PDA

View Full Version : Hdmi kalodio



friqules
26-09-2008, 17:45
Μπορει καποιος να μου πει γιατι δεν εχω ηχο απο την τηλεοραση μου οταν συνδεω το ps3 με καλωδιο HDMI?:badpc:




:1appl::wave:

personGR
26-09-2008, 17:47
Re paidia exw syndesh HDMi kalodio me tin othoni mou kai den exw hxo? Giati symbainh ayto?:badpc:

Προφανώς γιατί έχεις δώσει εντολή στην κονσόλα να δίνει τον ήχο σε κάποια άλλη σύνδεση...
Πήγαινε στα Settings και τσέκαρε το...

j0e
26-09-2008, 17:48
Re paidia exw syndesh HDMi kalodio me tin othoni mou kai den exw hxo? Giati symbainh ayto?:badpc:

exeis sundesh to to kompiuter me thn tileorasi i to ps3?

friqules
26-09-2008, 17:56
Την οθονη την ειχα για λιγο διαστημα στο pc αλλα οχι με HDMI. Οσον αφορα της εντολες τις εχω κανει.Καθος την ειχα συνδεδεμενη με HDMI εβγαλα εβγαλα απο την οθονη εξοδο ηχου στο στερεοφωνικο και παλι δεν δινει ηχο. Αυτα μου τα κανει μονο με το συγκεκριμενο καλωδιο. Τωρα την εχω συνδεση με τα 6 βθσματα (Μπλε,πρασινο κλπ)που εχει η οθονη.

WolfRathmA
27-09-2008, 07:42
Προφανώς γιατί έχεις δώσει εντολή στην κονσόλα να δίνει τον ήχο σε κάποια άλλη σύνδεση...
Πήγαινε στα Settings και τσέκαρε το...


Την οθονη την ειχα για λιγο διαστημα στο pc αλλα οχι με HDMI. Οσον αφορα της εντολες τις εχω κανει.Καθος την ειχα συνδεδεμενη με HDMI εβγαλα εβγαλα απο την οθονη εξοδο ηχου στο στερεοφωνικο και παλι δεν δινει ηχο. Αυτα μου τα κανει μονο με το συγκεκριμενο καλωδιο. Τωρα την εχω συνδεση με τα 6 βθσματα (Μπλε,πρασινο κλπ)που εχει η οθονη.


Οπως σου λέει και ο φίλος παραπάνω, οταν διαλεγεις την πηγή εικόνας που θες να βγάζει το ps3 πρέπει να διαλέξεις και την πηγή ήχου. Μπορεί ναι μεν να βάζεις το καλώδιο HDMI και να το εχεις επιλεγμένο να σου δίνει εικόνα απο εκει αλλά μπορεί την έξοδο ήχου να την βάλεις να ακούγεται απο πχ την οπτική ίνα. Θα ελέγξεις απο τα setting το παραπάνω ενδεχόμενο αλλιώς στη δεύτερη περίπτωση θα δοκιμάσεις αλλο καλώδιο HDMI. Στη τρίτη περίπτωση και χειρότερη θα εχει πρόβλημα η οθόνη με το HDMI η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Αλλα το σίγουρο ειναι οτι κάνεις λάθος στις ρυθμίσεις. ;)

friqules
27-09-2008, 15:46
Χιλια ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις σας. Οσον αφορα τα settings τα εχω δοκιμαση ολα. Το πιο πιθανο ειναι να μην δουλευει το καλωδιο σωστα.

byron13
01-10-2008, 00:54
paidia sorry pou allazw to topic alla den mporw na ftiaksw thread...pira to ps3 prin 5 meres,to dokimasa stin TV tou theiou mou kai epaize me HDMI kanonika...ustera otan to piga sto spiti mou to evala me scart se mia palia CRT tileorasi phillips kai simera pou agorasa tin samsung l340a457c1d kai sundesa to ps3 mou elege hdmi no signal.....ekana hard reset me to turn on/off button kai pali tpt...mporei kapoios na me voithisei???thanx...!

WolfRathmA
01-10-2008, 03:29
paidia sorry pou allazw to topic alla den mporw na ftiaksw thread...pira to ps3 prin 5 meres,to dokimasa stin TV tou theiou mou kai epaize me HDMI kanonika...ustera otan to piga sto spiti mou to evala me scart se mia palia CRT tileorasi phillips kai simera pou agorasa tin samsung l340a457c1d kai sundesa to ps3 mou elege hdmi no signal.....ekana hard reset me to turn on/off button kai pali tpt...mporei kapoios na me voithisei???thanx...!

Δε ξερω αλλα μπορει να κανω και λαθος για το παρακατω. Οταν κανεις reset επανερχεται στις αρχικες ρυθμισεις το Play. Οποτε πρεπει να βαλεις το scart. Συνδεσε και το HDMI και πηγαινε στις ρυθμισεις και βαλε την εξωδο της εικονας σε HDMI και επειτα αλλαξε καναλι απο το scart στο HDMI και δες αν βλεπεις εικονα.

Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

byron13
01-10-2008, 03:44
dustixws file mou den leitourgei oute etsi...pragmatika den kserw ti ftaiei!exw dokimasei polla pragmata na kanw...apo tis 17:00 auto kanw kai psaxnw!konteuei 5(to prwi) :P!

WolfRathmA
01-10-2008, 03:48
Δε σου παιζει ουτε με το Scart; Παντος ξαναδοκιμασε το Play αν παιζει σε αλλη τηλεοραση μεσο HDMI και επειτα βλεπεις τι φταιει απο τα δυο.

byron13
01-10-2008, 03:50
ma auti einai i plaka...paizei scart alla oxi HDMI!kai hard reset elpizw na kanw swsta(dld to kleinw to ps3 wste na deixnei kokkino to labaki kai meta otan einai na to anoikso pataw to koubi gia kana 10ari deuterolepta exontas to kalwdio HDMI mono alla kai pali no signal...

WolfRathmA
01-10-2008, 03:51
ma auti einai i plaka...paizei scart alla oxi HDMI!kai hard reset elpizw na kanw swsta(dld to kleinw to ps3 wste na deixnei kokkino to labaki kai meta otan einai na to anoikso pataw to koubi gia kana 10ari deuterolepta exontas to kalwdio HDMI mono alla kai pali no signal...

Σωστα το κανεις. Μηπως η τηλεοραση σου εχει και αλλες υποδοχες για HDMI; Εχεις δοκιμασει;

byron13
01-10-2008, 03:53
kai tis treis...:)

WolfRathmA
01-10-2008, 04:01
kai tis treis...:)


Τοτε ισως να εχει καποιο προβλημα η tv σου. (αφου το εχεις δοκιμασει το play σε αλλη tv και παιζει κανονικα!)

byron13
01-10-2008, 04:03
mamakia....den exw kai kati allo na sundesw me HDMI...tha koitaksw na vrw apo allous kanena DVD player me hdmi h blue ray klp...thnx pantws gia tin voitheia!!!kalinuxta...einai arga gia psaksimo...!!! ;)

cobradrama
01-10-2008, 09:40
an mou epitrepete,mipws paizei rolo to kalwdio?diladi ti ekdosis einai,giati apo oso xerw to ps3 exei exodo hdmi ekdosis 1.3a,opws kai oi perissoteres tileoraseis shmera exoun toulaxiston mia eisodo hdmi ekdosis 1.3a.etsi an to kalwdio sou den einai tetoias ekdosis isws na yparxei provlhma,opws epeisis an den syndethei stin katallilh eisodo tis tv.egw exw syndesei to kalwdio prin anoixw to ps3, kai otan to anoixa to anagnwrise.kalwdio,hdmi ps3 kai eisodo hdmi tis tv einai ekdosis 1.3a.an kanw lathos sygnomh file mou.

TopGunZ
01-10-2008, 17:21
Δεν πρέπει απλά να αλλάξει κανάλι πρέπει να αλλάξει και το αντίστοιχο σέτινγκ στο ps3 στα options.

Συνδέεις scart & hdmi
Hard reset
Ενώ δουλεύεις στο σκαρτ αλλάζεις τις ρυθμίσεις σε hdmi
Βάζεις το κανάλι στο hdmi και ξεφορτώνεσαι το σκαρτ

Αν τα έκανες αυτά και δεν δουλεύει, δοκίμασε άλλο καλώδιο. Εμένα από το καλώδιο και μόνο μου έκανε λόξυγγες η εικόνα σε καινούρια φουλ τηλεόραση..

NitromanseR
02-01-2011, 21:33
Παιδιά δε μπορώ να κάνω νέο thread για αυτό postάρω εδώ. Έχω το PS3 το παλιό 80GB και μια TV Sony Full HD.. Έχω πάρει HDMI της Sony και όταν το ρυθμίζω από τα settings το HDMI τότε μου μαυρίζει η οθόνη και επιστρέφει στη παλιά λειτουργία. Ουσιαστικά δε βλέπει το HDMI. Τι μπορώ να κάνω?

fastnickride
25-01-2011, 23:49
το εξείς δικό μου πρόβλημα ειναι οτι έχω συνδέσει το ps3 με οπτική ίνα στο pc, πάω στις ρυθμίσεις του ps3 στο sound settings και απο εκεί επιλέγω τα 5+1 που μου βγάζει(αυτό σημαίνει επίσης οτι τα αναγνωρίζει) αλλά δεν βγάζει ήχο στα ηχεία του pc! στις ρυθμίσεις του pc ποιά ρύθμιση κάνω? τις έχω κάνει σχεδόμ όλες αλλα τπτ! καμιά βοήθεια...:thanks:

muku
26-01-2011, 00:15
το εξείς δικό μου πρόβλημα ειναι οτι έχω συνδέσει το ps3 με οπτική ίνα στο pc, πάω στις ρυθμίσεις του ps3 στο sound settings και απο εκεί επιλέγω τα 5+1 που μου βγάζει(αυτό σημαίνει επίσης οτι τα αναγνωρίζει) αλλά δεν βγάζει ήχο στα ηχεία του pc! στις ρυθμίσεις του pc ποιά ρύθμιση κάνω? τις έχω κάνει σχεδόμ όλες αλλα τπτ! καμιά βοήθεια...:thanks:

Η κάρτα ήχου σου έχει optical in και optical out? Αν έχει μόνο μια υποδοχή τότε μάλλον είναι optical out, για να βγάζει ήχο όχι για να δέχεται. Αν έχει 2 υποδοχές τότε προφανώς κάτι φταίει με τις ρυθμίσεις.

fastnickride
26-01-2011, 00:39
optical in-out πως το βλέπεις ρε φίλε? ξέρω έχει μια υποδοχή για οπτική ινα! με ένα home cinema που το ειχα συνδέσει μια υποδοχή είχε και λειτουργούσε κανονικά! επίσης αν δεν το αναγνώριζε νομίζω δεν θα μου εμφάνιζε την δυνατότητα να επιλέξω 5+1 στις ρυθμίσεις του ps3, λέω εγώ δεν ειμαι και σίγουρος! μπορείς να μου πείς πως θα το κοιτάξω? αν πρέπει απο πίσω στο κουτί πρέπει να το τραβήξω διαφορετικά αν ειναι απο ρυθμίσεις που πάω???

fastnickride
26-01-2011, 00:41
optical in-out πως το βλέπεις ρε φίλε? ξέρω έχει μια υποδοχή για οπτική ινα! με ένα home cinema που το ειχα συνδέσει μια υποδοχή είχε και λειτουργούσε κανονικά! επίσης αν δεν το αναγνώριζε νομίζω δεν θα μου εμφάνιζε την δυνατότητα να επιλέξω 5+1 στις ρυθμίσεις του ps3, λέω εγώ δεν ειμαι και σίγουρος! μπορείς να μου πείς πως θα το κοιτάξω? αν πρέπει απο πίσω στο κουτί πρέπει να το τραβήξω διαφορετικά αν ειναι απο ρυθμίσεις που πάω???
πάντως μια υποδοχή έχει σίγουρα

jk_blue_tiger
26-01-2011, 00:55
Αν εχει μια υποδοχη ειναι out οποτε ειναι μονο για να βγαλει ηχο (σε ηχεια ή ενισχυτη).
Αν δεν εχεις δευτερη (in) δεν νομιζω να μπορεις να συνδεσεις ps3 & h/y.

fastnickride
26-01-2011, 15:49
ok με την οπτική ίνα...να ρωτήσω με το καλώδιο rca που έχει στο κουτί του ps3!έχω πάρει το κόκκινο και άσπρο και με ένα ανταπτοράκι που βγάζει σε καρφί το σύνδεσα στο aux in του pc! στις ρυθμίσεις του ps3 sound settings βάζω την ρύθμιση audio input/scart/av multi και όχι hdmi και ακούγεται μόνο απο τα 2 πίσω ηχεία!!! επίσης το αφήνω έτσι και μετα πάω και στην επιλογή audio multi output που έχει και ακούγεται και απο τα 2 πισω ηχεία και απο την τηλεόραση! το μόνο πρόβλημα ειναι οτι στα πίσω ηχεία ακούγεται λίγο καθυστερημένα ίσα που το καταλαβαίνεις! εκεί υπάρχει καμία λύση η υπάρχει κανένας τρόπος να ακούσω απο τα ηχεία του pc! πιο πολύ με απασχολεί τα 5+1 αλλά αν δεν υπήρχε αυτη η καθυστέρηση θα ήταν καλά και έτσι...

smarnel
26-01-2011, 16:06
ok με την οπτική ίνα...να ρωτήσω με το καλώδιο rca που έχει στο κουτί του ps3!έχω πάρει το κόκκινο και άσπρο και με ένα ανταπτοράκι που βγάζει σε καρφί το σύνδεσα στο aux in του pc! στις ρυθμίσεις του ps3 sound settings βάζω την ρύθμιση audio input/scart/av multi και όχι hdmi και ακούγεται μόνο απο τα 2 πίσω ηχεία!!! επίσης το αφήνω έτσι και μετα πάω και στην επιλογή audio multi output που έχει και ακούγεται και απο τα 2 πισω ηχεία και απο την τηλεόραση! το μόνο πρόβλημα ειναι οτι στα πίσω ηχεία ακούγεται λίγο καθυστερημένα ίσα που το καταλαβαίνεις! εκεί υπάρχει καμία λύση η υπάρχει κανένας τρόπος να ακούσω απο τα ηχεία του pc! πιο πολύ με απασχολεί τα 5+1 αλλά αν δεν υπήρχε αυτη η καθυστέρηση θα ήταν καλά και έτσι...

έχεις κοιτάξει καθόλου τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου στο pc..?
από το πρόγραμμα που ελέγχει τις λειτουργίες της πρέπει να βρεις το aux in και να το ρυθμίσεις να βγάζει 5.1 κανάλια...
εκτός αν δεν είναι στις δυνατότητες της κάρτας...
έχεις κανένα link απ'το motherboard..?

Uruz 7
26-01-2011, 16:15
Δε νομίζω να μπορεί με 2 RCA καλώδια να βγάζει 5.1 (οχι δε νομίζω βασικά δεν γίνετε). Μάλλον αναλόγως την κάρτα ήχου που έχεις να πρέπει να επιλέξεις κάπου κάποιο virtual soround για να σου μετατρέπει το στερεοφωνικό σήμα σε ψευτό-πολυκάναλο-ήχο. Ή να να επιλέξει να του βγάζει τουλ ήχο μόνο από τα μπρος ηχεία

fastnickride
26-01-2011, 16:35
http://www.ldlc.com/fiche/PB00030457.html
αυτη την motherboard εχω

smarnel
26-01-2011, 22:53
http://www.ldlc.com/fiche/PB00030457.html
αυτη την motherboard εχω

απ'ότι διάβασα λίγο στο manual δεν βλέπω η κάρτα σου να κάνει αποκωδικοποίηση Dolby Digital 5.1 ή DTS από δικάναλο σήμα...
που σημαίνει ότι βλέπει 2 κανάλια απ'το PS3 και 2 βγάζει στα ηχεία...
η πιο σίγουρη λύση είναι να συνδέσεις το PS3 σε ενισχυτή 5.1 με οπτική ίνα ή HDMI...

καλή συνέχεια..! :a055:

fastnickride
26-01-2011, 23:16
ευχαριστω φιλε που το κοιταξες...φανταζομαι εννοεις κατι σαν home cinema! υπαρχει ενισχυτης που να μπορω να το συνδεσω με τα ηχεια του pc? creative 5+1 εχω, βεβαια εχει τον δικο του ενισχυτη αλλα κατι σαν extra!δυσκολο ε? και παλι thanks

Maximvs
26-01-2011, 23:18
Παιδιά δε μπορώ να κάνω νέο thread για αυτό postάρω εδώ. Έχω το PS3 το παλιό 80GB και μια TV Sony Full HD.. Έχω πάρει HDMI της Sony και όταν το ρυθμίζω από τα settings το HDMI τότε μου μαυρίζει η οθόνη και επιστρέφει στη παλιά λειτουργία. Ουσιαστικά δε βλέπει το HDMI. Τι μπορώ να κάνω?

αλλαξε καλωδιο και αν κανει το ιδιο τοτε πρεπει να δεις με μια αλλη συσκευη με HDMI αν παιζει η τηλεοραση σου.Δοκιμασες σε αλλη εισοδο HDMI ή εχει μονο μια η τηλεοραση?

Maximvs
26-01-2011, 23:23
ευχαριστω φιλε που το κοιταξες...φανταζομαι εννοεις κατι σαν home cinema! υπαρχει ενισχυτης που να μπορω να το συνδεσω με τα ηχεια του pc? creative 5+1 εχω, βεβαια εχει τον δικο του ενισχυτη αλλα κατι σαν extra!δυσκολο ε? και παλι thanks

καλυτερα να μη μπεις σε τετοια διαδικασια να συνδεσεις τα ηχεια της Creative σε ενισχυτη.Καλυτερα κοιτα ενα φτηνο combo συστηματακι για να εισαι μια χαρα αν δεν θες να δωσεις λεφτα για ενισχυτη και ηχεια ξεχωριστα.Να κοιταξεις να εχει hdmi και optical εισοδους για να σε καλυψει τελειως με το ps3 και ασε τα Creative στο Pc.

karaflito13
08-02-2011, 18:12
geia sas paidia!milaw edw giati den mporw na anoixw neo thema!phra proxhes to ps3 (prin eixa xbox360)kai mou fainete oti kanei spasimata sta paixnidia!san na paizei kare kare!sto xbox den eixa parathrhsei tipota kai epaiza kai full hd!lete na ftaiei to kalwdio hdmi?ena hama einai apo to media markt!

Starlord
08-02-2011, 21:31
Μήπως πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή στη ρύθμιση της οθόνης;

karaflito13
08-02-2011, 22:21
opws?den xerw den nomizw ta exw kanei ola exw thn samsung xl 2370!

themispap
12-02-2011, 16:07
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ,ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ HDMI ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΧΟ Ι ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΡΕ ΓΜΤ.ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΛΩΔΙΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ,ΕΑΝ ΝΒΑΛΕΙΣ ΤΟ HDMI ΤΟ PS3 ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕ ΤΑΣ ΤΡΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ.ΚΑΝΟΙ ΛΑΘΟΣ???ΒΟΗΘΗΣΤΕΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΗΔΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΝΔΕΣς ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ Π.Χ?????

Researcher
13-02-2011, 22:53
Είδες μήπως στις ρυθμίσεις του playstation έχεις ακόμη επιλεγμένο τον ήχο να βγαίνει απο αλλού;