειναι οντως πετυχημενο αλλα πολλα απο αυτα που οι αλλες εταιρειες μονιμως κραζουν την apple οπως ας πουμε την μη δυνατοτητα αλλαγη μπαταριας που τελικα την υιοθετησαν και οι ιδιοι η την επικρατηση του html5 που ειχαμε εκεινο το δραμα με το flash, δεν ειναι τυχαια.
Μετα ρωτας που ειναι το VR... ενα ακομα τικ το οποιο απλα υπαρχει για να μαρκεταρει κατι και τιποτα αλλο. Ειμαι περιεργος να δω μια στατιστικη που να δειχνει κατα ποσο το VR ειναι κατι που αναζητα καποιος σε ενα κινητο. Θα μου πεις γιατι να μην υπαρχει. Να υπαρχει δεν λεω, κακο δεν ειναι, αλλα αν ειναι να υπαρχει να ειναι σωστο και με μια Α ποιοτητα.
Τελος το αν η ποιοτητα καποιων samsung βελτιωθηκε, (σε καμμια περιπτωση δεν εφτασε) αυτο ειναι ακριβως διοτι αλλαξαν αρδην την φιλοσοφια τους και ακολουθησαν αυτην της apple που ελεγε συμπαγης κατασκευη χωρις αλλαγες μπαταριας κλπ.
Το γεγονος ειναι ενα και ο καθενας μπορει να αγνοει τα μεν και τα δε αναλογα τις προτιμησεις του: τα iphone εχουν καλυτερο hardware και σιγουρα καλυτερο παντρεμα με το software. Ειναι κατι το οποιο δεν μπορει να ειναι πληρωμενοι ολοι οι δημοσιογραφοι και ολα τα benchmarks για να το διατυμπανιζουν με καθε review. Δεν πιστευω σε τετοιες θεωριες συνομωσιας. Και ιδιοις ομασι το S7 μου δεν ανταποκρινεται με την ιδια σβελταδα που κανει το 2 χρονων 6s μου.
Γενικα αυτο που καθε φορα που ανακοινωνει κατι η apple επικραττει η απαξιωση και το «σιγα το νεο», εγω προσωπικα το βρισκω ολιγον υπερβολη και κατιτοις bias. Ειναι μια εταιρεια που παντοτε οταν κυκλοφορουσε κατι ηθελε να λειτουργει και να λειτουργει με σκοπο να βελτιωσει την εμπειρια χρησης της συσκευης. Οχι απλα να πει οτι το εβγαλε γιατι επρεπε να το βγαλει απλα για να λεει οτι το εβγαλε πρωτη. Καινοτομια δεν ειναι μονο η ιδεα, αλλα και η σωστη υλοποιηση αυτης, η αναπτυξη τεχνολογιας τετοιας που να δινει ουσιαστικο νοημα στην ιδεα αυτη.
Ετσι οπως το βλεπω εγω το Χ δεν μπορω να βρω ενα σημειο που οι ανταγωνιστες του το ξεπερνανε εκτος και αν το VR ειναι το σημειο εστιασης της συζητησης και οχι ολα τα υπολοιπα features και το πως λειτουργουν σε σχεση με τα αλλα τηλεφωνα. Συν φυσικα ολα τα παρελκομενα οπως το 3d touch για πχ που δυστυχως τα αγνοουν αρκετοι.
Εγω δεν προσπαθω να πω οτι η apple ειναι η σουπερ εταιρεια ή οτι ολες οι αλλες ειναι γτπ. Απλα εχω θεμα οταν νιωθω οτι υπαρχει φαινομενο απαξιωσης, μονο και μονο για να βλεπω το ιδιο εργο στην συνεχεια: τους ανταγωνιστες να τρεχουν να φτασουν την apple. Βαζετε στοιχημα οτι οσονουπο θα ερθει το πραγματικο edge to edge display απο samsung μερια; Οτι θα γινει το νεο must? Εγω οχι.
Δημήτρη, το ρεπ ήταν επειδη έγραψες όλο αυτο απο την παραλία!!!! Respect!!!! :P
Από τότε που η Apple έχει μπει στα μυαλά των μαζών, ελέω iPhone, έχει αρχίσει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του περί "ιδεολογίας εταιρείας".
Για κάποιους παλιούς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, όχι γιατί είναι μάγκες ή εξυπνότεροι, απλώς γιατί έχουν πείρα.
Η Apple δεν είναι φιλανθρωπική εταιρεία. Μετάφραση: ότι βγάζει, το βγάζει με σκοπό το κέρδος.
Και μαντέψτε: όλες οι εταιρείες το ίδιο έκαναν πάντα. Απλώς η κάθε εταιρεία, μέσω του μάρκετίνγκ της, προσπαθεί (επιτυχώς/ανεπιτυχώς είναι άλλη κουβέντα) να προωθήσει αυτά που εκείνη θεωρεί "ελκυστικά χαρακτηριστικά" και να θάψει κάτω από το χαλί τα αρνητικά χαρακτηριστικά.
Δηλαδή είναι καλύτερη η Samsung που παρουσιάζει Bixby, του οποίου η ανάπτυξη είναι ΉΔΗ πληρωμένη από τον καταναλωτή (με την αγορά της συσκευής).......αλλά ακόμα ο Bixby είναι σε beta μορφή, ενώ οι αναλύσεις κάνουν λόγο ότι δεν μπορεί με ΤΙΠΟΤΑ να μάθει την αγγλική γλώσσα;
Η Microsoft ήταν καλή που επί σειρά που χρέωνε τα ΜΑΛΛΙΑ της για τα άθλια Windows, από την εποχή των 3.11 for workgoups έως σήμερα; Με τα μυριάδες bugs, προβλήματα κλπκλπ; Που τα βλέπει ένας χρήστης μια στο τόσο, αλλά ο επαγγελματίας ΙΤ τα ζει κάθε μέρα;
Άρα λοιπόν; Τι; Είχαμε συνηθίσει την MS να λειτουργεί έτσι επί δεκαετίες, απλώς λέγαμε "έλα μωρέ, δεν ξέρεις τώρα την MS; Πάντα τέτοια ήταν, μην δίνεις σημασία. Βάλε Windows αναγκαστικά, για να κάνεις όπως μπορείς την δουλειά σου".
Αυτό που θέλω να πω είναι: όταν κάνουμε κριτική, την οποία σαφώς και πρέπει να κάνουμε, ας την κάνουμε προς ΟΛΕΣ τις εταιρείες με τα ΙΔΙΑ κριτήρια. Όχι να αλλάζουν τα κριτήρια ανάλογα τις προτιμήσεις μας ή το ποιο OS μας βολεύει χρηστικά.
Όλες οι εταιρείες στοχεύουν στο πορτοφόλι μας.
Επίσης, όσο προχωράει η τεχνολογία ΤΟΣΟ λιγότερες γνώσεις έχει ο κόσμος. Η συνέπεια αυτού του συνδυασμού είναι να μην καταλαβαίνει τι εστί Apple Watch με δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων (Star Trek σε πλησιάζουμε), να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει Machine Learning (ακόμα και στον Mac μου υπάρχει και όλοι, μα όλοι οι Windows χρήστες μένουν με το στόμα ανοιχτό που τον δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά με ελληνικές + αγγλικές φωνητικές εντολές), να μην καταλαβαίνει την αμέτρητη τεχνολογία πίσω από το σωστό Face ID, να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει σωστό HDR με όλα τα πρότυπα, να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει APFS, να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει IBM Watson και Apple, να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει σωστό AR (έχω δει της Σονυ και γελάνε και τα τσιμέντα), γενικότερα ο μέσος καταναλωτής πλέον τα κέρατά του δεν καταλαβαίνει με λίγα λόγια.
Και να σας πω κάτι; Καλά κάνει και δεν καταλαβαίνει. Δικαίωμά του. Εκεί που αρχίζω και βγάζω φλύκταινες όμως, είναι όταν αρχίζει και έχει "άποψη". Ναι, να χέσω την δημοκρατία, όλοι έχουμε άποψη και υποχρεωτικά πρέπει να την σεβόμαστε. Αλλά κάποια πράγματα έχουν και τα όριά τους. Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. Έχω μεν κάποιες γνώσεις από τα παλιά, αλλά απέχω καιρό τώρα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να εκφέρει άποψη, γιατί στα μάτια κάποιου που κατέχει το άθλημα θα φαίνομαι σαν μαλάκας (και θα είμαι κιόλας).
Εντάξει Val, από όλα όσα έγραψα εσύ στάθηκες κυριως στο VR. Το οποίο ήταν μόνο μια πρόταση και το συνδύασα με το AR.
Και ναι υπάρχει ποιοτική πρόταση στα κινητά, gear VR λέγεται, είμαι κάτοχος και το απολαμβάνω .
Όλα τ' άλλα, όλα αυτά που μας παρουσίασε χθες η Apple με το X και τα ξέρουμε τα έχουμε ξαναδεί χρόνια τώρα σε άλλες συσκευές, πέρασαν στο ντούκου. Μόνο το face id έχει σημασία και δείχνει πόσο μπροστά είναι αυτή η εταιρια...και ότι οι αλλοι απλά ακολουθούν...
Μην το συνεχίσω ομως, όπως είπα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Προτιμας τα προϊόντα της Apple και καλά κανεις, δεν συμφωνώ με την υπεροχή που περιγραφεις, ειδικά στο hardware( δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής το hardware μιας συσκευης) και έγραψα νομίζω κάποια επιχειρήματα για αυτό...
Όποιος το πάρει τελικά ας το χαρεί, τουλάχιστον είναι μια διαφορετική συσκευή από το 8 που πανω κατω είναι το ίδιο πράγμα με τα προηγούμενα.
Ακριβώς επειδή ΔΕΝ είναι μόνο έτσι ξερά η CPU είναι πολύ μπροστά η Apple. Μαγικές λέξεις: big.LITTLE endian. Μετάφραση: χτίζω εθνικές οδούς για το μέλλον (όχι απλό δρομάκι).
Στο iPhone7 οθονη 720p και κατι και 1080p στο plus όταν η QHD είναι κανόνας τόσα χρόνια ακόμα και σε κινέζους. Κάμερα που ούτε για πλάκα δεν φτάνει αυτές των HTC11, S8, Pixel. Η κάμερα του 8 και και X θα συγκριθεί με αυτή του note8 και των συσκευων που θα βγουν αρχες του επομενου χρονου, όχι με περσινά μοντέλα.
Ασύρματη φορτιση; τώρα. Amoled; τώρα. Αδιαβροχοποιηση; πέρισυ.
Στερεοφωνικα ηχεια; της πηρε καμποσο καιρο. Ακόμα και τα gestures όλοι λένε από χθες ότι είναι αντιγραφή από το Ν9. Swipe up για home button, φοβερά πράγματα...
Υπεροχη στο hardware λοιπόν...αλλα το face id είναι το μέλλον, η Ιονια οδός που εγκαινίασε πρόσφατα ο Τσίπρας...εγινε Λευτέρη...
Δεν χρειαζεται ρε συ να σταθω καπου... στο πρωτο σου ποστ εξισωσες λιγο πολυ το Χ με mid end κινεζιες... ε κανονικα δεν επρεπε να γραψω κατι παραπανω απο το να σου πω οτι ειναι υπερβοληαυτο το πραγμα καθε φορα.
Κυκλοφορει κατι η apple και ειμαστε μαλλον ολοι εμεις που εχουμε iphone χαζοι γιατι με μια κινεζια των 100-200 ευρω μπορουμε να εχουμε την ιδια εμπειρια πανω κατω...
Κατα τα αλλα μου λες οτι εγω επιλεγω να αγνοησω πραγματα που μου λες, ενω εσυ απλα αναγαγεις οποιοδηποτε εξοφθαλμοφανες προτερημα του κινητου, ως "δεν με νοιαζει"... αλλα πραγματα που μπορει να αναφερθουν/εχουν αναφερθει, απλα ειναι δεδομενο οτι θα απαξιωθουν και αυτα...
Εδω μονο απο εικονες και βιντεο εβγαλες συμπερασμα με σιγουρια και ειλικρινεια μαλιστα οτι ποιοτικα το S8+ σου, ειναι καλυτερο απο το iphone X. Ε δεν ειναι ολιγον αλλαζονικη δηλωση αυτη? Περισσοτερο με denial μοιαζει στην πραγματικοτητα...
Στην τελικη ουτε εμενα με νοιαζει ειλικρινα δεν εχω μετοχες καμμιας εταιρειας, χρησιμοποιω και τις 2 πλευρες του ιδιου πανω κατω νομισματος, εχω μια Α αποψη που προφανως ειναι δικη μου και δεν χρειαζεται να συμμεριζεται κανεις, αλλα η καραμελα των mid-end κινεζιων, του "τιποτα νεου" μοιαζει σαν να ειναι αποκλειστικη μανια της android κοινοτητας εδω και χρονια, κατι που τουλαχιστον ουτε οι χρηστες, ουτε οι reviewers ουτε τα ψυχρα benchmarks δειχνουν να συμφωνουν.
Τωρα ή ολος ο κοσμος ειναι ηλιθιος, ή οι reviewers ειναι ολοι πληρωμενοι ή και τα 2 μαζι ή πολυ απλα αναλισκομεθα στις ιδιες δηλωσεις ισοπεδοτικου και απαξιωτικου χαρακτηρα.
Ο καθενας οτι αγαπαει, και δεν υπαρχει καλυτερο πραγμα απο τον ανταγωνισμο (μιας και η apple προφανως εμπνεεται και αντιγραφει επισης), αλλα δεν προκειται πειστει κανεις οτι η apple ειναι μια εταιρεια που ξαφνικα ειναι για γελια.
Ειναι η ιδια εταιρεια του Steve Jobs με την ιδια τιμολογειακη πολιτικη, το ιδιο μαρκετινγκ, την ιδια πανω κατω φιλοσοφια και την ιδια πρακτικη εφαρμογη. Και ναι ειναι ακομα το benchmark στο high end φασμα της αγορας.
ΥΓ: Κατι εξτρα, απο που κι ως που δινουμε το 6 μηνων προβαδισμα στην Samsung? Δεν το καταλαβα πως προεκυψε αυτο? Απο που κι ως που το Χ δεν πρεπει να συγκριθει με το S8 αλλα το επομενο μοντελο? Γιατι να μην λειτουργει αναποδα αυτο? Γιατι το επομενο μοντελο της Samsung πρεπει να συναγωνιζεται το προηγουμενο της apple και οχι το αναποδο? Ειναι κατι που πραγματικα δεν καταλαβα πως εγινε κανονας ξαφνικα...ή μαλλον καταλαβαινω, διοτι οπως ειπα και πιο πανω, ειναι το benchmark.
Δεν ειπα ρε συ οτι το X ειναι μια μετρια συσκευη ή οτι μπορει να συγκριθει συνολικα ως κινητο και ποιοτητα με τις Κινεζιες. Ούτε για αστείο αυτό...σε συγκεκριμένα features απλά αναφερθηκα.
Αντίθετα ξαναλέω είναι ένα υπέροχο κινητό. Το όλο σκεπτικό μου έχει να κάνει με τα καινούρια πράγματα που παρουσιασε και που κατα τη γνωμη μου επρεπε να εχει κανει απο καιρο. Το face id σαφώς και είναι κάτι για να γίνει ντόρος αλλά δεν είναι η καινοτομια που ανοίγει το δρόμο στο μελλον. Αντίθετα κάποια πράγματα πιο βασικα και πιο χρησιμα για την καθημερινη χρηση και εμπειρία έλειπαν και τα υιοθετεί τώρα με το Χ.
Πχ για πολύ κόσμο είναι πολύ σημαντικό ότι πέρισυ αφαίρεσε τη θύρα ακουστικών...γιατι ειναι κατι που χρησιμοποιει η πλειοψηφια.
Ξαναλέω για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγουμαι:wow_dude:
Το Χ είναι ένα απόλυτα premium κινητό σαν σύνολο. Τελεια και παύλα. Εμένα δεν με ενδιαφερει για αγορά αλλά ενδιαφέρει κάμποσους...εκατομμυρια άλλους.
Το πρόβλημα μου είναι όταν η Apple προσπαθεί να παρουσιάσει ως κάτι ιδιαίτερο ή καινοτόμο κάτι που έχουμε ξαναδεί. Και το κανει συνεχεια αυτο. Στο Χ λοιπόν δεν βλέπω κάτι που δεν υπάρχει ήδη πέραν του face id. Το οποιο μενει να δουμε πως θα ειναι τελικα.
Όσον αφορά τη διαφορά στο εξάμηνο που λες, το λεω με τη λογικη οτι η samsung θα προσπαθήσει να χτυπήσει το νέο iPhone με το s9, όπως με το s8 πήγε να ανταγωνιστεί το iPhone7.
Ή ακόμα και με το Note8 που βγάζει τώρα και ένας βασικός στόχος είναι να κόψει πωλήσεις από το iPhone. Όχι το s8.
Στις αρχές του 2018 θα θελήσει πχ να παρουσιάσει έναν νέο exynos που θα ανταγωνιζεται τον Α11 ο οποίος απ' ότι είδα σε 1-2 sites κανει πλακα με τους υπαρχοντες επεξεργαστες. Και με τη σειρα της η Apple του χρονου τετοιια εποχη θα παρουσιασει τον Α12 που θα υπερεχει και παλι. Καλως ή κακως ετσι καπως παει το πραγμα ολα αυτα τα χρονια απο τη στιγμη που υπαρχει αυτή η χρονική διαφορα που οι εταιριες βγαζουν τις νεες ναυαρχιδες τους. Το ιδιο ισχυει και για την καμερα κτλ....