Ε μετά υπάρχει και η ms...
Printable View
Ε μετά υπάρχει και η ms...
Ας έχει και 549. Που είναι το κακό; Θεωρείται ακριβό για ένα μηχάνημα που θα το κρατήσεις 3-4 χρόνια σίγουρα; Εδώ κάθε χρόνο βγαίνουν κινητά παραπάνω από χιλιάρικο και ο κόσμος πάει και τα αγοράζει day one. Τι συζητάμε ακριβώς;
Σαφώς ο καθένας θα δώσει τα λεφτά του εκεί που θέλει. Εμένα μια χαρά μου ακούγονται τα λεφτά και θα πάρω και τις 2 κονσόλες day one μόλις βγουν. Το χόμπι μας είναι εξάλλου.
υποτιθεται οτι θα ειναι "χειροτερη" σαν κονσολα απο το Χ αλλα θα εχει και αρκετα πιο φτηνα τωρα αν παει στα 500 αντι για 400 που ακουγεται τοσο καιρο θα υπαρχει θεμα. εγω αν δεν κανω λαθος το ps4 το πηρα 500 με 2 gamepad και killzone ενω σκετο εκανε 400 τωρα αν μου πεις σκετο 500...ε θα ξενερωσω λιγακι ειδικα αν το series X απο διπλα μου το πλασαρει ο αλλος στην ιδια τιμη ή 50€ πιο ακριβα
Εσένα μπορεί να μην σε απασχολεί αλλά μιλάμε για πολλά ψυχολογικά φράγματα που πρέπει να ξεπεράσει κάποιος μέσος αγοραστής για να το αποκτήσει. Το πρώτο είναι των 400, μετά των 450 και τέλος το πιο βαρύ των 500. Αν μάλιστα συνυπολογισει κάποιος επίσης το ψυχολογικό "βάρος" ότι ήδη θεωρείται η πιο αδύναμη next Gen κονσόλα και πάει να πιάσει τιμή ίδια με τον ανταγωνισμό, μην πω ότι αν το πάει στα 550 η Sony, μπορεί άνετα να σκάσει μύτη το Series X στα 500 και το πανηγυρακι της τιμής να είναι αντίστροφο από την προηγούμενη γενιά.
Επίσης, δεν χωράνε συζητήσεις και Συγκρίσεις με τα κινητά κλπ. Είναι άλλη αγορά, άλλη χρήση, το κουβαλάς μονίμως επάνω σου για δεκάδες εφαρμογές. Οι κονσόλες είναι ένα συγκεκριμένο φιξ προϊόν που κάθεται σε ένα μέρος και ασχολείσαι με αυτό υπό προϋποθέσεις. Εσύ και άλλοι μπορεί να δίνουν και χιλιάρικο για μια καλή κονσόλα, το θέμα είναι η πλειοψηφία που το παίρνει για να παίζει 2 με 3 συγκεκριμένα παιχνίδια τον χρόνο και έως εκεί πόσα δίνει; Μην μιλήσουμε για τους γονείς που πάνε για το παιδί τους και θα βλέπουν κοντά ένα μηνιάτικο μπροστά τους, προφανώς θα λοξό κοιτάξουν και αν δεν έχουν μέχρι τώρα PS4 θα πάρουν αυτό και θα περάσει μιση γενιά τουλάχιστον έτσι.
Αντιλαμβάνομαι το να μην θέλει να πουλήσει με χασούρα, κάτι που ήδη της έχει κοστίσει πολλά σε R&D. Επιθυμητό να θέλει ίσως και κάποιο κέρδος αλλά ας τα βάλει κάτω και ας τα υπολογίσει τι θέλει και πότε το θέλει και τι μπορεί να προσφέρει ο ανταγωνισμός. Έχει και 2 γενεές πίσω να δει πως πήγαν και γιατί. Πιστεύω ότι μέχρι τα 450 θα πάει καλά στα 500 θα ζοριστεί πιθανόν λίγο στην αρχή αλλά θα μπορέσει να ανακάμψει. Στα 550 θα φάει γιούχα όπως το PS3 στην αρχή και μετά θα περιμένει να περάσει η μισή γενιά και να έχει φάει δύο τρία price drops πριν πάρει πραγματικά μπροστά. Ωστόσο δικαιολογουνται τα ποσά αυτά από αυτά που περιμένουμε;
Από αυτό Slay:
Quote:
"GPUs process hundreds or even thousands of wavefronts; the Tempest engine supports two," explains Mark Cerny. "One wavefront is for the 3D audio and other system functionality, and one is for the game. Bandwidth-wise, the Tempest engine can use over 20GB/s, but we have to be a little careful because we don't want the audio to take a notch out of the graphics processing. If the audio processing uses too much bandwidth, that can have a deleterious effect if the graphics processing happens to want to saturate the system bandwidth at the same time."
https://www.eurogamer.net/articles/d...tech-deep-dive
Βέβαια, τι εννοεί ως "game" κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να εννοεί το game security ή το I/O (Inputs), sound effect και ένα σωρό άλλα.
Λάθος μου - θα το συμπληρώσω στο post μου παραπάνω το source. Sorry.
Πάντως αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι με το Tempest ο Cerny θέλει να πετύχει, κατά την άποψή μου κάνοντας repurposing/modifying ένα CU είναι:
α) Κατάλληλες τροποποιήσεις, ώστε να μην χρειάζονται να γίνονται reserve 4 CU όπως στα PC (Steam)
β) Να μην κλειδωθεί ένας CPU πυρήνας, πάλι όπως γίνεται στα PC (άλλωστε εκεί αν θες αλλάζεις και προς καλύτερη CPU), μιας και το cost/benefit σε μια κονσόλα είναι ανελαστικό.
γ) Να μην βάλει χέρι κανείς εκ των grafix programmers σε αυτό το CU για άλλες χρήσεις πέραν του ήχου. :D
Με 500 ευρώ θα υπάρχει πρόβλημα...δεν μιλάω για ακόμα παραπάνω.
Πρέπει βέβαια να δούμε τι θα κάνει και ο ανταγωνισμός, σε τι τιμή θα βγάλει το XSX η MS.
Όσον αφορά την μειωμένη παραγωγή, αυτο είναι ανησυχητικό νέο. Απ'οτι κατάλαβα ο λόγος για αυτό δεν είναι ο covid-19.
Η προπαραγγελια αρκετό καιρό πριν ίσως θα είναι η λύση για κάποιον όπως εγώ που θέλω την κονσόλα day1.
Μάλλον ο λόγος ΕΙΝΑΙ ο ιός απλώς δεν το λένε.
Εικασία: αν σε κάθε PS5 η Sony μπαίνει μέσα ή έστω είναι χωρίς κέρδος = αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη παραγωγή θα μειώσει την αξία της μετοχής.
Πως γίνεται να μην μειωθεί;
Με (ευνοϊκότατο = χαμηλού επιτοκίου) δανειάκι από Ιαπωνική τράπεζα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
Επειδή όμως ουδείς ξέρει τι σκατά θα γίνει με τον ιό, και παράλληλα, ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία ισορροπεί σε μια τρίχα (και γνωρίζει ότι σε λιγάκι θα γκρεμοτσακιστεί), τα δάνεια είναι αμφίβολα, ενώ το πιο σίγουρο είναι ότι η μετοχή της θα γ@μηθεί.
Οπότε just to be safe, αφήνει η Sony να "διαρρεύσει" ότι........."αν δείτε κάπως ακριβούτσικο ή/και σε λίγα κομμάτια το PS5 μην παραξενευτείτε"..........μπας και κάπως φρενάρει την πτώση μετοχής που έτσι κι αλλιώς θα βιώσει (όπως αρκετές εταιρείες, είναι αναπόφευκτο).
ρώτησα γιατι έγραψες...
που έρχεται βέβαια σε αντίθεση με αυτό που έγραψες τώρα.Quote:
To συγκεκριμμένο CU, κατά το ήμισυ, θα λειτουργεί και για graphic workloads.
Με τα αλλα που αναφέρεις συμφωνώ, ειναι σαφές οτι θέλουν να αποδεσμεύσουν πόρους απο την CPU.Quote:
γ) Να μην βάλει χέρι κανείς εκ των grafix programmers σε αυτό το CU για άλλες χρήσεις πέραν του ήχου. :D
Ας δούμε πρώτα έναν λόγο αγοράς νεας κονσόλας, και η τιμή και η διαθεσιμότητα έπονται.
Αν είναι να μας πασάρουν ένα κάρο Remaster και cross-platform με μικροβελτιωσεις τότε το ps4 θα έχει πολύ ψωμί ακόμα.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Θα ελεγα να μην δινουμε και πολυ σημασια σε τετοια αρθρα για διαθεσιμοτητες και τιμες. Με βαση αυτα που εχω δει και για τις 2 κονσολες και καποια λογικα αλματα πιστευω οτι ισχυουν τα παρακατω:
1. Οι καινουργιες κονσολες θα ειναι πιο ακριβες στο λανσαρισμα τους απο τις προηγουμενες λογω components, αρχιτεκτονικης και κατασκευης
2. Η ms θα ειναι 49-99 δολλαρια/ευρω ακριβοτερη (δικο μου λογικο αλμα βαση αυτων που εχω δει και για τους 2)
3. Η sony με τιποτα δεν θα περασει το φραγμα των 499, λογω τραγικης εμπειριας με ps3
4. Θεωρω οτι η sony δεν θα ανακοινωσει τιμη και κυκλοφορια πριν απο την ms, για να σιγουρεψει το 2.
^^ Κάτι τέτοια video/άρθρα δεν αντέχω ώρες - ώρες από το DF.
25 λεπτά βίντεο βασισμένα, όπως γράφουν στο description τους σε:
Πριν καν μάθουμε καν τι νοείται ως enhanced performance level.Quote:
PS4 backwards compatibility is coming to PlayStation 5 and while it's currently uncertain how many games - and which games - will run with enhanced performance levels, John Linneman and Rich Leadbetter have a range of titles they're itching to test on the new hardware
Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι αν θα δούμε και στις κονσόλες AI upscaling ως επιλογή αυτή τη γενιά - να τρέχεις σε χαμηλότερη ανάλυση τα παιχνίδια και να τα κάνει upscale έτσι ώστε να εξοικονομούνται πόροι.
https://youtu.be/YWIKzRhYZm4
Θα ήθελα να το δω γιατί ό,τι βλέπω στο PC είναι αρκετά εντυπωσιακό και νομίζω θα βοηθούσε σε πολλά σενάρια τις κονσόλες.
Θα ήταν και πολύ χρήσιμο αν ξεκινούσαν να το ενσωματώνουν εταιρείες σε διάφορα ports που γίνονται, ως επιλογή πάντα.
https://youtu.be/4W9JQ5FH9Zg
___
Επίσης κάτι άλλο, άκυρο....
Έχω αρχίσει να ψιλο-έχω "μεγάλες απαιτήσεις" από τα exclusives της Sony για τα πρώτα χρόνια της κονσόλας. Ο λόγος είναι ότι όπως διάβαζα σήμερα, έχουν να ανακοινώσουν μεγάλο παιχνίδι από το 2017 που σημαίνει ότι είναι πολλά στα σκαριά. Περιμένω να γίνει μια έκρηξη γενικά με το reveal των παιχνιδιών, με διάφορα IPs τα οποία δεν θα καθυστερήσουν να κυκλοφορήσουν.
Το βάζω εδω αν και αφορά τις κάρτες της Nvidia, αλλα δεν πιστευω οτι η AMD εχει κάποια μαγική λύση. Τα συμπερασματα μου εως τώρα για το Ray Tracing.
1. Χρειάζεται παιχνίδι με χάλια γραφικά για να δειξει "την αξία του", σε μηχανες που εξομοιώνουν την ray tracing συμπεριφορα το ωφελος ειναι μικρο.
2. Φυσικα και χρειάζεται τροποποιηση στον κωδικα για να παιξει, δεν ειναι καμια λυση on/off
3. Το κόστος στην χρήση του μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, γιαυτό μάλλον είδαμε τον Cerny να μας λεει οτι το εχει μεν το PS5 αλλα δεν ειδα κανέναν τρελό ενθουσιασμο για αυτο.
4. Θα ειναι σχεδον αδυνατον να το δουμε σε 4Κ αναλύσεις.
https://www.youtube.com/watch?v=DD0nHDb5_bE
Ουτε εμενα με εχει τρελανει οτι εχω δει απο RT, αλλα νομιζω οτι με καταλληλο optimization στο PS5 θα δουμε σωστη εφαρμογη φωτισμων/αντανακλασεων.
Πιθανον θα τους γλυτωνει χρονο οταν απλωνουν τον φωτισμο στο παιχνιδι, και απο κει και περα φανταζομαι οτι μπορουν να αφηνουν καποια κομματια baked και αλλα με real time αλληλεπιδρασεις(ειδικα αυτα που βρισκονται κοντα σου), το οποιο θα μπορουσε να γινεται με dynamic τροπο.
Στο τελικο αποτελεσμα ας πουμε θα μπορουσαμε να βλεπουμε full ray tracing, ενω στην πραγματικοτητα να ειναι πολυ περιορισμενο. Αλλωστε ολα τα παιχνιδια illusion προσπαθουν να επιτυχουν by default. Δεν ειναι οτι θα νιωσουμε ασχημα αν τεχνικα σε αριθμους το RT δεν ειναι full στο κλαδακι του δεντρου στα 500 μετρα.
Πιστευω οτι στα exclusives θα δουμε σωστο φωτισμο που θα δειχνει σχεδον στο full του σωστος. Δεν σημαινει οτι θα ειναι βεβαια. Aλλα who cares.
Υπάρχουν παιχνίδια με δυνατα γραφικά όπως το metro exodus και το control όπου το RT είναι εξαιρετικό . Ότι το κόστος χρήσης είναι μεγάλο είναι δεδομένο και έχει ενδιαφέρον να δούμε την υλοποίηση της amd αν και κρατάω μικρό καλάθι και ποιο πολύ νομίζω την διαφορά θα την κάνουν τα studio της Sony ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Συμφωνω με οσα λετε, θα πρεπει βεβαια να δωθει λιγος χρονος να δουλεψουν πραγματικα πανω στην τεχνολογια οι ομαδες και μετα θα μπορουμε να βγαλουμε πιο ασφαλη συμπερασματα για το αν αξιζει η οχι. Προς το παρον εχουμε μεμονωμενα παραδειγματα που απλα δειγματιζουν την τεχνολογια, δεν νομιζω ουτε στο battlefield ουτε στο control ουτε στο call of duty οι devs να δουλεψαν με βαση το RT. Τωρα που θα υποστηριζεται μαζικα απο το hardware θα δουμε τι ψαρια πιανει.
Ακομα και για την αναλογια κοστους/αποδοσης μπορει να ισχυει αυτο, δλδ καποιες ομαδες να το χρησιμοποιησουν πιο εξυπνα και να μην ρουφαει τοσα resources.
οπτικα σε παιχνιδια real word δε νομιζω να εντυπωσιαστουμε...δεν ειναι οτι δεν εχουμε δει αντανακλασεις και σκιες σε παιχνιδια στο παρελθον...απλα ισως να ειναι πιο ευκολο στο development οταν το περασουν στις game engines...
Θα βγουνε σιγουρα και παιχνιδακια tech demos ουσιαστικα, φουλ στις μεταλλικες επιφανειες, αντανακλασεις σε νερο της βροχης κτλ....καπως θα πρεπει να εντυπωσιασουν για να πουλησουν το hardware...
Ας πουμε το detroit στο πενιχρο απλο ps4, δεν ειχε φανταστικο φωτισμο και αντανακλασεις? Θα μπορουσε ομως να κανει η quantic dream αυτο που εκανε, σε πιο open world κοσμο?
Οπως και να χει για μενα παντα εξαρταται απο τους developers και οχι απο την τεχνολογια....π.χ η naughty dog και η santa monica παλι θα κανουν παπαδες....
Μακάρι να ισχύει, όπως εξάλλου έγινε με τα PS4 Pro και PSVR,
μην περιμένουμε πάλι κανέναν μήνα όπως το 2013.
PS5's Launch Aiming to Be Simultaneous Worldwide
http://www.pushsquare.com/news/2020/...eous_worldwide