δεν άντεξα, κάθισα κι έγραψα κάτι για αυτό.
ήταν δύσκολο να αντισταθώ :D
Printable View
δεν άντεξα, κάθισα κι έγραψα κάτι για αυτό.
ήταν δύσκολο να αντισταθώ :D
Για λίγο help, οι τελευταίοι macbook pro φοράνε ssd ή όχι;
κανείς δεν φοράει απο την "μάνα" του, εκτός και αν κάνεις ειδική παραγγελία απο την Apple (αν πας στην apple.com και πατήσεις "buy" σε κάποιο MacBook Pro, τότε θα σε πάει σε μια σελίδα όπου μπορείς να παραμετροποιήσεις το μηχάνημα με έξτρα RAM, SSD, κλπ).
Οι μοναδικοί Mac υπολογιστές που έχουν SSD απο την φύση τους είναι μόνο τα νέα μοντέλα MacBook Air (για αυτό και πετάνε στο on-off, και γενικότερα για casual χρήση είναι διαμάντια, υπερ-φορητοί, υπερ-οθόνη και....Apple-υπερ-κόστος βέβαια. Ότι πληρώνεις - παίρνεις).
Κατάλαβα.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα πάρω air ή pro γιατί ναι μεν το θέλω για επαγγελματική χρήση και την σχολή αλλά όχι να χω θέμα ξέρω γώ να παίξω μια 720p ταινία ή κανένα παιχνίδι της blizz.......
Maximum 15 κατοστάρικα έχω δεδομένα.
1080p ταινίες και πχ. Wow σε μάξιμουμ σέττινγκς (για την ανάλυση οθόνης που παρέχεται), τα "μασάει" για πλάκα ένα MacBook Air 11.6 ή 13.3 ιντσών...
Γενικά τι προτείνεις εσύ air ή pro 13άρι; Καμιά σελίδα για pros cons;
Εκτός του wow φυσικά με ενδιαφέρουν sc2 και diablo 3 (όταν με το καλό έρθει) και από εκεί και πέρα απολύτως τίποτα από πλευράς gaming.
Ξέρω ότι η apple έχει δικά της office αλλά εγώ χρειάζομαι και χειρίζομαι τα κλασσικά office των win. Παίζει εγκατάσταση των office? Στο official os εννοώ όχι με dual boot και λοιπά. Δεν πρόκειται να μπουν win στο μηχάνημα. Θέλω να πειραματιστώ με κάτι εντελώς διαφορετικό γι΄αυτό και η μετάβαση πρωτίστως.
Η αγορά από που προτείνετε να γίνει; Λέω να πάω κατευθείαν isquare στο golden.....Επειδή δεν γνωρίζω τι και πως, παίζουν ετοιμοπαράδοτα ή θέλει κάποιο διάστημα για να έρθουν; Σε κανένα 15νθήμερο υπολογίζω να έχω τα γκάφρα για την δουλειά και σε ένα 20ήμερο να μου είναι απαραίτητη η χρήση φορητού.
ουσιαστικά Air και Pro 13.3 φοράνε το ίδιο hardware, με προβάδισμα σε ισχύ να έχει το 13.3 μοντέλο (τσέκαρε σελίδες με benchmarks αν θέλεις).
τα παιχνίδια που αναφέρεις σίγουρα θα τα παίζει καλά, στην ανάλυση της οθόνης του.
Επίσης, προσωπικά έχω (και κάθε μέρα δουλεύω με αυτό) το Word 2011, που είναι μέρος της σουίτας Office 2011, που έχει επίσημα εκδώσει η Microsoft.
Για την ιστορία, η ίδια η Microsoft ανέκαθεν έβγαζε και μία έκδοση για Mac OS, μόνο κάποια λίγα χρόνια στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας το είχε σταματήσει (δηλαδή απο το Office 2001 το βγάζει σερί....πχ υπάρχει το Office 2004, 2008 και τώρα 2011).
Ταχύτητα για το Word 2011, είναι σχεδόν ακαριαία (για να μην πω απολύτως ακαριαία), στον MacBook Pro 15.4 που έχω ημερομηνίας mid 2009 (Core 2 Duo 2.8GHz, 4 GB RAM, GeForce 9400M + 9600GT με 512MB GDDR3 RAM).
Απο εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι η αυτονομία της μπαταρίας και τι σόι θύρες / βύσματα θέλεις.
Όπως και να έχει να πάρεις μηχάνημα με την Thunderbolt θύρα, στο μέλλον θα με θυμηθείς (για εξωτερικά εξαρτήματα πάσης φύσεως, όχι μόνο σκληρούς, είναι η καλύτερη και...ήρθε για να μείνει στο τεχνολογικό τοπίο).
Άντε και καλή αγορά! (η οποία προτείνω να γίνει απο το εξωτερικό μπας και γλυτώσεις κανά φράγκο. Αν θες ντε και καλά απο εσωτερικό, ακολούθα το skroutz.gr και ΑΠΕΦΥΓΕ πάση θυσία τα "dedicated" μαγαζιά όπως Πλαίσιο/Mutlirama/Public γιατί είναι ΚΑΡΑ άσχετοι απο Mac, ότι σου πουν είναι ή λιγοστό - ανούσιο ή παραπληροφόρηση και επίσης απέφυγε την Systemgraph οι τύποι είναι εκμεταλλευτές στις τιμές και στην aftersales εξυπηρέτηση. Προτείνω όπως είπα, ή αγορά απο το εξωτερικό ή αν είναι για εσωτερικό απλά, πήγαινε στο φθηνότερο μαγαζί και γράψε στα @@ σου βιτρίνες και εξυπηρετήσεις, που έτσι κ αλλιώς είναι για τον φούτσο τελείως).
Ωραια,ευχαριστώ.Μάλλον για το air με βλέπω κυρίως λόγω ssd που με να superdriver και ενα magic mouse μου βγαίνει περίπου στα χρήματα που διαθέτω :-)
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Η apple ανακοινωσε επισημα το event για τις 4 Οκτωβριου!!
Ολο και πλησιαζει το νεο iphone...
ωραία. να είμαστε καλά, να έχουμε βρει δουλειά και του χρόνου παίρνουμε το iphone 6 :)
καλυτερα να πας σε ενα 15αρι pro με ι7 και να βαλεις τον ssd αργοτερα μονος σου, Οι ιντσες και ο επεξεργαστης δεν αλλαζουν μετα. Το mouse και τα αλλα τα παιρνεις και αυτα μετα αν ειναι. Βεβαια και παλι κοστιζει πανω απο δυο χιλιαρικα αυτο που λεω, οποτε... εσυ ξερεις αναλογα με το ποσα διαθετεις. Το 13 ειναι λιγο μικρο για μενα, οχι πως δεν ειναι καλο.
Εχω ενα MacBook Pro 15,4 i7 με θυρα Thunderbolt, αλλα δεν υπαρχει τροπος να την χρησιμοποιησω προς το παρον. Εχω βαλει στο ματι την καινουργια οθονη της Apple που συνδεεται με Thunderbolt.
Χωρίς mouse πως θα το χρησιμοποιήσω?Με το trackpad?I d rather shoot myself xexe.Δεν παίζει cent πάνω από 1500....
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Γιατι νομιζεις πως με το magicmouse θα μπορεις να παιζεις; Anyway μικρη η διαφορα, καπου 70 ευρω κανει, δεν γλυτωνεις και πολλα σε σχεση με την τιμη του υπολογιστη.
Εναν SSD σκλρο παντως τον και βαζεις μονος σου με κοστος απο 250 ευρω αν δεν κανω λαθος.
Παντως οτι mac και να παρεις θα αξιζει,
Καλη αγορα
το magic mouse ειναι ολα τα λεφτα, αλλα οπως λεει και ο criter δεν ειναι για gaming Chill. Ειναι οτι πρεπει για browsing και ολες τις αλλες λειτυοργιες αλλα ιτ σακς γουεν ιτ κομς του γκεημινγκ! :D
Μα ρε παιδιά το macbook ΔΕΝ θα είναι για gaming......απλά θα ήθελα να έχω και αυτήν την δυνατότητα αν ποτέ χρειαστεί και είμαι εκτός.
Το magic mouse προφανώς και δεν είναι για gaming, απλά με το trackpad εγώ δεν μπορώ ούτε να σερφάρω, οπότε με την αγορά του macbook αν δεν πάρω και ένα ξεχωριστό mouse θα ναι σαν να μην το πήρα.
Δεν μου απαντήσατε ακόμα στο εξής. Αν υπάρχουν air διαθέσιμα ή πρέπει να τα προπαραγγείλω; Θα πάρω αυτό με τον 128άρη ssd. Τα γκάφρα βρέθηκαν οπότε πιθανόν να πεταχτώ και τις επόμενες μέρες για την αγορά του. Η αγορά θα γίνει από το isquare του Golden.
Όντας άσχετος πρέπει να προσέξω κάτι κατά την αγορά;
Α και κάτι ακόμα. Τα κλασσικά stickάκια για internet "παίζουν" σε mac ή θέλει καμιά παπάτζα;
Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τηλέφωνο τα καταστήματα που εμπορεύονται Apple προϊόντα και να ρωτήσεις: "το τάδε λαπτοπ, το έχετε ετοιμοπαράδοτο;". Αν ναι, τηλεφωνική παραγγελία, αν όχι ευχαριστώ, γειά σας. Εγώ έτσι έκανα, και κατέληξα να πάρω το pro 13'' πριν ένα χρόνο από τα multirama (την τελευταία επιλογή μου απο τα μαγαζιά).
Αν δε δεις προκοπή, αναγκαστικά παραγγελία, από iSquare ή madmacs.
Το βρήκα ετοιμοπαράδοτο στο document στον Άγιο Δημήτριο (τουλάχιστον έτσι λέει το site τους, θα τους πάρω και τηλ την Παρασκευή γιατί μάλλον το Σαββάτο θα πάω για αγορά). Με βολεύει και σαν περιοχή οπότε μια χαρούλα.
Ανοίγουν και κατάστημα στην Γλυφάδα την Παρασκευή οπότε θέλω να πιστεύω πως θα έχουν απόθεμα.....
από την Document απέχω 500 μέτρα. Αν το πάρεις και περάσεις απο το σπίτι, θα φύγεις με 2-3 κιλά έτοιμες γνώσεις που θα σου κάνουν την ζωή σου εύκολη (απο το να ψάχνεσαι στο Internet), η μετάβασή σου Win --> Mac θα είναι αστεία και θα σε εξοπλίσω με ένα τόνο προγράμματα...
χρήσιμα προγράμματα και εδώ θέλουμε :D
Chill, join the club my friend :)
Καλά ρε Λευτέρ, νέα Σμύρνη δεν είσαι;
Θα σου έρθω όπως και δήποτε κάποια στιγμή αλλά όχι αυτό το Σάββατο, γιατί έχω χίλια μύρια στην περιοχή (από το να επιστρέψω την καφετιέρα μου σε κατάστημα της περιοχής γιατί μου χάλασε η Led της, μέχρι και Γαλλικά......εκεί κοντά θα κάνω :-p)
Δεν κάνω μετάβαση από win σε mac.......θα πορεύομαι και με τα δυο. Δεν πάω σε mac γιατί με κούρασαν τα win, πάω σε mac για να πειραματιστώ με κάτι νέο και να επεκτείνω το γνωστικό μου υπόβαθρο σχετικά με τα λειτουργικά (και για το showoff φυσικά αλίμονο xaxa).
Το τηλέφωνο μόνο φρόντισε να το χεις δίπλα γιατί όλο και κάτι θα χρειαστώ xaxa