View Full Version : Τεχνολογικά νέα
Dragonpaul
31-10-2012, 20:03
^^ Κατάλαβα Σταύρο... Τα 2μιση GB που έχω κάθε μήνα, δε θα φτάνουν ούτε για "ζητω"...
Leon_DiZ
31-10-2012, 20:15
Δεν ήξερα που να το γράψω οπότε διάλεξα αυτό το νήμα. Έχει πάει κάνεις να δει το δοκιμαστικό που κάνει η Cosmote σε 4g; Πήγα στο mall στο Μαρούσι μιας και ειναι πλέον δίπλα μου και η αλήθεια ειναι ότι εντυπωσιαστικα.
Έπιασε κοντά 85mbps δηλαδή 8+ megabyte το δευτερόλεπτο και τερλαθηκα ντιπ. Κατέβαζε ταυτόχρονα 8 αρχεία των 700megabyte το ένα και ταυτόχρονα έπαιζε και βίντεο 1080p στο youtube. Άψογα χωρίς κολλήματα χωρίς τίποτα.
Όταν ρώτησα ποτέ (το πόσο νομίζω θα ήταν χαζό) μου είπαν τέλος 12 αρχές 13.
Δεν ξέρω τι και πως θα το κάνουν και αν το κάνουν. Αλλά η τεχνολογία υπάρχει, την απολαμβάνουν οι ανεπτυγμένες χώρες και για μερικά λεπτά της ώρας αισθάνθηκα και εγώ πως βρίσκομαι σε μια από αυτές.
Καλή φάση.
Στάλθηκε από το SK17i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
στο σωστο νημα την εβαλες. :d055:
δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα χρειαζομαστε τετοιες ταχυτητες προν το παρον. στην Αμερικη ειναι ΟΛΗ την μερα online ολοι, βλεπουν εκπομπες στο iphone/ipad κτλ και ακομα και εκει τα προγραμματα ειναι πολυ ακριβα. εδω δεν υπαρχουν ουτε υποδομες, ουτε η αναλογη "κουλτουρα" (αν και πες οτι αυτο διαμορφωνεται σιγα σιγα). δεν ειμαι κατα της προοδου, αλλα αυτο το πραμα θα ειναι σαν να αγοραζεις αυτοκινητο και να μην εχεις να του βαλεις βενζινη.
οσο για τον ΟΤΕ: πολυ καλη ταχυτητα αλλα σιγα μην ειναι ετσι οταν μπει κοσμος στο δικτυο. ασε που οι τιμες θα ειναι στον θεο. ξερω οτι στην Αμερικη (δεν θυμαμαι ποια εταιρεια), η πραγματικη ταχυτητα φτανει στα 65Mbps (εδω φανταζομαι οτι θα ειναι αρκετα χαμηλοτερο).
Παυλο ποσα πληρωνεις τον μηνα για τα 2,5?
Πάντως παιδιά να βλέπεις την βελόνα του speedtest.net να φεύγει δεξιά σαν στροφομετρο από Ferrari και να κάθεται καρφωμένο στα 85 βαθιά μέσα στα κόκκινα όσο νανε για τον Έλληνα που ειναι ακόμα στις σπηλιές ειναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακοτατο.
Αν υποθέσεις ότι εγώ σπίτι μου με καλώδιο είμαι στα 7 Ε τότε κάτι παθαίνεις όταν το δεις. Πραγματικά αν κάποιος μπορεί να πάει αξίζει. Εγώ αν ξαναπάω θα τραβήξω και φωτο να έχουμε να καμαρώνουμε.
παιδιά ο ΟΤΕ με 110gbps εξωτερικό θα φτάνει κ με vdsl κ με 4g;
http://www.engadget.com/2012/10/31/lg-touch-10-et83-monitor-windows-8/
23" Touchscreen από την LG με προφανές target group windows 8 συστήματα. Αυτή τη στιγμή έχω 24" και την έχω σε τέτοια απόσταση για να μην στραβώνομαι που αν τεντώσω το χέρι μου φτάνω οριακά να την ακουμπήσω. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα με βόλευε προσωπικά.
δεν νομιζω οτι γενικα βολευει για οικιακη χρηση αυτο το πραγμα. Εκει που θα ειχε θετικη εφαρμογη ειναι σε αιθουσες παρουσιασεων σε εταιρειες κλπ οπου ο παρουσιαστης θα μπορουσε να κανει διαφορα πραγματα αγγιζοντας το μονιτορ ενω λεει τα δικα του.
Κατα τα αλλα πιο πολυ κουραστικο θα ηταν παρα ουσιωδες για υπολογιστη σπιτιου.
Πιστευω δηλαδη.
Dragonpaul
01-11-2012, 23:42
Παυλο ποσα πληρωνεις τον μηνα για τα 2,5?
Λεω, τωρα το ειδα αυτο.
Κοιτα... Εγω εχω καποια μονιμη εκπτωση απο καποια προσφορα (-20%) που μου ειχαν κανει για το iPhone 4. To προγραμμα που εχω τωρα συμπεριλαμβανει 1500' προς Cosmote και σταθερα, 150' προς τα αλλα δικτυα, 1500 μηνυματα προς Cosmote, 75 μηνυματα προς αλλα δικτυα και 300mb internet. Σε αυτα, εχω προσθεσει ενα πακετο AnyWay της Cosmote που ειναι 2GB internet και κοστιζει επιπροσθετα 12-13 ευρω περιπου. Ολο μαζι μου παει περιπου 50 ευρω το μηνα.
Leon_DiZ
02-11-2012, 00:49
Λεω, τωρα το ειδα αυτο.
Σε αυτα, εχω προσθεσει ενα πακετο AnyWay της Cosmote που ειναι 2GB internet και κοστιζει επιπροσθετα 12-13 ευρω περιπου. Ολο μαζι μου παει περιπου 50 ευρω το μηνα.
:a015rt: τετοια λεγε μου και απογειωνομαι. θα παω το συντομοτερο να αλλαξω το προγραμμα μου στην vodafone. στους χρηστες ipad πραγματικα πιανουν τον κ*λο. εγω πληρωνω 10€ τον μηνα για 500ΜΒ. οχι οτι δεν μου φτανουν, ισα ισα.. πιο πολυ για τις διακοπες και διευκολυνση on the go τα εχω αλλα ελεος.. αν δεν εχουν κατι καλυτερο θα το καταργησω εντελως
thanks!! :)
Καλή τιμή αυτή που πληρώνεις Παύλο. Θυμάμαι, προ αμνημονεύτων χρόνων, παίζει και 5-6 χρόνια είχα ένα από τα πιο φθηνά, στην κλίμακα, συμβόλαια της Cosmote, με 180' προς όλους και έσκαγα 30Ε. Φυσικά πάντα το ξεπερνούσα οπότε έφθανα κοντά στα 40Ε σχεδόν κάθε μήνα. Και εσύ με 50Ε έχεις όλα αυτά. Βέβαια οι εποχές αλλάξανε αλλά και πάλι έχει ανέβει και η φορολογία στις κλήσεις αν θυμάμαι καλά. Οπότε μια χαρά μας τον έπιαναν τότε.
Συγκριτικά βέβαια με έξω είμαστε έτη φωτός πίσω. Αγγλία έχω μια κάρτα η οποία με 10 λίρες κάθε μήνα σου δίνει 250' προς άλλα δίκτυα, άπειρα λεπτά προς το δικό σου δίκτυο, άπειρα sms και άπειρο internet. Στο άπειρο internet βέβαια έχεις πολιτική ορθής χρήσης τα 100mb την ημέρα, δηλαδή 3gb το μήνα. Όχι και άσχημα για καρτοκινητό. Και έχεις και επιλογή για 15 ή 20 λίρες με παραπάνω λεπτά ομιλίας. Και τα συμβόλαια σου δίνουν πολύ καλές προσφορές. Με 30 λίρες το μήνα δηλαδή είσαι καλυμμένος για όλες τις ανάγκες σίγουρα και έχεις και τρελές επιδοτήσεις για κινητά. Και νομίζω με συμβόλαιο γύρω στις 45 λίρες έχεις όποιο κινητό θες τσάμπα. Και Αμερική αν δεν κάνω λάθος είναι ανάλογη η κατάσταση.
Dragonpaul
02-11-2012, 02:11
Πράγματι είμαστε πίσω, αλλα και που δεν είμαστε;;;; Αχ...
Στο μεταξύ, η Cosmote μου δίνει το τρελό πόσο των 70€ για νεο συμβόλαιο. Lol!!! Θα πάω αύριο να δω πόσο μου δίνει πραγματικά για το iPhone 5.
Πράγματι είμαστε πίσω, αλλα και που δεν είμαστε;;;; Αχ...
Στο μεταξύ, η Cosmote μου δίνει το τρελό πόσο των 70€ για νεο συμβόλαιο. Lol!!! Θα πάω αύριο να δω πόσο μου δίνει πραγματικά για το iPhone 5.
Εντάξει μπορείς να κάνεις και το κλασσικό κόλπο που διάβασα και σήμερα σε ανέκδοτο...
Ένας μισθωτος στη Ζυρίχη χρειάζεται 22 ώρες εργασίας για να αγοράσει ενα Iphone 5.
O Ελληνας απλα απειλει τη cosmote οτι θα παει στη vodafone!
Dragonpaul
02-11-2012, 02:39
Πως νομίζεις ότι πέτυχα την πρώτη προσφορά;;;;; ;)
Εντάξει μπορείς να κάνεις και το κλασσικό κόλπο που διάβασα και σήμερα σε ανέκδοτο...
Ένας μισθωτος στη Ζυρίχη χρειάζεται 22 ώρες εργασίας για να αγοράσει ενα Iphone 5.
O Ελληνας απλα απειλει τη cosmote οτι θα παει στη vodafone!
Aυτο ξαναπεστο....
και ποια vodafone και cosmote?? Μονο αυτες? βαλε και την wind μεσα... εγω για να βγαλω την προσφορα που εχω αυτην την στιγμη για το 5αρι πηγαινω σαν την πεταλουδα απο τον ενα παροχο στον αλλο και χρησιμοποιω εκβιαστικες απειλες, ακυρωσεις συμβολαιο, λιγο γλυψιμο κλπ κλπ
καταντια, αλλα δυστυχως ειναι ο μοναδικος τροπος για να εξασφαλισεις τις καλυτερες προυποθεσεις σε αυτο εδω το μπουρδελο που ζουμε.
Nek_Food
02-11-2012, 13:45
http://www.engadget.com/2012/10/31/lg-touch-10-et83-monitor-windows-8/
23" Touchscreen από την LG με προφανές target group windows 8 συστήματα. Αυτή τη στιγμή έχω 24" και την έχω σε τέτοια απόσταση για να μην στραβώνομαι που αν τεντώσω το χέρι μου φτάνω οριακά να την ακουμπήσω. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα με βόλευε προσωπικά.
Ωστόσο η καλλιτεχνική απεικόνιση (γιατί προφανώς περί τέτοιας πρόκειται), δείχνει το χέρι σε μεγαλύτερες αναλογίες από τις κανονικές, έτσι ώστε να φαντάζει μικρή η οθόνη, το πολύ 19" δηλαδή. Όντως ακόμη και η 22άρα που δουλεύω αυτή την στιγμή, είναι σε τέτοια απόσταση (σχεδόν τεντωμένο χέρι) κυρίως και λόγω του πληκτρολογίου, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και εφικτό να δουλεύεις στον αέρα μέσω touch σε όρθια οθόνη, πολύ κουραστικό θα είναι. Σίγουρα δεν είναι για επαγγελματική χρήση και ούτε νομίζω θα είναι εύκολο να πληκτρολογείς κείμενο σε κάθετη οθόνη, θα σου μπει το δάκτυλο κάποια στιγμή κατά λάθος μέσα από την δύναμη.
kostasb13
04-11-2012, 11:48
Nexus 4: Στα 599 ευρώ ορίζει η LG την τελική τιμή της συσκευής;
"Όπως έγινε γνωστό, ο μεταπωλητής κινητών τηλεφώνων Phone House από την Ισπανία ανακοίνωσε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook ότι αναστέλλει τα πλάνα του για διάθεση του Nexus 4 των Google/LG, μετά την πληροφορία που έχει στα «χέρια» του σύμφωνα με την οποία η LG θα διαθέσει την συσκευή σε τιμή που θα είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σχέση με αυτήν στην οποία θα διαθέτει η Google το συγκεκριμένο smartphone μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.
Η Google αναφέρει επί του παρόντος πως το Nexus 4 θα είναι διαθέσιμο στις 15 Νοεμβρίου προς 299 ευρώ για την έκδοση με τα 8GB και προς 349 ευρώ για την έκδοση με τα 16GB. Σύμφωνα όμως με τα όσα έμαθε η Phone House, η συσκευή θα διατίθεται από την LG προς 599 ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για ποια έκδοση θα ισχύει αυτή η τιμή. Όπως και να έχει και σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, μιλάμε για αύξηση της τάξεως των 250-300 ευρώ σε σχέση με την τιμή του καταστήματος Google Play.
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση αυτή και στην Ιταλία, όπου εξοργισμένοι καταναλωτές εκφράζουν την απογοήτευση τους στην επίσημη ιστοσελίδα της LG στο Facebook.
Έως και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της LG."
http://www.myphone.gr/
Μπορει καποιος να το αγορασει απο το καταστημα της google ομως σωστα?
Leon_DiZ
04-11-2012, 23:50
Μπορει καποιος να το αγορασει απο το καταστημα της google ομως σωστα?
αν μπεις απο εδω παντως σου λεει οτι δεν ειναι διαθεσιμο στην χωρα σου. εκει δεν ξερω τι γινεται.
Ωραιο καπελο παντως η LG ετσι? Καλα 'ξηγηθηκε λολ! Καλα το ελεγα λοιπον οτι καμμια εταιρεια δεν "σκεφτεται" την τσεπη του καταναλωτη, ειτε λεγεται apple ειτε λεγεται LG...
δυστυχως.
Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό? Καταργεί κάθε λογική. Να βάλεις ένα καπέλο 50Ε οκ να το δεχτώ που και πάλι δεν θα το αγόραζα από εκεί γιατί μου την σπάει αυτή η κλεψιά. Αλλά να βάλεις καπέλο 250Ε νομίζω ότι είναι τελείως παράλογο. Σχεδόν η διπλάσια τιμή και χωρίς να εξηγούν τον λόγο. Που και πάλι δεν υπάρχουν εξηγήσεις για τέτοια διαφορά. Εκτός αν η Google θέλει να κάνει κάποιου είδους προώθηση και μπαίνει μέσα σε κάθε πώληση. Στο play store? Στο android γενικότερα (αν και δεν χρειάζεται)?
Εγώ πάντως περιμένω να δω κάποια ανακοίνωση ή κάποια διευκρίνηση γιατί κάποιο κομμάτι δεν κολλάει καλά εδώ πέρα.
^^ Γιατι κολλαει αυτο το ιδιο "κομματι" στην Apple ή την Samsung? Μην το ψαχνεις Vlad, ιδιοι ειναι ολοι τους. Οσο μπορουν να το πουλησουν θα το πουλησουν. Εστω κι αν τους κοστιζει 50 ευρω να το παραγουν. Ειναι καθαρα θεμα προσφορας - ζητησης και ο κοσμος ζηταει ακομα και σε αυτες τις τιμες. Οποτε προσφερεις σε αυτες τις τιμες...
ΥΓ: Μην νομιζετε οτι η αναλογια κοστους για την εταιρεια και κοστους για τον καταναλωτη αλλαζει οταν αγοραζετε ενα φθηνοτερο μοντελο.... δηλαδη επειδη αγοραζει καποιος ενα τηλεφωνο 250 ευρω, μην νομιζετε οτι το κοστος για την εταιρεια και αρα το κερδος διαφερει ιδιαιτερα -αναλογικα παντα- απο τα πολυ ακριβα μοντελα. Το Galaxy SIII μπορει να κοστιζει 200 ευρω να παραχθει και το πουλανε 650. Ε και το ΧΧΧ κινητο που το πουλανε 250 ευρω, παιζει να τους κοστιζει 50 ευρω να το παραγουν.
Η κοροιδια ειναι σχεδον ιδιου βεληνεκους, απλα τον καταναλωτη τον ξεγελαει η τελικη τιμη...
^^ Γιατι κολλαει αυτο το ιδιο "κομματι" στην Apple ή την Samsung? Μην το ψαχνεις Vlad, ιδιοι ειναι ολοι τους. Οσο μπορουν να το πουλησουν θα το πουλησουν. Εστω κι αν τους κοστιζει 50 ευρω να το παραγουν. Ειναι καθαρα θεμα προσφορας - ζητησης και ο κοσμος ζηταει ακομα και σε αυτες τις τιμες. Οποτε προσφερεις σε αυτες τις τιμες...
ΥΓ: Μην νομιζετε οτι η αναλογια κοστους για την εταιρεια και κοστους για τον καταναλωτη αλλαζει οταν αγοραζετε ενα φθηνοτερο μοντελο.... δηλαδη επειδη αγοραζει καποιος ενα τηλεφωνο 250 ευρω, μην νομιζετε οτι το κοστος για την εταιρεια και αρα το κερδος διαφερει ιδιαιτερα -αναλογικα παντα- απο τα πολυ ακριβα μοντελα. Το Galaxy SIII μπορει να κοστιζει 200 ευρω να παραχθει και το πουλανε 650. Ε και το ΧΧΧ κινητο που το πουλανε 250 ευρω, παιζει να τους κοστιζει 50 ευρω να το παραγουν.
Η κοροιδια ειναι σχεδον ιδιου βεληνεκους, απλα τον καταναλωτη τον ξεγελαει η τελικη τιμη...
Ναι απλά είναι τελείως παράλογο να μπορείς να το προμηθευτείς από day 1, καινούριο από το play store στη μισή τιμή από ότι θα πωλείται στα retail καταστήματα. Είναι τραγική η διαφορά, δεν παίζει κάπως πρέπει να εξηγηθεί αυτό.
^^ Ειναι τραγικη η διαφορα αλλα η εξηγηση οπως ειπα ειναι ηδη ετοιμη... ο κοσμος το αγοραζει και με αυτο το καπελο οποτε?? Γιατι να το ριξουν?? Αφου απο οτι φαινεται δεν χρειαζεται καποια εξηγηση, δεν την απαιτει ο κοσμος...
^^ Ειναι τραγικη η διαφορα αλλα η εξηγηση οπως ειπα ειναι ηδη ετοιμη... ο κοσμος το αγοραζει και με αυτο το καπελο οποτε?? Γιατι να το ριξουν?? Αφου απο οτι φαινεται δεν χρειαζεται καποια εξηγηση, δεν την απαιτει ο κοσμος...
Τι να πω. Εγώ είμαι επιφυλακτικός πάντως ακόμα ως προς την εγκυρότητα ή κάποιες παραμέτρους που αγνοούμε είτε από την LG είτε από την Google.
Πάντως αν απλά ισχύει αυτό έτσι όπως είναι δηλαδή είτε 340 από Google είτε 600 από retailers εύχομαι να φάει τρελό μποϊκοτάζ η έκδοση για τα ράφια. Αλλιώς ο κόσμος είναι ηλίθιος.
Δηλαδή κι εγώ το θέλω αλλά αν πχ δεν μπορέσω να το αγοράσω από play store επειδή προφανώς θα γίνει ο χαμός στις παραγγελίες από εκεί, αν δεν καταφέρω να βρω ποτέ stock δεν πρόκειται να το πάρω ποτέ. Σιγά μην τους δώσω τέτοιο καπέλο.
kostasb13
05-11-2012, 14:40
Κατι δε μου κολλαγε απο την αρχη...too good to be true.
Με το φτωχο μου μυαλο σκεφτομαι οτι βγαζοντας η LG το nexus σε αυτη την τιμη δεν εχει καποιο λογο να βγαλει τα υπολοιπα κινητα της...αφου τα καταστρεφει η ιδια...για ποιο λογο ας πουμε ο καταναλωτης θα προτιμησει το optimus G οταν ξερει οτι μπορει να βρει κατι ισαξιο(αν οχι καλυτερο) σε πολυ καλυτερη τιμη?...
Γενικα μια τετοια τιμη σκοτωνει τον ανταγωνισμο στις android συσκευες. Θα γεμισει ο τοπος απο nexus και οι υπολοιποι(samsung, sony, htc κτλ) τον πουλο....
Ας περιμενουμε βεβαια και τις επισημες ανακοινωσεις, μπας και...
DJTaurus
06-11-2012, 00:31
Microsoft Surface Review (with Windows RT)
https://www.youtube.com/watch?v=gQhhtvuZwVg&feature=player_embedded
Customer Loyalty: Πτωτικές τάσεις για το iPhone
http://www.iphonehellas.gr/40433/customer-loyalty-for-apple-iphone-drops/
Dragonpaul
07-11-2012, 17:25
Προσωπικά, αν και κάτοχος iPhone και επίδοξος αγοραστής του 5, το ευχαριστιεμαι αρκετά. Αν και τα ποσοστά παραμένουν υψηλά, ειναι καιρός να καταλάβει η Apple ότι οι καταναλωτές/αγοραστές δεν ειναι κομπολόι της. Μακάρι να ταρακουνηθουν λίγο μπας και προσαρμόσουν τις τακτικές τους. Αλλα τι λέω τωρα...
Μετά από πολύ καιρό ενασχόλησης με την τεχνολογία έχω την εντύπωση, δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η Apple έχει μια περίεργη τακτική. Τι εννοω...
Όλες οι άλλες εταιρείες ''ακούνε'' την αγορά και βγάζουν προϊόντα, η apple προσπαθεί να ορίσει την αγορά. Δεν ''ακουει'', δίνει αυτό που θέλει και ο κόσμος κατά ένα περίεργο λόγο το αγοράζει. Δεν λέω ότι ειναι κακά τα προϊόντα της, ίσα ίσα, ειναι πολύ μα πάρα πολύ καλά αλλά ως ποτέ θα προσπαθεί να κατευθύνει την αγορά; Νομίζω ότι ο κόσμος κουράστηκε λίγο.
Θέλει κουβέντα το θέμα νομίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Συνηθως οι εταιρειες ομως εκεινες που θελουν να οριζουν την αγορα ειναι και εκεινες που προσφερουν τις μεγαλυτερες ιδεες...
Αν η apple δεν εγραφε στα παλια της τα παπουτσια την φιλοσοφια του "δηθεν" smartphone κατα το ετος 2007 πολυ πιθανον ακομα να ειχαμε κινητα παντοφλες με τεραστια πληκτρα και που θα ετρεχαν windows mobile.
Διαφωνω καθετα προσωπικα. Μου αρεσουν οι εταιρειες εκεινες οι οποιες προσπαθουν να ορισουν και να κατευθυνουν την αγορα θετοντας νεα στανταρντς.
Δεν το λεω αποκλειστικα για την apple τωρα αυτο αλλα για καθε εταιρεια γενικα που εχει τετοια φιλοσοφια. Και επισης δεν θεωρω οτι μια εταιρεια με τετοια φιλοσοφια, ντε και καλα θα κανει παντα κατι πρωτοποριακο ή οτι οαντα θα καταφερνει να ορισει την αγορα με τα προιοντα της, οχι σιγουρα θα αποτυχει κιολας. Αλλα μου αρεσει το σκεπτικο θελω να κανω κατι διαφορετικο και οχι να προσφερω στο κοινο αυτο που "νομιζει" οτι θελει και οτι ειναι παντα σωστο.
Πως φερειπην θα ζηταγε το κοινο touch screen με εντελως καινουργια φιλοσοφια λογισμικου, με ενα appstore και με motion sensors κλπ κλπ; Ουρανοκατεβατη εμπνευση θα μας ερχοταν να ζητησουμε κατι τετοιο? Οχι φυσικα, αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να κανει μια εταιρεια απο μονη της οχι να περιμενει ποτε θα το σκεφτει το κοινο.
Παντα κατα την γνωμη μου εννοειται!
Dragonpaul
07-11-2012, 20:16
Όλες οι άλλες εταιρείες ''ακούνε'' την αγορά και βγάζουν προϊόντα, η apple προσπαθεί να ορίσει την αγορά. Δεν ''ακουει'', δίνει αυτό που θέλει και ο κόσμος κατά ένα περίεργο λόγο το αγοράζει. Δεν λέω ότι ειναι κακά τα προϊόντα της, ίσα ίσα, ειναι πολύ μα πάρα πολύ καλά αλλά ως ποτέ θα προσπαθεί να κατευθύνει την αγορά; Νομίζω ότι ο κόσμος κουράστηκε λίγο.
Κοιτα... Εχεις δικιο στο οτι η Apple προσπαθει να "ορισει" την αγορα. Αυτο εκανε, αυτο κανει και αυτο θα κανει (?). Πες οτι αυτο ηταν οραμα ενος ανθρωπου, πες οτι ειναι μια υπερφιαλη πρακτικη, πες το ματαιοδοξια, πες το οπως θελεις, αλλα, μεχρι τωρα, ειχε προσφορο εδαφος και το εκανε αυτο. Τι εννοω... Η Apple βρηκε κοινο και το εκμεταλλευτηκε. Δεν εχει καμια σημασια αν ηταν πρωτοπορος ή "εκλεψε" ιδεες, σημασια εχει οτι ο τροπος που παρουσιασε τα προϊοντα της "επιασε". Οταν παρουσιαστηκε, πχ, το πρωτο iPhone, ασφαλως δεν ηταν το πρωτο touch κινητο, ηταν ομως το πρωτο που εδινε στο χρηστη τετοια διαδραστικοτητα και αλληλεπιδραση. Προσωπικα ειχα παθει σοκ μολις επιασα στα χερια μου ενα (βασικα iPod touch ειχα πιασει, αλλα το ιδιο εκανε). Επιπροσθετα, η ποιοτητα των υλικων και αυτη της κατασκευης, ηταν αξεπεραστη. Ποιο αλλο κινητο τα ειχε αυτα;;; Κανενα!!! Ε, τωρα βαλε ολα αυτα σε ολες τις συσκευες της Apple και απο εκει καταλαβαινεις οτι ΔΕΝ ειναι περιεργο που ο κοσμος προτιμα να αγοραζει τα προϊοντα της. Καθολου περιεργο ομως!!!! Πραγματι ορισε την αγορα και πολυ καλα εκανε. Ποσοι την αντεγραψαν;;;;;
Ελα ομως που μια επιτυχημενη πορεια δεν απεχει πολυ, τελικα, απο την αλαζονεία. Η Apple μοιαζει να μη χορταινει την επιτυχια της και προσπαθει, παση θυσια, να την επεκτεινει. Θες γιατι την επιτυχια δε τη χορταινει κανεις, θες γιατι αισθανεται απειλη, πια, απο τους ανταγωνιστες, παντως εχει αλλαξει τροχια και ταχυτητα. Αυτο που συνεβη με το νεο iPad, ηταν, κατα τη γνωμη μου, απο τις μεγαλυτερες "απατες" προς το κοινο της. Πληρης ασεβεια και ελειψη "επαγγελματισμου". Ετσι οπως το παει το θεμα, θα βγαζει δυο "αναβαθμισεις" της καθε συσκευης της το χρονο, με αποτελεσμα να προκαλεσει σύγχυση στο κοινο (που, ηδη, εχει προκαλεσει). Αυτοι που πηραν το νεο iPad τον περασμενο Μαρτη, να μην πω καλυτερα που εχουν "κατσει". Εγω που σκεφτομαι να παρω το νεο "νεο iPad", παλι το σκεφτομαι, επειδη ηδη κυκλοφορουν βασιμες φημες οτι το νεο ετος θα κυκλοφορησει νεο με 16:9 οθονη και, σαφως, λεπτοτερο το τωρινου. Αρα εγω τι να κανω;;;; Παμε στο iPad mini τωρα. Καποιοι το εχουν παρει, καποιοι σκοπευουν να το παρουν. Οκ, καλα ως εδω. Να δω πως θα αισθανονται, οταν η "μαμα" Apple κυκλοφορησει σε λιγους μηνες το νεο ipad mini με retina display. Θα τρεχουν να το πουλησουν για να παρουν το νεο... Παμε στο iPhone 5 τωρα. Κυκλοφορουν, ηδη, κινητα -ή θα κυκλοφορησουν αμεσα, δε θυμαμαι καλα- με μεγαλυτερο pixel density (ppi). Μπορει κανεις να με διαβεβαιωσει οτι δε θα της καπνισει της Apple να μου κυκλοφορησει ενα εμβολιμο iPhone 5 (προσεχε, οχι iPhone 5s) με μεγαλυτερη οθονη και αυξημενο ppi; Φυσικα και οχι!!!!!
Για να τελειωνω... Ετσι οπως το παει το "Μηλο", απωθει τους καταναλωτες αντι να τους προσελκυει. Υποστηριζω παντα οτι η τεχνολογια πρεπει να παρεχεται αφειδως και η Apple το κανει, αλλα με λαθος τροπο. Επιλεγει να την παρεχει σε δοσεις, ασχετως αν αυτη υπαρχει, για στρατηγικους λογους. Γιατι, please, μη μου πει κανεις οτι δε μπορουσε να κυκλοφορησει ΤΩΡΑ το ipad mini με retina. Δε το εκανε ομως, γιατι αν το εκανε θα "εκλεβε" μεριδιο απο το iPad 4. Χωρια που τωρα το διεθεσε και σε πολυ υψηλη τιμη. Με ενα σμπαρο....
Κινειται πολυ επικινδυνα, λοιπον, η Αpple. Δε ξερω αν μακροπροθεσμα θα της κοστισει, αλλα τα πρωτα δειγματα ετσι δειχνουν. Δυστυχως γι' αυτη, τα προϊοντα της δεν ειναι τα μονα, πλεον, που παρεχουν ο,τι παρεχουν. Και οι ανταγωνιστες προσφερουν τα ιδια και καλυτερα σε πολλες περιπτωσεις.
Δεν με χαλάει ούτε διαφωνώ με το να ορίσεις. Απλά πρέπει να ειναι μέχρι ένα σημείο. Παν μέτρον άριστον λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ήταν πολύ σωστό. Οκ όρισες το phone, όρισες τους υπολογιστές όρισες σχεδόν όλη την αγορα, δεν πρέπει να σταματήσεις τώρα; Μήπως να με ακούσεις και λίγο τώρα; Λίγο όχι πολύ. Και μετά συνεχίζεις να μου λες τι θέλω και όχι αυτό που νομίζω ότι θέλω. Αλαζονια κατ'εμέ αλλά οκ.
Πλέον υπάρχουν νέοι παίκτες στην αγορά και προσφέρουν πάρα πολλά. Η apple τους έφτιαξε, αλλά κινδυνεύει να μείνει πίσω τώρα.
IPad mini χωρίς retina που ακόμα και το kindle έχει καλύτερη οθόνη. IMacs χωρίς DVD, iPhone χωρίς hdmi out ok what the fuck κάνεις ρε apple; προσπαθείς να μου πεις ότι δεν τΑ θέλω; τα θέλω, δυστηχως για σένα apple.
Τεσπα. Νομίζω ότι ακολουθεί λάθος τακτική πλέον. Πέθανε ο Steve και κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα...
Προσοχή δεν ασκώ φανμποισμο, απλά μοιράζομαι σκέψεις.
Δεν διαφωνω με κατι που λες παραπανω... το ειπα αλλωστε πως δεν σημαινει οτι παντα θα εισαι επιτυχημενος. Οσον αφορα το ποσο πρεπει ή οχι να ακους το κοινο αυτο σηκωνει μεγαλη συζητηση.
Αν ακουγαμε την πλειοψηφια του κοινου της βιομηχανιας βιντεοπαιχνιδιων, τα μονα παιχνιδια που θα κυκλοφορουσαν τωρα θα ηταν FPS και shooters... δεν θα υπηρχε ουτε ενα αλλο διαφορετικο παιχνιδι. Ηδη πανω κατω εχει αρχισει και συμβαινει αυτο.
Εγω δεν συμφωνω με αυτην την τακτικη. Καθολου. Το γιατι δεν εχει retina το ipad mini μπορει να ειναι πολλοι λογοι. Καποιος οπως εσυ κι εγω που δεν ειμαστε δα και τεχνικοι, μπορει να μην υπολογιζουμε καποια πραγματα που να εχουν βαση στο γιατι δεν μπηκε.
Απο την αλλη οπως πολυ σωστα ειπες οι αλλοι προσφερουν πολλα. Ωραιο ειναι αυτο, να φυγει μεριδιο απο την apple και να τους αναγκασει να ξαναγυρισουν λιγο σε πιο πρωτοτυπες ιδεες.
Ομως οτι και να λενε ολοι η apple εθεσε τις σωστες βασεις σε ολα τα προιοντα της. Απεχθανομαι το ipad, το εχω δηλωσει και δεν αλλαζει η αποψη μου. Αν ομως μου ελεγαν να παρω μια ταμπλετα, ε συγνωμη, δεν θα το σκεφτομουν ιδιαιτερα... το ipad ειναι μονοδρομος...
Τι να το κανω το kindle και το οποιο kindle, οταν τα περισσοτερα apps του ειναι ενα κακασχημο interface/απομιμηση μιας εφαρμογης τηλεφωνου? Δηλαδη ειναι αλλη εμπειρια πως το λεμε? Βλεπεις πως τρεχουν οι εφαρμογες στο ενα μηχανημα και μετα βλεπεις το αλλο και νομιζεις οτι προερχεται απο εναν developer της λαικης και οχι καποιον σοβαρο δημιουργο.
Οταν το προιον σου ειναι κλασμεντεν απο τους developers και ερχεται σε δευτερη μοιρα, τοτε αυτο σημαινει πολυ απλα οτι η apple ως εταιρεια εχει θεσει τις σωστες βασεις και γι αυτο ο κοσμος την προτιμα, ειτε εχει ρετινα ειτε οχι. Και αυτο δεν το λεω τωρα για καλο ετσι... το θεωρω κακο οτι γινεται αυτο.
Αλλα αν θελουν οι αλλες εταιρειες να χτυπησουν την apple εκει που ποναει τοτε θα πρεπει να καταλαβουν οτι καποια πραγματα τα θελει ο κοσμος να ειναι ανοικτα και ελευθερα (bluetooth για πχ) αλλα καποια αλλα τα θελουν οι developers ΚΛΕΙΣΤΑ με κεφαλαια γραμματα. Οι devs θα πανε εκει που ειναι το ψωμι. Και λογω του οτι πανε εκει η εμπειρια του προιοντος (οσο πισω και αν ειναι σε αλλους τομεις) υπερκαλυπτει ολα τα αλλα.
Η εταιρεια να ακουει τον καταναλωτη και να λαμβανει υποψην την κριτικη του, αλλα οχι να παρει αυτην την κριτικη και να την θεωρησει ευαγγελιο με βαση το οποιο θα πρεπει να χαραξει την πολιτικη της.
Να βαλω αλλο ενα παραδειγμα:
Ολοι λεγανε ποσο σκατα ειναι το τελος του Mass Effect 3 και ολοι ακομα γκρινιαζουν και απαιτουν ενα τελος το οποιο οι ιδιοι επιθυμουν, ανεξαρτητα απο το οραμα και την ιστορια που ηθελαν να πουν οι δημιουργοι... ΕΥΤΥΧΩΣ η BIOWARE δεν εκανε την κοτα και απλα, λογω της κριτικης προσφερε ενα πιο ολοκληρωμενο τελος αλλα χωρις να το αλλαξει στην ουσια του. Αυτο για εμενα ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα του
"ακουω την κριτικη σου και την σεβομαι, αλλα το προιον μου ειναι ΔΙΚΗ μου ιδεα, και δεν προκειται να σε αφησω να μου υποδειξεις πως πρεπει να σκεφτομαι και να σχεδιαζω τα προιοντα μου. Παρολαυτα σεβομαι την κριτικη σου και θα προσπαθησω να καλυψω καποια κενα τα οποια θεωρεις οτι σου χαλασαν την εμπειρια".
Θεωρω οτι αυτο ειναι το ιδανικο. Δεν θελω να ερθει η μερα που θα αποφασιζει για το design του iphone 14 o valkyre, o dragonpaul, o ps4 και οποιος αλλος. Ουτε να αποφασιζουν τι επεξεργαστη πρεπει να εχει, αν θα εχει πυρηνικο αντιδραστηρα ή αν θα ψηνει καφε. Δεν μπορω να το φανταστω αυτο διοτι δεν ειμαστε γνωστες της τεχνολογιας και το τι ακριβως ειναι εφικτο και τι οχι.
Συμφωνούμε ουσιαστικά σε αυτά που γράφουμε. Απλά εγώ πιστεύω ότι πλέον η apple ίσως πρέπει να κατεβάσει το ''ύφος'' και να ακούσει τι θέλουν οι καταναλωτές και μετά να φιλτράρει τα αποτελέσματα και κατόπιν να κάνει αυτό που ξέρει να κάνεΙ καλύτερα από τον καθένα.
Όπως είπες η bioware άκουσε, συζήτησε εσωτερικά και χωρίς να αλλάξει κάτι ουσιαστικό έκλεισε τρύπες και έδωσε ένα πιο εύπεπτο τέλος στο παιχνίδι (δεν ξέρω τίποτα επί του θέματος ότι γράφεις γράφω) που άρεσε. Άκουσε όμως και αυτό ειναι ΠΟΛΥ σημαντικό για μένα.
Η apple συνεχίζει να μην ακούει. Δεν ξέρω πόσο μακριά μπορεί να την πάει αυτό το ''τραίνο'', θα δούμε.
Περισσότερο με παρεξενεψε η απουσία DVD στα iMac κατά την γνώμη μου λάθος μέγα όπως επίσης και η συνδεσιμότητα του iPhone γενικότερα. Όσο για την retina στο iPad ξέρω ότι ειναι εφικτή. Ειναι πολύ απλό πλέον και ειναι εφικτό. Όλα αυτά εμένα με παραξενευουν.
Θέλει να κρατήσει το ελιτιστικο προφίλ σε ένα κόσμο που αλλάζει. Γιαυτο λέω θα δούμε πόσο μακριά θα πάει.
Nαι συμφωνουμε, καπου στις λεπτομερειες το χανουμε λιγο αλλα γενικα συμφωνουμε. Κι εγω θελω να αλλαξει καποια πραγματα η apple και να ακουσει λιγο περισσοτερο τι θελει ο κοσμος.
Το θεμα με την ρετινα δεν αμφιβαλλω οτι η τεχνολογια υπαρχει, εννοειται αυτο, το θεμα ειναι ποσο κοστολογικα θα συμφερει αυτο την apple η οποια ηδη προσφερει τα προιοντα της ακριβα...και οταν λεω συμφερει εννοω στο να συμφερει να βγαζει αυτα (τα π[ολλα) που θελει να βγαζει σε σχεση με το κοστος.
Εγω γενικα θεωρω το ipad mini μια χαζομαρα... ειλικρινα και το ειχα γραψει. Ενιγουεη δεν ειναι επι του παροντος... οπως φυσικα ειχα κραξει και την απουσια drive στα imac και macbook pro... απαπραδεκτο αυτο ειναι σαν η apple να σταματησε να σκεφτεται τον επαγγελματια.
Leon_DiZ
07-11-2012, 23:40
Customers don’t know what they want. - Steve Jobs
θελω η Apple να συνεχισει οπως το παει. εχω θεματα με την εταιρεια, οπως η τιμολογικη της πολιτικη και η αντιπαραθεση της με το Blu-ray κτλ κτλ. ωστοσο, δεν θελω σε καμια περιπτωση να γινει μια εταιρεια που κανει "ο,τι θελει ο κοσμος". οποιος το θελει αυτο, υπαρχουν οι Microsoft/Google με την λογικη "ολοι οι καλοι χωρανε". δεν ειναι τυχαιο οτι η Apple εχει τα (κατα γενικη ομολογια) καλα προιοντα, το κορυφαιο user experience κτλ.
Όπως είπες η bioware άκουσε, συζήτησε εσωτερικά και χωρίς να αλλάξει κάτι ουσιαστικό έκλεισε τρύπες και έδωσε ένα πιο εύπεπτο τέλος στο παιχνίδι (δεν ξέρω τίποτα επί του θέματος ότι γράφεις γράφω) που άρεσε. Άκουσε όμως και αυτό ειναι ΠΟΛΥ σημαντικό για μένα.
η απολυτη ξεφτιλα. υποτιθεται οτι οταν φτιαχνεις ενα εργο πνευματικου κοπου, ειτε αυτο ειναι παιχνιδι, ειτε ταινια, ειτε βιβλιο, ακολουθεις τα ενστικτα τους δημιουργου (σκηνοθετης, σεναριογραφος, συγγραφεας). εκει φαινεται το ποιος ειναι καλος δημιουργος και ποιος οχι.
Περισσότερο με παρεξενεψε η απουσία DVD στα iMac κατά την γνώμη μου λάθος μέγα όπως επίσης και η συνδεσιμότητα του iPhone γενικότερα. Όσο για την retina στο iPad ξέρω ότι ειναι εφικτή. Ειναι πολύ απλό πλέον και ειναι εφικτό. Όλα αυτά εμένα με παραξενευουν.
το οτι θα βγαζανε το DVD ηταν αναποφευκτο και αναμενομενο αν αναλογιστεις την πορεια τους τα τελευταια χρονια. επισης ειναι στο "πνευμα" της εταιρειας να κανουν αναλογες κινησεις με αυτο που θεωρουν "ξεπερασμενες τεχνολογιες" - σε αυτη την περιπτωση, τα οπτικα μεσα.
Θέλει να κρατήσει το ελιτιστικο προφίλ σε ένα κόσμο που αλλάζει. Γιαυτο λέω θα δούμε πόσο μακριά θα πάει.
δεν ξερω αν μπορουμε πλεον να λεμε οτι απευθυνεται σε ενα ελιτιστικο κοινο, οχι απο την στιγμη που πουλαει εκατομμυρια συσκευες και αντιγραφεται απο ολοκληρη την βιομηχανια.
Customers don’t know what they want. - Steve Jobs
η απολυτη ξεφτιλα. υποτιθεται οτι οταν φτιαχνεις ενα εργο πνευματικου κοπου, ειτε αυτο ειναι παιχνιδι, ειτε ταινια, ειτε βιβλιο, ακολουθεις τα ενστικτα τους δημιουργου (σκηνοθετης, σεναριογραφος, συγγραφεας). εκει φαινεται το ποιος ειναι καλος δημιουργος και ποιος οχι.
στεκομαι σε αυτο μονο γιατι με τα υπολοιπα πανω κατω συμφωνω. Νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος στην δεδομενη περιπτωση. Η απολυτη ξεφτυλα θα ηταν εαν αλλαζαν το τελος. Εκει ναι συμφωνω μαζι σου 100% και παλι καλα που δεν το εκαναν με ολα αυτα τα κολλημενα φανμποης να νομιζουν οτι το ΜΕ τους ανηκει επειδη ηθελαν ενα Cinderella ending...
αλλα αλλο αυτο το πραγμα και αλλο το director's cut που μιλαμε στην προκειμενη περιπτωση. Και ο Πητερ Τζακσον εβγαλε τα extended του Αρχοντα, δεν παει να πει αυτο οτι ειναι ξεφτυλα σε σχεση με το οριτζιναλ βερζιον!
Το ΜΕ3 extended cut ηταν ακριβως αυτο, ενα πιο fleshed out ending για τους φανς. Δεν αλλαξε τιποτα απολυτως δημιουργικα. Και ευτυχως γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα το ονομαζα κι εγω ξεφτυλα! ;)
Leon_DiZ
08-11-2012, 00:24
στεκομαι σε αυτο μονο γιατι με τα υπολοιπα πανω κατω συμφωνω. Νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος στην δεδομενη περιπτωση. Η απολυτη ξεφτυλα θα ηταν εαν αλλαζαν το τελος. Εκει ναι συμφωνω μαζι σου 100% και παλι καλα που δεν το εκαναν με ολα αυτα τα κολλημενα φανμποης να νομιζουν οτι το ΜΕ τους ανηκει επειδη ηθελαν ενα Cinderella ending...
αλλα αλλο αυτο το πραγμα και αλλο το director's cut που μιλαμε στην προκειμενη περιπτωση. Και ο Πητερ Τζακσον εβγαλε τα extended του Αρχοντα, δεν παει να πει αυτο οτι ειναι ξεφτυλα σε σχεση με το οριτζιναλ βερζιον!
Το ΜΕ3 extended cut ηταν ακριβως αυτο, ενα πιο fleshed out ending για τους φανς. Δεν αλλαξε τιποτα απολυτως δημιουργικα. Και ευτυχως γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα το ονομαζα κι εγω ξεφτυλα! ;)
οντως, ημουν λιγο υπερβολικος :P ηθελα να πω οτι διαφωνω με το "το κανω γιατι αυτο θελει ο κοσμος". ναι εχεις δικιο, αν το ειχαν αλλαξει εντελως θα ηταν ξεφτιλα :d055: αλλα και παλι δεν μου "καθεται καλα". η ολη υποθεση του mass effect μου κανει σε whiners που δεν εχουν ζωη και κλαιγονται σε fora και μου φαινεται καπως ακραιο να "δινεις δικιο" σε τετοια ατομα, σε αντιθεση με τον jackson που τα extended τα εκανε απο μονος του, οχι επειδη τον πιεσε καποιο fanbase και ειπε "ας τους κανω την χαρη"
Δεν νομίζω ότι ειναι ξεπερασμένη τεχνολογία το DVD. Γενικά τα οπτικά μέσα. Δηλαδή πως θα ανταλλαζουμε αρχεία τώρα; Με στικακια ή ακόμα χειρότερα, στο cloud; Για μένα ξαναγράφω μεγάλο λάθος. Τεσπα.
Όσο για το ελιτίστικη συμπεριφορά αυτό ειναι γνωστό βρε. Κρατάει έτσι γιατί εκεί πάνω χτίστηκε, αυτή ειναι η ψυχή της και αυτό ξέρει να κάνει καλά. Δεν θέλω να γίνει μια εταιρεία που όλοι οι καλοί χωράνε, για ένα και μόνο λόγο, δεν θα ειναι Apple μετά, θα ειναι κάτι άλλο που δεν θα ήθελα να δω. Αλλά η ελιτίστικη συμπεριφορά, που δεν έχει να κάνει με το ποσα εκατομμύρια πουλάει δεν ξέρω αν πλέον μπορεί να ''περπατήσει'' σαν ιδέα σε έναν κόσμο που αλλάζει με το δευτερόλεπτο προς μια άλλη φιλοσοφία, σε ένα άλλο τελείως διαφορετικό μοντέλο.
Η μη αλλαγή σημαίνει θάνατος. Πρέπει να αλλάζεις, να εξελίσσεσαι και το πιο σημαντικό, να προσαρμόζεσαι. Λίγο νερό στο κρασί δεν έβλαψε ποτε κανέναν. :)
Leon_DiZ
08-11-2012, 01:43
Δεν νομίζω ότι ειναι ξεπερασμένη τεχνολογία το DVD. Γενικά τα οπτικά μέσα. Δηλαδή πως θα ανταλλαζουμε αρχεία τώρα; Με στικακια ή ακόμα χειρότερα, στο cloud; Για μένα ξαναγράφω μεγάλο λάθος. Τεσπα.
1ον) δεν ειπα εγω οτι ειναι ξεπερασμενη, για ταινιες το Blu-ray πολυ απλα δεν εχει συναγωνισμο απο αποψη ποιοτητας και ποικιλιας. η Apple ομως αυτο θεωρει.
2ον) η μεταφορα μεσω DVD ειναι ο,τι χειροτερο :) εννοειται οτι τα stickακια ειναι πολυ πιο πρακτικα και το cloud ακομα καλυτερο (απλα εκει εχεις τους φυσικους περιορισμους της DSL). εσυ γραφεις ακομα αρχεια σε DVD; σε βολευει; σε αυτο συμφωνω πλαγιως, καθετως και οριζοντιως με την Apple.
Όσο για το ελιτίστικη συμπεριφορά αυτό ειναι γνωστό βρε. Κρατάει έτσι γιατί εκεί πάνω χτίστηκε, αυτή ειναι η ψυχή της και αυτό ξέρει να κάνει καλά. Δεν θέλω να γίνει μια εταιρεία που όλοι οι καλοί χωράνε, για ένα και μόνο λόγο, δεν θα ειναι Apple μετά, θα ειναι κάτι άλλο που δεν θα ήθελα να δω. Αλλά η ελιτίστικη συμπεριφορά, που δεν έχει να κάνει με το ποσα εκατομμύρια πουλάει δεν ξέρω αν πλέον μπορεί να ''περπατήσει'' σαν ιδέα σε έναν κόσμο που αλλάζει με το δευτερόλεπτο προς μια άλλη φιλοσοφία, σε ένα άλλο τελείως διαφορετικό μοντέλο.
Η μη αλλαγή σημαίνει θάνατος. Πρέπει να αλλάζεις, να εξελίσσεσαι και το πιο σημαντικό, να προσαρμόζεσαι. Λίγο νερό στο κρασί δεν έβλαψε ποτε κανέναν. :)
ναι.. δεν συμφωνω καθολου στο οτι ειναι ελιτιστικη. καταρχας τι σημαινει οτι μια εταιρεια ειναι ελιτιστικη; μου ακουγεται σαν κατι που θα ελεγε ενας που ζηλευει επειδη δεν μπορει να παρει τα προιοντα της. η Apple ειναι μια εταιρεια οπως ολες οι αλλες, απλως κοστολογει τα προιοντα τις παραπανω απο τις υπολοιπες γιατι ειναι/τα θεωρει καλυτερα απο τα υπολοιπα της αγορας. η ιδια η εταιρεια δεν ειναι ελιτιστικη, δεν λεει "σε σενα θα δωσω, σε σενα οχι", οι καταναλωτες εχουν δημιουργησει αυτη την ψευδαισθηση με βαση το "δεν μπορω να το παρω" ή το "ειναι πιο ακριβο απο τα υπολοιπα της αγορας αρα δεν ειναι για μενα".
Eνα πραγμα που δεν καταλαβαινει ο περισσοτερος κοσμος, οσον αφορα στην apple, ειναι το γεγονος οτι ειναι high end εταιρεια ξεκαθαρα. Το ειχα πει και παλαιοτερα και θα το ξαναπω. High end προιον δεν χαρακτηριζεται ενα προιον που εχει μονο φοβερα τεχνικα χαρακτηριστικα, αλλα επι συνολου, δηλαδη ποιοτητα κατασκευης, υλικα, αξιοπιστια κλπ κλπ.
Η apple δεν θα γινει ποτε η εταιρεια που "ολοι οι καλοι χωρανε" οπως πολυ σωστα λετε και οι 2. Εγω τα apple προιοντα που εχω ειναι ενα ipod 60gb που μου το εκαναν δωρο το 2005 που πηγα φανταρος, ενα imac που αγορασα το 2009 και το iphone 3gs που μετα εγινε iphone 4s.
Σε ολα αυτα τα προιοντα υπαρχει μια κοινη σταθερα. Λειτουργουν ακομη και σημερα ΑΨΟΓΑ. Χωρις το παραμικρο τεχνικο προβλημα.
Εγω τουλαχιστον αυτο ΔΕΝ το θεωρω τυχαιο. Δεν θεωρω τυχαιο οτι ο πρωτος υπολογιστης που πηρα και δεν εχει εμφανισει προβλημα τοσα χρονια ειναι mac. Δεν θεωρω τυχαιο οτι τα ΜΟΝΑ 2(ΔΥΟ) κινητα που περασαν απο τα χερια μου χωρις το παραμικρο προβλημα, ηταν και τα 2 apple. Εχουν περασει πολλα κινητα απο τα χερια μου, ισως οχι android αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο...
Προσοχη δεν λεω οτι τα αππλε δεν βγαζουν προβληματα, λεω απλα οτι απο την εμπειρια την δικη μου, η ποιοτητα κατασκευης των προιοντων ειναι πολυ καλη και υψηλων προδιαγραφων σε σχεση με οτι αλλο εχει πεσει στα χερια μου.
Ο αδερφος μου εχει και ενα macbook pro του 2009. Οι γονεις μου εχουν αλλαξει συνολικα 3 λαπτοπ απο τοτε (2 vaio και ενα αλλο που ουτε θυμαμαι τι ηταν) και του αδερφου μου λειτουργει αψογα μεχρι και σημερα. Μαλιστα το εχει τωρα στην Ολλανδια σαν βασικο υπολογιστη, τον οποιο χρησιμοποιει και για να παιζει ασταματητα wow (ναι καψιμο... λολ). Και επισης εχει και εκεινος iphone.
Ε δεν ειναι τυχαιο....που δεν εχουμε αντιμετωπισει προβλημα.
Καποια πραγματα ΑΞΙΖΟΥΝ να τα πληρωνεις παραπανω, οχι φυσικα τοσο οσο τα πουλαει η αππλε το ξεκαθαριζω αυτο οπως το εχω πει πολλες φορες. Αλλα ενα μερος της τιμης, ναι...αξιζει να ειναι πανω απο τον ανταγωνισμο. Διοτι μια high end συσκευη ειναι high end σε ολα της. Οχι να ειναι high end τα spec της και το εξωτερικο περιβλημα να ειναι απο πλαστικο 3ης διαλογης....
και ουτε και θελω η apple να βγαλει ενα δευτερο μοντελο φθηνο iphone, κατι σαν iphone mini (lol ολα να τα περιμενεις πια...) το οποιο θα ειναι το "iphone του φτωχου" (ολα αυτα σε τρελα εισαγωγικα ετσι μην παρεξηγηθουμε χωρις λογο). Το iphone δικαιολογηται να ειναι το πιο ακριβο τηλεφωνο της αγορας. Οχι φυσικα στα επιπεδα της αππλε, αλλα ειναι λογικο να ειναι πιο ακριβο απο ενα σαμσουνγκ. Ετσι πρεπει να ειναι. Οπως και ολα τα προιοντα της αππλε. Αξιζει το macbook να το αγοραζεις πιο ακριβα απο ενα vaio, ξερεις οτι το μπ*&^ελο θα σου κρατησει ανετα 4 χρονια και θα κανει την δουλεια του οπως την εκανε την πρωτη μερα που το πηρες. Οποτε ναι, αξιζει 1-2 κατοσταρικα πανω στην τιμη. Βεβαια η αππλε τα δινει 5 και 6 κατοσταρικα απανω αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα λολ...
Βασει των παραπανω εγω ΔΕΝ θελω να αλλαξει την πολιτικη της πανω στο συγκεκριμενο θεμα η αππλε. Ναι θελω να ειναι τα ακριβοτερα μοντελα, το θεωρω λογικο, οχι φυσικα στον βαθμο που το κανουν τωρα που το ξεφτυλιζουν... θελω να συνεχισουν να φτιαχνουν τα μοντελα τους με το φινιρισμα που τα φτιαχνουν, με τα υλικα που χρησιμοποιουν. Δειχνουν οτι τα προιοντα τους τα φτιαχνουν με μερακι.
Δεν μπορω με τιποτα να δω με ιδιο ματι αυτο:
http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/tim/2012/06/12/Macbook_Pro_2012_with_Retina_Display_35331572_05_6 20x433.jpg
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/06/newbmpretina.jpg
με αυτο:
http://www.notebookcheck.net/uploads/tx_nbc2/awareM17X.jpg
με καμμια παναγια ομως. Μπορει να ακουγεται χαζο σε καποιους αλλα πλεον η τεχνολογια εχει μπει για τα καλα στην ζωη μας και αποτελει καθημερινο εργαλειο και αν σε καποιους φαινεται αστειο και γελοιο να κοιτανε την ποιοτητα κατασκευης και το φινιρισμα ενος υπολογιστη, τοτε να μου εξηγησουν πως τους φαινεται πιο λογικο να δινουν σημασια στο design αλλων καθημερινων εργαλειων, οπως ειναι το αυτοκινητο, η μοτοσυκλετα, τα γυαλια η τσαντες, τα ρουχα κλπ κλπ.
Δεν καταλαβαινω δηλαδη γιατι το design στην τεχνολογια να θεωρειται ψωνιο, ενω το Rayban το γυαλακι ειναι οκ και το ιδιο ειναι και το Mitsubishi το Evo και το Nissan το Skyline κλπ κλπ.
Οι high end εταιρειες θα ειναι και πρεπει να ειναι high end. Απλα να μην μας πιανουν τοσο πολυ τον κωλο μωρη αππλε! λολ :P
zapee995
08-11-2012, 14:30
Ωραίο παράδειγμα!! Και μιλάμε για περίπου την ίδια τιμή. Επίσης έχεις κανα κόλπο να μετατρέψω και εγώ το 3gs μου σε 4s;; η έστω σε απλό 4αρι; ;:p:D
Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
καλα τα ipod τα αρχικα με τους σκληρους βαραγανε μπιελα στον χρονο ανετα...εχω αρκετα παραδειγματα
Εγώ προσωπικά ναι χρησιμοποιώ δισκάκια. Ειναι δουλειά μου (γραφίστας) και με καμία δυναμη δεν θα ήθελα να δίνω στικακια αντί για DVD. Πολλοί οι λόγοι. Τεσπα.
Όσο για το ελιτίστικη ειναι η αίσθηση που μου δίνει. Για πολλούς λόγους επίσης.
Υ.Γ. Κουράστηκα να γράφω από το κινητό. Θα πάω λάπτοπ και θα επανέλθω. :)
Χτες έκανα φορματ στο mac mini μαζί με Λεφ και βάλαμε λιοντάρι του βουνού. Θα επανέλθω στο θέμα ''δημήτριος'' μόλις οργανώσω το τερατακι μου.
zapee995
10-11-2012, 02:04
Έχετε δει τι παίζει με εκείνα τα κινέζικα smartphones;; παρήγγειλα εχθές για τον πατέρα μου το Newman n1.
Βασικά χαρακτηριστικά:
Cpu cortex a-9 dual core 1ghz
1 gb ram
4 gb rom
4,3" οθόνη ανάλυσης 960x540
Και εννοείται δικαρτο. Τιμή έφτασε με μεταφορικά, θήκη σιλικονατη, κάρτα μνήμης 8gb, 2x προστασία οθόνης, ρουταρισμενο και κάποια έξτρα προγραμματακια, 160ευρώ. Πραγματικά ανυπομονώ να έρθει μιας και πιστεύω ότι για τα λεφτά του είναι μια όχι απλά best value αλλά high end συσκευή.:)
Leon_DiZ
10-11-2012, 02:06
Έχετε δει τι παίζει με εκείνα τα κινέζικα smartphones;; παρήγγειλα εχθές για τον πατέρα μου το Newman n1.
Βασικά χαρακτηριστικά:
Cpu cortex a-9 dual core 1ghz
1 gb ram
4 gb rom
4,3" οθόνη ανάλυσης 960x540
Και εννοείται δικαρτο. Τιμή έφτασε με μεταφορικά, θήκη σιλικονατη, κάρτα μνήμης 8gb, 2x προστασία οθόνης, ρουταρισμενο και κάποια έξτρα προγραμματακια, 160ευρώ. Πραγματικά ανυπομονώ να έρθει μιας και πιστεύω ότι για τα λεφτά του είναι μια όχι απλά best value αλλά high end συσκευή.:)
μακαρι αλλα καλου κακου μην το φορτιζει το βραδυ οταν κοιμαται και γενικα να το εχει το νου του.
tv παίζει...ένα τέτοιο είχε πάρει ένας φίλος μου παλιά
zapee995
10-11-2012, 11:25
Ναι σίγουρα θα θέλει λίγο προσοχή. Αν μιλας για το κινητό, δεν εχει tv (αν κατάλαβα καλά). Είναι κανονικό smartphone, δε θυμίζει τη πλαστικούρα που πλασαριζαν 3 χρόνια πριν...
Leon_DiZ
12-11-2012, 03:10
Review: Nexus 10 tablet is a solid house built on shifting sands (http://arstechnica.com/gadgets/2012/11/nexus-10-tablet-is-a-solid-house-built-on-shifting-sands/)
Nexus 4—two-thirds of a great phone (http://arstechnica.com/gadgets/2012/11/nexus-4-two-thirds-of-a-great-phone/)
Dragonpaul
13-11-2012, 16:42
Προβλέπουν την «παρακμή» των υπολογιστών
Η αγορά προσαρμόζεται στις φορητές συσκευές
Είναι γνωστό πως η αγορά υπολογιστών αντιμετωπίζει πρόβλημα, μια νέα έκθεση της Barclays Capital, όμως, δείχνει πως το μέλλον μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο για τα PC.
Προειδοποιώντας πως οι πωλήσεις υπολογιστών «θα μειώνονται για πολλά χρόνια στο μέλλον» ο αναλυτής Ben Reitzes «φωτογραφίζει» αρκετούς παράγοντες της μείωσης αυτής, συμπεριλαμβανομένου του ολοένα και αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα tablets αλλά και τη σύγχυση των καταναλωτών για την τελευταία έκδοση των Windows.
«Μειώνουμε τις προβλέψεις μας για την περίοδο 2012-2016 λόγω των συνθηκών της μακροοικονομικής, τη σύγχυση γύρω από τα Windows 8, τη συνεχή άνοδο των tablets και μια επιμήκυνση που παρατηρείται στους κύκλους αντικατάστασης (hardware)» έγραψε ο Reitzes σε ερευνητικό σημείωμα.
Κατηγόρησε επίσης τη «μυωπική» βιομηχανία υπολογιστών πως δεν αναγνωρίζει, ούτε προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών στις φορητές συσκευές.
«Πιστεύουμε ότι η νέα γενιά καταναλωτών και εργαζομένων δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές με τον ίδιο τρόπο με αυτούς που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν PCs την δεκαετία του '90 - στηρίζονται περισσότερο σε κινητές συσκευές και στο cloud» , αναφέρει στην έκθεση.
«Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούμε πλέον να υπολογίζουμε πως η αγορά των PC θα παραμείνει στις 350 εκατομμύρια μονάδες το μήνα, και υποστηρίζουμε ότι ο κύκλος αντικατάστασης έχει επιμηκυνθεί κατά 1-2 χρόνια, γεγονός που οδηγεί στην απώλεια 50-100 εκατομμυρίων μονάδων σε ετήσια βάση μέχρι το 2015».
Το σημαντικότερο όμως για τον αναλυτή είναι πως οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν το αναγνωρίζουν αυτό. Όπως λέει, «οι περισσότεροι "παίκτες" της βιομηχανίας υπολογιστών ακόμα δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, και δεν διαθέτουν σχέδια έκτακτης ανάγκης».
Η πρόβλεψη του Reitzes για τις ετήσιες πωλήσεις του 2012 ήταν κατά 3% μειωμένες σε σχέση με πέρσι, στις 352 εκατομμύρια μονάδες, ενώ το 2013 η αγορά αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω μείωση της τάξης του 4%, περίπου 338 εκατομμύρια μονάδες.
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/443112/provlepoun-tin-parakmi-ton-upologiston/
DJTaurus
16-11-2012, 17:54
Φρέσκια twitteroμπηχτή της Microsoft προς Google:
Over 110,000 apps and unlike Google Play, Windows Phone tests & certifies every app for your peace of mind.
Purple Haze στο Nexus 4 και μάλιστα σε έντονο βαθμό. Που είναι τα cowboys οεο?
http://cdn.pocketnow.com/wp-content/uploads/2012/11/nexus-4-purple-lens-flare-jpg.jpg
Τα androidοsite που έκραζαν το iphone 5 τώρα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα:
O Brandon Papariniman του pocketnow:We’re going to take this opportunity to say, again, that this behavior is normal under these specific circumstances and there’s nothing wrong with the Nexus 4, just like there’s nothing wrong with the iPhone 5, Galaxy S III, or HTC One X from this point of view.
O καμένος του phonearena:And why should you bother with such issues, when you have so many other awesome features to enjoy, such as the quad-core Snapdragon S4 Pro chipset, the beautiful 4.7" True HD IPS Plus display, or Android 4.2!
Μερικές photos και από τον Τρομποlski:
http://www.theverge.com/2012/11/2/3590542/nexus-4-camera-samples#3892311
Από το κάστρο του AndroidCentral:
https://plus.google.com/+PhilNickinson/posts/LZqekDx3bK2
Ο pestaola είναι γνωστός κωλοτουμπας δεν τον στολιζω: Όπως και στην περίπτωση του iPhone 5 έτσι και η κάμερα του Nexus 4 συμπεριφέρονται φυσιολογικά υπό αυτές τις συνθήκες, με πολύ έντονο φωτισμό. Το purple haze δεν είναι πρόβλημα, ούτε του iPhone 5, ούτε του Nexus 4 τουλάχιστον στην μορφή και υπό τις συνθήκες που τα έχουμε δει να εκδηλώνονται στα δύο νέα smartphones τελευταίας γενιάς.
Anandtech:
http://img805.imageshack.us/img805/7782/24301.jpg
http://img594.imageshack.us/img594/9304/24302.jpg
Ετσι όπως το πάει η Google σε λίγο θα την κλείσει την Motorola. Δεν ενδιαφέρονται για hardware profit :d040g:
Samsung went from almost no mobile income to more than Google's entire operation in two years
http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/71428-image/Samsungs-income-from-phones-and-tablets-is-more-than-Googles-entire-operation.jpg
http://www.phonearena.com/news/Samsung-went-from-almost-no-mobile-income-to-more-than-Googles-entire-operation-in-two-years_id36658#6-
Γελασα παρα πολυ με το purple haze στο nexus....
Πάντως έγινε ανάρπαστο σε λίγα λεπτά UK από ότι διάβασα. Και κάτι περίεργα αποτελέσματα σε αρχικά benchmarks βγήκαν ανακριβή επίσης. Ελπίζω μέσα στον άλλο μήνα να έχουν stock και να το τσιμπήσω.
Leon_DiZ
17-11-2012, 07:45
Google updates Maps and Earth with more high-res and 45-degree images, encourages wanderlust (http://google-latlong.blogspot.gr/2012/11/imagery-update-tour-sites-around-world.html)
DJTaurus
17-11-2012, 13:36
Πάντως έγινε ανάρπαστο σε λίγα λεπτά UK από ότι διάβασα. Και κάτι περίεργα αποτελέσματα σε αρχικά benchmarks βγήκαν ανακριβή επίσης. Ελπίζω μέσα στον άλλο μήνα να έχουν stock και να το τσιμπήσω.
Δεν λέει κάτι αυτό με το sold out. Για στημένο marketinistiko παιχνίδι της Google βρωμάει η δουλειά που δεν τους βγήκε τελικά. Και μην ξεχνάμε την πολύ χαμηλή τιμή διάθεσης από το UK Google store. Στην υπόλοιπη Ευρώπη θα παίζει στα 450-550 ευρώ :)
http://hippowise.com/the-trials-and-tribulations-of-buying-a-nexus-4/
Anyway σε εμπειρία χρήσης το Nexus 4 θα παραμένει κορυφή στα out of the box. Απο εκεί και πέρα αν κοιτάς τα απόλυτα specs πας σε Note 2 (πολλά reviews το προτιμούν έναντι του Nexus 4 / 3εκατ. πωλήσεις σε 1 μήνα... τέτοιες hardware πωλήσεις δεν θα δει ούτε στα πιο τρελά της όνειρα η Google.... δεν το επιδιώκει άλλωστε, εισπράττει από διαφημίσεις θεωρητικά.... λέω θεωρητικά γιατι profit share από το android ποτέ δεν αναφέρει στοιχεία εκτός του market share) ή Optimus G... και αν θες να παίζεις με φλασαρίσματα στο GS3 το οποίο λόγω της προσοχής των καλύτερων dev που απολαμβάνει πατάει τα παραπάνω σε benchmarks.
Btw το Nexus Q ακόμα αγνοείται. Θα το δουλεύουν στα labs μάλλον μέχρι να γίνει buttery smooth sauce και να γλιστράει :P
http://www.google.com/nexus/#/q
Leon_DiZ
17-11-2012, 14:14
δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος θα μπορουσε να θελει το note. ειδα ή το 1 ή το 2 στα public που το επαιζε μια κοπελα (ελα προστυχιες :ice:) προχτες (πρωτη φορα απο κοντα) και κρατηθηκα να μην γελασω! ειναι γελοιο το ποσο μεγαλο ειναι! καλα κανουν και τα λενε phablet. δεν το κρατησα στα χερια μου αλλα το υπολογιζα οτι ειναι σε υψος οσο το χερι μου τεντωμενο (απο παλαμη μεχρι ακρη των δαχτυλων).
Δεν λέει κάτι αυτό με το sold out. Για στημένο marketinistiko παιχνίδι της Google βρωμάει η δουλειά που δεν τους βγήκε τελικά. Και μην ξεχνάμε την πολύ χαμηλή τιμή διάθεσης από το UK Google store. Στην υπόλοιπη Ευρώπη θα παίζει στα 450-550 ευρώ :)
http://hippowise.com/the-trials-and-tribulations-of-buying-a-nexus-4/
Anyway σε εμπειρία χρήσης το Nexus 4 θα παραμένει κορυφή στα out of the box. Απο εκεί και πέρα αν κοιτάς τα απόλυτα specs πας σε Note 2 (πολλά reviews το προτιμούν έναντι του Nexus 4 / 3εκατ. πωλήσεις σε 1 μήνα... τέτοιες hardware πωλήσεις δεν θα δει ούτε στα πιο τρελά της όνειρα η Google.... δεν το επιδιώκει άλλωστε, εισπράττει από διαφημίσεις θεωρητικά.... λέω θεωρητικά γιατι profit share από το android ποτέ δεν αναφέρει στοιχεία εκτός του market share) ή Optimus G... και αν θες να παίζεις με φλασαρίσματα στο GS3 το οποίο λόγω της προσοχής των καλύτερων dev που απολαμβάνει πατάει τα παραπάνω σε benchmarks.
Btw το Nexus Q ακόμα αγνοείται. Θα το δουλεύουν στα labs μάλλον μέχρι να γίνει buttery smooth sauce και να γλιστράει :P
http://www.google.com/nexus/#/q
To Note δεν έχω δει τι hardware έχει αλλά υποθέτω θα έχει υποδέεστερο. Και όπως είπε και ο Λεωνίδας παραείναι παντόφλα. Γενικά δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να κοιτάξω τις πωλήσεις για να επιλέξω συσκευή. Όπως είπες είναι θέμα μαρκετινγκ και επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς διαθέτει ελλιπή τεχνική γνώση την πατάει εύκολα από τέτοια κόλπα. Το Optimus G είναι ακριβώς το ίδιο τηλέφωνο αν δεν με γελάει η μνήμη μου και κάνει τη διπλάσια τιμή.
Επίσης το S3 με custom rom μπορεί να βγάζει τα τρελά ποσοστά στο quadrant αλλά ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι αυτό το benchmark. Και πως τα βγάζει κιόλας? Με overclocking? Δεν ξέρω τι optimizations μπορεί να κάνει ο κάθε dev αλλά όταν το hardware είναι υποδεέστερο υπάρχει και ένα ταβάνι που μπορεί να φτάσει. Και εκτός αυτού σε λίγο καιρό θα αρχίζουν να βγαίνουν και τα πρώτα custom roms για το Nexus, οπότε το ίδιο πράγμα θα γίνει. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει καλύτερο value for money κινητό οπότε δεν βλέπω το λόγο να μην το προτιμήσω. Βασικά δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει γενικά καλύτερο android phone. Μόνο ισάξια. Οπότε αναμένω stock τον επόμενο μήνα!
Leon_DiZ
20-11-2012, 12:30
Google Strikes Licensing Deal With European Music Publishers, Gains Access To 5.5M Tracks Across 35 Countries (http://techcrunch.com/2012/11/19/google-strikes-licensing-deal-with-european-music-publishers-gains-access-to-5-5m-tracks-across-35-countries/)
Dragonpaul
21-11-2012, 00:38
Θα εξοπλιστεί με οθόνη 1080p και πανίσχυρο επεξεργαστή 2GHz
Μπορεί το Samsung Galaxy S3 που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά να παραμένει το πιο δημοφιλές και ανταγωνιστικό Android κινητό, αλλά όπως φαίνεται η Samsung ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει έναν αρκετά πιο «ισχυρό» διάδοχο του.
Όσον αφορά την οθόνη της νέας συσκευής, πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και προέρχονται από πηγές της ιστοσελίδας SamMobile υποστηρίζουν πως το Galaxy S4 θα διαθέτει για οθόνη 4.99 ιντσών, ανάλυσης 1920x1080 με πυκνότητα εικονοστοιχείων 441 pixels ανά ίντσα, χαρακτηριστικά που αναμένεται να την αναδείξουν σε μία από τις πιο εντυπωσιακές οθόνες της αγοράς.
Παράλληλα διέρρευσαν και οι πρώτες φήμες για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Ανώνυμες πηγές από την Κορέα αναφέρουν ότι το νέο Galaxy S4 θα είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή με chipset Exynos 5450 χρονισμένο στα 2GHz, 2GB μνήμης RAM, οκταπύρηνο chip γραφικών Mali-T657, κάμερα με αισθητήρα 13 Megapixel και φακό διαστάσεων 8.5x8.5x5.9mm, ικανή να λαμβάνει φωτογραφίες με μέγιστη ανάλυση 4208x3120.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες επιμένουν πως η Samsung σκοπεύει να παρουσιάσει το καινούριο Galaxy S4 στις αρχές του νέου έτους στην έκθεση Mobile World Congress στην Βαρκελώνη. Αν και αυτές μάλλον βασίζονται σε παλαιότερο δημοσίευμα των Korean Times, το οποίο η Samsung είχε διαψεύσει σχεδόν αμέσως, με τα νέα δεδομένα όμως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.
Η πρόσφατη παρουσίαση του HTC Butterfly J/HTC Droid DNA αλλά και η φημολογούμενη παρουσίαση ενός 1080p smartphone από την LG αποτελεί σίγουρα κίνητρο για την Samsung να παρουσιάσει μια συσκευή ικανή να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό, όσο το δυνατόν συντομότερο.
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/446917/dierreusan-oi-protes-plirofories-gia-to-samsung-galaxy-s4/
Εγω αυτο που εχω να πω ειναι οτι δε μπορει να ειναι παντα ο ιδιος στην κορυφη. Αφου η Apple αποφασιζει να κινειται με εντελως δικους της ρυθμους και να ακολουθει πρακτικες που απωθουν τους πελατες, ε, καποια στιγμη θα χασει τα πρωτια.
Οι φημες που κυκλοφορουν τελευταια για τηλεφωνα "τερατα", κανουν το iPhone 5 να μοιαζει πολυ "λιγο" στα ματια μου.
Kαλα ενταξει, αντε με το καλο να βγαλουν και "τηλεφωνο" με οθονη 15 ιντσων και 252352622 Χ 22462626 αναλυση...
αυτα τα πραγματα ειναι ηλιθια κατα την γνωμη μου παντα...
ειπαμε ωραιες οι μεγαλες οθονες αλλα μεχρι ενος σημειου... αυτοι οπως το πανε του χρονου θα βγαλουν οθονη λαπτοπ σε κινητο, ναι ουτε καν ταμπλετας.
Dragonpaul
21-11-2012, 00:52
Δώσε ιντσες στο λαό!!!!!!! Κοιτά... Εμένα οι 4" του iPhone μου ειναι λίγες. Δε ξέρω τι οθόνες θα έχουν τα επόμενα "κινητά", αλλα θα χαρώ να βγει κάτι που θα γκρεμοτσακισει την Apple. Αν έρθουν πάλι στα συγκαλα τους, τότε το ξανασυζηταμε για δικά τους προϊοντα.
δεν ειναι οι ιντσες το προβλημα της apple ρε συ Παυλο...
Αν αρχισουν να εχουν τα τηλεφωνα 5 ιντσες οθονες και τα mac mini 7 ιντσες οθονη και τα ipad 10, ε εμενα μου ακουγεται τραγικο εντελως αυτο.
Ενα τηλεφωνο πρεπει να ειναι τηλεφωνο, οχι τηλεοραση. Οι 5 ιντσες ειναι υπερβολη. Το τηλεφωνο θελω να χωραει στην τσεπη μου, οχι να πρεπει να κουβαλαω και τσαντα μαζι μου για να βγω για εναν καφε. Το θεωρω χαζο εντελως.
Παλια τα λεγαμε παντοφλες, ε αυτο ξεφευγει εντελως απο το παντοφλα και φτανει επικινδυνα τον ορο "ταψι"!! λολολο :)
Dragonpaul
21-11-2012, 01:12
Εντάξει, δε διαφωνώ, αλλα έχουμε ξεφύγει πλέον απο τον όρο "κινητό τηλέφωνο". Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται πλέον. Απλα κουβαλάμε κάποια gadgets με τα οποία μπορείς ΚΑΙ να τηλεφωνήσεις. Αλλωστε, τηλέφωνα που κάνουν ακριβως μόνο αυτο υπάρχουν και ειναι μια χαρά μικρά. Γνωμη μου ειναι πως εφόσον θελουμε οι συσκευές μας να έχουν πρόσβαση στο Internet, να μπορούμε με αυτές να διαβάζουμε, να βλέπουμε ταινίες, κλπ κλπ, να είμαστε προετοιμασμένοι να δεχθούμε και την οποία αλλαγή στη "φιλοσοφία" αυτών των συσκευών. Και μια απο αυτές ειναι η ευμεγεθης οθόνη. Ίσως κάπου εκει βρεθεί και η χρυσή τομή αναμεσα στα tablets και στα "κινητα".
Leon_DiZ
21-11-2012, 01:27
(η απαντηση ειναι γενικη)
οχι στις 5 ιντσες! :doh:
δεν ξερω πως τα κρατανε αυτοι που τα αγοραζουν αλλα προσωπικα δεν με βολευουν καθολου και εχω μεγαλα χερια. δεν θελω με την καμια να φτασουμε στο σημειο να θελουμε 2 χερια για να χειριζομαστε το κινητο μας. επισης, πως να το κανουμε, δεν κανουν ολες οι συσκευες για ολα! καποιες πρεπει να ειναι πιο μικρες για να ειναι απολυτα φορητες (smartphone), καποιες μεγαλυτερες (tablet) και καποιες τεραστιες (TV). το καθενα με την χρηση του. σε ποια τσεπη χωραει το Note 2 δλδ; θες κατι για να το κουβαλας. ή τσαντα ή τσεπη ρομπας...
υγ. παιδια επειδη το διαβαζω το κειμενο και δεν μπορω να καταλαβω τι "υφος" βγαζει, σας λεω οτι εχω κεφια, δεν ειμαι νευριασμενος ή τπτ :a045:
Dragonpaul
21-11-2012, 01:34
Ναι βρε, no worries.
Εγώ αυτο που λέω απλα, ειναι πως το πράγμα παει προς μια σύγκλιση και οι συσκευές τείνουν να βρουν ένα "μέσο όρο". Πάντα θα υπάρχουν επιλογές για το μέγεθος, αλλα αυτο θα εχει το κόστος του.
Και κάτι προσωπικό... Ακομα και οταν είχα πρωτοκυκλοφορησει τα κινητά, ποτέ δε συμπαθουσα τα μικρουλικα.
Εντάξει, δε διαφωνώ, αλλα έχουμε ξεφύγει πλέον απο τον όρο "κινητό τηλέφωνο". Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται πλέον. Απλα κουβαλάμε κάποια gadgets με τα οποία μπορείς ΚΑΙ να τηλεφωνήσεις. Αλλωστε, τηλέφωνα που κάνουν ακριβως μόνο αυτο υπάρχουν και ειναι μια χαρά μικρά. Γνωμη μου ειναι πως εφόσον θελουμε οι συσκευές μας να έχουν πρόσβαση στο Internet, να μπορούμε με αυτές να διαβάζουμε, να βλέπουμε ταινίες, κλπ κλπ, να είμαστε προετοιμασμένοι να δεχθούμε και την οποία αλλαγή στη "φιλοσοφία" αυτών των συσκευών. Και μια απο αυτές ειναι η ευμεγεθης οθόνη. Ίσως κάπου εκει βρεθεί και η χρυσή τομή αναμεσα στα tablets και στα "κινητα".
Και ποια ειναι η χρυση τομη? Οι 4 ιντσες? Οι 5? Οι 7? Γιατι οχι 10? Και αφου 10 γιατι οχι 15 να βλεπεις το 1080ρ σαν ανθρωπος καθωσπρεπει.
Καταλαβαινεις που το παω...
ειναι υπερβολη. Μια χαρα ταξιδευεις στο ιντερνετ με το τηλεφωνο των 4 και των 4.5 ιντσων. Δεν χρειαζεται παραπανω. Αν θες παραπανω παιρνεις ενα ipad mini ή παιρνεις ενα ultrabook και καντο να τηλεφωνει.
Το gadget απο μονο του αλλωστε υποδηλωνει μικρη συσκευη, οχι ολοκληρο γαιδουρι που χρειαζεται τσαντα!
εκτος αυτου οπως πολυ σωστα λεει και ο Λεωνιδας δεν βολευει ειναι κουραστικο να κρατας αυτο το πραγμα και να προσπαθεις να γραψεις text η΄αλλα πραγματα.
Dragonpaul
21-11-2012, 01:46
Εγώ που έχω χειριστεί αρκετα το GS3, δεν αντιμετωπιζω πρόβλημα. Κανένα μαλιστα!
Η χρυσή τομή ειναι μια συσκευή που θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα σε ένα φορητό μέγεθος (όχι φυσικά οι 10"), κατα τη γνωμη μου.
Παιδιά κοίταξε... Ειναι και τι θέλει ο καθένας. Ναι... Και με το iPhone περιηγουμαι στο Internet, αλλα θέλω μεγαλύτερη οθόνη. Ίσως γι'αυτο έχω λυσσαξει να πάρω ταμπλετα. Οσοι θέλουν τηλέφωνο με βασικές λειτουργίες και μικρο μέγεθος, υπάρχουν προτάσεις στην αγορά. Εγώ απλα παρατηρώ που οδηγείται η αγορά και τι ζητά ο κόσμος, πλέον.
FotisGRC
21-11-2012, 01:53
Εντάξει, δε διαφωνώ, αλλα έχουμε ξεφύγει πλέον απο τον όρο "κινητό τηλέφωνο". Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται πλέον. Απλα κουβαλάμε κάποια gadgets με τα οποία μπορείς ΚΑΙ να τηλεφωνήσεις. Αλλωστε, τηλέφωνα που κάνουν ακριβως μόνο αυτο υπάρχουν και ειναι μια χαρά μικρά. .
Aυτό ακριβώς.. Γενικά έχουμε μπερδέψει το τηλέφωνο με το "έξυπνο" τηλέφωνο.. Αν θές τηλέφωνο τότε υπάρχουν άπειρες συσκευές να σε βολέψουν.
Άσε που δεν θα είναι όλα τα smartphones ίδια. Άλλα θα είναι 6 ίντσες και άλλα θα είναι 4,5 όπως τώρα. Επιλογές θα υπάρχουν πάντα..
Εγώ όπως ο Παύλος είπε, γουστάρω ίντσες! Έχω το 4αρι και σήμερα έπιασα στα χέρια μου το Galaxy S3.. Γούσταρα τρελά τεράστια οθόνη..
Είναι ταψί όπως είπε ο Val? Ναι είναι!! Αλλά γουστάρω!! ;)
Leon_DiZ
21-11-2012, 01:58
συμφωνω με τον Val. εχουν τρελαθει να βρισκουν τα μισα του μισου. το μισο αναμεσα στο κινητο και στο pc, tablet. το μισο αναμεσα στο κινητο και στο tablet και στο κινητο, το mini tablet. το μισο αναμεσα στο mini tablet και στο κινητο, το phablet..
καταλαβαινω οτι καποιοι οπως λες και εσυ θελουν μεγαλυτερη οθονη αλλα δεν θεωρω οτι το να μεγαλωνεις τις μικρες συσκευες και να τις φτανεις στα ορια ειναι η λυση. το ipad μου θα ειναι ΠΑΝΤΑ καλυτερο απο το ipod οπως και το pc μου θα ειναι παντα καλυτερο απο το ipad (σε ζητηματα οθονης παντα). παντα το ipad θα ειναι καλυτερο στο να βλεπεις ταινιες κτλ. το να φτασω το ipad/ipod στα ορια τους δεν θα με σωσει. επιλεγεις τι θες και αναλογως κανεις την δουλεια σου. για μενα ειναι ipad/ipod/desktop, για εσενα μπορει να ειναι S3/ipad mini/iMac κτλ..
τελικά τα πρόβατα στην Ελλάδα δεν μασησαν κ δεν πήραν το iPhone 5.
ΥΓ. οποίος δίνει 700 ευρώ για κινητό κ δεν έχει τουλάχιστον μια 3d tv των 600 είναι μακακας....τέλος
Lefteris_X
21-11-2012, 09:33
μπα, παιδιά εγώ τα βλέπω τα πράγματα αλλιώς, από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.
Έλλειψη οράματος, έλλειψη ευρηματικότητας, έλλειψη ικανού μάρκετινγκ = η PC-ποίηση του κόσμου σύγχρονων κινητών τηλεφώνων.
PC-ποίηση: η απαρχαιωμένη επιχειρηματική τακτική που δημιουργήθηκε από τις Intel + Microsoft στα τέλη των 80ς, και επειδή τα "πρόβατα" ψήφισαν ( = έπεσαν στην "φάκα" και αγόραζαν νέα / αναβάθμιζαν τα PC, με μικρές ή μέτριες διαφορές μεταξύ των συστημάτων)..............αρκετές εταιρείες υιοθέτησαν αυτή την πρακτική.
Μια πρακτική που ο Στηβ Τζόμπς κατέκρινε τα μέγιστα. Για αυτό, 1 χρόνο μετά το θάνατό του, ο Κούκ-ης και η παρέα του, αρχίζουν να αλλάζουν νοοτροπία και να μετατρέπονται σε PC-ποίηση επιχειρείν. Για τις υπόλοιπες εταιρείες, Samsung, LG, HTC και λοιπές, ισχύει μέσα στο "μεδούλι" τους η PC-ποίηση, καθώς δεν ξέρουν / έχουν άλλο τρόπο διαχείρισης / εκμετάλλευσης των πώρων τους (αυτό το επιχειρείν ξέρουν, αυτό κάνουν= δεν έχουν / μπορούν / ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο).
Lefteris_X
21-11-2012, 09:49
και κάτι άλλο, σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος.
Apple τηλεόραση: Στα σκαριά εδώ και χρόνια, δύσκολη η υλοποίηση μεταξύ εμπλεκομένων συμφερόντων
http://www.zougla.gr/technology/article/aple-tileorasi-sta-skaria-edo-ke-xronia-diskoli-i-ilopisi-metaksi-emplekomenon-simferonton
όποιος θέλει του ρίχνει μια ματιά. Είναι πιο πολύ τροφή για σκέψη, και όχι fanboy-ίστικη ή σούπερ-νέα-μυστική πληροφορία. Ένα editorial κατά κάποιο τρόπο.
DJTaurus
21-11-2012, 10:14
ΥΓ. οποίος δίνει 700 ευρώ για κινητό κ δεν έχει τουλάχιστον μια 3d tv των 600 είναι μακακας....τέλος
Έκανες κάποια στατιστική έρευνα στο πως κινείται η αγορά του iPhone 5 στην χώρα μας? Να σου θυμίσω οτι πλέον λόγω κρίσης οι εταιρίες κινητής δεν υπερ-επιδοτούν το iPhone 5 όπως έγινε με το 4S. Τα πρόβατα υπήρχαν πάντοτε είτε αγόραζαν mercedes στα 90es είτε android ναυαρχίδες στα 699 day one (μη χάσουν και δεν προλάβουν να φλασάρουν τις πρώτες custom rom :p) ενώ 1/2 μήνες μετά οι παντοφλοπλαστικούρες πέφτουν 150/200 ευρώ. Η προβατοσύνη είναι γενικό φαινόμενο και δεν είναι ωραίο να ξεστομίζουμε χαρακτηρισμούς (εκτός αν χαριτολογούμε οπότε πάω πάσο) πίσω από ένα πληκτρολόγιο ούτε να κάνουμε κουμάντο στην τσέπη κανενός με δικά μας "καταναλωτικά" κριτήρια.
θα σου αντιστρέψω το επιχείρημα της 3D τηλεόρασης μέσα από την εμπειρία φίλων μου που έχουν χρόνια 3D τηλεοράσεις λέγοντας σου οτι εινα μακακας οποιος εχει μια HD tv και δίνει 600-800 ευρώ για να αναβαθμίσει σε 3D που στα 2-3 χρόνια είναι ζήτημα αν θα έχει δει μια 3D ταινία. Ακόμα πιο μακάκας αυτός που αγοράζει 3D ταινία στις 40-42 ιντσες. Στο gaming δεν το συζητώ θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα με τα πολύ ζεστά χρώματα των LED και το γεγονός ότι εντυπωσιάστηκες με την ποιότητα εικόνας στη νέα σου tv συγνώμη αλλά η προηγούμενη που είχες πρέπει να ήταν GTP καβάλα.
On topic:
Windows 8 Sales Well Below Projections, Plenty of Blame to Go Around
http://winsupersite.com/windows-8/windows-8-sales-well-below-projections-plenty-blame-go-around
και που ακριβως κολαει αυτη η συλλογιστικη? δεν καταλαβαινω...πρεπει να ειναι απαραιτητα και 3D?
mihalis13
21-11-2012, 14:23
Εγώ ξέρω ότι πριν ένα χρονο λέγαμε η χρυσή τομή είναι οι 4,3 ιντσες και κάποιοι διαφωνούσαμε.Τώρα φτάσαμε να λέμε οτι ειναι οι 5(τραγικό) μιλάμε για ένα τηλέφωνο που μας ενδιαφέρει η φορητότητα και ναι μέχρι και το iPhone με τις 3.5 είναι μεγάλο για τηλέφωνο, αλλά επειδη πλέον είναι και κάτι άλλο αναγκαστικά πρέπει να είναι μεγαλύτερο οπότε φτάνουμε στις 3..5 ιντσες οθόνη.Αν κάποιος θέλει 5 ιντσες τηλεφωνο το θεωρω υπερβολικο και πραγματικα ειναι πολύ μεγάλα(και το S3 που έχω δει απο κοντα).Για μένα οι ιδανικές ίντσες είναι όσο χωράει ένα κινητο μέγεθους iPhone 3,8-4-4,3 εγώ εκεί το θεωρώ φορητότητα.Επίσης -κατα τη γνώμη μου- τα επιχειρήματα του τύπου θέλω ανετο σερφαρισμα ή να βλέπω ταινιές τα θεωρώ άκυρα.Όσο άνετο είναι στις 4 άλλο τόσο είναι και στις 4.8(και επειδη κάποιοι θα πούνε ε δες το και σε 2,5 για αυτό λέω τη λέξη:χρυσή τομή), δέυτερον, πραγματικά όμως:Ταινίες;;;τόσο μεγάλη διαφορά έχει μια ιντσα;;Γιατι ταινίες θα δει κάποιος κάπου εκτός σπιτιου που θα ειναι μονο και δεν έχει τι να κάνει(σκοπιά,κτελ,καράβι άντε και στο μετρο να δει ένα επεισοδιο big bang theory).
Συγνώμη αν κάποιοι νοιώθουν ότι τους προσβαλω αλλα πχ δε νομίζω οτι η πλειοψηφεια θέλει τεράστια κινητα με τεράστιες οθονης(υπάρχουν κάποιοι και τους σέβομαι οπως ένας φίλος μου που το ελεγε εδω και 4 χρονια οταν πρωτοειδαμε iPhone:αν ειναι να πάρω τέτοιο κινητο τουλ να έχει μεγαλυτερη οθονη) αλλα γενικά νομίζω είναι μοδά και όλοι απλώς το λένε και βλέπεις τύπους που παίρνουν S3 και σου λένε κινηταρα και μπαίνουν fb Kαι κάνουν check in(εννοείται ότι οι iphonaκιδες είναι περισσότεροι πουτ το χρησιμοποιούν έτσι)
Στις 4.7" παλεύεται το κινητό. Στις 5" θα κινείται στα όρια. Το One X και το S3 που έχω πιάσει λίγο στα χέρια μου δεν με χαλούσαν ιδιαίτερα λόγω μεγέθους. Πρέπει να το πιάσω πρώτα για να κρίνω βέβαια αλλά θεωρώ ότι είναι υπερβολή αυτό το πράγμα. Σε λίγο δεν θα χωράνε στις τσέπες έτσι όπως το πάνε. Κατά τα άλλα το hardware εντυπωσιακό εκ πρώτης όψεως για το S4.
Θεωρω προσωπικα οτι οι 4.5 ιντσες ειναι το οριο με το οποιο εγω θα αγοραζα κινητο τηλεφωνο. Οτιδηποτε πανω απο τις 4.5 ιντσες παυει να ειναι και λειτουργικο και βολικο. Προσωπικα απεχθανομαι να κυκλοφορω κουβαλωντας τσαντα, σακιδιο, μπανανα και τα σχετικα. Εχω προβλημα δεν μπορω να το κανω.
Θελω οτι κουβαλαω οταν παω για μπυρα να χωραει μεσα στις τσεπες μου. Το κινητο, τα λεφτα, το διπλωμα και τα κλειδια. Αυτα αυστηρα.
ενα κινητο 5 ιντσων δεν μπαινει στην τσεπη το οποιο το θεωρω τραγικο. Και ακομα και αν μπαινει, δεν θα μπορεις να κατσεις σαν ανθρωπος. ΑΚομα και το 4.5 ιντσων ειναι δυσκολο να το βαλεις στην τσεπη. Το S3 που το δοκιμασα χωραγε οριακα στην τσεπη μου, στον βαθμο εκεινο που με ενοχλουσε μεν αλλα ελεγα "δεν βαριεσαι" δε. Το τηλεφωνο πρεπει να μπορεις να το κρατας με το ενα χερι και να μπορεις να το λειτουργεις μονο με ενα χερι απροβληματιστα. Σε αυτο η επιλογη της apple διαπρεπει για εμενα, με τον τροπο που εβγαλαν την οθονη. Απο εκει και περα και το S3 μπορω να το μασησω καπως (αν και το θεωρω υπερβολικο ηδη) αλλα το S4 αρχιζει και πλησιαζει επικινδυνα το tablet περισσοτερο, παρα το τηλεφωνο....
Leon_DiZ
23-11-2012, 02:49
Cosmote 4G: Τα προγράμματα, οι τιμές, οι συσκευές
Η COSMOTE, προχωράει στην εμπορική διάθεση του κινητού ευρυζωνικού δικτύου της 4G τεχνολογίας LTE σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το νέο δίκτυο COSMOTE 4G διατίθεται για αποστολή και λήψη δεδομένων αρχικά μέσω 4G Tablets και 4G USB Sticks σε συνδρομητές συμβολαίου στο νέο πρόγραμμα COSMOTE Internet On The Go 20GB, ενώ θα προσφέρεται ως διαθέσιμη επιλογή και στα υφιστάμενα οικονομικά προγράμματα COSMOTE Internet On The Go 5GB, 10GB, Student και COSMOTE Internet Any Way 5GB.
Οι συνδρομητές καρτοκινητής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 4ης γενιάς μέσω της νέας συσκευασίας COSMOTE Internet On The Go με κάρτα 4G Full Pack, όπως επίσης και οι υφιστάμενοι συνδρομητές πακέτων COSMOTE Internet On The Go με κάρτα με την αγορά του κατάλληλου 4G Tablet ή USB Stick, με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική.
COSMOTE Internet On The Go 20GB
50 ευρώ μηνιαίο πάγιο
20GB μέγιστη επιτρεπτή μηνιαία χρήση
4G Full Pack
Tο πακέτο σύνδεσης 4G Full Pack αξίας 99 ευρώ, περιέχει κάρτα SIM, σύντομες οδηγίες χρήσης, modem USB Stick με ταχύτητες σύνδεσης έως 100Mbps και 5GB για χρήση ίντερνετ έως 30 μέρες. Μετά οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
5 ευρώ – 1 ημέρα έως 1GB
15 ευρώ – 10 ημέρες έως 2GB
40 ευρώ – 30 ημέρες έως 5GB
4G HUAWEI USB STICK E3276
Τιμή: 125,30 ευρώ
Μέγιστη ταχύτητα λήψης δεδομένων: 150 Mbps (4G)
Μέγιστη ταχύτητα αποστολής δεδομένων: 50 Μbps (4G)
4G ZTE USB STICK MF821D
Τιμή: 125,30 ευρώ
Μέγιστη ταχύτητα λήψης δεδομένων: 100 Mbps (4G)
Μέγιστη ταχύτητα αποστολής δεδομένων: 50 Μbps (4G)
ALCATEL L100 V
• Τα 4G USB Sticks μπορούν χρησιμοποιηθούν με κάρτες SIM που δουλεύουν με το υπάρχον 3G δίκτυο.
• Το COSMOTE 4G είναι διαθέσιμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για αποστολή και λήψη δεδομένων µέσω 4G Τablets και USB Sticks.
Cosmote 4G, Όλες οι πληροφορίες για το πότε, που και πόσο
Το Δεκέμβριο αναμένεται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά το γρήγορο ίντερνετ 4G (LTE) της Cosmote. Οι πρώτες περιοχές που θα έχουν κάλυψη θα ανήκουν στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιες θα είναι αυτές. Στόχος της Cosmote είναι μέσα στο 2013 να έχει κάλυψη 4G το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Σε ότι αφορά την ταχύτητα οι τεχνικοί της Cosmote δήλωσαν ότι έχουν πετύχει ταχύτητες 148Mbps download (πρόσφατα η Vodafone ανακοίνωσε με ντοκουμέντα ότι έπιασε ταχύτητα 91.64Mbps). Σε ερώτηση του Techblog για το ποιες θα είναι οι ταχύτητες που θα μπορεί να πιάσει ο χρήστης (όχι οι ονομαστικές), στέλεχος της Cosmote μας δήλωσε ότι αυτές θα είναι 50-60Mbps download και 25-30Mbps upload (η μισή ταχύτητας).
Σε ότι αφορά της τιμές, η Cosmote δεν θέλησε να μας αποκαλύψει τα χαρτιά της λέγοντας ότι τώρα σχεδιάζει τα πακέτα υπηρεσιών. Ρωτήσαμε αν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει αύξηση στην τιμή και οι νέες ταχύτητες να δωθούν ως «αναβάθμιση» στους υπάρχοντες χρήστες mobile internet, η απάντηση ήταν «ίσως να γίνει και έτσι». Σημειώστε ότι για να έχετε ταχύτητες 4G θα πρέπει και οι συσκευές να το υποστηρίζουν.
Σε ερώτηση του Techblog για το ποιες συσκευές 4G θα πρέπει να περιμένουμε, η απάντηση ήταν USB modems stick και tablets μέσα στο 2012 και το 2013 τα πρώτα smartphones με 4G (το iPhone 5 που κυκλοφορεί αύριο είναι ήδη 4G ready). Συνεχίζοντας τις ερωτήσεις για τις συσκευές με 4G, μάθαμε ότι δοκιμάζονται τα Samsung Galaxy Tab, iPad 3, iPad 4 και iPad mini! Και αυτό το τελευταίο ίσως να μας βγάζει και είδηση για ενδεχόμενη έλευση και κυκλοφορία του μικρού πριν φύγει το τρέχον έτος….
δυστυχως οι τιμες ειναι για γελια..
^^ Στην Ελλαδα ζουμε...τι περιμεναμε? Να εχουμε τις τιμες των χωρων που εχουν 20 φορες το ΑΕΠ μας και 5 φορες καλυτερο κατα κεφαλην εισοδημα? Οχι φυσικα, αφου ειμαστε η χωρα του κοροιδου που ουτε λεφτα υπαρχουν ουτε δουλειες υπαρχουν, αλλα μαγκα ολα θα ειναι πιο ακριβα! Ετσι γιατι μπορουμε!
DJTaurus
24-11-2012, 11:40
Google are Pussies
http://www.brianshall.com/content/google-are-pussies
Willful stupidity at Business Insider
http://www.brianshall.com/content/willful-stupidity-business-insider
Google are Pussies
http://www.brianshall.com/content/google-are-pussies
Willful stupidity at Business Insider
http://www.brianshall.com/content/willful-stupidity-business-insider
καλα το πρωτο αρθρο ειναι απλα λιβελογραφημα, ο ανθρωπος ειτε δουλευε για την google και τον απελυσαν, ειτε ειναι απλα εαν ακομα apple fanboy (αν και προσπαθει εξυπνα να το κρυψει) , το δευτερο αρθρο επειδη προερχεται απο τον ιδιο δεν μπηκα στον κοπο να το διαβασω.
^ lol μου άρεσε η επεξήγηση για το δεύτερο άρθρο. Ήρωας πάντως που διάβασες το 1ο άρθρο. Κάπου στα μισά με έχασε, ο αρθογράφος δεν παλεύεται.
nickolas82
26-11-2012, 17:45
Getting Up Close and Personal with Square Enix's New Engine Blew My Mind
http://kotaku.com/5963156/
Ακούγεται........εκπληκτικό!!!! αλλα αμφιβάλλω αν και κατα πόσο θα τρέχουν ακόμα και τα παιχνιδια επόμενης γενιάς με τέτοια λεπτομέρεια
Άπιστευτα γραφικά όντως. Θα δούμε τρομερά πράγματα πιστεύω από τη νέα γενιά έστω και ας μην φτάσει ακριβώς αυτό το επίπεδο μέσα σε ένα full game. Μια πρόβλεψη. Σε κάποιο επόμενο Final Fantasy θα δούμε guerillas με ΑΚ...
nickolas82
26-11-2012, 18:29
Άπιστευτα γραφικά όντως. Θα δούμε τρομερά πράγματα πιστεύω από τη νέα γενιά έστω και ας μην φτάσει ακριβώς αυτό το επίπεδο μέσα σε ένα full game. Μια πρόβλεψη. Σε κάποιο επόμενο Final Fantasy θα δούμε guerillas με ΑΚ...
Έτσι όπως το παει η βιομηχανία (και η Square Enix) με το call of duty μην παραξενευτεις άμα είναι και FPS το επόμενο FF
Nikoladim
30-11-2012, 10:07
http://www.techgear.gr/samsung-factory-working-conditions-57968/
Μετά την αποκάλυψη των άθλιων συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn (http://www.macuser.gr/abc-nightline-foxconn-9646/) όπου κατασκευάζεται μεγάλο μέρος των προϊόντων της Apple, σειρά για να μπει στο στόχαστρο έχει αυτή τη φορά η Samsung.
Όπως προέκυψε από επιθεωρήσεις της China Labor Watch (CLW) σε περισσότερα από 105 κινέζικα εργοστάσια που προμηθεύουν τη Samsung, τα ωράρια των εργαζομένων ήταν κάτι παραπάνω από εξαντλητικά, ξεπερνώντας τα επιτρεπόμενα ωράρια 3-6 φορές. Συγκεκριμένα, πολλές φορές βρέθηκαν να αγγίζουν τις 15-16 ώρες τη μέρα, ενώ το ρεπό των εργαζομένων κάθε μήνα ήταν ένα και μοναδικό…
Οι χειρότερες συνθήκες εντοπίστηκαν σε ένα εργοστάσιο της Samsung ονόματι Chitwing Mould Industry (Dongguan) Co., Ltd, όπου οι υπερωρίες των εργαζομένων ξεπερνούσαν τις 220 ώρες το μήνα. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 15-16 ώρες τη μέρα με ένα μόλις ρεπό κάθε μήνα.
Εξίσου σοκαριστική με το γεγονός ήταν και η δήλωση της Samsung ότι θα δώσει 2 ακόμα χρόνια στις εν λόγω εταιρείες για να αλλάξουν πρακτικές…
Ειναι να απορρει κανεις? Πραγματικα? Αυτος ειναι και ο ουσιαστικος λογος που τα παντα ειναι made in china....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Nikoladim
30-11-2012, 12:01
Το απόλυτο τρολάρισμα θα ήταν να πάνε στο εργαστάσιο με iphone 5. Εύχομαι μη δούμε και στη χώρα μας τέτοια δείγματα (καλά έχω και φίλο καλό που δουλεύει Ernst and Young 12ωρα-14ωρα αλλά του δίνουν και 1200ε).
DJTaurus
01-12-2012, 16:08
Google Nexus 4 overheating and shutting down during full load - S4 Pro not so power efficient?
https://www.youtube.com/watch?v=koLJ4BU9tgc
Apple App Store Generating 4X Google Play Revenue
http://www.macobserver.com/tmo/article/apple-app-store-generating-4x-google-play-revenue
What price evil? Is Android bad for Google?
http://www.brianshall.com/content/what-price-evil-android-bad-google
Το Τhe Verge το εμπιστευεστε γενικα παιδια?
DJTaurus
04-12-2012, 18:49
Το Τhe Verge το εμπιστευεστε γενικα παιδια?
Μόνο για χαβαλέ μιας και τους ακούω/διαβάζω από engadget εποχές. Τότε ήταν apple fanboys ενώ τώρα που εχουν δικό τους μαγαζί και έσοδα απο διαφημίσεις δίνει μόνο το android (οι περισσότεροι καμενό- tech geeks που δίνουν τα κλικ σε ένα site είναι android users.... το apple hate πουλάει και αυτό) το έχουν γυρίσει. Pop culture tech news όπως λένε και οι ίδιοι. Τα άρθρα τους ένα κλικ πιο πάνω από τα ελληνικά forum που κάνουν τυφλή μετάφραση. Μόνο όταν ανεβάζουν περίεργης θεματολογίας άρθρα έχουν ενδιαφέρον και όχι τοσο για το περιεχόμενο αλλά για το κάτι διαφορετικό που διαβάζεις. Και σε news αργεί πλέον να ανεβάζει άρθρα...δηλαδή αν θες απλή ενημέρωση (όχι reviews/απόψεις) διάβαζε καλύτερα engadget. Προτείνω ars technica, venturebeat, wired, the nextweb και bloomberg tech. Ακουσε τους πάντως σε κάποιο podcast... περι ανέμων και υδάτων συζητούν δεν έχουν γνώσεις ούτε καν να ξεχωρίσουν τα λειτουργικά κέρδη μιας εταιρίας με το market/profit share. Εχουν και mobile podcast που εκεί συζητούν τα "δεύτερα" του theverge τα οποία δεν κάνουν για καμία εργασία. Είμαι σίγουρος τα άρθρα του asymco θα τους είναι ακαταλαβίστικα.... όχι οτι εγώ τα αντιλαμβάνομαι πλήρως αλλά υποτίθεται αυτό ειναι το επάγγελμά τους.
http://www.candlerblog.com/2012/09/07/done-with-the-verge/
http://www.loopinsight.com/2012/10/29/protecting-google-while-bashing-apple/?utm_source=loopinsight.com&utm_medium=referral&utm_campaign=wordtwit
Δεν νομιζω παντως να ειναι apple haters απο το The Verge. Απο αυτα που διαβαζω φαινεται να μην ειναι προκατηλλειμμενοι με κατι. Arstechnica διαβαζω αλλα το ολο στησιμο του blog τους δεν μου αρεσει και τοσο.
DJTaurus
04-12-2012, 19:08
Δεν νομιζω παντως να ειναι apple haters απο το The Verge. Απο αυτα που διαβαζω φαινεται να μην ειναι προκατηλλειμμενοι με κατι. Arstechnica διαβαζω αλλα το ολο στησιμο του blog τους δεν μου αρεσει και τοσο.
Μα δεν είναι haters. Ξέρουν το παιχνίδι των ισορροπιών. Απλώς σου απάντησα ως προς την γνώση που δίνουν στα άρθρα τους και αν αξίζει να τους διαβάζεις. Θεωρώ πως όχι και πέρα από το ωραίο στήσιμο του site τους προσφέρουν μηδενική γνώση, παραπληροφόρηση (κατ'εμέ) και επειδή έχουν ρεύμα δημιουργούν trend συμπεριφοράς/απόψεων των σύγχρονων tech geeks.... για μένα παραμένουν τέρμα nerds όσο και να θέλουν να υποκρίνονται τους cool τύπους.
^^ αχα μαλιστα, καταλαβα, οκ ευχαριστω για τις ινφο!
Leon_DiZ
04-12-2012, 23:48
Το ArsTechnica δεν ειναι Blog, τους τσακισες.. :whistle:
Μπερδευτικα με την ολη κουβεντα με το Verge... :/
DJTaurus
11-12-2012, 15:13
“Hopefully Google will push out another Nexus 7 update to fix the update that didn’t fix the other update.”
http://www.zdnet.com/android-too-complex-for-its-own-good-7000008535/
DJTaurus
12-12-2012, 19:19
Apple Store v. Microsoft Store: Picture of the day
http://fortunebrainstormtech.files.wordpress.com/2012/12/msft-aapl-stores.jpg?w=581&h=215
http://tech.fortune.cnn.com/2012/12/12/apple-microsoft-store-traffic/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
lol παγίδα με φίδια :P
http://www.reuters.com/article/2012/12/10/australia-iphone-idUSL4N09K48120121210
DJTaurus
13-12-2012, 10:34
I am really frustrated when I look at Microsoft or Yahoo or even Google, remarkably enough, because it feels to me they are not trying to innovate. Ιf Google is not careful, Android will be Samsung or Samsung will be Android.
http://allthingsd.com/20121212/elevation-partners-roger-mcnamee-slams-android-microsoft-and-yahoo-in-one-fell-scoop/
Police warn of safety concerns from Google Maps
http://au.news.yahoo.com/technology/news/article/-/15610781/police-warn-of-safety-concerns-from-google-maps/
Dragonpaul
15-12-2012, 14:48
Η πρόταση για τα διόδια του διαδικτύου έγινε από τον ΕΤΝΟ, την Ένωση Ευρωπαίων Παρόχων Υπηρεσιών Επικοινωνιών που έχει 50 μέλη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η ΕΤΝΟ θέλει να θεσπιστούν νέοι κανόνες στο ίντερνετ καθώς οι προηγούμενοι που είχαν θεσπιστεί το 1988 θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι.
Διόδια στο Internet σχεδιάζουν να βάλουν οι εταιρείες για την κίνηση των δεδομένων που διέρχεται από τη χώρα τους σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στη Διεθνή Διάσκεψη WCIT 2012 στο Ντουμπάι.
Οι πάροχοι θέλουν να αποζημιώνονται για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και την αυξανόμενη κίνηση που περνάει μέσα από τις υποδομές τους. Σήμερα το ίντερνετ διαθέτει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν τις υποδομές των δικτύων. Οι εταιρείες επικοινωνιών θέλουν να κερδίζουν από τις υποδομές που έχουν δημιουργήσει και υποστηρίζουν την αλυσίδα του ίντερνετ.
Η ΕΝΤΟ προτείνει να υιοθετηθεί ένα νέο οικοσύστημα διασύνδεσης IP που θα ακολουθεί διαφορετική αρχή από αυτή που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα ο χρήστης που θα θέλει να βλέπει ένα βίντεο από το YouTube σε υψηλή ποιότητα, θα πρέπει να πληρώνει αδρά, αλλιώς θα το βλέπει σε χαμηλή ποιότητα. Έτσι οι εταιρείες θα μπορούν να κερδίζουν και να αξιοποιούν το δίκτυό τους κάνοντας επενδύσεις όπου χρειάζεται.
http://www.madata.gr/diafora/technology/242597.html
κακά μαντάτα από το madata.gr
δεν θα γίνει αλλιώς δεν θα έχει κανείς ίντερνετ
DJTaurus
16-12-2012, 10:58
Microsoft’s share of the consumer market has dropped from 95% to 20% in 8 years
http://www.extremetech.com/computing/143277-microsofts-share-of-the-consumer-market-has-dropped-from-95-to-20-in-8-years
DJTaurus
17-12-2012, 21:22
Πιθανή παραβίαση Ευρωπαϊκού Δικαίου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
http://img21.imageshack.us/img21/876/maps1ad.jpghttp://img831.imageshack.us/img831/2425/maps2a.jpg
http://www.computerworld.com/s/article/print/9234724/Google_Maps_for_iPhone_violates_European_data_prot ection_law_German_watchdog_says
ναι το maps μας φακελωνει...ασε ρε τοσα και τοσα apps εχω που ξερουν ποτε κοιμηθηκα τι ακουω...τα παντα ολα!
LOL. Απλά για γέλια. Default επιλογή είναι τικαρισμένο το checkbox και γι αυτό παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα. Πόσο fail μπορεί να είναι ο νόμος αν ισχύει αυτό που γράφει στην πρώτη παράγραφο στο link.
DJTaurus
18-12-2012, 17:22
http://cache.gizmodo.com/assets/images/4/2011/10/xlarge_schmidt.jpg
Imagine there’s a company:
A company that was fined for obstructing a federal investigation.
Fined for assisting in the illegal sale of prescription drugs online.
Fined for hacking in to people’s personal information through their web browser.
http://www.fairsearcheurope.eu/trustnomore/
Ρε συ, κανεις search καθημερινα για τετοια αρθρα? Σοβαρα ρωταω.
Lefteris_X
18-12-2012, 18:32
(ναι)
.
.
.
.
"όχι βέβαια, απλά διαβάζω κάποιες σελίδες που τα έχουν μέσα και όταν κρίνω ότι έχουν νόημα τα μοιράζομαι με τους υπόλοιπους."
:D μόνο αστειεύομαι εννοείται!
DJTaurus
02-01-2013, 13:20
Η κατασκευάστρια οθονών LG Display κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την απαγόρευση των πωλήσεων του tablet Galaxy Note 10.1 που παράγονται από τη Samsung Electronics.
http://www.phonearena.com/news/LG-Display-seeks-injunction-on-Samsung-GALAXY-Note-10.1-in-South-Korea_id38143
Quality Control by LG
http://phandroid.com/2013/01/02/some-nexus-4s-shipping-without-glittery-backing-is-yours-affected-poll/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
DJTaurus
03-01-2013, 16:10
Δήθεν Sold Out..... σε λίγο θα μας το παρουσίαζε και ως συλλεκτικό.
Nexus 4 sales merely 375,000, say number-crunching enthusiasts
http://www.phonearena.com/news/Nexus-4-sales-merely-375000-say-number-crunching-enthusiasts_id38250
Καλά τι σου έχει κάνει η google ρε? Οκ δεκτό υπάρχουν fanboys ολοι λίγο πολύ το έχουμε συνηθίσει. Τα posts σου όμως κινούνται στο όριο του flaming.
Επίσης στο παρόν ποστ, αν διαβάσεις το άρθρο που ποστάρεις αναιρείται το "δήθεν" από το σχόλιο σου. Γιατί είναι όντως sold out. Απλά προφανώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής όπως φαίνεται και δεν βγάζουν κομμάτια. Αυτό μπορεί να προέρχεται από έλλειψη κάποιων εξαρτημάτων ή από κάποιον άλλο λόγο όπως το ότι η LG δεν θα βγάζει το αναμενόμενο κέρδος από αυτή την συσκευή οπότε επικεντρώνεται στις άλλες συσκευές της όπως το Optimus G που έχει τα ίδια specs και μέσα στο μήνα θα κυκλοφορήσει και εδώ. Χώρια του ότι αυτό με το serial number οκ, φαίνεται κάπως λογικό αλλά δεν είναι και 100% σίγουρο. Τους υπολογισμούς τους έκαναν κάποιοι τύποι στο XDA. Ούτε επιβεβαιωμένο είναι ούτε προκύπτουν με ακρίβεια τα νούμερα πωλήσεων.
και νομιζω οτι ειναι το παλικαρι που ηταν mod σε android section σε γνωστο forum, τπ εγω δεν μιλαω γιατι θα φανω hater αλλα ενταξει...
Εγω εχω κατακρινει κατα καιρους μονοπλευρες αποψεις. Οπως κατεκρινα τον παρη που εβαζε μονιμως οτι κακο ακουγε για την apple, ετσι εκανα και με τον DJTaurus που βαζει τα αντιστοιχα αρθρα για την google. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι για ποιον λογο να ειναι μονιμως μονοπλευρη η κατασταση.
¨η θα ειναι χαλια η apple ή θα ειναι χαλια η google...και αναρωτιεμαι δεν γινεται να ειναι καλες και οι 2 σε καποιους τομεις και κακες σε καποιους αλλους? WTF?
γιαυτο δεν μιλαω ειδες? εννοειται οτι καπου τα σπαει ειδικα το νεο iphone ειναι παναλαυρο επεσε στα χερια μου το τσεκαρα και αρκετα γρηγορο αλλα το itunes εχει θεματα σε απλα θεματα πχ βαλε ringtone
μα δεν λεει κανεις να μην μιλας. Αυτο που λεω ειναι οτι ειναι βλακεια να μιλας μονοπλευρα. Θες να πεις το κακο? Πεστο. Αλλα οταν θα δεις και ενα καλο πες το και αυτο.
Γιατι αν λες μονο ασχημα, ε λογικο να σε πει καποιος hater, και αν λες μονο καλα τοτε λογικο να σε πει καποιος fanboy. Μετρον αριστον, λοιπον και οτι πιο φυσιολογικο.
βλεπω μετα το μπανιο ηρεμησες κ εσυ γιατι ησουν λιγο fanboy και εισαι ακομα οπως κ εγω απλα μαλλον τωρα βλεπεις κ την αλλη πλευρα. Επειδη ξερω οτι δεν μπορω να πω κατι καλο γραπτα εδω μεσα για την apple γιαυτο κ δεν μιλαω κ οτι βλεπω τα λεω σε αυτους που εχουν το κινητο κ μπορω να μιλησω να του πω παρτην μπακατελα κ βαλε ringtone μεσω pc κτλ κτλ τα κλασσικα
Καμμια σχεση. Παντα ετσι ημουν. Δεν αλλαξε τιποτα, ουτε και προκειται. Οι αποψεις μου παραμενουν οι ιδιες. Ο λογος του μπαν ειναι εντελως ασχετος.
Δεν εγραφα μονο καλα για την apple. ισα ισα εγραφα παρα πολλα κακα, εχω πολλα ποστ που το δειχνουν αυτο. Εγραφα ομως και τα καλα. Για τα android δεν εγραφα γιατι δεν ασχολιομουν. οχι ομως οτι θεωρω οτι δεν εχουν θετικα.
Επισης απο παντα ελεγα οτι δεν μου αρεσουν οι απολυτες και μονοδιαστατες αποψεις. Υποστηριζω apple γιατι με βολευει. θα κραξω ομως οταν δεν μου αρεσει κατι. Απλα δεν μπορω να βλεπω ανθρωπους να κραζουν μοναχα ή να λενε μονο καλα λογια.
DJTaurus
03-01-2013, 22:02
Καλά τι σου έχει κάνει η google ρε? Οκ δεκτό υπάρχουν fanboys ολοι λίγο πολύ το έχουμε συνηθίσει. Τα posts σου όμως κινούνται στο όριο του flaming.
Επίσης στο παρόν ποστ, αν διαβάσεις το άρθρο που ποστάρεις αναιρείται το "δήθεν" από το σχόλιο σου. Γιατί είναι όντως sold out. Απλά προφανώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής όπως φαίνεται και δεν βγάζουν κομμάτια. Αυτό μπορεί να προέρχεται από έλλειψη κάποιων εξαρτημάτων ή από κάποιον άλλο λόγο όπως το ότι η LG δεν θα βγάζει το αναμενόμενο κέρδος από αυτή την συσκευή οπότε επικεντρώνεται στις άλλες συσκευές της όπως το Optimus G που έχει τα ίδια specs και μέσα στο μήνα θα κυκλοφορήσει και εδώ. Χώρια του ότι αυτό με το serial number οκ, φαίνεται κάπως λογικό αλλά δεν είναι και 100% σίγουρο. Τους υπολογισμούς τους έκαναν κάποιοι τύποι στο XDA. Ούτε επιβεβαιωμένο είναι ούτε προκύπτουν με ακρίβεια τα νούμερα πωλήσεων.
Δεν είναι καθόλου flame το post μου. Μην το πας σε προσωπικό το θέμα, εχω κάθε δικαίωμα να ανεβάζω ειδήσεις της αρεσκείας μου και ας αφορούν κατά 99% την Google. Επειδή εγώ διαβάζω αρκετά Ελληνικά forum ξέρω πολύ καλά τις τυμπανοκρουσίες και το πιπίλισμα της καραμέλας περί sold out και super wow πωλήσεις του Nexus 4.... sold out σε χαμηλό stock κάνει και η RIM κάτι που φυσικά εκμεταλλεύτηκε τότε η Google για να χτίσει Hype στα social media. Και οι ορδές των fanboys να επεφυμουν στα φόρα και να κάνουν λόγω για το τηλέφωνο που θα άλλαζε τα δεδομένα. Οπως σωστά λες για τις εκτιμήσεις των παιδιών στο XDA δεν μπορείς και εσύ ανεπίσημα να μου πετάς οτι έχει τεράστια ζήτηση επειδή το γράφουν/ζητούν οι κ@βλ@κ!δες των forum χωρίς να υπάρχει επίσημη λίστα αναμονής και διαθεσιμότητα άγνωστη. Εδω καλά καλά η Samsung μέχρι πρότινος δήλωνε ως πωλήσεις το stockarisma στους retailers και όχι τον πραγματικό αριθμό συσκευών σε κατόχους. Να θυμίσω ότι κάποιο iPhone 5 με την ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ τιμή και χειρότερα προβλήματα διαθεσιμότητας καθώς και καθυστερήσεις παραγωγής τελειώνει το 3μηνο με περι τα 40 εκατομμύρια και βάλε πωλήσεις. DJΠάρη ξαναλέω ας αφήσουμε τις προσωπικές επιθέσεις και αν έχεις να πεις κάτι επι του πρακτέου ρίχτο... χίλιες φορές το έχω γράψει ότι ήμουν moderator για 2 στο Samsung/LG section του myphone.gr και έχω γράψει (για την ακρίβεια μεταφράσει) αρκετούς οδηγούς για πολλά ανδροειδή. Πλέον ζήτησα και με μετέφεραν στο Apple section. Αν χαλιέσαι μην διαβάζεις τις ειδήσεις που ανεβάζω. Σαφώς και θα είχε περισσότερες πωλήσεις αν υπήρχε σωστός χειρισμός από την Google κάτι που αποτελεί σπάνιο φαινόμενο αλλά οι διθύραμβοι με το τότε sold out θα έπρεπε να λείπουν κάτι το οποίο καυτηριάζω και όχι την συσκευή καθεαυτή.
Στα γνωστά/άγνωστα ανδροιειδή forum προσπαθούν να μας πείσουν ότι το φιάσκο με το sudden death σε αρκετά GS3 είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και ότι όσοι είναι εντός εγγύησης δεν έχουν κανένα θέμα..... ενώ αυτές τις ημέρες την έχουν βρει με το do not disturb bug του iOS6.
http://www.ibtimes.com/samsung-galaxy-s3-sudden-death-problem-device-getting-bricked-without-warning-corrupted-nand-blame
http://en.pedrodias.net/samsung-galaxy-s3/
http://www.tuaw.com/2013/01/03/a-possible-explanation-for-the-ios-new-years-do-not-disturb-bug/
Χαριτολογώντας να πω μην ανησυχείτε ετοιμάζεται το Nexus phone από την Motorola για να αλλάξει το τοπίο.... μόνο που πόσοι έχουν την ελάχιστη κρίση για να καταλάβουν ότι αυτή τη φορά η Google επιτίθεται με το xPhone (σας θυμιζει κάτι?... iPhone) στην Samsung που με τις δικές τις κινήσεις έχει συμβάλει σημαντικά στην γιγάντωση της και από την άλλη στην αιμορραγία των HTC/Motorola. Δεν είναι δυνατόν η Google να έχει περισσότερα κέρδη από τα iphone/ipad παρά από τις Nexus συσκευές της. Αν συνεχίσει έτσι η γιγάντωση της Sammy (4πλάσιες πωλήσεις από τον δεύτερο android OEM) δεν είναι ουτοπικό το σενάριο εξαγοράς του Android αν και η Sammy φαίνεται ότι θα παίξει το στοίχημα του Tizen με την docomomo. Για να δούμε αν το xPhone θα είναι η αρχή του κλειστού οικοσυστήματος της Google....αλλιώς το ταμείο είναι μείον και το επόμενο στοίχημα θα είναι οι wearable computing devices που εκεί δείχνει να είναι 1 βήμα μπροστά (χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις εύκαμπτες οθόνες και το αν η Apple αιφνιδιάσει με κάποια πρωτότυπη συσκευή).
Microsoft 'Blinded By Its Own Hallucinations' And 'Turning Into A Sideshow'
http://www.forbes.com/sites/rogerkay/2013/01/02/microsoft-is-fast-turning-into-a-sideshow/
Ανεμογεννήτρια της Apple παράγει ηλεκτρισμό από θερμότητα αντί της περιστροφικής κίνησης
http://www.michanikosapps.gr/index.php/blog/88-ανεμογεννήτρια-της-apple-παράγει-ηλεκτρισμό-από-θερμότητα-αντί-της-περιστροφικής-κίνησης.html
Mα πόσο ΤΡΑΓΙΚΟΠΟΥΛΑ εκεί στην Google
Αυτό εγώ το λέω Flame. Και δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και η κοινή λογική που θα συμφωνεί. Νομίζω συμφωνείς και εσύ ο ίδιος σε αυτό αλλιώς δεν θα έκανες edit το ποστ σου. Από εκεί και πέρα δεν σου στέρησε κανείς το δικαίωμα να ανεβάζεις ότι γουστάρεις. Απλά σου είπα ανέβαζε το χωρίς να προκαλείς.
Επίσης δεν σου είπα ότι έχει τεράστια ζήτηση, δεν με απασχολεί κιόλας αν έχει ή δεν έχει ζήτηση. Σου είπα ότι είναι sold out. Έχει διαφορά το ένα με το άλλο. Το τι συμβαίνει από πίσω και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δεν το ξέρω, όπως δεν το ξέρει και κανένας πέρα από την Google και την LG. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν θέλω να το αγοράσω δεν υπάρχει διαθέσιμο.
καλα εδω εισαι και εδω ειμαι η φουσκα του μηλου θα σκασει,ολα τα αλλα θα τα πουμε σε λιγα χρονια...
DJTaurus
04-01-2013, 15:24
καλα εδω εισαι και εδω ειμαι η φουσκα του μηλου θα σκασει,ολα τα αλλα θα τα πουμε σε λιγα χρονια...
Αν είναι φούσκα το μήλο που έχει profit share από hardware πωλήσεις η Google που πουλά ενεργοποιήσεις OEM έχει ήδη ξεφουσκώσει.... και για το 13 η Samsung στοχεύει σε ακόμα υψηλότερα κέρδη τα οποία φυσικά δεν επιστρέφει στην Google και μάλιστα όπως και η Amazon προβάλουν περισσότερο τις δικές τους υπηρεσίες (samsung apps, amazon appstore) στα mini οικοσυστήματα που έχουν δημιουργήσει. Μόνο το mobile division της Sammy έχει περισσότερα κέρδη από όλα τα τμήματα της Google μαζί που συνεχίζει να εξαγοράζει εταιρίες για λόγους που μόνον αυτή κατανοεί. Mια χαρά συμβιώνει το δίπολο Apple-Sammy με όλους τους άλλους να αιμορραγούν.
http://www.asymco.com/wp-content/uploads/2012/11/Screen-Shot-2012-11-14-at-11-14-3.26.53-PM.png
http://www.asymco.com/2012/11/14/google-vs-samsung/
http://www.businessweek.com/articles/2012-09-12/after-500-million-android-activations-wheres-the-profit
Leon_DiZ
07-01-2013, 22:27
CES 2013 (http://www.engadget.com/event/ces2013/articles/)
CES 2013: a ‘smart’ fork arrives, but will it help you eat less?
(http://www.idownloadblog.com/2013/01/07/hapilabs-hapifork/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+iphonedlb+%28iDownloadBlog%29 )
LG to Introduce Smart Refrigerator, Smart Oven, Smart Laundry, Smart Vacuum in 2013 (http://www.technobuffalo.com/2013/01/07/lg-to-introduce-smart-refrigerator-smart-oven-smart-laundry-smart-vacuum-in-2013/)
LG's 'Hecto' 100-inch laser TV projector arrives in the US in March (http://www.engadget.com/2013/01/07/lg-hecto/)
SanDisk releases Ultra Plus and X110 SSDs with speed on a budget (http://www.engadget.com/2013/01/07/sandisk-releases-ultra-plus-and-x110-ssds-with-speed-on-a-budget/)
DJTaurus
08-01-2013, 01:14
delete post
kostasb13
08-01-2013, 02:39
NVIDIA unveils Project Shield, a Tegra 4-powered Android gaming handheld
http://i0.wp.com/wp.iosfans.com/wp-content/uploads/2013/01/project-shield.jpg
http://www.engadget.com/2013/01/07/nvidia-project-shield-tegra-4/
http://www.ifans.com/blog/68376/#more-68376
Leon_DiZ
08-01-2013, 02:44
NVIDIA unveils Project Shield, a Tegra 4-powered Android gaming handheld
http://www.engadget.com/2013/01/07/nvidia-project-shield-tegra-4/
http://www.ifans.com/blog/68376/#more-68376
εχει μπει στα "Nέα από την βιομηχανία των videogames!" Κωστα
kostasb13
08-01-2013, 02:59
Ωπα σορυ:D
Ας το σβησουν οι mods
Leon_DiZ
08-01-2013, 03:00
Ωπα σορυ:D
Ας το σβησουν οι mods
Μπορειτε να τα σβησετε μεσω του edit.
Leon_DiZ
09-01-2013, 01:07
SnUUXoFsjoY
Sharp's 32-inch 4K IGZO LCD monitors (eyes-on) (http://www.engadget.com/2013/01/08/sharps-4k-igzo-lcd-monitors-eyes-on/)
Nikoladim
09-01-2013, 14:12
Aπό Κοτακου, επίσημα νέα για το steam box
With the first of many "Steam Box" computers making its debut at CES (http://kotaku.com/5973986/here-we-go-valve+backed-pc-hardware-will-be-shown-off-tonight), Valve boss Gabe Newell has really opened up to The Verge (http://www.theverge.com/2013/1/8/3852144/gabe-newell-interview-steam-box-future-of-gaming) about his company's hardware plans, revealing that the range of gaming PCs might be even more ambitious than we would have imagined.
Some of the main things he touches on:
• Valve's own Steam Box (Gabe actually refers to it as this) will be sold by Valve and will run Linux, though you can install Windows on it if you want. "This is not some locked box by any stretch of the imagination", he says.
• The controller shipping with Valve's Steam Box won't use motion, but as expected, they will probably use some kind of biometric feedback. "Maybe the motion stuff is just failure of imagination on our part, but we're a lot more excited about biometrics as an input method." He also mentions gaze-tracking as being "super important".
• Valve wants you to make your own Steam stores. "Some people will create team stores, some people will creates Sony stores, some people will create stores with only games that they think meet their quality bar. Somebody is going to create a store that says 'these are the worst games on Steam.' So that's an example of where our thinking is leading us right now."
• The Steam Box—code-named "Bigfoot" at Valve—won't just be a PC. It'll be a server, too, with the near future enabling you to "have one PC and eight televisions and eight controllers and everybody getting great performance out of it". The LAN party just made a comeback. Only without all the cables.
There's way, way more stuff—all of it interesting reading—in the full interview.
Exclusive interview: Valve's Gabe Newell on Steam Box, biometrics, and the future of gaming (http://www.theverge.com/2013/1/8/3852144/gabe-newell-interview-steam-box-future-of-gaming) [The Verge]
Eπίσης ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το Gaming Tablet της Razer.
Today at the 2013 Consumer Electronics Show, peripheral maker Razer renamed its Windows 8 "Project Fiona (http://www.gamespot.com/news/razer-unveils-windows-8-gaming-tablet-6348426)" gaming tablet simply "Edge." In addition to giving the device a new name, Razer revealed specifications, pricing, and timing information for a base model and a Pro version.
http://image.gamespotcdn.net/gamespot/images/2013/7/Edge_63715_embed.jpg (http://uk.gamespot.com/pages/image_viewer/index.php?single=1&path=2013%2F7%2FEdge_63715_screen.jpg&blog=1)
The base version, which will retail for $1000, runs on Windows 8 and includes a 10.1 inch touchscreen, an Intel Core i5 chip, a NVIDIA GT 640M GPU, 4GB of RAM, and a 64GB solid state drive. The $1,300 Pro model features a faster Core i7 chip, 8GB of RAM, and either 128GB or 256GB SSD.
Both versions include a front-facing 2MP high-definition camera and will be available sometime during Q1 (January-March 2013).
Various peripherals for the Razer Edge will also be available upon launch later this year. Most relevant to gamers is the Gamepad controller, which is now an optional feature for the device. This add-on (pictured above) features two controllers with backlit action buttons and analog sticks. This peripheral will retail for $250.
Other peripherals available for the Razer Edge are a keyboard dock ($200), docking station ($100) , extended battery pack ($50), and a 65 watt power adapter ($50).
kostasb13
09-01-2013, 23:46
Τα δυο νεα 5" full hd smartphones που ανακοινωσε η sony χθες, xperia Z και ZL.
Απλα πανεμορφα...
http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-z/
http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-zl/
Η επιστροφη της sony και των Ιαπωνων, αντε καιρος ηταν γιατι εχουμε πηξει στις κορεατικες πλαστικουρες...
Το μονο ασχημο ειναι οτι το zl, η compact εκδοση δηλ δεν θα κυκλοφορησει στα μερη μας.
Leon_DiZ
10-01-2013, 11:41
NVIDIA's Tegra 4 reference tablet hands-on at CES 2013 (http://www.engadget.com/2013/01/09/nvidia-tegra-4-reference-tablet-hands-on-at-ces-2013/)
Eyes-on with Valve's Steambox prototypes (http://www.engadget.com/2013/01/09/eyes-on-with-valves-steambox-prototypes/)
Microsoft and Samsung demo Illumiroom display, fills room with images (video) (http://www.engadget.com/2013/01/09/microsoft-and-samsung-demos-illumiroom-display-fills-room-with-images/)
re1EatGRV0w
Samsung names flexible OLED display series 'Youm', shows new prototype handheld device (http://www.engadget.com/2013/01/09/samsung-names-flexible-oled-display-series-youm-shows-prototype/)
sJehexDPEsE
τουλαχιστον δειτε το τελευταιο βιντεο!
πιο τελευταιο ρε πατε καλα,αυτο με την τηλεοραση τα εσπασε...αυτο ειναι 3d μαγκες!...καλα με επιπλεον 3d τεχνολογια δεν φανταζομαι πως θα ειναι...μπραβο στην ms κ στην samsung 2 απο τις πιο μισητες εταιριες που με το βιντεο εμεινα βλακας. Βεβαια θα αργησει να βγει ακομα αλλα σε 4-5 χρονια σιγουρα θα παιζω ps5 σε τετοια τηλεοραση
Απιστευτα εκενευριστικο να γεμιζει το δωματιο με εικονες για εμενα παντα. Εκτος του οτι η εικονα παραμορφωνεται οπως ειναι λογικο απο τα γυρω επιπλα, ταυτοχρονα επιλεγει και τι θα προβαλει και πως θα το προβαλει. να μου λειπουν τετοια σκηνικα, μου αποσπουν την προσοχη απο το βασικο κομματι του παιχνιδιου.
απο την τεχνολογια 4κ την προτιμω
Leon_DiZ
10-01-2013, 12:55
απο την τεχνολογια 4κ την προτιμω
Come again? :drive:
απο το να εχω τηλεοραση 4k προτιμω να εχω 1080p (πχ ) αλλα τετοια!
Μια χαρά είναι η πατεντούλα, καθίστε πρώτα να το δοκιμάσουμε και μετά βλέπουμε, ακομη δεν τον ειδαμε Γιάννη τον βγάλαμε κανετε μερικοι.
Μια χαρά είναι η πατεντούλα, καθίστε πρώτα να το δοκιμάσουμε και μετά βλέπουμε, ακομη δεν τον ειδαμε Γιάννη τον βγάλαμε κανετε μερικοι.
επειδη απλως αναφεραμε την προσωπικη μας αποψη?
Leon_DiZ
10-01-2013, 13:39
απο το να εχω τηλεοραση 4k προτιμω να εχω 1080p (πχ ) αλλα τετοια!
Εχεις δει 4K για να ξερεις το συγκρίνεις; δεν εχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Σε τιποτε. Δεν έχουν πει τι ακριβώς ειναι αυτο αλλα πιο πολυ ως συμπληρωματικό τύπου Kinect δείχνει να ειναι (ίσως ένα σύστημα 5 μηχανημάτων προβολής και ανίχνευσης)
4κ δεν θα υποστηριζει ουτε το νεο ps3 σε παιχνιδια αρα τι να την κανω? να βλεπω bluray σε 4κ?
Leon_DiZ
10-01-2013, 14:38
4κ δεν θα υποστηριζει ουτε το νεο ps3 σε παιχνιδια αρα τι να την κανω? να βλεπω bluray σε 4κ?
ε... duuh!! :silly:
τεσπα, ξεφευγουμε. απλα ηθελα να τονισω οτι δεν εχει καμια σχεση το ενα concept με το αλλο. αναλογως τι ακριβως ειναι αυτο που ετοιμαζει η microsoft, θα μπορει να παιζει και σε 1080p και σε 4Κ
Lefteris_X
10-01-2013, 14:52
προσωπικά για αυτή την τεχνολογία είχα διαβάσει γύρω στο 6μηνο πριν, ίσως και ακόμα πιο πριν.
έχει πολλά προβλήματα, με φωτισμό (για αυτό και στο βίντεο ο περιβάλλον φωτισμός είναι χαμηλός), έχει πρόβλημα με αντανακλαστικές επιφάνειες επίπλων, έχει δυσκολία με κάποιες ακρυλικές αποχρώσεις (επίπλων).....και γενικότερα το όλο θέμα είναι πιο πολύ gimmick παρά feature.
μου αρέσει ως ιδέα, καθώς μου θυμίζει εποχές late 70s - early 80s και επιστημονικής φαντασίας teen movies (στα γρήγορα μου έρχεται το the Last Starfighter)........αλλά θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για να φτάσει στα επίπεδα που αποδέχομαι.
Και στο βίντεο υπάρχει πολλή μούφα / post video-editing για να φανεί όλο αυτό. Δεν αποδίδει αυτά ο προτζέκτορας επ' ουδενί. Είναι αρκετά "τραβηγμένο" από τα μαλλιά.
σαν ιδεα μου αρεσει περισσοτερο αυτο το concept απο οτι να παρω τηλεοραση 4κ...τι δεν καταλαβαινεις?
mixanobious
10-01-2013, 16:23
ή μπορουμε απλα να αγνοησουμε για λιγο την τεχνολογια
και να γλιτωσουμε καποια χρηματα
http://techblog.gr/b2b/apple-stock-chart-101086/
εγω το εχω πει...σκαει η φουσκα...καποιοι δεν ακουγαν ομως!
^^ Γιατι, τι ειναι μετοχοι και εχασαν λεφτα oσοι δεν ακουγαν ή μηπως αναλογα με την τιμη της μετοχης λειτουργουν και τα προιοντα τους?
Ισα ισα, πολυ καλο ειναι που πεφτει η τιμη της μετοχης, διοτι ο κοσμος δειχνει οτι θελει καινουργια πραγματα. Το ανησυχητικο θα ηταν να εμενε στα ιδια υψη η τιμη.
το ποσταρα για τον φιλο djtaurus που μου ελεγε για την google κ επειδη δεν καταλαβαινε οτι ο κοσμος ΠΛΕΟΝ βαρεθηκε το iphone ετσι του ποσταρα αυτο μαζι με το αρθρακι.
ο κοσμος επουδενι δεν βαρεθηκε το iphone. Εισαι λαθος εδω. Αν ο κοσμος ειχε βαρεθει το iphone δεν θα κερδιζε μεγαλυτερο μεριδιο αγορας η apple οπως και εκανε και φετος...
Η τιμη της μετοχης δεν εκφραζει κατι τετοιο. Αυτο που εγινε ειναι οτι ο κοσμος "φρεναρε" (προσοχη στα εισαγωγικα) οσον αφορα στο να ανανεωσει το παλιο του ιphone με το καινουργιο και γενικα η apple εκανε καποιες μλκιες φετος που ενοχλησαν πολυ κοσμο (βλεπε ipad επισης). Αυτο ειχε ως αποτελεσμα αρκετοι (αναμεσα και εγω) να μην ανανεωσουν την συσκευη τους με τις τελευταιες (πολλοι κανουν το ιδιο τωρα και με τα ιpad) και να περιμενουν να δουν τι θα γινει με τις επομενες.
Ετσι οπως το γραφεις ειναι σαν να λες οτι ξαφνικα ο κοσμος ολος εριξε ακυρο σε μια εταιρεια που αποτελεσε φαινομενο και αλλαξε την αγορα τα τελευταια χρονια.
Δεν ειναι ετσι ακριβως. Η μετοχη δηλωνει οτι ο κοσμος περιμενει περισσοτερα και οι τελευταιες εξελιξεις δεν αρεσουν ιδιαιτερα.
DJTaurus
16-01-2013, 12:00
http://techblog.gr/b2b/apple-stock-chart-101086/
εγω το εχω πει...σκαει η φουσκα...καποιοι δεν ακουγαν ομως!
Tο μόνο που ξέρουν είναι να μεταφράζουν ότι τραβάει κλικ στο site τους δηλαδή αρνητικές ειδήσεις περί Apple. Αλλά εσείς φταίτε που τους διαβάζετε και αναπαράγετε. Πάρη μου μην κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τα παρακάτω. Τα πράγματα είναι όπως τα μεταφράζει ο blogger Βλαχακης. Σφαιράτα, smoothata & με πολλές οθονιές. Επίσης αυτές τις μέρες βραβεύτηκε και το Sony Z ως το smartphone της CES (σημαντικός θεσμός με αρκετή αίγλη τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος τίγκα στην καινοτομία), ένα smartphone που κλασσικά θα κράζουν σε λίγους μήνες οι android techgeekflashers επειδή θα είναι κολλημένο στην jelly bean.
Χτες διαβάσαμε την μισή αλήθεια για μείωση παραγγελιάς εξαρτημάτων. Τελικά η είδηση της WSJ είναι "περσινα" (1ος μηνός) ξινά σταφύλια, χρηματοοικονομικά παιχνίδια δηλαδή διάφορων κύκλων που προσπαθούν να χτυπήσουν την μετοχή της Apple ώστε η Apple να μην τους καταβάλει τα δικαιώματα κέρδους που είχαν αγοράσει αν η μετοχή διατηρούσε μέχρι τις 19/1/2013 την αναπτυξιακή πορεία της με εκτιμώμενο ποσό της τάξης των 600εκ.$
http://seekingalpha.com/article/1002601-buy-apple-on-january-18
http://www.businessinsider.com/the-story-thats-killing-apple-today-is-a-month-old-2013-1
Φρέσκο άρθρο περί δήθεν μειωμένων πωλήσεων του iPhone 5.
http://www.forbes.com/sites/markrogowsky/2013/01/15/did-the-wsj-get-punkd-on-apple-or-is-it-rotten-to-the-core/
το ποσταρα για τον φιλο djtaurus που μου ελεγε για την google κ επειδη δεν καταλαβαινε οτι ο κοσμος ΠΛΕΟΝ βαρεθηκε το iphone ετσι του ποσταρα αυτο μαζι με το αρθρακι.
Ο κόσμος
του κόσμου
τον κόσμο
ω κόσμε
καλα δες τις πωλησεις των αλλων κινητων δες ποσα andoid γινονται ενεργοποιηση καθε μερα δες πως ο κοσμος ΔΕΝ παιρνει οσο επρεπε το iphone 5 και ξαναμιλαμε καποια αλλη φορα που τυχαια θα δω καποιο αρθρο κ θα το ποσταρω
υγ. -ρεπ στον κυριο απο πανω και αν συνεχισει ετσι θα γινει κ block απο εμενα
υγ2. xperia neo v jelly bean cyanogenmod με update που θελεις 10 λεπτα να το κανεις! γιαυτο ασε το τι θα λεει το xperia z που βγηκε το καλυτερο κινητο στην CES
ο κοσμος επουδενι δεν βαρεθηκε το iphone. Εισαι λαθος εδω. Αν ο κοσμος ειχε βαρεθει το iphone δεν θα κερδιζε μεγαλυτερο μεριδιο αγορας η apple οπως και εκανε και φετος...
Το αντίθετο συμβαίνει:
http://www.enternity.gr/Article/%CE%9C%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%C E%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%C F%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-Apple/14025.html
"Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την έρευνα της IDC, όπου αναφέρει πως οι συσκευές iPhone καλύπτουν το 14,6% των smartphones στον κόσμο για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ποσοστό μικρότερο από το 23% που είχε φτάσει στις αρχές του προηγούμενου έτους."
^^ δικιο εχεις , κοιταζα τα νουμερα και ηταν μονο για αμερικη για το growth. My bad.
μαγκες φαινεται οτι ο "κοσμος" βαρεθηκε απλα τα πραγματα. Δεν λεω οτι η συσκευη δεν ειναι καλη το αντιθετο μαλιστα μιλαμε για μια ΠΟΛΥ καλη συσκευη ΑΛΛΑ λιγο ακριβη και πλεον σου λενε οτι αφου θα βγει το 5s σε λιγο καιρο ασε να δουμε μην δωσουμε τωρα 700 κ φαμε ηττα.
Σκεψου κατι στα γρηγορα,εστω οτι εβγαινε το ps4 αυριο και σε λιγοτερο απο χρονο σου ελεγαν ε βγαινει το ps4s που ειναι καλυτερο τι θα εκανες θα ξαναεπαιρνες ps ή οχι? Θα μου πεις αλλο το ενα αλλο το αλλο,εγω ΕΤΣΙ το βλεπω ομως οπως και πολυ ακομα. Ο κοσμος δεν εχει 700 για πεταμα ουτε 500(που κανει ενα s3 λεω τωρα) και το S3 mini αλλα το s3 mini βγηκε για αυτους που δεν γουσταρουν την μεγαλη οθονη ωστε να βολευτουν
μαγκες φαινεται οτι ο "κοσμος" βαρεθηκε απλα τα πραγματα. Δεν λεω οτι η συσκευη δεν ειναι καλη το αντιθετο μαλιστα μιλαμε για μια ΠΟΛΥ καλη συσκευη ΑΛΛΑ λιγο ακριβη και πλεον σου λενε οτι αφου θα βγει το 5s σε λιγο καιρο ασε να δουμε μην δωσουμε τωρα 700 κ φαμε ηττα.
Σκεψου κατι στα γρηγορα,εστω οτι εβγαινε το ps4 αυριο και σε λιγοτερο απο χρονο σου ελεγαν ε βγαινει το ps4s που ειναι καλυτερο τι θα εκανες θα ξαναεπαιρνες ps ή οχι? Θα μου πεις αλλο το ενα αλλο το αλλο,εγω ΕΤΣΙ το βλεπω ομως οπως και πολυ ακομα. Ο κοσμος δεν εχει 700 για πεταμα ουτε 500(που κανει ενα s3 λεω τωρα) και το S3 mini αλλα το s3 mini βγηκε για αυτους που δεν γουσταρουν την μεγαλη οθονη ωστε να βολευτουν
Βασικα οι φημες για 5s τον μαρτιο καταρριφθηκαν. Απο οτι λενε ολοι τωρα, πανε κλασσικα για παρουσιαση τον ιουνιο οπως γινεται παραδοσιακα. Μαρτιο Μαιο θα ξεκινησει ισως η παραγωγη των πρωτων 5s για να ειναι ετοιμα να διατεθουν στην αγορα με την παρουσιαση του 5s. Οτι γινοταν δηλαδη μεχρι τωρα. Θα δουμε.
Επισης μιλανε για αρκετα σημαντικο upgrade οι τελευταιες φημες, αλλα φυσικα ειναι φημες.
Τελος αναφερονται σε ενα πιο "φθηνο" (εισαγωγικα οσο δεν παει βεβαια γιατι "φθηνο" και "apple" δεν πανε παρεα) 5αρι καινουργιο μοντελο με πλαστικο καλυμμα αντι για αλουμινιο (μπλιαχ) που θα διατιθεται σε διαφορα χρωματα.
Ο κοσμος δεν βαρεθηκε τις συσκευες της apple. Η apple εχει ακομα τα 2 πιο δυνατα χαρτια στην αγορα και δυσκολα θα τα χασει. Το ενα ειναι η υποστηριξη του appstore που ακομα δεν συγκρινεται και το δευτερο (και απειρως σημαντικοτερο κατα την γνωμη μου) ειναι το οικοσυστημα της apple (αυτο που ελεγε και ο CEO της Samsung). Καποιος που εχει μονο ενα iphone 5 δεν μπορει να καταλαβει για τι μιλαω. Καποιος ομως που εχει μια ios συσκευη, ενα mac και ενα appletv μπορει να καταλαβει ακριβως για τι πραγμα μιλαω. Η διαδραστικοτητα των συσκευων ειναι επος και ειναι ισως ο βασικοτερος λογος που πολλοι δεν αλλαζουν ενα iphone ακομα και αν εχουν βαρεθει το ios λογισμικο.
ΥΓ: Επισης Παρη πρεπει να συνειδητοποιησεις ενα πραγμα. Η apple δεν επιθυμει να αγορασουν ΟΛΟΙ ενα ιphone. Η Apple γνωριζει παρα πολυ καλα οτι η τιμη ειναι απαγορευτικη για πολλους. Οπως ειναι με ολα της τα προιοντα. Λες να μην ξερουν οτι αν τα πουλανε με 300 ευρω θα τα παρει ολος ο κοσμος? Δεν ειναι ηλιθιοι. Ομως εχουν καταφερει να τα πουλανε σε αυτες τις τιμες σε τοσο κοσμο που τους αποφερει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ. Το να εχουν 28302020 εκατομυρρια το κινητο σου δεν σημαινει οτι θα εχεις μεγαλυτερα κερδη απο το να το εχουν μονο 30 εκατομυρρια.
Η apple ποτε δεν θελει να γινει nokia ή sony ericsson. Θεωρει τον εαυτο της high end εταιρεια με ενα ταδε prestige (δεν λεω οτι συμφωνω λεω οτι αυτο απλα ειναι γεγονος) και επιθυμει να εχουν τα προιοντα της τοσοι, οσοι χρειαζονται για να της αποφερουν τα μεγαλυτερα κερδη απο ολους τους υπολοιπους που τα πουλανε με τα κιβωτια.
καλα θα με κανεις να πω κακια γιαυτο ασε το "συστημα" το φοβερο, που για να βαλεις ringtone πρεπει να συνδεθεις στο cloud "atlas" ασε με τωρα...θα σου πω κατι πολυ απλο, ανοιγω wifi σε κινητο μπαινω στο es explorer ή οποιο αλλο προγραμμα θες που βλεπει την sd και μετα πατωντας ενα κουμπι βλεπω μεσω δικτυου τον υπολογιστη απο εκει (εφοσον κανω και share) μπορω να κατεβασω ΟΤΙ ΘΕΛΩ,ΟΤΙ ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΛΩ ακομα και αν αυτο το αρχειο δεν παιζει στο κινητο και απλα χρησιμοποιω την μνημη ως "stickακι". Αυτο δεν γινεται σε κανενα μα κανενα iphone,βεβαια θα μου πεις cloud και θα σου απαντησω 50gb sony δωρο για εναν ακομα χρονο εχω και ακομα δεν εχω δει ΚΑΝ τι cloud ειναι αυτο,γιαυτο λοιπον αστο.
Τελος, να πω οτι ενας φιλος εχει παρει 2012 κινητο sony και μεσα σε 2 λεπτα περασα 2 εφαρμογες της μανας sony που δεν ειχα και επαιξαν κανονικα...και ολα αυτα με το απλο παναρχαιο blutooth ναι ξερεις χρησιμευει αυτη η βλακεια το αργο πραγμα(περασα 4mb σε λιγοτερο απο λεπτο και εχασα 1 λεπτο απο την ζωη μου...τι βλακεια!) γιατι εκεινη την ωρα δεν ημασταν σε internet cafe για να κανουμε cloud και τις αλλες νεες φοβερες τεχνολογιες που μας πλασαρουν.
ΥΓ. Πρωτου απαντησης διαβασε και αυτο. Ναι ωραια παιζει να δουλευει (γιατι δεν ξερω) το οικοσυστημα της apple αλλα το θεμα ειναι πως μια συσκευη μονη της μπορει να συνεργαστει με αλλες. Πηρα τηλεοραση LG,εχω κινητο sony και laptop Toshiba και εξωτερικο δισκο WD με μοντεμ TP_Link...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ συνεργαζονται αψογα,αυτο θελω εγω. Θελω να δω ταινια μεσω pc κ απευθειας μεταδοση στην τηλεοραση μπορω,θελω να δω φωτογραφιες απο το κινητο στην τηλεοραση μπορω,θελω να βαλω την τηλεοραση να δειχνει οτι κανω στο κινητο μου μπορω,τι αλλο μπορει να θελει καποιος που εγω δεν μπορω να το κανω ηδη με 5 διαφορετικες εταιριες για 5 διαφορετικες συσκευες μαζι?
Οπως λοιπον το ειπες και μονος σου
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ
οποτε ασε τα "ασε το συστημα γιατι θα πω κακια", διοτι πολυ απλα για να πεις κακια πρεπει πρωτα να εχεις ΑΠΟΨΗ, κι εσυ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ αποψη, οποτε οπως καταλαβαινεις αυτο απο μονο του αποτελει fanboyισμο και flame.
Δεν ξερω τι κανεις με την LG σου με το Samsung, με το Sony σου ξερω ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ αυτα που εχεις αγορασει, οι ιδιοι μιλανε για το οικοσυστημα της apple και το οποιο προσπαθουν τωρα να εφαρμοσουν στις συσκευες τους. Ασε που και οι ιδιοι οπως παραδεχονται προτιμουν να χρησιμοποιουν τις συσκευες της apple γι αυτον τον λογο.
While Samsung and Apple may be locked in over 10 patent disputes around the globe, the former has expressed its admiration for its rival's ecosystem.
During an interview with MIT Technology Review, Samsung's Chief Strategy Officer Young Sohn discussed how services such as Apple's iCloud inspires the South Korean technology giant to offer an equally impressive service to its users.
He even went as far to admit he utilizes Apple devices outside the office. Sohn stresses that a critical point within Samsung's future is dependent on creating an open ecosystem such as iCloud should the company continue its success.
Samsung, which utilizes Android for the majority of its mobile devices, recently finished work on two new research and development facilities in Silicon Valley, with Sohn explaining what he hopes for the new branches to achieve.
"We make really great devices. But actually if you think of our future, it's in answering the question of how we put it all together and how we manage the data that's coming out of these devices and encourage the innovation ecosystem for our platforms."
He added that Samsung would be looking into growth areas constituting of cloud and mobile ecosystem technologies.
"If you look at the strengths of Apple, in a way it's not the product per se. It's that consumers like their ecosystem such as iCloud.I like that my family 6,000 miles away in Korea is able to see my schedule and see all of my contacts and photos."
"At work I’m using Samsung devices; Apple at home, mainly because all of my systems and files are done that way. That’s sticky, you know? However, I did figure out how to sync all of my contacts and all of my schedules between the two different systems. You can do it. It’s a bit of work, but it is possible."
"[The Samsung Galaxy Nexus] is a better phone, in my view. It's a better display. It's faster. But eventually the connected ecosystem is really critical. [If] you think about our experiences, it's device-centric. It's experienced by itself. It's not experienced in a connected way. So we think we can provide a lot more things than what we are doing today with an open ecosystem with our partners."
Samsung, who is expected to debut a "complete new look" during CES (http://www.tomshardware.com/news/Samsung-Logo-Makeover-CES-2013,18933.html) in January that is said to compete with Apple's "vibrant" international brand image, recently teased an unveiling for the event (http://www.tomshardware.com/news/Samsung-Galaxy-S4-CES-2013,19689.html) by telling consumers to "get ready" as "the world is waiting".http://www.tomshardware.com/news/Samsung-Apple-iOS-Android-Ecosystem,19805.html
Βγαλε λιγο τις παρωπιδες, δοκιμασε το με μια δοση τοσο δα αντικειμενισμου και μετα ελα να συζητησουμε.
δεν μου απαντησες τι δεν μπορω να κανω,οταν το κανεις αυτο ξαναμιλαμε
Σιγα μην κατσω να σου εξομοιωσω ολοκληρη την εμπειρια του οικοσυστηματος μεταξυ 3-4 συσκευων σε ενα ποστ, ουτως η αλλως εισαι τοσο παθιασμενος που οτι και να γραψω θα παει ακυρο.
Οποτε το αφηνουμε εδω:
Οι CEO των εταιρειων που βγαζουν τα προιοντα που αγοραζεις, εχουν apple στο σπιτι τους και εκθειαζουν το οικοσυστημα της εν λογω εταιρειας. Εσυ εισαι σε εναν δικο σου κοσμο που χωρις να εχεις αποψη και πληρη εικονα εχεις βγαλει το συμπερασμα σου.
βαλε και καταλαβε.
Πάντως αυτό με το οικοσύστημα που πρέπει να αγοράζεις συσκευές μόνο από μια εταιρία, μου θυμίζει το οικοσύστημα των telcos όπου μπορείς να έχεις σταθερό/internet/κινητό/IPTV από μια εταιρία (π.χ. HOL/Vodafone) με έναν λογαριασμό. Γενικώς υπάρχει αυτή η τάση του convergence παντού.
Δεν ξέρω, αλλά εμένα δεν μου αρέσει να είμαι «δεμένος» σε μια εταιρία σε τέτοιο βαθμό... αν κάποιος μπορεί να κάνει την δουλειά του με προϊόντα από διαφορετικές εταιρίες και παράλληλα να έχει και την ελευθερία του, δεν το βρίσκω κακό.
Φυσικά η πλειοψηφία θα προτιμήσει το easy way out...
ΥΓ: Οι CEO βγάζουν χρήμα με την σέσουλα, οπότε μπορούν να έχουν ό,τι θέλουν. Δεν μου κάνει εντύπωση. Και ο CEO της Lada μπορεί να έχει π.χ. Ferrari. Lada θα είχε; Αφού του περισσεύει το χρήμα...
^^ ναι μονο που το παραδειγμα σου θα ηταν σωστο αν το Lada ηταν πιο γρηγορο απο μια Ferrari.
Και δεν εισαι δεμενος για τιποτα. Δεν ειναι "easy way out", δεν καταλαβαινω γιατι αυτος ο χαρακτηρισμος. Μοιαζει να ακουγεται σαν "ο ασχετος που δεν ξερει, easy way out". Εν τω μεταξυ αυτο ειναι και αντιφατικο αφου την μια μας μιλανε για εγκλωβισμενο συστημα λογω ios/ itunes, την αλλη easy way out. Τελικα τι ειναι απο τα δυο βρε παιδια αποφασιστε λολ!
Εγω γουσταρω οταν ανανεωνω τα contacts Mου ή τις φωτο μου ή τα reminders μου στο κινητο, να ανανεωνονται σε ολες τις συσκευες μου χωρις να κανω εγω αλλα κολπα και εφευρεσεις για να το κανω. Ανεξαρτητα απο το που ειμαι και σε τι κατασταση ειναι οι αλλες συσκευες μου (κλειστες ανοικτες οτιδηποτε). Φτιαχνω μια επαφη και παει παντου σε ολα χωρις να κανω τιποτα εγω, κι ας ειμαι εγω στην Αφρικη και οι αλλες συσκευες στην Αλασκα.
Αν αυτο λεγεται "easy way out" ε οκ ναι, αν και εγω το θεωρω "smart way out" απο το να καθομαι και να ψαχνομαι πως θα εχω το ιδιο αποτελεσμα με διαφορα αλλα κολπα. Ειμαι χρηστης και σαν χρηστης με ενδιαφερει αυτο που γινεται να γινεται αμεσα και χωρις δικες μου παρεμβασεις/ανακαλυψεις. Καποια πραγματα πρεπει να λειτουργουν ΑΠΛΑ.
ΥΓ: Αυτο ειναι ενα παρα πολυ απλο παραδειγμα (το λεω γιατι θα πεταχτει καποιος να μου αναλυσει ποσοι τροποι αλλοι υπαρχουν να γινει).
ΥΓ2: δεν εννοω με το παρον ποστ οτι οποιοδηποτε οικοσυστημα απο διαφορετικες συσκευες ειναι ανυπαρκτο ή ολοι θα επρεπε να εχετε ενα apple οικοσυστημα, δηλαδη ημαρτον, αλλα εχει πολλα θετικα και η μεν περιπτωση και η δε. Απλα πολλοι ακουν apple και βγαζουν σπυρια, μα την Παναγια αυτο δεν το καταλαβαινω λες και μιλαμε για τιποτα μπουρδελα μηχανηματα... ελεος δηλαδη το μαμησαμε και ψοφησε που λεμε...ε τι στο διαλο κατι σωστο πρεπει να κανουν... Αλλωστε και κατα τους ιδιους τους ανταγωνιστες αυτην την στιγμη το μοντελο apple ειναι μπροστα... αυτοι οι ιδιοι το λενε, οχι εγω.
ΟΚ, μπορεί το Lada να ήταν τραβηγμένο παράδειγμα... θες να πω Mercedes; Η οποία είναι μια αξιόλογη εταιρία, αλλά και πάλι δεν έχει το prestige της Ferrari.
Samsung = Mercedes
Apple = Ferrari
Τώρα αυτό με τον συγχρονισμό μπορεί να το κάνεις με διάφορες εταιρίες... π.χ. η Google σου δίνει την δυνατότητα να ανεβάσεις τα bookmarks σου στο cloud της.
Εμένα που με νοιάζει το privacy περισσότερο από την ευκολία μου με χαλάει πολύ κάτι τέτοιο. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Ναι, η πλειοψηφία θα θυσιάσει το privacy της (γούστο και καπέλο της, δεν με απασχολεί) για να έχει περισσότερη ευκολία. Εγώ δεν θα το έκανα, προτιμώ να παιδευτώ λίγο παραπάνω παρά να έχει τα bookmarks μου η κάθε Google/Apple/Microsoft κλπ.
Επίσης, μην ξεχνάς ότι οι CEO είναι πολυάσχολοι άνθρωποι και τέτοιες ευκολίες τους λύνουν τα χέρια να ασχοληθούν με άλλα πιο «σημαντικά» πράγματα (π.χ. πως θα αυγατίσουν τα κέρδη τους).
ΥΓ: Όπως βλέπεις δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στην Apple, αλλά γενικότερα στην φιλοσοφία των οικοσυστημάτων. Ανέφερα επίσης και τους telcos αν πρόσεξες, γιατί το convergence πλέον είναι της μόδας. Ε εγώ προτιμώ να έχω άλλη εταιρία για τηλέφωνο/DSL και άλλη εταιρία για κινητό (πολλές εταιρίες βασικά με καρτοκινητά, LOL).
Βρε συ psx3 τωρα δηλαδη δεν γινεται ετσι κουβεντα...! :)
Εχεις δοκιμασει το οικοσυστημα στο οποιο αναφερομαι? (ios/macos/appletv)? Αν οχι δεν εχει νοημα γιατι δεν γινεται να βγαλουμε ακρη.
Να πω παντως πως φυσικα και διαλεγεις τι θες να συγχρονιζεται αυτοματα και τι οχι. Αν θες δεν συγχρονιζεται και τιποτα, αν θες συγχρονιζονται και ολα. Δεν εισαι "ερμαιο" του οικοσυστηματος, ευκολιες σου παρεχει, εσυ τις διαχειριζεσαι οπως θες. Οτι υπαρχει σε καθε σου συσκευη μπορει να αλληλεπιδρα με την αλλη και οτι εχεις σε καθε σου συσκευη μπορεις να το προβαλλεις στην tv σου. Χωρις να ανοιγεις αλλα applications, να κανεις πατεντες και να ψαχνεις στο ιντερνετ.
Δεν ειναι easy way out, ειναι smart way out. Πολυς κοσμος δεν εχει ορεξη να ασχολειται με τετοια πραγματα στις μερες μας τα οποια πρεπει να γινουν στανταρ. Για να υπερβαλλω και να γινω κατανοητος, θα μπορουσα κι εγω να πω οτι και καποιος αλλος θα μπορουσε να ελεγε "δεν χρειαζομαι το τηλεκοντρολ της τηλεορασης γιατι εφτιαξα μια πατεντα με μια πλακετα απο το χαλασμενο ps3 controler και τωρα χρησιμοποιω αυτο. Ενταξει δεν δουλευουν καποια κουμπια αλλα δουλεια γινεται".
Το οτι αναφερεσαι σε προσωπικα δεδομενα και google και το παρουσιαζεις λες και προστατευεσαι με αυτον τον τοπο με τις παροχες της google, την κατεξοχην εταιρεια που απασχολει το web για θεματα προσωπικων δεδομενων αυτη τη στιγμη, ε το βρισκω λιγο off.
ΥΓ: Η mercedes και παλι δεν ειναι πιο γρηγορη απο την Ferrari και το παραδειγμα σου θα ηταν σωστο αν οι 2 εταιρειες ηταν μπλεγμενες σε ενα πλαισιο οπου "κονταροχτυπιονται" ανταγωνιστικα σε ενα επιπεδο.
Δηλαδη το σωστο παραδειγμα θα ηταν για εμενα
Formula 1 McLaren Mercedes
Formula 1 Ferrari
Και οι πιλοτοι της McLaren Mercedes να κυκλοφορουσαν στον δρομο με Ferrari.
Ετσι ναι να το δεχτω. Αλλα δεν αλλαζει και πολυ το αρχικο νοημα. Δεν ειναι θεμα λεφτων, ειναι θεμα του τι σε ευχαριστει να χρησιμοποιεις (οικοσυστημα apple) ή να οδηγεις (Ferrari) περισσοτερο. Οταν δε εισαι ο ανταγωνιστης και χρησιμοποιεις το προιον του μεγαλου σου αντιπαλου, δειχνει οτι σε "κερδιζει" τουλαχιστον σε καποιους τομεις.
Και δεν εισαι δεμενος για τιποτα.
Και όμως είσαι. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός των οικοσυστημάτων.
Θες να σου αναφέρω άλλο ένα οικοσύστημα; Το PS+ της Sony.
Με αυτό το οικοσύστημα παιχνιδιών για PS3 και Vita η Sony πετυχαίνει να σε κρατάει πελάτη της και να ΜΗΝ φύγεις για άλλες «παραλίες» (XBOX, Wii U). Αν φύγεις ενώ έχει ήδη ρίξει κάμποσο χρήμα στην Sony, τότε βγαίνεις χαμένος. Αντίστοιχα σκεφτόσουν κι εσύ ότι θα βγεις χαμένος αν πας στην Samsung και δεν αλλάζεις iPhone τακτικά. Το κάθε οικοσύστημα σε βάζει σε ένα τρυπάκι.
Προσωπικά έχω PS3, Vita και PS+, αλλά γνωρίζω συνειδητά ότι είμαι δεμένος στο gaming οικοσύστημά της. Δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερα ελκυστικό στα XBOX720 και Wii U, οπότε σε αυτήν την περίπτωση δεν με χαλάει. Με καλύπτουν τα παιχνίδια της οικογένειας του PlayStation, ειδικά τα exclusives.
Επίσης, άλλο το computing και άλλο το gaming. Στο δεύτερο δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο από άποψη privacy (πέρα από τo ποιά/πόσα παιχνίδια έχεις παίξει και για πόσες ώρες). Οπότε δεν έχω πρόβλημα που ανεβάζω τα games saves μου στο cloud του PS+.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι καλό να είναι συνειδητοποιημένος ο κόσμος και να ξέρει τι ακριβώς θυσιάζει όταν «δένεται» σε ένα οικοσύστημα...
Ξαναλέω, μην κολλάς στην Apple, το νήμα δεν είναι περί Apple και η συζήτηση είναι γενικά περί οικοσυστημάτων. Οικοσυστήματα πλέον υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ (computing, telcos, gaming) όπως είπα, δεν είναι καμία αποκλειστικότητα της Apple για να επικεντρωνόμαστε σε αυτή.
^^ A περιμενε γιατι εγω καταλαβα το ¨εισαι δεμενος" λαθος απο οτι εννοουσες εσυ.
Εγω νομιζα οτι εννοουσες οτι "εαν εχεις για πχ iphone εισαι δεμενος και αναγκασμενος να αγορασεις και τις υπολοιπες apple συσκευες για να εχεις ενα οικοσυστημα οπως καποιος αλλος που διαλεγει 2-3 διαφορετικες συσκευες". Το οποιο και φυσικα δεν ισχυει και σε αυτο απαντησα "δεν εισαι δεμενος".
Τωρα που καταλαβα ομως ακριβως τι εννοεις, φυσικα και εισαι δεμενος οταν εχεις ενα οικοσυστημα ηδη και σκεφτεσαι να αγορασεις κατι διαφορετικο. Για πχ εμενα μου γυαλιζει το galaxy note 2. Αλλα θα το σκεφτω διπλα να το παρω, γιατι ξερω οτι θα πρεπει να μπω σε μια διαδικασια οπου θα πρεπει να αλλαξω πολλα πραγματα για να καταφερω να λειτουργησω την συσκευη μου παραλληλα με τις υπολοιπες.
Ετσι ναι, φυσικα και συμφωνω απολυτα, δεν το συζητω.
Το ιδιο αλλωστε λεει και ο τυπος της Samsung, οτι μπορει ενα galaxy να ειναι καλυτερο απο iphone αλλα η γενικη εμπειρια απο την λειτουργεια σε ενα οικοσυστημα να κανει to iphone πιο ευχαριστo και μονοδρομο. (αλλωστε ποια εταιρεια δεν θα ηθελε ο κοσμος να ειναι "εγκλωβισμενος" στο οικοσυστημα της και να αγοραζει τις συσκευες της ολες? :D )
DJTaurus
17-01-2013, 19:02
Το αντίθετο συμβαίνει:
http://www.enternity.gr/Article/%CE%9C%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%C E%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%C F%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-Apple/14025.html
"Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την έρευνα της IDC, όπου αναφέρει πως οι συσκευές iPhone καλύπτουν το 14,6% των smartphones στον κόσμο για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ποσοστό μικρότερο από το 23% που είχε φτάσει στις αρχές του προηγούμενου έτους."
Καταρχάς προσπερνάω το γεγονός ότι θα ήθελα τα fastfoodosite να μετέφραζαν και αρκετά σημερινά άρθρα που διαψεύδουν αυτό της WSJ.
To market share είναι σημαντικό αλλά δεν πρέπει να του δίνουμε τόση σημασία γιατι μεταβάλλεται απο τριμηνο σε τριμηνο και η κάθε στατιστική υπηρεσία δίνει διαφορετικά αποτελέσματα. Μετά είναι λογικό οταν στην αγορά των smartphone οι ενεργοποιήσεις αυξάνονται με "άπειρες" φθηνές/έξυπνες συσκευές να διαμορφώνονται νέα ποσοστά. Δεν θέλει και πολύ σκέψη απλά μαθηματικά είναι. Τέλος δεν μπορείς να έχεις αντικειμενική εικόνα όταν μόνο στην αγορά της Κίνας οι ενεργοποιήσεις android συσκευών είναι κυριολεκτικά ΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΕΣ. Το ίδιο και στην αγορά της Ινδίας. Επίσης η Microsoft, Nokia, HTC και Samsung ποτέ δεν δημοσιεύουν ακριβή νούμερα των συσκευών που έχουν περάσει σε κατόχους (παρα μόνον σε retailers) αλλά οικονομικά αποτελέσματα που αφορούν κέρδη. Αυτό που μετράει στην βιομηχανία είναι το profit share που εκεί η Apple έχει με διαφορά το μεγαλύτερο ποσοστό. To iPhone 5 έχει ήδη σημειώσει τον αριθμό πωλήσεων του GS3 που μετράει στην αγορά 7+ μήνες. Στο Q4 του 2012 η Apple είχε 58% αύξηση πωλήσεων του iPhone σε σχέση με το Q4 2011 και 26% στο iPad.. Οπότε κάθε κουβέντα για market share πάει περίπατο. Tι να το κάνει το market share η HTC ,LG, Sony και Motorola όταν έχει λειτουργικά κέρδη στο 5%,1%,0% και 0% αντίστοιχα (2011, για το 2012 είναι όλοι στο 0% με Apple στο 70% και Sammy στο 30%).
October 2011 -> September 2012
http://cdn.statista.com/images/infografik/normal/ChartOfTheDay_735_Apple_s_Astonishing_Profit_in_Co ntext_n.jpg
67 αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple θα ανακοινώσει το καλύτερο οικονομικό τρίμηνο στην 35χρονη ιστορία της. Δεν προδικάζω ότι θα συμβεί αλλά και αυτό είναι μια είδηση που τα fastfoodosite δεν μπήκαν στον κόπο να μεταφράσουν.
http://tech.fortune.cnn.com/2013/01/15/apple-revenue-earnings-smackdown-q1-2013/
Measuring iPhone 5 vs. iPhone 4S availability
http://www.asymco.com/2013/01/15/measuring-iphone-5-vs-iphone-4s-availability/
Production Cuts About Move to IGZO, Not Demand, Says Global Equities
http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2013/01/16/aapl-production-cuts-about-move-to-igzo-not-demand-says-global-equities/
καλα δες τις πωλησεις των αλλων κινητων δες ποσα andoid γινονται ενεργοποιηση καθε μερα δες πως ο κοσμος ΔΕΝ παιρνει οσο επρεπε το iphone 5 και ξαναμιλαμε καποια αλλη φορα που τυχαια θα δω καποιο αρθρο κ θα το ποσταρω
Τυχαίο άρθρο του forbes? Το άρθρο της WSJ έχει χαρακτηριστεί από τα περισσότερα σοβαρά ειδησιογραφικά site ως μαύρη ημέρα της δημοσιογραφίας. Eξυπηρετεί σκοπούς stock-manipulation γιατί με βάση την μείωση στην παραγγελία εξαρτημάτων ο "δημοσιογράφος" χωρίς στοιχεία το ερμηνεύει ως μείωση πωλήσεων κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Δεν λέει τιποτα το πόσα android ενεργοποιούνται και στο έχω εξηγήσει χίλιες φορές με στοιχεία ότι πέραν της Samsung, HTC, Sony και LG αιμορραγούν. Δεν με ενδιαφέρουν τα αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζεις με βαση του τι αγοράζουν φίλοι/γνωστοί σου και του τι διαβάζεις σε ελληνικά/ξένα forum. Aφού ο κόσμος δεν ασχολείται με το iphοne 5 πως γίνεται μια συσκευή που βγήκε τέλη του 2012 να βγαίνει πρώτη σε αναζητήσεις στο google photos.com για το 2012... για το google.gr δεν ξέρω, εκεί ο κόσμος ψάχνει μόνο για android καθώς έχουν ξυπνήσει από την προβατίαση.
υγ. -ρεπ στον κυριο απο πανω και αν συνεχισει ετσι θα γινει κ block απο εμενα
Ακόμα?
υγ2. xperia neo v jelly bean cyanogenmod με update που θελεις 10 λεπτα να το κανεις! γιαυτο ασε το τι θα λεει το xperia z που βγηκε το καλυτερο κινητο στην CES
Εντάξει αφού βγήκε το καλύτερο κινητό στην "ΜΕΚΚΑ όλων των εκθέσεων" πάω πάσο. Και πάλι το Galaxy είναι ένα βήμα μπροστά γιατί τουλάχιστον έχει δικά του σωθικά που δεν μπαίνουν σε άλλους android OEM. Kαι γιαυτό θα είναι και για το 2013 η μόνη σειρά από τα android που θα έχει κέρδη... μαζί με το Note 2 φυσικά που τα πάει εξαιρετικά! Πολύ θα το χαρώ αν πετύχει το TIZEN OS και αποχωρήσουν σταδιακά από το android... θα είναι γερό πλήγμα για την Google που φρόντισε να την γιγαντώσει. Ενα ακόμα από τα πράγματα που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι οτι οι forumades/techgeeks αποτελούν το μικρό αγοραστικό κοινό της πίτας οπότε δεν μπορείς κάτι που για εσένα φαντάζει εύκολο να το γενικεύεις και για τους περισσότερους. Είμαι σίγουρος και οτι ο θείος μου που έχει το Sony P θα ξέρει να μπει στο xda και να φλασάρει μέσω recovery mode. Αν βέβαια καταφέρει να βρει που ειναι ο browser....το ακόμα πιο αστείο είναι όταν διαβάζω στο myphone post του τύπου: http://www.myphone.gr/forum/showpost.php?p=4476531 ... φαίνεται ότι οι android συσκευές απευθύνονται σε απλούς καθημερινούς χρήστες... ψαγμένους χρήστες όχι σαν αυτούς που ασχολούνται με το βαρετό iOS. Τώρα που ειπα βαρετό iOS ένα ωραίο άρθρο που με βρίσκει σύμφωνο.
http://www.lockergnome.com/ios/2013/01/15/is-it-time-for-apple-to-change-its-ui/
kostasb13
17-01-2013, 19:33
KNsX30n0R3s
.... Η apple δεν επιθυμει να αγορασουν ΟΛΟΙ ενα ιphone. Η Apple γνωριζει παρα πολυ καλα οτι η τιμη ειναι απαγορευτικη για πολλους. Οπως ειναι με ολα της τα προιοντα. Λες να μην ξερουν οτι αν τα πουλανε με 300 ευρω θα τα παρει ολος ο κοσμος? Δεν ειναι ηλιθιοι. Σε ένα δελτίο ειδήσεων προχθές άκουσα ότι ετοιμάζουν ένα μικρό και φτηνό iphone.......γιατί;;;;
^^ γιατι το διεψευσαν και ακομα και να εβγαινε η λεξη "φθηνο" για την apple θα σημαινει φθηνο της ταξης 300-400 ευρω η στανταρ εκδοση και θα φτανει μεχρι 500-600, οπως ακριβως εκανε και το "φθηνο" ipad mini.
ρε valkyre μεχρι και ο psx πηγε να σου μιλησει αλλα δεν νοιωθεις λοιπον ΟΤΑΝ μου πεις κατι που δεν μπορω να κανω με τις 5 συσκευες που χρησιμοποιω μιλαμε μεχρι νεωτερας το οικοσυστημα της apple το γραφω στα πππππρια μου
Δεν θα σου πω τιποτα μην ανησυχεις κρατα τα ολα γραμμενα εκει στα τεραστια παπαρια σου, λες και εχω αναγκη την οποια επιβεβαιωση σου λολ
άρα το οικοσύστημα είναι για το πέος
Leon_DiZ
18-01-2013, 00:01
LG has found 300 homes for its $20K, 84-inch, 4K TV in Korea so far (http://www.engadget.com/2013/01/17/lg-has-found-300-homes-for-its-20k-84-inch-4k-tv/)
^^ γιατι το διεψευσαν και ακομα και να εβγαινε η λεξη "φθηνο" για την apple θα σημαινει φθηνο της ταξης 300-400 ευρω η στανταρ εκδοση και θα φτανει μεχρι 500-600, οπως ακριβως εκανε και το "φθηνο" ipad mini.Πως ακριβώς το διέψευσαν γιατί όσο και αν γκούγκλαρα δεν βρήκα κάτι αντίθετα βρίσκω πολλές φήμες για κυκλοφορία του και μάλιστα σε αρκετά χαμηλότερη τιμή από αυτή που λες.
ezio_auditore
18-01-2013, 09:49
Καμια μουφα θα ειναι αν οντως ισχυουν οι τιμες που λες,το 5 ειναι κινητο των 300-400(αντε 500) ευρω κ το πουλανε 700 αναλογικα αν το δεις δεν θα την παλευει καθολου αυτο το φθηνο.
Lefteris_X
18-01-2013, 09:59
@nikon
Καταρχάς καλημέρα.
Δεν το διέψευσαν ευθέως, ώστε να μην χεστούν με bloomberg - financial times κλπ, αλλά εμμέσως (πλην σαφώς όμως):
ο Φιλ Σίλερ, μια από τις "κεφαλές" τις εταιρείας, δήλωσε πως "δεν πρόκειται ποτέ να εισέλθουμε σε μια κατηγορία της αγοράς, αν αυτό δεν έχει νόημα για εμάς, μόνο και μόνο για να εισέλθουμε σε αυτή, αποσκοπώντας στην αύξηση του μεριδίου συνολικής αγοράς".
μετάφραση: δεν θα βγάλουμε iPhone στα 100-150 δολάρια, μόνο και μόνο για να βγάλουμε το "iPhone των φτωχών", αν δεν ζυγίσουμε ότι θα βγάλουμε λεφτά, με επάρκεια (ήτοι, στα επίπεδα ή περίπου, που βγάζουμε και στις άλλες συσκευές). Χεστήκαμε για το μερίδιο αγοράς, το οποίο τώρα είναι γύρω στο 21-22% της παγκόσμιας πίτας, ενώ το κέρδος μας είναι στο 75% της παγκόσμιας αγοράς. Κοινώς στα @@ μας για τη συνολική πίτα, αντιθέτως κυνηγάμε να μεγαλώσουμε ή να διατηρήσουμε το 75% των παγκόσμιων κερδών.
Simple.
και στο zougla, κάποια κοπελιά ανέβασε ένα παρόμοιο άρθρο (copy-paste) και με το που το είδα, είπα αμέσως να το κατεβάσουν.
Αντιθέτως, θα επανασχεδιάσουν το iPhone 5, ενδεχομένως με πιο φθηνό περίβλημα (και πιο φθηνό σχετικά) και ταυτόχρονα θα παρουσιάσουν το iPhone 5S.
Παράλληλα με το iPad 5, iPad mini Retina και τα τελευταία MacBook Pro/Air, που πλέον όλα θα είναι Retina. Α! Και το νέο γαιδουράκι, το Mac Pro.
^^Καλημέρα και thanx για την απάντηση βέβαια εντάξει δεν εννοούσα iphone των 100-150 δολαρίων αλλά ένα τηλέφωνο που πχ θα ήταν σχεδόν μόνο για τηλέφωνο άντε και καμιά φωτό (την χρήση δηλαδή που κάνουν το 99% τουλάχιστον των γυναικών συμπεριλαμβανομένης και της γυναίκας μου) αλλά στην ίδια ποιότητα κατασκευής με το κανονικό iphone και με τιμή στα 250-300 ευρώ δεν νομίζω να χαλούσε ούτε την apple ούτε τους καταναλωτές.
Lefteris_X
18-01-2013, 11:08
ένα σκέτο τηλέφωνο όμως, είναι πέρα για πέρα εκτός νοοτροπίας Apple.
οπότε μην ζητάμε (όχι ότι εσύ συγκεκριμένα ζήτησες), προϊόντα που δεν έχουν σχέση με την φιλοσοφία μιας εταιρείας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
το "τουλάχιστον μέχρι σήμερα" το λέω, γιατί υπάρχουν παραδείγματα εταιρειών που έβγαλαν προϊόντα, τα οποία ήταν ανήκουστα μέχρι εκείνη την στιγμή: βλέπε εταιρείες πολυτελών σπορ αυτοκινήτων = έβγαλαν SUV. Ναι μεν SUV πανάκριβα, αλλά SUV όπως και να το κάνεις δε (πχ. Porsche).
Αλλά για την Apple, όπως και κάθε εταιρεία, το μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος. Όπως είναι τώρα οι συνθήκες, η Apple βγάζει χρήμα με το τσουβάλι. Συνεπώς, δεν χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Αν στο μέλλον "χρειαστεί" (μετάφραση: κρίνει πως θα βγάλει περαιτέρω χρήμα με το τσουβάλι), τότε σίγουρα θα βγει ένα φθηνό iPhone.
Μέχρι σήμερα, οι ενδείξεις δεν δείχνουν όμως κάτι τέτοιο. Μόνο οι καταναλωτές το θέλουν (χαμηλότερου βαλάντιου). Μόνο που η Apple, πάντα έκανε "του κεφαλιού της", όχι αυτό που "πρόσταζαν" οι καταναλωτές. Μερικές φορές της έχει βγει σε κακό, μερικές σε καλό.
Ε, απλά διανύουμε τις εποχές του "καλού". Αν κάνει κακούς χειρισμούς μελλοντικά του πελατολογίου της, τότε βλέπουμε...ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για τον νέο κύκλο εργασιών ανά 6μηνο, από 1 χρόνο που ήταν πριν (κάτι που είχα προλογίσει αρκετές φορές, καιρό πριν).
Νικο ο Λευτερης σου απαντησε πολυ σωστα. Δεν εχει θεση ενα τετοιο τηλεφωνο στην νοοτροπια και φιλοσοφια της apple.
Το αρθρο σε περιπτωση που θελεις να το διαβασεις:
Apple marketing chief Phil Schiller is accompanying CEO Tim Cook on his trip to China (http://www.macrumors.com/2013/01/10/tim-cook-meets-with-china-mobile-to-discuss-cooperation-shares-thoughts-on-chinese-markets/), and the Shanghai Evening News has published an interview (http://newspaper.jfdaily.com/xwwb/html/2013-01/09/content_954119.htm) [Google translation (http://translate.google.com/translate?u=http%3A//newspaper.jfdaily.com/xwwb/html/2013-01/09/content_954119.htm%23&hl=en&langpair=auto%7Cen&tbb=1&ie=GBK)] with Schiller in which he addresses recent rumors of a cheaper iPhone (http://www.macrumors.com/2013/01/08/wsj-less-expensive-iphone-could-come-as-soon-as-this-year/). The report was first brought to our attention by Macerkopf.de (http://www.macerkopf.de/2013/01/10/phil-schiller-dementiert-billig-iphone/), but The Next Web has since obtained a better translation (http://thenextweb.com/apple/2013/01/10/apples-schiller-says-that-despite-the-popularity-of-cheap-smartphones-they-will-not-be-the-future-of-apples-products/) and confirmed with Apple that the report did indeed stem from an official interview with Schiller.
Interviewer Huang Yinlong spoke to Schiller about Apple’s products in China who said that “every product that Apple creates, we consider using only the best technology available. This includes the production pipeline, the Retina display, the unibody design, to provide the best product to the market.”
“At first, non-smartphones were popular in the Chinese market, now cheap smartphones are more popular and non-smartphones are out,” Schiller added later. “Despite the popularity of cheap smartphones, this will never be the future of Apple’s products. In fact, although Apple’s market share of smartphones is just about 20%, we own the 75% of the profit.”http://cdn.macrumors.com/article-new/2013/01/schiller_iphone_5.jpg
Schiller's comments of course do not specifically rule out the possibility of Apple launching a lower-cost iPhone, but he does make clear that Apple will not sacrifice quality in order to garner a greater unit share of the market. The philosophy should not be a surprise to anyone familiar with Apple, but it does provide reassurance that Apple will fill a very specific niche if it does pursue a lower-cost iPhone, opting to pursue its own course rather than being letting competitors define where it will play in the market.
A similar approach was revealed with the iPad mini late last year, which debuted at a base price of $329, considerably higher than numerous competing products in the range of $199 or lower, and even above the $249-299 expectations of many observers. But for Apple that $329 opens up an entirely new segment of the market below the $499 full-size iPad and even the $399 iPad 2.
It in its report (http://www.bloomberg.com/news/2013-01-09/apple-said-to-develop-cheaper-iphone-model-for-late-2013.html) earlier this week echoing The Wall Street Journal's claims of a cheaper iPhone, Bloomberg claimed that the cheaper iPhone could sell for $99 or $149 (presumably on a two-year contract), which would be just $50-$100 below the iPhone 5 and in line with the iPhone 4S currently offered alongside the iPhone 5. But even a $50-$100 discount on Apple's latest-generation hardware could attract new customers and especially bring down upfront costs in countries where carrier subsidies are not offered.
http://www.macrumors.com/2013/01/10/phil-schiller-says-apple-wouldnt-sacrifice-quality-for-market-share-in-a-cheaper-iphone/
ε ναι εχει και ενα οικοσυστημα απο πισω που τα σπαει...ακομα ομως περιμενω τουλαχιστον τωρα απο τον λευτερη που δεν ειναι φανατικος με τα μηλα και τα λεει σταρατα να μου πει τι στο καλο μπορει να κανει ενα iphone και μια imac συσκευη μαζι που δεν μπορω να κανω εγω.
ΥΓ. Λευτερη απο εσενα περιμενω μονο για να καταλαβω γιατι αυτο το οικοσυστημα τα σπαει τελικα.
ΑΑΑ και σε παρακαλω μην αρχισεις τα κατεβατα με το τι λεει ο καθε google τυπος εκει εξω θελω να μου πεις απλα "εμενα ψηνει καφε" και εκει να τελειωνει το ζητημα
Lefteris_X
18-01-2013, 12:03
ειλικρινά Πάρη; τι μπορεί να προσφέρει; α) για κάποιον που κατέχει το άθλημα, β) έχει όρεξη να ασχολείται για την επίλυση για ότι του κατέβει στο κεφάλι να κάνει και γ) έχει 5 διαφορετικές συσκευές;
ΤΙΠΟΤΑ.
όμως, θέτω πολύ συγκεκριμένα τους "παράγοντες" (α+β+γ) του χρήστη, στην προηγούμενη πρόταση.
αν έστω και ένας από αυτούς ΔΕΝ ισχύει + υπάρχει το απαραίτητο χρήμα (χωρίς αυτό, κανονικά εδώ τελειώνει η πρόταση, αλλά την συνεχίζω προς χάριν της κουβέντας), τότε ναι, το "οικοσύστημα" της Apple, προσφέρει άνεση, ευκολία και καμία ανάγκη γνώσης (αλλά απαιτεί σχετική εξοικείωση).
Πχ. προσωπικά, επειδή δεν έχω το χρήμα (κανονικά αυτό και μόνο αρκεί) + έχω τις απαραίτητες γνώσεις + δεν με ενοχλεί να μην "ρέει" το υλικό μου παντού = δεν έχω το οικοσύστημα της Apple.
Hell, εδώ ακόμα τρώω στην μάπα το Cinavia και δεν έχω αγοράσει ένα απλό media player (δηλαδή ότι δεν παίζει stream-αριστά στο PS3, το βλέπω στην οθόνη του PC ή στο MacBook ή δεν το βλέπω καθόλου κιόλας και κάνω κάτι άλλο αντί να δω ταινία). Οπότε δεν μπορείς να με πεις "καταναλωτή" με την σύγχρονη έννοια του όρου..
Τα παραπάνω, κατά την δική μου ταπεινή γνώμη, πάντα. Όχι ότι επειδή εγώ το λέω έτσι, αυτόματα και έτσι είναι. Άλλωστε ουδείς μπορεί να ισχυριστεί "αυτός εδώ είναι ο ορισμός και η χρήση του οικοσυστήματος", καθώς δεν υπάρχει πουθενά γραμμένος κάποιος Νόμος, κανόνας, όρος που να περιγράφει αυστηρά τι εστί "ορθή" χρήση ενός οικοσυστήματος.
Έτσι το βλέπω / κρίνω εγώ το οικοσύστημα της Apple, έτσι το παρέθεσα. Η άποψή μου, δεν κατατίθεται προς συζήτηση, καθώς είναι υποκειμενική τελείως (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα κοινώς), αλλά και μόνο λόγω ευθείας ερώτησης του Πάρη και απευθύνεται μόνο προς τον ίδιο.
αυτο λεω λοιπον και εγω,οτι ναι μεν μπορει ολα να γινονται "share" και να μεταφερεις αρχεια απο το ενα στο αλλο με ενα κλικ αλλα αυτο γινεται με 2-3 κλικ και με διαφορετικες συσκευες.
Αν ειχα mac τηλεοραση,mac pc και iphone θα μπορουσα να χειριστω την τηλεοραση χωρις προγραμμα και η εγκατασταση θα ειχε γινει σε 1 δευτερο, ε τωρα πρεπει να κατεβασω app της lg στο κινητο να βρω ποια συσκευη εχω και γενικα εχασα 1 λεπτο απο την ζωη μου να τα συνδεσω,εφοσον ομως τα συνδεσα ολα δουλευουν ρολοι απλα ανοιγω wifi στο κινητο τρεχω την εφαρμογη και χωρις καμια προειδοποιηση χειριζομαι την τηλεοραση με το κινητο.
ΥΓ. ευχαριστω λευτερη γιατι με σενα καταλαβα οτι αυτο το οικοσυστημα δεν λεει και κατι τρελο οπως το παρουσιαζουν απλα ολες οι συσκευες συνδεονται μεταξυ τους καλυτερα. Επειδη ομως εγω θελω κινητο Sony και τηλεοραση LG και οχι το αντιθετο γιαυτο και δεν με νοιαζει ουτε το cloud (που οπως ειπα εχω 50 gb και δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε) ουτε τα i ολα που δινει ενα iphone. Το siri να το παραδεχτω σαν καινοτομια τα αλλα ομως ειναι....μιεχχχ
Νικο ο Λευτερης σου απαντησε πολυ σωστα. Δεν εχει θεση ενα τετοιο τηλεφωνο στην νοοτροπια και φιλοσοφια της apple.
Το αρθρο σε περιπτωση που θελεις να το διαβασεις:
http://www.macrumors.com/2013/01/10/phil-schiller-says-apple-wouldnt-sacrifice-quality-for-market-share-in-a-cheaper-iphone/Nαι ok το κατάλαβα και όπως το εξήγησε ο Λευτέρης αλλά την νοοτροπία και φιλοσοφία της όμως μήπως την συντηρούν και τα κάθε λογής fashion/tech victims που έχουν στα χέρια τους κάτι που είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς (ειδικά αυτές) δεν ξέρουν τι κάνει;;;;;.....θέλω να πω ότι ωραία τα περί νοοτροπίας και φιλοσοφίας αλλά τώρα ειδικά που οι καιροί άλλαξαν και σιγά σιγά θα μειωθούν τα victims το να βλέπει και σε πιο φθηνά ή έστω λιγότερο υπερεκτιμημένα (για μένα τέτοιο είναι το iphone και το κάθε iphone που κάνει 800+ ευρώ) προϊόντα δεν θα ήταν μια καλή κίνηση;;;....ρητορικό το ερώτημα γιατί που να ξέρετε και εσείς.
Να σου πω και εγω Παρη αν επιτρεπεις, ειμαι στο σαλονι με το macbooc και διαβαζω to thread, παιρνω το ιπαντ παω καθομαι μεσα στην πολυθρονα και απλα συνεχιζω το διαβασμα, σε ολα τα ταμπς που εχω ανοιχτα στο macbook. Κλεινω το ιπαντ και συνεχισω στο ιφον οτι ειχα αφησει ανοιχτο. Το ιδιο γινεται για οτιδηποτε θελω να κανω, mail, message, office, photos, apps και για πολλα αλλα που θελω να συγχρονισω με τις αλλες συσκευες μου. Τι; Αλλες συσκευες που δεν ειναι apple; Εχω και PC και εχω το skydrive. Για οτι νομιζεις οτι δεν κανει το iphone, υπαρχει μια εφαρμογη για αυτο που να σου το επιτρεπει συνηθως. Εχει και περιορισμους δε λεω σε πολλα που θα ηθελες να κανεις και με τον τροπο που θα ηθελες να τα κανεις ή να βρεις διαφορες σε συγκριση με αλλα λειτουργικα, αλλα στην πραξη η αξιοπιστια του τετοια ειναι που σε κανει να εισαι τοσο πολυ ευχαριστημενος που να μην θες να δεις αλλη συσκευη.
Αυτο νομιζω ειναι και που εχει χτισει η apple και πανω σε αυτο βασιζεται και ξερει οτι μπορει να βγαλει και μικροτερη, φθηνοτερη, ευκαμπτη ισως συσκευη σε αυτη τη φαση και να κερδισει. Και το ipad μινι με αυτη την φιλοσοφια νομιζω βγηκε και καπως ετσι θα περιμενα να βγει και ενα μικροτερο iphone, που να μπορει δηλαδη να κανει οτι και ολα τα iphone, αλλα να ειναι μικροτερο και λιγο φθηνοτερο.
Nαι ok το κατάλαβα και όπως το εξήγησε ο Λευτέρης αλλά την νοοτροπία και φιλοσοφία της όμως μήπως την συντηρούν και τα κάθε λογής fashion/tech victims που έχουν στα χέρια τους κάτι που είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς (ειδικά αυτές) δεν ξέρουν τι κάνει;;;;;.....θέλω να πω ότι ωραία τα περί νοοτροπίας και φιλοσοφίας αλλά τώρα ειδικά που οι καιροί άλλαξαν και σιγά σιγά θα μειωθούν τα victims το να βλέπει και σε πιο φθηνά ή έστω λιγότερο υπερεκτιμημένα (για μένα τέτοιο είναι το iphone και το κάθε iphone που κάνει 800+ ευρώ) προϊόντα δεν θα ήταν μια καλή κίνηση;;;....ρητορικό το ερώτημα γιατί που να ξέρετε και εσείς.
Mεχρι να δουν μειωση στα 75% κερδη, θα ειναι9 ηλιθιοι να αλλαξουν πολιτικη Νικο. Οταν δουν επιπτωσεις στα κερδη τους, τοτε ναι θα πραξουν οπως εκεινοι κρινουν καλα.
Σιγα μην πανε τωρα να ριξουν απο μονοι τους τα κερδη τους. Εχουν χτισει ενα μεγαλο brand name και γι αυτο αγοραζει η κουτση μαρια ενα τηλεφωνο 800 ευρω μονο και μονο για facebook. Αυτο ειναι ομως επιτυχια της εταιρειας. Ειναι επιτυχια του μαρκετινγκ.
Ανοιξτε ενα περιοδικο... δειτε μια διαφημιση σχετικα με μια υπηρεσια smartphone, οποιαδηποτε κι αν ειναι αυτη, θα λεει "θα μας βρειτε και στο app store της apple / market της google", παρολαυτα το σχεδιο του κινητου που θα εχει σαν δειγμα θα ειναι 99 στις 100 περιπτωσεις.... το σχημα ενος iphone...
Η apple και ο Jobbs καταφεραν να κανουν τοσο δυνατο το brand name που πλεον αλλοι κανουν εμμεσα δωρεαν διαφημιση των προιοντων τους.
Οταν αυτα αλλαξουν, τοτε θα αλλαξει και η apple. αλλα να δεις ιphone pου απλα περνει τηλεφωνα και κανει 100 ευρω...?
Ποτε... εκτος και αν ειναι στα προθυρα της χρεωκοπιας η εταιρεια.
Tότε θα είναι αργά οπότε καλύτερα θα ήταν να κάνουν πιο νωρίς την κίνηση αλλά αυτοί ξέρουν καλύτερα και δεν ξέρω γιατί έχετε συνδυάσει την μείωση τιμής και μείωση κερδών γιατί συνήθως το αντίθετο συμβαίνει.
Nικο, εχουν ενα μοντελο επιχειρησης που τους αποφερει τοσα κερδη. Ο λογος που εχουν τα κερδη αυτα ειναι το brand name που εχουν χτισει. Το brand name αυτο το εχτισαν με βαση καποια στανταρ τα οποια "επιασαν" στον κοσμο ή αντε να το πω "επεισαν" τον κοσμο. Στανταρ του στυλ "ειμαστε design-ατοι, ακριβοι, cool, μοαδατοι, οτιδηποτε και θα το πληρωσετε ακριβα αυτο". Το λεω ετσι ασχημα για να μην κατηγορηθω παλι οτι προσκυναω παλι...
Το να ριξουν τα στανταρ αυτα, μπορει να φερει νεους πελατες, θα διωξει ομως παραλληλα και πολλους αλλους διοτι κατευθειαν πεφτει και το brand name.
Ειναι σαν η Ferrari που βγαζει αυτοκινητα πανακριβα, να παει να βγαλει ενα πολυμορφικο που κανει 30,000 και ξαφνικα να βλεπεις παντου πολυμορφικα Ferrari να κυκλοφορουν.
Ε οταν θα σκασει στο φαναρι διπλα αυτος που εχει την 458 Italia με ενα πολυμορφικο Φερραρι που κανει 30,000 και κουβαλαει μπαγκαζιερα πισω και εχει την ιδια ασπιδα με το αλογο στο πλαι, δεν ειναι λογικο να γυρισει και να πει:
"μα καλα τι μλκιες ειναι αυτες?"
Οποτε ο επιδοξος αγοραστης αυτος της επομενης Φερραρι 558 που κανει 300,000 λεει "αμετε γαμηθειτε με τα πολυμορφικα σας", αγοραζει λαμποργκινι και η Φερραρι πρεπει να βρει 10 νεους πελατες για να καλυψει αυτον τον ενα πελατη... αναγαγε το αυτο σε ολο το υπαρχον πελατολογιο σου.
Οταν μια εταιρεια εχει υποτιθεται ενα prestige και αποφασιζει να το καταρριψει απο μονη της ενω εχει κερδη, ε ειναι χαζο. Να μην πηγαινει καλα, ναι, ειναι μια επιλογη. Αλλα η apple οπως και η Φερραρι ειναι εταιρειες που παντα ηθελαν ο επιδοξος πελατης να ξερει οτι ειναι "ακριβο και για λιγους".
Lefteris_X
18-01-2013, 13:59
μην ξεχνάτε τους μετόχους, που έχουν πάάάάάάάάρα πολλές μετοχές, μιας εταιρείας που έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ appeal και κέρδη, της τάξεως του 150-200% σε ΚΑΘΕ (σχεδόν) προϊόν της.
αν αλλάξει αυτό το ποσοστό άρδην, πχ γύρω στο 30-50%, τότε θα αρχίσει η πτώση κεφαλαιακής αξίας = πτώση αρχικά της μετοχής = μαζική φυγή μετόχων = ραγδαία πτώση μετοχής = (δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση).
αλλά τώρα τι συζητάμε ακριβώς;
για το "αν" κάνει κάτι τέτοιο η Apple και αν θα το κάνει τελικά, αυτό το προϊόν "πως" θα είναι ποιοτικά / λειτουργικά και τέλος, συζητάμε για το "πόσο" θα το χρεώσει.......και μετά από όοοοοοοολα αυτά, "ποιες" θα είναι οι επιπτώσεις.
Ε, με 4 εισαγωγικά, προφανώς είμαστε στην σφαίρα της....φαντασίας, ούτε οι καλύτεροι οικονομολόγοι - μαρκετίστες δεν το φτάνουν ΤΟΣΟ πολύ μακριά, καθώς οι παράγοντες είναι πολλοί και απρόβλεπτοι.
Προσωπικά, αδυνατώ να μελλοντολογίσω ΤΟΣΟ πολύ = εννοώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πέσω έξω.
Δημήτρη θες να μου πεις ότι αυτός που έχει iphone ή Ferrari το μόνο που τον νοιάζει είναι αν ο διπλανός του έχει φθηνότερο μοντέλο της εταιρείας;;;;......δεν νομίζω γιατί τότε όσοι αγόρασαν την SLR ή την SLS θα βάραγαν το κεφάλι τους στο τιμόνι κάθε φορά που έσκαγε δίπλα τους το smart.
Όταν έχεις κάτι το έχεις γιατί το γουστάρεις/μπορείς και το έχεις χωρίς να σε νοιάζει τι θα έχει ο διπλανός σου.
Και επειδή είπαμε για πτώση του iphone και πότε θα έρθει και αν θα έρθει ξέχασες να πάρεις για παράδειγμα ακόμα και τον εαυτό σου που ενώ ήθελες τελικά δεν πήρες (και καλά έκανες :P) το 5.....δεν νομίζω να ήσουν ο μόνος στον κόσμο.
Δημήτρη θες να μου πεις ότι αυτός που έχει iphone ή Ferrari το μόνο που τον νοιάζει είναι αν ο διπλανός του έχει φθηνότερο μοντέλο της εταιρείας;;;;......δεν νομίζω γιατί τότε όσοι αγόρασαν την SLR ή την SLS θα βάραγαν το κεφάλι τους στο τιμόνι κάθε φορά που έσκαγε δίπλα τους το smart.
Όταν έχεις κάτι το έχεις γιατί το γουστάρεις/μπορείς και το έχεις χωρίς να σε νοιάζει τι θα έχει ο διπλανός σου.
Και επειδή είπαμε για πτώση του iphone και πότε θα έρθει και αν θα έρθει ξέχασες να πάρεις για παράδειγμα ακόμα και τον εαυτό σου που ενώ ήθελες τελικά δεν πήρες (και καλά έκανες :P) το 5.....δεν νομίζω να ήσουν ο μόνος στον κόσμο.
Οχι δεν ημουν φυσικα ο μονος αλλα βρε συ Νικο, τωρα σκεψου το λιγο.... θεωρεις οτι εσυ βρηκες που ειναι λαθος επιχειρησιακα η εταιρεια που σε αυτην την περιοδο κρισης ειναι η πιο κερδοφορα επιχειρηση στην κατηγορια της με 42 δυς κερδη που αναλογουν στο 75%?
Δεν νομιζεις οτι λογικα... αν κατι κανει η apple σωστα... ειναι αυτο?
Επισης μην κρινεις απο τον εαυτο σου και την δικη σου φιλοσοφια. Πολυς κοσμος οταν πληρωνει κατι πανακριβα και ενα μεγαλο ποσο τον χρηματων του ειναι στην ουσια για το ονομα, και βεβαια θα ενοχληθει αν δει οτι εδωσε ολα αυτα τα λεφτα στο ονομα οταν καποιος αλλος εδωσε πενταροδεκαρες....
Δεν ξερω γιατι αμφισβητεις τοσο την εννοια του prestige , ειναι ομως ενας απο τους σημαντικοτερους παραγοντες που επηρεαζουν την δυναμη του brand name σου.
Το brand name ειναι αυτο που σχηματιζει κατευθειαν εικονες στο μυαλο σου....χωρις καν να δεις κατι... οπως οταν ακους Φερραρι το μυαλο σου κατευθειαν φανταζεται πραγματα οπως: "εξωτικο, γρηγορο, χαμηλο, ομορφο, κοκκινο, διαστημικο, ακριβο, σπανιο, πλουσιος, ψωναρα" και οπως οταν ακους Datsun σου ερχεται στο μυαλο "λαικη, μαναβης, παλιατζης, γυφτος" κλπ.
Και μην μου πεις οτι δεν ειναι ετσι. Φυσικα και το παραδειγμα μου ειναι επιτηδες τοσο ακραιες περιπτωσεις για να γινω κατανοητος οσον αφορα την δυναμη του brand name.
Είμαι της λογικής ότι πληρώνεις παίρνεις (τις περισσότερες φορές) οπότε είναι σίγουρο ότι στη μέχρι τώρα ζωή μου ότι αγόρασα το έχω πληρώσει αρκετά (έτυχε να μπορούσα) είτε αυτό είναι ρούχο είτε μηχανή είτε ηλεκτρική συσκευή οπότε και δεν αμφισβητώ κάτι αλλά πχ επειδή έδωσα όσα έδωσα για την μηχανή μου δεν θα με χαλάσει αν σταματήσει δίπλα μου φθηνότερη μηχανή της ίδιας εταιρείας με την δική μου.
Ενταξει αλλα αυτο δεν εχει αμεση σχεση με αυτο που βασικα συζηταμε και αποτελει οπως ειπαμε προσωπικη φιλοσοφια του καθενος.
Η ουσια ειναι οτι η apple με αυτες τις επιλογες της (που εσυ κρινεις οτι θα μπορουσαν να ειναι καλυτερες εαν γινοταν πιο προσιτη στο κοινο με φθηνοτερα μοντελα) εχει τοσα εξωφρενικα κερδη.
Αντιστοιχα οι εταιρειες που ακολουθουν το μοντελο αυτο που λες οτι πρεπει να ακολουθησει και η apple και ειναι πιο προσιτες στο κοινο, εχουν ενα πολυ μεγαλυτερο μεριδιο της αγορας μεν, αλλα τραγικα λιγοτερα κερδη δε.
Δεν ξερω ποσο πιο πασιφανες γινεται απο αυτο εδω και μονο, οτι τελικα μαλλον η πολιτικη της apple του να μην ειναι τοσο προσιτη, της βγαινει σε καλο. (προς το παρον).
alexxx711
18-01-2013, 14:43
Sony sells New York HQ for highest-priced US bldg in two years (http://www.reuters.com/article/2013/01/18/sony-building-idUSL4N0AN1NL20130118)
1,1 δις $
Να δουμε αν μπορεσει να ορθοπηδησει καθολου η εταιρεια γιατι το μελλον της φανταζει δυσοιωνο. Πραγμα που μπορει να επηρεασει το PS4 και το gaming γενικοτερα
^^ να πω την αληθεια αν ειναι να επηρεασει κατι προτιμω να ειναι το PS4 και να μην χαλασουν τα στουντιο τους και οι επενδυσεις τους σε νεες ιδεες και παιχνιιδια.
Χιλιες φορες να μην υπαρχει playstation απο το να μην υπαρχουν παιχνιδια οπως Heavy Rain, Journey, Uncharted , god of war κλπ κλπ. (και βασικα δεν εννοω αυτα τα συγκεκριμενα αλλα προφανως τα νεα αντιστοιχα δημιουργηματα, τα νεα IPs που μονιμως προωθει και υποστηριζει η Σονυ κλπ)
Να σου πω και εγω Παρη αν επιτρεπεις, ειμαι στο σαλονι με το macbooc και διαβαζω to thread, παιρνω το ιπαντ παω καθομαι μεσα στην πολυθρονα και απλα συνεχιζω το διαβασμα, σε ολα τα ταμπς που εχω ανοιχτα στο macbook. Κλεινω το ιπαντ και συνεχισω στο ιφον οτι ειχα αφησει ανοιχτο. Το ιδιο γινεται για οτιδηποτε θελω να κανω, mail, message, office, photos, apps και για πολλα αλλα που θελω να συγχρονισω με τις αλλες συσκευες μου. Τι; Αλλες συσκευες που δεν ειναι apple; Εχω και PC και εχω το skydrive. Για οτι νομιζεις οτι δεν κανει το iphone, υπαρχει μια εφαρμογη για αυτο που να σου το επιτρεπει συνηθως. Εχει και περιορισμους δε λεω σε πολλα που θα ηθελες να κανεις και με τον τροπο που θα ηθελες να τα κανεις ή να βρεις διαφορες σε συγκριση με αλλα λειτουργικα, αλλα στην πραξη η αξιοπιστια του τετοια ειναι που σε κανει να εισαι τοσο πολυ ευχαριστημενος που να μην θες να δεις αλλη συσκευη.
Αυτο νομιζω ειναι και που εχει χτισει η apple και πανω σε αυτο βασιζεται και ξερει οτι μπορει να βγαλει και μικροτερη, φθηνοτερη, ευκαμπτη ισως συσκευη σε αυτη τη φαση και να κερδισει. Και το ipad μινι με αυτη την φιλοσοφια νομιζω βγηκε και καπως ετσι θα περιμενα να βγει και ενα μικροτερο iphone, που να μπορει δηλαδη να κανει οτι και ολα τα iphone, αλλα να ειναι μικροτερο και λιγο φθηνοτερο.
αυτο ηθελα να ακουσω. Δεν θα σου πω οτι και με τον chrome στο κινητο και στο pc το κανω αυτο γιατι το κανω αλλα ναι φιλε αυτο ειναι,αρα λοιπον αν εχεις μια εταιρια αυτη συνεργαζεται τελεια. Αυτο που κανεις εσυ εγω ή δεν θα μπορουσα να το κανω ή θα το εκανα με παραπανω ρυθμισεις.
DJTaurus
19-01-2013, 12:05
Windows 8: Προσφορά τέλος και αύξηση τιμής έως και 500% από 1η Φεβρουαρίου! Λογικά πάνε να χτυπήσουν σίγουρο κέρδος από αυτούς που τα αγοράζουν "αναγκαστικά", δλδ εταιρίες κτλ.
http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/01/18/update-on-windows-8-pricing.aspx
αυτο ηθελα να ακουσω. Δεν θα σου πω οτι και με τον chrome στο κινητο και στο pc το κανω αυτο γιατι το κανω αλλα ναι φιλε αυτο ειναι,αρα λοιπον αν εχεις μια εταιρια αυτη συνεργαζεται τελεια. Αυτο που κανεις εσυ εγω ή δεν θα μπορουσα να το κανω ή θα το εκανα με παραπανω ρυθμισεις.
Συνεργαζονται ολα τελεια γιατι ειναι της ιδιας εταιριας φυσικα. Το cloud service μεσα απο το browser, σιγα την καινοτομια, ολοι οι browser το κανουν αυτο πλεον. Aπλα το εθεσα σαν παραδειγμα, ως προς την ανεση που προσφερει μεταξυ των συσκευων. Οταν ομως εχεις διαφορετικων εταιριων συσκευες, θα πρεπει να κανεις γενικα συνχρονισμους μονος σου, αρα και περισσοτερος χρονος απο τη ζωη σου.
Το να εχεις μονο iPhone, δεν καταλαβαινεις το ποσο καλα μπορει και συνεργαζεται και με αλλες συσκευες Apple. Ενω αμα εχεις και αλλη συσκευη Apple, δενει τελεια στο ιδιο οικοσυστημα. Δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα, ολα συγχρονιζονται αυτοματα και μπορεις να κανεις σχεδον οτι θες και δεν υπαρχει περιπτωση να παει κατι στραβα ποτε.
Απο την αλλη ομως το να φιλτραρονται ολα τα δεδομενα μου, μα ως προς την εξυπηρετηση μου παντα, με ανυσηχει κιολας γιατι ειναι προσωπικα δεδομενα. Δεν ξερω αλλα θα προτιμουσα να τα κανω ολα manually για λογους ασφαλειας, αλλα βαριεμαι και μου λυνει τα χερια οταν συγχρονιζονται ολα μονα τους. Οποτε το να ειμαι σε μια μονο εταιρια μου δινει και μια παραπανω αισθηση ασφαλειας στον τροπο που χειριζονται τα δεδομενα μου απο το να εχω και PC και να βαζω επιλεον antivirus ή να χρησιμοποιω και εφαρμογες, τροποποιησεις που δεν ειναι παντα εγκεκριμενες.
Lefteris_X
19-01-2013, 13:28
και πάλι όμως όλα αυτά τα επιχειρήματα, τα οποία είναι αληθή, δεν γίνεται να πείσουν κάποιον που έχει 5 διαφορετικές συσκευές.......να τις αλλάξει με Apple, πλην της τηλεόρασης.
αυτά τα επιχειρήματα, είναι για κάποιον που Α) δεν έχει καν 5 συσκευές (πχ. έχει μόνο τηλεόραση, υπολογιστή και ένα τηλ των 50 ευρώ) οπότε σκέπτεται όταν θα αγοράσει κάτι νέο, αυτό να είναι Apple ή Β) για κάποιον που είναι στην στιγμή της ανανέωσης των συσκευών του με νέες, οπότε ενδέχεται αυτές να είναι Apple.
και για το A) όσο και για το Β), απαραίτητη προϋπόθεση, η οικονομική άνεση. Κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον. (για Έλληνες πάντα, για άλλες χώρες δεν ξέρω την καθημερινότητα και στα @@ μου κιόλας, εδώ είμαστε ελληνικό φόρουμ, με Έλληνες χρήστες που ζουν στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Αν κάποιοι ανάμεσά μας, έχουν ακόμα την οικονομική δυνατότητα για Apple προϊόντα, μεγειά τους και χαρά τους, αλλά οι περισσότεροι πλέον ΔΕΝ έχουν).
Συνεπώς παν επιχείρημα του παραπάνω στυλ (ενδεδειγμένα πιάνω κάποιες έννοιες / λέξεις, όπως "βαριέμαι και μου λύνει τα χέρια", "όλοι οι browser το κάνουν πλέον.........απλά το έθεσα σαν παράδειγμα, ως προς την άνεση που προσφέρει μεταξύ συσκευών" ).........ε, όλα αυτά είναι "πολυτέλειες" για πορτοφόλια προ-2009. Για τον σύγχρονο μέσο Έλληνα, η απάντηση είναι "δεν πειράζει, να ξεβαρεθείς και κάντο μόνος σου" ή "δεν πειράζει και να μην το κάνεις, δεν θα πάθεις τίποτα, άλλωστε πως μέχρι τώρα το πάλευες το θέμα; " και "δεν πειράζει ας μην έχεις και ΤΟΣΗ άνεση, μπορείς και να ξε-βολευτείς λιγάκι, δεν θα πάθεις τίποτα".........καθώς με τέτοιο τρόπο σκέψης γλιτώνεις ΠΟΛΛΑ φράγκα, που απαιτούν οι συσκευές Apple. Criter, οι ατάκες φυσικά δεν πάνε προς εσένα, απλά τις παρέθεσα θέλοντας να περιγράψω ότι άλλα σημεία πλέον αφορούν τον Έλληνα, παρά να πληρώνει για "άνεση", "κάλυψη τεχνικής βαρεμάρας". Να μου πεις για το "δεν έχω ιούς" να το δεχτώ. Που και πάλι: "πόσα πρέπει να σκάσω για ένα MacBook Pro για να μην έχω ιούς; Πόσα; Τόσα; καλά άστο, γιατί δεν έχω".
ελπίζω τώρα να "μπήκαμε" στο νόημα.
Όσο η Ελλάδα θα πηγαίνει προς τα πίσω οικονομικά και αντίστοιχα η πλειοψηφία των πολιτών της, τόσο πιο λίγες τεχνολογικές ανάγκες θα αναγνωρίζουμε ότι έχουμε.....γιατί πολύ απλά δεν θα τις έχουμε. Άλλες ανάγκες θα έχουν αντικαταστήσει τις τεχνολογικές. Τα έχω ζήσει στην Ελλάδα των late 70s - early 80s. Όσο δεν πάει. Μπορεί να ήμουν μικρός αλλά θυμάμαι πολύ καθαρά ποια παιδάκια, και ποιων οικογενειών είχαν τεχνολογία γύρω τους. Οι υπόλοιποι είχαν...τόμπολα.
οπότε συνιστώ προσγείωση (όχι προς εσένα criter ή τον Valkyre, εν γένει το λέω και βάζω τους πάντες - κι εμένα - μέσα), όσο αφορά τα επιχειρήματα, καθώς πλέον ακούγονται ως υπερ-πολυτέλειες για τον μέσο συμπολίτη μας.
άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι εδώ και πόσα χρόνια μιλώ θετικά για την Apple, συνεπώς δεν μπορεί κανείς να μου προσάψει ότι τώρα έγινα έτσι απότομα hater.
Απλά, εμείς ως Έλληνες, είμαστε σε αρνητική τροχιά. Και σε τέτοιους καιρούς.....το οικοσύστημα που προσφέρει ανέσεις κλπκλπ......ε, είναι ΤΙΓΚΑ υπερ-πολυτέλεια.
ήτοι, όχι για τους συντριπτικά περισσότερους. (δυστυχώς, να συμπληρώσω)
Συμφωνω σε αυτα που λες Λευτερη και ετσι ειναι, απλα τα εγραψα αυτα για να συμμετεχω στην συζητηση περι οικοσυστηματος apple και στο τι προσφερει επειδη χρησιμοποιω συσκευες apple, ανεξαρτητως του ποσο μπορει να κοστιζει. Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν, ουτε να σας πω οτι εχω apple, κουβεντα κανουμε. Ουτε και εγω πειθομαι με τετοιες τιμες στην Ελλαδα σε σχεση και με την κατασταση.
Αυτο ομως που περιγραφεις, ειναι μια μιζερια με συγχωρεις, οχι απο πλευρας σου εσυ την αναγνωριζεις, αλλα γενικα δυστηχως στην Ελλαδα, οπου οποιος εχει κατι καλο, δεν μπορει να το πει για να μην τυχον και τον κραξουν οι αλλοι. Του στυλ: Kαλα ρε συ εδω δεν εχουμε να φαμε και συ πηρες 900 ευρω κινητο; Ή μπορει να ειναι κανεις με ενα καλο αμαξι, ενα καλο μηχανακι και να τον βλεπουν στο φαναρι και να λενε: Να το λαμογιο που εχει λεφτα, κατι τετοιοι τα φαγανε και πολλα αλλα, που μας εχουν διχασει δυστηχως. Αυτο ειναι λαθος, ο καθενας μπορει να βγαζει λεφτα και μαγκια του να παιρνει και ακριβα πραγματα, γιατι να πρεπει να στοχοποιειται; Δεν θελω να το συζητησω, γιατι ξεφευγει απο το θεμα, ειμαι και εγω παντως της αποψης του οτι πληρωνεις παιρνεις.
Windows 8: Προσφορά τέλος και αύξηση τιμής έως και 500% από 1η Φεβρουαρίου! Λογικά πάνε να χτυπήσουν σίγουρο κέρδος από αυτούς που τα αγοράζουν "αναγκαστικά", δλδ εταιρίες κτλ.
http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/01/18/update-on-windows-8-pricing.aspx
Αν και δεν τα χρησιμοποιω πολυ, προλαβα και τα πηρα digital download 30 ευρω για ενα PC.
εγω βλέπω ότι υπάρχουν πράγματα που δεν ειναι apple είναι φθηνότερα κ το ίδιο καλα κ το όλο οικοσύστημα μου φαίνεται εντελώς άκυρο ώστε να δώσω την διάφορα για να πάρω Apple. όσο για τα λεφτά προτιμώ να κάνω καβατζα να πάρω το ps4 παρά να πάρω 700 ευρώ κινητό σε 5 μήνες θα βγει το επόμενο του
http://www.xperiablog.net/2013/01/21/xperia-z-camera-samples-against-the-iphone-5-oppo-find-5/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
δεν ειναι τυχαια το κινητο της CES
Leon_DiZ
21-01-2013, 22:30
http://www.xperiablog.net/2013/01/21/xperia-z-camera-samples-against-the-iphone-5-oppo-find-5/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Να ρωτήσω κατι; Ποια αλλα κινητά έδειξαν στην CES και ειναι αυτο η κορυφή;
DJTaurus
22-01-2013, 10:07
Ειρήνη Ημίν
http://www.marco.org/2013/01/21/anti-apple-anger
An Explosion in Innovation
Peter Diamandis identifies eight technologies ripe for major change
http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323968304578245534163575510.html
περα απο ενα color casting που βλεπω οτι εχει το iphone, και σε μερικες περιπτωσεις και μεγαλυτερο saturation, γενικα μπερδευτηκα λιγο, βλεπω για παραδειγμα φωτογραφια με το ιδιο, η σχεδον ιδιο f/stop οπου το oppo 5 ειναι ποιο σκοτεινο με μεγαλυτερο ISO, ενω υπαρχει νυχτερινη ληψη οπου με το ιδιο f/stop και παρομοια εκθεση το oppo 5 βγαζει ιδια σχεδον φωτεινοτητα με το xperia Z , παροτι χρησιμοποιει μολις ISO100 εναντι ISO800 που χρησιμοποιει to sony.
καλα το πως τραβηχτηκαν οι φωτογραφιες ειναι ενα θεμα,αν χρησιμοποιει το ιδιο προγραμμα με τα xperia του 2011-2012 τοτε το xperia z τραβηξε με auto mode,manual με πολλες εστιασεις,manual με touch focus...ολα αυτα παιζουν ρολο να ξερεις (τσεκαρισμενο με απλο κινητο 5mpx)
Οχι δεν παιζει κανενα ρολο, ειτε τραβηξεις την φωτογραφια manual ειτε αυτοματα, θα χρησιμοποιησει καποιες ρυθμισεις, αυτες ειναι ταχυτητα κλειστρου, ανοιγμα διαφραγματος , ευαισθησια CCD.
To κουφο ειναι οτι το oppo 5 σε σκοτεινη σκηνη με παρομοια εκθεση , και ταχυτητα ειναι περιπου στην ιδια φωτεινοτητα με το Ζ, ενω χρησιμοποιει ISO100 εναντι ISO800 που λεει το Ζ.
το αποτελεσμα αλλαζει αναλογα με αυτα που ειπα εκει πονταρω εγω,βεβαια δεν τα ξερω κ τοσο καλα αυτα
Η Polytron Technologies εδρεύει στην Ταϊβάν και δημοσίευσε τα σχέδιά της να φέρει στην κυκλοφορία το πρώτο διάφανο smartphone. Μάλιστα, δεν έμεινε σε αυτό το επίπεδο και προχώρησε και την παρουσίαση ενός concept μοντέλου που φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει τελικά στο κλείσιμο του τρέχοντος έτους. Μένει βέβαια να δούμε το πόσο λειτουργικό και -εν τέλει- όμορφο θα είναι ένα τέτοιο smartphone.
http://www.enternity.gr/files/Image/News/Gadgets/Polytron_Technologies_Transparent_Smartphone_News_ Image_01.jpg
enternity.gr
zapee995
26-01-2013, 20:22
Κατάφεραν να φτιαξουν διαφανο επεξεργαστη και gpu και κόλλησαν στην sd;; lol :p
δεν καταλαβαινω πραγματικα το νοημα μιας διαφανης συσκευης... τι υποτιθεται οτι προσφερει?
Leon_DiZ
26-01-2013, 21:37
Ισως βρουν μια εφαρμογη που να αξιζει. δεν νομιζω να ειναι κανεις τοσο βλακας που να παρει κινητο σε αυτη τη μορφη οπως το δειχνουν τωρα.
Μερικα απο αυτα τα concepts μου φαινονται πολυ πιο εξυπνα και πρακτικα (το πληκτρολογιο στο γραφειο πχ) απ' οτι να το βαλουν σε φορητες συσκευες.
upfoc4lrbIo
δεν καταλαβαινω πραγματικα το νοημα μιας διαφανης συσκευης... τι υποτιθεται οτι προσφερει?
hi-tech μουρη....
mixanobious
29-01-2013, 23:50
προσφερει στο οτι δεν το εχει καποιος αλλος, αρα μπορει να πουλησει εφε και η εταιρια και ο κατοχος.
alexxx711
31-01-2013, 22:25
Η Fujitsu αποκάλυψε ένα νέο πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων που όπως ισχυρίζεται είναι 30 φορές γρηγορότερο από το TCP (http://www.techgear.gr/fujitsu-data-transfer-protocol-30-times-faster-than-tcp-62824/)
Αι να δουμε
Ετσι πως προχωραν τα πραγματα σε 2-3 χρονια δεν θα εχει μεινει τιποτα "unclouded"
mixanobious
01-02-2013, 20:56
για να δουμε, γιατι το tcp εχει παλιωσει και πλεον υπαρχει μεγαλη ζητηση για μετακινηση δεδομενων
Leon_DiZ
11-02-2013, 10:45
RED Dragon Indeed: First 6K 2000 ISO Images from New Sensor Unveiled (http://nofilmschool.com/2013/02/red-dragon-first-6k-2000-iso-images-sensor-cost-price/comment-page-1/#comment-317690)
6K
http://nofilmschool.com/wp-content/uploads/2013/02/RED-Dragon-6K-86FPS-6000-x-3000-2-616x308.jpg
Now to put all of this into perspective for a moment., here is a 1080p outline on the 6K image:
http://nofilmschool.com/wp-content/uploads/2013/02/RED-Dragon-6K-1080p-Outline-616x307.jpg
Lefteris_X
11-02-2013, 12:31
όπως έχει οριστεί εδώ και χρόνια από τους Ιάπωνες επιστήμονες, η "τελευταία" στάση είναι η ανάλυση 8Κ με 22.2 κανάλια ήχου. Έλευση στις κινηματογραφικές αίθουσες περί το 2020-22 και στον οικιακό χώρο, αρχικά μέσω TV Broadcast (τότε στην Ελλάδα θα έχουμε γυρίσει στο ασπρόμαυρο SECAM) και μετά μέσω ταινιών, γύρω στο 2025. Τα νούμερα βέβαια, είναι κατά προσέγγιση (οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για έλευση στο 2018), όταν είχα γράψει για την είδηση στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 2007 ή 2008 (ήτοι, δεν είναι κάτι το "νέο" ή μη-αναμενόμενο το 8Κ).
μα κ το 16κ είναι σίγουρο ότι κάποτε θα βγει
λογικα δεν θα εχει νοημα το 16Κ.
Κοιτα πως ειναι τα 1080p στο 6k
http://nofilmschool.com/wp-content/uploads/2013/02/RED-Dragon-6K-1080p-Outline-616x307.jpg
Σκεψου ποσο μικροτερο θα ειναι ακομα το 1080p πλαισιο στα 8Κ και φαντασου οτι αυτο το πλαισιο ειναι η 1080p TV σου.
Φαντασου τωρα τι tv ή μαλλον τι τοιχο χρειαζεσαι για να ευχαριστηθεις το 8Κ.
Θέλω να δω σε ποιό σπίτι θα μπορεί να βάλει κάποιος 22.2 ηχοσύστημα... εδώ με το 7.1 πολλοί ζορίζονται στην διαρρύθμιση του χώρου.
Εκτός αν βγει καμιά επαναστατική τεχνολογία με ασύρματα αυτοκόλλητα ηχεία που τα κολλάς στους τοίχους ξέρω γω...
Lefteris_X
11-02-2013, 22:30
βασικά το 22.2 προορίζεται για τον κινηματογράφο....anyway, το θέμα είναι ότι το πρότυπο έχει θεσπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια από τους Ιάπωνες (εννοώ θεσπισμένο = αποδεκτό από όλη τη βιομηχανία, ώς θεσπισμένο στάνταρντ), όπως αντίστοιχα το 1080i υπήρχε στις TV από τα μέσα των 80ς και το 1080p από τα μέσα των 90s. (άσχετα το πότε διαδόθηκαν στην καταναλωτική αγορά).
Προσωπικά, θεωρώ ότι τα 8K θα φέρουν ιδιαίτερη ποιότητα, καθώς προσφέρουν λόγω των 33 MPixel που έχουν, μεταξύ άλλων και την δυνατότητα τέλειου 3D άνευ γυαλιών, χωρίς κανένα μειονέκτημα και το κυριότερο: μεγάλη γωνία θέασης = 3D άνευ γυαλιών για όλη την οικογένεια ή τουλάχιστον για 4-6 άτομα επί της TV. 8Κ= δεν είναι απλά "περισσότερα" Pixel αλλά και τα πολλά προβλήματα τεχνικών περιορισμών (σημερινά 3D) λύνονται λόγω του πλήθους των MP και πολλά άλλα (μην ξεφύγουμε όμως από το τόπικ).
Επίσης, τον ήχο τον έχω γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Με απλό ήχο είμαι 500 χρόνια τώρα, λόγω οικονομικών (δεν ενδιαφερόμουν ποτέ για ένα medium class 5.1 ή 7.1) και κυρίως λόγω περιορισμού χώρου. Με το stereo ήχο μέσω τηλεόρασης μια χαρά είμαι, συνήθισα τόσες δεκαετίες. Αν και ξαναλέω: το physical 22.2 πάει για κινηματογράφο, ενώ το pseudo-22.2 (όπως είναι το σημερινό "Dolby Surround" μέσω 2 ηχείων) πάει για τον οικιακό.
Και τα DD/DTS 5.1 από το cinema ξεκίνησαν αρχικά (αρχές δεκαετίας του 90), αλλά αργότερα πέρασαν και στο σπίτι. Το θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πλασάρουν το 22.2 και στα home cinema.
Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος να μην μπλέκουμε με τόσα πολλά καλώδια (24 ηχεία; LOL), γιατί κακά τα ψέματα το πραγματικό surround προσφέρει άλλη εμπειρία σε σχέση με το stereo. Once you try it, you never go back!
Leon_DiZ
12-02-2013, 01:16
Θέλω να δω σε ποιό σπίτι θα μπορεί να βάλει κάποιος 22.2 ηχοσύστημα... εδώ με το 7.1 πολλοί ζορίζονται στην διαρρύθμιση του χώρου.
Εκτός αν βγει καμιά επαναστατική τεχνολογία με ασύρματα αυτοκόλλητα ηχεία που τα κολλάς στους τοίχους ξέρω γω...
Στο σπιτι που εχει ενα ωραιοτατο υπογειο που το εχεις διαμορφωσει ειδικα για τετοιου ειδους χρηση. :ice: Και μαλλον μονο εκει. Δυστυχως γενικα το home cinema θελει χωρο οπως λες και το 22.2 ειναι σχεδον αδυνατο να εφαρμοστει σε ενα μεσο σπιτι. Μακαρι να ειχαμε ολοι χωρο να βαζαμε και στο ταβανι και στα πλαινα κτλ
βασικά το 22.2 προορίζεται για τον κινηματογράφο....anyway, το θέμα είναι ότι το πρότυπο έχει θεσπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια από τους Ιάπωνες (εννοώ θεσπισμένο = αποδεκτό από όλη τη βιομηχανία, ώς θεσπισμένο στάνταρντ), όπως αντίστοιχα το 1080i υπήρχε στις TV από τα μέσα των 80ς και το 1080p από τα μέσα των 90s. (άσχετα το πότε διαδόθηκαν στην καταναλωτική αγορά).
Αν και ξαναλέω: το physical 22.2 πάει για κινηματογράφο, ενώ το pseudo-22.2 (όπως είναι το σημερινό "Dolby Surround" μέσω 2 ηχείων) πάει για τον οικιακό.
Αν δεν κανω λαθος εχει ηδη ξεπεραστει κατα πολυ το 22.2 στον κινηματογραφο με το Dolby Atmos (μεχρι 64 ηχεια). Εκτος αν εχουν καποια βασικη διαφορα που δεν πιανω.
Lefteris_X
12-02-2013, 10:53
απλά οι Ιάπωνες, όταν "φαντάζονται" κάτι (όπως η εικόνα), την "δένουν" και με ένα τεχνικό ηχητικό πλαίσιο. Απ΄όσο θυμάμαι, το 22.2 θα προσέφερε αυτό που ήδη προσφέρει το Atmos, απλά το 2ο το έκανε πιο γρήγορα (δεν ξέρω όμως για το κόστος του 22.2 αν είναι λιγότερο, ίδιο ή περισσότερο του Atmos).
Πάνε αρκετά χρόνια (δεκαετίες σχεδόν) που θεσπίστηκε το πρώιμο στάνταρντ του 8Κ, κάτι σε alpha μορφή και γύρω στα 8 χρόνια για την final μορφή. Οπότε, με την τότε τεχνολογική εξέλιξη, οι Ιάπωνες επινόησαν ένα σύνολο εικόνας και ήχου για το μέλλον με πολλές δυνατότητες (πχ. ήταν γνωστό από τότε ότι το θέμα 3D δεν πρόκειται να έχει μεγάλο εμπορικό νόημα πριν το 8Κ, καθώς όλες οι ενδιάμεσες αναλύσεις δεν έχουν το πλήθος Pixel για να προσφέρουν θέαση 100% άρτια χωρίς γυαλιά + μεγάλες γωνίες θέασης. Οι μεγάλες γωνίες θέασης, αποτελούν το "Άγιο Δισκοπότηρο" που είναι κοινώς συμφωνηθέν -άτυπα- μεταξύ των εταρειών. Έχει δηλαδή "συμφωνηθεί άτυπα" ότι τηλεόραση = συσκευή για άνω του 1 ατόμου + πρέπει να προσφέρει απαράλλαχτη εμπειρία και σε οικογένεια των 6 ατόμων = κάτω από μια συγκεκριμένη γωνία θέασης, η συσκευή ΔΕΝ λέγεται καθαρόαιμη TV αλλά μόνιτορ/υβρίδιο tv-μονιτορ/οθόνη κλπκλπ. Έτσι γνωρίζουμε, πως η τελική στάση είναι η ανάλυση 8Κ, όπου αρχικά αυτή είχε θεωρηθεί ότι θα γίνει η μια και μοναδική μετάβαση μετά το 1080p, αλλά το "χρήμα" άλλα ήθελε. Και ένα τελευταίο: ΔΕΝ έχουν νόημα οι μεγάλες ίντσες για να απολαύσεις το 8Κ. Ναι μεν, αν έχεις 80 ιντσών TV δεν θα δεις το παραμικρό pixel-ιασμα λόγω των 33MPixel, αλλά και TV των 40 ιντσών να έχει ή ακόμα και των 32" η ποιότητα που θα λάβεις θα είναι αξεπέραστη + μεγάλες γωνίες θέασης + τέλειο pure 3D. Και αυτό είναι το όλο νόημα: το πλήρες πακέτο δυνατοτήτων - ανεξαρτήτως ιντσών = τεράστια γκάμα πελατών) .
DJTaurus
20-02-2013, 16:05
Χωρίς να ζητά άδεια η Google στέλνει προσωπικά δεδομένα των αγοραστών Android εφαρμογών στους developers!
http://www.latimes.com/business/technology/la-fi-tn-google-under-fire-for-sending-users-information-to-developers-20130213,0,7558815.story
http://phandroid.com/2013/02/14/developer-information-security/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Leon_DiZ
20-02-2013, 23:55
Χωρίς να ζητά άδεια η Google στέλνει προσωπικά δεδομένα των αγοραστών Android εφαρμογών στους developers!
http://www.latimes.com/business/technology/la-fi-tn-google-under-fire-for-sending-users-information-to-developers-20130213,0,7558815.story
http://phandroid.com/2013/02/14/developer-information-security/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Ενδιαφερον αλλα τι δουλεια εχει αυτο στα "νεα"?
http://dc472.4shared.com/img/BNqKbMOh/s3/if_you_know_what_i_mean_mr_bea.jpg
Leon_DiZ
22-02-2013, 02:22
v1uyQZNg2vE
DJTaurus
25-02-2013, 12:53
Tο Firefox OS φέρνει πίσω τον έλεγχο στους παρόχους με τα έσοδα του marketplace να πηγαίνουν σε αυτούς. Η χθεσινή παρουσίαση!
https://www.youtube.com/watch?v=k_o3xohbQ0Y&list=UUXjaBAnjwK1wKjbJdHXul4g& index=1
http://blog.mozilla.org/press/2013/02/firefox-os-expansion/
http://img194.imageshack.us/img194/8294/phoneosscreenshots.jpg
DJTaurus
27-02-2013, 14:47
Η Samsung εμπνέεται από την φύση :silly:
http://www.techgear.gr/samsung-wallet-android-64908/
Leon_DiZ
27-02-2013, 16:38
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dU1xS07N-FA
που κολαει ο Chris Bosch δεν θα καταλαβω ποτε ομως!!
Nikoladim
27-02-2013, 16:56
Λολ και εγώ το ίδιο σκέφτηκα. Στο Nba δεν υποτίθεται ότι πρέπει να πας πρώτα στο κολλέγιο? ή όχι?
^^ Nαι ετσι "ηταν" παλια, τωρα καποια παλικαρια (βλεπε Kobe Bryant, Lebron James) δεν πηγαν ποτε....
αλλα το θεμα ειναι οτι οκ ρε παιδι μου πες οτι ο Chris Bosch γραφε κωδικα στο κολεγιο... ε χεσε με... τον εβαλαν να μιλησει γι αυτο το θεμα διπλα σε τυπους οπως ο Bill gates και ο Zukemberg κλπ? Ε... δεν κολαει... ειναι ΑΚΥΡΟΣ εντελως διπλα στο παρεακι αυτο!!! :D
Leon_DiZ
27-02-2013, 17:22
^^ Nαι ετσι "ηταν" παλια, τωρα καποια παλικαρια (βλεπε Kobe Bryant, Lebron James) δεν πηγαν ποτε....
αλλα το θεμα ειναι οτι οκ ρε παιδι μου πες οτι ο Chris Bosch γραφε κωδικα στο κολεγιο... ε χεσε με... τον εβαλαν να μιλησει γι αυτο το θεμα διπλα σε τυπους οπως ο Bill gates και ο Zukemberg κλπ? Ε... δεν κολαει... ειναι ΑΚΥΡΟΣ εντελως διπλα στο παρεακι αυτο!!! :D
Ελα ρε παιδια, τον βαλανε γιατι εχει καποιο κυρος και για να δειξουν οτι και ατομα εκτος του χωρου εχουν ασχοληθει (εστω και λιγο). Πιο πολυ μπορει να ξερουν αυτον τα πιτσιρικια παρα τον Gates ή Zuckerberg.
^^ Eξακολουθω να το θεωρω εντελως ακυρο.
ειναι σαν να κανεις μια διαφημιση για το μπασκετ η οποια ειναι γεματη μπασκετμπωλιστες και ξαφνικα να αρχισει να μιλαει για το μπασκετ ο Bill Gates, επειδη επαιζε μπασκετ στο κολλεγιο...
Και δεν νομιζω να περιμενει κανεις να ακουσει τα λογια του Chris Bosch για να εμπνευστει και να ξεκινησει να ασχολειται με κωδικα. Αλλα μπορει απλα εγω να το σκεφτομαι περιεργα δεν αντιλεγω.
MajereMP44
07-03-2013, 13:43
Αντε ερχεται η ωρα που θα παιζουμε videogames και θα καταληξουμε στο ψυχιατρειο ομαδικως...
http://www.lifo.gr/mag/columns/5496
Nikoladim
07-03-2013, 14:39
Στην Valve δεν δουλεύει? Παίζει να είναι αυτά τα γυαλιά που βγάλανε και στο Kickstarter?
MajereMP44
07-03-2013, 14:45
Μπα εδω μιλαμε για κατι σε σταδιο που πρεπει να παρει εγκρισεις απο πολλους τομεις/υπηρεσιες για να βγει στο εμποριο.Μιλαμε για εικονικη πραγματικοτητα που απλα οτι θελει ο φακος επαφης μπορει να μας δειξει.Πληρως αληθινο σε σημειο να μην ξεχωριζεις αν οντως ειναι ψευτικο.Το να περπαταει διπλα σου ενας εξωγηινος ή η Μεγκαν Φοξ δεν ειναι κ λιγο πραμα.Τον εξωγηινο θα πεις οκ οντως ειναι εδω.Την αλλη ομως?λολ
FotisGRC
07-03-2013, 14:54
"Επειδή κανείς δεν ξέρει ακό΅α τον αντίκτυπο στον ψυχισ΅ό του ανθρώπου τόσο ρεαλιστικών παρουσιών, ιδίως σε ανθρώπους επιρρεπείς στη σχιζοφρένεια."
Πραγματικά.. Φαντάσου αν λένε οτι τώρα τα παιχνίδια επηρεάζουν τους ανθρώπους, τι θα γίνει με αυτή την τεχνολογία..
Εγω παλι δεν μπορω να καταλβω ποια θα ειναι η πρακτικη εφαρμογη κατι τετοιου στην πραγματικοτητα.
Βιντεοπαιχνιδι δεν νομιζω οτι βολευει να δημιουργηθει εκτος και αν ειναι κατι σε στυλ eye toy για χαβαλε παιχνιδοκατασταση. Κανονικο ομως βιντεοπαιχνιδι τυπου Uncharted ξερω γω δεν ειναι πρακτικα δυνατον να δημιουργηθει. Οχι τοσο απο τεχνικης πλευρας, οσο απο πρακτικης οπως ειπα. Δηλαδη τι, θα βλεπω τον καναπε μου και παραλληλα εναν Drake πανω σε ενα τραινο να ταξιδευει σε μια ζουγκλα? Ανεφικτο... βλεπω τον καναπε μου στο βαθος, αυτοματως επανεχρομαι.
Τι αλλο? Μονο εντυπωσιασμο μπορει να προκαλεσει ή τεσπα να εχεις μια virtual παρουσια η οποια ας πουμε θα εχει την μορφη wikipedia να σου λεει πληροφοριες κλπ.
Κοινως, εντυπωσιακο τεχνολογικα ισως, αλλα ανουσιο επι του πρακτεου.
MajereMP44
07-03-2013, 15:14
Εγω παλι πιστευω οτι αν γουσταρουν εχεις εφαρμογη.Η τραβηγμενη απο τα μαλλια -μεχρι τελικης πτωσεως- εκδοχη ειναι η εναλλακτικη πραγματικοτητα.Ολοκληρος κοσμος.Μεσα εκει μπορεις να εχεις απο περιπετεις με τον Drake μεχρι τα παντα ολα και ταυτοχρονα πραγματικα προσωπα/πραγματα/καταστασεις.Ο περιορισμος της οθονης/ειδικων γυαλιων κλπ δεν υφισταται με αυτην την τεχνολογια οποτε δεν θα φαινεσαι και σαν βλαμμενος, κανεις δεν θα καταλαβαινει σε ποια πραγματικοτητα εισαι, εκτος και αν ειμαστε ολοι.Οι συνεπειες στον εγκεφαλο δεν ξερει κανεις ποιες ειναι ομως.
^^ Kαι πως θα "μετακινησαι" μεσα στον εικονικο αυτο κοσμο? Την ενναλλακτικη πραγματικοτητα?
MajereMP44
07-03-2013, 15:54
Εξαρταται ποσο προχωρημενη ειναι η τεχνολογια, wireless δυνατοτητες, απο που θα εχεις ηχο κ.ο.κ.Δεν θα κατσω να σκεφτω τωρα ολες τις λεπτομερειες γιατι σιγουρα εχουν λυση με καποιο τροπο ειτε προφανη ειτε λιγοτερο προφανη.Απλα μην σκεφτεσαι συμβατικα.Μιλαμε για κατι εντελως διαφορετικο οποτε αλλαζει μορφη ο κοσμος αν φτασει να εξαπλωθει η τεχνολογια αυτη, σε επιπεδο ας πουμε interweb αναλογικα με το σημερα.
DJTaurus
10-03-2013, 16:41
Google’s Android powered by remarkable new “flexibly adaptive logic”
http://www.roughlydrafted.com/2013/03/09/googles-android-powered-by-remarkable-new-flexibly-adaptive-logic/
Oσο και αν τρολαρεις
Την google προμοταρεις :-P
DJTaurus
11-03-2013, 18:08
Oσο και αν τρολαρεις
Την google προμοταρεις :-P
Δεν έχουν ανάγκη από promotion σε λίγο θα βρίσκονται παντού :P
http://img11.imageshack.us/img11/5539/d7a81cf84cf545f68217815.gif
Πιο Σοκολάτα γάλακτος δεν γίνεται
Το iOS είναι ευάλωτο σε επιθέσεις με κακόβουλα mobileconfig αρχεία (http://www.adslgr.com/forum/threads/711074-%CE%A4%CE%BF-iOS-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%C F%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%C E%B1-mobileconfig-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1)
DJTaurus
15-03-2013, 14:20
2gb προβατίσια μνήμη?... τι θέλει να πει ο marketinistas :P
http://global.samsungtomorrow.com/?p=22973