Προσοχή: Πως να ξεχωρίζετε τα ψεύτικα &μη αυθεντικά Dualshock 3
Χθες είχα την ατυχία να αγοράσω από ελληνικό κατάστημα 2 χειριστήρια Dualshock 3 με ένδειξη Official Sony Playstation και κανονικές συσκευασίες και τελικά να αποδειχτούν μη γνήσια.
Να διευκρινίσω πως τα εν λόγω controllers είχαν διαφορά της τάξεως των 15 ευρώ (τελική τιμή 40 ευρώ) σε σχέση με αυτά που πωλούνται από μεγάλες αλυσίδες π.χ. Πλαίσιο και ήταν US VERSION.
Όταν μου κίνησε την περιέργεια η συσκευασία, ο μαγαζάτορας μου εξήγησε ότι ήταν εισαγωγή από Αμερική και για αυτό ήταν φτηνότερα. Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν, μόνο όταν γύρισα σπίτι και τα επεξεργάστηκα καλύτερα. Θεωρώ πως θα είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα ψεύτικο ή μη αυθεντικό PS3 Controller, γιατί διάβασα online ότι έχει γίνει μάστιγα, ειδικά με τα χρωματιστά controllers.
Ανέβασα και φωτογραφία, αλλά κατέγραψα κάποια κραχτά σημεία από τα δικά μου και παραθέτω τι πρέπει να προσέξετε:
- Διαφορετικό βάρος (είναι ελαφρύτερα)
- Έντονη matt υφή
- "Φτηνό" πλαστικό στις ενώσεις του χειριστηρίου
- Διογκωμένα ledακια (στο πάνω μέρος που δείχνει τους αριθμούς των controllers)
- Χαλαρά buttons και πολύ μαλακός σταυρός
- Ασύμμετρα analog sticks
- Ετικέττα (το πιο κραχτό δείγμα)
- To sticker έχει έντονους χαρακτήρες (fonts) και είναι κολλημένο περίεργα (ξεφεύγει σε σχέση με το πλαίσιο του χειριστηρίου)
- Η μικρή τρύπα πάνω δεξιά που είναι το reset button, δεν έχει τίποτα μέσα (μπορεί να φαίνεται το μέταλλο)
- Λείπουν μία ή πολλές τελείες από τη λέξη "I.T.E."
- Στα γαλλικά θα πρέπει να λέει "conforme a la" και όχι conformeala (ως μία λέξη)
- Στο κυκλάκι δεξιά με το UL, τα αυθεντικά έχουν ένα ακόμη μικρό χαρακτήρα από κάτω
- Στο κάτω μέρος η επωνυμία της εταιρείας έχει κενά και λέει Sony Computer Enter(κενό)tainment
- Το barcode στο τέλος είναι πολύ γυαλιστερό και έχει ίδια νούμερα (στην περίπτωσή μου που είχα 2 controllers)
http://i114.photobucket.com/albums/n...r/DSC_0015.jpg
http://i114.photobucket.com/albums/n...SC_0015mod.jpg
Το σίγουρο είναι ότι οι αντιγραφές έχουν γίνει πολύ καλές και εάν δεν είσαι έμπειρος ή παλιός gamer, δύσκολα θα καταλάβεις τη διαφορά.
Εμένα μου πήρε περίπου 1 ώρα και αρκετό ψαχούλεμα για να εντοπίσω τα "περίεργα".
Δείτε και αυτό το βιντεάκι που εξηγεί κάποια από αυτά κι ο τύπος:
[youtube]j4i8ChIoL7Y[/youtube]
Ελπίζω αυτό το post να είναι βοηθητικό για να μην πέσουν άλλοι θύματα!
EDIT: Τα πήγα πίσω σήμερα και πήρα τα χρήματά μου. Όταν του είπα ότι είναι απαράδεκτος που ξεγελάει τον κόσμο, υποστήριξε ότι φταίει ο προμηθευτής του κι ότι δεν είχε ιδέα blah blah.
Το διατάυτα είναι ότι ούτε ένα συγνώμη για την ταλαιπωρία δεν μου είπε και δεν τον κόβω να συγκινήθηκε. Σου λέει ένας με πήρε χαμπάρι, άλλοι 100 αγόρασαν.