View Full Version : Exclusive Intergalactic: The Heretic Prophet
panos74gr
13-12-2024, 07:47
Νέο naughty dog IP!!!
https://blog.playstation.com/2024/12/12/announcing-intergalactic-the-heretic-prophet-a-new-franchise-from-naughty-dog/
https://youtu.be/VLGy63pt9vA?si=v_GLdMh5iUTj9RXi
Sci fi
80ιλα
Naughty Dog
Ωραια συνταγη!!!
ΥΓ:Θα προτιμουσα να μου δειχνατε και λιγο gameplay Κυρια Naughty Dog :P
We’re back! You have been dying to know what’s next for us, and I’m thrilled to finally be able to answer: Naughty Dog’s next game is Intergalactic: The Heretic Prophet, currently in development for the PlayStation 5 console. We’ve been working on this brand-new adventure since 2020! This game is shaping up to be our wildest, most creative story yet.
Intergalactic stars our newest protagonist, Jordan A. Mun, a dangerous bounty hunter who ends up stranded on Sempiria β a distant planet whose communication with the outside universe went dark hundreds of years ago. In fact, anyone who’s flown to it hoping to unravel its mysterious past was never heard from again. Jordan will have to use all her skills and wits if she hopes to be the first person in over 600 years to leave its orbit.
Beyond that, we’re keeping everything about the story under wraps β at least for now. What we can tell you is that this game lives up to the Naughty Dog tradition of creating an emotional, character-driven epic journey. Our narrative goals are rivaled only by our gameplay ambitions. This will be the deepest gameplay in Naughty Dog’s history, taking our learnings from our previous franchises and pushing them beyond anything we’ve ever done before.
Jordan is played by the talented Tati Gabrielle, who leads a stellar cast (pun intended!). Eagle-eyed players might spot some of the other cast members in the trailer. We’ll reveal more of our ensemble down the line.
Our incredible voyage into the cosmos also needs an equally incredible soundtrack. As tremendous fans of their work, I’m excited to announce our collaboration with Trent Reznor and Atticus Ross who’ll be scoring Intergalactic! The guys are cooking, and the trailer is just a small tease of their work for the game.
We know you’re eager for more β and trust us, we’re very eager to share more with you. For now, though, it’s time to put our heads back down and keep cranking away on Jordan’s adventure.
On behalf of the entire team at Naughty Dog, thank you to all our fans! Your support allows us to work on our dream games, bringing these wonderful new worlds and characters to life. We can’t wait to show you more!
Bασικα και απο τα Leaks που ακουγαμε ξεραμε οτι επροκειτο για ενα πολυ ανοιχτο για τα δεδομενα της Naughty Dog παιχνιδι. Προσωπικα ανυπομονω να το δω στην πραξη!
panos74gr
13-12-2024, 12:01
οντως πολύ ωραίος συνδυασμός sci-fi, 80s κλπ...
τρελά mass effect vibes στην αρχή, και cyberpunk 2077 αλλά με τα 80s στοιχεία απέκτησε δική του ταυτότητα
>the deepest gameplay in Naughty Dog’s history
θελω να δω και αυτο τι θα σημαίνει... γιατί ήδη με το TLOU2 το είχαν φτάσει σε πολύ καλό σημείο.
"The story is quite ambitious," centering on a fictitious religion and "what happens when you put your faith in different institutions," The story is set in an alternative universe where space travel has significantly advanced by 1986.
But he said it was a return to Naughty Dog's roots in the action-adventure genre that helped build the studio's reputation with franchises like Crash Bandicoot. It takes inspiration, he said, from classic anime like the 1988 movie "Akira" and the 1990s series "Cowboy Bebop
More than 250 Naughty Dog employees have worked on Intergalactic over the past four years, in addition to outside artists in Druckmann's network.
Developing new intellectual property can be nerve-racking because of the financial investment; Naughty Dog has had a series of layoffs over the past two years and underwent a restructuring that Druckmann said would ensure the company could operate as "an I.P. powerhouse."
"It is about striking a balance of business and art," he said. "It is not just jumping on any opportunity to increase our bottom line."
Druckmann said he was keenly aware that some gamers have eagerly awaited news about Intergalactic.
"It's really hard to work on these things in secret and silence for so many years," he said, "and then to see our fans go on social media and say, 'Enough with the remasters and remakes! Where are your new games and new I.P.s?'"
He added, "We are finally starting to lift the curtain on this thing. Πιστευω δεν θα αργησει πολυ να κυκλοφορησει. Ειχαν πει παλαιοτερα οτι ανακοινωσεις θα ερχονται πλεον πιο κοντα στην κυκλοφορια ωστε να μην εχουμε crunch και μλκιες. Βεβαια 1 χρονο+ στανταρ θα κανει.
Κλασσικα ο "καλος" απο τον εγκεφαλο δεν μπορει να φυγει σε μερικους ανθρωπους για να μην πω κατι χειροτερο γι αυτο που εχουν αναμεσα απο τα αυτια τους.
Το φοβερο και τρομερο προβλημα λοιπον του Intergalactic για καποιους ειναι το product placement. Μιλαμε για τετοιο βαθμο ζοχα που ειναι εντυπωσιακο απο μονο του.
Τι να κανουμε παλικαρια το ΑΑΑ θελει φραγκα. Πολλα φραγκα. Τραβατε παιξτε με κανα αλλο joystick. Ελεος πια. Εχουμε γεμισει ρεμπελους παντου. Ολοι Τσε γινατε.
gonzalez
13-12-2024, 14:57
Οταν ειδα τον τιτλο του thread δεν πατησα καν το link γιατι μου φανηκε οτι θα ειναι κανα ακυρο indy η κατι τετοιο τεσπα, δεν το ειχα δει ακομα στο youtube!
Επιτελους, αυτο που κραταω ειναι το "in development for ps5" κι ελπιζω να ισχυει οντως! Εγω παντως πριν το 26 δεν το κοβω να βγαινει.
Οταν ειδα τον τιτλο του thread δεν πατησα καν το link γιατι μου φανηκε οτι θα ειναι κανα ακυρο indy η κατι τετοιο τεσπα, δεν το ειχα δει ακομα στο youtube!
Επιτελους, αυτο που κραταω ειναι το "in development for ps5" κι ελπιζω να ισχυει οντως! Εγω παντως πριν το 26 δεν το κοβω να βγαινει.
Γιατι το λες αυτο? Ειναι δεδομενο οτι ειναι για PS5. Ετρεχε σε PS5 in game cinematic κανονικα.
gonzalez
13-12-2024, 15:08
Γιατι το λες αυτο? Ειναι δεδομενο οτι ειναι για PS5. Ετρεχε σε PS5 in game cinematic κανονικα.
Ναι το πιστευω, λιγο υπερβαλλω γιατι εγω δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι θα κυκλοφορησει συντομα. Δλδ θα περιμενα αν ηταν ετσι λιγο gameplay να δειχνανε.
Δεν ξερω ποτε θα ερθει αλλα 0% να μην ειναι για το PS5. :)
gonzalez
13-12-2024, 15:12
Κλασσικα ο "καλος" απο τον εγκεφαλο δεν μπορει να φυγει σε μερικους ανθρωπους για να μην πω κατι χειροτερο γι αυτο που εχουν αναμεσα απο τα αυτια τους.
Το φοβερο και τρομερο προβλημα λοιπον του Intergalactic για καποιους ειναι το product placement. Μιλαμε για τετοιο βαθμο ζοχα που ειναι εντυπωσιακο απο μονο του.
Τι να κανουμε παλικαρια το ΑΑΑ θελει φραγκα. Πολλα φραγκα. Τραβατε παιξτε με κανα αλλο joystick. Ελεος πια. Εχουμε γεμισει ρεμπελους παντου. Ολοι Τσε γινατε.
Για ποιο product placement εγιναν παραπονα? Για το Sony που δειχνει σε καποια φαση?
A ok, κ το Porsche υποθετω? Καλα τωρα οκ... Αυτο μας πειραξε.
Δεν εχει με τι να ασχοληθει ο αλλος και γραφει την 1η παπαρια που του ερχεται στο κεφαλι.
Για ποιο product placement εγιναν παραπονα? Για το Sony που δειχνει σε καποια φαση?
A ok, κ το Porsche υποθετω? Καλα τωρα οκ... Αυτο μας πειραξε.
Δεν εχει με τι να ασχοληθει ο αλλος και γραφει την 1η παπαρια που του ερχεται στο κεφαλι.
Ναι για το Porsche! Ολοκληρο νταβαντουρι. Ο αλλος λεει δεν αγοραζω/παιζω(και καλα) το παιχνιδι εξαιτιας αυτου! Ο επαναστατης! :P
Σε αλλα, πιο σημαντικα νεα, το prospect του συγκεκριμενου παιχνιδιου ειναι κατι που ονειρευομαι καιρο... Χτυπαει ολες τις σωστες νοτες στα γουστα μου. Το μονο που χρειαζομαι ειναι να δω και 1 βιντεο gameplay για να δω αν οντως θα υλοποιηθει. Πχ το σκαφος το οδηγουμε καθολου? Και δεν εννοω μονο σε scripted σκηνες, εννοω γενικα.
Δεν ξερω εαν θελω να ειναι full open world, αλλα σιγουρα θα το ηθελα αρκετα ανοιχτο. Θα με ενδιεφερε πολυ να δω ενα τετοιου τυπου παιχνιδι απο την Naughty Dog.
1 πραγμα λιγο με προβληματιζει και αυτο ειναι το ποσο focused θα ειναι το παιχνιδι στο melee. Σιγουρα εχεις και οπλα, απλα η ολη φαση μοιαζει να φαινεται melee first, weapons secondary. Kαι απλα σκεφτομαι οτι απο Naughty Dog, μαλλον θελω το αντιστροφο. Θα δουμε ομως.
Το θέμα μου με το πρώτο trailer ειναι το εξής..
Ο οπτικός τομέας δεν μου φαίνεται άλμα σε σύγκριση με το τελευταίο τους παιχνιδι (part 2). Υποτίθεται οτι το trailer ειναι in engine και ps5 only, οπότε θα περίμενα κάτι που κυριολετικά ξεφευγει και θέτει νέα στανταρτς. Δεν ξερω τι συμβαινει με αυτήν την γενια πράγματικα. Aν δεν μπορεί και η ND, ποιός;
Το γεγονός οτι πήγαν σε sci-fi με ενθουσιάζει, αλλά η προσέγγιση τους φαινεται να είναι λιγότερο ρεαλιστική/ώριμη από ότι θα περίμενα από ND. Θα ήθελα Sci - fi, εννοείται να μπει το στοιχείο της φαντασίας, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Ποζεριά, μοιάζει ενα ακόμα hack and slash με υπερβολικό animation. Αν δεν υπήρχε το thread για να μπώ να δώ οτι ειναι naughty dog, θα μου εμοιαζε με ενα παιχνιδι που δεν θα παιξω ποτέ.
Για την ώρα ειμαι αρκετά επιφυλακτικός. Ξέρω ομως οτι υπάρχει ταλέντο και περιμένω να δώ.
mihalis13
13-12-2024, 15:54
Porsche και παπούτσια adidas.. απλά γελάω που τους ενοχλεί αυτό..
Βέβαια ήδη άρχισαν να λένε περί woke και βλακείεςβ¦
δεν τα μπορώ αυτά.. Ήδη κράζουν την πρωταγωνίστρια..
Το θέμα μου με το πρώτο trailer ειναι το εξής..
Ο οπτικός τομέας δεν μου φαίνεται άλμα σε σύγκριση με το τελευταίο τους παιχνιδι (part 2). Υποτίθεται οτι το trailer ειναι in engine και ps5 only, οπότε θα περίμενα κάτι που κυριολετικά ξεφευγει και θέτει νέα στανταρτς. Δεν ξερω τι συμβαινει με αυτήν την γενια πράγματικα. Aν δεν μπορεί και η ND, ποιός;
Το γεγονός οτι πήγαν σε sci-fi με ενθουσιάζει, αλλά η προσέγγιση τους φαινεται να είναι λιγότερο ρεαλιστική/ώριμη από ότι θα περίμενα από ND. Θα ήθελα Sci - fi, εννοείται να μπει το στοιχείο της φαντασίας, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Ποζεριά, μοιάζει ενα ακόμα hack and slash με υπερβολικό animation. Αν δεν υπήρχε το thread για να μπώ να δώ οτι ειναι naughty dog, θα μου εμοιαζε με ενα παιχνιδι που δεν θα παιξω ποτέ.
Για την ώρα ειμαι αρκετά επιφυλακτικός. Ξέρω ομως οτι υπάρχει ταλέντο και περιμένω να δώ.
Βαγγελη δε θελω να ακουγομαι σαν χαλασμενος δισκος αλλα ισως αυτο εδω να ειναι πραγματι η αποδειξη... Υπηρχε overhype. Απλα. Στη θεωρια πολλοι (ναι ακομα και developers) λενε πολλα. Δεν ειναι οτι "δεν μπορει η Naughty Dog" , δεν μπορει κανενας. Γιατι δεν υπαρχει το ζουμι γι αυτο που εχεις φανταστει. Βεβαια για εμενα εχουμε φτασει αλλα οκ μιλαμε για εσενα.
Δευτερον, τα παιχνιδια εχουν γινει πλεον τοσο ομορφα (πολλα απο αυτα) που τα στανταρτς οπως ειχα πει πολλες φορες στο παρελθον δεν εχουν και πολλα περιθωρια για να κανουν αυτο το οποιο αλμα εχεις φανταστει. Εχουμε πλησιασει παρα πολυ τον φωτορεαλισμο σε σημειο που χρειαζονται τεραστιοι ποροι συστηματος για να δωσουν την διαφορα στις απλες λεπτομεριες.
Το βιντεο που ειδες για να κατανοησεις το τι εχουν καταφερει πρεπει να το ξεψυρισεις. Εκει εχουμε φτασει πλεον. Για πχ κοιτα την οθονη που παιζει το anime, κοιτα πως οτι δειχνει το anime αντανακλαται στις μεταλικες επιφανειες γυρω απο την οθονη... ειναι μια τοση δα λεπτομερια που ο εγκεφαλος σου ακριβως επειδη βλεπει κατι το φωτορεαλιστικο, το θεωρει δεδομενο και απλα δεν το "εκτιμαει" με τον ιδιο τροπο που βλεπαμε εξωφθαλμες διαφορες παλαιοτερα. Ολο το τρεηλερ παντου ειναι αρτιο. Τα υλικα, οι επιφανειες, οι φωτισμοι, οι αντανακλασεις, η γεωμετρια... δεν ειναι ευκολα πραγματα αυτα. Η μικρολεπτομερια δεν ειναι ευκολα αντιληπτη και εκτιμητεα. Μπορει να τα εχουμε πει 100 φορες, ξαναναρωτιεμαι ομως τι ειναι αυτο που περιμενεις να δεις, παντως με το χερι στην καρδια σου λεω οτι δεν θα το δεις. Και μη μου πεις για το UE5 demo γιατι αυτη η Unreal Engine εχει αποδειχθει ενα φιασκο πραγματικα ετσι οπως ειναι και δεν την κραζουμε μονο εμεις αλλα και αυτοι με τα uber PCs. Kαι επισης... μην το προσπερνατε ετσι απλα ρε παιδια... πλεον, στη γενια που ειμαστε, ΟΛΑ τα παιχνιδια πρεπει να τρεχουν 60 fps... το αντιλαμβανεστε τι σημαινει αυτο σε θεμα πορους συστηματος? Ιδιως CPU? Δεν γινεται αυτα τα πραγματα να μην υπολογιζονται.
Τριτον, ακομα δεν εχουμε δει gameplay. Ειδαμε ενα πολυ κλειστο περιβαλλον. Προφανως και τα in game γραφικα δεν θα ειναι αυτης της ποιοτητας που βλεπουμε εδω μιας και ειναι cinematic. Αλλα πιστευω οτι θα μεινουμε με το στομα ανοικτο, απλα ισως οχι οπως το φανταζεσαι εσυ. Εμενα προσωπικα οπτικα αυτο που ειδα με ικανοποιησε και με το παραπανω αλλα παντα εχω αστερισκους αν δεν εχω δει κανονικο gameplay.
Ρε συ είμαστε εδώ απο μικρά παιδια. Δεν ειναι θεμα overhype γιατί δεν μπορουμε να hypαριστουμε εμεις σε τέτοιο βαθμό πλεον. Εγώ θα σου πω οτι ημουν πολύ προσγειωμένος πριν απο αυτήν την γενια. Περισσότερο απο όλες τις προηγούμενες. Αλλα ουτε αυτά τα standarts δεν εχουν πιασει. Ασε που δεν υπήρχε κάποιο hype. Ηταν αντικειμενικα η πιο γήινη οσον αφορα το hype γενιά. Μεχρι και να παιξεις τα tech demos σε αφηναν. Ηταν πρωτη φορα playable τοσο σε παρουσίαση όσο και και στην πράξη. Δεν σου έδειξαν κάτι που δεν μπορείς να χειριστείς για να ξεφύγουν στον θεό, όπως έκαναν στο παρελθόν.
Αν δεν μπορουν να προσεγγίσουν ούτε σε in engine επιπεδο τα playable (ξαναλέω) tech demos, τοτε τι να πω. Εγω δεν πιστεύω οτι τους ειναι δυσκολο να το καταφέρουν (δηλαδή είναι τόσο δύσκολο στο ps5 να ξεπεράσεις σημαντικά το part2 του ps4 σε in engine επίπεδο;; νομίζω μονο του αυτό σου δίνει την απάντηση Δημήτρη), απλα η λογική ''όλα σε όλους'' εχει υποβαθμίσει το console gaming ανεπανόρθωτα (οπως φαινεται). Βσκ η sony ειναι αυτή που βγήκε και παραδέχτηκε οτι δεν θα δίνουμε πλεον βάση στον οπτικό τομέα αλλα στις ιστορίες (λες και πριν δεν εδιναν και στα 2). Ειναι κατι που το ειχαμε προβλέψει και έγινε. Οταν ειδα το interview γέλαγα να σου ειμαι ειλικρινής. Δεν πεφτω απο τα συννεφα δηλαδη. Τα λέγαμε εδώ πριν ξεκινήσει η γενιά οτι θα υπάρξει θέμα με την προσέγγιση της sony, κάτι που δεχνει οτι το hype ηταν ισως και μηδενικό (για μένα έστω).
Οσο για το αν μπορούμε να φτάσουμε παραπάνω απο αυτό που βλέπουμε σημερα (diminishing returns). Για μένα βρισκομαστε περίπου στην μεση της μεση της διαδρομής στο polygon gaming. Σε 20 - 30 χρονια απο τώρα μπορεί. Αν και αμφιβάλλω οτι δεν θα έχουμε κι αλλα περιθώρια απο τότε και πέρα (μονο οταν φτασουμε στο αποκλειστικό gaming με streaming απο υπερυπολογιστές, ισως παρακαμφθουν αυτα τα χρονια εξελιξης που ερχονται μεσω των home consoles).
Η unreal engine παρολο που δεν ήταν (ούτε είναι) έτοιμη, σου εδειξε πως μπορει να ειναι ενα next gen παιχνιδι. Δεν εχει σημασια αν ειναι φιασκο μηχανή (το αν ειναι ή οχι, ειναι ουσιαστικά εκτός θέματος). Και στην unity και στην cobot μπορεις να κανεις θαυματα αν ασχοληθεις πραγματικα. Αυτοι ασχολήθηκαν να σου δειξουν πως ξεζουμιζεται το ps5 με την χρήση μιας crappy (αυτο προσθετει στο επιχειρημά μου παρά αφαιρεί) version της unreal engine 5. Ειναι εντελως μα εντελως ασχετο το αν ειναι φιασκο η μηχανη ή οχι. Το θέμα δεν ειναι τοσο οι μηχανές (ειναι σε ενα βαθμό) αλλα το πως ασχολεισαι με αυτές. Θα φτιαξεις σε κινητό παιχνιδι ή στο ps5 με οτι δυνατότητες μπορεί να σου προσφέρει;
Το GAMEPLAY demo της εντελως ανετοιμης Unreal Engine 5 του 2020, θα επρεπε να φαινεται αστείο μπροστα στο in engine trailer (ΟΧΙ gameplay) του παιχνιδιου της ND που θα βγει 5-6 χρονια μετά. Αλλα φαίνεται χειρότερο το τελευταίο (Intergalactic). Και ισως εφάμιλλο ή χειροτερο απο τα in engine trailers του part 2 , του Uncharted 4 κ.α.
Mε το τελευταίο συμφωνώ. Δεν έχουμε δει ακόμα κάτι ουσιαστικό. Ειναι πολυ πιθανό οτι θα γινει η ανατροπή και θα δουμε κάτι εντυπωσιακό. Εγω σχολιάζω τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Πρεπει Βαγγελη να συνειδητοποιησεις πιστευω 2 πραγματα:
1) Το να εξισωνεις το τρεηλερ αυτο που ειδες λιγο-πολυ με τα cinematics του TLOU Part 2 σε ποιοτητα και να θεωρεις δεδομενο οτι δεν κανει τιποτα σημαντικο σε σχεση με αυτο, ειναι κατι που μπορει μεν να ειναι δικη σου πραγματικοτητα και να το πιστευεις, δεν ειναι ομως αληθεια. Ενα απλο παραδειγμα φερνω, δεν ξερω τι κοστος σε πορους πιστευεις οτι χρειαζεται το raytracing οποιας μορφης ειναι αυτο, αλλα φανταζομαι γνωριζεις βαση της γενιας που διανυουμε. Και αν δεν κανω τραγικο λαθος, το Intergalactic ειναι τιγκα στο Ray Tracing. Το Intergalactic ειναι σημαντικα πιο advanced σε θεμα γραφικων. Γεωμετρια, φωτισμοι, αντανακλασεις, χαρακτηρες, clothing physics σε ολα εγω βλεπω σημαντικοτατες διαφορες. Η καμερα στο τρεηλερ πλησιαζει παρα μα παρα πολυ κοντα σε καποια αντικειμενα και κυριως τοιχους και τα βλεπεις ολα κρυσταλινα και καθαρα. Παρε το rifle scope στο TLOU2 και κανε ζουμ σε ενα τοιχο... ε δεν θα δεις τετοια λεπτομερια. Το οτι ο τοιχος με τα αποκομματα εφημεριδας ειναι τοσο υψηλης αναλυσης που σχεδον διαβαζεις τα αρθρα απο μονο του εμενα με εντυπωσιασε. Ολο το τρεηλερ ηταν αψεγαδιαστο σε θεμα φωτισμου, υλικων depth of field κλπ. Ναι εχει σημαντικη διαφορα.
2) Τα tech demos οπως αυτο της Unreal Engine 5 δεν ειναι αντιπροσωπευτικα των δυνατοτητων του μηχανηματος σου και για να ειμαι ειλικρινεις απο αυτα τα πολλα που εχω διαβασει και δει, δεν ειναι καν αντιπροσωπευτικο των ουσιαστικων και εφαρμοσιμων δυνατοτητων της ιδιας της UE5... Το οτι τα demo αυτα ειναι "playable" δεν λεει απολυτως τιποτα. Δεν ειναι παιχνιδια! Δεν ξερω αυτο ειδικα πως δεν το δεχεσαι οταν βλεπεις οτι μετα απο τοσα χρονια και τοσα UE5 παιχνιδια που εχουν βγει, κανενα απο αυτα δεν πλησιαζει αυτο που εσυ θεωρεις benchmark ή αυτο που εδειξαν τοτε. Βεβαια εδω που τα λεμε το tech demo ηταν οπως εχουμε πει ενας διαδρομος ως επι το πλειστον και ετρεχε και σε 30 καρε... Δεν γινεται να βγει τετοιο παιχνιδι. Δεν θα βγει τετοιο παιχνιδι και αν βγει θα ειναι απο μια εταιρεια που σπαταλησε απειρα λεφτα και πολυ χρονο και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα τρεχει καν σε UE5.
Τωρα απο εκει και περα τι να σου πω. Δεν ξερω καν να ειμαι ειλικρινεις γιατι ΠΡΕΠΕΙ να δουμε κατι τοσο καλυτερο (αληθεια δεν μπορω να το κανω εικονα και οχι το Unreal Engine 5 tech demo δεν μου αρκει για να με εντυπωσιασει αν εχει 10 εκατομμυρια πετραδακια αντι για μερικες εκατονταδες χιλιαδες πετραδακια). Νομιζω οτι στην παρουσα φαση τα παιχνιδια απο μεγαλες παραγωγες κανουν απιθανα πραγματα οπτικα και τα μονα ψεγαδια παραμενουν δυστυχως η ποιοτητα της εικονας διοτι ολοι οι upscalers θελουν δουλεια. Εν τω μεταξυ και μονο οτι χρειαζομαστε upscalers θα επρεπε να σε προειδεαζει στο γιατι δεν μπορουμε να εχουμε το αλμα το οποιο φανταζεσαι.
Απλα προσεξτε τον φωτισμο γενικοτερα... απο το σπαθι, το περιβαλλον... τις σκιες... αν το πρωτο gifακι εδω ειναι in game (που θελω να πιστευω οτι ειναι) τοτε πραγματικα ειναι εκπληκτικο το αποτελεσμα.
https://i.imgur.com/7xQIbcS.gif
https://i.imgur.com/D448OrZ.gif
Πρεπει Βαγγελη να συνειδητοποιησεις πιστευω 2 πραγματα:
1) Το να εξισωνεις το τρεηλερ αυτο που ειδες λιγο-πολυ με τα cinematics του TLOU Part 2 σε ποιοτητα και να θεωρεις δεδομενο οτι δεν κανει τιποτα σημαντικο σε σχεση με αυτο, ειναι κατι που μπορει μεν να ειναι δικη σου πραγματικοτητα και να το πιστευεις, δεν ειναι ομως αληθεια. Ενα απλο παραδειγμα φερνω, δεν ξερω τι κοστος σε πορους πιστευεις οτι χρειαζεται το raytracing οποιας μορφης ειναι αυτο, αλλα φανταζομαι γνωριζεις βαση της γενιας που διανυουμε. Και αν δεν κανω τραγικο λαθος, το Intergalactic ειναι τιγκα στο Ray Tracing. Το Intergalactic ειναι σημαντικα πιο advanced σε θεμα γραφικων. Γεωμετρια, φωτισμοι, αντανακλασεις, χαρακτηρες, clothing physics σε ολα εγω βλεπω σημαντικοτατες διαφορες. Η καμερα στο τρεηλερ πλησιαζει παρα μα παρα πολυ κοντα σε καποια αντικειμενα και κυριως τοιχους και τα βλεπεις ολα κρυσταλινα και καθαρα. Παρε το rifle scope στο TLOU2 και κανε ζουμ σε ενα τοιχο... ε δεν θα δεις τετοια λεπτομερια. Το οτι ο τοιχος με τα αποκομματα εφημεριδας ειναι τοσο υψηλης αναλυσης που σχεδον διαβαζεις τα αρθρα απο μονο του εμενα με εντυπωσιασε. Ολο το τρεηλερ ηταν αψεγαδιαστο σε θεμα φωτισμου, υλικων depth of field κλπ. Ναι εχει σημαντικη διαφορα.
2) Τα tech demos οπως αυτο της Unreal Engine 5 δεν ειναι αντιπροσωπευτικα των δυνατοτητων του μηχανηματος σου και για να ειμαι ειλικρινεις απο αυτα τα πολλα που εχω διαβασει και δει, δεν ειναι καν αντιπροσωπευτικο των ουσιαστικων και εφαρμοσιμων δυνατοτητων της ιδιας της UE5... Το οτι τα demo αυτα ειναι "playable" δεν λεει απολυτως τιποτα. Δεν ειναι παιχνιδια! Δεν ξερω αυτο ειδικα πως δεν το δεχεσαι οταν βλεπεις οτι μετα απο τοσα χρονια και τοσα UE5 παιχνιδια που εχουν βγει, κανενα απο αυτα δεν πλησιαζει αυτο που εσυ θεωρεις benchmark ή αυτο που εδειξαν τοτε. Βεβαια εδω που τα λεμε το tech demo ηταν οπως εχουμε πει ενας διαδρομος ως επι το πλειστον και ετρεχε και σε 30 καρε... Δεν γινεται να βγει τετοιο παιχνιδι. Δεν θα βγει τετοιο παιχνιδι και αν βγει θα ειναι απο μια εταιρεια που σπαταλησε απειρα λεφτα και πολυ χρονο και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα τρεχει καν σε UE5.
Τωρα απο εκει και περα τι να σου πω. Δεν ξερω καν να ειμαι ειλικρινεις γιατι ΠΡΕΠΕΙ να δουμε κατι τοσο καλυτερο (αληθεια δεν μπορω να το κανω εικονα και οχι το Unreal Engine 5 tech demo δεν μου αρκει για να με εντυπωσιασει αν εχει 10 εκατομμυρια πετραδακια αντι για μερικες εκατονταδες χιλιαδες πετραδακια). Νομιζω οτι στην παρουσα φαση τα παιχνιδια απο μεγαλες παραγωγες κανουν απιθανα πραγματα οπτικα και τα μονα ψεγαδια παραμενουν δυστυχως η ποιοτητα της εικονας διοτι ολοι οι upscalers θελουν δουλεια. Εν τω μεταξυ και μονο οτι χρειαζομαστε upscalers θα επρεπε να σε προειδεαζει στο γιατι δεν μπορουμε να εχουμε το αλμα το οποιο φανταζεσαι.
1) εξακολουθώ να πιστέυω οτι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά (γενιάς). Δηλαδή αυτό που μου ποσταρες στο gameplay gif, δεν το θεωρώ ανωτερο απο αυτο
https://media3.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExbzVlc3ZpZ2xjb3RicHBhNGR1ODRsa3E 5ejdibmNicWpuMjlvcnBwYSZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfY nlfaWQmY3Q9Zw/c9lfNsGYj1cHOBf7jK/giphy.webp
Φυσικά δεν ειναι σε καλή ανάλυση, σκεψου το σε 4k τεσπά.
2. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι σε αυτό. Θα απαντήσω πάλι το ίδιο πράγμα και δεν έχει νοημα. Θα πω μονο οτι δεν εχει σημασία αν ειναι παιχνίδια ή οχι τα demos. Θα επρεπε να έχουν ξεπεραστεί. Οπως εγινε στο παρελθον και με ολα τα playable demos τα οποια ξεπεράστηκαν (εδώ ξεπεράστηκαν όλα τα in engine tech demos - για τα πραγματικά μιλάμε πάντα έτσι, μη μου αναφέρεις κανα killzone 2 - πόσο μάλλον τα unreal engine demos). Τωρα δεν εχουμε φτάσει ουτε στα μισά αυτής της ποιότητας. Και η Unreal engine δεν θα οφειλε να μας εντυπωσιαζει, γιατί ποτέ δεν το έκανε. Περιμένω απο first party να εκμεταλευτουν με τις δικές τους μηχανες (προσαρμοσμενες στην κονσολα). Κάτι που δεν θα γινει ποτέ γιατι δεν βολευει το multiplatform gaming. Aλήθεια γνωρίζουμε τι engine θα χρησιμοποιήσει;
Δημήτρη, να ειμαστε καλά. Κράτα το ποστ και περίμενε να δεις ποσο μακριά θα φτάσει ακόμα ο οπτικός τομέας. Ισως να δουμε τις δυνατότητες του ps5, οταν θα βγει το ps6 και θα σπρώξουν εκει περισσότερο τα πράγματα και θα έχουμε crοss gen. Για μενα ειναι σουπερ απογοητευτική η γενιά. Μονο το GTΑ6 φαίνεται να ξεφευγει ουσιαστικά.
Ρε συ προσωπικά ειχα κανει την ''πρόβλεψη'' οτι η σονυ θα γινει κομπαρσος οσον αφορα τον οπτικό τομέα σε αυτην την γενιά (με μια επιφύλαξη για το τέλος της γενιάς που ελεγα οτι ισως ξυπνήσει). Και αυτό βλεπω. Οι περισσότεροι παράγουν καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα απο την sony. Η secret sauce ειναι το exclusivity, και αυτο ισχυει για ολες τις πλατφορμες. Ακόμα και για το pc που καποτε ειχε exclusives (αν και οκ δεν λειτουργουν ακριβως ετσι τα πραγματα εκει, γιατί εχει να χειριστείς πολλα rigs αλλα και πάλι)
ΥΓ. O Upscaler δεν με προϊδεάζει για κατι τέτοιο. Δεν ξερω γιατι κανεις αυτην την συνδεση. Η τεχνολογία προχωρά και οφείλεις να εισαι up to date. Επέλεξαν μικρότερο upgrade για το ps5 pro σε συγκριση με το ps4 pro και τα δινουν ολα για τον upscaler και καλα κανουν. Σε βάθος χρόνου θα βγεί σε καλό αυτό.
YΓ2. Τωρα για το παιχνίδι. Θελω να δω την πορεία του. Απο την ND, περιμένω πολλά και θέλω να πιστευω οτι θα βγάλει ξανά κάτι που θα θέσει νεα στανταρτς. Τωρα αν και η ND δεν ξεχωρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τι να πω. Παντως για την ώρα δεν το καταφέρνει και αυτο παρεκκλίνει απο το DNA της. Αν βλεπεις κατι αλλο εσυ στο συγκεκριμενο βιντεο, το οποίο ξεφέυγει απο τον ανταγωνισμο όπως γινόταν πάντα στο παρελθον, ειναι σεβαστό. Διαφωνουμε. Πάντα για την ώρα.
Και μονο τα reflections να βαλει κανεις που ειναι cubmaps και screen space στο TLOU2 αρκει για να καταλαβεις ποσο περισσοτερους πορους απαιτει απο μονο του αυτο. Δεν σε νοιαζει το RT? Μαζι σου. Ομως οπως και να το κανουμε ειναι πιο πιστη αναπαρασταση της πραγματικοτητας. Επισης σου ξαναειπα, αν τα μοντελα που ειδα στο cinematic και τα assets ειναι τα ιδια και in game, η διαφορα με το TLOU2 σε θεμα γεωμετριας ειναι μεγαλη. Το προβλημα ειναι οτι για να δεις τη διαφορα αυτη πρεπει να πλησιασεις. Εκει που στο TLOU2 θα αρχισεις να βλεπεις τα πολυγωνα στο intergalactic δε θα ειναι ετσι.
Τελος θα ξαναπω τα 60 καρε. Τα παιχνιδια πλεον κατασκευαζονται με αυτον τον παραγοντα ως στανταρ. Γι αυτο και χρειαζομαστε upscalers. Γιατι δεν υπαρχει στις κονσολες το απαραιτητο ζουμι. Η γενια αυτη ηταν απαραιτητη για εμενα να θεσει νεα στανταρτς και καλα εκανε και τα εθεσε. Ακομα και αν αυτο σημαινει οτι θα φανει «μεταβατικη» στα ματια καποιων.
Το 60 καρέ στο μυαλό μου είναι περισσότερο μια κίνηση περιορισμού, που απορρέει απο την αλλαγή πρόθεσης να μην σπρώξουν τα details, με σκοπο να τρέχουν περισσότεροι τα παιχνιδια, έστω και με σημαντικές πτώσεις του frame rate (σε ενα οκ laptop πχ), παρά νεα standarts on purpose. Με αυτά και με αυτά όμως μπήκαν πράγματι νεα δεδομένα που μαλλον θα κάνουν την επόμενη γενιά να φαίνεται πιο εντυπωσιακή (γιατί θα πας απο 60 σε 60 και οχι απο 30 σε 60 οπως σε αυτήν, οπότε θα γινει μεγαλύτερο φανταζομαι upgrade στα details), αλλά για μένα αυτά ήρθαν απο σπόντα και λογω μετεπειτα αποφάσεων που βολευουν την multiplatform λογικη. Αν θυμάσαι ο cerny ειχε πει οτι δεν περιμενε τοσα 60αρια. Γιατι - ερχομαστε ξανα σε αυτό που υποστηριζα - το ps5 ήταν σχεδιασμό για full detailed κοσμους με την βοήθεια του ssd. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που θα ξεχώριζε την παρούσα γενιά απο την προηγουμενη.
Μπορουμε να πουμε πολλα για τις τεχνικές γραφικών, οπως το RT στο παιχνιδι. Αλλα αν απαντήσεις (στον εαυτό σου) στο Y2, θα δεις ισως καλύτερα ποια ειναι η θέση μου για την πορεία που φαίνεται έχει πάρει η σονυ σε αυτήν την γενιά.
Ελπίζω τουλάχιστον να παραταθεί, για να δούμε καλύτερα πράγματα στην συνέχεια.
Εγω Βαγγελη 30 fps δεν ξαναγυρναω στη ζωη μου. Θα το θεωρησω τραγικο πισωγυρισμα. Πλεον καταλαβαινω οτι απειροελαχιστα παιχνιδια μπορω να δεχθω στα 30 καρε. Βαζω καποιες φορες επιτηδες τον εαυτο μου να ξαναπαιξει και απλα δεν μπορω. 40 ειναι το μινιμουμ. Ζουμε βεβαια σε εποχες οπου το frane generation θα γινει πραγματικοτητα οποτε θα ελευθερωθουν και απο εκει ποροι.
Δεν με νοιαζει πραγματικα το οποιο οφελος απο τη διαφορα που θα κανει ενα παιχνιδι οπτικα αν βγει στα 30 καρε αποκλειστικα. Ανταλλαζω την οποια διαφορα με περισσια χαρα. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος οπτικα απο παιχνιδια σαν το Intergalactic, Avatar, AC Shadows, Spiderman, και τοσα μα τοσα αλλα.
Αυτο ειναι αλλη συζητηση οκ, αλλά ανετα θα επαιρνα τα 30 καρε για καλύτερους κοσμους στα games. Φανταζομαι οτι το 40αρι θα ήταν ιδανικο για μενα, αλλα δεν εχω τετοια τιβι.
Αρχικα να πω οτι ειναι πολυ ευχαριστο που βλεπουμε κατι καινουριο απο ND, ηταν ωρα για μια αλλαγη και ο,τι καλυτερο το sci fi setting.
Να πω βεβαια την πρωτη μου αισθηση με ειλικρινεια, δεν θεωρω οτι αν δεν βλεπαμε το ND logo στο τελος θα ειχε κανει ιδιαιτερη αισθηση το trailer αυτο. Αισθηση εκανε και καλως εκανε γιατι και μονο η ανακοινωση του επομενου ND game ειναι θεμα. Ξερουμε πολυ καλα τι θα παρουμε, δεν χρειαζονται συστασεις.
H αισθητικη δεν ειναι κατι πρωτοτυπο, αυτο το sci fi futuristic retro δλδ, το setting τυπου ειμαι bounty hunter το βλεπουμε συνεχεια απλα ολοι ξερουμε οτι η ND θα το κανει με τροπο που κανεις αλλος δεν μπορει. Και το last of us ειναι ενα post apocalyptic zombie game στη βαση του, εχει καμια σχεση με ο,τιδηποτε αλλο στη βιομηχανια? Οχι.
Σε τεχνικο επιπεδο θα συμφωνησω με το Βαγγελη, ομορφο σιγουρα, απο την ND ομως περιμενεις το επομενο βημα. Μπορει να το δουμε στην πορεια, μιλαμε για την πρωτη εντυπωση παντα. Εχω αρχισει και συμβιβαζομαι για να πω την αληθεια, αν δεν εντυπωσιαζομαι απο ND next gen footage μαλλον δεν πρεπει να περιμενω να εντυπωσιαστω σε τεχνικο επιπεδο απο τα παιχνιδια της Sony σε αυτη τη γενια. Ξαναλεω, αυτο το λιγο εδειξαν, αυτο κρινω. Το τελευταιο κομματι που ειναι μαλλον καποια δευτερολεπτα gameplay ηταν ομορφο, τιποτα εντυπωσιακο ομως για να ειμαι και απολυτα ειλικρινης.
Το in engine cinematic εχει απιθανες λεπτομερειες ναι, αλλα καθαρα σε facial capture δεν μου εδωσε το κατι παραπανω οπως το trailer του last of us 2 στο paris games show (το reveal της Abby) που χωρις δευτερολεπτο gameplay μου ειχε ριξει τα σαγονια στο πατωμα. Δεν θεωρω οτι ειναι καν καλυτερο βασικα, καπου εδω ειμαι σιγουρος οτι πεταγεται ενα digital foundry και μου λεει πσο χωριατης ειμαι.
Δεκτο, αλλα στο ματι δεν...
Γενικα ολο αυτο με τα fps και τις αναλυσεις και το RT και το vrr και το hdr και το vfr (μηχαναρα) σεβαστο κτλ, ομως at the end of the day στα δικα μου χωριατικα ματια δεν λεει και πολλα.
Ειμαστε ηδη σε ενα εξαιρετικο επιπεδο στον τομεα γραφικα, πρεπει τα κοστη να σταματησουν να τρυπανε ταβανια, τα καλαταβαινω ολα αυτα και ειμαι διατεθειμενος να συμβιβαστω αλλα οχι να δεχτω οτι αυτο ειναι το καλυτερο που μπορει η νεα γενια.
Excited για τις προοπτικες του παιχνιδιου, θεωρω οτι θα δωσει πνοη στο genre η ND οπως κανει παντα με ο,τι κι αν καταπιανεται.
ακριβως για μενα το ολο hype μου για το συγκεκριμενο παιχνιδι προερχεται απο το γεγονος οτι η nd ξεκιναει κατι φρεσκο. Οι Akira αναφορες επισης μου αρεσουν, αλλα πρέπει να δω gameplay για να εχω εικονα. Θα ειναι action , θα ειναι soulslike? Πρεπει να περιμενουμε για να δουμε. Το art style μου αρεσε παντως.
Συμφωνα με το Digital Foundry που συζητανε το εν λογω reveal τρεηλερ στο σημερινο Direct Weekly η παρουσιαση ειναι "extremely impressive".
60 καρε, αψεγαδιαστη ποιοτητα εικονας η οποια λενε ειναι δυσκολο να καταλαβουμε πως ειναι τοσο καθαρη και 4Κ-like με τετοιο fidelity στα γραφικα και χωρις ιχνος alliasing/artifacts. Μαλιστα εφτασαν στο σημειο να αναρωτιουνται αν η λεζαντα "Captured on PS5 In game cinematics" ειναι λαθος, καθως δεν αναφερουν το Προ αλλα το απλο PS5.
"Το οτι παιρνουμε τετοια visuals σε τετοιο framerate και τετοια αναλυση απο ενα απλο PS5 δειχνει πολυ εντυπωσιακο."
"Aκομα και αν τελικα το οπτικο αποτελεσμα δεν ειναι τοσο καθαρο οσο στο τρεηλερ και απλα το πλησιαζει και παλι η παρουσιαση θα ειναι φανταστικη".
Η σκηνη στο τελος ειναι gameplay και ειναι κατα τη γνωμη του πανελ "statement of intend" για να δειξουν ποσο καθαρο ειναι και οτι εχει raytracing effects.
Eκπληκτικο character rendering και animation επισης.
John Lineman σημειωσε επισης το ποσο καλες ειναι οι σκιες στο παιχνιδι, ενα σημειο που η Naughty Dog επασχε μεχρι τωρα. Ειναι τοσο καθαρες, τοσο αληθοφανης που αναρωτιεται πως το εκαναν και αν τελικα πανω και απο ολα αυτα που ειπαμε για το fidelity εχουν ριξει και Raytraced Shadows...
Συγκεκριμενα ο Oliver δηλωσε "This level of image quality at 60 fps on a base PS5 in real time? I am struggling to believe that. I am REALLY struggling to believe that. Even a PS5 Pro would be a strecth"...
Φυσικα στο τελος οι οποιες ανησυχιες τους για το αν τελικα οντως ειναι αληθινο αυτο το πραγμα, εξανεμιζονται οταν αναπολουν στα διαπιστευτηρια της Naughty Dog και το τι εχει καταφερει στο παρελθον.
Οταν κανεις ενα ολοκληρο πανελ απο ειδικους που ολη μερα το μονο που κανουν ειναι να ψαχνουν ατελειες και προβληματα και να ασχολουνται με gfx fidelity και ολες τις νεες τεχνολογιες γραφικων, να αναρωτιουνται πως σκατα καταφερες ενα τετοιο αποτελεσμα απο ενα απλο PS5, τοτε απο εκει και περα σηκωνεις τα χερια ψηλα.
(Μισώ να γίνομαι γκρινιάρης, και σορρυ γιατι το εχω ξεφτυλίσει σε αυτή την γενιά :/)
Αλήθεια, προσωπικα δεν το βλέπω αυτο που λενε απο DF. Αν μου ελεγε καποιος οτι ειναι το επομενο βήμα τους στο ps4, μετα το The last of us part2, θα μου εμοιαζε πιο legit ο ενθουσιασμος τους, αλλα και παλι ισως θα τον θεωρουσα υπερβολικο. Δεν ήταν οι σκίες το θέμα ποτέ ή μια αντανάκλαση. Η ND πάντα σου έδινε κάτι που δεν έχεις ξαναδεί. To content σου εδινε αυτην την αισθηση, χωρίς να χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέριες. Εγω αυτό δεν το βλεπω εδω.
Δηλαδη για το πρωτο in engine teaser του uncharted 4 (το πρωτο παιχνιδι της ND αντιστοιχα στην προηγουμενη γενιά), θα επρεπε να χοροπηδανε μεσα στο στουντιο του DF.
Απο την άλλη, ειναι αποδεδειγμένα ταλαντουχοι εκεί στην ND και αν μπουν (ή αν τους το επιτρέψουν) στην διαδικασια να εκμεταλευτουν ουσιαστικά το hardware, θα κάνουν παπάδες, αυτό ειναι σίγουρο. Θα ήθελα πολύ να δώ το πρώτο actual gameplay.
Σε καταλαβαινω Βαγγελη αλλα οπως ειπα και πιο πανω, αν δε σε πειθει τιποτα απο ολα αυτα που βλεπεις εσυ με τα ματια σου και που ακους να λενε ανθρωποι με μια Α καταρτιση, ε τοτε απλα σηκωνουμε (και οι δυο) τα χερια ψηλα και παμε παρακατω. Δεν νομιζω οτι εχει κανεναν λογο το DF να προποιειται εντυπωσιασμο.
gonzalez
17-12-2024, 13:27
Αυτο που λες με το trailer του Uncharted 4 το σκεφτηκα κι εγω και πηγα και το ειδα λιγες μερες πριν παλι.
Απο την αλλη, ηταν ενα τρειλερ στα 60fps, κατι το οποιο τελικα δεν καταφερε να ερθει ποτε στο παιχνιδι (campaign). Δε λεω οτι το τελικο αποτελεσμα δεν ηταν εντυπωσιακο, αλλα ειχε καποιες θυσιες τελικα.
Απο την αλλη, ειναι και λιγο σχετικο/υποκειμενικο νομιζω το τι περιμενει πλεον να δει ο καθενας σαν τεραστια εξελιξη. Ηδη τα γραφικα ειναι σε παρα πολυ καλα επιπεδα.
Οι φωτισμοι κατα τη γνωμη μου μπορει να μεταμορφωσουν ενα παιχνιδι, ποσο μαλλον αν χρησιμοποιηθουν στη βαση του παιχνιδιου κι οχι σαν extra πασαλειμμα.
Εγω δε θα στηριχτω ακομα σ αυτο το τρειλερ για να βγαλω αποψη για το οποιο οπτικο αποτελεσμα (το οποιο εκ πρωτοις φαινεται καλο - αλμα ισως οχι?, αλλα ειναι πολυ μικρο το δειγμα).
Εχουν υπαρξει προσφατα παιχνδια που στα τρειλερ δε μου ελεγαν τιποτα (ιδιαιτερο), αλλα οταν ειδα το αποτελεσμα στην πραξη στην οθονη μου επαθα πλακα (Stalker 2, Indiana Jones).
Οποτε θα ελεγα ας περιμενουμε λιγο ακομα. Εγω εχω εμπιστοσυνη στην ομαδα παντως και πιστευω οτι θα ανταπεξελθουν στις προσδοκιες (μιλαμε καταρχην για οπτικο τομεα).
Ρε συ (Δημήτρη), το DF ενθουσιάζεται τα τελευταία χρονια με πράγματα που προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Η σκιά είναι λίγο καλύτερη, εδώ ειναι μια αντανάκλαση που ελάχιστοι θα πάρουν χαμπάρι οτι εχει διαφορά απο το cube map. Δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω πλέον.
Επισης σκέψου οτι πάντα ειχα εναν ενθουσιασμό για παιχνίδια νέας γενιάς (ανεξαρτήτως πλατφόρμας), δεν ημουν ποτέ γκρινιάρης, ίσα ίσα. Απλα σε αυτήν δεν υπάρχουν τέτοια.
Εγω παντως εξακολουθω να πιστευω οτι δεν μπορει να εχει τετοιο quality το παιχνιδι και μιλαω για το τελευταιο κομματι. Ακομα και για τα cinematics να ειμαι ειλικρινεις. βεβαια η Naughty Dog επαθε μεγαλο στραπατσο με το 60 fps Uncharted 4 trailer οταν βγηκε και δηλωσε οτι δεν θα ειναι 60 fps το παιχνιδι, οποτε θεωρω οτι δεν θα κανουν την ιδια βλακεια ξανα.
Αν... ΑΝ το παιχνιδι ειναι ετσι τοτε αναρωτιεμαι πιο το νοημα με το PSSR στο Pro? Κανενα απολυτως. Το μονο πραγμα που θα μπορει να παιξει γενικα με τα modes του παιχνιδιου ειναι ξερω γω draw distance LOD levels? περισσοτερα RT features? Δεν ξερω.
Γενικα δειχνει υπερβολικα good to be true. Ακομα και σε επιπεδο cinematics ξαναλεω (ειναι δεδομενο οτι το in game θα εχει χαμηλοτερη ποιοτητα).
Οι σκιες στα παιχνιδια της Naughty Dog επασχαν και αυτο ειναι γεγονος αδιαμφισβητητο και το ειχα σημειωσει και εγω ακομα και στο TLOU2 που εγραψα οτι με απογοητευσε ως προς αυτο καθως περιμενα οι πολυ μετριες σκιες του Uncharted 4 να βελτιωθουν. Ιδιως τα self shadows που ηταν πολυ χαμηλης αναλυσης και καποιες φορες εβλεπες μεχρι και πιξελ. Πραγμα που δεν εγινε.
Και ναι, αν ειναι να καθομαστε και να λεμε τι κανει διαφορα σε next gen παρουσιασεις, οι φωτοσκιασεις ειναι ενα απο τα βασικοτερα εφφε που αν γινουν σωστα δινουν εντελως αλλο ρεαλισμο σε μια εικονα. Και φυσικα ο φωτισμος πλεον ειναι το Α και το Ω... ειναι η μεγαλυτερη διαφορα που μπορει να κανει σε ενα οπτικο αποτελεσμα.
Προσωπικα λοιπον, παροτι το DF λεει οτι ειναι "plausible" οσον αφορα τα assets ενα προς ενα μεμονωμενα, αλλα οτι το συνολο τους το κανει δυσκολο να το χωνεψεις, με κανει να περιμενω πως και πως το πρωτο gameplay demo που ελπιζω να ερθει σχετικα συντομα.
Ρε συ (Δημήτρη), το DF ενθουσιάζεται τα τελευταία χρονια με πράγματα που προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Η σκιά είναι λίγο καλύτερη, εδώ ειναι μια αντανάκλαση που ελάχιστοι θα πάρουν χαμπάρι οτι εχει διαφορά απο το cube map. Δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω πλέον.
Επισης σκέψου οτι πάντα ειχα εναν ενθουσιασμό για παιχνίδια νέας γενιάς (ανεξαρτήτως πλατφόρμας), δεν ημουν ποτέ γκρινιάρης, ίσα ίσα. Απλα σε αυτήν δεν υπάρχουν τέτοια.
Ρε συ Βαγγελη κι εγω οταν μου λες οτι ενα cubemap δεν εχει και ιδιαιτερη διαφορα απο raytracing τεχνικες ή οτι τα 60 καρε και η υψηλη αναλυση ειναι κλαην μαην ε ναι εχουμε μεγαλη αποσταση πλεον στο θεμα αυτο. Οποτε ας κρατησει ο καθενας το δικο του και παμε παρακατω. Προσωπικα χαιρομαι που ειμαι στην πλευρα του ενθουσιαμενου και εντυπωσιασμενου και προτιμω να παραμεινω εκει.
Αυτο που λες με το trailer του Uncharted 4 το σκεφτηκα κι εγω και πηγα και το ειδα λιγες μερες πριν παλι.
Απο την αλλη, ηταν ενα τρειλερ στα 60fps, κατι το οποιο τελικα δεν καταφερε να ερθει ποτε στο παιχνιδι (campaign). Δε λεω οτι το τελικο αποτελεσμα δεν ηταν εντυπωσιακο, αλλα ειχε καποιες θυσιες τελικα.
Απο την ίδια αφετηρία ξεκινάνε και τα 2. in engine videos. Συνήθως το τελικό αποτέλεσμα έχει κάποιες θυσίες.
Ρε συ Βαγγελη κι εγω οταν μου λες οτι ενα cubemap δεν εχει και ιδιαιτερη διαφορα απο raytracing τεχνικες ή οτι τα 60 καρε και η υψηλη αναλυση ειναι κλαην μαην ε ναι εχουμε μεγαλη αποσταση πλεον στο θεμα αυτο. Οποτε ας κρατησει ο καθενας το δικο του και παμε παρακατω. Προσωπικα χαιρομαι που ειμαι στην πλευρα του ενθουσιαμενου και εντυπωσιασμενου και προτιμω να παραμεινω εκει.
Τεχνικά μια χαρά πορους τρώει το RT, και σιγουρα υπάρχει μια διαφορά. Αλλα next gen διαφορά για μένα οχι. Οταν προσθεσαν RT στο spiderman 1 εγινε next gen material; Αυτα ειναι καποια features που στα δικά μου μάτια δεν κάνουν την διαφορά που θα περιμενα απο μια νεα γενιά, τουλάχιστον όπως εφαρμοζονται. Τα gameplay demos στα οποία ειχα αναφερθει δεν εχουν καθολου RT και δειχνουν μια χαρα next gen. Τεσπα, σίγουρα έχουμε μια διαφορετική οπτική, οποτε ισως εχουμε εξαντλήσει και την κουβέντα πανω σε αυτό το θέμα.
Και εγώ χαίρομαι που ενθουσιάζεσαι και λυπάμαι που εγώ δεν. Θα ήθελα πολύ να ήμουν και εγώ ενθουσιασμένος. Ευχομαι να δω κάτι στην συνέχεια (απο την ND ή απο άλλους) που θα με βηθήσει να ειμαι χαρουμενος/ικανοποιημένος με την παρούσα γενιά.
panos74gr
17-12-2024, 15:27
Για μένα ισχύουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα:
1. Δεν έχουμε δει στις κονσόλες πολύ καλό RT ακόμη. Ισως μόνο το Indiana Jones. Στο PC, το RT μεταμορφώνει κάποια παιχνίδια. Πχ το cyberpunk πολύ όμορφο παιχνίδι γενικά αλλά είναι πολύ ανώτερο σε ενα PC που μπορεί να σηκώσει όλα τα RT features (φωτισμό, σκιάσεις, ανακλάσεις κλπ). Πραγματικά το βλέπω και το ζηλευω.
2. Το backwards compatibility (με boost mode) και το mid gen upgrade των κονσολών δεν μας αφήνει να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ειναι η διαφορά από ένα ps4 παιχνίδι που τρέχει στα 1080p 30fps με τα 4k και συχνά 60fps που έχουμε τώρα. Μην πω για το antialiasing, που μόνο τα first party studios είχαν σχετικά καλές υλοποιησεις στην πορηγουμενη γενιά.
3. Όσο περνάνε τα χρόνια όντως πάμε σε καταστάσεις diminishing returns που πρέπει να ειναι έμπειρο το μάτι του θεατή και να βλεπει το περιεχόμενο σε καλή 4κ οθόνη σε μικρή απόσταση. Με εξαιρεση τον φωτισμό και το antialiasing που για μένα μεταμορφώνουν ένα παιχνίδι.
4. Η υποστήριξη του ps4 και του PC καθώς και οι πολύ μεγαλύτεροι κύκλοι αναπτυξης μας έχουν κάνει να κλείσουμε την 4η χρονιά του PS5 και ακόμη να μην έχουμε δει κάποιο πραγματικό exclusive παιχνίδι που να έχει σχεδιαστεί για το ps5.
gonzalez
17-12-2024, 15:36
Βεβαια υπαρχουν θεματα που δεν εχουν λυθει ακομα (σε καμια πλατφορμα), παροτι πχ η Unreal 5 υποσχοταν πολλα, μιλαω για το pop in κτλ, δλδ για μενα αν βγει παιχνιδι (ειδικα open world) με σχεδον εξαφανισμενο pop in αυτο θα ειναι τεραστια διαφορα.
Εγω δε θα σταθω ομως μονο στα γραφικα, generation leap για μενα μπορει να ειναι το ΑΙ, δλδ ποσο ακομα πρεπει να ανεχομσστε πανηλιθια συστηματα εχθρων.
Απο την αλλη, ενα πραγμα που με εντυπωσιασε πχ στο Stalker ειναι τα textures - δεν εχω δει πουθενα προς το παρον ενα μετριο texture.
Καποιος αλλος μπορει να μην το προσεξει καν, στο ματι μου ομως εκανε πολυ μεγαλη διαφορα.
Αυτο το πραγμα κανει τον κοσμο να φαινεται γενικα παρα μα παρα πολυ πειστικος, και φυσικα ομως απαιτει και τους αντιστοιχους πορους (vram αλλα και χωρο στο δισκο).
Κατι αλλο που επισης μπορει καποιοι να θεωρουν δεδομενο πλεον, το ποσο πιο seamless loading εχουμε πλεον σε αρκετα παιχνιδια. Δδλ δειτε απο περιεργια πως ειναι το Harry Potter στο PS4 (ετυχε και ειδα ενα βιντεακι προσφατα).
Δλδ τα γραφικα μπορει να μην φαινεται να εχουν χαοτικη διαφορα, αλλα εχουν προσθεσει πορτες σε πολλα σημεια για να μπορει το παιχνιδι να φορτωνει πραγματα.
Για μένα ισχύουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα:
1. Δεν έχουμε δει στις κονσόλες πολύ καλό RT ακόμη. Ισως μόνο το Indiana Jones. Στο PC, το RT μεταμορφώνει κάποια παιχνίδια. Πχ το cyberpunk πολύ όμορφο παιχνίδι γενικά αλλά είναι πολύ ανώτερο σε ενα PC που μπορεί να σηκώσει όλα τα RT features (φωτισμό, σκιάσεις, ανακλάσεις κλπ). Πραγματικά το βλέπω και το ζηλευω.
2. Το backwards compatibility (με boost mode) και το mid gen upgrade των κονσολών δεν μας αφήνει να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ειναι η διαφορά από ένα ps4 παιχνίδι που τρέχει στα 1080p 30fps με τα 4k και συχνά 60fps που έχουμε τώρα. Μην πω για το antialiasing, που μόνο τα first party studios είχαν σχετικά καλές υλοποιησεις στην πορηγουμενη γενιά.
3. Όσο περνάνε τα χρόνια όντως πάμε σε καταστάσεις diminishing returns που πρέπει να ειναι έμπειρο το μάτι του θεατή και να βλεπει το περιεχόμενο σε καλή 4κ οθόνη σε μικρή απόσταση. Με εξαιρεση τον φωτισμό και το antialiasing που για μένα μεταμορφώνουν ένα παιχνίδι.
4. Η υποστήριξη του ps4 και του PC καθώς και οι πολύ μεγαλύτεροι κύκλοι αναπτυξης μας έχουν κάνει να κλείσουμε την 4η χρονιά του PS5 και ακόμη να μην έχουμε δει κάποιο πραγματικό exclusive παιχνίδι που να έχει σχεδιαστεί για το ps5.
Συμφωνω και με τους 4 λόγους, αλλα με 3ο (diminsing returns) ναι μεν αλλά. Δλδ πιστευω οτι υφίσταται αλλά οχι τοσο όσο νομιζουμε. Σε poly count υπαρχει πολυ μεγάλο room for improvement, σίγουρα και στον φωτισμό.
Αν μπορείς να παραγεις κατι τετοιο με hardware που ειναι διαθέσιμο το 2024, εχουμε δρόμο ακομα.
https://www.youtube.com/watch?v=5kJljpC5sHE
Εκεί που πραγματι δεν υπάρχει αναγκη για κάτι παραπανω ειναι το 4k. H αναλυση δλδ για μενα ειναι στο ταβανι. Αυτό δινει την ευκαιρια να μην κυνηγησουν μεγαλύτερες αναλύσεις στην συνέχεια και να δώσουν βάση στις υπολοιπες λεπτομέριες.
gonzalez
17-12-2024, 15:53
Αυτο που θελω να πω γενικα, ειναι οτι ας περιμενουμε λιγο ακομα. Εγω παντως δεν απογοηυτευτηκα με αυτο το λιγο που ειδα.
Σιγουρα δεν ειδα κατι που να μου φτασει το hype στα υψη, αλλα θα ξαναπω οτι εχω εμπιστοσυνη στην ομαδα οτι θα παραδωσει το κατι παραπανω απο αυτα που εχουμε δει/παιξει μεχρι σημερα.
panos74gr
17-12-2024, 16:51
Καθόλου δεν απογοητεύτηκα και εγώ! Το αντίθετο μάλιστα, ανέβηκε στο νο1 των παιχνιδιών που περιμένω και τεχνικά θα μας εκπλήξει!
Αυτό το τρέιλερ είχε πάρα πολλά πράγματα να πετύχει εκτός του να μας εκπληξει τεχνικά.
Έπρεπε να μας περάσει το concept του νέου IP, να κάνει introduce την πρωταγωνίστρια κλπ κλπ, δεν ήταν σκοπός τους να μας ρίξουν τα σαγόνια.
Νομίζω καλιστα θα μπορούσαν να το κάνουν.
mihalis13
17-12-2024, 20:49
Εγώ παιδιά μόνο και μόνο νέο ip από ND ενθουσιάστηκα!!
Για μένα είναι ο,τι καλύτερο τέτοια στούντιο να πιάνουν νεα ip..
Τεχνικά σίγουρα για μένα είναι o,τι καλύτερο έχω δει.. Αλλά δεν θα πω πως μάζευα τα σαγόνια μου από το πάτωμα..
Αλλά ήταν μια ανακοίνωση που με χαροποίησε ιδιαίτερα..
https://youtu.be/wlwOAoGY3fk?si=quNurMHDUWw-kyw0
Intergalactic: The Heretic Prophet - Is This Really Real-Time on Base PS5?
Κατανταει λιγο αηδια η φαση με την ND πραγματικα, εχουν ανεβει δεκαδες τοξικα βιντεο για ενα παιχνιδι που ακομα καλα καλα δεν εχουμε δει.
Controversy + ND = κλικς/views οποτε προετοιμαστειτε για πολυ drama παλι μεχρι την κυκλοφορια, βουτυρο στο ψωμακι τους.
Δεν υπαρχει λογος να ασχολειται κανεις με ατομα τα οποια κρινουν χωρις να εχει κυκλοφορησει το οτιδηποτε για το παιχνιδι. Το να σκυλιαζουν καποιοι για ενα ξυρισμενο κεφαλι ειναι αστειο απλα. Οι ιδιοι αυτοι δεν ειχαν θεμα με την ξυρισμενη Ελεν Ριπλευ στο Alien 3. Αν βγει το παιχνιδι και πεφτει στην παγιδα του φτηνου, κλισεδιαρικου preaching, εκει ναι να το καταλαβω. Ομως η Naughty Dog ακομα και απο το TLOU2 (που εκει οντως ηταν πολυ πιο τολμηρο στο μαρκετινγκ) εδειξε οτι οταν θελει να πει κατι το κανει με ωριμο, ισοτιμο και σεβαστο προς ολους τροπο.
Εχω κανει γνωστο οτι η woke φαση με εχει κουρασει. Ακομα και σημερα ομως θεωρω το TLOU2 να μην εχει ιχνος πραγματικα wokeness και αυτο επειδη σεβεται την νοημοσυνη του παικτη και τον αφηνει με μαεστρικο τροπο να παρει το μηνυμα και να αποφασισει τι θελει να κανει με αυτο.
Εγώ είδα το τρέιλερ και κάπου προς το τέλος άνοιξα και τη φωνή να ακούσω το τραγουδάκι διότι το παιχνίδι είναι 100% a sin :)
Θα γίνει και το χατίρι της Ellie να παίξει ένα παιχνίδι στο διάστημα εις μνήμη του Joel :)
Ξέρουμε ότι η Naughty Dog δεν βγάζει παιχνίδι, αν δεν είναι φροντισμένο στην παραμκρή λεπτομέρεια. Επίσης, η ποιότητα του gameplay είναι δεδομένη. Θυμόμαστε πώς στο TLOU2 η AI είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει ως τώρα. Εγώ εκεί τους παραδέχτηκα. Από εκεί και πέρα, το στόρι σίγουρα θα έχει ψωμί, όπως μας έχει μάθει η εταιρεία. Ήδη, το μυστήριο του τί παίζει ή τί μπορεί να παίζει με το σενάριο, από αυτά που έχουμε δει, είναι αρκετά hyping και λογικά θα δούμε πράγματα που δεν θα περιμένουμε.
Περί woke, όπως είπατε, ναι μεν η όλη φάση κουράζει κάποιες φορές, γενικώς κι ανεξαρτήτως ND. Το βασικό όμως είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δίνει σοβαρά παιχνίδια κι όχι ανοησίες κι είναι σαν να σου χαρίζουν άλογο και να το κοιτάς στα δόντια.
Αν και όχι τρελός φαν της space θεματολογίας (αν και αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο), κι ούτε καν της ND (από τα παιχνίδια της, μόνο τα Uncharted με κόλλησαν και θα περίμενα πως και πως ένα Uncharted 5), αυτό μου κεντρίζει πολύ το ενδιαφέρον.
13342Έχει πολύ ζουμί που δεν γνωρίζουμε για το παιχνίδι ακόμα .
ειδαμε μόνο ένα μικρό teaser.
Εδώ πχ έχω κάνει screenshot από το τρέιλερ τον πίνακα που δείχνε ενδιαφέρον πραγματάκια έτσι να κάνουμε υποθέσεις και μόνο !!
Πχ ποιοι είναι και όντως γιατί διαλύθηκαν οι πέντε άσοι !!
Η πρωταγωνίστρια του τρέιλερ ήταν μέρος τους !
Βλέπουμε και έναν αυτοκινητόδρομο σε μια άλλη φωτό οπότε άλλη μια υπόθεση για futuristic city κτλ ;; Έχει και άλλη μια φωτό με ένα αμάξι σε ένα οίκημα.
Βρε λες να πας σε πλανήτες και να κάνεις αποστολές σε διάφορες ζωντανές φουτουριστικές πόλης όπως cyberpunk πχ ..
Δεν ξέρω αλλά έχω φάει hype μέχρι το επόμενο reveal τους .
πιστευω έως 2026 θα είναι έτοιμο το παιχνίδι .
Το δουλεύουν από το 20 .
Απο την ιδια την περιγραφη της Naughty Dog η πρωταγωνηστρια θα βρεθει stranded στον πλανητη αυτον στον οποιο κατευθυνεται στο τελος του τρεηλερ. Υποτιθεται οτι οποιοσδηποτε μπαινει στην τροχια του πλανητη αυτου δεν ξαναβγαινει. Και το αλλο που ξερουμε ειναι οτι για 600 χρονια δεν υπαρχει επικοινωνια με τον πλανητη αυτον. Οποτε το planet hoping νομιζω δεν υφισταται.
Οποτε το planet hoping νομιζω δεν υφισταται.
ηηηηη έτσι θέλει να σε κάνει να πιστεύεις η ΝD.
ηηηηη έτσι θέλει να σε κάνει να πιστεύεις η ΝD.
Ναι γιατι οχι, αν και το κοβω τρομερα δυσκολο να ανοιχτουν τοοοοοοσο πολυ ξαφνικα ή να μας παραπληροφορησουν για το κεντρικο premise του στορυ. Μιλαμε για μια εταιρεια που γενικα διατυμπανιζει το ποσο σημαντικο ειναι το linear aspect για το storytelling τους. Εγω κραταω μικρο καλαθι για το ποσο "open world" θα ειναι το παιχνιδι. Δεν εχουν επισημα δηλωσει καν οτι ειναι open world.
Οχι οτι βεβαια δεν μπορεις να κανεις linear planet hoping αν θελεις, πχ Ratchet and Clank, αλλα νομιζω δεν θα πουν ψεμματα για το narrative του παιχνιδιου. Αλλωστε δεν υπαρχει καν λογος για planet hoping αν ας πουμε κανεις ταξιδια μεσα στον ιδιο τον πλανητη. Ενας πλανητης μπορει να εχει οση ποικιλια χρειαζεται για να προσφερει εντελως διαφορετικα περιβαλλοντα, μη δειτε μακρια, δειτε τη Γη μας. Οποτε αν υπαρχει hoping θα ειναι μεσα στον ιδιο τον πλανητη πιστευω.
Το σιγουρο ειναι οτι θα δουμε πολλα και διαφορετικα τοπια.
Φοβερό το screenshot του Obione. Τόσες λεπτομέρειες και πληροφορίες\hints σε μία εικόνα.
Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πράγματα, τόσο σε στόρι, όσο και σε gameplay, που δεν θα τα περιμένουμε, γιατί αυτοί έχουν δείξει ότι θέλουν να ανεβάζουν τον πήχυ σε κάθε επόμενο παιχνίδι τους. Συμφωνώ ότι δεν θα έχει τόσο σημασία αν έχει διαπλανητικά ταξίδια ή είμαστε κάπου συγκεκριμένα και, να πω την προσωπική μου προτίμηση, καλύτερα σε έναν πλανήτη. Αν είναι γεμάτος ο κόσμος και το gameplay, θα είναι αρκετό. Το open world είναι ευπρόσδεκτο φυσικά, εάν έχει περιεχόμενο που να αξίζει.
Θεψρητικά και μόνο, έχει πιθανότητες για 2026. Θα έβγαζαν ξέρω γω τετοια ανακοίνωση και trailer 3 χρόνια πίσω; Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια.
Θεωρω δεδομενο οτι το παιχνιδι θα κυκλοφορησει το αργοτερο μεσα σε 2 ετη.
panos74gr
23-12-2024, 16:22
^^^^ και εγώ αυτό. Δεν θα ανακοίνωναν κάτι αν δεν ήταν σχετικά κοντά η κυκλοφορία
Ναι παιδιά υποθέσεις κάνουμε για κουβέντουλα αλλά οκ έχω φάει hype γιατί γνωρίζουμε πάνω κάτω τα production θα είναι στο θεό .
οπως και να έχει μου άρεσε πάρα πολύ ότι είδα στο τρέιλερ και θέλω να πιστεύω ότι αυτά που μας πετούσαν μέσω hints στα άλλα παιχνίδια θα βγουν κάπως αληθινά ή κοντά σε αυτά που έλεγαν .
πχ μπορεί να έχει αρκετά jumps το παιχνίδι σε ιστορία ..γιατί όχι lol
^^ οτι και να εχουν σκεφτει οι πιθανοτητες να ειναι υπερπαιχνιδαρα ειναι τιτανοτεραστιες!! :P
Και μια χαρα γουσταρω που κανουμε υποθεσεις και κουβεντουλα γυρω απο αυτο! Cant wait προσωπικα!
mihalis13
26-12-2024, 13:31
Και εγώ το παιχνίδι πιστεύω θα είναι Linear. Αλλά επίσης πιστεύω θα δούμε και άλλους πλανήτες. Πιστεύω κάτι να το guardians of the galaxy σε δομή.
Γενικά είμαι hyped που θα δω νέο ip από την ND και ας είναι σε 2-3 χρόνια. Αν και δεν νομίζω πάνω από 2, μιας και ο druckman είχε πει πως πλέον δεν θέλει να δείχνει trailer πολύ πριν την κυκλοφορία.
Ειναι απο τις ελαχιστες φορες που δεν θελω να μαθω τιποτα για τους χαρακτηρες και δεν εχω και κανενα «αγχος» για το πως θα ειναι το παιχνιδι, αν θα ειναι linear εντελως, αν θα ειναι semi open world, αν θα εχει planet hoping η οχι, αν θα ειναι melee based η μαχη η shooter κτλ. Ειναι απο τις περιπτωσεις που η εμπιστοσυνη ειναι τοσο μεγαλη που αν μου ελεγαν οτι προκειται για fps και παλι θα το περιμενα με την ιδια ανυπομονησια. Το εχει κερδιδει αυτο η ND, πραγματικα περιμενεις να βγει να το παρεις και να παιξεις, απλα πραγματα.
Το μονο που με ανησυχει εμενα ειναι με ολους αυτους τους μαλακες που την εχουν στην μπουκα την ND, μην εχουμε παλι τα leaks που ειχαμε με το TLOU2, τα οποια ευτυχως απεφυγα εντελως, ομως ηταν οχι μονο εκτενεστατα, αλλα και σε μεγαλο βαθμο παραπλανητικα και κατεστρεψαν το παιχνιδι για πολλους ανθρωπους.
Ελπιζω η ND να ειναι πιο καλα προετοιμασμενη αυτη τη φορα.
Ειναι απο τις ελαχιστες φορες που δεν θελω να μαθω τιποτα για τους χαρακτηρες και δεν εχω και κανενα «αγχος» για το πως θα ειναι το παιχνιδι, αν θα ειναι linear εντελως, αν θα ειναι semi open world, αν θα εχει planet hoping η οχι, αν θα ειναι melee based η μαχη η shooter κτλ. Ειναι απο τις περιπτωσεις που η εμπιστοσυνη ειναι τοσο μεγαλη που αν μου ελεγαν οτι προκειται για fps και παλι θα το περιμενα με την ιδια ανυπομονησια. Το εχει κερδιδει αυτο η ND, πραγματικα περιμενεις να βγει να το παρεις και να παιξεις, απλα πραγματα.
Είναι γεγονός αυτό. Αποδεδειγμένα κάνουν τόσο προσεγμένες παραγωγές, που ξέρεις ότι θα είναι κάτι άψογο. Θα το ξαναπώ, δεν ξετρελάθηκα με κανένα από τα 2 TLoU, ούτε με το στόρι, ούτε με τους ήρωες. Παρόλα αυτά, το gameplay και μόνο αυτό ήταν αρκετό για να τους παραδεχθώ. Ειδικά στο 2. Επομένως κι εγώ, δεν πα να είναι shooter, stealth, και τα δυο ή κάτι άλλο, να είναι οπεν ή λίνεαρ, δεν είναι κάτι που με απασχολεί, γιατί θα είναι σίγουρα πολύ καλό και, εννοείται, σε στόρι και χαρακτήρες, θα ρίξουν μεγάλο βάρος, όπως πάντα.
Lefteris_X
11-07-2025, 15:22
13365
Πολύ δυσάρεστα νέα για τα γούστα μου. Ήδη το παιχνίδι ακυρώθηκε από εμένα, καθώς απεχθάνομαι οτιδήποτε έχει σχέση με Souls ενώ το Last of Us λόγω καταθλιψάρας-theme δεν το αντέχω (χώρια ότι μισώ ζόμπι/τρόμο κλπ στα παιχνίδια). Όπως επίσης μεγάλωσα πια και δεν έχω υπομονή για combo κλπ, οπότε μου φάνηκαν πολύ βαρετά/κουραστικά τα σύγχρονα God of War (ακόμα και στο τέρμα easy που τα έπαιξα).
Ίσως αν μπει ποτέ σε κανά PS+, δηλαδή καλό PS6 λολ.
Άκυρο από εμένα κυρία Naughty Dog. Με έχασες.
Αν βγάλεις κάτι σε Uncharted-theme και στυλ θα με ξανακερδίσεις (που αποκλείεται να βγάλεις, δεν ανήκω πλέον στο target group σου).
Dark souls σε σχεση με το ποσο ανοικτο ειναι καταλαβαινω, οποτε δεν μιλαμε για κατι πολυ ανοικτο, απλα πιο ανοικτο απο αυτα που συνηθιζει η ND. Τα ανοικτα επιπεδα στο lost legacy και στο uncharted 4 πως σου φανηκαν Λευτερη; Νομιζω ηταν ενα chapter μονο στο καθε παιχνιδι. Σε ξενερωσαν κι αυτα;
Για το melee δεν ξερω, κι εμενα δεν με ενθουσιαζει αλλα να πω την αληθεια δεν θα ηθελα κι αλλο shooter, θελω να δω την προσεγγιση τους σε αυτο το playstyle. Γενικα ο,τι κι αν επιλεξουν εχω εμπιστοσυνη, μεγαλη αλλαγη επισης αν ισχυει αυτο που λεει οτι θα ειναι μονη της στον κοσμο κατα κυριο λογο χωρις partner. Για ND, ειναι τεραστια αλλαγη μιας και εχουν κανει trademark το storytelling μεσα απο gameplay interaction με τον εκαστοτε partner.
Οσο για το uncharted, ειναι δυνατον να σταματησει ρε Λευτερη; Θεμα χρονου ειναι ειτε με ND ειτε χωρις ND σαν κυριο developer.
Lefteris_X
11-07-2025, 20:21
Ναι, η αλήθεια είναι ότι με χάλασαν. Δεν με έφτασαν στο σημείο να πω "ξενέρωσα" αλλά με χάλασαν.
Δεν "φταίει" η ND για αυτό. Μια χαρά τα έφτιαξε τα σημεία ανοιχτού χώρου στο U4 και στο Lost Legacy.
Αλλά όταν έχω έναν ανοιχτό χώρο και προχωρώ μέσα σε αυτόν ΠΑΝΤΑ ενεργοποιείται το OCD μου (μα πάντα όμως ρε γμτ) και με κάνει να νιώθω "κάτι δεν είδα και πάει το έχασα", "κάτι δεν ανακάλυψα και μου λείπει στόρυ", "κάτι δεν βίωσα που η ND δημιούργησε".
Και αυτό με χαλάει, όπως είπα στην αρχή.
Τι να σου πω βρε hakoo. Πιστεύω ότι το παράτησαν. Το U4 βγήκε το 2016 και το Legacy το 2017. Νταξ, βγήκαν οι upgraded εκδόσεις, δεν τα λες όμως "νέους τίτλους" στο Uncharted saga.
Όμως, αυτό που έχω να πω είναι ότι τα Uncharted τα έχω λατρέψει ως παιχνίδια. Και μάλιστα σταδιακά και περισσότερο με κάθε επόμενο τίτλο. Το 2 μου άρεσε περισσότερο από το 1, το 3 περισσότερο από το 2 και το 4 περισσότερο από το 3.
Δηλαδή το 4 το λάτρεψα όσο δεν πάει, παρόλο που έχει -για εμένα- αυτό το αγχωτικό open τσαπτερ. Φαντάσου πόσο μου άρεσε!
Γραφικά, ήχος, μουσική, gameplay (λάτρεψα την σωστή-όσο-πρέπει μίξη puzzle solving, πλατφορμινγκ, shooting, action set-pieces), εξαιρετικοί χαρακτήρες όλοι, τοποθεσίες με τεράστια ποικιλία και διαφορές μεταξύ τους (αυτό ιδιαίτερα το χαρακτηριστικό των Uncharted με μαγεύει / ενώ όλα τα άλλα παιχνίδια που έχουν από την αρχή μέχρι το τέλος ίδιο πάνω-κάτω οπτικό theme τα βαριέμαι).
Μπορώ να μιλάω ώωωωωρες για τα Uncharted και δη για το 4.
Επίσης πέρασα πολύ όμορφα και με το Lost Legacy, ενώ δεν το περίμενα (είμαι old school στα μυαλά μου = μου αρέσει να κοντρολάρω αντρικούς χαρακτήρες όχι γυναίκες). Εξαιρετικά γραφικά, απίστευτες τοποθεσίες (αν και εφάμιλλο οπτικά theme μεταξύ των chapters σε σχέση με τα Uncharted 1-2-3-4), πολύ καλοί διάλογοι, πλοκή, παζλ, γενικώς τα πάντα μου άρεσαν.
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ σπάνια έως ποτέ δεν ξαναπαίζω παιχνίδια που έχω τερματίσει, αλλά τα Uncharted series τα έχω ξαναπαίξει πάνω από 4-5 φορές το καθένα, όπως και το Lost Legacy (2-3 φορές έξτρα).
Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι τα έχουν παρατήσει (τα Uncharted), αποτελούν μέρος του παρελθόντος για την ND.
Εύχομαι να κάνω λάθος.
Τώρα αν αναλάβει άλλος dev δεν ξέρω αν θα διατηρηθεί η "μαγεία-μαεστρία" της ND.
Όσο αφορά το Heretic, ισχύουν οι λόγοι (που με απώθησε) που είπα παραπάνω. Not my cup of tea. Ακόμα και αν αποδειχθεί εξαιρετικό.
mihalis13
12-07-2025, 09:00
Γενικά μπορώ αν πω πως δεν είμαι fan των open world άσχετα αν έχω απολαύσει πολλά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι πως με έκανε η βιομηχανία να μην είμαι fan, γιατί τα τελευταία 10 χρόνια βγαίνουν πάρα μα πάρα πολλά open world games.
Έχω και εγώ αυτό του να ψάχνω παντού μην χάσω τίποτα και πολλές φορές στα open world νιώθω πως χάνω την ροή της ιστορίας.
Τώρα περί heretic εγώ ο,τι έχω διαβάσει με ενθουσιάζει, μου αρέσει όλη αυτή η κατάθλιψη σε παιχνίδια (ίσως για αυτό λάτρεψα τα TLOU). Αλλά προφανώς δεν ψάχνω παιχνίδια μόνο με "βαρύ" story. Απλά αν ένας το κάνει καλά στην βιομηχανία αυτή είναι η ND.
Και μου αρέσει που θα δούμε κάτι σε melee από αυτούς.
Προσωπικά τους έχω φουλ εμπιστοσύνη, θα προτιμούσα βέβαια να μην είχαν δείξει κάτι από το παιχνίδι μιας και πριν καιρό δήλωναν πως θέλουν να δείχνουν trailer σχετικά κοντά στην κυκλοφορία. Εδώ όπως βλέπουμε λέει για τέλη 2026 άρα καλό 2027 θα πω εγώ, λογικά στην μετάβαση από PS5 σε PS6.
Δυστυχώς πλέον αντί να βλέπουμε 2-3 μεγάλα exclusive από κάθε στούντιο σε κάθε γενιά θα βλέπουμε με το ζόρι 1...
Είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξει η βιομηχανία του gaming αυτό η αλήθεια είναι.
Εντάξει παράπονο δεν έχουμε βγαίνουν πάρα πολλά παιχνίδια ειδικά τώρα που έχει ανέβει η indie σκηνή.
Πάντως τα Uncharted νομίζω πως πρέπει να επιστρέψουν, πήραν ένα διάλειμμα που το χρειαζόταν για να μην "κουράσουν" θεωρώ πως πλέον λείπουν τέτοια παιχνίδια από την βιομηχανία.