Καλησπέρα! Με τη προσθηκη της καρτας (ALPHA AMERICAN EXPRESS) μου ηρθε κατευθείαν sms χρεωσης 1 ευρώ! Ξερει κανείς το λόγο;
Παλαιότερα με αλλές καρτες δεν μου το εχει κάνει.
Printable View
Καλησπέρα! Με τη προσθηκη της καρτας (ALPHA AMERICAN EXPRESS) μου ηρθε κατευθείαν sms χρεωσης 1 ευρώ! Ξερει κανείς το λόγο;
Παλαιότερα με αλλές καρτες δεν μου το εχει κάνει.
Δεν σε ειδοποίησε πριν το κάνει αυτό; Συνήθως οι εταιρείες χρεώνουν μκροποσά όταν βάζεις κάποια κάρτα για να αποφύγουν το φαινομένο κλεμμένων καρτών κλπ, έτσι λένε, δεν ξέρω πως ακριβώς το δικαιολογούν αυτό αλλά συνήθως σου το αναφέρουν όταν πας να δώσεις την κάρτα σου, το ίδιο κάνει και η MS στο windows store όταν πας να βάλεις την κάρτα σου για αγορά κάποιου δωρεάν προγράμματος. Τώρα πρόσφατα έβαλα κάρτα στο PSN δεν ενημερώθηκα για κάποια χρέωση, ίσως είναι πατέντα της American Express μιας και από όσο ξέρω είναι ολίγον περίεργη σαν κάρτα (στις προμήθειες, στα έξοδα, κλπ σε σχέση με άλλες και για αυτό πολλοί δεν τις δέχονται αν μπορούν να το αποφύγουν).
Μήπως η διαφορά είναι ότι η κάρτα που έβαλες της American Express είναι τύπου χρεωστική (αντλεί πόρους απευθείας από τον λογαριασμό σου) και όχι πιστωτική; Διαβάζω για παράδειγμα ότι στην πιστωτική κάνει τον απαραίτητο έλεγχο της ορθότητας της κάρτας αλλά δεν χρεώνει τελικώς το ποσό αυτό, στην χρεωστική το χρεώνει αυτόματα λόγω του τρόπου λειτουργίας της και λογικά σου το επιστρέφει εντός ολίγων ημερών. Αν είδα καλά υπάρχει περίπτωση να σε ξαναχρεώσει το ίδιο ποσό, οπότε μην ξαφνιαστείς, το πολύ πολύ πάρε τηλέφωνο το support. Αν όντως η κάρτα που έβαλες είναι χρεωστική/debit συνδεδεμένη με τον τραπεζικό σου λογαριασμό, καλό θα ήταν να την αφαιρέσεις και να μην την δίνεις για τέτοιου είδους χρήση, χρησιμοποίησε πιστωτική, προπληρωμένη ή αγόρασε από τα καταστήματα κάρτες με πόρους PSN. Άλλο να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σου και άλλο στην πιστωτική που στο κάτω κάτω της γραφής κάνεις και άρνηση των συναλλαγών μετά την ύποπτη κίνηση (μην κάνεις άρνηση για την συγκεκριμένη συναλλαγή, πιθανόν να κάνουν ban τον λογαριασμό σου θεωρώντας την κάρτα ως κλεμμένη).
Χθες έγραφα από το κινητό μου, σήμερα που το έψαξα λίγο παραπάνω βρήκα και το παρακάτω που έχει σχετικές πληροφορίες:
https://community.playstation.com/co..._1ou-QxKM.html
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Η κάρτα είναι χρεωστική, τραπεζικού λογαριασμού. Απλά σύνδεσα και Πειραιώς και Εθνικής χρεωστικη κ ποτε δε χρέωσε. Μετά βρηκα αυτό:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...555a7a78ca.jpg
Ποτε μα ποτε ξανά AMEX στις συναλλαγές μου.
Πέρασαν τόσες μερες και τίποτα δε μου επιστράφηκε!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Και χρεώσεων συνέχεια! Κάθε φορά που κανεις verify με τα στοιχεία τις κάρτας χρεώνει 1€.
Προσοχή, μη χρησιμοποιείτε AMEX για το ps store!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Εμένα πάντως δε με χρεώνει παρόλο που κάνω κι εγώ με AMEX τις αγορές μου.