PDA

View Full Version : Silent Hill 2 (08/10/2024)

Fulgore
20-10-2022, 01:18
https://www.youtube.com/watch?v=8qPdInnvMzg

spartan
20-10-2022, 02:54
Εμενα μου κανει περισσοτερη εντυπωση το Gotham Knights να πω την αληθεια, triple A game που υποτιθεται ξεφορτωθηκε τις last gen εκδοσεις για να απελευθερωθουν τεχνικα οχι μονο εχει χειροτερα γραφικα απο το Arkham Knight του 2015 σε κονσολες προηγουμενης γενιας αλλα τρεχει και στη βαση των 30.
Μια τεραστια απογοητευση αυτη η γενια στον τομεα γραφικα με 2-3 εξαιρεσεις μεχρι στιγμης.
Δες τοτες λιγο απο το silent hill 2 remake μπας και αλλαξεις λιγο γνωμη
Οταν γραφαμε οτι απο το 23 και μετα θα πεφτουν ξανα σαγονια κατω, φαινομασταν υπερβολικοι
Και που εισαι ακομα
Η νεα γενια απο οτι φαινεται ξεκιναει με τα πρωτα παιχνιδια που θα τρεχουν μονο σε unreal engine 5 οπως και ενα απο αυτα θα ειναι το remake της blooper team

https://i.imgur.com/HA9ptBG.png
https://giant.gfycat.com/CoordinatedDiligentKingfisher.mp4

spartan
20-10-2022, 03:01
https://www.youtube.com/watch?v=8qPdInnvMzg

Ενταξει εδω μιλαμε ποια για φωτορεαλιστικα επιπεδα
Φαινεται οτι εχουν ριξει τρομερη δουλεια για αυτη την ιστορικη σειρα παιχνιδιων

https://blog.playstation.com/tachyon/2022/10/36db4b688426bf68c6b74e31ca48f839488ee3d5-scaled.jpg?resize=1088%2C612&crop_strategy=smart

Valkyre
20-10-2022, 07:55
Στο τρεηλερ παντως δεν ειχε ουτε 1 δευτερολεπτο πραγματικου gameplay. In engine προφανως ειναι τα cinematics, αλλα gameplay δεν ειναι. Επισης γιατι δεν φαινεται πουθενα το ΧΒΟΧ; Λαθος ειναι αυτο λογικα ε;

mihalis13
20-10-2022, 07:59
Διάβασα ένα χρόνο timed exclusive στο PS5.
Δεν έχω δει καθόλου πως δείχνει βέβαια το παιχνίδι. Μόνο κάτι άρθρα που είδα τώρα το πρωί

Στάλθηκε από το AC2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Valkyre
20-10-2022, 08:02
Φαινεται πολυ ενδιαφερον remake παντως. Αυτο που με ιντριγκαρει περισσοτερο ειναι οτι πλεον εχει over the shoulder camera και αλλαγμενο combat.

obione
20-10-2022, 10:06
Super exited και φοβερό trailer.
Εχω ενθουσιαστεί αλήθεια .
Μιλαμε για τρομερά ατμοσφαιρικό παιχνίδι που θυμαμαι στιγμές η αγωνία να χτυπάει στο κόκκινο .
Η εξερεύνηση μεσα στον κόσμο του και μονο έφτανε να σου ανεβάσει τους παλμούς της καρδιάς στο χίλια .
Ελπιζω και σε μια καλη συλλεκτική εκδοση .
Next MGS ..Δεν ζητάω πολλα lol

PDS
20-10-2022, 13:09
Έγινε μεταφορά σε νέο thread.
Προσωπικά θα ήθελα να ξεκινήσουν απο το πρώτο.

hakoo
20-10-2022, 13:43
Δες τοτες λιγο απο το silent hill 2 remake μπας και αλλαξεις λιγο γνωμη

https://giant.gfycat.com/CoordinatedDiligentKingfisher.mp4

Ρε συ, μιας που μου το εχεις ξαναπει, τι γνωμη να αλλαξω? Αν κυκλοφορησει next gen παιχνιδι το 2023 θα αναιρεσει το γεγονος οτι εδω και 2 χρονια βλεπουμε μετριοτητες σε νεα γενια? Ειναι η πιο απογοητευτικη γενια σε αυτο τον τομεα, το να εκμεταλλευθουν το hardware 3 χρονια μετα δεν αποτελει επιτυχια, ηδη εχουν αργησει παρα πολυ.
Τι εννοεις οτι οταν λεγατε οτι θα δουμε εντυπωσιακα παιχνιδια απο το 2023 φαινοσασταν υπερβολικοι? Εγω περιμενα να δω εντυπωσιακα γραφικα απο τη στιγμη που πηρα την κονσολα, οχι 3 χρονια μετα. Αλλιως εμενα με το ps4 μου, μια χαρα ηταν. Το αναμενομενο και το αυτονοητο ειναι, αλλιως δεν εχει νοημα ενα καινουριο συστημα.
Νομιζω οτι καπως εχεις μπερδεψει το τι λεω, δεν αμφισβητω τις δυνατοτητες των συστηματων η την εξελιξη των γραφικων, δειγματα εχουμε δει αλλωστε. Μιλαω ξεκαθαρα για τις εταιρειες, εχουν παραβολευτει με last gen αναπτυξη για οικονομικους λογους με αποτελεσμα να βλεπουμε μετριοτητες στον τομεα γραφικα.
Τωρα σε οτι αφορα το συγκεκριμενο, ωραιο φαινεται, δεν ενθουσιαστηκα παντως. Οχι λογω προκαταλειψης για την bloober (δεν εχω παιξει κανενα παιχνιδι της) αλλα γιατι πρωτον δεν πηραμε μυρωδια απο gameplay, δευτερον μου φαινεται πολυ "clean" για silent hill.
Το υφος του και η συνολικη αισθητικη του trailer δεν παραπεμπει σε Silent Hill 2, για μενα παντα.

PDS
20-10-2022, 14:45
Θα συμφωνήσω με hakoo. Το να δω ps5 games στο BC του ps6 (ετσι οπως παει) δεν μου λεει κάτι.

Ως κατοχος ps5 πλεον, νιώθω οτι αγορασα ενα ps4 pro 2 (αν εξαιρεσεις το χειριστηριο). Kαι αυτο δεν αφορα τις δυνατοτητες της κονσολας, αλλα το κατα ποσο τις εκμεταλευονται. Δυστυχως η multiplaform-cross gen λογικη εχει κρατησει την παρουσα γενια πολυ πισω. Αν δεν ερχόταν το PSVR2 (και με τον φοβο να μην βρω κονσολα στα ραφια) δεν θα την αγοραζα. Το ps4 ειναι μια χαρα up to date.

spartan
20-10-2022, 17:04
Ρε συ, μιας που μου το εχεις ξαναπει, τι γνωμη να αλλαξω? Αν κυκλοφορησει next gen παιχνιδι το 2023 θα αναιρεσει το γεγονος οτι εδω και 2 χρονια βλεπουμε μετριοτητες σε νεα γενια? Ειναι η πιο απογοητευτικη γενια σε αυτο τον τομεα, το να εκμεταλλευθουν το hardware 3 χρονια μετα δεν αποτελει επιτυχια, ηδη εχουν αργησει παρα πολυ.
Τι εννοεις οτι οταν λεγατε οτι θα δουμε εντυπωσιακα παιχνιδια απο το 2023 φαινοσασταν υπερβολικοι? Εγω περιμενα να δω εντυπωσιακα γραφικα απο τη στιγμη που πηρα την κονσολα, οχι 3 χρονια μετα. Αλλιως εμενα με το ps4 μου, μια χαρα ηταν. Το αναμενομενο και το αυτονοητο ειναι, αλλιως δεν εχει νοημα ενα καινουριο συστημα.
Νομιζω οτι καπως εχεις μπερδεψει το τι λεω, δεν αμφισβητω τις δυνατοτητες των συστηματων η την εξελιξη των γραφικων, δειγματα εχουμε δει αλλωστε. Μιλαω ξεκαθαρα για τις εταιρειες, εχουν παραβολευτει με last gen αναπτυξη για οικονομικους λογους με αποτελεσμα να βλεπουμε μετριοτητες στον τομεα γραφικα.
Τωρα σε οτι αφορα το συγκεκριμενο, ωραιο φαινεται, δεν ενθουσιαστηκα παντως. Οχι λογω προκαταλειψης για την bloober (δεν εχω παιξει κανενα παιχνιδι της) αλλα γιατι πρωτον δεν πηραμε μυρωδια απο gameplay, δευτερον μου φαινεται πολυ "clean" για silent hill.
Το υφος του και η συνολικη αισθητικη του trailer δεν παραπεμπει σε Silent Hill 2, για μενα παντα.

Μαλλον εσυ πρεπει να ζουσες σε εναν αλλο παραλληλο συμπαν απο οτι φαινεται,οπου η πανδημια δεν ειχε μαστισει την κοινωνια γυρω μας εδω και 2 χρονια, και απλα νομιζεις οτι τα προβληματα που παρουσιαστηκαν κατα την διαρκεια αυτου του χαους, δεν επηρεασαν καθολου την gaming βιομηχανια.
Την ιδια γκρινια που διαβαζω τωρα την διαβαζα εδω μεσα και επι εποχες ps4 τους 2 πρωτους χρονους κυκλοφοριας τους
Γκρινια για κροτζενιλα και ελλειψη καλων αποκλειστικων

Fulgore
20-10-2022, 20:01
Πρώτα χρόνια ps4.

Knack
Killzone Shadowfall
Driveclub
TheOrder
Infamous Second Son

Δυνατά γραφικά/οπτικός τομέας, αλλα πολύ μετριάτζα.Θυμάμαι και το Until Dawn. Δυνατο οπτικά παιχνίδι, με χάλια απόδοση.
Αρα ο οπτικός τομέας απο μόνος του δεν λέει απολύτως τίποτα.

Τελος το 2014 απο τις χειρότερες χρονιες των τελευταιων χρονων απο πλευράς κυκλοφοριών .

hakoo
20-10-2022, 20:14
Spartan δεν προσφερει τιποτα στο νημα να επαναλαβω την αποψη μου για χιλιοστη φορα σχετικα με τα crossgen, τον covid και κατα ποσο επηρεασε, κατα ποσο ειναι δικαιολογια και ποτε παρθηκαν αυτες οι αποφασεις. Τα εχουμε πει παμπολες φορες. Αν εισαι ικανοποιημενος με τον τεχνικο τομεα καλα κανεις, αν το θεωρεις φυσιολογικο και το δικαιολογεις επισης καλα κανεις.
Και συγκρισεις εχουμε κανει με αλλες crossgen περιόδους αναλυτικα και τα παντα. Κουρασε αυτη η συζητηση γιατι εχει γινει πολλες φορες.
Διαφωνουμε απλα.
Αν χαλιεσαι με την αποψη μου απλα προσπερασε την, δεν ειναι κακο ουτε θα σε παρεξηγησω.

Error Flynn
19-11-2022, 13:50
Εγω σήμερα στη τηλεόραση μου είδα αυτό :)

13009

hakoo
06-02-2024, 18:18
https://youtu.be/ayKICAIUHkA?si=xYUIznXiYrb84qxm

Περασε αρκετα στα ψιλα απο το state of play και δικαιως νομιζω, πολυ μετριο φαινεται δυστυχως. Ελπιζω την επομενη φορα που θα το δειξουν να δουμε κατι αλλο που θα ειναι πιο ελπιδοφορο γιατι το combat κομματι εκτος του οτι δεν ηταν ουτε στο original το δυνατο του σημειο στο remake φαινεται αστα να πανε.

drifterx
06-02-2024, 23:31
Εγώνα πώ την αλήθεια, δεν έχω καταλάβει γιατί το τρειλερ έχει φάει τόσο κράξιμο...

Δεν περίμενα από την bloober να φτιάξει και ΑΑΑ παιχνίδι με τα production values του last of us, αλλά γιατί τόσο κράξιμο??

Αυτό που διαβασα δεξια και αριστερά είναι ότι η άποψη ότι αφού μας δείξαν τρειλερ που δείχνει το combat, σημαίνει ότι το παιχνίδι ειναι και πιο action... Καθίστε βρε λίγο, ακόμη δεν το είδαμε!!

Αυτό που με χάλασε είναι ότι δεν είδα ημερομηνία κυκλοφορίας 2024 σε ενα στεγνό έτος για τη sony.

hakoo
31-05-2024, 12:51
Στο χθεσινο state of play εδειξαν ενα αθλιο trailer παλι αλλα ακολουθησε μια παρουσιαση της Konami με 15λεπτο gameplay video που εχει αρκετο ζουμακι.

https://youtu.be/P10BzlgLjz0?si=Q4Z6vMQamtUV9Egp

Επιτελους ενα proper look για το παιχνιδι που σε αφηνει να παρεις μυρωδια. Ειχα απογοητευθει αρκετα αλλα η αληθεια ειναι οτι μετα απο το παραπανω ειμαι αισιοδοξος. Αν εξαιρεσω το μετριο animation και καποιες λεπτομερειες που δεν ειναι οσο polished θα επρεπε η ατμοσφαιρα ειναι πολυ ωραια, τα γραφικα και οι φωτισμοι εξαιρετικα και το mo cap αρκετα καλο ( σε καποιες σκηνες πολυ καλο θα ελεγα). Ακομα και το combat κομματι δεν φαινεται τοσο κακο. Για να δουμε!

hakoo
23-08-2024, 18:26
Τεραστιο gameplay video απο αρχικα σταδια του παιχνιδιου.

https://youtu.be/BX0LiAFNYRc?si=r41suJE_-xXDMrZG

Αξιοπρεπεστατο φαινεται, βγαζει ματι βεβαια το πολυ κακο walking/running animation. Περιεργο μιας και γενικα δεν φαινεται να εχει κακο animation, πως τα καταφεραν στο πιο βασικο κομματι να το κανουν τοσο χαλια;

Valkyre
23-08-2024, 18:35
Ναι κι εμενα αυτο μου χτυπαει ασχημα απο την παρουσιαση η αληθεια ειναι. Ο χαρακτηρας περπαταει σαν ξυλαγκουρο. Καλα δε θα κολλησω σε αυτο αν το παιχνιδι κατα τα αλλα ειναι αυτο που πρεπει να ειναι (δεν εχω παιξει το παλιο). Μακαρι ομως αν γινεται να το σενιαρουν λιγακι.

mihalis13
23-08-2024, 20:44
Εγώ μάλλον θα περιμένω price drop. Αυτά που έχω δει δεν με τρελαίνουν όποτε τα φθινοπωρινά gaming έξοδα μου θα περιοριστούν σε Astro bot και Alan Wake.

Error Flynn
24-08-2024, 13:21
Για μένα είναι πρώτη μέρα αγορά.

Δεν είμαι και ο πλέον αντικειμενικός κριτής βέβαια καθώς είμαι σούπερ φαν της σειράς από το πρώτο παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει και εν συνεχεία σε όλους τους τίτλους που ακολούθησαν ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς ήταν απογοητευτικοί.

Αυτό που βλέπω είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένο και με σαφέστατα αμέριστη αγάπη και σεβασμό προς το αρχικό αλλά ευτυχώς με παραμετροποιήσεις που το φέρνουν στα σημερινά στάνταρντ των παιχνιδιών και με κάποιες έξυπνες από όσο έχω καταλάβει νέες προσθήκες που θα εμπλουτίζουν την εμπειρία σε επίπεδο τοποθεσιών και ίσως ιστορίας.

Καποια μικρά ατοπήματα που λέτε πιο πάνω τα προσπερνώ πολύ εύκολα καθώς προσωπικά το να κάνω την τρίχα τριχιά το μόνο που έχει σαν αποτέλεσμα είναι να γκρινιάζω και να μην απολαμβάνω. Αν το σύνολο είναι τόσο δυνατό δε πειράζει να υπάρχουν και δυο τρεις αστοχίες.

Κάτι που δε συμβαίνει στην περίπτωση του Alan Wake 2 πχ που αναφέρει ο Μιχάλης πιο πάνω.

Ένα τέλειο παιχνίδι τεχνικα αλλά πό κει και πέρα τι προσέφερε ;
Μια σούπερ δήθεν ιστορία, ακαταλαβίστικη και μπερδεμένη - το έχουν τελειοποιήσει αυτό εκεί στην Remedy - για ακόμη μια φορά μπας και περάσει ως ¨ψαγμενη¨ και πρωτοποριακή. Μονότονο gameplay και δήθεν εξερεύνηση με στοιχεία εγκληματολογικά κλπ.

Μη πω ότι απογοητεύτηκα όμως, μια χαρά ήταν το παιχνίδι με μια δυο brilliant στιγμές, μέχρι εκεί όμως.

Το όμορφο περιτύλιγμα δε με ξεγελά πλέον.

Αρκετα με το AW2 όμως…

Back to Silent Hill 2.

Ανυπομονώ !

obione
24-08-2024, 23:40
Και γώ θα το τιμήσω το silent hill .
Έχω και το resident evil 4 VR να παίξω ( και θα το κάνω διότι είναι vr χαχαχαχα)
γενικα εχουνε μαζευτεί πολλά πάλι .

Valkyre
03-10-2024, 13:29
Famitsu Review: 35/40

・The sense of realism and creepiness brought by the beautiful visuals and sound is incredible
・The Japanese dubbing is comfortable and makes you concentrate on the game, which is actually a joy
・Evasion makes the battles more fun and you'll be absorbed in defeating enemies one by one
・The character details and the revamped puzzle solving make it more mentally taxing
・As this is a work from over 20 years ago, there are many scenes that feel like flag setting, but thanks to the overwhelming realism and stress-free play feel, you hardly notice it
・The unique atmosphere is simply amazing
・It takes 16 to 18 hours to clear the first time
・You'll want to go on because you're curious to see something scary
・A great remake, the original and the additional elements are well balanced, so it can be enjoyed by both experienced and inexperienced players

hakoo
04-10-2024, 11:46
https://www.metacritic.com/game/silent-hill-2/

Απ οτι φαινεται τα καταφερε η Bloober, πολυ καλες βαθμολογιες.

drifterx
04-10-2024, 12:49
Μπράβο χάρηκα πολύ και γιατί ήθελα να είναι καλό το παιχνίδι, αλλά και γιατί τους πιστεύω αυτούς τους μπλουμπεράδες!

Η προπαραγγελία μένει στη θέση της ως έχει! Μάλιστα πήρα από το πουθενά και ένα ωραίο steelbook που δεν το περίμενα!!

Valkyre
04-10-2024, 14:07
https://www.youtube.com/watch?v=9KOt3JtkWQc&ab_channel=ElAnalistaDeBits

panos74gr
04-10-2024, 19:55
Πολύ χάρηκα που βγήκε καλό!

Δεν έχω παίξει κανένα Silent hill αλλά έχω ακούσει τόσα πολλά που έλεγα μακάρι να βγει καλό να μπω και εγώ στον κόσμο του.

hakoo
04-10-2024, 22:45
Κι εγω χαρηκα γιατι αφενος θα παιξουμε ξανα σε πολυ ωραια μορφη ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια ολων των εποχων (γιΆαυτους που δεν το εχουν παιξει δεν το συζητω, μεγαλο δωρο), αφετερου η Bloober εχει φαει τρελα τοξικο hate και ειναι ωραιο μια στο τοσο να τρωνε τα μουτρα τους τα τρολακια. Την κριτικη την καταλαβαινω, κι εμενα δεν μου γεμιζαν το ματι και ειχα παρα πολλες αμφιβολίες αλλα το ιντερνετ οπως παντα ξεπερασε καθε οριο. Καταρες, βρισιες,ισοπεδωση κτλ, καπου ωπα.
Απο εκει που ημουν πολυ αρνητικος και μονο βλεποντας τοσο hate ηθελα να τα πανε καλα.

Valkyre
05-10-2024, 01:38
Προφανως εχω χασει επισοδεια, για πιο λογο φαγανε κραξιμο οι συγκεκριμενοι; Ποια η αφορμη;

hakoo
05-10-2024, 03:29
Το κακο ξεκινησε απο το the medium αν εχω καταλαβει καλα μιας και κατηγορηθηκαν για ενα σωρο πραγματα, για το οτι κακομεταχειριστηκαν το θεμα των mental illnesses, οτι ξεφτιλισαν τα θυματα κακοποιησης και διαφορα αλλα. Ξεκαθαριζω οτι δεν επαιξα ποτε το συγκεκριμενο παιχνιδι αλλα ακομα και τα θεματα να τα προσεγγισαν λαθος το πραγμα ξεφυγε αρκετα θεωρω, γινονταν συζητησεις περι κανονικοποιησης της κακοποιησης εκ μερους τους και του βιασμου και της παιδοφιλιας και δεν ξερω γω τι αλλο.
Ξεφυγε η κατασταση οπως συμβαινει συνηθως και γραφτηκαν φοβερα πραγματα. Ξαναλεω, δεν εχω αποψη για το παιχνιδι μιας και δεν το επαιξα αλλα σε καθε περιπτωση τοση τοξικοτητα και τοσες καταρες για ενα παιχνιδι δεν δικαιολογουνται. Κριτικη πρεπει να γινεται, αν σοβαρα θεματα τα διαχειριστηκαν επιφανειακά προφανως και πρεπει να γινει συζητηση αλλα ειδα με τα ματια μου εμετικα σχολια που δεν δικαιολογουνται.
Απο κει ξεκινησε, ε μετα περασαμε στο οτι ειναι σκουπιδια ολα τα προιοντα τους (δεν εχω παιξει κανενα btw), οτι θα επρεπε να ντρεπονται που ειχαν το θράσος να αναλαβουν το silent hill, που υπαρχουν κτλ

Valkyre
05-10-2024, 14:07
Α καλα καταλαβα..

θυμιζει τον κακο χαμο που ειχε γινει με το Cyberpunk και ενα in game poster/advertisement το οποιο λιγο πολυ κατεληξε στα γνωστα μερη να εχουν ολοκληρο disclaimer πριν ποσταρεις το οτιδηποτε καθως επρεπε να ενημερωθεις για το ποσο τρανσφοβικη ειναι η CDPR και απαγορευεται εστω να το αμφισβητισεις. Τραγικα πραγματα.. υπερβολη στο μεγαλειο της κυριολεκτικα..

Κατι παρομοια εγιναν και στο Harry Potter στο οποιο μαλιστα «ακουσον ακουσον» απαγορευτηκε η παρουσια του στο φορουμ ειτε το πιστευει κανεις ειτε οχι! 2023 να απαγορευεται συζητηση γυρω απο ενα προιον ελευθερης αγορας.. σε φορουμ! Tο κερασακι στην τουρτα; Ο Admin του εν λογω δημοφιλους forum και δε βαριεσαι το λεω στεγνα : Resetera αποκαληφθηκε οτι επαιξε κανονικα το Hogwards Legacy ενω το banαρε στο φορουμ του για πολιτικους λογους..

Ο ορισμος της λογοκρισιας και της υποκρισιας..

Χαιρομαι διπλα λοιπον για την blooper και το Silent Hill 2.

balabanis
06-10-2024, 03:46
Ξεκίνησα να παίζω γεμάτος περιέργεια και ενθουσιασμό.
Έπαιξα 2 ώρες περίπου και έχω να πω πως το παιχνίδι είναι ένα άξιο και προσεγμένο remake. Η ατμόσφαιρα είναι άκρως ανατριχιαστική, ο οπτικός τομέας πολύ καλός και η μουσική τρομερή!
Μη νομίζετε ότι θα δείτε κατά γράμμα όλα όσα περιμένετε, το παιχνίδι προσθέτει αρκετά πράγματα, εξερεύνηση και γρίφους στο gameplay και κάνει την εμπειρία ακόμη πιο τέλεια.

Θα έχω να πω περισσότερα καθώς το προχωράω.

Παίζω σε PS5!

mihalis13
09-10-2024, 11:13
Έβλεπα και χθες livestream και όντως φαίνεται πολύ καλό. Αλλά για κάποιο λόγο δεν με ψήνει..
Είχα παίξει στην εποχή τους SH1 και SH2 αλλά από 1 φορά το καθένα οπότε μετά από τόσα χρόνια είναι σαν να μην τα έχω παίξει.
Βλέποντας το χθεσινό Livestream μου είδα ότι όντως είναι καλοδουλεμένο με ωραία γραφικά, ήχο, ατμόσφαιρα αλλά μου έβγαζε πως αν το παιχνίδι ήταν ένα νέο franchise και όχι remake πως δεν θα ενθουσίαζε τόσο.

Για παράδειγμα εγώ ποτέ δεν είχα παίξει το RE4 και έπαιξα το remake στο PS5 που βγήκε. Να σημειώσω πως το RE2 remake το είχα λατρέψει (το original από τα αγαπημένα μου στο PS1).
Όμως το RE4 remake δεν μου είπε τίποτα.. Ένιωθα πως παίζω ένα παλιακό παιχνίδι με γραφικά της σημερινής γενιάς. Ενώ πιστεύω πως αν είχα παίξει το αρχικό RE4 θα ήμουν ενθουσιασμένος με το remake.

Κάπως έτσι νιώθω και με το SH2. Φαίνεται ωραίο αλλά δεν μου βγάζει ενθουσιασμό. Επίσης κάπου πήρε το μάτι μου για διπλάσια διάρκεια και μου φάνηκε περίεργο.. Ελπίζω να μην έχουν κάνει κάτι με την ιστορία όπως στο FF7 remake

Valkyre
09-10-2024, 11:40
Xωρις να το εχω παιξει το SH2 ξερω ομως οτι εχουν προσθεσει gameplay μεσω νεων περιοχων, γριφων κλπ. Οχι ομως οτι αλλαξαν την ιστορια. Απλα εκαναν την πολη πιο "ζωντανη" και πιο προσβασιμη. Δηλαδη κτιρια τα οποια δεν μπορουσες να μπεις στο original, τωρα μπορεις κλπ.

Νομιζω οτι σε τετοια remakes ειναι λιγο δεδομενο οτι θα πρεπει να περιμενεις το gameplay και το game design να δειχνουν την ηλικια τους.

Δηλαδη και το Metal Gear Solid Delta στο game design θα φαινεται αρκετα η ηλικια του, πχ με τις περιοχες που θα ειναι ξεχωριστες και οχι σαν μια φυσικη συνεχεια.

Παρολαυτα βαζουν ρετουσαρισμα συγχρονου gaming, οπως τα shooting combats refinements στο SH2 αλλα ακομα και το MGSV style gameplay στο MGS Delta.

Αλλα ναι το καταλαβαινω αυτο που λες. Παρολαυτα στο RE4 Remake δεν μου φανηκε να σου πω την αληθεια οτι σε καπου υστερουσε μπροστα σε συγχρονα games του ειδους.

drifterx
21-10-2024, 13:52
Το παίζω εδώ και 5-6 μέρες (εννοείται φυσικώς).

Δηλώνω τρομερά απογοητευμένος που ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ.

Παιδιά όσοι μπορείτε αγοράστε το και στηρίξτε bloober team. Παρά τα τεχνικά θεματάκια του, το παιχνίδι ξεχειλίζει από μεράκι και αγάπη για το OG (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)!

Valkyre
21-10-2024, 14:05
Και να θελουμε δεν μπορουμε :P

Νταξ θα το παρουμε ολοι ντιτζιταλ! Εισαι ενταξει με αυτο? :P

drifterx
21-10-2024, 14:15
Βρε περίμενε εσυ βρε ανυπόμονε!

Θα έρθει που θα πάει!

Μη μου μιλάς για digital και με αναγουλιάζεις μεσημεριάτικα!

gonzalez
21-10-2024, 17:45
Και να θελουμε δεν μπορουμε :P

Νταξ θα το παρουμε ολοι ντιτζιταλ! Εισαι ενταξει με αυτο? :P

Εδω φαινεται διαθεσιμο παντως: https://www.theconsoleclub.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=90378&Itemid=0

drifterx
23-10-2024, 09:40
Μη πω καμιά καλή κουβέντα ο γκαντεμόσαυρος.

Μου έτυχε game progression bug στο σημείο με τους λαβύρινθους, και δεν μπορούσα να προχωρήσω.

Η λύση ήταν να κάνω uninstall το παιχνίδι, να το ξανακάνω install ΧΩΡΙΣ όμως το update. Με το build του δίσκου 1.0 προχώρησε κανονικά!!

Αγαπητοί digitalάκηδες, τα φιλάκια μου!

gonzalez
23-10-2024, 09:46
Ναι, οπως φαινεται με το 1.04 patch, μαζι με τα fixes ηρθε κι αυτο το bug. Πιστευω θα παιχτει hotfix αμεσα.

drifterx
23-10-2024, 10:56
To παιχνίδι υπάρχει κανονικά πλέον στις μεγάλες αλυσίδες.

Ορμάτε μακεδονομάχοι και αφήστε τους κοπανιστούς αέρηδες!!

Valkyre
23-10-2024, 13:12
Τωρα παει.. το πηραμε digital γιατι μας εκανες να μην μπορουμε να περιμενουμε! :P

Error Flynn
23-10-2024, 14:19
Μη πω καμιά καλή κουβέντα ο γκαντεμόσαυρος.

Μου έτυχε game progression bug στο σημείο με τους λαβύρινθους, και δεν μπορούσα να προχωρήσω.

Η λύση ήταν να κάνω uninstall το παιχνίδι, να το ξανακάνω install ΧΩΡΙΣ όμως το update. Με το build του δίσκου 1.0 προχώρησε κανονικά!!

Αγαπητοί digitalάκηδες, τα φιλάκια μου!

προσοχή λίγο στα spoilers παρακαλώ.

εγώ πχ δεν έχω φτάσει εκεί που λες και δε θυμόμουν - γνώριζα πως υπάρχει αυτό το στοιχείο - χώρος στο παιχνίδι.

από την άλλη ωραία που διορθώθηκε το λάθος και προσχώρησες.

drifterx
23-10-2024, 14:59
Sorry νόμιζα ότι το είχα γράψει πολύ γενικευμένα έτσι ώστε να μην μπω σε λεπτομέρειες!! :-/

Valkyre
14-11-2024, 10:32
Λοιπον παιδια το Silent Hill 2 οσοι γνωριζετε ειναι εντελως broken αυτη τη στιγμη στο Προ. Το χειροτερο ειναι οτι η Bloober δεν εχει κανει καμμια δηλωση/ανακοινωση περι αυτου. Το οποιο το θεωρω ολιγον (εως πολυ) γυφτια.

Ειναι σιγουρο οτι θα το φτιαξουν το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε ποτε.

Εαν παντως καποιος εχει Προ με disc drive και εχει και το δισκακι, υπαρχει προσωρινη λυση:
Διαγραψτε το παιχνιδι, απενεργοποιηστε το ιντερνετ και καντε install την εκδοση του παιχνιδιου που εχει μεσα το δισκακι. Αυτο στην ουσια θα κανει force την PS5 εκδοση του παιχνιδιου. Με τη σειρα του, το boost mode του PS5 pro (που λειτουργει αυτοματα) φροντιζει ωστε το performance να ειναι 60 fps ακατεβατα χωρις καμμια πτωση (οσο επαιξα εγω δλδ 2 ωρες). Ειναι μια καλη πιστευω προσωρινη λυση μεχρι να λυσει τα θεματα η Bloober. Δεν ξερω αν η original version του παιχνιδιου ειχε καποιο game breaking bug, οσο επαιξα εγω δεν ειδα κατι περιεργο.

Αν γνωριζει καποιος μας λεει αν ειναι safe ή οχι το σκηνικο.

gonzalez
14-11-2024, 12:55
Λοιπον παιδια το Silent Hill 2 οσοι γνωριζετε ειναι εντελως broken αυτη τη στιγμη στο Προ. Το χειροτερο ειναι οτι η Bloober δεν εχει κανει καμμια δηλωση/ανακοινωση περι αυτου. Το οποιο το θεωρω ολιγον (εως πολυ) γυφτια.

Ειναι σιγουρο οτι θα το φτιαξουν το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε ποτε.

Εαν παντως καποιος εχει Προ με disc drive και εχει και το δισκακι, υπαρχει προσωρινη λυση:
Διαγραψτε το παιχνιδι, απενεργοποιηστε το ιντερνετ και καντε install την εκδοση του παιχνιδιου που εχει μεσα το δισκακι. Αυτο στην ουσια θα κανει force την PS5 εκδοση του παιχνιδιου. Με τη σειρα του, το boost mode του PS5 pro (που λειτουργει αυτοματα) φροντιζει ωστε το performance να ειναι 60 fps ακατεβατα χωρις καμμια πτωση (οσο επαιξα εγω δλδ 2 ωρες). Ειναι μια καλη πιστευω προσωρινη λυση μεχρι να λυσει τα θεματα η Bloober. Δεν ξερω αν η original version του παιχνιδιου ειχε καποιο game breaking bug, οσο επαιξα εγω δεν ειδα κατι περιεργο.

Αν γνωριζει καποιος μας λεει αν ειναι safe ή οχι το σκηνικο.
Εγω αυτο που διαβαζα ειναι οτι το παιχνιδι στο Steam πηρε update χθες, οποτε θεωρητικα θα ερθει κατι και στο Playstation - τωρα αν θα εχει και fix για το Pro ειναι αγνωστο.
Απο κει και περα, δεν ειχα ακουσει για καποιο game breaking bug στην αρχικη εκδοση (η 1.03 ειχε σιγουρα), αλλα εμενα δε μου αναγνωριζε τα saves. Τωρα αν καποιος το ξεκιναει απο την αρχη, λογικα θα ειναι οκ.
Εγω παντως θα περιμενω λιγο ακομα.

Valkyre
14-11-2024, 13:00
Θετικο αυτο για το steam. Ελπιζω να εχουν φτιαξει το προ. Αν οχι τοτε το λιγοτερο που εχουν να κανουν ειναι να αφαιρεσουν επισημα το οποιο patch εχουν βγαλει και να μας αφησουν να παιξουμε την PS5 version. Κι εγω θα περιμενω μαλλον. Επιασα το DLC του Alan Wake.

Valkyre
25-11-2024, 11:12
Λοιπον ξεκινησα κανονικα το παιχνιδι.

Θυμιζω δεν εχω παιξει το original. Νομιζω βασικα ειχα παιξει λιγο στην αρχη και μετα το αφησα. Ηταν εποχες που ειχαμε σηκωσει πειρατικες σημαιες και ζουσα το "gamepass" του τοτε. Δοκιμαζα αβερτα παιχνιδια μα στο τελος τα παραταγα σχεδον ολα διοτι πολυ απλα δεν εδινα το χρονο που χρειαζεται ωστε να ξεδιπλωσει την ομορφια του το καθε παιχνιδι. Καπως ετσι εχασα πολλα διαμαντια της εποχης εκεινης... και καπως ετσι αποφευγω τα gamepass και τα ps premium οπως ο διαβολος το λιβανι.

Στα του παιχνιδιου λοιπον. Ειμαι τρομερα περιεργος να δω τι συμβαινει στην ιστορια, για την οποια προφανως δεν θα πω κατι παραπανω. Απλα με κραταει γερα.

Η ατμοσφαιρα του εμενα προσωπικα με στρεσαρει αρκετα θα ελεγα, και με εναν τροπο πραγματικα unsettling. Δεν ειναι σαν το Alan Wake που ως επι το πλειστον ο τρομος ηταν στο υφος του jumpscare. Εδω ειναι πιο ψυχολογικα τα πραγματα και ειναι σαφες οτι αυτος ειναι ο στοχος των δημιουργων.

Για καποιο λογο το συγκεκριμενο παιχνιδι ακομα μετα απο 5 περιπου ωρες με κανει να μην νιωθω "ανετα" μαζι του. Εφτασα στο σημειο να χαμηλωσω την ενταση στα ακουστικα μου lol! :P

Με το gameplay ολα καλα εκτος απο λιγο απο την καμερα που σε κλειστους χωρους δημιουργει προβληματα. Λιγο η αισθηση της στοχευσης επισης μοιαζει να ειναι χαλαρη και οχι στιβαρη, αλλα οκ το συνηθισα.

Γενικα ολα ωραια και καλα. Απλα με πιανει λιγο η ψυχη μου ενα πραγμα. :P

drifterx
25-11-2024, 11:54
Και που να δεις πως θα σφιχτεί η ψυχή σου βλέποντας την ιστορία να αναδιπλώνεται στα μάτια σου για πρώτη φορά.

Σε ζηλέψω λίγο ρε μπαγάσα (αν και το γεγονός ότι δεν το είχες παίξει είναι κίτρινη κάρτα!!)

Από τα καλύτερα remake έβερ. Λίγο το τεχνικό να ήταν καλύτερο θα το έβαζα στο ίδιο ράφι με τα remakes των resident evil. Σε καμία περίπτωση δε μου χάλασε την εμπειρία βέβαια, έτσι?

Valkyre
25-11-2024, 12:05
Τεχνικα τι θεμα αντιμετωπισες Μανο? Ειχε bugs? Κατι θυμαμαι να λες οτι αντιμετωπισες προβλημα με corruption?

Για τα αλλα που λες, ρε σεις εγω με το στρες πλεον στα games δεν τα παω και πολυ καλα. Εχω τοσο στην καθημερινοτητα που πλεον εχω προγραμματιστει οταν παιζω παιχνιδια να χαλαρωνω. Ναι μεν εκτιμω πολυ το τι εχουν φτιαξει οι ανθρωποι στο ειδος που ειναι το παιχνιδι, αλλα αληθεια δεν μπορω να παιξω πλεον πολυ ωρα σε τετοιο σκηνικο. Μαξ 1-2 ωρες τα sessions... δεν αντεχω αλλο πια... :P

drifterx
25-11-2024, 12:21
Οχι, όχι corruption.

Είχε game progression bug, δηλαδή απλά δεν μπορούσες να προχωρήσεις στο παιχνίδι. Έχει λυθεί από τότε φυσικά. Εγώ το ξεπέρασα παίζοντας την 1.000 έκδοση του δισκακίου.

Τεχνικά εννοούσα κυρίως το performance του. Εννοείται έπαιζα quality στα 30fps!!!

Ναι καταλαβαίνω τι λες.
Βέβαια δε θυμάμαι το συγκεκριμένο να με είχε αγχώσει τόσο πολύ, ίσως φταίει το γεγονός ότι το είχα παίξει παλαιότερα...

Δηλαδή μπροστά σε κάτι visage και layers of fear ασούμε, δε πιάνει τίποτα. Μη μιλήσω για vr τρόμου ε? Εκεί έκανα sessions του 5λεπτου!

Valkyre
25-11-2024, 12:33
Α καλα VR υπαρχουν τιτλοι εσκεμμενα που δεν παιζω πχ Paradise Hotel... Ασε ρε. Δεν μπορω πια!

Error Flynn
25-11-2024, 13:12
Λοιπον ξεκινησα κανονικα το παιχνιδι.

Θυμιζω δεν εχω παιξει το original. Νομιζω βασικα ειχα παιξει λιγο στην αρχη και μετα το αφησα. Ηταν εποχες που ειχαμε σηκωσει πειρατικες σημαιες και ζουσα το "gamepass" του τοτε. Δοκιμαζα αβερτα παιχνιδια μα στο τελος τα παραταγα σχεδον ολα διοτι πολυ απλα δεν εδινα το χρονο που χρειαζεται ωστε να ξεδιπλωσει την ομορφια του το καθε παιχνιδι. Καπως ετσι εχασα πολλα διαμαντια της εποχης εκεινης... και καπως ετσι αποφευγω τα gamepass και τα ps premium οπως ο διαβολος το λιβανι.

Στα του παιχνιδιου λοιπον. Ειμαι τρομερα περιεργος να δω τι συμβαινει στην ιστορια, για την οποια προφανως δεν θα πω κατι παραπανω. Απλα με κραταει γερα.

Η ατμοσφαιρα του εμενα προσωπικα με στρεσαρει αρκετα θα ελεγα, και με εναν τροπο πραγματικα unsettling. Δεν ειναι σαν το Alan Wake που ως επι το πλειστον ο τρομος ηταν στο υφος του jumpscare. Εδω ειναι πιο ψυχολογικα τα πραγματα και ειναι σαφες οτι αυτος ειναι ο στοχος των δημιουργων.

Για καποιο λογο το συγκεκριμενο παιχνιδι ακομα μετα απο 5 περιπου ωρες με κανει να μην νιωθω "ανετα" μαζι του. Εφτασα στο σημειο να χαμηλωσω την ενταση στα ακουστικα μου lol! :P

Με το gameplay ολα καλα εκτος απο λιγο απο την καμερα που σε κλειστους χωρους δημιουργει προβληματα. Λιγο η αισθηση της στοχευσης επισης μοιαζει να ειναι χαλαρη και οχι στιβαρη, αλλα οκ το συνηθισα.

Γενικα ολα ωραια και καλα. Απλα με πιανει λιγο η ψυχη μου ενα πραγμα. :P

Η στόχευση Δημήτρη είναι εσκεμμένη έτσι.

Ναι μεν ο James βρίσκει κάποια όπλα και κουβαλάει πχ περίστροφο αλλά δεν είναι και ο τύπος που έχει εξοικείωση με όλα αυτά.

Error Flynn
25-11-2024, 13:17
Οχι, όχι corruption.

Είχε game progression bug, δηλαδή απλά δεν μπορούσες να προχωρήσεις στο παιχνίδι. Έχει λυθεί από τότε φυσικά. Εγώ το ξεπέρασα παίζοντας την 1.000 έκδοση του δισκακίου.

Τεχνικά εννοούσα κυρίως το performance του. Εννοείται έπαιζα quality στα 30fps!!!

Ναι καταλαβαίνω τι λες.
Βέβαια δε θυμάμαι το συγκεκριμένο να με είχε αγχώσει τόσο πολύ, ίσως φταίει το γεγονός ότι το είχα παίξει παλαιότερα...

Δηλαδή μπροστά σε κάτι visage και layers of fear ασούμε, δε πιάνει τίποτα. Μη μιλήσω για vr τρόμου ε? Εκεί έκανα sessions του 5λεπτου!

Και εγώ αυστηρά fidelity / quality στα 30 έπαιζα.

Γι αυτό και έχω ξενερώσει με το τελευταίο update που διορθώνει αρκετά κάποια πράγματα (όχι όλα) αλλά αφορά το performance.

Θέλω fidelity σωστό για το Pro γιατί κακά τα ψέμματα έχει διαφορά στην εικόνα ανάμεσα σε Perfomance και Fidelity.

Λογικό δηλαδή να συμβαίνει αυτό. Τι να το κάνω να παίζει σωστά στα 60 στο perfomance από τη στιγμή που και στο απλό PS5 μια χαρά έπαιζε και εκεί.

Valkyre
25-11-2024, 13:27
Η στόχευση Δημήτρη είναι εσκεμμένη έτσι.

Ναι μεν ο James βρίσκει κάποια όπλα και κουβαλάει πχ περίστροφο αλλά δεν είναι και ο τύπος που έχει εξοικείωση με όλα αυτά.

Ναι σιγουρα. Οπως και ο Joel. Απλα αντι να ειναι "βαρια" η αισθηση (οπως με το TLOU) ειναι "χαλαρη". Δεν εχω προβλημα ομως κανενα. το συνηθισα.

Error Flynn
25-11-2024, 13:30
Έχω παίξει σχεδόν τα πάντα στο VR σε σχέση με τίτλους τρόμου.

Εννοείτε και Propagation Paradise Hotel, Madison, Ovrdark, Village κλπ...

Μακάρι να έβγαινε το SH2 και σε VR έκδοση.

Στο pc έχει κυκλοφορήσει mod και πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον.

https://www.youtube.com/watch?v=nSKwP2AUdkk

drifterx
25-11-2024, 13:49
Ο Βασίλης με το σιδηρούν σώβρακο!

Valkyre
28-11-2024, 12:20
Καλησπερα!

Αν μου επιτρεπετε μερικα ακομα σχολια!

Αυτη τη στιγμη ειμαι:

Στο νοσοκομειο, στο otherworld version του. Το παιχνιδι ακομα με ιντριγκαρει παρα πολυ να δω τι θα συμβει. Και μου αρεσει η λεπτομερια που εχει πεσει στην δουλεια. Μου αρεσει πολυ ο διαδρστικος χαρτης ο οποιος φροντιζει να μην σε κανει να χανεσαι. Πολυ πολυ θετικο αυτο.

Βεβαια οπως και να το κανεις το παιχνιδι φαινεται οτι ειναι φτιαγμενο απο αλλη εποχη. Και δεν του το καταλογιζω φυσικα αυτο, αλλα φαινεται οτι το game design ειναι παλιο. Η αληθεια ειναι οτι ενω ημουν στο Νοσοκομειο και ειχα περασει ξερω γω 5 ωρες να το ξεψαχνιζω, μου φανηκε "καπως" οταν μπηκα στο Otherworld version αυτου και ανοιξα τον χαρτη και ειχε παλι 4 οροφους κενους που επρεπε να ξανα-επισκευφθω. Με επιασε ενα συναισθημα "not this shit again". Ξερω φυσικα οτι δεν ειναι τοσο μεγαλο το otherworld section αλλα ναι κατι μου εκανε εκει.

Περαν αυτου νομιζω οτι το παιχνιδι σιγουρα επιτυγχανει τον σκοπο του στο να με κανει να νιωθω στρες και ενα γενικοτερο uneasiness. O ηχος ειναι πραγματικα εκπληκτικος και πολυ πολυ ακριβης οσον αφορα το απο που ερχονται οι ηχοι που ακους. Τρομερο positional 3D audio πως λεγεται.

Με τρωει παρα πολυ να δω τι στο καλο συμβαινει. Καπου παει το μυαλο μου, βεβαια δεν ξερω ποσα απο ολα αυτα που εχω απορια θα εξηγηθουν ή θα μεινουν στην κριση μου.

gonzalez
28-11-2024, 13:06
Εγω εντυπωσιαστηκα παρα πολυ απο τα γραφικα του παιχνιδιου μετα απο το σημειο που εισαι τωρα.
Ειμαι στη φυλακη τωρα και χθες το βραδυ το σταματησα επιτηδες σε καποια φαση, γιατι το στρες ειχε φθασει στα υψη.
Το παιχνιδι μου αρεσει παρα πολυ παντως.

Για τα δικα μου δεδομενα, το παιχνιδι πρεπει να παιχτει στο hard.
Δλδ σε καποια φαση που δυσκολευτηκα πολυ το γυρισα στο normal, αλλα πλεον παιζω hard και εχει αλλη αισθηση. Παιζω και γριφους στο hard, αλλα κανα 2 στην αρχη επρεπε να ψαξω online για τη λυση.
Επισης, εχω κλεισει το ραδιο που σε προειδοποιει για τους εχθρους και το ευχαριστιεμαι ακομα περισσοτερο ετσι.
Τελευταιο, μου φανηκε σε καποια σημεια παρα πολυ σκοτεινο, οποτε εψαξα λιγο τι εχουν κανει με τις ρυθμισεις στο HDR και με λιγο tweekarisma βρηκα τελικα μια καλη ρυθμιση.

Valkyre
28-11-2024, 13:33
Τι ρυθμιση εκανες απο περιεργεια? Ρωταω μιας και εισαι και εσυ σε OLED οποτε πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα θα εχει η ρυθμιση και σε εμενα. Μου φαινεται κι εμενα καποιες στιγμες πιο σκοτεινο απο οτι θα το ηθελα.

ΥΓ: Hard εγω με καμμια παναγια ομως :P

Error Flynn
28-11-2024, 14:30
Δημήτρη κάποια για κάποια πράγματα θα πάρεις μια εξηγήσεις, για κάποια άλλα υπάρχουν θεωρίες και για κάποια ακόμη υπάρχουν επιβεβαιωμένες θεωρίες. Δε νομίζω πως παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο αυτό όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι και είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά του που για μένα μιλώντας το κάνουν μεγαλειώδες.

Επίσης αφού το τελείωσα είχα κάποιες απορίες σε σχέση με το τι σημαίνουν κάποια στοιχεία που συναντούσα, κάποιες λεπτομέρειες που παρατηρούσα κλπ. Σε πολλά από αυτά βρήκα απαντήσεις, εξηγήσεις και βέβαια έμαθα και πράγματα που δε τα είχα παρατηρήσει καν και είναι εκπληκτικό το πόσο προσοχή έχουν δώσει προσπαθώντας παράλληλα με τον σεβασμό στον αρχικό τίτλο να προσθέσουν τις δικές τους πινελιές εμπλουτίζοντας την όλη εμπειρία.

Θα το παίξω σίγουρα ξανά, ίσως να το είχα κάνει ήδη αν δεν περίμενα ένα πιο ολοκληρωμένο και σωστό update για το Pro.

gonzalez
28-11-2024, 15:42
Τι ρυθμιση εκανες απο περιεργεια? Ρωταω μιας και εισαι και εσυ σε OLED οποτε πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα θα εχει η ρυθμιση και σε εμενα. Μου φαινεται κι εμενα καποιες στιγμες πιο σκοτεινο απο οτι θα το ηθελα.

ΥΓ: Hard εγω με καμμια παναγια ομως :P

Ειχα κοιταξει εδω (https://www.reddit.com/r/PS5/comments/1fxyd9g/if_you_struggle_with_the_hdr_brightness_in_silent/) και νομιζω εχω:

Max brightness 800
Mid 20
Min -12
HDR brightness 3.5

Στο HDR brightness ειχα ξεκινησει με το 2.5 που λεει, αλλα το εβαλα 3.5 γιατι στα ματια μου φαινεται καλυτερα.
Θα δεις οτι ειδικα πιο κατω ειναι ακομα πιο σκοτεινα.

obione
29-11-2024, 04:03
Now why you want to experience me flat ?? Lol
Εννοείται περιμένω την vr έκδοση !

Error Flynn
29-11-2024, 08:11
Now why you want to experience me flat ?? Lol
Εννοείται περιμένω την vr έκδοση !

Εχει ανακοινωθεί κάτι ή αναφέρεσαι στην έκδοση για PC πουν έχουν κάνει με mod ?

obione
29-11-2024, 21:17
Ok τώρα είδα που μιλούσες για τα mods που υπάρχουν !
Νόμισα θα έβγαινε στο ps5 vr έκδοση.
Θα ήταν και ο μοναδικός λόγος να έπιανα το SH αυτή τη στιγμή

Valkyre
02-12-2024, 11:33
Ρε παιδια ποια Performance και ποια Fidelity και ποια "απλο PS5" και ποια "PS5 Pro" να πουμε? :P

Σχεδον τα 2/3 του χρονου που περνας με το παχνιδι δεν βλεπεις πανω απο 5-6 μετρα μπροστα σου χαχα :P

Εκει που ειμαι τωρα ειδικα... τι να πω και 480p να ηταν η αναλυση σιγα τι θα εχανα... :P

Μανο σε ποιο σημειο ησουν που μου ελεγες σε εντυπωσιασαν πολυ τα γραφικα του? (βαλτο σε σποιλερ)

Αυτη τη στιγμη ειμαι στο

Λαβυρινθο. Σε καποια σημεια ο φακος μοιαζει με κακογουστο αστειο αφου κυριολεκτικα δεν βλεπω μισο μετρο μπροστα μου... Εν τω μεταξυ σε θυμηθηκα Μανο που ανεβασες το brightness και χαιρομαι που σε ακουσα και το εκανα οταν το ειπες.

Αρχιζω και υποψιαζομαι τι συμβαινει αλλα περιμενω πως και πως να μαθω και να δω πως ξετυλιγεται το κουβαρι.

Το παιχνιδι το γυρισα στο easy επιπεδο δυσκολιας and I am not even sorry about it!

gonzalez
02-12-2024, 12:16
Ρε παιδια ποια Performance και ποια Fidelity και ποια "απλο PS5" και ποια "PS5 Pro" να πουμε? :P

Σχεδον τα 2/3 του χρονου που περνας με το παχνιδι δεν βλεπεις πανω απο 5-6 μετρα μπροστα σου χαχα :P

Εκει που ειμαι τωρα ειδικα... τι να πω και 480p να ηταν η αναλυση σιγα τι θα εχανα... :P

Μανο σε ποιο σημειο ησουν που μου ελεγες σε εντυπωσιασαν πολυ τα γραφικα του? (βαλτο σε σποιλερ)

Αυτη τη στιγμη ειμαι στο

Λαβυρινθο. Σε καποια σημεια ο φακος μοιαζει με κακογουστο αστειο αφου κυριολεκτικα δεν βλεπω μισο μετρο μπροστα μου... Εν τω μεταξυ σε θυμηθηκα Μανο που ανεβασες το brightness και χαιρομαι που σε ακουσα και το εκανα οταν το ειπες.

Αρχιζω και υποψιαζομαι τι συμβαινει αλλα περιμενω πως και πως να μαθω και να δω πως ξετυλιγεται το κουβαρι.

Το παιχνιδι το γυρισα στο easy επιπεδο δυσκολιας and I am not even sorry about it!

Δημητρη, αν λες εμενα (Κωστας), με εντυπωσιασε πολυ οταν βγηκα απο το νοσοκομειο, εκει οι φωτισμοι κτλ που εκαναν πολυ εντυπωση.
Εγω παντως πλεον δεν μπορω να παιξω πανω απο 30 λεπτα το session, ειναι πολυ βαρυ το παιχνιδι, νομιζω ειναι απο τα πιο τρομακτικα που εχω παιξει ever.
Αλλα ναι, ειναι υπερβολικα σκοτεινο, κι εγω εκει που εισαι κι εσυ τωρα ειμαι.

Valkyre
02-12-2024, 12:32
Δημητρη, αν λες εμενα (Κωστας), με εντυπωσιασε πολυ οταν βγηκα απο το νοσοκομειο, εκει οι φωτισμοι κτλ που εκαναν πολυ εντυπωση.
Εγω παντως πλεον δεν μπορω να παιξω πανω απο 30 λεπτα το session, ειναι πολυ βαρυ το παιχνιδι, νομιζω ειναι απο τα πιο τρομακτικα που εχω παιξει ever.
Αλλα ναι, ειναι υπερβολικα σκοτεινο, κι εγω εκει που εισαι κι εσυ τωρα ειμαι.

Εσενα εννοουσα Κωστα συγνωμη...

Ναι ρε συ κι εγω γι αυτο το γυρισα στο easy, για ψυχολογικους λογους. This shit is too much.

Τα γραφικα εμενα δεν μπορω να πω οτι με εχουν εντυπωσιασει περαν της αρχης του παιχνιδιου που ηταν η ομιχλη η πολη κλπ. Τωρα εδω που ειμαστε τι ακριβως να πεις για τα γραφικα, κυριολεκτικα θεωρω οτι δεν παιζουν και πολυ ρολο. :P

Παντως μολις το τελειωσω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να παω να δω πως ηταν το οριτζιναλ... δεν ξερω τι εχει αλλαξει και τι οχι, παντως πολυ "αντρικιο" παιχνιδι για να το βγαλεις την εποχη που βγηκε!

gonzalez
02-12-2024, 12:44
Εσενα εννοουσα Κωστα συγνωμη...

Ναι ρε συ κι εγω γι αυτο το γυρισα στο easy, για ψυχολογικους λογους. This shit is too much.

Τα γραφικα εμενα δεν μπορω να πω οτι με εχουν εντυπωσιασει περαν της αρχης του παιχνιδιου που ηταν η ομιχλη η πολη κλπ. Τωρα εδω που ειμαστε τι ακριβως να πεις για τα γραφικα, κυριολεκτικα θεωρω οτι δεν παιζουν και πολυ ρολο. :P

Παντως μολις το τελειωσω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να παω να δω πως ηταν το οριτζιναλ... δεν ξερω τι εχει αλλαξει και τι οχι, παντως πολυ "αντρικιο" παιχνιδι για να το βγαλεις την εποχη που βγηκε!

Κι εγω δεν ειχα παιξει το original ειχα νοικιασει θυμαμαι καποτε το HD collection που ειχε βγει για το PS3, αλλα ειχα παιξει ελαχιστα, ηταν ψιλο μαπα αυτη η εκδοση.
Δλδ προσπαθω να σκεφτω ποιο αλλο παιχνιδι με ειχε κανει να φοβηθω τοσο πολυ σε flat οθονη και δε μου ερχεται κατι κοντα. Αν αυτο το πραγμα παιχτει δλδ και σε VR δε θα παλευεται καθολου, ειδικα δλδ απο τη μεση και μετα.

Valkyre
02-12-2024, 13:01
0% κυριολεκτικα να το επαιζα σε VR. Θα προτιμουσα να το δω στο youtube. Δεν αστειευομαι καν.

Valkyre
04-12-2024, 14:25
Λοιποοοον... τελος απο εμενα! 21 ωρες μου πηρε!

Δυσκολο να μιλησεις χωρις σποιλερς για το παιχνιδι αυτο, οποτε θα πω πρωτα καποια γενικα και μετα θα βαλω σποιλερς (χωρις παντως να μπαινω σε αναλυση ιστοριας κλπ απλα θα μιλησω με τροπο που προειδεαζει ισως και δεν ειναι ωραιο για καποιον που δεν εχει ιδεα).

Ας πω πρωτα οτι θεωρω οτι το παιχνιδι ισως overstays its welcome σε ενα βαθμο. Ισως φταιει το υλικο που προσθεσαν στο remake (δεν ξερω) ή απλα ισως ειναι επιτηδες απο σκηνοθετικο προσχεδιασμο (περισσοτερα στο σποιλερ).

Το παιχνιδι ειναι πιστευω πολυ καλοφτιαγμενο γι αυτο που ειναι. Δυσκολευομαι να πιστεψω πως αυτο το παιχνιδι δημιουργηθηκε την εποχη που δημιουργηθηκε. Ειναι σε τοσα πραγματα "μπροστα" και τοσο τολμηρο που ακομα και με σημερινα δεδομενα παραμενει πρωτοτυπο. Θα ηθελα παρα πολυ να δω καπου ενα βιντεο με το pitch meeting.

Ειναι εμπειρια που αξιζει καποιος να βιωσει σιγουρα. Εχοντας πει αυτο βεβαια και μιλωντας καθαρα για εμενα, δεν ειναι παιχνιδι που θα ηθελα να ξαναβιωσω που λεμε. Ειναι σκληρο και βαρυ πολυ.

Εκπληκτικο sound design. Και με headset και χωρις. Φοβερο 3d audio. Επεσε παρα πολυ δουλεια στο κομματι αυτο σιγουρα. Και φυσικα η μουσικη, ακομα και με διασκευασμενα τα κλασσικα κομματια, παραμενει υπεροχη.

Τα γραφικα ειναι πολυ ωραια, αν και οπως ειπα σε προηγουμενο μηνυμα δεν μπορεις ακριβως να τα απολαυσεις σε αρκετα σημεια λογω της φυσης του παιχνιδιου.

Το θεμα με τις αντανακλασεις (οχι στο Προ αλλα γενικα) εχει ουσιαστικο προβλημα πραγματικο μονο σε 1 location καπου προς το τελος του παιχνιδιου. Οποτε δεν ειναι και τοσο θεμα.

Προχωραω σε πιο σποιλερ εντυπωσεις:

Το παιχνιδι ειναι τρομερα ψαγμενο στην κατασκευη του και το στησιμο του. Ειναι μαεστρικος ο τροπος που ξεδιπλωνεται η ιστορια και οι λεπτομεριες βρισκονται παντου που δυσκολα μπορεις να τις παρατηρησεις ολες. Το παιχνιδι ειναι ανελεητο ως προς τον θεατη. Οσο προχωραει τοσο και περισσοτερο σε ριχνει σε ολο και πιο βαθεια νερα. Νομιζεις οτι τελειωνει, αλλα δεν τελειωνει. Γι αυτο και ειπα πιο πανω οτι νομιζω οτι επιτηδες κραταει "περισσοτερο απο οσο χρειαζεται" διοτι θελει να περασει στον παικτη ατοφιο το συναισθημα της απογνωσης. Το καταφερνει σιγουρα.

Ειναι τρομερα disturbing καποια πραγματα και θεματα της ιστοριας και ακομα πιο disturbing το πως αποτυπωνονται visually μεσα στον κοσμο, τους χαρακτηρες και τα monsters του Silent Hill. Ειναι δυσκολο να το περιγραψεις.

Το παιχνιδι απο καποιο σημειο και μετα δεν σε αφηνει να αναπνευσεις. Δεν του φαινεται στην αρχη καθολου αυτο το πραγμα.

Ειναι σιγουρα απο τα πιο unsettling και τρομακτικα παιχνιδια που εχω παιξει. Βασικα πιστευω οτι ειναι το τοπ. Βεβαια δεν ειμαι και λατρης του ειδους ωστε να εχω τεραστια αποψη, αλλα πιστευω οτι εχω μια Α καλη αποψη.

Παιζει πολυ με την ψυχολογια σου, δεν ειναι απλα ΜΠΟΥ και παμε παρακατω. Σε επηρεαζει. Και οταν τελειωσεις, το σκεφτεσαι. Πολυ μαλιστα. Θετει ωραια ερωτηματα και προβληματισμους που ακομη και σημερα ειναι τρομερα αληθινα. Οσο το σκεφτομαι τοσο περισσοτερο το εκτιμω σαν δημιουργημα. Αλλα οφειλω να ομολογησω οτι δεν ειναι φταγμενο για να "περασεις καλα". Το ειχα πει και για το TLOU2 αυτο. Ειναι παιχνιδια που θελουν να αποτυπωσουν μια εμπειρια κυριως με οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο για το "fun factor" της υποθεσης.

Αυτα απο εμενα. Πιστευω οτι ολοι πρεπει να το δοκιμασουν. Θελει κουραγιο σιγουρα η φαση. Εγω με sessions που ξεκιναγαν 11-12 το βραδυ και τελειωναν στις 2 τα ξημερωματα παιζοντας κυριως με headset τα χρειαστηκα πολυ σε καποια σημεια παιδια... ενα μεγαλο μπραβο πρωτα στους original δημιουργους και μετα στην Bloober που απο οτι καταλαβα το σεβαστηκε τρομερα.

Παω τωρα να δω κι αλλα βιντεο για την ιστορια του...!

gonzalez
04-12-2024, 19:08
Το τελειωσα κι εγω, θα συμφωνησω σχεδον σε ολα νομιζω με το Δημητρη. Χωρις να μπορω να συγκρινω με το original, θεωρω οτι το Remake ειναι πολυ καλοφτιαγμενο.
Κατα τ αλλα τωρα το παιχνιδι σαν παιχνιδι, εχει πολυ βαθος αλλα και πολυ βαρυ ταυτοχρονα. Στο μυαλο μου για καποιο λογο το ειχα πολυ πιο απλοικο.
Απο τα υπολοιπα Silent Hill εχω τερματισει μονο το Downpour αν δεν κανω λαθος, που δεν ειναι απο τα καλα της σειρας νομιζω, οποτε απ οσο το θυμαμαι, το 2 ειναι μακραν καλυτερο.

Ουτε εγω θα ηθελα να το ξαναπερασω, και γενικα στα περισσοτερα παιχνιδια, ειδικα αυτα που εχουν πολλα και διαφορετικα τελη, παντα θελω να ξεζουμιζω οσο περισσοτερο μπορω στο 1ο playthrough (γι αυτο και μου πηρε 24 σχεδον ωρες και επαιξα στο Hard) και να ειναι οσο πιο αυθεντικη και "αμολυντη" γινεται η εμπειρια, χωρις να επηρεαζομαι απο πραγματα που διαβαζω απο δω κι απο κει, και πως μπορουν να επηρεασουν την εξελιξη του παιχνιδιου κτλ.

Ισως στο συγκεκριμενο εχει ενα νοημα το 2ο playthrough για να παρατηρησεις περισσοτερες λεπτομερειες, που στο 1ο, και να τις ειδες, μπορει να περασαν σχεδον απαρατηρητες, αλλα το θεωρω σχεδον απιθανο να το κανω, ειδικα στο κοντινο μελλον.

hakoo
15-03-2025, 13:49
Ασχολουμαι κι εγω τις τελευταιες μερες, εχω φτασει περιπου στη μεση του παιχνιδιου, νομιζω δικαιως πηρε ολο αυτο το praise μιας και εχει γινει πολυ αξιολογη δουλεια πανω στο original. Δεν παιρνει ιδιαιτερα ρισκα (οπως κανει η Capcom με τα δικα της remakes) αλλα νομιζω καλως εγινε αυτη η επιλογη, δεν θα τις ηθελα μιας και μιλαμε για μια πολυ συγκεκριμενη εμπειρια. Τα γραφικα ειναι εξαιρετικα αν και το παιχνιδι ειναι τοσο σκοτεινο που πραγματικα αρκετα πραγματα χανονται μεσα στη μαυριλα και δεν μπορεις να τα εκτιμησεις παρα σε μεμονωμενες περιπτωσεις. Απο και και περα εξαιρετικο voice acting και capture, η μουσικη του Yamaoka αξεπεραστη και νομιζω οτι εχουν γινει και αρκετες αλλαγες ως προς τους γριφους του παιχνιδιου. Δεν θυμαμαι για να ειμαι ειλικρινης αν ηταν ετσι, σε καθε περιπτωση εχει γινει παρα πολυ καλη δουλεια με τα puzzles.
Ευχαριστη εκπληξη το combat κομματι, αξιοπρεπεστατο με το βαρος και την ταχυτητα που ταιριαζει σε ενα τετοιο παιχνιδι.
Το απολαμβανω το παιχνιδι με 1 παραπονο βεβαια, καποια animations ειναι σκαλες κατω σε ποιοτητα, για παραδειγμα το running animation αλλα και τα opening door animations ειναι στο οριο του να σε βγαλουν εκτος ατμοσφαιρας ειδικα στην αρχη μεχρι να τα συνηθισεις. Ειναι κριμα μια τοσο καλη δουλεια να πασχει απο "παιδικες ασθενειες" και μου κανει μεγαλη εντυπωση που δεν το προσεξαν οσο επρεπε σε αυτο το κομματι.
Το παιχνιδι ειναι μια εξαιρετικη version ενος αριστουργηματος αλλα για να πω την αληθεια δεν ξερω αν θα κανω δευτερο playthrough, δεν το περιμενα αλλα μου πεφτει πιο βαρυ ως ενηλικα και μεγαλο ανθρωπο απ οτι οταν το ειχα πρωτοπαιξει και ημουν παιδακι στην ουσια. Ισως καποια πραγματα τα περνουσα πολυ πιο επιφανειακα τοτε τι να πω.

Giannis1979
23-11-2025, 11:41
Το ξεκίνησα σήμερα αλλά το παιχνίδι σέρνεται κυριολεκτικά σε θέμα frame rate και στα 2 modes . Ευτυχώς δεν το αγόρασα αλλά παίζω μέσω psPlus.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Valkyre
23-11-2025, 14:37
Μαλλον ξεκινησες το Sillent Hill 2 και οχι αυτο που ακομα δεν εχει κυκλοφορησει :)

Giannis1979
23-11-2025, 18:53
Μαλλον ξεκινησες το Sillent Hill 2 και οχι αυτο που ακομα δεν εχει κυκλοφορησει :)

Ναι Δημήτρη το 2 υπάρχει κάποιο fix κάποιο τρικ οτιδήποτε ; Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάτι

Valkyre
24-11-2025, 10:19
Δυστυχως δεν γνωριζω. Εγω το επαιξα στο Προ σε performance mode και το framerate ηταν μια χαρα περα απο ελαχιστες εξαιρεσεις.

drifterx
24-11-2025, 11:39
Γιάννη σου κάνει προβλήματα και στο quality στο 30άρι?

Μου φαίνεται πολύ περίεργο αν ισχύει. Εγώ το είχα παίξει με το που κυκλοφόρησε και δεν κατάλαβα τίποτα. Γνωστός οπαδός των 30fps εγώ!

Και μάλιστα στο peasant ps5, όχι στο φρου-φρου-κιαρώματα.

Σε αντίθεση με το silent hill f που σε μερικά σημεία είχε κάτι stuttering, μπορεί και 1-2 δευτερόλεπτα!

Giannis1979
24-11-2025, 18:45
Γιάννη σου κάνει προβλήματα και στο quality στο 30άρι?

Μου φαίνεται πολύ περίεργο αν ισχύει. Εγώ το είχα παίξει με το που κυκλοφόρησε και δεν κατάλαβα τίποτα. Γνωστός οπαδός των 30fps εγώ!

Και μάλιστα στο peasant ps5, όχι στο φρου-φρου-κιαρώματα.

Σε αντίθεση με το silent hill f που σε μερικά σημεία είχε κάτι stuttering, μπορεί και 1-2 δευτερόλεπτα!

Θα δοκιμάσω και σε quality mode γιατί απ ότι διαβάζω είναι μάλλον καλύτερο .
Ίσως γ αυτο να μην κατάλαβες τίποτα, εγώ εν αντιθέσει με εσένα απεχθάνομαι το 30αρι.
Σήμερα έκατσα και διάβασα ενδελεχώς για το θέμα γιατί είναι πολύ ωραίο το παιχνίδι κατά τα άλλα και διαβάζω ότι το πρόβλημα είναι γενικο και στο pro έχει θέματα ίσως να μην παρουσιάζονται σε όλους ή να φταίνε τα patch ειλικρινά δεν ξέρω .
Ίσως ο Δημήτρης να ήταν τυχερός γιατί ξέρω ότι και αυτός έχει θέματα με το κακό Frame rate .

https://www.digitalfoundry.net/articles/digitalfoundry-2024-silent-hill-2s-ps5-pro-patch-is-another-update-with-glaring-image-quality-issues

¶ντεξες και δεν πήρες PRO ρε θηρίο ;
Σε παραδέχομαι .
Μάλλον οι 2 μας είμαστε [emoji1787]

Giannis1979
25-11-2025, 00:01
Λοιπόν έπαιξα ένα δίωρο στο quality και το παιχνίδι έπαιζε σχεδόν locked 30αρι. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ .Δεν ειχα δοκιμάσει καν γιατί διάβαζα ότι πρόβλημα υπάρχει και στα 2 modes .

drifterx
25-11-2025, 08:41
Ε ναι βρε! 30fps for the win. Για τέτοια παιχνίδια, έτσι αργά-κινηματογραφικά είναι must! Εγώ προσωπικά και στο ps8 με 30αρια θα παίζω αυτά τα παιχνίδια!

Ναι Γιάννη δεν πήρα και ούτε θα πάρω, εκτός περίπτωσης κάποιου συλλεκτικού μοντέλου (αχ αυτό των 30 χρόνων πως μου ξέφυγε...).Ο λόγος είναι ένας και απλούστατος - ΤΙΜΗ. Όπως έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου εδώ, η τιμή του είναι το λιγότερο εκτός πραγματικότητας, για να μη πω γελοία σε σχέση με το αποτέλεσμα. Αν ήταν κοντά στο 600αρι μπορεί και να το σκεφτόμουν σε κάποια προσφορά.

Εύχομαι να χαρείς το παιχνιδάκι, είναι έπος ζωγραφιστό!

Valkyre
25-11-2025, 15:15
Θα δοκιμάσω και σε quality mode γιατί απ ότι διαβάζω είναι μάλλον καλύτερο .
Ίσως γ αυτο να μην κατάλαβες τίποτα, εγώ εν αντιθέσει με εσένα απεχθάνομαι το 30αρι.
Σήμερα έκατσα και διάβασα ενδελεχώς για το θέμα γιατί είναι πολύ ωραίο το παιχνίδι κατά τα άλλα και διαβάζω ότι το πρόβλημα είναι γενικο και στο pro έχει θέματα ίσως να μην παρουσιάζονται σε όλους ή να φταίνε τα patch ειλικρινά δεν ξέρω .
Ίσως ο Δημήτρης να ήταν τυχερός γιατί ξέρω ότι και αυτός έχει θέματα με το κακό Frame rate .

https://www.digitalfoundry.net/articles/digitalfoundry-2024-silent-hill-2s-ps5-pro-patch-is-another-update-with-glaring-image-quality-issues

¶ντεξες και δεν πήρες PRO ρε θηρίο ;
Σε παραδέχομαι .
Μάλλον οι 2 μας είμαστε [emoji1787]

Στην αρχη υπηρχαν θεματα, αλλα μετα διορθωθηκαν σε μεγαλο βαθμο.

Giannis1979
28-11-2025, 19:34
Εχω εμβαθύνει λίγο στο παιχνίδι και πραγματικά είναι απολαυστικό και ανατριχιαστικό ταυτόχρονα .
Σε ρουφάει σαν ηλεκτρική σκούπα στον κόσμο του .

PDS
28-11-2025, 20:26
Μετέφερα εδώ τα μηνύματα που αφορούσαν το SH2

Giannis1979
05-12-2025, 22:07
Μάραθο το μάραθο γεμίζει η γρα τον κάλαθο….[emoji41]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20251205/277c1c62fd0770da3f152729826fa4a3.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20251205/f2cd59576c91b9f4c8032ec25cfd9c4c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20251205/eca264732f0b5ff1972377b3009f1f5a.jpg

Valkyre
08-12-2025, 10:25
Στην πρεζα καθε φορα αυτα τα παιχνιδια! Ειδικα στο Silent Hill 2 με εκανε να νιωθω οτι ο χαρακτηρας μου ηταν τοξικομανης ενα πραγμα :P

Giannis1979
08-12-2025, 10:39
Προσπαθώ να τα βρίσκω ειρηνικά με τους κατοίκους της περιοχής εξάλλου πόλη τους είναι όχι δική μου , εγώ τους φορτώθηκα. ,κ αν είπαμε καμμία κουβέντα παραπάνω καμμία φορά κομμάτια να γίνει δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας …[emoji125][emoji125][emoji125]. <——-

Giannis1979
08-12-2025, 19:23
Λοιπόν το παιχνίδι ήταν καταπληκτική εμπειρία ότι καλύτερο σε Survival Horror έχω παίξει μαζί με το πρώτο Silent Hill στο PS1.
Μου ρούφηξε όλη την ενέργεια και μου πήρε κάπου 25 ώρες με αρκετό ψάξιμο στο Standard difficulty.

Εννοειται ΔΕΝ είναι Resident Evil το οποίο είναι η αγαπημένη μου σειρά (και έχω παίξει δέκα φορές το καθένα), είναι πολύ πιο βαθύ πολύ πιο σκοτεινό και φρικιαστικό και αυτό για μένα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο Playthrough , αφήνω όμως το παιχνίδι πραγματικά ΓΕΜΑΤΟΣ και ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ από αυτό.

Το μόνο που λίγο με χάλασε είναι το ending και αυτά που ανακάλυψα ότι έγιναν στο τέλος της ιστορίας καθώς και το φιναλε που μου έδωσε το παιχνίδι.

Πιστεύω ότι οι επιλογές μου μέσα σε αυτό ήταν αυτές που θα έκανα αν ήμουν εκεί στην πραγματικότητα , και επίσης πιστεύω ότι τις ίδιες επιλογές θα έκανε κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη ευ συναίσθηση και πάραυτα το game με τιμώρησε με «κακό» τέλος το οποίο θεωρώ totally unfair.

Γεμάτο 9αρι από εμένα , ήδη σήμερα αγόρασα το silent hill f στα 40 ευρώ used και το περιμένω με box now και μακάρι και αυτό να μου αρέσει τόσο πολύ όσο το Remake του 2.

Welcome back to silent hill [emoji1305]

ΥΓ: ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ μου έχουν λείψει τέτοια βιωματικά παιχνιδια των 20-30 ωρών που αφιερώνεις ενδιαφερον και ενέργεια και γίνεσαι ένα με τον χαρακτήρα .
ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ έχω βαρεθεί παιχνίδια που απαιτούν να ασχοληθώ με αυτά 100 και 200 ώρες με μια πυξίδα και έναν χάρτη (πλην λίγων εξαιρέσεων).
Ελπίζω από εδώ και πέρα το καλό παραδοσιακό Gaming να επιστρέψει .

Τα ξαναλέμε στο topic του f και αμέσως μετά σε αυτό του MGS Δ Snake eater .