Ποιο iPad έχεις Παύλο?
Printable View
Το καινούργιο.
Guys, από που κατεβαζετε ringtones για το iPhone; Δε μιλάω για jail broken συσκευές.
Εγω εχω βαλει το Ringtone #1 στο κινητο και φτιαχνω μονος μου ringtones και εχει και καποια προκαθορισμενα που τα θεωρω αθλια... LOL.
A, φτιάχνεις μόνος σου, ε;;; Ούτε που θυμάμαι πως γίνεται αυτο... :P :P
Μπορεις να κανεις και μονος σου (πριν 10' εκανα ενα) αλλα μπορεις να κατεβασεις και καμια εφαρμογη απο το store.
εγώ έμπαινα στο audiko.net και έβρισκα.Πλεόν εδώ και 1,5 χρόνο έχω τον ίδιο και δεν έχω ασχοληθει περαιτέρω.
Η Αρχή: Η Ιστορία της Apple ξεκινάει με τους δύο Steve, τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak. Δύο φίλοι μεγαλωμένοι με τόσο διαφορετικό τρόπο ζωής, όπως και το σλόγκαν μετέπειτα της εταιρείας τους “Think Different”.
http://www.retrocomputers.gr/images/...history_11.png
H ιστορια της Apple, ενα ενδιαφερον αρθρο απο το "δικο" μας ελληνικο site retrocomputers.gr
http://www.retrocomputers.gr/2012-04.../apple-history
Καλημερα!
Απο εχθές το πρωί η μπαταρία του iPhone μου πέφτει συνεχώς. Φανταστείτε ότι τωρα ειναι στο 76% χωρις να χρησιμοποιήσω σχεδόν καθόλου τη συσκευή. Έχω απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Δε ξερω τι άλλο μπορει να φταιει... Καμία ιδέα;
Καποιο app πρεπει να εχει κολησει και να τραβαει ζουμι απο την μπαταρια σου. Σβησε ολα τα app που τρεχουν στο background. Αν κατεβασες κατι εχθες καηνουργιο σβηστο εντελως. Παρατηρησε επισης στους δεικτες χρησης εαν εχεις την ιδια ακριβως ωρα στο used time και standby time.
Πριν 2-3 βδομάδες μου το είχε κάνει μια φορα και μένα.Εκεί που χρησιμοποιουσα το Goggle Maps που συνήθως για τέτοια χρήση μου τρώει 10%-15% είχε πέσει στο 50% ενώ το είχα φουλ φορτισμένο..
Το μόνο διαφορετικό που είχα κάνει εκείνη την μέρα ήταν το ότι το είχα φορτίσει από την πρίζα ενώ πάντα το φορτίζω από τον υπολογιστή..
Πάντως δεν μου έχει ξανασυμβεί από τότε κάτι παρόμοιο(φτου φτου φτου :P )
Αφού κλείσεις ο,τι εχεις ανοιχτό κάνε και ένα restart.
Επισης μπορεις να δοκιμάσεις αυτα εδω για πιο γενική χρήση
Δημήτρη, αυτο ηταν το πρωτο που σκέφτηκα, αλλα δε ειναι αυτο τελικα. Στους δείκτες, αν πήγα σωστα, είχα ακριβώς τα ίδια.
Δεν ειναι οτι δε μου το εχει ξανακάνει, αλλα μια στο τόσο. Εξαιρετικά σπάνια. Τωρα εχει κρατήσει δυο μερες. Αναγκάζομαι να του εχω συνέχεια τη θήκη με τη μπαταρια και μόλις αυτή τελειώνει, να το ξαναφορτιζω.
Το έκανα και αυτο. Το πρωτο που δοκίμασα.
Τα υπολοιπα τα εχω υπόψιν. Αλλα...
αν ειναι ακριβως οι ιδιοι οι δεικτες εχεις θεμα, ειναι κλασσικη περιπτωση του προβληματος γι αυτο στο ειπα αλλωστε. hard reset, recharge στο φουλ και δες αν θα συνεχισει.
in other news παρουσιαστηκαν τα νεα macbook pro, ipad , ipad mini και το ΤΕΡΑΣ Macpro το οποιο ειναι οτι πιο καινοτομο εχει παρουσιασει η apple σχεδιαστικα εδω και πολυ καιρο...
επισης, αναβαθμιστε ολοι στα Mavericks, το νεο λειτουργικο συστημα, που μολις σημερα κυκλοφορει και μαλιστα... δωρεαν ;)
Θα το βαλεις και στο "παλιο";
Επισης, το εβαλα και αλλου αλλα...
http://cdn.arstechnica.net/wp-conten...e-mba62@2x.png
8-)
^^ Το σκεφτομαι σοβαρα. Επιβεβαιωνω την μεγαλη βελτιωση της μπαταριας και το ΕΠΙΚΟ memory management...
το μηχανημα το εχω καψει... του εχω ανοιξει ολες τις εφαρμογες, παιζω 4 διαφορετικα 1080ρ βιντεο σε 4 διαφορετικα desktop, εχω ανοιξει 20 tabs στο safari και το μπ...λο δεν λεει να αρχισει να κανει paging!!! Ειναι πολυ εντυπωσιακο... ουτε ενα beachball ουτε τιποτα.
Επιτελους ενα OS με αξιοπρεπες memory management.
Πολυ ενθουσιασμενος με την αποδοση. Θυμιζει Snow Leopard μονο που ειναι ακομα πιο γρηγορο και efficient.
Θα δω πως θα παει και αν ειναι τα σχολια των χρηστων σε παλαιοτερους υπολογιστες καλα θα πορχωρησω και στην αναβαθμιση του γεροντα.
Επισης πλεον το οικοσυστημα ειναι ακομα καλυτερο απο ποτε...
κοιτας κατι στο Mac? Πρεπει να φυγεις? Πατα ενα κουμπι στειλτο στο κινητο σου στο ipad οπου θες. Ψαχνεις να βρεις διευθυνση και δρομολογιο για μια διαδρομη στους χαρτες? Στειλτην κατευθειαν στο κινητο και ειναι ετοιμη να αρχισει να σου λεει τις οδηγιες χωρις να αγγιξεις καν ποτε το κινητο σου.
Δεν χρειαζεται καν να ενωσεις τα καλωδια για τις συσκευες. Οτι αλλαζεις στο iphone παει στο mac και οτι αλλο εχεις. Εχεις ενα ραντεβου? Θα χτυπησει σε ολα τα μηχανηματα, βαζεις ενα reminder? Θα χτυπησει και θα συγχρονιστει με ολα. Γινοταν και πιο παλια μερικα απο αυτα, πλεον ομως ειναι ακομα πιο παιχνιδακι.
γαματο.
με λίγα λόγια δηλαδή, ότι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνουν οι απανταχού χρήστες των Windows ε;
άλλωστε μιλάμε για άλλη υπεροχή, αυτή των "παραθύρων"...ειλικρινά, I feel pity for those poor souls.
Απίστευτο το πόσο "πίσω" είναι. Είτε λέγεται παράθυρα 7 είτε 8, είτε ότι αλλο θες. Έτη φωτός η διαφορά μεταξύ OSs πλέον. Και δεν υπάρχει ουδεμία δικαιολογία πια.
Πέθανα στα γέλια: απλά, τσάμπα.
ΠΑΡΤΑ! (μωρή άρρωστη) :D
Λοιπον.... κατεληξα να κατσω μεχρι τις 5 το πρωι ξυπνιος ασχολουμενος με τα Mavericks στο retina macbook
Λιγο πιο αναλυτικες εντυπωσεις:
Memory Management
Ετη φωτος μπροστα απο οποιοδηποτε τωρινο OS εχω ασχοληθει προσωπικα. Τα Mountain Lion μοιαζουν αστεια μπροστα του. Το κορυφαιο ειναι οτι σου δειχνει οτι χρησιμοποιει ΟΛΗ τη RAM που εχεις. Αρχικα ανησυχεις γιατι σκεφτεσαι οτι δεν εχεις ελευθερη ραμ, αλλα φυσικα εισαι λαθος. Το συστημα ειναι πολυ εξυπνο. Πρακτικα και με 4 GB Ram θα δεις σχεδον την ιδια αποδοση με ενα μηχανημα με 8 ή με 16 οπως το δικο μου. Το για ποτε μπαινει μια εφαρμογη σε hybernation για να δωσει τους πορους του συστηματος σε μια αλλη ειναι πραγματικα ταχυτατο. Εγω δεν καταφερα να δω beachball περα απο καποιο ασχετο σημειο στον finder το οποιο ειναι glitch απο αυτα που διαβασα σε φορουμ. Ενω βλεπεις ολη την μνημη να χρησιμοποιειται τελικα νιωθεις οτι οχι μονο σου φτανει... αλλα σου περισσευει κιολας και σκοτωνει αυτο το καταραμενο OCD του "που πηγε ολη η ραμ μου??".
Finder
Finder tabs.... enough said!! Επιτελους τερμα τα 30305 παραθυρα ταυτοχρονα ανοιχτα για να μετα φερεις αρχεια ή να δεις αλλους φακελους. Ειναι κατι που πραγματικα αλλαζει τον τροπο με τον οποιο μπορεις να διαχειριστεις ολα σου τα αρχεια ευκολα, συμμαζεμενα και γρηγορα. Πολυ ωραιο επισης το ποσο ευκολο ειναι να κανεις πλεον tag τα αρχεια σου αναλογα με το πιο θεωρεις πιο σημαντικο και να τα εχεις αμεσα διαθεσιμα με ενα κλικ ανεξαρτητα του με τι ασχολεισαι εκεινη την στιγμη. Eπισης.... FULL SCREEN FINDER! :D
Safari
Tρομερη βελτιωση ειδικα στο δικο μου μηχανημα (retina macbook) που στο παρελθον ειχε αρκετα θεματα με scroll lag (εξου και χρησιμοποιουσα webkit safari). Πλεον ολα αυτα ειναι παρελθον, ο browser ειναι πιο γρηγορος απο ποτε, καταναλωνει σημαντικα λιγοτερους πορους απο οτι στα Mountain Lion, εφτιαξαν ακομα και το history/tabs και γενικοτερο περιβαλλον σε σχεση με τον παλιο που ειχε θεματα. Πλεον αφαιρεσα εντελως το webkit καθως απο οτι φαινεται δεν μου χρειαζεται τιποτα αλλο. Εχω και τον Chrome για καβαντζα. Επισης τα swipes σε προηγουμενη σελιδα δεν απαιτουν πλεον να ξαναφορτωσει εξαρχης η σελιδα εκεινη οπως γινοταν στα Mountain Lion , αλλα πλεον ειναι οπως στο iphone οπου η προηγουμενη σελιδα ειναι στην μνημη. Αυτο αλλαζει αρκετα το ποσο ευχαριστα μπορεις να πλοηγηθεις στο νετ.
Maps
Oπως ακριβως στο iphone/ipad. Το ωραιο ειναι οτι μπορεις οτι διαδρομη εχεις φτιαξει να την στειλεις κατευθειαν στην ιos συσκευη σου και εκεινη να αρχισει να σε καθοδηγει χωρις να αγγιξεις καν ενα κουμπι στο κινητο.
Battery Life
Σημαντικη βελτιωση που ερχεται σε συνδυασμο με το εξυπνο memory management. Πλεον οποιοδηποτε app δεν χρησιμοποιειται μπαινει σε hybernation, κραταει saved μια image εικονα και μολις το ξαναζητησει ο χρηστης επανερχεται (ακαριαια). Αυτο σημαινει οτι εκτος απο την μνημη, μειωνονται και ενεργειακες απαιτησεις του λαπτοπ. Πρακτικα δηλαδη βελτιωση στην ζωη της μπαταριας. Δεν το εχω τσεκαρει εντελως ακομα , αλλα οι ενδειξεις μου εδιναν 1-2 ωρες εξτρα χρησης σε σχεση με τα ML.
Multiple Displays
EΠΙ-FUCKING-ΤΕΛΟΥΣ!!!
Το πιο σπαστικο πραγμα στα Mountain Lion.... εχεις 2 μονιτορ? και θες στο ενα να εχεις full screen ενα application ή μια ταινια και στο αλλο μονιτορ να κανεις την δουλεια σου? Με τα Mountain Lion δεν μπορουσες.... ποσο σπαστικο... ποσο ηλιθιο εντελως... Πλεον μπορεις ομως και ειναι ολη η διαδικασια smooth και απολαυστικη. Ενα feature που πραγματικα ηθελα παρα πολυ...
Νοtifications
Εξελιχθηκαν και μοιαζουν ακομα πιο πολυ με την λειτουργεια στο IOS. Βολευει, αλλα προσωπικα τα περισσοτερα τα απενεργοποιησα γιατι δεν θελω να μου στελνουν γνωστοποιησεις εφαρμογες της πλακας... ενα ωραιο νεο feature ειναι οτι μπορεις να δεχεσαι ενημερωσεις και απο websites πλεον εφοσον παρεχεται αυτη η δυνατοτητα. Εισαι δηλαδη σε ενα φορουμ και εχεις ποσταρει καπου? Σου ερχεται notification οτι εχεις απαντηση.
Αpp Store
Eρχεται η αυτοματη ενημερωση και install (εφοσον το επιθυμει καποιος) των εφαρμογων, οπως και στο IOS. Πολυ χρησιμο για τυπους σαν και εμενα λολ.
iCloud
Πλεον ερχεται και στα Mac και κραταει αντιγραφα στο συννεφο για οτι θελει ο χρηστης. Πολυ καλο αφου κραταει τα βασικα settings και δεν χρειαζεται καθε φορα να πρεπει να τα ξανακανεις ολα απο τηναρχη. Επισης ολα πλεον μπορεις να τα μοιραστεις με οτι αλλη συσκευη εχεις με ενα κλικ.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ / STILL NEED FIXING:
Air Drop
Απαραδεκτο το Air Drop να μην ειναι universal και να ειναι μονο μεταξυ Mac και οχι για Ios συσκευες. Ελεος apple... εχεις φερει πλεον τα λειτουργικα σε αμεση συνεργασια μεταξυ τους και ξεχασες ΑΥΤΟ????? Προς το παρον μονο ios συσκευες μπορουν να ανταλλαξουν μεσω airdrop αρχεια και μονο Mac μεταξυ τους. Ελπιζουμε σε συγχωνευση.
Games
Αυτο δεν ειναι αρνητικο, αλλα θα χρειαστει καιρος για να φτιαχτει απο τους developers των παιχνιδιων. Εχω 2 games στο λαπτοπ Bioshock Infinite και Borderlands 2. Και τα 2 πλεον ειναι unplayable αλλα ειναι φυσιολογικο καθως πλεον με το καινουργιο οpengl των Mavericks και τους drivers χρειαζεται να βγουν updates.
Αυτα τα βασικα. Φυσικα υπαρχουν πολλα ακομη μικρα features που δεν ανεφερα και δεν προλαβα να δοκιμασω.
Γενικα πολυ ικανοποιημενος απο την αναβαθμιση. Νομιζω οτι η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε σχεση με τα Mountain Lion. Μιλαμε για μεγαλο upgrade. Και σε θεματα ταχυτητας, efficiency, memory, battery κλπ κλπ
Φυσικα ενα OS θελει χρονο για να δεις ποσο καλο ειναι ποσο σταθερο κλπ, αλλα πραγματικα τα Mavericks εχουν ολα τα φοντα να ξεπερασουν ακομα και τα Snow Leopard που μεχρι χθες θεωρουσα το καλυτερο λειτουργικο της Apple.
Σορρυ για το.... σεντονι-ποστ.
Καλημερες!