View Full Version : Επί παντός επιστητού
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
17
the master
09-01-2013, 23:05
απιστευτο ρε φιλε!!!
Lefteris_X
09-01-2013, 23:12
δεν την παλευω, αργοτερα ισως βρω κουραγιο για συνεχεια γιατι ειμαι ξαπλανμε ασθμα βαρυ και γραφω απο το κινητο.
δεν είστε μόνο εσείς, υπάρχουν και άλλοι που τραβάνε ΠΟΛΥ μεγαλύτερα ζόρια (το φελέκι μου μέσα με τα κωλοτζάκια που καίνε ότι κωλοβρούν. Ρε φουσταριά, 10 λεπτά να νιώθατε τη μόνιμη αίσθηση πνιγμού και ασφυξίας και θα σας έλεγα αν ξανανάβατε τα κωλότζακα. Να βλέπατε την μάνα / πατέρα / αδερφό ή αδερφή ή ακόμα χειρότερα τα παιδιά σας, να "σβήνουν" σιγά σιγά λόγω αδυναμίας αναπνοής. Ελαφρώς ιδρώτας, μόνιμη ζαλάδα από την υποοξυγόνωση, μόνιμο "πανικό" στην καρδιά γιατί βαράει υπερωρίες λόγω έλλειψης οξυγόνου, κακός έως άκυρος ύπνος, παίρνεις γερή ανάσα για να παράξεις φωνή και αυτή λίγων δευτερολέπτων. ΓΑΜΩ το τζάκι σας μέσα. Ευθέως πλαγίως, στα 4, όπως θέτε.)
the master
09-01-2013, 23:15
τι εγινε?
μα ειναι σιγουρο οτι καποιος θα αρρωστενε απο αυτο αφου λεμε ειναι τραγικη η κατασταση και ιδιαιτερα τη νυχτα,,,δε ξερω γιατι
Lefteris_X
09-01-2013, 23:26
δεν είμαι άρρωστος με την έννοια της ίωσης ή κρυολογήματος.
έχω μόνιμη βαριά κρίση άσθματος για πάνω από 10 ώρες. Απόλυτα τέλειος συνδυασμός, καθώς είμαι τελείως μόνος στο σπίτι: αν σε κάποια φάση συμβεί λιποθυμικό επεισόδιο (κάτι όχι σπάνιο όταν ξεμένεις από αέρα).......απλά θα γίνει η σαρκοφάγος το σπίτι μου! Τόσο απλά. Self service. Πως να πάω στο νοσοκομείο άλλωστε, αφού όντας flat out δεν έχω αισθήσεις και δεν υπάρχει αυτές τις μέρες κάποιος κοντά ώστε να με δει (μπλε και ακίνητο), να με φορτώσει σε κανά αμάξι και να με πάει στο πλησιέστερο ν/μείο για κορτιζόνες και ίσως τραχειοτομή.
πω πω, ωραία πράματα ε;
να βάλουν και άλλο ξύλο στο τζάκι μωρέ οι άνθρωποι για να ζεσταθούν;
έλα μωρέ, λίγοι έχουν βαρύ αλλεργικό άσθμα, στα @@ μας, ας πεθάνουν αργά και βασανιστικά από πνιγμό.
the master
09-01-2013, 23:29
πω ρε συ μαμησε τα,,,
ειναι γενικα πολυ μπλεγμενη η κατασταση...
απο οτι ακουω δεν ειναι μονο τα τζακια,,,
πολλοι χρησιμοποιουν ακαταλληλα ξυλα και μαλιστα αναβουν φωτιες οπου να ναι...
ειλικρινα δε ξερω τι να πω...
Lefteris_X
09-01-2013, 23:30
ΒΟΗΘΕΙΑ
να πεις, όσο πιο δυνατά μπορείς.
(γιατί εγώ δεν μπορώ)
Dragonpaul
09-01-2013, 23:35
Περαστικα, Λευτερη....
the master
09-01-2013, 23:36
Τι βοηθεια, λες και υπαρχει κανεις που θελει να βοηθησει εδω...
τεσπα ρε συ προσεχε και περαστικα
Lefteris_X
09-01-2013, 23:51
παιδιά ευχαριστώ, αλλά έχω ήδη πλακωθεί στην κορτιζόνη και δεν τα βλέπω καλά τα πράματα στην εξέλιξη.
έχω αρχίσει να συγκεντρώνω όποιο τηλέφωνο φίλου μένει σχετικά σε κοντινή περιοχή, για να τον ενημερώσω από τώρα, ότι αν κάποια στιγμή του κάνω αναπάντητη, θα είναι επειδή ούτε καν να μιλήσω δεν θα έχω ανάσα και να σπεύσει να με πάει σηκωτό στο νοσοκομείο αναφέροντας τι φάρμακα ήδη έχω λάβει και ποιες αλλεργίες έχω.
βέβαια κάπως δύσκολο, γιατί η ζαλάδα έχει αρχίσει να κάνει θολούρες και στην όραση...τέσπα ευχαριστώ και πάλι. Το γεγονός ότι βλέπω κάπως και πληκτρολογώ σημαίνει ότι έχω κάποιες λιγοστές ανάσες ακόμα. Το βράδυ δεν ξέρω τι θα γίνει. Ειλικρινά (πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που το έχω πει στην ζωή μου), έχω αρχίσει (ελαφρώς) και φοβάμαι.
Κοίτα καιρό που διάλεξε ο.... (ρε λέτε; μπας και έχω ψωνίσει ήδη one way ticket και δεν έχω πάρει χαμπάρι ότι είμαι στο check-in; )
the master
09-01-2013, 23:56
μη λες τετοια ρε συ, κουραγιο
δεν ειχα ιδεα οτι μπορει να γινει κατι τοσο εντονο απο τα τζακια
εχω τζακι αλλα δεν το αναψαμε καθολου φετος,,,αλλιως τωρα θα ειχα ενοχες!
Dragonpaul
09-01-2013, 23:58
Πραγματικα, αν καποιος εχει προβλημα, αυτο μπορει να επιδεινωθει ασχημα με αυτη την ατμοσφαιρα...
Ρε συ, μη κουραζεσαι περαιτερω και κοιτα να ηρεμησεις λιγο.
Lefteris_X
10-01-2013, 00:10
κι όμως φίλε, έτσι "αναχωρείς για ταξίδι" με το κωλο-αλλεργικό-άσθμα. Είναι ύπουλο. Και σε βαριές κρίσεις πολλών ωρών......νιώθεις σε κάποια φάση πολύ πνιγμό.......τίγκα........και μέσα στην ζάλη και κορυφωμένη ασφυξία, αισθάνεσαι μια γλυκιά υπνηλία......και χαλαρώνεις σα να χάνεσαι σε ένα όμορφο ύπνο / όνειρο........μόνο που δεν συμβαίνει αυτό, απλά κάνει σιγά σιγά shutdown ο εγκέφαλος λόγω ασφυξίας και εσύ απλά έχεις ξεπεράσει τον διάδρομο του check-in, με πολύ δύσκολες πιθανότητες.......επιστροφής, αν δεν σε βρει κάποιος να σε πάει στο ν/μειο (που και πάλι, δύσκολο να σε προλάβουν).
αυτά τα ξέρω από 7 ετών, όταν με επισκέφθηκε το αλλ. άσθμα και μου τα είχαν μάθει οι γιατροί: ΠΟΤΕ να μην μείνεις εντελώς μόνος σου, σε τέτοιες περιπτώσεις. (μου έμαθαν και self service τραχειοτομή με στυλό Bic....οπότε ότι λέω δεν το λέω έτσι για πλάκα, προετοιμασμένος είμαι έτσι κι αλλιώς)
εμ, αυτά είναι "επί παντός επιστητού"
εύχομαι να μην βιώσει / βιώνει ΚΑΝΕΙΣ κάτι παρόμοιο - παρεμφερές ΠΟΤΕ στην ζωή του και στα παιδιά του. ΠΟΤΕ. Από την ψυχή μου το λέω προς όλους σας, άσχετα αν έχουμε αντιπαρατεθεί, πάνω από όλα είμαι άνθρωπος όσο μπορώ πιο πολύ.
ΥΓ: η πλάκα; δεν με έχουν πληρώσει ακόμα από τη δουλειά και εργάζομαι δήθεν ως εξωτερικός συνεργάτης = μηδέν ασφάλιση. Άρα και να θέλω να πάω νοσοκομείο, δεν μπορώ. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ βρε δε γμιέται και το ticket. Γκαρσόν, φέρε 2.
ΥΓ2: Παύλε, σε χιλιοευχαριστώ για τον ενδιαφέρον. Κάθομαι λιγάκι εδώ όσο κινούνται δάκτυλα και βλέπουν καθαρά τα μάτια, λόγω παρέας. Δεν περίμενα να το πω αυτό ποτέ στην ζωή μου, γράφοντάς το με πληκτρολόγιο. Αλλά καμιά φορά ανάμεσα σε 4 ντουβάρια, και το να μιλάς υποθετικά με άλλους ανθρώπους πίσω όλοι από οθόνες, είναι έστω και μια μικρή ψευδαίσθηση.
Φιλε εισαι καλα? σε ποια περιοχη μενεις? Στειλε μου π.μ. αν μπορεις.
the master
10-01-2013, 00:56
χριστε μου τωρα εχει απιστευτη υγρασια,,,
σταζει νερο απο τους τοιχους!!!
the master ο Lefteris βρηκε ?
the master
10-01-2013, 01:18
βρηκε τι?
Χιλια συγνωμη, βγηκε απο εδω εννοουσα.. μιλατε? ειναι οκ?
the master
10-01-2013, 01:39
δεν τον ξερω εξω απο το φορουμ,,,δεν εχω ιδεα!
Αν το δει ο ιδιος η καποιος που τον ξερει ας μας ειδοποιησει κι εμας. Ελπιζω να ειναι καλα το παλικαρι..
the master
10-01-2013, 01:42
και γω ρε φιλε,,,
καλα μη βιαστουμε να τον κλαψουμε κιολας ετσι μπορει να πηγε για υπνο λογικα!
Ναι εννοειται, δεν το ειπα ετσι απλα να ξερουμε οτι ειναι καλα ο ανθρωπος!
δεν είστε μόνο εσείς, υπάρχουν και άλλοι που τραβάνε ΠΟΛΥ μεγαλύτερα ζόρια (το φελέκι μου μέσα με τα κωλοτζάκια που καίνε ότι κωλοβρούν. Ρε φουσταριά, 10 λεπτά να νιώθατε τη μόνιμη αίσθηση πνιγμού και ασφυξίας και θα σας έλεγα αν ξανανάβατε τα κωλότζακα. Να βλέπατε την μάνα / πατέρα / αδερφό ή αδερφή ή ακόμα χειρότερα τα παιδιά σας, να "σβήνουν" σιγά σιγά λόγω αδυναμίας αναπνοής. Ελαφρώς ιδρώτας, μόνιμη ζαλάδα από την υποοξυγόνωση, μόνιμο "πανικό" στην καρδιά γιατί βαράει υπερωρίες λόγω έλλειψης οξυγόνου, κακός έως άκυρος ύπνος, παίρνεις γερή ανάσα για να παράξεις φωνή και αυτή λίγων δευτερολέπτων. ΓΑΜΩ το τζάκι σας μέσα. Ευθέως πλαγίως, στα 4, όπως θέτε.)Σεβαστό το πρόβλημα σου και περαστικά αν και δεν είναι κάτι που περνάει και δεν ξανάρχεται αλλά για το θέμα δεν φταίει αυτός που ανάβει το τζάκι.
Όταν δεν έχει για να δώσει 1,30-1,40 για πετρέλαιο και τζάκι θα ανάψει και τα σεμεδάκια της πεθεράς μαζί με την πεθερά θα ρίξει μέσα αν δεν έχει ούτε σωστά ξύλα να πάρει προκειμένου να ζεσταθεί.
Άλλοι πρέπει να δουν το θέμα αλλά αυτοί απ'ότι διάβασα είπαν ότι δεν έχουν περιθώρια για μείωση της τιμής του πετρελαίου οπότε τα μόνα περιθώρια που έμειναν είναι της υγείας μας.
Κουράγιο σε σένα και σε όλους όσους υποφέρουν με την κατάσταση αν και σε λίγο καιρό όλοι θα έχουμε πρόβλημα αν συνεχιστεί αυτό το χάλι.
Lefteris_X
10-01-2013, 11:32
Καλημέρα παιδιά.
Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας.
Εντελώς τυχαία, είμαι εδώ και μπορώ να ποστάρω. Πως έγινε και η θεά τύχη μου χαμογέλασε, δεν το ξέρω. Μάλλον δεν ήταν η ώρα μου εχτές το βράδυ;
Η κατάσταση είναι άθλια. Το βράδυ, ψιλολιποθυμούσα μερικές φορές (την μια με θυμάμαι να πάω να σηκωθώ από τον καναπέ και η επόμενη εικόνα ήταν κάτω στο πάτωμα μπουρδουκλωμένος με την καρέκλα του γραφείου). Το άσθμα χτύπησε κόκκινα, και η κορτιζόνη μου έδινε λίγο ανάσα. Μόνιμος ιδρώτας, πολλά νεύρα (όχι τσαντίλα, αλλά ταχυπαλμία λόγω φαρμάκων και έλλειψης οξυγόνου). Καθαρός ύπνος, γύρω στην 1 ώρα.
Αν με πάει έτσι και σήμερα πρωί-μεσημέρι-απόγευμα, πολύ δύσκολα θα βγει το βράδυ, επειδή ήδη οι άμυνες του οργανισμού έχουν πέσει εντελώς (λόγω ταλαιπωρίας, κορτιζόνης και αυπνίας 48 ώρες).
Νικόλα, όσο αφορά το πετρέλαιο, τα κραξίματα που ρίχνω ΔΕΝ είναι γιατί καίνε οι περισσότεροι ότι βρουν. Είναι γιατί προτιμούν να καίνε ότι βρουν ΑΝΤΙ να κατέβουμε ΟΛΟΙ κάτω, να τελειώνουμε με αυτό το πανηγύρι της "κυβέρνησης". Αντιθέτως, αυτό που βλέπω είναι η επέκταση, της νοοτροπίας της "πάρτης μου να είναι καλά" που μας έφτασε στα σημερινά χάλια, σε "η πάρτη μου να επιβιώσει και στα @@ μου για τον διπλανό". Ε, όχι ρε φίλε. Μην καις ΤΙΠΟΤΑ, ώστε να αρχίσεις να κρυώνεις, ΜΠΑΣ και έτσι ξεσηκωθείς.
Αυτό εννοούσα. Όχι να πεθάνουν συνάνθρωποί μου από το κρύο. Αλλά να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το κρύο όπως βρουν και να αντιμετωπίσουν αυτούς που προκαλούν όλα τα δεινά.
Και τώρα που γράφω ανά 30 σεκς - 1 λεπτό βήχω λόγω αίσθησης ασφυξίας. Σε τέτοι σημείο που έχω γδάρει τον λαιμό μου, και θα αρχίσω σε λίγο να έχω ΚΑΙ "λαιμά". Ε, να χέσω. Το σπίτι είναι κλειστό επί 24ώρου, γιατί μυρίζει καρβουνίλα κανονική (σαν κάποιος να καίει χαρτιά ή κάρβουνα εντός του σπιτιού μου). Φαντάζομαι άλλους ανθρώπους με περισσότερο άσθμα από εμένα, και μου έρχεται από την μια να βάλω τα κλάματα και από την άλλη να αρπάξω την καραμπίνα και να πάω στην Βουλή. Και ότι γίνει.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Για το σημερινό βράδυ, δεν ξέρω τι θα γίνει. (και η πλάκα, δεν έχω πει σε κανέναν τίποτα, παραμένω εντός οικίας παρέα με τους τοίχους)
βρε δε γμιέται. ότι γίνει. σιχτήρι πια. κουράστηκα, ειλικρινά.
Nikoladim
10-01-2013, 12:26
Λεφτέρη τι να πω περαστικά και από εμένα. Έχεις κάποιον κοντά σου ώστε ότι συμβεί να τρέξει να σε βοηθήσει?
Lefteris_X
10-01-2013, 12:35
ευτυχώς - δυστυχώς (?): όχι.
ΥΓ: βρε Τάσε! Ή Λέφ ή Λευτέρης! (πλάκα σου κάνω, σιγά μην κολλάω στην ορθογραφία, το ενδιαφέρον μετράω το ανθρώπινο. Και σε ευχαριστώ πολύ).
Dragonpaul
10-01-2013, 13:04
Λ, καλημέρα!
Μήπως να πας σε ενα νοσοκομειο και να μην περιμένεις να δεις τι θα γίνει απλα; Έτσι οπως τα περιγραφεις, ειναι σοβαρά τα πραγματα...
Lefteris_X
10-01-2013, 13:17
όντως είναι πολύ σοβαρά τα πράματα, σε σημείο που και για να κινηθώ (πχ σηκώνομαι από τον καναπέ), πρέπει να πάρω γερή ανάσα, ώστε να κινηθεί το σώμα = πολύ λίγο οξυγόνο.
για δημόσιο νοσοκομείο, το πιθανό είναι να πεθάνω, καθώς για την δική μου περίπτωση απαιτείται άκρα αποστειρωμένο δωμάτιο, και μονόκλινο, με συνεχή παρακολούθηση τιμών οξυγόνου και ασφυξίας από γιατρους / νοσοκόμες (τα έχω ζήσει παιδάκι).
σε ιδιωτικό (όχι όποιο να' ναι, συγκεκριμένες κλινικές) ναι ΟΚ, θα είμαι. Αλλά:
α) δεν έχω ασφάλεια εδώ και 2 χρόνια από την εργασία.
β) δεν έχω τόσα χρήματα όσα θα απαιτήσει το ιδιωτικό άνευ ασφάλειας.
γ) ευτυχώς που πέρασε ο πατέρας το πρωί και μου άφησε 3-4 φάρμακα (το ένα από αυτά κοστίζει 40 ευρώ).
1.000.000 ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
θα προσπαθήσω να το παλέψω (μου αρέσει που το λέω ως επιλογή κιόλας, λες και μπορώ να επιλέξω κάτι άλλο) μόνος μου.
Καλημερα και περαστικα Λευτερη, κουραγιο και μην σε πιανει πανικος. Καπνος ειναι και θα φυγει και θα περασει κι ο χειμωνας. Καταρχην να σου πω οτι χρησιμοποιω ξυλοσομπα απο φετος αν και απο περυσι χρησιμοποιουσα μονο τζακι για θερμανση και με μια ηλεκτρικη θερμαστρα τυπου "κουκουναρας" η οποια χαλασε. Ο λογος που το κανω ειναι φυσικα ο οικονομικος αφενος αλλα και η ζεστη που βγαζει ενα τζακι ή μια ξυλοσομπα δεν υπαρχει! Ζεσταινεσαι πραγματικα! Μενω μονος μου σε διαμερισμα και δεν με συμφερει να αναβω καλοριφερ για ολο το σπιτι, οποτε και εβαλα μια ενεργειακη ξυλοσομπα ενεργειακης αποδοσης 77%. Δηλαδη εχει και δευτερογενη καυση και δεν βγαζει σχεδον καπνο και την καυση την αποδιδει σε ζεστη μεσα στο χωρο του σπιτιου. Αντιθετως ενα παραδοσιακο τζακι βγαζει που λιγοτερη αποδοση και η περισσοτερη θερμοτητα χανεται με τον καπνο εκτος του σπιτιου απο την καμιναδα.
Οι δικοι μου, τωρα που χιονισε και κανει πολυ κρυο, τελικα εβαλαν πετρελαιο, ομως κοστισε πολυ ακριβα. Για 800 λιτρα 1000 ευρω... Ελεγξα και εκτιμησα την καταναλωση και ειδα οτι για ενα διαμερισμα, για μια ημερα και για 6 ωρες λειτουργιας, καταναλωσε σχεδον 10-20 λιτρα, βαλε κατω ποσα κοστισε δηλαδη...
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα παρτακια, αν και ισχυει αυτο που λες, αλλα ειναι τετοιες οι τιμες που ακομα και καποιος που εχει την δυνατοτητα να βαλει πετρελαιο, δεν το κανει γιατι δεν συμφερει.
Κατα τα αλλα και σχετικα με το θεμα της αιθαλομιχλης, οπου εχει παρει τεραστιες ανυσηχητικες διαστασεις, συζητιεται πολυ και βγαινει συμπερασμα οτι φταινε τα τζακια και οι ξυλοσομπες, εψαξα καποια πραγματα πληροφοριακα και εχω κανει καποιες διαπιστωσεις.
Γινεται λογος μονο για τους ριπους απο τα καυσοξυλα και κανενας λογος για ρυπους απο το πετρελαιο. Προσφατα νομιμοποιησαν την χρηση πετρελαιου κινησης στα ΙΧ αυτοκινητα στις μεγαλες πολεις ενω απαγορευονταν για λογους ριπανσης μεχρι τωρα. Δηλαδη αυτο δεν επιβαρυνει το νεφος;
Η καυσιμη βιομαζα που υπαρχει διαθεσιμη στην αγορα(αυθονη), μπρικετες και pellets, δεν ειναι παντα πιστοποιημενη και υπαρχουν σιγουρα και πολυ κακης ποιοτητας εως ακαταλληλη οπου δεν μπορει ομως να ξερει ο καθε καταναλωτης τι καιει. Την ευθηνη την εχουν οι προμηθευτες, θα πρεπει να γινουν ελεγχοι.
Τα σπιτια παλια, πριν διαδωθει το πετρελειο σαν καυσιμο για κεντρικη θερμασνη, εκαιγαν μονο ξυλα μπορει και καρβουνα και οι εκπομπες των ρυπων στο καπνο ηταν μεγαλυτερες απο τις σημερινες και κανενας δεν επαθε τιποτα.
Η φωτια τα καιει ολα και η σταχτη εχει και απολυμαντικες ιδιοτητες. Τα αρχαια χρονια ειχε γινει μια επιδημεια στην Αθηνα και ο Περικλης εδωσε εντολη να αναψουν ολοι φωτιες στα σπιτια τους και αναψαν και μεγαλες φωτιες σε διαφορα σημεια της Αθηνας και η επιδημεια εφυγε.
Τεσπα δεν προσπαθω να δικαιλογηθω, νοιωθω μια ευθηνη ειλικρινα και σιγουρα ο καπνος ειναι βλαβερος, αλλα νομιζω θα πρεπει να ειναι το κεφαλι καποιου πανω απο την καμιναδα για να παθει κατι. Η μυρωδια της "τζακιλας" δεν νομιζω να ειναι προβλημα Λευτερη, δεν ειναι κατι καινουργιο το καυσοξυλο, το πιο παραδοσιακο απο ολα ειναι απο την εποχη που ανακαλυφθηκε η φωτια.
Αν σε ξαναπιασει τιποτα υπολογισε με και εμενα να σου συμπαρασταθω και να ερθω να σε "απεγκλωβισω" με μηχανακι καθως πρεπει, για να σε χτυπαει και ο αερας στο προσωπο και να σε παω στο βουνο να πιουμε και καφε :) Μονο που εκει που θα παμε θα εχει και τζακι :P
Λευτερη περαστικα,δεν εχεις σε καποιο συγγενικο προσωπο να πας να μεινεις?
Lefteris_X
10-01-2013, 13:30
Σε 1000ευχαριστώ βρε συ, για όλα.
Δεν κράζω, το ξαναλέω τους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν.
Κράζω το ότι ΔΕΝ κάνουμε τίποτα συλλογικά, και αντιθέτως, υπομένουμε τον θάνατό μας σιγά σιγά (οικονομικό, κοινωνικό, επαγγελματικό, σωματικό, ψυχολογικό).
EDIT: ευχαριστώ και εσένα Πάρη, ειλικρινά. Όχι δεν έχω κάπου να πάω, άσε κιόλας που είμαι περήφανος γμώ το φελέκι μου και κάποια ξαδέρφια που λέμε "ένα γεια" 1 φορά το χρόνο, δεν θέλω να πάω με κακομοιρέ στυλ. Αδέρφια δεν έχω, τους γονείς δεν τους έχω ενημερώσει επ' ακριβώς τι παίζει, φοβούμενος μην μου πάθουν τίποτα. Τέλος πάντων, πιστεύω ότι αναστάτωσα το φόρουμ με τις μλκίες μου (δηλαδή που κάθομαι και σας πρήζω με τα δικά μου). Δεν είναι χώρος για τέτοια νομίζω. Εδώ ο κόσμος μπαίνει να ανταλλάξει απόψεις, να γελάσει, να συζητήσει. Όχι για τα δικά μου. Σόρρυ παιδιά. (αλλά συνήθως σε πολύ βαριές καταστάσεις υγείας, γίνομαι softy...)
Ευτυχως εισαι εδω και γραφεις αδερφε ! Αν μπορεις επικοινωνησε μαζι μου με π.μ. για το που μενεις κλπ!
Dragonpaul
10-01-2013, 14:51
Λευτέρη, δημιουργησα το thread γι' αυτόν τον λόγο ακριβως. Πες ο,τι θες και no worries.
Η συμβουλή μου, πάντως, ειναι να μιλήσεις σε κάποιο κοντινό σου, οποίος και να ειναι αυτός...
the master
10-01-2013, 15:02
μιας και εδω μπορουμε να πουμε οτι θελουμε θα πω και γω κατι
ειναι δυσκολο να παλευεις με τον εαυτο σου
^^ Aυτο ειναι πολυ ευκολο... το δυσκολο ειναι οταν χανεις...
the master
10-01-2013, 15:27
το θεμα ειναι οτι αφου παλευεις με τον εαυτο σου δε γινεται ουτε να νικησεις ουτε να χασεις...
τεσπα εχω μαθημα,,,λολ!
DJTaurus
11-01-2013, 21:17
@@ :P
Bobby Knight - angry motivation speech - - YouTube
Dragonpaul
12-01-2013, 15:08
Μολις καταφερα τρια (!) πιατα καρμποναρα....!!!!!!!! ΤΡΙΑ!!!!!!!!!! Λογικα, αυριο το μεσημερι θα ξαναφαω....
Lefteris_X
12-01-2013, 15:15
φάε και καμιά σαλάτα πρασινάδα, γιατί με τόσο μακαρόνι σε βλέπω στουμποτέξ.
υπερωρίες στο θρόνο με εκφράσεις προσώπου "αρρρρργκ".
Dragonpaul
12-01-2013, 15:26
Ασε... Δε φανταζεσαι...
Καλύτερα εσύ;
Lefteris_X
12-01-2013, 15:32
από άσθμα, ε, μετά από τόση κορτιζόνη / στεροειδή (όπως λέγονται, όχι τα "γυμναστηριακά" ) έχει ηρεμήσει.
Το "κουλό" της υπόθεσης είναι ότι από εχτές έχω πυρετό 37,5 ΟΣΑ Depon Maximum και αν έχω καταβροχθίσει (8 το σύνολο). Ε, πάει 37,4. wtf?
σήμερα ήμουν στο "τσακ" να βγω έξω, με έβαλε στην πρίζα ο ήλιος......αλλά με σταμάτησα, μήπως και τα κάνω χειρότερα και μετά γίνει χοντρή μ@λ@κία!
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
πάντως, κι εμένα τα μακαρόνια προκαλούν τσιμεντοποίηση του εντέρου και μετά γίνεται...ΤΟ "game of thrones" όσο δεν πάει.
Dragonpaul
12-01-2013, 15:38
Ok, απλά πρόσεξε το λίγο μην έχεις αλλά...
Οσο για τα υπόλοιπα, απλά LOLOLOLOLOLOL!!!!!
MAN - YouTube
(Το μόνο μειονέκτημα αυτού του πολύ ωραίου βίντεο στο να περάσει το μήνυμά του -που είναι η καταστροφική παρουσία του ανθρώπου στον πλανήτη- είναι ότι είναι φτιαγμένο από ανθρώπους. Δηλαδή, οι άνθρωποι είναι ικανοί και για τα καλύτερα.)
pitsirikos.net
Dragonpaul
14-01-2013, 23:25
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι αναμφίβολα κομμάτι της ζωής μας. Όμως, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την ιστορία τους με κάθε λεπτομέρεια; Ήδη στο πρώτο μέρος του αφιερώματος (http://www.gameover.gr/articles/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%B1%C E%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-pt1.22528.html) κάναμε λόγo για τα πρώτα δειλά βήματα των βιντεοπαιχνιδιών, ενώ σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε την προσοχή μας στις κονσόλες που καθόρισαν τη βιομηχανία, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους με τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα. Κύριος στόχος αυτών των αφιερωμάτων είναι να γνωρίσουμε πιο αναλυτικά την ιστορία του αγαπημένου μας χόμπι, κάνοντας παράλληλα τους παλαιότερους να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν... Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Πρώτη γενιά
Αν και τα πρώτα παιχνίδια εμφανίστηκαν στους υπολογιστές το 1950, όπου βασίστηκαν γύρω από συσκευές καθοδικού σωλήνα, το σήμα τους δεν ήταν αναλογικό. Τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι το 1972. Τότε κυκλοφόρησε η πρώτη οικιακή κονσόλα, το Magnavox Odyssey, που εφευρέθηκε από τον Ralph H. Baer και μπορούσε να συνδεθεί με μια απλή τηλεόραση σπιτιού. Ο Μπάερ είχε το όραμα να φτιάξει μια διαδραστική τηλεόραση. Μία τηλεόραση που θ’ ανταποκρίνεται στον τηλεθεατή. Έτσι δημιούργησε το “Brown Box”.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Magnavox-Odyssey-Console-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Magnavox-Odyssey-Console.jpg)Στην αρχή είχε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο παίκτης -μέσω μιας τελείας- κυνηγούσε την άλλη τελεία ανάμεσα από εμπόδια. Σιγά-σιγά ένας προσομοιωτής όπλου προστέθηκε, ώστε να είναι δυνατή η καταστροφή της τελείας και τέλος το παιχνίδι παραμετροποποιήθηκε, ώστε οι τελείες να μπορούν να παίξουν τέννις. Τότε ήρθε η εταιρεία Magnavox, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα το 1971. Το Odyssey, όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την εμπορική επιτυχία της πρωτοτυπίας του, μέχρι που το arcade παιχνίδι της Atari, "Pong", έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια.
Και παρότι ο Μπάερ αποζημιώθηκε από την Atari για το κλέψιμο της ιδέας του -όπως και από την Ιστορία, αφού έχει βραβευθεί αναρίθμητες φορές, έχει μπει στο Hall Of Fame του μουσείου Smithsonian στον τομέα των εφευρετών και έχει τιμηθεί με μετάλλιο για τις τεχνολογικές του ανακαλύψεις, που του απονεμήθηκε από τον Τζορτζ Μπους- η εταιρεία έβγαλε πολύ περισσότερα από τις πωλήσεις.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/pong_screenshot_super-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/pong_screenshot_super.jpg)Τότε ήταν που το κοινό άρχισε να λαμβάνει περισσότερο υπόψη του την αναδυόμενη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Το φθινόπωρο του 1975 η Magnavox υποκλίνεται στη δημοτικότητα του Pong, ακυρώνει το Odyssey και κυκλοφορεί μια απλοποιημένη μορφή, που έπαιζε μόνο Pong και χόκεϊ, το Odyssey 100. Και κάπως έτσι, όπως είχε συμβεί και με τα arcades, η εγχώρια αγορά πλημμυρίζει από κονσόλες που έπαιζαν απλά "πινγκ πονγκ".
Δεύτερη γενιά
Προς το τέλος της δεκαετίας του '70 και συγκεκριμένα το 1976, όταν ακόμα οι πρώτες κονσόλες κυριαρχούσαν στην αγορά, την εμφάνισή τους έκαναν δύο νέα συστήματα, τα Fairchild Channel F και RCA Studio 2, τα οποία σηματοδότησαν την αρχή της δεύτερης γενιάς. Το 1977, οι κατασκευαστές των ηλικιωμένων και παρωχημένων κλώνων του Πονγκ, πούλησαν σε τιμές κάτω του κόστους όλα τα αποθέματά τους, προκαλώντας τις Fairchild και RCA να εγκαταλείψουν τις κονσόλες τους.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Atari2600-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Atari2600.jpg)Μόνο η Atari και η Magnavox παρέμειναν στην αγορά των οικιακών κονσολών, παρά τις απώλειες του 1977 και 1978. Η πρώτη κρίση στη βιομηχανία ξεπεράστηκε όταν η Atari κυκλοφόρησε μια μετατροπή του arcade παιχνιδιού Space Invaders. Πολλοί καταναλωτές αγόρασαν ένα Atari μόνο και μόνο για το Space Invaders. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, αρκετές νέες εταιρείες κυκλοφόρησαν κονσόλες, πολλές εκ των οποίων ήταν τεχνικά ανώτερες του Atari 2600. Ωστόσο, η Atari κυριάρχησε, μένοντας στην ιστορία με το 2600 ως η πιο επιτυχημένη κονσόλα δεύτερης γενιάς.
Το 1983 η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών γνώρισε τη δεύτερη καταστροφική της περίοδο. Ένα «τσουνάμι» από νέες, φθηνότερες κονσόλες και παιχνίδια χαμηλής ποιότητας έκαναν το βιομηχανικό ηγέτη βιντεοπαιχνιδιών Atari να χάσει την αξιοπιστία του. Επίσης, εκείνη την εποχή η εταιρία επένδυσε εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη καρτών με παιχνίδια όπως τα E.T. και Pac-Man.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/E-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/E.jpg)Όμως, η επένδυση αυτή έγινε η αιτία κατάρρευσης της εταιρείας και ως συνέπεια όλης της αγοράς κονσόλων. Το παιχνίδι Ε.Τ. κόστισε περισσότερα για αγορά των δικαιωμάτων της ταινίας παρά για την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες κάρτες να μείνουν ως απόθεμα στην εταιρεία. Το Pac-Man, αν και καλό ως παιχνίδι, εντούτοις στοίχισε πολύ ακριβά στην Αtari μιας και -από λάθος επιλογές- δημιουργήθηκαν περισσότερες κάρτες από όσα μηχανήματα υπήρχαν στην αγορά! Έτσι, οι καταναλωτές έχασαν την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον που είχαν για τις οικιακές κονσόλες, με αποτέλεσμα να στραφούν προς τα Home Computers.
Τρίτη γενιά
Και ερχόμαστε στην τρίτη γενιά κονσολών ή αλλιώς στην επονομαζόμενη «εποχή των 8-bit». Το 1983 η Nintendo κυκλοφόρησε το Family Computer (ή Famicom) στην Ιαπωνία. Το Famicom υποστήριζε παιχνίδια με περισσότερα χρώματα χάρη στα sprites (http://www.gameover.gr/lexicon/Sprites.16.html) υψηλής ανάλυσης. Αυτό επέτρεψε στα παιχνίδια του Famicom να έχουν καλύτερα και πιο λεπτομερή γραφικά. Το 1985 το Nintendo Famicom κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. υπό τη μορφή του Nintendo Entertainment System (NES). Βοήθησε, μάλιστα, και στην αντιμετώπιση της κρίσης του ’83, η οποία προκλήθηκε μετά από ασταμάτητες κυκλοφορίες κονσολών και παιχνιδιών χαμηλής ποιότητας.
Η επιτυχία του NES κράτησε την κονσόλα ζωντανή και μετά το τέλος της τρίτης γενιάς - μέχρι το 1995 περίπου-, αφού έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από το καταναλωτικό κοινό, με πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα 62 εκατομμύρια τεμάχια. Για να διαφοροποιήσει τα προϊόντα της από τις παλαιότερες αποτυχημένες κονσόλες, η Νintendo χρησιμοποίησε μια μπροστινή υποδοχή για τις κασέτες του NES και στη συσκευασία περιείχε το παιχνίδι Super Mario Brothers, τίτλος που εδραίωσε τον Mario ως έναν από τους πλέον αγαπημένους χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών. Επίσης, διαφήμιζε το προϊόν της ως παιχνίδι και όχι ως κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/NES-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/NES.jpg)Όπως το Space Invaders για το Atari 2600, έτσι κι η Nintendo με το Super Mario Bros. κατάφερε να καθιερωθεί στην αγορά των Η.Π.Α. Αυτή την επιτυχία θέλησαν και άλλες εταιρίες να την εκμεταλλευτούν, εισάγοντας νέες κονσόλες στην αγορά για να ανταγωνιστούν το NES. Έτσι, ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Nintendo, η Sega κυκλοφόρησε το Master System.
Το Master System σίγουρα είχε την πρόθεση να ανταγωνιστεί το NES, αλλά ποτέ δεν κέρδισε ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στις Η.Π.Α. Αντίθετα κυριάρχησε στις αγορές της Ευρώπης και της Βραζιλίας, στις εκδόσεις PAL (http://www.gameover.gr/lexicon/PAL.54.html). Οι νέες αυτές κονσόλες χρησιμοποιούσαν το λεγόμενο gamepad, ένα χειριστήριο με κουμπιά επιλογών και κατευθύνσεων, σε αντίθεση με τις κονσόλες της Atari, που χρησιμοποιούσαν το χειριστήριο μοχλού (joystick).
Τα παιχνίδια εκείνης της περιόδου
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/ea-logo-old-thumb.pngΜε την εξάπλωση των πρώτων κονσολών, η ζήτηση είχε ήδη αρχίσει να αυξάνεται για παιχνίδια. Έτσι, έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες ανεξάρτητες εταιρείες δημιουργίας και έκδοσης παιχνιδιών, που ασχολούνταν αποκλειστικά με την ανάπτυξη και πώλησή τους. Εξαιτίας μιας διαφωνίας με τη διοίκηση της Atari, μια ομάδα προγραμματιστών αποχώρησε από την εταιρεία και ίδρυσε την Αctivision, με στόχο την ανάπτυξη παιχνιδιών. Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκε και η Electronic Arts, η οποία ακόμη και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.
Τη δημιουργία των εταιρειών αυτών ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου κυκλοφορία τίτλων, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία. Η δεκαετία του 1980 ονομάστηκε «χρυσή εποχή των βιντεοπαιχνιδιών», και καθόρισε τα είδη (genres (http://www.gameover.gr/lexicon/Genres.20.html)όλοι οι όροι » (http://www.gameover.gr/lexicon) Genre Με τον όρο Genre αναφερόμαστε στις πολλές και διαφορετικές κατηγορίες βιντεοπαιχνιδιών. Αυτές οι κατηγορίες διαφοροποιούνται ανάλογα με συγκεκριμέν... περισσότερα » (http://www.gameover.gr/lexicon/Genre.20.html) ) στα οποία χωρίζουμε σήμερα τα videogames. Ορισμένα παιχνίδια-σταθμοί ήταν το Zork (1980), ένα παιχνίδι περιπέτειας όπου ο παίκτης έδινε εντολές μέσω κειμένου στο παιχνίδι ώστε να προχωρήσει η πλοκή. Η Roberta Williams δημιούργησε το Mystery House, την ίδια χρονιά, το πρώτο παιχνίδι περιπέτειας με γραφικά.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/kings-quest-2-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/kings-quest-2.jpg)Αργότερα, το 1984, η Roberta Williams με το σύζυγό της θα ιδρύσουν τη Sierra και θα κυκλοφορήσουν την πετυχημένη σειρά παιχνιδιών περιπέτειας “Kings Quest”. H LucasArts, η εταιρεία του George Lucas που σκηνοθέτησε τις ταινίες Star Wars (μεταξύ άλλων), κυκλοφόρησε το παιχνίδι περιπέτειας Maniac Mansion (1987), ένα από τα πρώτα παιχνίδια του είδους, που λειτουργούσε με τη μέθοδο point and click. Το παιχνίδι Kung-Fu Master (1984) καθιέρωσε τα παιχνίδια πολεμικών τεχνών, ενώ δύο χρόνια αργότερα το Renegade έφερε τον κόσμο των συμμοριών στις οθόνες μας.
Το Dragon ’s Lair (1983) ήταν το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε σε Laserdisc (τον προκάτοχο, σε αρκετά σημεία, του CD/ DVD). Τα γραφικά του ήταν εντυπωσιακά, όμως υστερούσε αρκετά σε χειρισμό. Το Pac-Man (1980), ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών και καθιέρωσε τα παιχνίδια με λαβυρίνθους, ενώ τη μεγάλη ανατροπή έφερε το Donkey Kong (1981), του Shigeru Miyamoto της Νintendo.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/DonkeyKong_2-thumb.pngΤο Donkey Kong ήταν το πρώτο παιχνίδι που επέτρεπε στο χαρακτήρα του να πηδήξει πάνω από αντικείμενα σε μια σειρά από πλατφόρμες, γι’ αυτό και όλα τα παιχνίδια, που ακολούθησαν τα βήματά του, ονομάστηκαν παιχνίδια πλατφόρμας.
Σιγά-σιγά, οι κατηγορίες άρχισαν να συνδυάζουν στοιχεία. Έτσι, εμφανίστηκαν παιχνίδια, που είχαν χαρακτηριστικά από δύο κατηγορίες, όπως το Metroid (1986), που συνδύαζε στοιχεία παιχνιδιού δράσης και περιπέτειας.
Σε παρόμοια βήματα ήταν και το παιχνίδι The Legend of Zelda (1986), που θα δημιουργήσει μια από τις πλέον πετυχημένες σειρές παιχνιδιών όλων των εποχών.
Το 1981 η SEGA κυκλοφόρησε το Turbo, ένα παιχνίδι ταχύτητας με αυτοκίνητα τρίτου προσώπου, ενώ ακολούθησε η Namco το 1982 με το εντυπωσιακό -για την εποχή του- Pole Position.
Mια νέα κατηγορία, που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων, άρχισε να αποκτά φανατικούς φίλους. Το Akalabeth (1980) ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια που βασίζονταν στους κανόνες των επιτραπέζιων παιχνιδιών Dungeons and Dragons. Το 1981 κυκλοφόρησε το Ultima, ένα από τα εντυπωσιακότερα και διασημότερα παιχνίδια ρόλων όλων των εποχών.
Το Bard’ s Tale (1985), που κυκλοφόρησε από την Interplay έγραψε τη δική του ιστορία, ως ένα από τα πρώτα παιχνίδια ρόλων με τρισδιάστατα γραφικά. Το Dragon's Quest (1986) δημιούργησε τη δική του σειρά και ήταν από τους πρώτους τίτλους αυτής της κατηγορίας. Το 1987, και ενώ τα οικονομικά της Squaresoft ήταν σε κακή κατάσταση, η διοίκηση αποφάσισε να επενδύσει τα πάντα σε μια τελευταία «φαντασία».
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/final-fantasy-nes-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/final-fantasy-nes.jpg)Το Final Fantasy αποδείχθηκε η σωτηρία -και όχι το κύκνειο άσμα- της εταιρείας, και σήμερα η σειρά αυτή είναι από τις πλέον πετυχημένες, με κέρδη εκατομμυρίων ανά κυκλοφορία. Ένα αΑπό τα πρώτα μουσικοχορευτικά παιχνίδια ήταν το Dance Aerobics, που κυκλοφόρησε το 1987 από τη Nintendo. Σε αυτό ο παίκτης μπορούσε να χορέψει, πατώντας επάνω στο Power Pad της κονσόλας του. Μια σημαντική κατηγορία παιχνιδιών, που ονομάστηκε Survival Horror, βασίστηκε στις ταινίες τρόμου.
Το Haunted House (1981) ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια του είδους, για να ακολουθήσουν πολύ αργότερα τα Alone in the Dark, Resident Evil και Silent Hill.
Ανάμεσα στα παιχνίδια-σταθμούς, θα πρέπει να αναφέρουμε το Little Computer People, τον πρόδρομο των παιχνιδιών The Sims, το εντυπωσιακό «Elite», που μας μετέτρεψε σε εμπόρους/ μισθοφόρους του διαστήματος, το Populous, το οποίο μας έκανε θεούς, τη σειρά Wing Commander, που έφερε τα παιχνίδια δράσης πιο κοντά στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και το Battlezone, ένα από τα πρώτα παιχνίδια που χρησιμοποίησαν ανυσματικά γραφικά για να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο πεδίο μάχης. Σίγουρα η λίστα των πιο σημαντικών κυκλοφοριών είναι μεγάλη και θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να τις παρουσιάσουμε, γι’ αυτό και κάπου εδώ θα σταματήσουμε.
Το ταξίδι μας, όμως, πίσω στο χρόνο δε τελείωσε, θα συνεχιστεί στο επόμενό μας άρθρο. Ακολουθεί η τέταρτη γενιά με τον «πόλεμο» ανάμεσα στη Nintendo και τη Sega, η πέμπτη γενιά, όπου η Sony μπαίνει για πρώτη φορά στη μάχη των κονσολών, για να ακολουθήσει η έκτη αλλά και η γενιά που τώρα διανύουμε, για τις οποίες σίγουρα γνωρίζετε ή θυμάστε αρκετά γεγονότα, ακόμη κι αν είστε μικροί σε ηλικία.
http://www.gameover.gr/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%B1%C E%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-pt2.22607.html?article_page=1
Το πρωτο μερος εδω (http://www.gameover.gr/articles/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%B1%C E%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-pt1.22528.html)
Από τους δρόμους της πάλαι ποτέ όμορφης πόλης μας (για τους Αθηναίους)...
http://www.huffingtonpost.co.uk/fragkiska-megaloudi/rising-death-in-the-streets-of-athens_b_2411003.html#s1946653
κ το αποκαλυπτικο αρθρο που συνοδευει τις φφωτογραφιες στα ελληνικα
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/01/huffington-post-2.html
ποτε μα ποτε μα ποτε δεν θα φτιαξει αυτο το προβλημα μαζι με καποια αλλα...
έχω ψάξει παντού, σε έγκυρα και μη ιατρικά σαιτς, να βρω τις πιο εξαρτησιογόνες ουσίες. Δύσκολα βρίσκεις κανείς την νικοτήνη πιο κάτω από την πρώτη θέση.
Λίγο ή πολύ, η σειρά από τις λιγότερο στις περισσότερο εξαρτησιογόνες ουσίες, έχει ως εξής:
6. Marijuana
5. Caffeine
4. Alcohol
3. Cocaine
2. Heroin
1. Nicotine
Λογικά λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω. Όντας καπνιστής για πολλά χρόνια και καθαρός για τουλάχιστον 5 (επίπονα βέβαια) και γνωρίζοντας πολλούς που έχουν κάνει το ίδιο. Τι κάνει την απεξάρτηση από την ηρωίνη δυσκολότερη από την νικοτίνη;
Leon_DiZ
16-01-2013, 12:45
Λογικά λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω. Όντας καπνιστής για πολλά χρόνια και καθαρός για τουλάχιστον 5 (επίπονα βέβαια) και γνωρίζοντας πολλούς που έχουν κάνει το ίδιο. Τι κάνει την απεξάρτηση από την ηρωίνη δυσκολότερη από την νικοτίνη;
εννοεις το αντιθετο;
εννοεις το αντιθετο;
όχι. Ως έχει.
^^ πολλοι περισσοτεροι χρηστες νικοτινης παρα ηρωινης, αρα και περισσοτερες περιπτωσεις ανθρωπων που καταφεραν να νικησουν την νικοτινη απο οτι την ηρωινη. Επισης παιζει ρολο οτι η θνησιμοτητα απο την χρηση της ηρωινης ειναι πολυ πιο γρηγορη, απο οτι στην περιπτωση της νικοτινης.
Leon_DiZ
16-01-2013, 12:52
όχι. Ως έχει.
Με τα δεδομενα που δινεις, το λογικο ειναι να ειναι δυσκολοτερο να κοψεις το καπνισμα, οχι το να κοψεις την ηρωινη
NICOTINE: HARDER TO KICK...THAN HEROIN (http://www.nytimes.com/1987/03/29/magazine/nicotine-harder-to-kickthan-heroin.html?pagewanted=all&src=pm)
τωρα που τα ξαναδιαβαζω, οντως, το χω ξανακουσει οτι ειναι δυσκολοτερο να κοψεις το τσιγαρο.
^^ πολλοι περισσοτεροι χρηστες νικοτινης παρα ηρωινης, αρα και περισσοτερες περιπτωσεις ανθρωπων που καταφεραν να νικησουν την νικοτινη απο οτι την ηρωινη. Επισης παιζει ρολο οτι η θνησιμοτητα απο την χρηση της ηρωινης ειναι πολυ πιο γρηγορη, απο οτι στην περιπτωση της νικοτινης.
άρα συμφωνείς ότι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αποφασίσεις να κόψεις την ηρωίνη, θα τα καταφέρεις;
Με τα δεδομενα που δινεις, το λογικο ειναι να ειναι δυσκολοτερο να κοψεις το καπνισμα, οχι το να κοψεις την ηρωινη
NICOTINE: HARDER TO KICK...THAN HEROIN (http://www.nytimes.com/1987/03/29/magazine/nicotine-harder-to-kickthan-heroin.html?pagewanted=all&src=pm)
τωρα που τα ξαναδιαβαζω, οντως, το χω ξανακουσει οτι ειναι δυσκολοτερο να κοψεις το τσιγαρο.
Αυτό λέω καλέ φίλε. Αυτό ρωτάω και τον val πιο πάνω.
άρα συμφωνείς ότι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αποφασίσεις να κόψεις την ηρωίνη, θα τα καταφέρεις;
Ναι, σαφως. Ισως να χρειαζεσαι ομως περισσοτερη βποηθεια και επιτηρηση απο οτι στην περιπτωση του τσιγαρου και αυτο γιατι αν ξανακυλησεις εισαι χειροτερα, ενω με το τσιγαρο εχεις περιθωρια να εχεις και αποτυχημενες αποπειρες να το κοψεις.
ρε παιδια...οταν ποσταρετε διαβαζετε τι λετε?
Δεν "πικαρω" αλλα απο οτι ξερω αν καπνισεις τσιγαρο ακομα κ απο το "διαφορετικο" και μετα πας να το κοψεις ουτε πονους εχεις ουτε υποφερεις,απλα εθιζεσαι. Τωρα αν αναλυουμε τι ειναι πιο εθιστικο οκ συμφωνω ΑΝ ομως λεμε οτι πιο ευκολας μπορεις να κοψεις την ηρωινη απο το τσιγαρο...Ε ΟΧΙ δεν νομιζω, δεν ξερω αλλα απο οτι εχουμε ακουσει ολοι οταν πας να την κοψεις πονας πραγματικα και θελεις φαρμακα στο φουλ ενω κατι τετοιο με το τσιγαρο δεν παιζει.
ΥΓ. το Ronal/Otrivin σε τι θεση εθισμου ειναι?
the master
16-01-2013, 15:26
εγω σνιφαρω οινοπνευμα
εγω σνιφαρω οινοπνευμα
Εγω σνιφαρω τη βενζινοκολα που εχει η θεια μου στο μαγαζι της για να κολλαει τα καδρα.:banana:
the master
16-01-2013, 15:36
xaxaxaxa για αυτο βγηκαμε ετσι
Κάνε δωρεάν το Mensa test και μάθε αν είσαι ιδιοφυΐα (http://www.techgear.gr/take-free-mensa-home-test-61743/)
Για όσους δε γνωρίζουν, η Mensa είναι ένας διεθνής οργανισμός για να γίνει κανείς μέλος του οποίου θα πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.
Αν θέλεις να μάθεις αν ανήκεις κι εσύ στους εξυπνότερους ανθρώπους του κόσμου, δεν έχεις παρά να κάνεις το νέο Mensa τεστ που μόλις κυκλοφόρησε και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν online για τον υπόλοιπο μήνα. Το τεστ διαρκεί 32 λεπτά και φυσικά δε σου παρέχει κάποια πιστοποίηση παρά μόνο την ευκαιρία να καυχιέσαι στους φίλους σου για το ότι είσαι ιδιοφυΐα!
Το Μensa Home Test θα βρείτε εδώ (https://www.us.mensa.org/join/mht/) ή εδω: http://mensa-test.com/
ΕDIT: Πολυ ζορικα τα τεστακια παιδια ε, εχουν ενδιαφερον. Εδω και 1+ ωρα προσπαθω να βγαλω αυτο: http://intelligence-test.net/part1/ και μεχρι στιγμης εχω βρει μονο 16 απο τα 33...! Ζορικα!
personGR
18-01-2013, 18:29
Κάνε δωρεάν το Mensa test και μάθε αν είσαι ιδιοφυΐα (http://www.techgear.gr/take-free-mensa-home-test-61743/)
Πλάκα έχουν τα iq tests, αν και προτιμώ τα πιο τύπου-quiz (πχ αυτό που έπρεπε να αλλάξεις το link κάθε φορά χειροκίνητα για να προχωρήσεις, με βάση ένα hint-εικόνα).
Πάντως, κανένα test δε μετρά την ευφυΐα πλήρως, αν δεν είναι στη μητρική σου γλώσσα, όσο καλά αγγλικά και να ξέρεις :|
^^ Σιγουρα η αγγλικη γλωσσα εμποδιζει. Ποσο μαλλον οταν σου λεει οτι παιζει ρολο και η ορθογραφια!
Αλλα εχουν χαβαλε, εχω πεισμωσει με αυτο το τεστ που κανω τωρα και θελω ντε και καλα να βρω 19 (υποτιθεται οτι αν βρεις 19 στα 33 εισαι genius O_O lol... ) αλλα εχω κολλησει εδω και κανα μισαωρο στα 16 και δεν με βλεπω να βρισκω αλλο! χαχα
personGR
18-01-2013, 18:34
^^ Σιγουρα η αγγλικη γλωσσα εμποδιζει. Ποσο μαλλον οταν σου λεει οτι παιζει ρολο και η ορθογραφια!
Αλλα εχουν χαβαλε, εχω πεισμωσει με αυτο το τεστ που κανω τωρα και θελω ντε και καλα να βρω 19 (υποτιθεται οτι αν βρεις 19 στα 33 εισαι genius O_O lol... ) αλλα εχω κολλησει εδω και κανα μισαωρο στα 16 και δεν με βλεπω να βρισκω αλλο! χαχα
Εγώ πέντε βρήκα και τα παράτησα :P
^^ Βασικα και εγω αρχικα ειχα βρει 5-6 και λεω "καλα μας δουλευουν λολ", αλλα μετα διαπιστωσα οτι φταιει το παραδειγμα που σου δινουν... εγω μονιμως εψαχνα να βρω σχεση με μερες, μηνες ετη, ωρες και γενικα θεματα χρονου, αλλα ειναι ακυρο αυτο, εχει τα παντα μεσα.
Οποτε αρχισα να κοιταω τους αριθμους και τι μπορει ας πουμε να εχει 100 σε κατι μεσα ή τι μπορει να εχει 9 απο κατι αλλο.
Μετα κοιταζα τα γραμματα τα οποια πολλα βγαζουν ματι οτι προκειται για abbreviations ας πουμε US κλπ
Η αληθεια ειναι οτι ετσι βρηκα μετα καποια αλλα πιο ευκολα απο οτι αρχικα νομιζα χρησιμοποιωντας τον συνδυασμο νουμερα και abbreviations. Αλλα τωρα εχω κολλησει...λολ δεν παει αλλο! χαχα Guess I am not a genius after all :( xaxa
Nikoladim
18-01-2013, 19:56
Πιστεύω πως τα πάντα στη ζωή είναι θέμα αυτοπεποίθησης, προσπάθειας και επιμονής. Τα υπόλοιπα (όπως η εφυία) απλώς σε βοηθάνε.
Πιστεύω πως τα πάντα στη ζωή είναι θέμα αυτοπεποίθησης, προσπάθειας και επιμονής. Τα υπόλοιπα (όπως η εφυία) απλώς σε βοηθάνε.
Και θέμα συγκυριών/τύχης...
+του οτι αυτά τα τεστ μετράνε μ΄νο την μαθηματική ευφυία.
Nikoladim
18-01-2013, 20:15
Ναι ^^ βέβαια υπάρχουν πολλά είδη νοημοσύνης και πάντα εξαρτάται από το πως το κάνεις το τεστ κλπ.
Psx3 μιλάω για σταθερούς παράγοντες. Σίγουρα όπως λες και εσύ η "τύχη" παίζει σημαντικότατο ρόλο.
Μπαίνει κανένας απο εδώ 4chan?Τί καφρίλα είναι αυτό το πράγμα σεις...Για το /b μιλάω συγκεκριμένα.Θυμάμαι παλιά έβλεπα κάτι και εντυπωσιαζόμουν,μου έκανε εντύπωση...Έχω ξεχάσει πια πώς είναι αυτή η αίσθηση...Τα έχω δεί όλα πια...
Dragonpaul
20-01-2013, 21:32
Πρεπει να τις δειτε ολες!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΛΛΑΔΑ 1910-1952. (http://filikietaireia.blogspot.gr/2011/07/blog-post_28.html)
Leon_DiZ
20-01-2013, 22:14
"ποιο ειναι αυτο το Ρολοι και δεν το εχω δει ποτε;" να ναι καλα το Google (http://pireorama.blogspot.gr/2012/04/blog-post_27.html).
ντροπη απλα που κατεδαφισαν το Ακταιον (http://www.iefimerida.gr/news/61239/%C2%AB%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%C E%B5%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%BD%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B7).
Οι αγαπημενες μου:
http://2.bp.blogspot.com/-JMyDU3UkQxM/TwhJ3X_bHBI/AAAAAAAAFB0/DdwLK-7F6C0/s640/1929.%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%2599%25CE%25A1%25CE %2591%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3.+%25CE%2593%25 CE%2595%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597+%2 5CE%2591%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A8%25CE%2597+% 25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A5+%25CE%25A4%25CE%2595 %25CE%259B%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2599 %25CE%259F%25CE%25A5+%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259 9+%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A5+%25CE%259B%25CE%2 599%25CE%259C%25CE%2595%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2 5A1%25CE%25A7%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F%25CE%2 5A5.+%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259C%25CE %259F%25CE%25A3+%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F+%25 CE%2594%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%259C%25CE%259F%25 2C+%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%252C+% 25CE%2591%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%259A% 25CE%2599%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2591+ KAI+%25CE%25A4%25CE%259F+%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE %2591%25CE%259C+%25CE%259D%25CE%2591+%25CE%25A0%25 CE%2595%25CE%25A1%25CE%259D%25CE%2591..jpg
http://1.bp.blogspot.com/-BPxTSlHkApI/TwhJ_Csk7NI/AAAAAAAAFCE/v6_g8_I5C3c/s640/%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2591 .1929+%25CE%25A3%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%259C%25C E%259F%25CE%25A3+%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2591%25 CE%259C+%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%2593% 25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259C%25CE%259C%25CE%2597% 25CE%25A3+6%252C+%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%25A6%25 CE%25A5%25CE%259A%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25 CE%2591+%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259C%25CE%2591%2 5CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2591%25CE%25A0% 25CE%259F+%25CE%2595%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%2592 %25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A3%252C+%25C E%25A3%25CE%25A4%25CE%259F+%25CE%2594%25CE%25A1%25 CE%259F%25CE%259C%25CE%259F..jpg
http://1.bp.blogspot.com/-SnBUlDeAM5c/Tv301mZRYGI/AAAAAAAAD0U/dLo1pISrH4Y/s640/hotelaktaion.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-ba5VUBEpAxU/T_SNiuIzuwI/AAAAAAAAGXE/LZ8weI31k1k/s640/%25CE%2591%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B7 %25CE%25BC%25CE%25AF%25CE%25B1+%25CE%2591%25CE%25B 8%25CE%25B7%25CE%25BD%25CF%258E%25CE%25BD%252C+%25 CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B5%25 CF%2584%25CE%25AF%25CE%25B1+1890..jpg
Dragonpaul
20-01-2013, 22:20
Λεωνιδα, αμα βαλω τις αγαπημενες μου εγω, δε θα ανοιγει η σελιδα...
Για το "Ακταιον", ναι, κριμα....
"ποιο ειναι αυτο το Ρολοι και δεν το εχω δει ποτε;" να ναι καλα το Google (http://pireorama.blogspot.gr/2012/04/blog-post_27.html).
ντροπη απλα που κατεδαφισαν το Ακταιον (http://www.iefimerida.gr/news/61239/%C2%AB%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%C E%B5%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%BD%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B7).
Οι αγαπημενες μου:
http://1.bp.blogspot.com/-BPxTSlHkApI/TwhJ_Csk7NI/AAAAAAAAFCE/v6_g8_I5C3c/s640/%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2591 .1929+%25CE%25A3%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%259C%25C E%259F%25CE%25A3+%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2591%25 CE%259C+%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%2593% 25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259C%25CE%259C%25CE%2597% 25CE%25A3+6%252C+%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%25A6%25 CE%25A5%25CE%259A%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25 CE%2591+%25CE%2593%25CE%2595%25CE%259C%25CE%2591%2 5CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2591%25CE%25A0% 25CE%259F+%25CE%2595%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%2592 %25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A3%252C+%25C E%25A3%25CE%25A4%25CE%259F+%25CE%2594%25CE%25A1%25 CE%259F%25CE%259C%25CE%259F..jpg
http://1.bp.blogspot.com/-SnBUlDeAM5c/Tv301mZRYGI/AAAAAAAAD0U/dLo1pISrH4Y/s640/hotelaktaion.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-ba5VUBEpAxU/T_SNiuIzuwI/AAAAAAAAGXE/LZ8weI31k1k/s640/%25CE%2591%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B7 %25CE%25BC%25CE%25AF%25CE%25B1+%25CE%2591%25CE%25B 8%25CE%25B7%25CE%25BD%25CF%258E%25CE%25BD%252C+%25 CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B5%25 CF%2584%25CE%25AF%25CE%25B1+1890..jpg
Γιατι κριμα?
Τοσες εκπληκτικες πολυκατοικιες πηραν την θεση του....
Ντροπη? Εγκλημα... κυριολεκτικα...
Dragonpaul
22-01-2013, 22:15
Φτάσαμε στο τρίτο και τελευταίο μέρος της αναδρομής μας, όπου θα κοιτάξουμε τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα της βιομηχανίας και θα φτάσουμε μέχρι το σήμερα. «Προσδεθείτε» στις θέσεις σας γιατί έχουμε πολλά να «πούμε» και απλά απολαύστε το ταξίδι.
Τέταρτη γενιά
Η τέταρτη γενιά χαρακτηρίζεται ως η εποχή των 16-bit. Η Sega, θέλοντας να ανακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε αυτή τη γενιά, κυκλοφόρησε γρηγορότερα την κονσόλα της. Το Mega Drive έγινε διαθέσιμο στην Ιαπωνία στις 29 Οκτωβρίου 1988, στις Η.Π.Α. κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1989. όπου μετονομάστηκε σε Sega Genesis, ενώ στην Ευρώπη έφτασε το 1990. Εξαιτίας του γεγονότος πως ήταν η πρώτη κονσόλα της τέταρτης γενιάς, κατάφερε να πουλήσει αρκετά καλά στην Ευρώπη και στην Αμερική. Με το πιο επιτυχημένο παιχνίδι να είναι το Sonic The Hedgehog, με 2.600.000 κομμάτια να έχουν πουληθεί παγκοσμίως.
Όμως. αυτό δεν κράτησε για πολύ. Δύο χρόνια μετά η Nintendo θα διαθέσει στην αγορά το Super Nintendo Entertainment System (SNES), καταφέρνοντας να επικρατήσει για μία ακόμη φορά ενάντια στην Sega. Περισσότερα για την ιστορία της Sega μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερο άρθρο του GameOver από εδώ (http://gameover.gr/articles/SEGA-%CE%97-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.9576.ht ml%29,%20%CE%B5%CE%B4%CF%8E%20%28http://gameover.gr/articles/SEGA-%CE%97-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-pt-2.9616.html) και εδώ (http://www.gameover.gr/articles/SEGA-%CE%97-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-pt-3.9662.html).
Πέμπτη γενιά
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Atari_jaguar-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Atari_jaguar.jpg)Οι πρώτες κονσόλες πέμπτης γενιάς ήταν το Atari Jaguar και το 3DO. Και τα δύο αυτά συστήματα ήταν πολύ πιο ισχυρά από το Super Nintendo Entertainment System (SNES) και το Mega Drive, παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τις δύο εταιρίες (Sega, Nintendο). Το 3DO κόστιζε πολύ περισσότερο από την αγορά του SNES και του Mega Drive μαζί, ενώ το Jaguar ήταν εξαιρετικά δύσκολο στο να προγραμματιστεί. Όλα αυτά οδήγησαν στη διακοπή της παραγωγής τους το 1996. Ουσιαστικά, για τους περισσότερους, η πέμπτη γενιά ξεκίνησε όταν βγήκαν στην αγορά τα Sega Saturn, Sony PlayStation και Nintendo 64.
Πιο αναλυτικά, το PlayStation δημιουργήθηκε, αρχικά, ως ένα add-on CD player για το SNES της Nintendo. H Sony, παράλληλα με τη δημιουργία του add-on, ερευνούσε και την πιθανότητα δημιουργίας μιας δικής της κονσόλας, τη στιγμή που ο τότε πρόεδρος της Nintendo, Yamauchi, λίγο πριν την παρουσίαση του add-on, κατάλαβε πως η Sony είχε όλα τα πνευματικά δικαιώματα για τα παιχνίδια που θα έβγαιναν σε CD.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/sonyplaystation-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/sonyplaystation.jpg)Έτσι, η Ninty απέρριψε τη συνεργασία της με τη Sony και απευθύνθηκε στη Phillips για τη δημιουργία του add-on. Η Sony, από την άλλη, σε μια στιγμή έμπνευσης, αποφάσισε να εισάγει το add-on ως ξεχωριστή κονσόλα υπό το όνομα “PlayStation”. Έτσι δημιουργήθηκε μια κονσόλα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και κατάφερε να πουλήσει πάνω από 100.000.000 τεμάχια παγκοσμίως. Η Nintendo, μουδιασμένη ακόμα από το παραπάνω περιστατικό, παρουσίασε την απάντησή της στο Playstation. Το Nintendo 64 ήταν η μόνη κονσόλα της εποχής που χρησιμοποιούσε cartridge αντί για CD και αυτό στοίχισε στη Nintendo αρκετά.
Έτσι, κατάφερε να πουλήσει μόλις 32.930.000 κομμάτια, χωρίς να απειλήσει ποτέ ουσιαστικά το PlayStation. Το Saturn δεν κατάφερε να ακολουθήσει την εμπορική επιτυχία των προηγούμενων κονσολών της Sega. Αρκετά πιο ακριβό από το PS και το N64, το Saturn σηματοδότησε την παρακμή της εταιρίας όσον αφορά τις οικιακές κονσόλες, αφού -παρά την τεχνολογική υπεροχή της- δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 9.260.000 κομμάτια παγκοσμίως.
Έκτη γενιά
Όπως ήταν φυσικό, η Sony δεν θα μπορούσε να αφήσει την ανέλπιστα επιτυχημένη πορεία του PS ανεκμετάλλευτη. Έτσι, με την είσοδο στη νέα χιλιετία, κυκλοφόρησε την κονσόλα Playstation 2. Η απόφαση της Sony να ενσωματώσει οδηγό DVD, σε συνδυασμό με μια αναπτυσσόμενη αγορά στο χώρο του οικιακού κινηματογράφου, βοήθησε την κονσόλα της να γίνει αμέσως επιτυχία. Σε αντίθεση με τις άλλες κονσόλες της έκτης γενιάς, το PS2 δεν διέθετε κάποια δική του διαδικτυακή υπηρεσία, αλλά άφηνε τους developers (http://www.gameover.gr/lexicon/Developers.17.html) να δημιουργήσουν τους δικούς τους servers. Αν και οι αναλυτές προφήτευαν μια σώμα-με-σώμα μάχη με τις άλλες κονσόλες, στη συνέχεια διαψεύστηκαν, όταν το PS2 -με την υποστήριξη της Electronic Arts- ξεπέρασε κατά πολύ τους ανταγωνιστές του. Η κονσόλα κατάφερε να πουλήσει πάνω από 150.000.000 κομμάτια παγκοσμίως, ενώ μέχρι και την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν σε παραγωγή, αφού υπήρχε ζήτηση από την αγορά.
Πριν το τέλος του 2001, η Microsoft ανακοίνωσε τη δική της κονσόλα, το Xbox. Ο Bill Gates, ανέφερε στις δηλώσεις του πως η κονσόλα είναι κάτι παραπάνω από παιχνιδομηχανή: είναι ένα media player. Η κονσόλα κατάφερε να αποκτήσει τους δικούς της φίλους και δεδομένης της εμπειρίας της Microsoft με λογισμικό διαδικτύου, ανέπτυξε το γνωστό σε όλους μας Xbox Live, μια υπηρεσία η οποία γνώρισε μεγάλη απήχηση στους gamers. Το Halo ήταν το παιχνίδι που συνόδευσε το Χbox στα πρώτα του βήματα, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια δράσης πρώτου προσώπου όλων των εποχών.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/gamecubeconsole-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/gamecubeconsole.jpg)H Nintendo δηλώνει την παρουσία της και σ’ αυτή τη γενιά, όμως πιο αποδυναμωμένη από ποτέ. To Gamecube ήταν μια κονσόλα που δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω από τις άλλες δύο, ενώ η ισχυρή βάση που είχε δημιουργήσει το PS2 και οι πρωτοπορίες του Xbox, εμπόδισαν την άνθησή της. Το μηχάνημα ερχόταν σε πολλά διαφορετικά χρώματα, ενώ υποστήριζε σύνδεση LAN. Το μεγαλύτερο όμως μειονέκτημα της συσκευής ήταν το ιδιόμορφο δισκάκι που δεχόταν, το λεγόμενο Nintendo Gamecube Game Disc (NGGD). Το NGGD είχε χωρητικότητα μόλις 1,5 GB, σε αντίθεση με τα 4,7 GB DVD Discs των άλλων κονσολών, με αποτέλεσμα τη μη υποστήριξη της από τις 3d-party εταιρίες. Έτσι, η κονσόλα πούλησε συνολικά 19.000.000 κομμάτια.
Από την έκτη γενιά κονσολών δε θα μπορούσε να λείπει η SEGA, η οποία κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1998 στην Ιαπωνία το περίφημο Dreamcast. Η κονσόλα περιελάμβανε πολλές καινοτομίες για την εποχή της, όπως το διαδικτυακό παιχνίδι, μέσω συνδέσεων dial-up. Δυστυχώς, όμως, μετά την κυκλοφορία του PlayStation 2 η κονσόλα άρχισε να παίρνει απότομα τον κατήφορο, και στις 31 Ιανουαρίου του 2001 η SEGA ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής, κάνοντας το Dreamcast μια από τις πιο αδικοχαμένες κονσόλες όλων των εποχών.
Έβδομη γενιά
Την αρχή αυτής της γενιάς έκαναν οι φορητές κονσόλες της Sony και της Nintendo. Το 2004 η Nintendo κυκλοφόρησε το DS, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και η Sony με το PSP. Τα δύο αυτά συστήματα είναι διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους. Το DS είναι μια φορητή κονσόλα με δύο οθόνες εκ των οποίων η μία είναι αφής. Ο χειρισμός της οθόνης αφής γίνεται με το χέρι ή με γραφίδα.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Nintendo-DS-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Nintendo-DS.jpg)Πέρα από το μοναδικό χειρισμό του DS, η Nintendo φρόντισε να εφοδιάσει την κονσόλα της με δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης, όταν βρίσκονται και άλλα DS κοντά, για ασύρματο παιχνίδι πολλών παικτών. Το DS, με το μοναδικό χειρισμό του, έδωσε την ευκαιρία για τη δημιουργία μιας σειράς παιχνιδιών που απευθύνονταν σε εντελώς διαφορετικό ακροατήριο από ό,τι μέχρι εκείνη την περίοδο. Έτσι, παιχνίδια όπως το Nintendogs, το Brain Age και άλλα παρόμοια, κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή ακόμη και αυτών που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με βιντεοπαιχνίδια.
Η αναβάθμιση του DS από τη Nintendo δεν άργησε να έρθει, φέρνοντας το Nintendo DSi με νέες δυνατότητες. Οι δύο κάμερες, η προσθήκη του Opera Browser -όπου οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στον παγκόσμιο ιστό μέσω WiFi και να κατεβάσουν παιχνίδια από το DSi Store- καθώς επίσης η δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων από το διαδίκτυο απευθείας στην κονσόλα, αλλά και το μικρότερο μέγεθός της, ήταν μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της έκδοσης.
Το PSP ακολούθησε εντελώς διαφορετική πορεία. Με δυνατότητες γραφικών που άγγιζαν αυτές του Playstation 2, το PSP ξεπερνούσε στα γραφικά ακόμη και το GameCube. Η συσκευή αυτή προσφέρει ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο, αναπαραγωγή ταινιών από δίσκους UMD, καθώς και διασύνδεση με εξωτερικές οθόνες/ τηλεοράσεις. Με το PSP Go, το οποίο κυκλοφόρησε μερικά χρόνια μετά το PSP, η Sony αφαίρεσε τις δυνατότητες αναπαραγωγής περιεχομένου από δίσκους UMD, ωθώντας τους χρήστες να αγοράσουν τα παιχνίδια που ήθελαν από το Διαδίκτυο. Το PSP είχε σαφώς ως στόχο ένα πιο ώριμο κοινό, σε αντίθεση με το Nintendo DS που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους casual gamers και σημείωσε τεράστια επιτυχία στις μικρότερες ηλικίες.
Στο χώρο των οικιακών κονσολών, το 2005 η Microsoft κυκλοφόρησε το Xbox 360 με περισσότερες δυνατότητες από αυτές του προκατόχου της. Η Microsoft φρόντισε να ενισχύσει την υπηρεσία Xbox Live και να προσφέρει παιχνίδια, ταινίες, πληροφοριακό υλικό, διασύνδεση με Facebook, MSN Messenger και άλλα εργαλεία, προσφέροντας στους χρήστες νέες εμπειρίες και ικανότητες.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Nintendo-Wii-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/History%20of%20Videogames/Nintendo-Wii.jpg)Η Sony ακολούθησε το 2006 με την κυκλοφορία του Playstation 3, μιας πανίσχυρης από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος κονσόλα, που ενσωμάτωνε εντυπωσιακές τεχνολογίες, όπως συσκευή ανάγνωσης Blu-ray, διαδικτυακές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (Playstation Home), φυλλομετρητή ιστού κ.ά.
Η Nintendo αποτέλεσε τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη παρουσία στις κονσόλες αυτής της περιόδου, με το Wii. Αν και σε τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σαφώς υποδεέστερο από τις υπόλοιπες κονσόλες, εντούτοις κατάφερε να ξεχωρίσει και να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις υπόλοιπες προτάσεις, χάρη στον πρωτοποριακό χειρισμό του.
Τα παιχνίδια ελέγχονται με τις κινήσεις του χεριού, χάρη στο ασύρματο χειριστήριο (motion controls). Οι δυνατότητες του Wii, σε συνδυασμό με το μοναδικό χειρισμό του, οδήγησε στη δημιουργία παιχνιδιών αρκετά πρωτοποριακών και την προσέλκυση ατόμων και ηλικιακών ομάδων, που υπό άλλες συνθήκες δεν ενδιαφέρονταν για τα βιντεοπαιχνίδια.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/PlayStation%20Move/PlayStation_Move_07-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/PlayStation%20Move/PlayStation_Move_07.jpg)Τη μεγάλη επιτυχία του Wii δεν άργησαν να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις επάνω στα motion controls. Έτσι, κυκλοφόρησε αντίστοιχα το PlayStation Move, αλλά και το Kinect της Microsoft.
Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την εντυπωσιακή άνοδο των indie δημιουργιών σε αυτή τη γενιά. Λόγω της ψηφιακής διανομής αλλά και της αγάπης των δημιουργών, το indie gaming κατάφερε μέσα σε μερικά χρόνια να αλλάξει εντελώς την εικόνα του, να αναβαθμίσει τη θέση του στη βιομηχανία και να καταστεί ελκυστικό για πολλούς gamers.
Ένα μεγάλο μέρος από indie games είναι πλέον διαθέσιμο προς λήψη στις σημερινές κονσόλες μέσω των online υπηρεσιών τους (XBLA, PSN, WiiWare). Ενώ και η έλευση του Steam αποδείχτηκε ιδιαίτερα χρήσιμη, διότι έδωσε στους indie developers (http://www.gameover.gr/lexicon/Developers.17.html) πρωταγωνιστικό ρόλο, βάζοντας τα παιχνίδια τους δίπλα σε triple-A τίτλους, σαν ίσος προς ίσο.
Έτοιμοι για την επόμενη γενιά
Σε γενικές γραμμές αυτή η γενιά, πέρα από τις εντυπωσιακές εξελίξεις στο χώρο του λογισμικού, της απογείωσης του online gaming, την άνοδο των indie δημιουργιών, των καινοτόμων motion controls, των αμφιλεγόμενων DLCs και των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας και 3D δυνατοτήτων, χαρακτηρίστηκε και από τις υψηλές απαιτήσεις ως προς το κόστος ανάπτυξης παιχνιδιών. Πλέον, για την ανάπτυξη ενός παιχνιδιού κατηγορίας "ΑΑΑ", απαιτούνται εκατομμύρια δολάρια και οι λέξεις «ρίσκο» αλλά και «πρωτοτυπία», σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν παγερά αδιάφορες μεγάλες εταιρίες, που για χάρη του σίγουρου κέρδους, αρκούνται στο να παρουσιάζουν παιχνίδια με έλλειψη προσωπικότητας και πρωτοτυπίας.
http://www.gameover.gr/uploads/Image/Xbox%20720%20Controller-thumb.jpg (http://www.gameover.gr/uploads/Image/Xbox%20720%20Controller.jpg)Γίνεται πλέον κατανοητό ότι τα videogames, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία τους, καλούνται να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη δύναμη, μια ικανότητα που τους επιτρέπει να επηρεάζουν από τη σκέψη των παικτών, μέχρι ολόκληρες οικονομίες χωρών. Και αν αυτή η δύναμη αξιοποιηθεί σωστά, είναι σίγουρο πως έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον.
Έχοντας πατήσει πλέον και επίσημα στην όγδοη γενιά κονσολών, πρώτα με την έλευση των φορητών συσκευών 3DS και PS Vita, και πριν από μικρό χρονικό διάστημα με την κυκλοφορία της οικιακής κονσόλας της Nintendo, το Wii U, είμαστε έτοιμοι για τη γενιά που έρχεται. Το μέλλον του αγαπημένου μας χόμπι, μας κλείνει πονηρά το μάτι...
Μέρος 1ο (http://www.gameover.gr/articles/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%B1%C E%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-pt1.22528.html)
Μέρος 2ο (http://www.gameover.gr/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%B1%C E%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-pt2.22607.html?article_page=1)
http://www.gameover.gr/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%80%CE%B1%C E%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-pt3.22693.html?article_page=1
Dragonpaul
24-01-2013, 16:08
Ένα μικρό τεστ, για να συνειδητοποιήσουμε, πόσο η γνώση μας είναι εξαρτημένη από τη γνώση όλης της ανθρωπότητας και ότι τελικά, κάθε προσπάθεια για μια εθνική “καθαρότητα” ισοδυναμεί με το σκοτάδι της ναζιστικής πολιτιστικής τέφρας.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ «ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ»
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;
Το γεγονός ότι ο κλασσικός Ελληνικός πολιτισμός είναι μία από τις βάσεις όλου του σύγχρονου κόσμου είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Η επιστήμη, η φιλοσοφία, το θέατρο, η δημοκρατία, έχουν σφραγίσει για πάντα την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που σήμερα, ακόμα και ο πιο απόμακρος από τα προηγμένα κέντρα πολιτισμός, είναι αναμεμειγμένος σε κάποιο βαθμό με τον ελληνικό, σημαίνει ότι η πλειονότητα της υφηλίου είναι πολυπολιτισμική. Το ζήτημα είναι, εμείς οι Έλληνες, τι είμαστε; Για παράδειγμα εσύ, που διαβάζεις αυτό το κειμενάκι, είσαι «πολυ-πολιτισμικός» ή όχι ;
Πριν απαντήσεις, σου υπενθυμίζουμε τα εξής:
Φοράς παπούτσια, μια παλαιολιθική εφεύρεση, που την αποκαλείς με ένα περσικό όνομα ( pāpuš, pa=πόδι + puş = κάλυμμα) και επίσης ένα παντελόνι που το εφηύραν οι Σκύθες κι εσύ το ονομάζεις με μια λέξη που προήρθε από το όνομα ενός χαρακτήρα της Ιταλικής Κομμέντια ντελ Άρτε, του Pantalone (δηλαδή Πανταλέων ). Φοράς βρακί, και αν είσαι από την Κρήτη, βράκες, που έχουν όνομα λατινικό (braccae) και είναι ένα ένδυμα, που οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες το είδαν να το φοράνε οι Γαλάτες και οι Γερμανοί, ενώ δένεις στο λαιμό σου μια γραβάτα κροατική (χρβάτσκα). Οι τσολιάδες που θαυμάζεις φοράνε τη φουστανέλλα, που ήταν η φορεσιά των Βλάχων, Αλβανών κι Ελλήνων πολεμιστών και παράνομων, όπως την ξανασχεδίασε ο γερμανός ράφτης του Όθωνα (μίνι, πάνω από το γόνατο). Σήμερα, φοράς μπλου τζην, που υπήρξε επινόηση ενός Γερμανο-εβραίου ράφτη της Αμερικής, του Λεβί-Στράους, κατασκευάζεται από ένα ύφασμα που εφευρέθηκε στη Φλωρεντία και βάφεται με ένα χρώμα μπλε λουλακί (indigo, ελλ. ινδικόν),που τα αρχαία χρόνια το ανακάλυψαν οι Ινδοί.
Το εθνικό σου φαγητό, ο μουσακάς, έχει αραβικό όνομα (mussaka, σημαίνει φρέσκο) και δημιουργήθηκε στο παλάτι του Οθωμανού Σουλτάνου από γνώστη της Γαλλικής κουζίνας, εξού κι η μπεσαμέλ. Το άλλο σου αγαπημένο και πασίγνωστο Ελληνικό έδεσμα, ο gyros, ή ντονέρ, προέρχεται από τους οθωμανούς (doner= γυρίζει), που κι αυτοί τον δανείστηκαν από τον Αραβικό στρατό.
Τρως ντομάτες, πατάτες, καλαμπόκι, σοκολάτα και φραγκόσυκα και καπνίζεις, συνήθειες που πήρες από τους ινδιάνους της Αμερικής. Πίνεις κρασί που πρωτοεμφανίστηκε τα προϊστορικά χρόνια κάπου στον Καύκασο και σου αρέσει η μπύρα που είναι εφεύρεση των νεολιθικών κατοίκων της Μεσοποταμίας. ενώ πίνεις αφέψημα από καβουρντισμένους σπόρους καφέ, μια επινόηση των μουσουλμάνων σούφι του Μεσαίωνα. Τρως ψωμί, που επίσης είναι μια νεολιθική εφεύρεση των Μεσοποτάμιων, οι οποίοι, χιλιάδες χρόνια πριν από τους Έλληνες, (τουλάχιστον πριν από αυτούς που μιλούσαν ελληνικά) έκαναν την Νεολιθική και τη Γεωργική επανάσταση και εκτός των άλλων, επινόησαν την καλλιέργεια των δημητριακών, το άροτρο, το δρεπάνι, την ιστιοπλοΐα κι ακόμα τη γραφή, τους γραπτούς νόμους, τη γραφειοκρατία, τον στρατό, τη στρατιωτική στολή και το ιερατείο.
Τραγουδάς πάνω σε μουσικές κλίμακες, που οι αρχαίοι Έλληνες πήραν από γειτονικούς λαούς (μιξολύδιος, φρύγιος κλπ), τις προσέθεσαν στις δικές τους, και έτσι γεννήθηκε η κοινή ανατολική παράδοση. Οι πρόγονοί σου ανάπτυξαν την μουσική αυτή, όχι μόνοι τους, αλλά μαζί με όλους τους λαούς μιας περιοχής που ξεκινάει από το Σεράγιεβο και φτάνει ως την Ινδία και τη Βόρειο Αφρική.
Δίπλα σου ζουν τα μέλη μιας φυλής που ξεκίνησε από την βόρεια Ινδία γύρω στο 500 μ.Χ. για να φτάσει στα Βαλκάνια, και να πολιτογραφηθούν Έλληνες. Είναι οι Τσιγγάνοι, που οι οργανοπαίχτες τους αποτέλεσαν για αιώνες τη ραχοκοκαλιά της εθνικής σου μουσικής. Μπορεί να σου αρέσει, ειδικά αν είσαι από την Ήπειρο, το δημοτικό πολυφωνικό πεντατονικό τραγούδι, που ίδιο έχουν και οι Αλβανοί, και που δεν ανήκει αποκλειστικά ούτε σε μας ούτε στους Αλβανούς, αλλά έλκει την καταγωγή από τα προϊστορικά χρόνια, δηλαδή, πριν από την εθνογένεση των λαών της περιοχής.
Το εθνικό σου παραδοσιακό όργανο, το κλαρίνο, είναι το κλαρινέτο της Δυτικής συμφωνικής ορχήστρας, μια εφεύρεση ενός Γερμανού κατασκευαστή βασισμένη πάνω στο Γαλλικό πνευστό σαλιμό. Παίζεις τουμπελέκι, που είναι όργανο αραβικό. Χορεύεις τσάμικο που το χορεύουν και οι Τσάμηδες της Αλβανίας, χασαποσέρβικο, που βασίζεται σε σέρβικο ρυθμό και ζειμπέκικο, που είναι ο χορός μιας αρχαίας φυλής της Μικρασίας και που σήμερα τον χορεύουν και οι Τούρκοι της Σμύρνης. Η γιαγιά σου ίσως άκουγε σμυρναίικα τραγούδια, που προέρχονται από την ανατολίτικη παράδοση των μακάμ, που έχει στηριχτεί στη Βυζαντινή και άλλες ανατολίτικες παραδόσεις, αλλά κυρίως αναπτύχθηκε από Τούρκους, Εβραίους, Αρμένηδες και Έλληνες μουσικούς στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη. Εσύ ή οι γονείς σου, τη δεκαετία του 60, άκουγες μουσικές επιτυχίες, που δεν ήταν παρά Ινδικά τραγούδια με Ελληνικό στίχο, όπως π.χ. το Αυτή η νύχτα μένει (ulfat ka saaz chhedo) Μου λέτε να μη κλαίω (Yamma,yamma), το Καρδιά μου καμένη (Από την ταινία Mother India) και πάρα πολλές άλλες.
Ακούς, επίσης, μπλουζ και ραπ, ενώ εσύ ή οι μεγαλύτεροι συγγενείς σου χορεύουν τάνγκο, ρούμπα, σάμπα, τζαζ, ροκ, κλπ, δηλαδή ρυθμούς των αρχαίων κατοίκων της Αφρικής, όπως την διαμόρφωσαν οι σκλάβοι απόγονοί τους παρέα με τους ισπανόφωνους και τους Γερμανοεβραίους συνθέτες της Αμερικής και, μετά, μαζί με τους μουσικούς όλης της Γής. Το πιάνο που ακούς ή παίζεις είναι μια εξέλιξη του ευρωπαϊκού εκκλησιαστικού οργάνου, το οποίο ήταν ένα δώρο των Βυζαντινών στη Δύση, που προήρθε από την ύδραυλη, εφεύρεση του Κτησίβιου του Αλεξανδρέως, αλλά που οι συμπατριώτες μας δεν το χρησιμοποιούσαν. Η θεωρία των συγκερασμένων οργάνων που, αν είσαι μουσικός, χρησιμοποιείς, είναι δημιούργημα της Δυτικής Ευρώπης. Άραγε πόσο Ελληνικό τραγούδι ακούς και πόσο Αγγλικό ή Αμερικάνικο; Πόσα Ελληνικά συγκροτήματα και πόσα Αγγλικά; Και πόσο Ελληνικό σινεμά βλέπεις και πόσο Αμερικάνικο, Γαλλικό, Κινέζικο και Ιρανικό; Και πόσα ξένα σήριαλ στην τηλεόραση;
Υποθέτουμε, ότι σαν υπέρμαχος του Ελληνικού πολιτισμού που ίσως είσαι, γνωρίζεις πολύ καλά το Ελληνικό θέατρο, και ξέρεις απ’ έξω, τόσο τα έργα των αρχαίων ποιητών, (Αντιγόνη, Οιδίποδα, Ευμενίδες, Όρνιθες) όσο και των σύγχρονων, του Καμπανέλλη, του Κεχαΐδη και άλλων. Στη σκηνή, όμως, βλέπεις να παίζονται και έργα ξένων, του Σαίξπηρ, του Μολιέρου ή του Μπρέχτ. Άλλωστε πολλοί Έλληνες συνθέτες έχουν μελοποιήσει ποιήματα ξένων, του Λόρκα, του Μπρένταν Μπήαν, του Λόπε ντε Βέγκα, που σήμερα τραγουδιούνται σαν Ελληνικά τραγούδια.
Όταν ήσουν μικρός, σου διάβαζαν τα παραμύθια του Γκρίμ, του Άντερσεν και της Σέλμα Λάγκερλεφ, που τα είδες και στο σινεμά σαν κινούμενα σχέδια της Αμερικάνικης εταιρείας του Ντίσνεϋ ή στην τηλεόραση σαν γιαπωνέζικες παραγωγές, που σχεδιάζονται στην Κίνα. Και αργότερα, διάβασες σε μετάφραση ή σε κόμικς τους Άθλιους του Ουγκώ, τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, ή το Μόγλη του Κίπλιγκ.
Είναι πια σαφές το μήνυμα, αλλά συνεχίζουμε:
Μαθαίνεις πολεμικές τέχνες που ήρθαν από την Ιαπωνία και την Κίνα (κουγκ-φου, ται-τσι, καράτε, τζούντο, αικίντο). Ίσως κάνεις γιόγκα που είναι μια πανάρχαια θρησκευτική Ινδική πρακτική. Παρακολουθείς ένα παιχνίδι που οι νόμοι του φτιαχτήκανε το 1850 στην Οξφόρδη και παίζεται με μπάλα, που την επινόησαν δύο υποδηματοποιοί στη πόλη Ράγκμπυ της Αγγλίας. Παίζεις σκάκι, ένα παιχνίδι που ήρθε από την Ιταλία, που εκεί έφτασε από τις χώρες του Ισλάμ, αλλά κατάγεται από ένα παρόμοιο ινδικό παιχνίδι, που το έλεγαν τσατουράνγκα, ενώ η τράπουλα και τα χαρτιά που παίζεις, πρωτοεμφανίζονται στην Κίνα των Τάνγκ, τον ένατο αιώνα. Το καλοκαίρι πας διακοπές στα ελληνικά νησιά, και θαυμάζεις τους ανεμόμυλους, μία εφεύρεση από το ισλαμικό Αφγανιστάν.
Τα πρώτα Συντάγματα του κράτους σου είναι αντιγραφή των Γαλλικών και το νομικό σύστημα του κράτους σου στηρίζεται στο Ρωμαικό δίκαιο όπως κωδικοποιήθηκε στην Γαλλία του Ναπολέοντα. Αναγνωρίζεις τα Δικαιώματα του Ατόμου και του Πολίτη, όπως βγήκαν μέσα από τη Γαλλική Επανάσταση, που τα ιδανικά της επηρέασαν όλο τον κόσμο αλλά και τους κοντινούς σου προγόνους, όταν ξεκινούσαν τη δική τους Επανάσταση του 1821. Και πολλοί συμπατριώτες σου, έχουν ενστερνιστεί φιλοσοφικές ιδέες, που, εκτός από τον Πλάτωνα τον Αριστοτέλη ή τον Καστοριάδη, είναι παρμένες κι από τον Κάντ, τον Χέγκελ ή τον Μάρξ.
Το Ευαγγέλιο της θρησκείας σου είναι Εβραϊκό και έχεις ένα Θεό που έχει Εβραϊκό όνομα, Ιησούς, όπως και πολλές χιλιάδες συμπατριώτες σου, οι οποίοι ονομάζονται Ηλίας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Μαρία, αλλά και Άδωνις, που είναι επίσης σημιτική λέξη συγγενής με το Εβραϊκό adonai, που σημαίνει Θεός (και δεν προέρχεται από το αρχαιοελληνικό…άδω ,τραγουδάω, που γράφεται με υπογεγραμμένη).
Στους πολέμους και τις Επαναστάσεις οι πρόγονοί σου πολεμούσαν χρησιμοποιώντας την πυρίτιδα, στα ταξίδια σου προσανατολίζεσαι με την πυξίδα, ενώ γράφεις σε χαρτί, χρησιμοποιείς χαρτονομίσματα, πετάς την Καθαρή Δευτέρα χαρταητό, τρώς και πίνεις από σκεύη πορσελάνης, και το καλοκαίρι η γιαγιά σου δροσίζεται κουνώντας τη χάρτινη βεντάλια, όλα αντικείμενα που εφευρέθηκαν στην Κίνα.
Γράφεις δεκαδικούς αριθμούς που είναι ινδική εφεύρεση, που την έφεραν στη Δύση οι Άραβες στην Ευρώπη, μαζί με έναν καινούριο αριθμό, το Μηδέν. Διαβάζεις εφημερίδες και βιβλία αλλά κι αυτήν την προκήρυξη, με τη βοήθεια μιας ανακάλυψης κάποιου Γερμανού τεχνίτη, του Γουτεμβέργιου, αν και πολύ πριν απ’ αυτόν η τυπογραφία είχε ανακαλυφτεί κι αυτή στην Κίνα. Χρησιμοποιείς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μιλάς στο κινητό σου, βλέπεις φωτογραφίες από τη σελήνη, που αν και σε όλα αυτά έχουν συνεισφέρει και οι Έλληνες, δεν είναι επιτεύγματα καθαρά Ελληνικά, ούτε κανενός άλλου έθνους, αλλά του ανθρώπινου γένους συνολικά.
Τέλος, όπως όλοι οι λαοί έχουν ενσωματώσει στο λεξιλόγιό τους χιλιάδες ελληνικές λέξεις, έτσι και εσύ καθημερινά χρησιμοποιείς πολλές λέξεις με ξένη καταγωγή.
σλάβικες (πέστροφα, ρούχο, πιροσκί, βάλτος, βίτσα, γκλάβα, γούνα, ντόμπρος, σβάρνα, στάνη, τσέλιγγας, πογκρόμ, κλπ)
τούρκικες ( Αλάνι, γιλέκο, γιαούρτι, γλέντι, εργένης, ζόρι, καπάκι, κουβάς, καβγάς, νάζι, κέφι, μπαμπάς, καρπούζι, τσάντα, τζάμι, χάλι, φλιτζάνι , κ.ά.)
περσικές (Αχούρι, ντιβάνι, αγγαρεία, μπόλικος, τραχανάς, παράδεισος)
αραβικές ( ελιξίριο, ζενίθ, καλούπι, καμφορά, καραβάνι, κάφρος, λουλάκι, μαούνα, σαφάρι, φουκαράς, αζιμούθιο, άλγεβρα, φιτίλι, αλκαλικός, αλκοόλ, χαντάκι, χάντρα, ζάχαρη, λεμόνι, μαγαζί, σιρόπι, παζάρι, κα).
αλβανικές (Καλαμπόκι, λουλούδι, κοκορέτσι, μπουκιά, σβέρκος, φλογέρα, φλοκάτη, κλπ),
λατινικές ( κάγκελο, κελί, λαρδί, λουκάνικο, φάβα, μανουάλι, κάστρο, πρίγκιπας, κούπα, κανάτα, σκάλα, πόρτα, μαρούλι, μούστος, κώδικας, πένα, μεμβράνη),
ιταλικές (φούστα, κάβος, μπαρκάρω, κουμαντάρω, σινιάλο, κουνιάδος, κουμπάρος, μαραγκός, πιλότος, μουστάρδα, καραμέλα, κομπόστα, κρέμα, πάστα, σαλάτα, κουφέτο, σαλάμι),
γαλλικές (Μπλε, καφέ, ροζ, ζακέτα, καμπαρντίνα, μαγιό, ταγέρ, καρό, γκαρνταρόμπα, δαντέλα, μακιγιάζ, σαλόνι, κρέπα, αφίσα, μπαλάντα, ρεσιτάλ, ντοκιμαντέρ, σουξέ, πιόνι, φαβορί, τουρνουά, καλοριφέρ, κοντέρ, ρουλεμάν ),
αγγλικές (κάμερα, ραντάρ, τούνελ, πουλόβερ, σερίφης, θρίλερ, κλόουν, σίριαλ, χόμπι, χιούμορ)
τσιγγάνικες (πουρός, τζάσε, χάφτω)
ινδικές (βεράντα, ζούγκλα, μπάνγκαλοου, πυτζάμα) ,
λέξεις φυλών από τα πέρατα του κόσμου (τατουάζ, ταμπού, τοτέμ, κανό, καγιάκ, μπούμερανγκ) και πολλές άλλες.
Μετά λοιπόν από αυτά, μπορείς να απαντήσεις μόνος σου στο ερώτημα αν είσαι και εσύ πολυ-πολιτισμικός ή όχι.
Στην περίπτωση που θα παραδεχτείς, ότι, ναι, είσαι και συ πολυπολιτισμικός, ουσιαστικά, παραδέχεσαι ότι είσαι άνθρωπος. Γιατί εμείς , τα μέλη του είδους homo sapiens sapiens, που ανήκουμε στους Μεγάλους Πίθηκους, είμαστε το κατεξοχήν έλλογο πρωτεύον, που παράγει πολιτισμό και μάλιστα, ένα πολιτισμό, που δεν μένει ποτέ στα όρια των ομάδων, που κατά καιρούς συγκροτούμε, αλλά διαχέεται σε όλον τον πλανήτη. Γιατί τελικά, η συλλογική μάθηση, δηλαδή η ικανότητα μέσω της γλώσσας να μαθαίνουμε πράγματα από άλλους λαούς και άλλες εποχές, είναι το μόνο πράγμα που μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα.
Μπορεί, πάλι, να νοιώθεις, ότι αυτά τα δάνεια σε μειώνουν προσωπικά, επειδή η ύπαρξή τους αμφισβητεί την ανωτερότητα του Ελληνικού Πολιτισμού, άρα και τη δική σου ανωτερότητα. Σ’ αυτή την περίπτωση, σημαίνει ότι έχεις πέσει θύμα της ακροδεξιάς προπαγάνδας, που είναι στη βάση της μια ιδεολογία κόμπλεξ, μίσους και έλλειψης κάθε πραγματικής καλλιέργειας. Μιας ιδεολογίας που προέρχεται από άξεστους ανθρώπους, αγράμματους, ανιστόρητους, ανελλήνιστους και ανέραστους, που μπερδεύουν τη μοναδικότητα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού (και κάθε πολιτισμού) με το νεοναζιστικό μηδενισμό. Ψεύτες, που, σαν το ίνδαλμά τους, τον Χίτλερ, εξυψώνουν δήθεν τη κλασσική Ελλάδα, αλλά περιφρονούν το μεγαλύτερο επίτευγμά της, την Άμεση Δημοκρατία. Ανθρωπάκια, που κάτω από την περιφρόνηση που δείχνουν απέναντι σε όλους τους ξένους, κρύβουν την παντελή άγνοια της δικής μας κουλτούρας, της κλασικής και κυρίως της Νεοελληνικής, λόγιας και λαϊκής, που είναι μια κουλτούρα φιλοσοφημένη, ανθρώπινη, ερωτική, αντιστασιακή και εξεγερσιακή, για την οποία εμείς είμαστε περήφανοι. Όσοι σήμερα καταγγέλλουν τον «πολυπολιτισμό» και ψάχνουν μια Ελληνική «καθαρότητα», είναι φασίστες, που αν είχαν εκείνοι την απόλυτη εξουσία, τους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού θα τους είχαν κλείσει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η χούντα του Παπαδόπουλου και η ψευτο-εθνικοφροσύνη τα χρόνια της Μακρονήσου. Και τότε, η Ελλάδα που θα είχαμε, θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο με το σύνθημα: Ελλάς ίσον τέφρα.
Όσο για τον πολιτισμό της Κλασσικής Ελλάδας, δεν ανήκει στους αστοιχείωτους νεοναζί «εθνικιστές», αλλά ούτε και αποκλειστικά σε μας, στους υπόλοιπους Έλληνες. Ανήκει στην ανθρωπότητα, της οποίας είναι βασικό θεμέλιο, αλλά όχι το μοναδικό, και κυρίως, ανήκει σε όλους τους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, σε όσους τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και τον εξέλιξαν.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Πηγη:athens.indymedia.org
the master
24-01-2013, 17:24
πολυ ωραιο κειμενο...
η λυση ομως ποια ειναι?
να μην υπαρχουν χωρες και ολοι να ειμαστε ενα?
ενω θεωρω τον ευατο μου φιλελευθερο ας πουμε ,δε ξερω γιατι αλλα σιγουρα νευριαζω οταν ακουω πραγματα κατα της χωρας μου...
κ ομως αν και λεμε ποσα πολλα κοινα εχουμε μεταξυ μας κανενας δεν ειναι ιδιος με καποιον ολοι ειμαστε ξεχωριστοι,,,αρα λοιπον ισως σε αυτο χρησιμευουν οι χωρες ,στο να ενωνουν τους ανθρωπους που εχουν περισσοτερα κοινα χαρακτηρηστικα μεταξυ τους, ομως αν δεν υπηρχαν αυτες ισως να μην ειχαμε τοσες διαφορες μεταξυ μας...αλλα ποιος θα ηθελε να μην ειναι ξεχωριστος?ποιος θα θελε να λεει οτι κανει οτι ολοι οι αλλοι?
και αφου τελικα ειμαστε διαφορετικοι ,μηπως ειμαστε ο καθενας ξεχωριστα κατι σαν θεος?με τις δικες τους δημιουργιες κοκ ή μηπως ο θεος ηθελε ποικιλια σε αυτα που εκανε?
ισως το να μην υπηρχαν χωρες να εφερνε ειρηνη και ισσοτητα αλλα ισως επισης να χαναμε πολυ περισσοτερα,,,πραγματικα δε ξερω, η αληθεια ειναι κατι που εμεις οι ιδιοι δημιουργησαμε, πως λοιπον θα βρουμε την απαντηση σε ολα μας τα προβληματα?
πρεπει να ενδιαφερθω για τους αλλους?
σιγουρα δεν εχω λογο να συμπεριφερομε κακα σε καποιον...
Το αρθρο δεν λεει κατι τετοιο , να μην υπαρχουν χωρες και συνορα. Το αρθρο λεει να μην πραττει ο καθενας λες και ειναι καμμια αρια φυλη, που προερχεται απο διαστημανθρωπους και οτι ζει σε τοπο ιερο, ενω ολοι οι υπολοιποι λαοι ειναι μονο για να τρωνε μπανανες σε δεντρα. Κοινως ωραιο το παρελθον μας και η κληρονομια μας, αλλα ολοι οι πολιτισμοι εχουν προσφερει σε αυτον τον κοσμο και συνεχιζουν να προσφερουν καθημερινα. Και καλο θα ηταν ο κοσμος να αρχισει να το αναγνωριζει αυτο και οχι να συμπεριφερεται λες και ο πολιτισμος ειναι μια μοναδα μετρησης πεους, του ποιος το εχει μακρυτερο.
the master
24-01-2013, 19:23
Μετα απο αυτα που λεει το αρθρο μονο αυτο που ειπα εγω προκυπτει ως λογικη συνεχεια...
For what is worth: Ιστορικά, η Ελλάδα μόνο κέρδισε σε πολλαπλά επίπεδα με την λογική την ενσωμάτωσης (πχ. αρβανίτες) ενώ αντιθέτως μόνο έχασε με την λογική των αποκλεισμών και καταστολής των μειονοτήτων (πχ. πομάκοι και σλαβόφωνοι της μακεδονίας).
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A-rEb0KuopI
personGR
26-01-2013, 19:16
Νομίζω ότι χρωστάω κάτι στον LNDS500.
http://www.abload.de/img/pre_2013-01-26-180212w1eok.jpg
:D :D :D
Και κάποια στιγμή μες το μήνα έρχεται και το παρακάτω.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/45498_580146758665446_342092256_n.jpg
;)
Leon_DiZ
26-01-2013, 21:26
Νομίζω ότι χρωστάω κάτι στον LNDS500.
:D :D :D
;)
Με το που το ειδα ημουν ετσι
http://i.imgur.com/DYO6X.gif
παρα πολυ ωραιο, μακαρι να χα και γω λεφτα να 'παιρνα κανενα! :d055:
personGR
26-01-2013, 21:31
παρα πολυ ωραιο, μακαρι να χα και γω λεφτα να 'παιρνα κανενα! :d055:
Εντάξει, δεν είναι και συγκλονιστικά ακριβά, το συγκεκριμένο το τσίμπησα 50€ από εδώ (http://www.darkcitygallery.com/) +framing. Ένα το τρίμηνο μπορείς να τσιμπάς χαλαρά!
modecris
28-01-2013, 16:42
Η Πάτρα το 1933.
5ZqG_lHpYlk
Ένα μικρό τεστ, για να συνειδητοποιήσουμε, πόσο η γνώση μας είναι εξαρτημένη από τη γνώση όλης της ανθρωπότητας και ότι τελικά, κάθε προσπάθεια για μια εθνική “καθαρότητα” ισοδυναμεί με το σκοτάδι της ναζιστικής πολιτιστικής τέφρας.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ «ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ»
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;
Το γεγονός ότι ο κλασσικός Ελληνικός πολιτισμός είναι μία από τις βάσεις όλου του σύγχρονου κόσμου είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Η επιστήμη, η φιλοσοφία, το θέατρο, η δημοκρατία, έχουν σφραγίσει για πάντα την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που σήμερα, ακόμα και ο πιο απόμακρος από τα προηγμένα κέντρα πολιτισμός, είναι αναμεμειγμένος σε κάποιο βαθμό με τον ελληνικό, σημαίνει ότι η πλειονότητα της υφηλίου είναι πολυπολιτισμική. Το ζήτημα είναι, εμείς οι Έλληνες, τι είμαστε; Για παράδειγμα εσύ, που διαβάζεις αυτό το κειμενάκι, είσαι «πολυ-πολιτισμικός» ή όχι ;
Πριν απαντήσεις, σου υπενθυμίζουμε τα εξής:
Φοράς παπούτσια, μια παλαιολιθική εφεύρεση, που την αποκαλείς με ένα περσικό όνομα ( pāpuš, pa=πόδι + puş = κάλυμμα) και επίσης ένα παντελόνι που το εφηύραν οι Σκύθες κι εσύ το ονομάζεις με μια λέξη που προήρθε από το όνομα ενός χαρακτήρα της Ιταλικής Κομμέντια ντελ Άρτε, του Pantalone (δηλαδή Πανταλέων ). Φοράς βρακί, και αν είσαι από την Κρήτη, βράκες, που έχουν όνομα λατινικό (braccae) και είναι ένα ένδυμα, που οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες το είδαν να το φοράνε οι Γαλάτες και οι Γερμανοί, ενώ δένεις στο λαιμό σου μια γραβάτα κροατική (χρβάτσκα). Οι τσολιάδες που θαυμάζεις φοράνε τη φουστανέλλα, που ήταν η φορεσιά των Βλάχων, Αλβανών κι Ελλήνων πολεμιστών και παράνομων, όπως την ξανασχεδίασε ο γερμανός ράφτης του Όθωνα (μίνι, πάνω από το γόνατο). Σήμερα, φοράς μπλου τζην, που υπήρξε επινόηση ενός Γερμανο-εβραίου ράφτη της Αμερικής, του Λεβί-Στράους, κατασκευάζεται από ένα ύφασμα που εφευρέθηκε στη Φλωρεντία και βάφεται με ένα χρώμα μπλε λουλακί (indigo, ελλ. ινδικόν),που τα αρχαία χρόνια το ανακάλυψαν οι Ινδοί.
Το εθνικό σου φαγητό, ο μουσακάς, έχει αραβικό όνομα (mussaka, σημαίνει φρέσκο) και δημιουργήθηκε στο παλάτι του Οθωμανού Σουλτάνου από γνώστη της Γαλλικής κουζίνας, εξού κι η μπεσαμέλ. Το άλλο σου αγαπημένο και πασίγνωστο Ελληνικό έδεσμα, ο gyros, ή ντονέρ, προέρχεται από τους οθωμανούς (doner= γυρίζει), που κι αυτοί τον δανείστηκαν από τον Αραβικό στρατό.
Τρως ντομάτες, πατάτες, καλαμπόκι, σοκολάτα και φραγκόσυκα και καπνίζεις, συνήθειες που πήρες από τους ινδιάνους της Αμερικής. Πίνεις κρασί που πρωτοεμφανίστηκε τα προϊστορικά χρόνια κάπου στον Καύκασο και σου αρέσει η μπύρα που είναι εφεύρεση των νεολιθικών κατοίκων της Μεσοποταμίας. ενώ πίνεις αφέψημα από καβουρντισμένους σπόρους καφέ, μια επινόηση των μουσουλμάνων σούφι του Μεσαίωνα. Τρως ψωμί, που επίσης είναι μια νεολιθική εφεύρεση των Μεσοποτάμιων, οι οποίοι, χιλιάδες χρόνια πριν από τους Έλληνες, (τουλάχιστον πριν από αυτούς που μιλούσαν ελληνικά) έκαναν την Νεολιθική και τη Γεωργική επανάσταση και εκτός των άλλων, επινόησαν την καλλιέργεια των δημητριακών, το άροτρο, το δρεπάνι, την ιστιοπλοΐα κι ακόμα τη γραφή, τους γραπτούς νόμους, τη γραφειοκρατία, τον στρατό, τη στρατιωτική στολή και το ιερατείο.
Τραγουδάς πάνω σε μουσικές κλίμακες, που οι αρχαίοι Έλληνες πήραν από γειτονικούς λαούς (μιξολύδιος, φρύγιος κλπ), τις προσέθεσαν στις δικές τους, και έτσι γεννήθηκε η κοινή ανατολική παράδοση. Οι πρόγονοί σου ανάπτυξαν την μουσική αυτή, όχι μόνοι τους, αλλά μαζί με όλους τους λαούς μιας περιοχής που ξεκινάει από το Σεράγιεβο και φτάνει ως την Ινδία και τη Βόρειο Αφρική.
Δίπλα σου ζουν τα μέλη μιας φυλής που ξεκίνησε από την βόρεια Ινδία γύρω στο 500 μ.Χ. για να φτάσει στα Βαλκάνια, και να πολιτογραφηθούν Έλληνες. Είναι οι Τσιγγάνοι, που οι οργανοπαίχτες τους αποτέλεσαν για αιώνες τη ραχοκοκαλιά της εθνικής σου μουσικής. Μπορεί να σου αρέσει, ειδικά αν είσαι από την Ήπειρο, το δημοτικό πολυφωνικό πεντατονικό τραγούδι, που ίδιο έχουν και οι Αλβανοί, και που δεν ανήκει αποκλειστικά ούτε σε μας ούτε στους Αλβανούς, αλλά έλκει την καταγωγή από τα προϊστορικά χρόνια, δηλαδή, πριν από την εθνογένεση των λαών της περιοχής.
Το εθνικό σου παραδοσιακό όργανο, το κλαρίνο, είναι το κλαρινέτο της Δυτικής συμφωνικής ορχήστρας, μια εφεύρεση ενός Γερμανού κατασκευαστή βασισμένη πάνω στο Γαλλικό πνευστό σαλιμό. Παίζεις τουμπελέκι, που είναι όργανο αραβικό. Χορεύεις τσάμικο που το χορεύουν και οι Τσάμηδες της Αλβανίας, χασαποσέρβικο, που βασίζεται σε σέρβικο ρυθμό και ζειμπέκικο, που είναι ο χορός μιας αρχαίας φυλής της Μικρασίας και που σήμερα τον χορεύουν και οι Τούρκοι της Σμύρνης. Η γιαγιά σου ίσως άκουγε σμυρναίικα τραγούδια, που προέρχονται από την ανατολίτικη παράδοση των μακάμ, που έχει στηριχτεί στη Βυζαντινή και άλλες ανατολίτικες παραδόσεις, αλλά κυρίως αναπτύχθηκε από Τούρκους, Εβραίους, Αρμένηδες και Έλληνες μουσικούς στην Οθωμανική Κωνσταντινούπολη. Εσύ ή οι γονείς σου, τη δεκαετία του 60, άκουγες μουσικές επιτυχίες, που δεν ήταν παρά Ινδικά τραγούδια με Ελληνικό στίχο, όπως π.χ. το Αυτή η νύχτα μένει (ulfat ka saaz chhedo) Μου λέτε να μη κλαίω (Yamma,yamma), το Καρδιά μου καμένη (Από την ταινία Mother India) και πάρα πολλές άλλες.
Ακούς, επίσης, μπλουζ και ραπ, ενώ εσύ ή οι μεγαλύτεροι συγγενείς σου χορεύουν τάνγκο, ρούμπα, σάμπα, τζαζ, ροκ, κλπ, δηλαδή ρυθμούς των αρχαίων κατοίκων της Αφρικής, όπως την διαμόρφωσαν οι σκλάβοι απόγονοί τους παρέα με τους ισπανόφωνους και τους Γερμανοεβραίους συνθέτες της Αμερικής και, μετά, μαζί με τους μουσικούς όλης της Γής. Το πιάνο που ακούς ή παίζεις είναι μια εξέλιξη του ευρωπαϊκού εκκλησιαστικού οργάνου, το οποίο ήταν ένα δώρο των Βυζαντινών στη Δύση, που προήρθε από την ύδραυλη, εφεύρεση του Κτησίβιου του Αλεξανδρέως, αλλά που οι συμπατριώτες μας δεν το χρησιμοποιούσαν. Η θεωρία των συγκερασμένων οργάνων που, αν είσαι μουσικός, χρησιμοποιείς, είναι δημιούργημα της Δυτικής Ευρώπης. Άραγε πόσο Ελληνικό τραγούδι ακούς και πόσο Αγγλικό ή Αμερικάνικο; Πόσα Ελληνικά συγκροτήματα και πόσα Αγγλικά; Και πόσο Ελληνικό σινεμά βλέπεις και πόσο Αμερικάνικο, Γαλλικό, Κινέζικο και Ιρανικό; Και πόσα ξένα σήριαλ στην τηλεόραση;
Υποθέτουμε, ότι σαν υπέρμαχος του Ελληνικού πολιτισμού που ίσως είσαι, γνωρίζεις πολύ καλά το Ελληνικό θέατρο, και ξέρεις απ’ έξω, τόσο τα έργα των αρχαίων ποιητών, (Αντιγόνη, Οιδίποδα, Ευμενίδες, Όρνιθες) όσο και των σύγχρονων, του Καμπανέλλη, του Κεχαΐδη και άλλων. Στη σκηνή, όμως, βλέπεις να παίζονται και έργα ξένων, του Σαίξπηρ, του Μολιέρου ή του Μπρέχτ. Άλλωστε πολλοί Έλληνες συνθέτες έχουν μελοποιήσει ποιήματα ξένων, του Λόρκα, του Μπρένταν Μπήαν, του Λόπε ντε Βέγκα, που σήμερα τραγουδιούνται σαν Ελληνικά τραγούδια.
Όταν ήσουν μικρός, σου διάβαζαν τα παραμύθια του Γκρίμ, του Άντερσεν και της Σέλμα Λάγκερλεφ, που τα είδες και στο σινεμά σαν κινούμενα σχέδια της Αμερικάνικης εταιρείας του Ντίσνεϋ ή στην τηλεόραση σαν γιαπωνέζικες παραγωγές, που σχεδιάζονται στην Κίνα. Και αργότερα, διάβασες σε μετάφραση ή σε κόμικς τους Άθλιους του Ουγκώ, τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, ή το Μόγλη του Κίπλιγκ.
Είναι πια σαφές το μήνυμα, αλλά συνεχίζουμε:
Μαθαίνεις πολεμικές τέχνες που ήρθαν από την Ιαπωνία και την Κίνα (κουγκ-φου, ται-τσι, καράτε, τζούντο, αικίντο). Ίσως κάνεις γιόγκα που είναι μια πανάρχαια θρησκευτική Ινδική πρακτική. Παρακολουθείς ένα παιχνίδι που οι νόμοι του φτιαχτήκανε το 1850 στην Οξφόρδη και παίζεται με μπάλα, που την επινόησαν δύο υποδηματοποιοί στη πόλη Ράγκμπυ της Αγγλίας. Παίζεις σκάκι, ένα παιχνίδι που ήρθε από την Ιταλία, που εκεί έφτασε από τις χώρες του Ισλάμ, αλλά κατάγεται από ένα παρόμοιο ινδικό παιχνίδι, που το έλεγαν τσατουράνγκα, ενώ η τράπουλα και τα χαρτιά που παίζεις, πρωτοεμφανίζονται στην Κίνα των Τάνγκ, τον ένατο αιώνα. Το καλοκαίρι πας διακοπές στα ελληνικά νησιά, και θαυμάζεις τους ανεμόμυλους, μία εφεύρεση από το ισλαμικό Αφγανιστάν.
Τα πρώτα Συντάγματα του κράτους σου είναι αντιγραφή των Γαλλικών και το νομικό σύστημα του κράτους σου στηρίζεται στο Ρωμαικό δίκαιο όπως κωδικοποιήθηκε στην Γαλλία του Ναπολέοντα. Αναγνωρίζεις τα Δικαιώματα του Ατόμου και του Πολίτη, όπως βγήκαν μέσα από τη Γαλλική Επανάσταση, που τα ιδανικά της επηρέασαν όλο τον κόσμο αλλά και τους κοντινούς σου προγόνους, όταν ξεκινούσαν τη δική τους Επανάσταση του 1821. Και πολλοί συμπατριώτες σου, έχουν ενστερνιστεί φιλοσοφικές ιδέες, που, εκτός από τον Πλάτωνα τον Αριστοτέλη ή τον Καστοριάδη, είναι παρμένες κι από τον Κάντ, τον Χέγκελ ή τον Μάρξ.
Το Ευαγγέλιο της θρησκείας σου είναι Εβραϊκό και έχεις ένα Θεό που έχει Εβραϊκό όνομα, Ιησούς, όπως και πολλές χιλιάδες συμπατριώτες σου, οι οποίοι ονομάζονται Ηλίας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Μαρία, αλλά και Άδωνις, που είναι επίσης σημιτική λέξη συγγενής με το Εβραϊκό adonai, που σημαίνει Θεός (και δεν προέρχεται από το αρχαιοελληνικό…άδω ,τραγουδάω, που γράφεται με υπογεγραμμένη).
Στους πολέμους και τις Επαναστάσεις οι πρόγονοί σου πολεμούσαν χρησιμοποιώντας την πυρίτιδα, στα ταξίδια σου προσανατολίζεσαι με την πυξίδα, ενώ γράφεις σε χαρτί, χρησιμοποιείς χαρτονομίσματα, πετάς την Καθαρή Δευτέρα χαρταητό, τρώς και πίνεις από σκεύη πορσελάνης, και το καλοκαίρι η γιαγιά σου δροσίζεται κουνώντας τη χάρτινη βεντάλια, όλα αντικείμενα που εφευρέθηκαν στην Κίνα.
Γράφεις δεκαδικούς αριθμούς που είναι ινδική εφεύρεση, που την έφεραν στη Δύση οι Άραβες στην Ευρώπη, μαζί με έναν καινούριο αριθμό, το Μηδέν. Διαβάζεις εφημερίδες και βιβλία αλλά κι αυτήν την προκήρυξη, με τη βοήθεια μιας ανακάλυψης κάποιου Γερμανού τεχνίτη, του Γουτεμβέργιου, αν και πολύ πριν απ’ αυτόν η τυπογραφία είχε ανακαλυφτεί κι αυτή στην Κίνα. Χρησιμοποιείς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μιλάς στο κινητό σου, βλέπεις φωτογραφίες από τη σελήνη, που αν και σε όλα αυτά έχουν συνεισφέρει και οι Έλληνες, δεν είναι επιτεύγματα καθαρά Ελληνικά, ούτε κανενός άλλου έθνους, αλλά του ανθρώπινου γένους συνολικά.
Τέλος, όπως όλοι οι λαοί έχουν ενσωματώσει στο λεξιλόγιό τους χιλιάδες ελληνικές λέξεις, έτσι και εσύ καθημερινά χρησιμοποιείς πολλές λέξεις με ξένη καταγωγή.
σλάβικες (πέστροφα, ρούχο, πιροσκί, βάλτος, βίτσα, γκλάβα, γούνα, ντόμπρος, σβάρνα, στάνη, τσέλιγγας, πογκρόμ, κλπ)
τούρκικες ( Αλάνι, γιλέκο, γιαούρτι, γλέντι, εργένης, ζόρι, καπάκι, κουβάς, καβγάς, νάζι, κέφι, μπαμπάς, καρπούζι, τσάντα, τζάμι, χάλι, φλιτζάνι , κ.ά.)
περσικές (Αχούρι, ντιβάνι, αγγαρεία, μπόλικος, τραχανάς, παράδεισος)
αραβικές ( ελιξίριο, ζενίθ, καλούπι, καμφορά, καραβάνι, κάφρος, λουλάκι, μαούνα, σαφάρι, φουκαράς, αζιμούθιο, άλγεβρα, φιτίλι, αλκαλικός, αλκοόλ, χαντάκι, χάντρα, ζάχαρη, λεμόνι, μαγαζί, σιρόπι, παζάρι, κα).
αλβανικές (Καλαμπόκι, λουλούδι, κοκορέτσι, μπουκιά, σβέρκος, φλογέρα, φλοκάτη, κλπ),
λατινικές ( κάγκελο, κελί, λαρδί, λουκάνικο, φάβα, μανουάλι, κάστρο, πρίγκιπας, κούπα, κανάτα, σκάλα, πόρτα, μαρούλι, μούστος, κώδικας, πένα, μεμβράνη),
ιταλικές (φούστα, κάβος, μπαρκάρω, κουμαντάρω, σινιάλο, κουνιάδος, κουμπάρος, μαραγκός, πιλότος, μουστάρδα, καραμέλα, κομπόστα, κρέμα, πάστα, σαλάτα, κουφέτο, σαλάμι),
γαλλικές (Μπλε, καφέ, ροζ, ζακέτα, καμπαρντίνα, μαγιό, ταγέρ, καρό, γκαρνταρόμπα, δαντέλα, μακιγιάζ, σαλόνι, κρέπα, αφίσα, μπαλάντα, ρεσιτάλ, ντοκιμαντέρ, σουξέ, πιόνι, φαβορί, τουρνουά, καλοριφέρ, κοντέρ, ρουλεμάν ),
αγγλικές (κάμερα, ραντάρ, τούνελ, πουλόβερ, σερίφης, θρίλερ, κλόουν, σίριαλ, χόμπι, χιούμορ)
τσιγγάνικες (πουρός, τζάσε, χάφτω)
ινδικές (βεράντα, ζούγκλα, μπάνγκαλοου, πυτζάμα) ,
λέξεις φυλών από τα πέρατα του κόσμου (τατουάζ, ταμπού, τοτέμ, κανό, καγιάκ, μπούμερανγκ) και πολλές άλλες.
Μετά λοιπόν από αυτά, μπορείς να απαντήσεις μόνος σου στο ερώτημα αν είσαι και εσύ πολυ-πολιτισμικός ή όχι.
Στην περίπτωση που θα παραδεχτείς, ότι, ναι, είσαι και συ πολυπολιτισμικός, ουσιαστικά, παραδέχεσαι ότι είσαι άνθρωπος. Γιατί εμείς , τα μέλη του είδους homo sapiens sapiens, που ανήκουμε στους Μεγάλους Πίθηκους, είμαστε το κατεξοχήν έλλογο πρωτεύον, που παράγει πολιτισμό και μάλιστα, ένα πολιτισμό, που δεν μένει ποτέ στα όρια των ομάδων, που κατά καιρούς συγκροτούμε, αλλά διαχέεται σε όλον τον πλανήτη. Γιατί τελικά, η συλλογική μάθηση, δηλαδή η ικανότητα μέσω της γλώσσας να μαθαίνουμε πράγματα από άλλους λαούς και άλλες εποχές, είναι το μόνο πράγμα που μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα.
Μπορεί, πάλι, να νοιώθεις, ότι αυτά τα δάνεια σε μειώνουν προσωπικά, επειδή η ύπαρξή τους αμφισβητεί την ανωτερότητα του Ελληνικού Πολιτισμού, άρα και τη δική σου ανωτερότητα. Σ’ αυτή την περίπτωση, σημαίνει ότι έχεις πέσει θύμα της ακροδεξιάς προπαγάνδας, που είναι στη βάση της μια ιδεολογία κόμπλεξ, μίσους και έλλειψης κάθε πραγματικής καλλιέργειας. Μιας ιδεολογίας που προέρχεται από άξεστους ανθρώπους, αγράμματους, ανιστόρητους, ανελλήνιστους και ανέραστους, που μπερδεύουν τη μοναδικότητα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού (και κάθε πολιτισμού) με το νεοναζιστικό μηδενισμό. Ψεύτες, που, σαν το ίνδαλμά τους, τον Χίτλερ, εξυψώνουν δήθεν τη κλασσική Ελλάδα, αλλά περιφρονούν το μεγαλύτερο επίτευγμά της, την Άμεση Δημοκρατία. Ανθρωπάκια, που κάτω από την περιφρόνηση που δείχνουν απέναντι σε όλους τους ξένους, κρύβουν την παντελή άγνοια της δικής μας κουλτούρας, της κλασικής και κυρίως της Νεοελληνικής, λόγιας και λαϊκής, που είναι μια κουλτούρα φιλοσοφημένη, ανθρώπινη, ερωτική, αντιστασιακή και εξεγερσιακή, για την οποία εμείς είμαστε περήφανοι. Όσοι σήμερα καταγγέλλουν τον «πολυπολιτισμό» και ψάχνουν μια Ελληνική «καθαρότητα», είναι φασίστες, που αν είχαν εκείνοι την απόλυτη εξουσία, τους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού θα τους είχαν κλείσει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η χούντα του Παπαδόπουλου και η ψευτο-εθνικοφροσύνη τα χρόνια της Μακρονήσου. Και τότε, η Ελλάδα που θα είχαμε, θα μπορούσε να περιγραφεί μόνο με το σύνθημα: Ελλάς ίσον τέφρα.
Όσο για τον πολιτισμό της Κλασσικής Ελλάδας, δεν ανήκει στους αστοιχείωτους νεοναζί «εθνικιστές», αλλά ούτε και αποκλειστικά σε μας, στους υπόλοιπους Έλληνες. Ανήκει στην ανθρωπότητα, της οποίας είναι βασικό θεμέλιο, αλλά όχι το μοναδικό, και κυρίως, ανήκει σε όλους τους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, σε όσους τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και τον εξέλιξαν.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Πηγη:athens.indymedia.org
εγω κολλησα στον γυρο που τον εβγαλε ντονερ,μαγκες αλλο ντονερ αλλο γυρος αλλο ΚΑΛΑΜΑΚΙ.
Τπ τι θελει να μας δειξει ακριβως, το αγαπατε αλληλους?....μαλιστα
Dragonpaul
28-01-2013, 21:12
Για τους πιο φιλοτεχνους συμφορουμιτες. (http://www.bbc.co.uk/arts/yourpaintings/)
http://www.eie.gr/archaeologia/gr/arxeio.aspx
πληροφοριεσ για τα νεοτερα ''μνημεια'' των Αθηνων
γενικα κ το υπολοιπο σαιτ ειναι ενδιαφερον
Dragonpaul
30-01-2013, 10:11
Η ανθρώπινη ιστορία σε 2 λεπτά ('νταξει, κατα προσέγγιση...)
http://marcbrecy.perso.neuf.fr/history.html
the master
30-01-2013, 10:21
τα εσπασε...
Nikoladim
30-01-2013, 15:14
Πέτρος Γαιτάνος από Facebook:
Petros Gaitanos (http://www.facebook.com/petrosgaitanos?ref=stream)
3 hours ago (http://www.facebook.com/petrosgaitanos/posts/456787097708855)
Στο χωριό μου λέγαν οι παλαιοί ότι δεν πρέπει να αναποδογυρίζεις μια χελώνα γιατί έτσι μουτζώνει το Θεό. Με τα χρόνια κατάλαβα ότι απλά με τα πόδια τεντωμένα προσπαθεί να τον πλησιάσει. Είναι πραγματικά θλιβερό ένα τόσο ταπεινό πλάσμα να γνωρίζει την ύπαρξη του Θεού και εσείς με την τόση νοημοσύνη σας και τη μόρφωσή σας να έχετε ακόμα αμφιβολίες. Από τότε γυρνάω στα μποστάνια και τους κήπους με τα πρωτοβρόχια και όποια χελώνα βρω την αναποδογυρίζω. Θα με ευχαριστήσει αργότερα, στη Βασιλεία των Ουρανών.
55 minutes ago (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=456842427703322&set=a.123356961051872.27170.107302495990652&type=1)
Πλησιάζουν απόκριες. Μην ντύνετε τα παιδιά σας μασκαράδες. Είναι μεγάλη αμαρτία και θανάσιμη βλασφήμια, ο Σατανάς χαίρεται κάθε φορά που ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλοιώσει την εικόνα του γιατί η εικόνα του ανθρώπου είναι εικόνα του Θεού.
O Χρηστός και η Παναγία....
FotisGRC
30-01-2013, 15:19
Xαχαχαχα... Ρε φίλε τι άνθρωποι είναι αυτοί!!
Comments απο κάτω..
-πετρο πινεις τσιγαρα;;πες αληθεια..
-ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΟΙ!! Να επέμβει άμεσα η υπηρεσία προστασίας ζώων!!
- Πετράν άμα σε πετύχουν οι χελώνες στον παράδεισο θα σε γ@μήσουν κακομοίρη μου...
Nikoladim
30-01-2013, 15:35
Φώτη η πλάκα είναι πως σε κάποιες φωτογραφίες που έχει ανεβάει είναι ντυμένος αστυνομικός. ΛΟΛ.
Καλά για την Χελώνα δεν συζητάω...
Καλα ο τυπας πρεπει να ειναι Ο ΣΤΟΚΟΣ...
the master
30-01-2013, 15:55
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
αυτα ειναι λολ!
και η πλακα θα ηταν ολα αυτα να αποδειχτουν αληθεια .λολ
Leon_DiZ
30-01-2013, 18:41
εφριξα μεχρι να καταλαβω οτι ειναι fan-page
Βλέπω πολλούς Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους να φρίττουν με τη μετατροπή της Αγιασοφιάς σε τζαμί, και καλώς πράττουν, υπάρχει όμως ένα ακόμα μνημείο, ακριβώς μέσα στα πόδια μας το οποίο εδώ και 200 χρόνια παραμένει αλύτρωτο, στα χέρια των βλάσφημων Εθνικών, η Ακρόπολη, ή όπως ήταν παλιότερα γνωστή ο ναός της Παναγιάς της Αθηνιώτισσας. Αν μου επιτρεπόταν, με καλέμι, σφυρί και βαριοπούλα θα χάραζα το σήμα του Τιμίου Σταυρού στα βλάσφημα δαιμονικά μάρμαρα. Εσείς;
ναι αλλα αν ντυθει καποιος χελωνα τις αποκριες τι θα γινει;
https://skytal.es/wiki/Tor
https://skytal.es/wiki/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82_%CE%B5%CE%B3% CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE %B7%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CF%87%CF%81%CE%AE%CF %83%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_Tor_Browser_Bun dle
https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en
Καλα ο τυπας πρεπει να ειναι Ο ΣΤΟΚΟΣ...
Δεν ειναι στοκος, την δουλιτσα του προωθει.
zapee995
03-02-2013, 16:14
Νομιζω τα ειχε καποτε στα κρυφα με την Ελενη Λουκα. Αχ...να τους ειχα εδω στη παρεα μου...
Πέτρος Γαιτάνος από Facebook:
3 hours ago (http://www.facebook.com/petrosgaitanos/posts/456787097708855)
Στο χωριό μου λέγαν οι παλαιοί ότι δεν πρέπει να αναποδογυρίζεις μια χελώνα γιατί έτσι μουτζώνει το Θεό. Με τα χρόνια κατάλαβα ότι απλά με τα πόδια τεντωμένα προσπαθεί να τον πλησιάσει. Είναι πραγματικά θλιβερό ένα τόσο ταπεινό πλάσμα να γνωρίζει την ύπαρξη του Θεού και εσείς με την τόση νοημοσύνη σας και τη μόρφωσή σας να έχετε ακόμα αμφιβολίες. Από τότε γυρνάω στα μποστάνια και τους κήπους με τα πρωτοβρόχια και όποια χελώνα βρω την αναποδογυρίζω. Θα με ευχαριστήσει αργότερα, στη Βασιλεία των Ουρανών.
55 minutes ago (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=456842427703322&set=a.123356961051872.27170.107302495990652&type=1)
Πλησιάζουν απόκριες. Μην ντύνετε τα παιδιά σας μασκαράδες. Είναι μεγάλη αμαρτία και θανάσιμη βλασφήμια, ο Σατανάς χαίρεται κάθε φορά που ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλοιώσει την εικόνα του γιατί η εικόνα του ανθρώπου είναι εικόνα του Θεού.
O Χρηστός και η Παναγία....
η πετρουλα ξαναχτυπησε
Petros Gaitanos (http://www.facebook.com/petrosgaitanos?ref=stream) · 2,113 like this
Yesterday at 2:55pm (http://www.facebook.com/petrosgaitanos/posts/461703310550567) ·
Αποφεύγω τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι δαίμονες συχνά έχουν μορφή ανθρώπινη και προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι, συχνά βλέπω φαινομενικά απλούς ανθρώπους να με προσφωνούν και να με καλημερίζουν σα να με ξέρουν με κάποιο τρόπο, μάλιστα κάποτε άρπαξα έναν τέτοιο από τον γιακά και βροντόφωναξα με στεντόρεια φωνή και έλεος Θεού "ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΓΩΓ! ΟΠΛΗ ΤΟΥ ΒΑΑΛ! ΜΥΚΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΟΘ! ΣΥΓΧΡΟΝΕ ΦΙΛΙΣΤΑΙΕ! Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΦΕΝΤΗΣ! ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!' και ο άντρας κατέβηκε πανιασμένος στην αμέσως επόμενη στάση του Μετρό. Οι δαίμονες φρίττουν και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Χριστού και αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις.
κλαιωωωωωωωωωωωωωωωω
^^ 2,113 likes...
:/
ε λογικα οι περισσοτεροι εχουν κανει λικε στην σελιδα του για να γελανε με αυτα που γραφει.αν δεις στα σχολια ολοι τον δουλευουν.
^^ Eλπιζω πραγματικα να ειναι ετσι γιατι ο τυπος ειναι ο ορισμος της σαπιλας λολ!
Δεν νομίζω να τα γράφει ο ίδιος αυτά.
Μουσικός/Συγκρότημα
This is a fan page; it is not endorsed by or affiliated with P. Gaitanos.
καποιος τρολλαρει κ τρολλαρει καλα
"... ΜΥΚΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΟΘ!...
Αυτή είναι συλλογή ποιημάτων του Lovecraft. Άσχετο τελείως...
Αφιέρωμα στον .......* pt1.
1.
«Η Δημοκρατία μας Αυτοκαταστρέφεται γιατί Καταχράστηκε το Δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας, γιατί έμαθε τους Πολίτες να θεωρούν την Αυθάδεια ως Δικαίωμα, την Παρανομία ως Ελευθερία, την Αναίδεια του Λόγου ως Ισότητα και την Αναρχία ως Δημοκρατία.»
Ισοκράτης (436 π.Χ.-338 π.Χ. )
http://www.ps3forums.gr/vb/showpost.php?p=265392&postcount=659
"Ελλας-Ευρώπη-Παναθηναϊκός - Γ:censored:ι το λιμάνι κι ο Ολυμπιακός"
Πλάτων (427 π.Χ. - 347 π.Χ.)
Το αυθεντικό κείμενο και η μετάφρασή του:
Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.
"Αυτοί, λοιπόν, που εκείνα τα χρόνια κυβερνούσαν την πόλη, ίδρυσαν ένα πολίτευμα που δεν αναφερόταν μόνο κατ' όνομα ως το πλέον προσιτό και μετριοπαθές, ενώ στην πράξη φαινόταν διαφορετικό για όσους ζούσαν σ' αυτό, κι ούτε βεβαίως εκπαίδευε τους πολίτες με τρόπο ώστε να θεωρούν την ασωτία δημοκρατία, την παρανομία ελευθερία, την αθυροστομία κοινό δικαίωμα και τη δυνατότητα για την τέλεση τούτων ευημερία, αλλά, απαξιώνοντας και τιμωρώντας κάτι τέτοιους, βελτίωσε και σωφρόνισε περισσότερο το σύνολο των πολιτών".
Και επειδή ο .......* δεν το έβγαλε από το μυαλό του, ούτε του το'πε ο παπαγάλος, αναπαρήγαγε την μπαρούφα από εδώ:
http://4.bp.blogspot.com/_pfYVDTxB4kE/SUT232vmyII/AAAAAAAAA_8/XzJs_hlDl9g/s1600/%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9F%C E%A3+%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A3.jpg
2.
Ξεχασμένος στη μονάδα εντατικής ενός δημόσιου νοσοκομείου στην Αθήνα, ευρισκόμενος σε κώμα τα τρία τελευταία χρόνια... και με μοναδικούς συμπαραστάτες τους γονείς του, «έσβησε» την Κυριακή (5/12) ο αστυνομικός, τον οποίο είχαν ξυλοκοπήσει άγρια κουκουλοφόροι σε ροκ συναυλία, το καλοκαίρι του 2007 στο Ελληνικό.
Όπως είχε ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου 2007 από την Αστυνομία, ο 24χρονος – τότε – αστυνομικός μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο γήπεδο του Μπέιζμπολ, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού.
Οι δύο αστυνομικοί – οι οποίοι ήταν με πολιτικά- έγιναν αντιληπτοί από πλήθος συγκεντρωμένων, που τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και σιδερολοστούς και τους ξυλοκόπησαν.
Σε σοβαρότερη κατάσταση ήταν ο 24χρονος ο οποίος μπήκε αμέσως στο χειρουργείο, με συντριπτικά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα.
Από εκείνη τη μέρα και έως και χθες δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει, όντας ουσιαστικά ένας «ζωντανός – νεκρός».
Τρεισήμισι χρόνια μετά «έφυγε» χθες το πρωί, ενώ οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι.
Μην τα τσουβαλιάζετε όλα
08-12-2010
http://www.ps3forums.gr/vb/showpost.php?p=250189&postcount=551
Kαμία πρωτοτυπία.Ο πρώτος που πέθανε τον αστυνομικό, πριν τον πεθάνει και στο ps3forums ο συμφορουμίτης ......*, ήταν o δολοφόνος Κορκονέας στην απολογία του!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=2036740&tag=7948
Και παρόλο που από το 2008 έχει διαψευσθεί η είδηση, κάθε χρόνο οι ακροδεξιοί τον πεθαίνουν σε διάφορα blogs & fora.
To be continued...
*Δεν χρησιμοποιείται το όνομα υπουργού προπαγάνδας, καθώς έχει γίνει report.
YΓ.Από τα original posts δεν έχει παραποιηθεί ούτε κόμμα.
Nikoladim
07-02-2013, 10:05
τελικά τρολιά είναι του Γαιτάνου "fan page". Xαχα ωραίος ο χρήστης πάντως!!
MajereMP44
07-02-2013, 16:56
http://www.youtube.com/watch?v=Rc9RnwPXoJ0
Ο Σέρλοκ Χολμς και το Σκυλί των Μπάσκερβιλ
αναφερομαι στο παραπανω θεατρικο που ειδα εχθες μονο κ μονο επειδη ειναι απο τις ελαχιστες φορες που εχω γελασει τοσο πολυ σε θεατρο......συνηθως αποφευγω τις θεατρικες κωμωδιες(με την εννοια οτι εχουν ως σκοπο μονο να σε κανουν να γελασεις κ τιποτα παραπανω) κ λιγες φορες εχω παρακολουθησει.......Η συγκεκριμενη παρασταση ομως ειναι κατι το εντελως διαφορετικο .... το αγγλικο χιουμορ σε μια ελληνικη προεκταση, οι πρωτοτυποι διαλογοι , οι εκπληκτικες ερμηνειες των τριων νεων κ ''αγνωστων '' ηθοποιων , η ευρυματικη και συνάμα τοσο απλη σκηνοθεσια κανουν το εν λογω θεατρικο μια απο τις καλυτερες παραστασεις που εχω δει τελευταια ακομα κ αν δεν ειναι του στυλ μου......
προτεινω να πατε να το δειτε ακομα κ αν δεν ειστε φαν της θεατρικης κωμωδιας ....ακομα κ αν δεν ειστε φαν του θεατρου γενικοτερα...
υγ.... να ανοιγε ενα θρεντ για θεατρο?
thread για θεατρο οντως δεν βλεπω κι εγω να υπαρχει, μπορει οποιος θελει να ανοιξει ενα, κακο δεν θα ηταν σιγουρα.
This is my $550,000 30-year video game collection
http://www.eurogamer.net/articles/2013-02-07-this-is-my-USD550-000-30-year-video-game-collection
Dragonpaul
08-02-2013, 22:20
ΠΟΤΕ δε θα πεθανεις!!!!!!!!!!
http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/27/40065-36x1.jpg (http://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&docid=VY1d2DyTnAGpxM&tbnid=vHXSZA-4b2sPwM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Ftvxs.gr%2Fnews%2F%25CF%2583%25CE% 25B1%25CE%25BD-%25CF%2583%25CE%25AE%25CE%25BC%25CE%25B5%25CF%2581 %25CE%25B1%2F%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25AD%25CF%2 584%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582-%25CE%25B3%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25BD%25CE%25B7 %25CF%2583%25CE%25B7%25CF%2582-%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585-%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585-%25CE%25BE%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%258D %25CF%2581%25CE%25B7&ei=KU8VUYmHOYTUsgbBrYFQ&bvm=bv.42080656,d.Yms&psig=AFQjCNHWWUGfSi4a-cn4Mcs8b8cEC0G-NQ&ust=1360437387991626)
Dragonpaul
08-02-2013, 22:55
"Αν οι Καρχαρίες ήταν Άνθρωποι"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NHkrH3S6sbo&noredirect=1
"Αν οι Καρχαρίες ήταν Άνθρωποι"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NHkrH3S6sbo&noredirect=1
Πολύ καλό και βαθυστόχαστο! Σε κάνει να αναρωτιέσαι σε τι κοινωνία ζούμε... +rep
Ετοιμαστείτε για το “Golden Tour”, ένα 10ήμερο event ξεκινώντας από του Αγ. Βαλεντίνου, because we are in love with eSports! Σας περιμένουμε για ατελείωτες ώρες gaming στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ, από τις 14 μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου στο πιο prestigious εμπορικό της Ελλάδας, το Golden Hall. Η cyberarena με 20 PC, 10 PS3 και Sony Racing Machines θα φιλοξενεί challenges, mini-events και Happenings για όλες τις ηλικίες! Ο πυρήνας των tour του event θα είναι Gran Turismo 5, League of Legends και Fifa13, δημιουργώντας μια χρυσή εμπειρία για όσους λάβουν μέρος ή παρευρεθούν.
Τι να περιμένετε?
Εναρξη 14 Φεβρουάριου, με extra happenings και δώρα… για μια εναλλακτική ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου!
Gran Turismo 5 -Οι παίκτες θα testaroun τις ικανότητες τους στο Real Driving Simulator της SONY, oι 20 ταχύτεροι οδηγοί θα πάρουν pole position για το Σάββατο 23/02 κάνοντας φιτίλι λάστιχα και 400€!
League of Legends – 2v2 Proving Grounds, καθημερινά προκριματικά και τελικό το Σάββατο 23/2… με 1200€ σε δωροεπιταγες και μετρητά, γίνεται να μην τροLοLαρεις?
Fifa 13 – Φέσι στον Μέσι , Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, με το χρηματικό έπαθλο εως 500€ μας προδιαθέτει για match δυναμίτες!
Street Fighter IV– Κυριακή 17/2 και Σάββατο 23/2 για τους λάτρεις των παραδοσιακών Beat’em Up! (aka. Ταβερνοξυλο)
Εγγραφές & Δώρα
Οι εγγραφές σε όλα τα tour θα είναι δωρεάν. Θα αρχίζουν με το άνοιγμα των πορτών και θα τελειώνουν
λίγο πριν την αρχή των τουρνουά.
Εγγραφές θα γίνονται στη γραμματεία του event.
Τα ακριβή έπαθλα των τουρνουά θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ θα υπάρχουν
κληρώσεις και πολλά δώρα για το κοινό.
Πού και πότε?
Στο εμπορικό κέντρο Golden Hall – 1ος όροφος (Kηφισίας 37Α – Μαρούσι) – 14 με 23 Φεβρουαρίου
2013
Καθημερινές 15:00 – 21:00
Σάββατο 11:00-20:00
Για περισσότερα info και ερωτήσεις here:http://www.cowboytv.gr/golden-tour/ and https://www.facebook.com/events/208885469256015/
modecris
12-02-2013, 05:19
jgQMC2K-nVk
Leon_DiZ
14-02-2013, 20:07
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bc/Psi-Ops_-_The_Mindgate_Conspiracy_Coverart.png
i4-3GGRp-Sk
Το θυμαται κανεις; Μ αρεσε παρα πολυ. Πρωτοτυπο, εξυπνα puzzles, εντυπωσιακη Physics engine (ισως και πρωτοποριακη για την εποχη της), γαματα boss fights! Απιθανο να δουμε sequel βεβαια αλλα ποτε δεν ξερεις..
Leon_DiZ
15-02-2013, 20:13
http://s3.amazonaws.com/theoatmeal-img/comics/house/house_1.png (http://theoatmeal.com/comics/house)
Click on the picture for the rest
Dragonpaul
15-02-2013, 20:22
^^ Nice one!
Dragonpaul
15-02-2013, 21:11
Δείτε ζωντανά το πέρασμα του αστεροειδούς
Live streaming: Λεπτό προς λεπτό από το κανάλι της NASA (http://www.lifo.gr/now/etc/22734)
AlexandrosQV
15-02-2013, 21:44
Πανικος...
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231235352
Το 1986 πρέπει να πήγα για πρώτη φορά και ως Παγκρατιώτης ακολούθησαν αμέτρητες ακόμα. Χωρίς υπερβολή τα ΣΚ μπορεί να πήγαινα και 3 φορές ημερησίως. Για πολλά χρόνια ήταν ο πρώτος καφές του χρόνου για μένα και την παρέα μου μετά το ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς. Μαγαζί σύμβολο για το Παγκράτι. Μαχαιριά στην καρδιά έφαγα :(
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=498610
Dragonpaul
25-02-2013, 15:27
Σας χαιρετω!
Μια επικαιρη (ψαγμενη) ερωτηση και οποιος γνωριζει θα με υποχρεωσει αν μου απαντησει.
Πειτε μου, αν γνωριζετε, που μπορω να βρω αποκριατικες στολες και μακιγιαζ για ενηλικους, ομως. Πχ, εχω ριξει μια ματια στα Jumbo και δε βρισκω κατι. Εχουν για μεγαλους, αλλα ψιλοδευτερες στολες. Επισης, και τωρα παμε στο ψαγμενο του θεματος, ξερει κανεις καποιον που να αναλαμβανει το make up γι’αυτη τη δουλεια;;; Υπαρχουν, κοινως, επαγγελματιες που αναλαμβανουν κατι τετοιο;
Κατα βαση τις σιχαινομαι τις αποκριες, αλλα με εχουν καλεσει σε ενα παρτι που θα ειναι ολοι πολυ καλα μασκαρεμενοι και δε λεει να παω ετσι.
Οποιος ξερει...
Ευχαριστω!
ΥΓ Και να λείπει το δουλεμα, ε;;;;; :P
the master
25-02-2013, 15:31
ωωω πες μας πρωτα τι θες να ντυθεις ρε...
που να ξερω γω τι να σου προτεινω...
υγ εχουν αρχισει οι αποκριες ρε παιδια?
υγ 2 που ζω ρε πουστη μου
Dragonpaul
25-02-2013, 16:08
Δε ξέρω ακομα... Δεν έχω καταλήξει.... Μάλλον σε κάποιο σκοτεινό πλάσμα!!!!!
MajereMP44
25-02-2013, 16:11
Μαρινακης? :P
the master
25-02-2013, 16:12
Δε ξέρω ακομα... Δεν έχω καταλήξει.... Μάλλον σε κάποιο σκοτεινό πλάσμα!!!!!
ε ντυσου χαρος ρε...κλασσικα...
βρες και ενα ωραιο δρεπανι...και δε χρειαζεται καν μεικ απ γιατι θα φορας τη κουκουλα...
εκτως και αν σκεφτεσαι τιποτα πιο εξτριμ του στυλ ζομπι...
@ματζερε
απλα λολ
Dragonpaul
25-02-2013, 16:27
Βασικά, Φίλ, αυτο ακριβως σκεφτομουνα!!!!! Γι'αυτο και το make up.
the master
25-02-2013, 16:29
τι μεικ απ δηλαδη εξηγησε ...
μαυρο προσωπο?
εγω σκεφτομουν κατι τετοιο
http://uponamidnightdreary.com/wp-content/uploads/2012/08/Grim-Reaper-Robe.jpg
Με αυτο το δρεπανι θεριζει ο παππους μου το τριφυλλι^^^
Dragonpaul
25-02-2013, 17:01
τι μεικ απ δηλαδη εξηγησε ...
μαυρο προσωπο?
εγω σκεφτομουν κατι τετοιο
http://uponamidnightdreary.com/wp-content/uploads/2012/08/Grim-Reaper-Robe.jpg
Ρε συ, για το ζομπι έλεγα.... Κι αυτό που έβαλες δε με χαλάει, βέβαια.
the master
25-02-2013, 23:20
αααααα λολ ελεος τρελο φειλ...
υπαρχουν και στολες ζομπι ψαξτο
απλα λολ παντως
Dragonpaul
25-02-2013, 23:30
Στολη ζομπι φτιαχνω και μονος μου. Το make up ειναι το θεμα. Τεσπα... Θα ντυθω δρακουλας τελικα. Πηρα καπα, μπογιες, δοντια, κλπ κλπ.
the master
25-02-2013, 23:34
ρε συ πολυ κοινοτυπο ...
τεσπα καλη διασκεδαση ρε!
FotisGRC
26-02-2013, 01:08
Παύλο, πάντως οποιοσδήποτε που αναλαμβάνει Make up , εννοείται πως μπορεί να σου κάνει οτι ζητήσεις.. Επαγγελματίας είναι..!
Dragonpaul
26-02-2013, 01:51
Φαντάζομαι πως ναι, αλλα πως βρίσκεις κάποιον τέτοιο;;;
FotisGRC
26-02-2013, 01:58
Εδώ με βρίσκεις αδιάβαστο! Βάζω το μακιγιάζ μόνος μου οπότε δεν ξέρω!! :makefun: Λογικά καμιά φίλη- γυναίκα ίσως να ξέρει..
Lefteris_X
26-02-2013, 11:58
ντυθείτε νεόπτωχοι. Πολύ εύκολη στολή.
Απλά, βγαίνετε έξω από το σπίτι. Όποιος έχει κιόλας ακόμα πορτοφόλι, μπορεί να το πάρει μαζί του, ως αξεσουάρ της στολής, καθώς πλέον είναι άδειο.
Το σύνολο μπορεί να αποκτήσει περαιτέρω αξία, αν καρφιτσώσουμε τις όποιες πιστωτικές κάρτες (που χρωστάμε λόγω παλιού lifestyle) στο δεξί πέτο, ως "παράσημα".
Τέλος, για όσους καπνίζουν, η τράκα επιβάλλεται για έξτρα πειστικότητα στον ρόλο της στολής.
Κινητό = χωρίς μονάδες
Αμάξι = ή καθόλου ή με απειροελάχιστη βενζίνη
Φαγητό = μόνο στο σπίτι
Βραδινή έξοδος = σε άλλο σπίτι ή σε μαγαζί, λιβανίζοντας ένα ποτό για 4 ώρες.
Σημερα καταλαβα γιατι οι ουρες στις δημοσιες υπηρεσιες ειναι απο τα πιο τρομακτικα πραγματα ever...
the master
26-02-2013, 13:37
http://www.sectalk.com/board/public/imported_images/i252.photobucket.com/fc85535_oh_he_mad.jpg
modecris
26-02-2013, 17:46
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sTaB-hPg0P4
Σας χαιρετω!
Μια επικαιρη (ψαγμενη) ερωτηση και οποιος γνωριζει θα με υποχρεωσει αν μου απαντησει.
Πειτε μου, αν γνωριζετε, που μπορω να βρω αποκριατικες στολες και μακιγιαζ για ενηλικους, ομως. Πχ, εχω ριξει μια ματια στα Jumbo και δε βρισκω κατι. Εχουν για μεγαλους, αλλα ψιλοδευτερες στολες. Επισης, και τωρα παμε στο ψαγμενο του θεματος, ξερει κανεις καποιον που να αναλαμβανει το make up γι’αυτη τη δουλεια;;; Υπαρχουν, κοινως, επαγγελματιες που αναλαμβανουν κατι τετοιο;
Κατα βαση τις σιχαινομαι τις αποκριες, αλλα με εχουν καλεσει σε ενα παρτι που θα ειναι ολοι πολυ καλα μασκαρεμενοι και δε λεει να παω ετσι.
Οποιος ξερει...
Ευχαριστω!
ΥΓ Και να λείπει το δουλεμα, ε;;;;; :P
λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ τρολολολ λολ
Leon_DiZ
26-02-2013, 23:19
'Titanic II' Will Set Sail by 2016, Costumes Included (http://mashable.com/2013/02/26/titantic-ii/)
http://rack.0.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzAyLzI2LzE1L3RpdGFudGljaWkuNWU3MTAuanBnCn AJdGh1bWIJODUweDU5MD4KZQlqcGc/93e76fa7/a21/titanticii.jpg
Creepy as f*ck!! Θα τους δινουν και στολες λεει. :doh: Δεν παμε καλα! Οχι μονο θα ταξιδευεις σε ενα πλοιο ολοιδιο με αυτο της τραγωδιας, εχεις δει και ταινια με το πως ακριβως ειναι οταν βουλιαζει το πλοιο. Have fun at nights!
http://www.youtube.com/watch?v=L3XcDAo842I
FotisGRC
26-02-2013, 23:25
Πριν το διαβάσω καν φαντάστηκα τα τρελά ποσά που θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν!! Είναι τρελοί οι πλούσιοι ωρε!!
the master
26-02-2013, 23:27
δεν ειναι τρελοι...
να χαμε να διναμε και μεις για μαλακιες...
Dragonpaul
27-02-2013, 01:24
λολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ τρολολολ λολ
http://data.whicdn.com/images/26775479/18597545_large.jpg (http://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&docid=igqwHMbeJTrY8M&tbnid=QfgeLGTw91zNeM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fweheartit.com%2Fentry%2F26775479&ei=3TUtUYTRB8OXtQbYyoFI&bvm=bv.42965579,d.Yms&psig=AFQjCNENlV2m6VDcc2BItB-RlTEM0T4wXQ&ust=1362003768110175)
the master
27-02-2013, 01:33
Mmmm excellent meme selection , atta boy dragonpaul
http://www.youtube.com/watch?v=nKIu9yen5nc
DJTaurus
27-02-2013, 19:45
http://www.youtube.com/watch?v=Un3p614XExc
Barry Schwartz: The paradox of choice
http://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice.html (http://www.ted.com/talks/barry_schwartz_on_the_paradox_of_choice.html)
Μια προσφατη φωτο του Νικον ενω κοιμαται. Δεν ειναι γλυκουλης?
http://www.accordingtothescriptures.org/pictures/creation/human3.jpg
Καταρχήν....https://lh5.googleusercontent.com/-Ti3ukznxPQE/TX1KWy4cumI/AAAAAAAAB6c/E8W50am3pbE/s1600/fuck-you+toe.jpg.....
και τέλος.....http://lolsnaps.com/upload_pic/DontFuckWithMe-44833.jpg
Dragonpaul
28-02-2013, 21:31
The Ascent of Money (Η Ιστορία του Χρήματος) (http://greek-documentaries.blogspot.gr/2012/05/ascent-of-money.html)
Leon_DiZ
01-03-2013, 19:26
15 Things That Happened 15 Years Ago
Let's party like it's 1998. Warning: This post might make you feel old (or young).
1. Google was founded.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr03/2013/2/13/20/enhanced-buzz-1631-1360806551-5.jpg
Yep, that's right, folks. The world's most popular search engine was launched (http://en.wikipedia.org/wiki/Google) 15 years ago. It's pretty crazy to imagine a life without Google since it's how we access information online.
Fun fact: Larry Page and Sergey Brin originally named their project "BackRub (http://en.wikipedia.org/wiki/Google#cite_note-36)" because the system checked backlinks to estimate the importance of a site.
Via: blogoscoped.com (http://blogoscoped.com/archive/2006-04-21-n63.html)
2. "I did not have sexual relations with that woman."
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr01/2013/2/13/20/enhanced-buzz-19743-1360806823-10.jpg
On Dec. 19,1998, Bill Clinton was impeached (http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Clinton_impeachment) by the House of Representatives for perjury and obstruction of justice. At first he denied his affair with Monica Lewinksy (http://en.wikipedia.org/wiki/Monica_Lewinsky), but eventually fessed up to his inappropriate relationship with his intern. Repercussions included his being impeached and also being the butt of all jizz jokes.
Via: cnn.com (http://www.cnn.com/2012/11/13/politics/re-election-drama-scandal)
3. The first Apple iMac was introduced.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr02/2013/2/13/21/enhanced-buzz-16435-1360807427-3.jpg
Remember those colorful bubble desktop computers that were frustratingly slow? Apple's iMac (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_iMac) has certainly improved, but man, that pinwheel of death was the worst.
Via: xtimeline.com (http://www.xtimeline.com/evt/view.aspx?id=17211)
4. "Armageddon" was released, and you will forever associate the "I Don't Want to Miss a Thing" song with this movie.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr03/2013/2/17/14/enhanced-buzz-26503-1361129544-0.jpg
This was hands down one of the best movies of the '90s. Besides the amazing soundtrack (OK, one song), the movie featured astronauts, explosions, Bruce Willis, and Ben Affleck. Armageddon has also inspired various Foursquare check-ins (https://foursquare.com/v/snowmageddon-2011/4d532fceaebe8cfa0a35a838) andTwitter hashtags (https://twitter.com/search?q=%23stormageddon&src=typd).
Via: complex.com (http://www.complex.com/pop-culture/2012/06/the-50-harshest-roger-ebert-movie-review-quotes/armageddon)
5. The Furby became every child's worst nightmare.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr03/2013/2/13/21/enhanced-buzz-12113-1360807956-0.jpg
I'm sorry, but why the hell did someone invent this demonic toy (http://en.wikipedia.org/wiki/Furby)? It served no purpose but to creep you out at unexpected moments. The Furby retailed for about $35 and tripled in price for the 1998 holiday season. The worst part is that it wasREVIVED (http://en.wikipedia.org/wiki/Furby#cite_note-9) in 2012, with digital eyes, no less. Please, end the madness.
Via: fhm.com (http://www.fhm.com/upgrade/entertainment/it-seemed-like-a-good-idea-at-the-time-5-catastrophically-bad-developments-in-technology-83517)
6. "Dawson's Creek" made its TV debut.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr02/2013/2/13/21/enhanced-buzz-21272-1360808333-0.jpg
The original teen drama, guys! Katie Holmes gave us her terrible rendition (http://www.buzzfeed.com/lizlanteri/katie-holmes-singing-on-my-own-63hh) of Les Misιrables' "On My Own" while James Van Der Beek blessed us with the amazingcry-face meme (http://that90s-blog.com/tags/james-van-der-beek-crying). Thanks, Dawson's Creek.
Via: fulldvdset.com (http://www.fulldvdset.com/dawsons-creek-seasons-16-dvd-boxset-special-edition_p24.html)
7. The pop princess gave us "...Baby One More Time"
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr02/2013/2/13/21/enhanced-buzz-21920-1360808688-3.jpg
All hail the Holy Spearit (http://www.buzzfeed.com/mjs538/greatest-gifts-the-holy-spearit-gave-us-through-th)! You know you dreamed of a Britney dance sequence during class after this single (http://en.wikipedia.org/wiki/...Baby_One_More_Time) was released. Teenyboppers rejoiced at this upcoming artist, and she was a critical asset to every '90s kid's childhood. IT'S BRITNEY, BITCH.
Via: last.fm (http://www.last.fm/music/Britney+Spears/...Baby+One+More+Time)
8. "Total Request Live" was born
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr02/2013/2/13/21/enhanced-buzz-23291-1360808904-0.jpg
Remember that time MTV played music? It was a wonderful feeling to turn on TRL (http://en.wikipedia.org/wiki/TRL)after school and see Carson Daly deliver all the latest music news. I thoroughy enjoyed watching the music-video countdown. Sigh. RIP, TRL.
Via: streetknowledge.files.wordpress.com (http://streetknowledge.files.wordpress.com/2008/09/trl_logo.jpg)
9. Animal Kingdom became Disney World's latest addition.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr02/2013/2/13/21/enhanced-buzz-23307-1360809360-1.jpg
An amusement park. With rides. And ANIMALS. Disney's Animal Kingdom (http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_Kingdom_(Disney)) is the largest single Disney theme park in the world and features the iconic Tree of Life and the Guinness World Records' most expensive roller coaster, Expedition Everest (http://en.wikipedia.org/wiki/Expedition_Everest).
Via: forbes.com (http://www.forbes.com/sites/johngaudiosi/2012/05/18/walt-disney-imagineer-joe-rodhe-discusses-convergence-of-playdom-facebook-game-and-disneys-animal-kingdom/)
10. "Seinfeld" came to an end.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr03/2013/2/13/21/enhanced-buzz-12307-1360809430-1.jpg
The American sitcom (http://en.wikipedia.org/wiki/Seinfeld) lasted nine seasons and is currently in syndication. It was a sad day for some, but there's a more important issue here. NBC charged over $1 million (http://www.businessweek.com/1997/22/b35291.htm)per minute of advertising space — a mark only previously attained by the Super Bowl.
Via: nickshell1983.wordpress.com (http://nickshell1983.wordpress.com/2010/05/26/the-ethnic-backgrounds-of-the-cast-of-friends-and-seinfeld/)
11. The U.S. was spellbound by "Harry Potter and the Sorcerer's Stone."
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr01/2013/2/17/1/enhanced-buzz-10038-1361083366-0.jpg
Thank Dumbledore for J.K. Rowling. No other series will ever compete with the magic that is Harry Potter (http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_And_The_Sorcerer%27s_Stone). The world fell so in love with the characters and plotline that it's become a significant addition to pop culture. I will always love The Boy Who Lived, and you can bet your ass my kids will be required to read these books.
Via: saltmanz.com (http://www.saltmanz.com/pictures/Cover%2520Scans/Book%2520Covers/Harry+Potter+and+the+Sorcerer's+Stone.jpg.php)
12. Brandy and Monica released this masterpiece.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr01/2013/2/17/12/enhanced-buzz-18858-1361121126-0.jpg
B: Excuse me, can I please talk to you for a minute?
M: Uh huh, sure, you know, you look kinda familiar...
B: Yeah, you do too ,but, umm, I just wanted to know do you know somebody named you, you know his name.
M: Oh, yeah, definitely I know his name.
B: I just wanted to let you know he's mine.
M: Huh...no no, he's mine.
Via: filetraffic.eu (http://filetraffic.eu/s/lady%2520boy%2520is%2520mine)
13. The world lost the legendary Frank Sinatra.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr03/2013/2/17/12/enhanced-buzz-30829-1361122947-1.jpg
RIP, Frank (http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_sinatra). I hope you will be remembered for generations to come.
Via: last.fm (http://www.last.fm/music/Frank+Sinatra)
14. Rose McGowan showed up half-naked to the MTV Video Music Awards (NSFW).
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr02/2013/2/17/12/enhanced-buzz-30978-1361123903-14.jpg
Yes, that is Charmed's Paige Matthews (http://en.wikipedia.org/wiki/Paige_Matthews) in a poor excuse for an outfit. Rose was then engaged to Marilyn Manson, so I guess we shouldn't be too surprised by her stringy fashion choice. But jeez, COVER UP.
Via: jeremyriad.com (http://www.jeremyriad.com/wp-content/uploads/2012/01/rose-mcgowan-mtv-awards.jpg)
15. The first portable MP3 player is released.
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr02/2013/2/17/14/enhanced-buzz-17578-1361130109-0.jpg
The MPMan (http://en.wikipedia.org/wiki/MPMan) music player debuted in Asia in March 1998, and it was the first mass-produced portable solid state digital audio player. Let's all take a look at how ginormous this thing is. Times have changed.
Via: blog.paxholley.net (http://blog.paxholley.net/2008/03/)
http://s3-ec.buzzfed.com/static/enhanced/webdr01/2013/2/17/14/anigif_enhanced-buzz-17670-1361130184-0.gif
Dragonpaul
01-03-2013, 20:15
Ωραίος, Λέω! Δε με αφήνει για rep.
Lefteris_X
01-03-2013, 22:05
πω πω, πλην iMac και Seinfeld, όλα τα άλλα μου ήταν αδιάφορα και τότε! Ειλικρινά κανένα δεν είχα ζήσει, ούτε είχα παρακολουθήσει, ούτε και ενδιαφερθεί: από τον Armageddon, τον Κλίντον (Πλύντον), κλπ pop αηδίες.
Πάντως εμένα με έκανε να αισθανθώ όντως σα να γύρισα στο 1998: την ίδια αίσθηση απαξίωσης που ένιωθα τότε για πολλά, επειδή είχαν ήδη αλλάξει οι μόδες και τάσεις από αυτές που γνώρισα..............ε, την ίδια αίσθηση είχα και τώρα που τα ξαναείδα!
Μπράβο Λεωνίδα.
Dragonpaul
05-03-2013, 15:39
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς;
Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη.
Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα.
Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…
Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται…
Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν!
Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!
Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”
Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, φανερά ενοχλημένη, και με απόμακρο ύφος μουρμούρισε μια βρισιά μέσα από τα χείλια της.
Ξαναρώτησα με απόγνωση: “-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!” … Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την “απάνθρωπη” συμπεριφορά μου, με επέπληξε: “Γιατί την ενοχλείς; Δεν την αφήνεις ήσυχη στην δυστυχία της;” … και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι της ζητιάνας, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Εκείνη, σαν “καλή χριστιανή”, τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να σταυροκοπιέται με μανία.
Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιός ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο “φίλος” με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα:
Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει. Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια…
Ο “φίλος” μου ο Ρομά, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: “-Ναι, είναι ναρκωμένα… με ηρωίνη ή βότκα” … Έμεινα αποσβολωμένος… “-Ποιά είναι ναρκωμένα με ηρωίνη ή βότκα;!” “-Τα παιδιά ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;”
Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί “ήρεμο” και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της “εργασίας” της… Και η υποτιθέμενη “μάνα” είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η “βάρδιά” της. Συμβαίνει σ’ αυτή τη “δουλειά” … Και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.
Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμος για σοβαρή επέμβαση. Η ζητιάνα καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, κρατώντας πάλι ένα παιδί. Ένα διαφορετικό από το χθεσινό παιδί. Άρχισα να της κάνω ερωτήσεις: πού είναι το χθεσινό παιδί, αν έχει χαρτιά για το παιδί…
Κι ενώ εκείνη με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε μια κακόμοιρη ζητιάνα μάνα χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση. Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, η ζητιάνα με το παιδί είχε εξαφανιστεί… Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με ανεμόμυλους.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν “βοηθήσετε” με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της “μπίζνας” και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού.
Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη “πελατεία” της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους “επιχειρήσεων” σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας.
http://newspolis.gr/All-Categories/Roi-eidisewn2/Έxete-anarwththei-pote-giati-ta-paidia-pou-kratoun-oi-zhtianes-koimountai-sunexws.html
ok, ειναι σίγουρος ότι γίνονται απαίσια πραγματα εκει έξω, αλλα προσωπικά κρατώ και μια "πισινη" για το συγκεκριμένο σενάριο. Δε το αποκλείω φυσικα...
Leon_DiZ
05-03-2013, 16:01
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνεχώς;
Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη.
Η γυναίκα κατάχαμ στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους. Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα.
Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…
Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου. Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται…
Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν!
Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς!
Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”
Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, φανερά ενοχλημένη, και με απόμακρο ύφος μουρμούρισε μια βρισιά μέσα από τα χείλια της.
Ξαναρώτησα με απόγνωση: “-Γιατί κοιμάται συνέχεια;!” … Πίσω μου, κάποιος με έπιασε από τον ώμο. Ένας ηλικιωμένος κύριος, ενοχλημένος από την “απάνθρωπη” συμπεριφορά μου, με επέπληξε: “Γιατί την ενοχλείς; Δεν την αφήνεις ήσυχη στην δυστυχία της;” … και απομακρύνθηκε αφού πέταξε μερικά νομίσματα στο ποτηράκι της ζητιάνας, ικανοποιημένος σίγουρα για την καλή του πράξη της ημέρας. Εκείνη, σαν “καλή χριστιανή”, τον ευχαρίστησε αρχίζοντας να σταυροκοπιέται με μανία.
Την επόμενη μέρα ήρθα σε επικοινωνία με έναν παλιό γνωστό. Έναν ρουμανικής καταγωγής αστείο ανθρωπάκο, με μικρά κατάμαυρα μάτια. Η μόρφωσή του περιορίστηκε στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αυτό δεν τον εμποδίζει όμως να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα και να είναι περήφανος ιδιοκτήτης μιας έπαυλης με -ποιός ξέρει πόσα- δωμάτια και μπαλκόνια. Αυτός ο “φίλος” με κατατόπισε επαρκώς γι αυτήν την μπίζνα:
Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, παρά το φαινομενικά πρόχειρο και αυθόρμητο σκηνικό της. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν, είτε τα έχουν ενοικιάσει από οικογένειες αλκοολικών, ή απλώς τα έχουν κλέψει. Έπρεπε όμως να μάθω και γιατί κοιμούνται συνέχεια…
Ο “φίλος” μου ο Ρομά, πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό (σαν να μου έλεγε για τον καιρό) απάντησε στην ερώτησή μου: “-Ναι, είναι ναρκωμένα… με ηρωίνη ή βότκα” … Έμεινα αποσβολωμένος… “-Ποιά είναι ναρκωμένα με ηρωίνη ή βότκα;!” “-Τα παιδιά ντε, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;”
Αυτό κάνουν. Για να διατηρούν το παιδί “ήρεμο” και κοιμισμένο όλη μέρα, το ναρκώνουν με αλκοόλ ή ναρκωτικά. Φυσικά, ο παιδικός παρθένος οργανισμός δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν. Συχνά κιόλας, το παιδάκι ξεψυχά στην αγκαλιά της ζητιάνας, κατά τη διάρκεια της “εργασίας” της… Και η υποτιθέμενη “μάνα” είναι αναγκασμένη να κρατά στην αγκαλιά της το νεκρό παιδάκι μέχρι το βράδυ που θα τελειώσει η “βάρδιά” της. Συμβαίνει σ’ αυτή τη “δουλειά” … Και οι περαστικοί θα την υποστηρίζουν ρίχνοντας την ελεημοσύνη τους στο ποτηράκι της, πιστεύοντας ότι κάνουν την καλή πράξη της ημέρας.
Την επόμενη μέρα ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο, με τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα, έτοιμος για σοβαρή επέμβαση. Η ζητιάνα καθόταν πάλι στο ίδιο σημείο, κρατώντας πάλι ένα παιδί. Ένα διαφορετικό από το χθεσινό παιδί. Άρχισα να της κάνω ερωτήσεις: πού είναι το χθεσινό παιδί, αν έχει χαρτιά για το παιδί…
Κι ενώ εκείνη με αγνοούσε συστηματικά, οι υπόλοιποι περαστικοί αντίθετα, με κατηγορούσαν ότι επιτίθεμαι σε μια κακόμοιρη ζητιάνα μάνα χωρίς λόγο, και με απομάκρυναν με περιφρόνηση. Δεν είχα άλλη λύση από το να απευθυνθώ στην αστυνομία. Όταν όμως η αστυνομία εμφανίστηκε, η ζητιάνα με το παιδί είχε εξαφανιστεί… Αισθάνθηκα σαν να παλεύω με ανεμόμυλους.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν “βοηθήσετε” με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της “μπίζνας” και συμβάλλετε ενεργά στο φόνο ενός ακόμη παιδιού.
Όπως κάθε επιχείρηση που κλείνει όταν δεν έχει πια πελάτες, έτσι κι αυτή θα εξέλειπε, αν δεν υπήρχε κόσμος που να ανταποκρίνεται, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη “πελατεία” της. Η εξάλειψη τέτοιου είδους “επιχειρήσεων” σημαίνει ότι λιγότερα παιδιά θα κλαπούν και θα δολοφονηθούν από χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Τώρα πια γνωρίζετε γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνες κοιμούνται συνέχεια. Η επιλογή είναι δική σας.
http://newspolis.gr/All-Categories/Roi-eidisewn2/Έxete-anarwththei-pote-giati-ta-paidia-pou-kratoun-oi-zhtianes-koimountai-sunexws.html
ok, ειναι σίγουρος ότι γίνονται απαίσια πραγματα εκει έξω, αλλα προσωπικά κρατώ και μια "πισινη" για το συγκεκριμένο σενάριο. Δε το αποκλείω φυσικα...
Οι τζιγγανοι/γυφτοι ειναι η μονη φυλη (; ) την οποια δεν ανεχομαι. Εχω ακουσει / διαβασει διαφορα και πραγματικα απορω πως γινεται να μην εχεις κανεναν ηθικο κωδικα, καμια αξιοπρεπεια. Δεν θα μου προκαλουσε καμια εκπληξη να ειναι αληθεια τα παραπανω, δυστυχως.
Η πηγή του άρθρου, συν κάποιες αντιφάσεις στο κείμενο, με κάνουν να αμφιβάλλω για την εγκυρότητα αυτής της φήμης...
Dragonpaul
05-03-2013, 21:11
Το ειπα και στην αρχικη δημοσιευση psx3, οτι κι εγω δεν ειμαι απολυτα σιγουρος. Ωστοσο, δε θα μου εκανε καμια μα καμια εντυπωση αν κατι τετοιο ισχυει. Σκεψου ομως... Δε συμβαινει, οντως, να κοιμουνται ολα τα παιδακια που κρατανε στην αγκαλια τους αυτες οι κυριες;;;; Σιγουρα εχω δει και καποια να ειναι ξυπνια, αλλα, ως επι το πλειστον, κοιμουνται.
Εμένα πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει ασχοληθεί κάποιος αρμόδιος με το θέμα (αστυνομία, χαμόγελο του παιδιού κλπ.)... επίσης, ότι παίζει κονόμα, ναι παίζει του στυλ βγάζουμε κανά χαρτζηλίκι, αλλά όχι και στο σημείο να έχει κάποιος πολυτελή αυτοκίνητα και επαύλεις/βίλες (μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ). Λίγο τραβηγμένο μου ακούγεται όλο αυτό, εκτός κι αν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ζητιάνοι στους δρόμους της Αθήνας.
Άσε που λέει ότι «νοικιάζουν» παιδιά από αλκοολικούς γονείς... με ποιά λογική νοικιάζεις κάτι (δηλαδή με την προοπτική να το επιστρέψεις) όταν πρόκειται να το φονεύσεις με την ηρωίνη;
Δεν ξέρω, μου θυμίζει το urban myth με έναν τύπο που γνώρισε μια θεογκόμενα στο μπαρ, πήγε σπίτι της και την επόμενη μέρα ξύπνησε μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο και με πόνους στην κοιλιά (και καλά ότι υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που αφαιρεί νεφρά από ανυποψίαστους). Μπορεί και να ισχύει (1 στο εκατομμύριο), αλλά κρατάω μικρό καλάθι...
Dragonpaul
06-03-2013, 07:54
UPDATE: τελικά η όλη ιστορία είναι ακριβής μετάφραση από ένα chain letter που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες στο εξωτερικό. Δείτε σχετικά εδώ: http://www.solidproofs.com/2013/02/why-is-sleeping-child-in-hands-of.html?m=1
^^^H πηγη κ μονο αρκουσε....
Το Wφrgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergόggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια....
η συνέχεια στο σύνδεσμο παρακάτω.
Το πείραμα του Βέργκλ.
(http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/11/worgl.html#.UTck-Gec2Sr)
- - - Updated - - -
^^^H πηγη κ μονο αρκουσε....
Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια....
η συνέχεια στο σύνδεσμο παρακάτω.
Το πείραμα του Βέργκλ.
(http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/11/worgl.html#.UTck-Gec2Sr)
Εψαχνα ενα imdb για games και βρηκα κατι που φαινεται αρκετα καλο.Προς το παρον δεν το εχω συνηθισει και μου φαινεται χειροτερο απο το imdb,αλλα δεν εχω βρει πουθενα κατι καλυτερο.
http://gamewise.co/
Dragonpaul
06-03-2013, 17:10
Δε ξέρω κι εγώ αν υπάρχει κάτι άλλο (δε το εχω ψάξει άλλωστε), αλλά έκανες έγγραφη να δεις τι παίζει και μέσα;
Ναι εκανα και δειχνει αρκετα οκ.Πρεπει να ειναι σχετικα καινουριο οποτε για αρχη μου φαινεται ικανοποιητικο.
Dragonpaul
06-03-2013, 17:23
Μάλιστα... Ας το δούμε, λοιπόν.
- - - Updated - - -
Στο μεταξύ τώρα το θυμήθηκα... Είδα το Furby στη δημοσίευση του Λεωνιδα πιο πάνω και το έψαξα λίγο. Εχουν βγει και νέες εκδόσεις. Πολύ γαματο!!!!
http://m.youtube.com/watch?v=IAZ8QG8uz9I
Leon_DiZ
06-03-2013, 20:01
Μάλιστα... Ας το δούμε, λοιπόν.
- - - Updated - - -
Στο μεταξύ τώρα το θυμήθηκα... Είδα το Furby στη δημοσίευση του Λεωνιδα πιο πάνω και το έψαξα λίγο. Εχουν βγει και νέες εκδόσεις. Πολύ γαματο!!!!
http://m.youtube.com/watch?v=IAZ8QG8uz9I
Ναι, τα ειχα δει και εγω τις προαλλες. Κανουν comeback, οπως και το Μικρο μου Πονυ
LOL
Dragonpaul
06-03-2013, 20:25
Ναι, τα ειχα δει και εγω τις προαλλες. Κανουν comeback, οπως και το Μικρο μου Πονυ
LOL
Πλακα πλακα, μου αρεσει, ρε συ. Χα χα... Δε θα με χαλαγε να το ειχα. Ποσο να κανει;;;;; LOL!
Leon_DiZ
06-03-2013, 20:34
Πλακα πλακα, μου αρεσει, ρε συ. Χα χα... Δε θα με χαλαγε να το ειχα. Ποσο να κανει;;;;; LOL!
Αυτο το πραγμα κανει 60 λιρες λοιπον..
Dragonpaul
06-03-2013, 20:38
Αυτο το πραγμα κανει 60 λιρες λοιπον..
Πλακα κανεις τωρα, ε;;;;;;; Fuck!!!!!! Παντως, ειναι πολυ catchy!!!!!!!
Dragonpaul
07-03-2013, 23:06
Δείτε το.
http://m.youtube.com/watch?v=HX5aRzXUzJo (http://m.youtube.com/watch?v=HX5aRzXUzJo)
Μόνο σε μένα φαίνεται γελείο το βίντεο?Δηλαδή αυτό είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα?Να αλλάξει απλά τα γράμματα?Ωραία τα αλλάξαμε γαμώ λύθηκε το πρόβλημα,όλα οκ.Το βρίσκω προσβολή και στεναχωριέμαι.
Dragonpaul
07-03-2013, 23:57
Πραγματικά, δε σε καταλαβαίνω. Καταρχήν, για ποιο πρόβλημα μιλάς;;;;; Εδώ δεν υπάρχει κάποιο "πρόβλημα". Υπάρχει μια κατάσταση η οποία, με μια διαφορετική προσέγγιση αλλάζει, καλυτερεύει. Υπάρχει ένα μήνυμα εδώ. Αλλαξε την προσέγγιση σου σε κάποια πράγματα και "άλλαξε" τον κόσμο σου. Αυτο "κουμπωνει" με χιλιάδες αλλά πράγματα στη ζωή μας.
Ελπιζω να κατάλαβες οτι δεν είναι αληθινό αυτο, ε;
Εννοείται αγαπητέ παύλο ότι έχω κατανοήσει πως δεν είναι αληθινό.Εμένα το πρώτο μήνυμα που μου έδωσε αυτό το βίντεο είναι αρνητικό.Δηλαδή βλέπεις μια με τα γυαλιά της τα τακούνια της το ένα το άλλο να αλλάζει τις λέξεις σε έναν ζητιάνο τυφλό και να φεύγει χαλαρή με ύφος είμαι μητέρα τερέζα και δεν ξέρω γω τί.Δηλαδή εσένα σου κάθεται καλά ο συνδιασμός φτώχειας απτη μία και χλιδή απο την άλλη?Ο κολλητός μου έχει γλαύκωμα είναι 70-80% τυφλός.Όταν του εξήγησα το βίντεο μου είπε αυτά τα πράγματα.Μπορείς να βρείς πολλούς τρόπους να προσσεγίσεις ανθρώπους με αυτό το θέμα.Απλά θεωρώ πως δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος.
Dragonpaul
08-03-2013, 00:22
Νομίζω οτι έχεις παρερμηνευσει αρκετά το βίντεο. Δεν εχει σχέση η αντίθεση χλιδή/φτώχεια. Στη θέση της κοπέλας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος, ακόμα και κάποιος ρακενδυτος, ή κάποιο παιδάκι, ή, ή, ή.... Σημασία εδώ εχει η "διαφορετική προσέγγιση" ή, αν θες, η οπτική από μια άλλη γωνία. Σε αυτή την περίπτωση, ο τυφλός ζητιανος δεν επειθε πολλούς με την πρώτη ταμπέλα/προσέγγιση. Ηταν πολυ συμβατικη, συνηθισμενη. Οταν, όμως, αυτή άλλαξε (δεν εχει σημασία από ποιον) με έναν τρόπο ποιο πρωτότυπο, τότε όλοι του άφηναν χρήματα.
Iσως το εχω παρερμηνευσει,οντως....
Nikoladim
08-03-2013, 14:52
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/vinteo_akoyse_gia_prwth_fora_th_fwnh_ths_mhteras_t hs.2157854.html
Τη φωνή της θετής της μητέρας κατάφερε να ακούσει με τη βοήθεια ενός κοχλιακού εμφυτεύματος η Τζέιντ Σολ.
Το πεντάχρονο κοριτσάκι υιοθετήθηκε από την οικογένεια της Τζάκι Σολ, όταν την σε ένα ταξίδι τους στην Κίνα την είδαν και αποφάσισαν να την πάρουν μαζί τους στις Η.Π.Α.
Η οικογένεια χρειάστηκε περισσότερο από δυο χρόνια για να καταφέρει να πάρει το παιδί από ένα ορφανοτροφείο στο οποίο είχε οδηγηθεί, αφού οι γονείς του, το είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο όταν ήταν οκτώ μηνών.
Η θετή της μητέρα είναι ωτορινολαρυγγολόγος σε σχολείο για κουφούς στην Οκλαχόμα και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με την ακοή της Τζέιντ.
Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είναι κουφή. "Όταν έχεις ένα παιδί πέντε ετών και δεν έχει ακούσει ήχους έχει χάσει πολλά στα θέματα της ομιλίας” είπε η Τζάκι σε συνέντευξή της στο KJRH.Com.
Μόλις το εμφύτευμα ενεργοποιήθηκε η Τζάκι συγκινημένη ανάφερε ότι η κόρη της θα μπορούσε να μιλήσει τώρα. “Αισθάνεται ασφαλής στον κόσμο. Και νομίζω ότι κάνει μια μεγάλη διαφορά", είπε.
"Είναι σαν έναν νεαρό ναύτη", είπε ο μπαμπάς, Έρικ Σολ και πρόσθεσε "προσαρμόζεται στη νέα της ζωή"
Dragonpaul
12-03-2013, 21:52
Πώς να βγάλεις το πρώτο Caprice από το κουτάκι (http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/oneman_food/pws-na-vgaleis-to-prwto-caprice-apo-to-koytaki.2153138.html)
Dragonpaul
12-03-2013, 22:07
Το μεγαλείο της ζωής! Αξίζει να το δεις (http://news24gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8173.html)
Πώς να βγάλεις το πρώτο Caprice από το κουτάκι (http://www.oneman.gr/keimena/diaskedash/oneman_food/pws-na-vgaleis-to-prwto-caprice-apo-to-koytaki.2153138.html)
Χρησιμοποιώ την 4η μέθοδο, επιτυχία 100% πάντα :D
Ελπίζω να τη φέρουν και εδώ
(http://vimeo.com/61514884)
http://vimeo.com/61514884
MajereMP44
13-03-2013, 15:52
χαχαχα τετραπερατος ο Bruce ρε φιλε!"Πιασε μια trooper κοπελια"? Why the hell not???
Δεν ήξερα που αλλού να το βάλω..
http://www.youtube.com/watch?v=vyMJ63hgkl4
^^ ειναι το μοναδικο μαμημενο τραγουδι που ειλικρινα σε οτι εκδοχη και αν το εχω ακουσει (και το εχω ακουσει σε πολλες...) ακουγεται απλα υπεροχο...
ειναι τοσο καλογραμμενο αρχικα και αυθεντικα που νομιζω χρειαζεται τρομερη προσπαθεια για να το κανεις να ακουγεται ασχημα...
Θαρρεις οτι ειναι γι αυτον και μονο τον λογο, αυτο που λεμε... "perfect song"... οτι ακομα και η Britney Spears να το τραγουδησει δεν θα καταφερει να το καταστρεψει...
Επος.
the master
16-03-2013, 20:35
κατσε να το τραγουδισω εγω να δεις πως θα καταστραφει...τρολολολολ
btw αυτο ειναι ενα τραγουδι που εγραψα εγω ας το ποσταρω εδω...
http://www.youtube.com/watch?v=a-hR24wKtd0
Τι λες ρε τρελε...χιλια μπραβο!!
Master πολύ καλό το κομμάτι. Μου έχει σκαλώσει!
the master
17-03-2013, 03:08
αληθεια ρε?
πολυ χαιρομαι για αυτο
μακαρι να ειχα κατι για καλυτερη ποιοτητα ηχογραφησης αλλα τεσπα.
Dragonpaul
17-03-2013, 03:12
Φιλ, ωραίος! Δε μπορω rep... :(
the master
17-03-2013, 03:16
Φιλ, ωραίος! Δε μπορω rep... :(
αυτο το ηξερα ηδη :D lol
το ξαναποσταρω μιας και χαθηκε στην αβυσσο της προηγουμενης σελιδας
http://www.youtube.com/watch?v=a-hR24wKtd0
Btw ο αδερφος μου ειπε οτι ειναι ωραιο...λολ πρωτη φορα μου λεει καλη κουβεντα!
AgentPrinny007
18-03-2013, 20:46
Θελω να δω ποιος browser ειναι πιο "ελαφρυς". Θα με διαφωτισει το νουμερο που θα δω στη μνημη, στη διαχειριση εργσιων στις διεργασιες η παιζουν και αλλοι παραγοντες που δεν μπορει να δει το απαιδευτο ματι ?
isildur83
19-03-2013, 20:46
Απειρα respect στους δημιουργους του!!!
http://www.dailymotion.com/video/xyaw28_insane-office-escape-2-irl-fps_videogames?search_algo=2#.UUijxBeeO-0
FotisGRC
19-03-2013, 21:15
Τι κάνανε τα παλικάρια! Όντως Respect..
the master
20-03-2013, 01:10
ετοιμαζω λαγανα με τονο στη τοστιερα...
αυτα ΕΙΝΑΙ !
και μετα λιγο χαλβα και κρυο τσαι.
BOOM!
Nikoladim
21-03-2013, 22:35
http://tvxs.gr/news/%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1/%CE%B4%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%AD%CF%87%C E%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%AC%CF%81%CE%BF%C F%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-0
Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, το 1againstracism.gr (http://www.unhcr.gr/1againstracism/)ζήτησε από δώδεκα Έλληνες σκιτσογράφους να ενώσουν τις πένες τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και τη ρατσιστική βία.
2194
2195
2196
Kana giatrosofi gia gastrenteritida gnwrizei kaneis? Me exei therisei apo to prwi.
^^κοκα κολα με στημενο λεμονι
Nikoladim
22-03-2013, 21:54
Κοκα κόλα πιες αφού την έχεις ξεθυμάνει και λεμόνι αν δεν πονάει στο στομάχι.
φιδες, τσαι, φρυγανιες, μακαρονια αντε και κομποστα μηλο -> από αδελφή διατροφολόγο, διαιτολόγο.
^ή κοκα κολα με ελαχιστη σοδα(μαγειρικης)
Thanks guys. Pros to paron pinw araiwmeni coca se nero giati den exw apo ta alla. Skeftomai na parw kai ena imodium gia tin toualeta giati apo to prwi exw paei 11 fores kai fovamai tin afudatwsi. Gia ayto kserete tpt? Allou leei kanei allou oxi apo oti diavazw...
Kαλα η κοκα ειναι απιστευτο το ποσο θαυματουργη ειναι σε αυτο το πραγμα.
Thanks guys. Pros to paron pinw araiwmeni coca se nero giati den exw apo ta alla. Skeftomai na parw kai ena imodium gia tin toualeta giati apo to prwi exw paei 11 fores kai fovamai tin afudatwsi. Gia ayto kserete tpt? Allou leei kanei allou oxi apo oti diavazw...
11 φορες...sounds like massively explosive diarrhea......
Το imodium ειναι εγγυηση,αλλα προσεξε μη το παρακανεις μ'αυτο γιατι μετα θα κανεις καιρο να επισκεφτεις το θρονο... Περαστικα σου,τρωγε και πιες οτι ειπαν τα παιδια πιο πανω και θα εισαι μια χαρα.
Sent from my HTC Wildfire S using Tapatalk 2
Ευτυχως μου περασε σημερα. Τελικα δεν πηρα imodium μονο ενα αντιπυρετικο. Τελευταια φορα που εφαγα κορεατικο ηταν αυτη...
Η coca cola ηταν θαυματουργη. Ηπια και powerade για να ανπληρωσω οτι ειχα χασει και το μονο που μπορουσα να φαω ηταν μηλο με crackers. Ολη τη μερα μισο μηλο και 5 crackers ειχε σαν αποτελεσμα να φαω μακαρονια για πρωινο σημερα...
FotisGRC
24-03-2013, 22:09
Παιδιά αν ξέρει κάποιος κανένα Ελληνικό Torrent Site που να είναι Free ας μου στείλει ένα pm..
Βασικά θέλω να κατεβάσω κανένα animated movie (Ice Age, Nemo, κτλ) με ελληνικό ήχο ή υπότιτλους ενσωματωμένους.. Με έχει φάει το ανηψάκι! :P
Leon_DiZ
24-03-2013, 22:13
Παιδιά αν ξέρει κάποιος κανένα Ελληνικό Torrent Site που να είναι Free ας μου στείλει ένα pm..
Βασικά θέλω να κατεβάσω κανένα animated movie (Ice Age, Nemo, κτλ) με ελληνικό ήχο ή υπότιτλους ενσωματωμένους.. Με έχει φάει το ανηψάκι! :P
Δεν ξερω καποιο συγκεκριμενο site, αλλα αν θες μπορεις να ψαχνεις την ταινια που θες και να βαζεις ενα HDManiacs στο τελος. Ειναι ελληνικο group και βαζουν παντα ελληνικο ηχο.
FotisGRC
24-03-2013, 22:50
Ευχαριστώ Λεωνίδα!
Clive Burr, Ex-Iron Maiden Drummer, Dead at 56 (http://www.rollingstone.com/music/news/clive-burr-ex-iron-maiden-drummer-dead-at-56-20130313)
Πολύ δυνατός ο Burr. Κρίμα...
Με τη σύνθεση του Iron Maiden LP
http://www.youtube.com/watch?v=323XfZgxDf8
MajereMP44
25-03-2013, 02:46
R.I.P Clive...
Nikoladim
26-03-2013, 18:22
Πως να σετάρετε τον υπολογιστή σας (ύψος οθόνης,keyboard κλπ...)
Σήμερα στην δουλειά ήρθε ένας του IT και τον ρώτησα για το ύψος της οθόνης ώστε να μην κουράζονται τα μάτια.
Μου είπε κάποια πράγματα και μου έδειξε αυτό το λινκ. Αξίζει μια ματιά.
http://ergonomics.about.com/od/office/ss/computer_setup_6.htm
Πως να σετάρετε τον υπολογιστή σας (ύψος οθόνης,keyboard κλπ...)
Σήμερα στην δουλειά ήρθε ένας του IT και τον ρώτησα για το ύψος της οθόνης ώστε να μην κουράζονται τα μάτια.
Μου είπε κάποια πράγματα και μου έδειξε αυτό το λινκ. Αξίζει μια ματιά.
http://ergonomics.about.com/od/office/ss/computer_setup_6.htm
Είχα και εγώ την περασμένη βδομάδα workspace assessment. Και καλά ο health & safety supervisor μας έδειξε πως να καθόμαστε σωστά στο γραφείο. Μας είπε πολλά από αυτά που γράφει στο link. H αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να κάθεσαι έτσι όπως λέει συνεχόμενα. Αναγκαστικά θα κάτσω σταυροπόδι ή θα απλωθώ για αρκετή ώρα. 8 ώρες σαν να έχεις καταπιεί σιδερόβεργα δεν παλεύεται!
Nikoladim
26-03-2013, 23:18
Ναι ισχύει μούκου απλώς δεν γίνεται να παίρνεις αυτές τις στάσεις.Καλά δε στο σπίτι μου παίζοντας παιχνίδια ούτε καν!
Γιατί το διάλειμμα 10 λεπτών ανά 1 ώρα παιχνιδιού το εφαρμόζει κανένας; :P
Τις προάλλες που έπαιζα Crysis 2 έκανα στην ώρα πάνω ένα διάλειμμα πάντως, έβαλα ένα φιλικό στο Fifa στα γρήγορα :D
Leon_DiZ
27-03-2013, 02:42
"Οταν βλεπεις παθητικο 3D βλεπεις 540p επειδη η τεχνολογια μειωνει την καθετη αναλυση στο μισο. Το μυαλό σου συνδιαζει την εικονα απο τα δυο ματια και βλεπεις 1080."
Ειναι τρομακτικο το πως λειτουργει το marketing σε συνδιασμο με την ψυχολογια του καταναλωτη.
Με αλλα λογια οταν βλεπουμε ενα Blu-ray που ειναι 1080p, επειδη το βλεπουμε με 2 ματια βλεπουμε εικονα 2160.:priest::d040g:
"Οταν βλεπεις παθητικο 3D βλεπεις 540p επειδη η τεχνολογια μειωνει την καθετη αναλυση στο μισο. Το μυαλό σου συνδιαζει την εικονα απο τα δυο ματια και βλεπεις 1080."
Ειναι τρομακτικο το πως λειτουργει το marketing σε συνδιασμο με την ψυχολογια του καταναλωτη.
Με αλλα λογια οταν βλεπουμε ενα Blu-ray που ειναι 1080p, επειδη το βλεπουμε με 2 ματια βλεπουμε εικονα 2160.:priest::d040g:
Πάντως δε βλέπω να πέφτει η ανάλυση όταν κλείνω το ένα μάτι... :a036:
Lefteris_X
27-03-2013, 11:05
δηλαδή η τυχαία μύγα που κάθεται πάνω στην 40άρα Full HDTV, βλέπει 1.000.000 Giga Pixel?????????
η γάτα που μεγαλώνουν οι κόρες των ματιών της το βράδυ, παίρνει κάποιο έξτρα contrast ή/και αυξάνονται τα MPixel?
σπάστε πλάκα, που με το passive 3D ακόμα και οι σκύλοι θα τα βλέπουν όλα έγχρωμα...
Leon_DiZ
27-03-2013, 14:41
δηλαδή η τυχαία μύγα που κάθεται πάνω στην 40άρα Full HDTV, βλέπει 1.000.000 Giga Pixel?????????
η γάτα που μεγαλώνουν οι κόρες των ματιών της το βράδυ, παίρνει κάποιο έξτρα contrast ή/και αυξάνονται τα MPixel?
σπάστε πλάκα, που με το passive 3D ακόμα και οι σκύλοι θα τα βλέπουν όλα έγχρωμα...
Duh.. μα καλα δεν τα ξερες ολα αυτα; ΕΛΕΟΣ!
:P
AgentPrinny007
01-04-2013, 16:47
Η "εκταση" του σύμπαντος από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο σώμα , στην κυριολεξία ....O_O Είναι πολύ παραστατικό. Κλικ στην οθόνη και μετά με τη ροδέλα του ποντικιού. Το ανθρώπινο σώμα ειναι τοποθετημένο πιο πάνω από τη μέση.
Εξαιρετική δουλειά.
The Scale of the Universe (http://htwins.net/scale2/)
Είδε κανείς την τρολιά του Google με το Νέο! Τι μυρίζει έτσι; Δοκιμάστε τη Μύτη Google?TROLOLOLOLOLOLOLOLO
… γιατί όλο τα ίδια και τα ίδια λέμε, ακόμα και την Πρωταπριλιά και το ίντερνετ αποξενώνει… Και μετά βρίσκω ένα αρθράκι στο Slate, σχετικά με έναν γραφίστα στην Αυστραλία, τον Simon Wright (http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/03/09/photos_everyday_objects_that_look_like_solar_syste m_planets.html), ο οποίος κάποια στιγμή αποφάσισε να εξασκήσει το μυαλό του θέτοντας στον εαυτό του μια νέα πρόκληση. Το θέμα της πρόκλησης ήταν το “Ηλιακό Σύστημα” (Solar System Challenge) και σύμφωνα με αυτήν, έπρεπε να “αναγνωρίσει” όσα περιέχει το Ηλιακό Σύστημα (Ήλιος-πλανήτες-δορυφόροι) σε πράγματα που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι, χωρίς επεξεργασία με photoshop ή άλλες τεχνικές (πέραν του instagram) δημιούργησε ένα σύνολο φωτογραφιών που θυμίζουν πολύ τις εικόνες που πραγματικά έχουμε από τις διάφορες αποστολές στο διάστημα ή τις παρατηρήσεις από επίγεια τηλεσκόπια. Στην κάθε μια φωτογραφία του, εξηγεί και ποια απλά – καθημερινά αντικείμενα… “πρωταγωνιστούν” και καταφέρνουν να ξεγελούν με την ομοιότητά τους με την επιφάνεια των πλανητών. Οι φωτογραφίες υπάρχουν (κάποιες) στο instagram (http://instagram.com/p/RWG2djFD3I/) και σε μια συλλογή στο FB (Euphospug (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=515963598433462&set=a.515956461767509.131272.379992358697254&type=3&theater)), αλλά θα τις ανεβάσω εδώ για να τις δείτε και όσοι δε συμμετέχετε στο παγκόσμιο ρουφ… εχμ… “κοινωνικό δίκτυο”. Image credit: Simon Wright (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.515956461767509.131272.379992358697254&type=3) http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/374066_515956528434169_638102063_n.jpg?w=389&h=389 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/374066_515956528434169_638102063_n/)
Ηλιος
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/150250_523958817633940_1905877135_n.jpg?w=192&h=193 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/150250_523958817633940_1905877135_n/)
Αφροδιτη
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/485957_555507614479060_1163768203_n.jpg?w=192&h=192 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/485957_555507614479060_1163768203_n/)
Γη
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/318774_516827158347106_34430802_n.jpg?w=192&h=192 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/318774_516827158347106_34430802_n/)
Αρησ
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/525035_516392765057212_2099327867_n.jpg?w=193&h=192 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/525035_516392765057212_2099327867_n/)
Διας
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/150996_534834169879738_1281162474_n.jpg?w=192&h=192 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/150996_534834169879738_1281162474_n/)
Κρονος
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/67140_518500088179813_2007204013_n.jpg?w=192&h=193 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/67140_518500088179813_2007204013_n/)
Ουρανος
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/550494_515956501767505_1565826472_n.jpg?w=389&h=389 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/550494_515956501767505_1565826472_n/)
Σεληνη
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/400343_520002718029550_1367310348_n.jpg?w=290&h=291 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/400343_520002718029550_1367310348_n/)
Ποσειδωνας
http://parallhlografos.files.wordpress.com/2013/04/576423_515956521767503_59166702_n.jpg?w=291&h=291 (http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/576423_515956521767503_59166702_n/)
Πλουτωνας
Και οι “λύσεις” για όσους δεν είχαν τόση έμπνευση.
Ο “Ήλιος” ήταν ένα “κράκερ ρυζιού” με το φως να περνάει από μέσα του.
Ο “Ερμής” ήταν ένα καπάκι σωλήνα (δίκτυο σωληνώσεων) και το μπακγκράουντ, το έδαφος στον κήπο.
H “Αφροδίτη” ήταν από υλικό που καθρεφτίζει (αυτό που έχουν τα παιδικά παιχνίδια, μάλλον, που γυαλίζει αλλά δεν είναι γυαλί), πάνω σε ένα σκαμνάκι (footstool).
Η “Γη” ήταν ένα χρυσό κουμπί που αντανακλά τον ουρανό και τα δέντρα (και βρίσκεται μέσα στο χέρι του φωτογράφου)
Η “Σελήνη” ήταν ένα μικρό κομμάτι καλύμματος, από αυτά που έχουν τα αναψυκτικά και τα γάλατα, αυτό που μοιάζει με αλουμινόχαρτο δηλαδή και ήταν πάνω σε πεζοδρόμιο (σχολιάζει ο φωτογράφος ότι αν την παρατηρείς από τη Γη, βλέπεις και τα “σύννεφα”).
Ο “Άρης” ήταν ένα ψεύτικο μπισκότο (παιχνίδι) κατάλληλα φωτισμένο (ή ειναι εφέ του ινσταγκραμ το flash highlight, δεν ξέρω αλλά δε με πολυνοιάζει, κιόλας…) και κατάφερε να αναπαραστήσει μέχρι και τους “πολικούς πάγους” του πλανήτη!
Ο “Δίας” ήταν από μια τρύπα σε ένα μεταλλικό στήριγμα που υπήρχε πάνω σε έναν ξύλινο στύλο τηλέγραφου.
Ο “Κρόνος” ήταν από ένα κουμπί σε κάποιο τζιν.
Ο “Ουρανός” ήταν ένας σκουριασμένος σωλήνας σε ένα μονοπάτι.
Ο “Ποσειδώνας” ήταν παλιοί φακοί επαφής πάνω σε πλακάκια.
Ο “Πλούτωνας” (που είναι “ακόμα” πλανήτης, όπως αναφέρει και ο φωτογράφος) ήταν ένα κομμάτι κερί μέλισσας πεσμένο σε πόρτα αυτοκινήτου.
http://parallhlografos.wordpress.com/2013/04/01/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1/
AgentPrinny007
01-04-2013, 23:00
Μιας και πιάσαμε τα κοσμολογικά:P να ένα video μιας καταπληκτικής σειράς στο youtube.
Immovable Object vs. Unstoppable Force - Which Wins?
http://www.youtube.com/watch?v=9eKc5kgPVrA
Leon_DiZ
02-04-2013, 10:06
http://www.youtube.com/watch?v=PeVJVvjajZo&feature=youtu.be
modecris
03-04-2013, 16:56
Αν στον κόσμο ζούσαν 100 άνθρωποι:
2278
Έχω την εντύπωση ότι στο φύλο κάνουν κάποιο λάθος.....οι γυναίκες ξέρω ότι είναι περισσότερες από τους άνδρες.
Dragonpaul
07-04-2013, 00:51
Χαιρετε!
Ξερει καποιος που μπορω να βρω μια επικαιροποιημενη λιστα με τα μεταπτυχιακα αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα;;;;;
Εννοείς μια λίστα με όλα τα πανεπιστήμια και όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που γίνονται σε αυτά? Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να είναι συγκεντρωμένα κάπου. Μάλλον θα πρέπει να ψάξεις μόνος σου σε μερικά από τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν και να δεις τι προγράμματα προσφέρει το καθένα. Δεν το αποκλείω βέβαια να υπάρχει κάπου μια τέτοια λίστα αλλά μου φαίνεται λίγο κουλό.
Dragonpaul
07-04-2013, 02:40
Οχι, δεν ειναι κουλο. Πριν δυο χρόνια είχα βρει μια τέτοια λίστα, αλλα και τότε δεν ήταν επικαιροποιημενη. Ηταν γενική και όχι για συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών. Απλα τωρα έψαξα και δε βρήκα κάτι.
κατι τετοιο λες?
http://www.diorismos.gr/Dpages/learning/viewlearning.php?lid=129
η
http://eduadvisor.gr/index.php/masters/masters-aei
εδιτ.....μαλλον δεν ειναι πολυ προσφατες οι λιστες
Dragonpaul
07-04-2013, 10:47
Ναι, κάτι τέτοιο εννοω. Οι συγκεκριμένες δεν ειναι πρόσφατες, βέβαια, αλλα θα δω τι αλλο μπορω να βρω. Αν υπάρχει βέβαια...
Σε ευχαριστω πολυ! Δε με αφήνει για ρεπ.
AriStos13
07-04-2013, 14:18
ρε παιδια γινετε αυτο?
http://drgorilla.gr/drgorilla/apistefto-vinteo-pigi-energias-pou-den-telioni-pote
Leon_DiZ
07-04-2013, 14:23
ρε παιδια γινετε αυτο?
http://drgorilla.gr/drgorilla/apistefto-vinteo-pigi-energias-pou-den-telioni-pote
Από το site και μόνο θα πω όχι (δεν μ αφήνει να δω το βίντεο). Δες και τα comments.
Αν γινόταν, θα μιλάγαμε για επανάσταση (τέλος η ΔΕΗ, τα χαράτσια κλπ.)
Παραβιάζει τους νόμους της θερμοδυναμικής, οπότε λογικά είναι απάτη...
Dragonpaul
07-04-2013, 23:55
Χαιρετε!
Ξερει καποιος που μπορω να βρω μια επικαιροποιημενη λιστα με τα μεταπτυχιακα αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα;;;;;
Απαντωντας στον εαυτο μου, βρηκα αυτη τη λιστα. Τη δημοσιευω μηπως και τη χρειαστει και καποιος αλλος.
http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?cm_catid=56&cm_prdid=373
Leon_DiZ
09-04-2013, 01:14
Κατεβαστε δωρεαν 700+ #1 τευχη Marvel Comics.
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2013/04/marvelcomixology619pxhedimg.jpg (https://promo.comixology.com/)
isildur83
09-04-2013, 18:59
Απιστευτος ο τυπας!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4qwKCQ4M2Nw
^^ Εκει που σκαει το γατονι ολα τα λεφτα! φοβερος ομως ετσι!
Nikoladim
12-04-2013, 12:26
http://www.cracked.com/article_19192_6-things-you-wonE28099t-believe-got-banned-by-modern-governments.html
6 Things You Won’t Believe Got Banned By Modern GovernmentsΈπεσε το μάτι μου σε αυτό το άρθρο και blast from the past είμαστε στον νο.5 με αυτόν τον πανέξυπνο νόμο 3037/2002 για την απαγορεύση των βιντεοπαιγνίων. ΛΟΛ. Τρελές αναμνήσεις τότε με φρουτάκια και ΣΙΑ με πρωτοσέλιδα από τον χώρο να κράζουν την τότε κυβέρνηση. http://dide.flo.sch.gr/Plinet/Nomothesia-Internet/N.3037-2002-InternetCafe.pdf <-εδώ και ο παλιός νόμος. Δεν θυμάμαι τότε λόγω πανελληνίων είχα χάσει επαφή (ίσως ο Λευτέρης να γνωρίζει) πουλούσανε κανονικά τα μαγαζιά τα παιχνίδια?
Lefteris_X
12-04-2013, 12:57
απίστυετες εποχές. Επικρατούσε ένα μπάχαλο / σύγχυση. Όλοι με αυτόν τον Νόμο, είχαμε βγει παράνομοι.
Το δε γέλιο, ήταν ότι και όλοι οι πολιτικοί, εσωτερικού και εξωτερικού, αν το κινητό τους (τότε) είχε ακόμα και Τετρις, αυτόματα στον Ελλαδικό χώρο ήταν παράνομοι!!!!!!!
απίστευτη παπαριά.
και όλα αυτά, γιατί η κυβέρνηση δεν είχε μηχανισμούς να απομακρύνει τα φρουτάκια (που μάδησαν, εν γνώσει του βέβαια, πολύ κοσμάκη) από τα μαγαζιά.
Οπότε έφτιαξαν έναν Νόμο, όχι απλά στο πόδι, αλλά κυριολεκτικά παρανοϊκό...
εξ' ου και το παγκόσμιο κράξιμο.
αντιμετώπιση τεχνολογίας - late 70s / mid 80s......(τα μηχανήματα του σατανά, τα παιδιά μας αποχαυνώνονται, καταστρέφονται τα μάτια, κακόφημα μέρη είναι τα coin-op / ουφάδικα κλπκλπ)...αλλά το 2002/3....
Πληρώνουμε ακόμα πρόστιμα στην ΕΕ για αυτόν τον νόμο;
Leon_DiZ
12-04-2013, 19:17
http://www.lifo.gr/icache/470/785/1/482230_2.png_1.jpg
Leon_DiZ
12-04-2013, 19:48
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IO7gdv1cFF0#!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZlwjbQKUHSM
Θλιβερό, δεν αντέχω καν να δω όλο το βίντεο.
Nikoladim
15-04-2013, 15:12
http://www.kickstarter.com/projects/1895671035/voyage-of-a-legend-trireme-olympias-restoration-fi
To restore and film the only trireme in the world and have it join the US premier of "300:Rise of an Empire". Μόνο και μόνο που συμμετέχει στην καμπάνια ο Σόμερ μου αρκεί...