View Full Version : PS4/PS5 Battlefield 2042
Σήμερα 9 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα το reveal για το καινούριο Battlefield 2042, λογικά θα είναι cross-gen, ποιος αφήνει 110 εκατομμύρια κατόχους PS4 απ' έξω.
Δεν το κάνει ούτε ο Καζουνόρι πλέον. :P
https://www.youtube.com/watch?v=ASzOzrB-a9E
Gameplay θα δείξουν στις 13 Ιουνίου, 7 καινούριοι χάρτες,
υποστηρίζει μέχρι 128 players (προφανώς οι προηγούμενες κονσόλες θα παραμείνουν στους μέχρι 64 players)
ο κάθε χάρτης προσφέρει μια μοναδική εμπειρία βασισμένη στο φυσικό περιβάλλον και κυκλοφορεί φέτος τον Οκτώβριο.
Christos33
09-06-2021, 18:23
Καλά όχι μόνο θα παίζει ps4 θα είναι κ δέκα ευρώ ποιο φτηνό στο 4, θέλαμε ποιότητα Ps5 [emoji6][emoji6][emoji6]
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Giannis1979
09-06-2021, 22:12
Δεν έχω παίξει ποτέ ένα BF χωρίς ένα σωρό bugs και Glitches.
Όλα broken και unplayable.
Αντί να δουν πως στην καλήωρα θα βγάλουν στη ζωή τους ένα παιχνίδι χωρίς προβλήματα θέλουν 128 παίκτες και ακόμα πιο τεράστιους χάρτες, και ενώ στα τελευταία BF έχουν απομείνει ελάχιστοι να παίζουν.
Δεν υπάρχει σωτηρία.
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν έχω παίξει ποτέ ένα BF χωρίς ένα σωρό bugs και Glitches.
Όλα broken και unplayable.
Αντί να δουν πως στην καλήωρα θα βγάλουν στη ζωή τους ένα παιχνίδι χωρίς προβλήματα θέλουν 128 παίκτες και ακόμα πιο τεράστιους χάρτες, και ενώ στα τελευταία BF έχουν απομείνει ελάχιστοι να παίζουν.
Δεν υπάρχει σωτηρία.
Υποτίθεται ότι το παρόν Battlefield θα επιστρέψει στις «ρίζες» του (ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο είχα διαβάσει, διορθώστε με οι βετεράνοι του είδους αν κάνω λάθος) μετά το φιάσκο του BFV.
Επίσης, κακά τα ψέματα, τελειωμένο/bug-free MP δεν δύναται να υπάρξει day 1... όλα τα online MP είναι στην ουσία παιχνίδια-υπηρεσίες.
Αν το περιμένεις τελειωμένο από άποψη patches, δεν θα έχει μείνει ψυχή στο player pool (το εντελώς αντίστροφο σε σχέση με τα SP games που ωριμάζουν σαν το παλιό καλό κρασί :P).
Giannis1979
09-06-2021, 22:21
Υποτίθεται ότι το παρόν Battlefield θα επιστρέψει στις «ρίζες» του (ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο είχα διαβάσει, διορθώστε με οι βετεράνοι του είδους αν κάνω λάθος) μετά το φιάσκο του BFV.
Επίσης, κακά τα ψέματα, τελειωμένο/bug-free MP δεν δύναται να υπάρξει day 1... όλα τα online MP είναι στην ουσία παιχνίδια-υπηρεσίες.
Αν το περιμένεις τελειωμένο από άποψη patches, δεν θα έχει μείνει ψυχή στο player pool (το εντελώς αντίστροφο σε σχέση με τα SP games που ωριμάζουν σαν το παλιό καλό κρασί :P).Ποιο day one εδώ μετά από 2 χρόνια έφτιαξε κάπως το BF4 και μετά από ένα χρόνο το BF1.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κοιτάνε να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στον εαυτό τους ενώ δεν έχουν μάθει ακόμα πως να βγάλουν ένα αξιοπρεπές BF day 1.
Και όταν λέω αξιοπρεπές δεν εννοώ Bug free αλλά playable.
https://store.playstation.com/en-gr/search/2042
80άρι ακατέβατο (PS5 version) και η EA; 70άρι η PS4 version και μιλάμε για MP-only game.
Μου φαίνεται μια χαρά έκανε τον χρήσιμο ηλίθιο η Sony και ακολουθούν και οι υπόλοιποι σιγά-σιγά...
- - - Updated - - -
Τα ίδια και στο MS/XBOX store, άρα μιλάμε για εναρμονισμένη πολιτική τιμών.
Lefteris_X
10-06-2021, 10:26
Εναρμονισμένα τα @@ μου θα πάρουν τότε!
80άρια λες και είναι στραγάλια.
Όξω ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
Καλά,βγαίνει ο πιλότος εξω απο το αεροπλάνο με μπαζούκα,καταρρίπτει τον αντίπαλο και ξαναμπαίνει στο αεροπλάνο του σα να μην συμβαίνει τίποτα??wtf??Ή εγώ μεγάλωσα ή το παραξήλωσαν μου φαίνεται.Πόλυ call of duty θα πρέπει να έπαζαν οι devs...
Lefteris_X
10-06-2021, 11:11
Έχει πολλές αλλαγές, μερικές μου φάνηκαν περίεργες αλλά θα πρέπει να δούμε gameplay για να καταλάβουμε πόσο κουλές είναι ή δεν είναι αυτές οι αλλαγές.
Καταρχήν η ΕΑ λέει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν classes πλέον αλλά "ρόλοι", καθώς όλοι οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα όπλα. Όπως στο BFV όλοι θα μπορούν να κάνουν revive όλους. Λόγω όμως 2042 έτους, υπάρχουν απομακρυσμένα revive με κατάλληλα εργαλεία (πυροβολείς ένεση; χαχααχαχ).
Επίσης, θα μπορείς κατά τη διάρκεια μιας μάχης να αλλάζεις το στήσιμο του όπλου, πχ είσαι σε εξωτερικό χώρα ημέρα και όταν μπαίνεις σε σκοτεινά μέρη αλλάζεις σκόπευτρο και ενεργοποιείς νυχτερινή όραση.
Μετά διάβασα ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να καλέσει όχημα κατά βούληση και θα μπορείς πχ. να καλέσεις ένα όχημα να σκάσει πάνω σε μια ομάδα παικτών (λολ).
Θέλω να δω αν θα υπάρχει cross-play μεταξύ PS4-PS5 (το μεν μηχάνημα υποστηρίζει έως 64 παίκτες το δε έως 128).
Θεωρώ ότι θα είναι εφικτό (φυσικά μόνο σε αγώνες 64 παικτών), ειδάλλως αν δεν είναι χέσε μέσα Πολυχρόνη (όσοι έχουν PS5 θα έχουν πολύ μοναχικούς αγώνες).
Αυτό με τα bots-παίκτες με ανησυχεί κάπως, γιατί είναι σα να λέει η ΕΑ "αν δεν έχει πολλούς παίκτες ένας αγώνας, δεν πειράζει, θα τον γεμίζουμε με bots".
Βασικά το κείμενο στο eurogamer μου φάνηκε κακογραμμένο, δηλαδή κάπως μπερδεψούρικη η γραφή με κούρασε και δεν το πολυθυμάμαι μπορεί στα παραπάνω κάπου να κάνω λάθος.
drifterx
10-06-2021, 12:08
Εναρμονισμένα τα @@ μου θα πάρουν τότε!
Έγραψες και μου έφυγε ο χυμός από τη μύτη!
alan sirer
10-06-2021, 14:03
(το μεν μηχάνημα υποστηρίζει έως 64 παίκτες το δε έως 128).
ειμαστε σιγουροι οτι φταιει το μηχανημα και οχι οι χαρτες η η εταιρια ???
οποιος εχει παιξει στο planetside 2 γνωριζει,εχει 3 ομαδες στον ιδιο χαρτη που ειναι μεγαλος,καθε ομαδα εχει 200 η 300 παικτες και ειναι πολλες φορες που θα συναντηθουν και οι 3 ομαδες μαζι σε καποιο σημειο ωστε να καταλαβουν την περιοχη με καμια 150-200 ατομα να σφαζονται σε εδαφος και αερα σε μικρο κομματι γης,αναφερομαι στο ps4 που εχω παιξει το παιχνιδι
Lefteris_X
10-06-2021, 15:41
" Το μεν μηχάνημα " εννοώ: η τάδε έκδοση 64 παίκτες και η δείνα έκδοση 128 παίκτες.
Δεν ήταν έμμεσο σχόλιο για το τι μπορεί να αποδώσει (ή δεν μπορεί) το hardware του PS4.
Περιέγραψα απλώς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων.
Conjure7
10-06-2021, 17:09
Αλήθεια;
Άλλο ένα live service - beta που θέλουν να χρυσό πληρώσουμε; Γεμάτο micro transactions του κώλου;
Μέτα το απίστευτο φιάσκο του V;
Ήρθε η ώρα να πληρώσει η dice.
Πολύ περισσότερο τη ξιπασιά και την έπαρση της.
Κατά βάθος λυπάμαι. Είμαι τεράστιος φαν της σειράς. Ήμουν.
Όχι 80 και 70€. Ούτε day 1. "τέρμα τα δίφραγκα". Αν αποδείξει ότι αξίζει και παίζει ικανοποιητικά, σε προσφορά, τα Χριστούγεννα, στην καλύτερη.
Α! Κι αν μέχρι τότε έχουμε βρει ps5, για να το τρέξουμε.
Μάλλον η EA δεν θέλει να έχει ανταγωνισμό το άλλο FPS που είναι και F2P κιόλας (Apex), αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η τιμή...
80άρι δεν σκάει εύκολα κάποιος, εκτός κι αν είναι πολύ πορωμένος/φανατικός με Battlefield (σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί, αλλά είναι προς το συμφέρον τους να είναι πιο γεμάτο το player pool). Ο casual δύσκολα θα τα σκάσει.
Giannis1979
10-06-2021, 18:29
Μάλλον η EA δεν θέλει να έχει ανταγωνισμό το άλλο FPS που είναι και F2P κιόλας (Apex), αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η τιμή...
80άρι δεν σκάει εύκολα κάποιος, εκτός κι αν είναι πολύ πορωμένος/φανατικός με Battlefield (σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί, αλλά είναι προς το συμφέρον τους να είναι πιο γεμάτο το player pool). Ο casual δύσκολα θα τα σκάσει.Τα καλά του physycal μέσου .[emoji28]
Πρέπει να μάθει ο κόσμος μπαλιτσα ,να αγοράζει ψηφιακά , να φτάξει και κανένα αμερικανικό η βραζιλιάνικο account και να παίρνει παιχνίδια των 80 ευρώ ένα 25αρι με sharing.
Όπως πάνε αυτοί και στα παίρνουν τόσο ξεδιάντροπα από τη μια τσέπη , να τους τα παίρνεις πίσω εσύ από την άλλη [emoji38][emoji38].
Sory αλλά δεν γινόταν να χάσω την ευκαιρία για troll τέτοιου επιπέδου [emoji23][emoji23].
Τα καλά του physycal μέσου .[emoji28]
Πρέπει να μάθει ο κόσμος μπαλιτσα ,να αγοράζει ψηφιακά , να φτάξει και κανένα αμερικανικό η βραζιλιάνικο account και να παίρνει παιχνίδια των 80 ευρώ ένα 25αρι με sharing.
Όπως πάνε αυτοί και στα παίρνουν τόσο ξεδιάντροπα από τη μια τσέπη , να τους τα παίρνεις πίσω εσύ από την άλλη [emoji38][emoji38].
Sory αλλά δεν γινόταν να χάσω την ευκαιρία για troll τέτοιου επιπέδου [emoji23][emoji23].
Πού μίλησα για φυσικό μέσο και θεώρησες φρόνιμο να με τρολλάρεις; Από ψηφιακά stores δεν έδωσα τιμές; Στο skroutz δεν έχει ανέβει τίποτα (ακόμα), αν και κρίνοντας από άλλα παιχνίδια η διαφορά τιμής θα είναι μικρή.
Εγώ πάλι θα σου μιλήσω πολύ σοβαρά, κι ας πάει στον βρόντο:
€0 < €25
Δεν βλέπω πως μπορεί να σταθεί MP την σήμερον ημέρα αν δεν είναι δωρεάν για μέγιστο player pool @ day 1...
Πάνε οι εποχές του WoW και του Gears of War.
Το physical που λες δεν ξέρω γιατί το θεωρείς τρολλιά, αλλά θα πω ότι physical release για MP βγάζει νόημα ΜΟΝΟ αν μπορεί να δώσει κάποια εξτραδάκια (π.χ. offline multiplayer/splitscreen, LAN mode) που συνήθως δεν δίνουν σε F2P (μιας και εκεί ο σκοπός είναι το online engagement).
Οπότε για μένα δεν υπάρχει debate physical vs digital στα MP. Υπάρχει μόνο free vs paid debate. Και το free δεν ζητάει καν συνδρομή (να το υπολογίζουμε ΚΑΙ αυτό, γιατί είναι τεχνητό εμπόδιο για τους casuals).
Εσείς δεν το ξέρετε, αλλά εγώ στο παρελθόν έχω δώσει ομηρικές μάχες για την μεγιστοποίηση του player pool (να θυμίσω τα paid DLC maps που μας χώριζαν στην μέση και από που ξεκίνησαν?). Και περί ping-based vs skill-based (SBMM) matchmaking κλπ.
ΥΓ: Τα έλεγα ήδη από το 2011-2012 (εποχές PS3) ότι το μέλλον στα MP είναι F2P (επιβεβαιώθηκα πολλάαααα χρόνια μετά) και free maps (τότε τα Αμερικανάκια με βρίζανε ότι δήθεν είμαι τζαμπατζής -> καμία σχέση, τα είχα πληρώσει τα paid DLC maps και ΗΞΕΡΑ τι επίπτωση είχαν στο player pool).
Αν δεν ξέρετε τι εμπειρία κουβαλάει κάποιος στην πλάτη του και γιατί έχει τις απόψεις που έχει, μην κρίνετε αδίκως.
Ένα SP game και €100 να κάνει (που λέει ο λόγος) θα το πάρει αυτός που θέλει να το πάρει και δεν θα επηρεαστεί καθόλου η διασκέδασή του (γιατί παίζει εναντίον NPCs). Καμία σχέση λοιπόν με MP και δη Competitive.
Για τον ίδιο λόγο βγάζει νόημα το cross-gen σε MP games (αύξηση player pool), ενώ δεν βγάζει νόημα σε SP games (πάντα με βάση το entertainment factor του παίκτη, δεν μιλάω για τα κέρδη των εταιριών).
Όπως είπα: δεν είμαι τζαμπατζής. Απλά σκέφτομαι ότι η δικιά μου αγοραστική απόφαση δεν καθορίζει το τι είδους fun θα λάβω από σκοπιά player pool. Εξαρτώμαι από τις αποφάσεις άλλων ανθρώπων (που είναι ΕΚΤΟΣ ελέγχου μου).
Γιατί νομίζεις ότι είμαι ενάντιος στο online paywall; Επειδή δεν έχω τα λεφτά για PS+; Ή μήπως επειδή συγκριτικά με εποχές PS3 μόνο ένα υποσύνολο φίλων έχει PS+ (άρα αυτομάτως αυτή η εταιρική πολιτική μου στερεί player pool);
Ορθολογικά και πολύ σοβαρά μιλάω.
Καλα δε σε εμποδιζει κανενας αν εχεις disc version να παρεις digital. Το αντιθετο ομως δε γινεται! :P
Επισης η επιλογη του να παιρνεις με 10€ Retail παιχνιδια ειτε μεταχειρισμενα ειτε μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα ειναι κατα τη γνωμη μου αξεπεραστο προτερημα.
Πριν λεγες μερες πηγα και πηρα ενα σωρο ps4 games παλια που δεν ειχα και τα ηθελα σε retail. Εδωσα μαξιμουμ 15€ το παιχνιδι και ηταν πολυ καλο deal. Ετσι πηρα τοσα resident evils, nier automata κλπ.
Giannis1979
10-06-2021, 19:24
Καλα δε σε εμποδιζει κανενας αν εχεις disc version να παρεις digital. Το αντιθετο ομως δε γινεται! [emoji14]
Επισης η επιλογη του να παιρνεις με 10€ Retail παιχνιδια ειτε μεταχειρισμενα ειτε μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα ειναι κατα τη γνωμη μου αξεπεραστο προτερημα.
Πριν λεγες μερες πηγα και πηρα ενα σωρο ps4 games παλια που δεν ειχα και τα ηθελα σε retail. Εδωσα μαξιμουμ 15€ το παιχνιδι και ηταν πολυ καλο deal. Ετσι πηρα τοσα resident evils, nier automata κλπ.Ναι Δημήτρη πλάκα έκανα ρε συ.
Post για γέλιο ξεκάθαρα αφού το ανέφερα κ ολας.
Εννοείται ισχίουν όσα λες .
@psx3
Σε σέβομαι απόλυτα όπως και τον καθένα it was just a joke επειδή είχαμε συζητήσει πει του θέματος .
Έγραψα από κάτω ότι δε γινόταν να χάσω αυτή την ευκαιρία για τρολ ακριβώς για να ξεκαθαρίσω ότι κάνω πλάκα και να μην πάρει κανείς το post στα σοβαρά.
AlexandrosQV
10-06-2021, 19:31
Καλά,βγαίνει ο πιλότος εξω απο το αεροπλάνο με μπαζούκα,καταρρίπτει τον αντίπαλο και ξαναμπαίνει στο αεροπλάνο του σα να μην συμβαίνει τίποτα??wtf??Ή εγώ μεγάλωσα ή το παραξήλωσαν μου φαίνεται.Πόλυ call of duty θα πρέπει να έπαζαν οι devs...
Μπορεί ο πιλότος να ήταν το Τομ κρουζ.
Μπορεί ο πιλότος να ήταν το Τομ κρουζ.
Αν το κανει ο Τομ Κρουζ τοτε γινεται στα αληθεια! :P
Axilleas_GR
10-06-2021, 19:56
Καλά,βγαίνει ο πιλότος εξω απο το αεροπλάνο με μπαζούκα,καταρρίπτει τον αντίπαλο και ξαναμπαίνει στο αεροπλάνο του σα να μην συμβαίνει τίποτα??wtf??Ή εγώ μεγάλωσα ή το παραξήλωσαν μου φαίνεται.Πόλυ call of duty θα πρέπει να έπαζαν οι devs...Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Το έκαναν ήδη από το battlefield 4. "Τρως" τέτοιο kill από το πουθενά και το βρισιδι φεύγει σύννεφο. Δεν συζητώ καν για sniper kill σε πιλότο.
Στο battlefield 1 έβγαινε ο συνεπιβάτης του αεροπλάνου στο attack plane ή στο heavy bomber, περπατούσε στα φτερά ή στο κορμό, σου πετούσε ένα limpet charge ή anti-tank grenade και boom!!! Μένεις με ένα μεγάλο ερωτηματικό να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το κεφάλι σου.
Και το αντίστοιχο βίντεο:
https://youtu.be/lqDzeyrXxRI
Leon_DiZ
10-06-2021, 20:46
^Ακριβώς.
Υπάρχουν πολλά montages με "unrealistic but fun" στιγμές του Battlefield.
Arcadey MP είναι, όχι war simulator (π.χ. ARMA).
Γιατί σου φαίνεται παράξενο; Το έκαναν ήδη από το battlefield 4. "Τρως" τέτοιο kill από το πουθενά και το βρισιδι φεύγει σύννεφο. Δεν συζητώ καν για sniper kill σε πιλότο.
Στο battlefield 1 έβγαινε ο συνεπιβάτης του αεροπλάνου στο attack plane ή στο heavy bomber, περπατούσε στα φτερά ή στο κορμό, σου πετούσε ένα limpet charge ή anti-tank grenade και boom!!! Μένεις με ένα μεγάλο ερωτηματικό να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το κεφάλι σου.
Και το αντίστοιχο βίντεο:
https://youtu.be/lqDzeyrXxRI
Δεν το έχω παίξει το 4,οπότε πάω πάσο...
nikosarg
11-06-2021, 08:53
Οπως ειπαν και πιο πανω, το bf ειναι arcade sandbox fps. Δηλαδη δινει ενα περιβαλλον που οι παιχτες μπορουν να δοκιμασουν οτι τους κατεβει και πολλες φορες πετυχαινει. Παρεπιπτοντως, ειναι το πρωτο bf που θα αγορασω μετα το bf4. Μετα την ελεεινη κατευθυνση της σειρας cod απο το mw2019 που το mp καταντησε συνοδευτικο του warzone για να κανεις level up τα οπλα, cod δεν ξαναπαιρνω, ουτε το cold war πηρα. Η guerilla ειναι αφαντη, οποτε μονο bf μενει. Εχουν χρυση ευκαιρια, ας μην την ξοδεψουν ασκοπα. Αν μαλιστα ειναι αρκετα εξυπνοι να βαλουν ενα πλουσιο infantry mode σε πιο μικρους χαρτες μαζι με το σημα κατατεθεν large scale combat και το παιχνιδι δεν ειναι χαλι στο launch, πανε για πολυ χρημα. Dedicated servers και απουσια sbmm που καθοριζει το ping σου ειναι ολα τα λεφτα. Πολυς κοσμος θα τρεξει και θα σκασει χρημα
https://www.youtube.com/watch?v=WomAGoEh-Ss
Lefteris_X
13-06-2021, 22:56
Από το βίντεο απειροελάχιστα πράματα καταλαβαίνουμε για το πραγματικό gameplay.
Αυτό το σταγόνα-σταγόνα-marketing είναι εντελώς εκνευριστικό.
Έχει καταντήσει αηδία.
Αυτό με τα bots-παίκτες με ανησυχεί κάπως, γιατί είναι σα να λέει η ΕΑ "αν δεν έχει πολλούς παίκτες ένας αγώνας, δεν πειράζει, θα τον γεμίζουμε με bots".
Ε3 2021: Το Battlefield 2042 θα χρησιμοποιεί ΑΙ bots για ταχύτερο matchmaking
https://www.enternity.gr/Article/Games/News/%CE%953-2021-%CE%A4%CE%BF-Battlefield-2042-%CE%B8%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%C E%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CE%91%CE%99-bots-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-matchmaking/68278.html
Σαν να μου φαίνεται η DICE δεν είναι και πολύ confident ότι θα γεμίσουν τα lobbies με τόσο υψηλή τιμή αγοράς...
Και αν τελικά έχει 2 modes (64 vs 128 παίκτες) με cross-play στο πρώτο, θεώρησε δεδομένο ότι και οι PS5 κάτοχοι το 64άρι θα παίζουν για λόγους πληρότητας στο player pool. Gimmick mode θα καταντήσει το δεύτερο.
Προσωπικά μποτάκια για μένα είναι αποδεκτά μόνο σε Co-op/PvE (όταν παίζεις εναντίον του υπολογιστή). Σε Competitive/PvP όλο το ζουμί είναι να παίζεις εναντίον ανθρώπινης νοημοσύνης (και έτσι να δεις πράγματα που δεν μπορεί να σκαρφιστεί η computer AI).
Προσωπικά μποτάκια για μένα είναι αποδεκτά μόνο σε Co-op/PvE (όταν παίζεις εναντίον του υπολογιστή). Σε Competitive/PvP όλο το ζουμί είναι να παίζεις εναντίον ανθρώπινης νοημοσύνης (και έτσι να δεις πράγματα που δεν μπορεί να σκαρφιστεί η computer AI).
Θα ήταν ωραίο πιστεύω στο μέλλον να μπορεί το κάθε studio να βλέπει τα patterns των online παικτών και να δημιουργεί bot με βάση του πως παίζει ο κάθε παίκτης. Αλλά προς το παρόν κι εγώ στο online θέλω να παίζω μόνο με ανθρώπους.
Θα ήταν ωραίο πιστεύω στο μέλλον να μπορεί το κάθε studio να βλέπει τα patterns των online παικτών και να δημιουργεί bot με βάση του πως παίζει ο κάθε παίκτης. Αλλά προς το παρόν κι εγώ στο online θέλω να παίζω μόνο με ανθρώπους.
Δεν ξέρω αν το έχεις δει:
https://www.ea.com/news/teaching-ai-agents-battlefield-1
https://www.youtube.com/watch?v=ZZsSx6kAi6Y
Όμως αυτό αφορά είτε Campaign/SP (που δεν υπάρχει πια), είτε Co-op/PvE (δεν έχω ιδέα αν θα μπει κάτι τέτοιο)... στα botάκια του PvP θα είναι δύσκολο να μπει αν μιλάμε για cross-play, πρέπει να είναι ενιαίο το NPC simulation (εκτός αν γίνει offload σε servers και απλά στέλνει τα data στους παίκτες -> επιπλέον κόστος για την EA).
Η εκτίμησή μου είναι ότι η τεχνολογία των PS5/XSX (το XSS έχει λίγο compute ζουμί) & nVidia Tensor μπορεί να το προσφέρει, αλλά ο κόσμος πιθανότατα δεν το θέλει (αν αρχίσει να σπάει νεύρα).
Getting owned by a superior AI isn’t necessarily that fun for players in the long run.
Διάβασα το κείμενο, πολύ ενδιαφέρον. Γενικά η τεχνητή νοημοσύνη ως βοήθεια στο game developement υπό οποιαδήποτε έννοια είναι κάτι που θέλω πολύ να δω στην επόμενη γενιά. Για το quote που αναφέρεις στο τέλος, δεν είναι απαραίτητο να προσφέρονται πολύ καλοί NPC, θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες ικανότητας στους NPC και να διαλέγει το παιχνίδι ποιους θα σου έχει στο online παιχνίδι που παίζεις κάθε φορά ανάλογα με τα στατιστικά του κάθε αληθινού παίχτη στο παιχνίδι ή με τυχαία επιλογή.
Christos33
18-06-2021, 23:12
Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί ξαφνικά όλοι οι streamers twitch θυμήθηκαν κ παίζουν Battlefield 4.
Άσχετο αλλά ένα fps τύπου killzone γιατί δεν βγαίνει.;
Είσαι ο δεύτερος/τρίτος που το ρωτάει.
Υποθέτω γιατί πέρασε η «μόδα» των arena FPS (εποχές PS360) και πλέον ευδοκιμεί η νέα μόδα των Battle Royale FPS (CoD Warzone, Apex Legends κλπ.) Και κάπως έτσι τρώνε φόλα όσοι προτιμούν arena-style games.
Εγώ αν και δεν είμαι fan του είδους (προτιμώ TPS), είναι πολύ πιθανό να αγόραζα ένα next-gen Killzone day 1 και έτσι να έβρισκα αφορμή να λιώσω το DualSense (όπως και έκανα με το KZ-SF PS4 bundle day 1).
nikosarg
21-06-2021, 14:46
Αφενός ισχύει ότι ανέφερε ο psx3, αφετέρου αυτή η σειρά δεν πήρε ποτέ την διαφήμιση / marketing που άξιζε. Αν πάρετε και το παράδειγμα του Titanfall, αν δεν πέσουν λεφτά σε YouTubers/streamers να φάει ο κόσμος στη μούρη του το παιχνίδι όλη μέρα, προκοπή δεν κάνεις. Επίσης τα killzone είναι mp που ένας killer παίχτης δεν κάνει τη διαφορά. Αν δεν παίξει η ομάδα συνεργατικά τα objectives, οι άλλοι θα σε περάσουν σαν οδοστρωτήρας. Κρίμα, θα μείνω με το όνειρο ενός next gen killzone με άλλου επιπέδου physics και integration με dualsense (πχ να τρως σφαίρες από αριστερά και να το νιώθεις στο αντίστοιχο μέρος του χειριστηρίου). Πάει και αυτή η σειρά.....
Ακριβώς αυτό ψάχνω...ένα συνεργατικό παιχνίδι....ίσως το battlefield 1 να το ακούμπησε λίγο επιδερμικά το στοιχείο αυτο αλλά μόνο ως εκεί....
Christos33
21-06-2021, 17:00
Ποιο το Battlefield 1; Εμένα μου φάνηκε ότι είχε χάσει το ομαδικό στοιχείο που είχε το 4 κ τώρα το 5.
μπορει να εχεις δικιο .... δεν ξερω ....το 5 δεν μου πολυαρεσει κ το εχω παιξει ελαχιστα εως καθολου...δεν εκφερω αποψη. στο 4 η αληθεια ειναι οτι μου αρεσε πολυ ... αλλα επαιζa παντα ως lone wolf sniper εκεινη την εποχη επομενως δεν επιδιωξα να παιξω ομαδικα ισως κ ποτε...επομενως το μονο μετρο συγκρισης που εχω ειναι ουσιαστικα το 1.....
Giorgos78
22-07-2021, 14:23
Η Valparaiso και η metro θα γίνουν remake στο bf2042. Εμένα δε μου αρέσει ο γαντζος του spiderman που έδειξε στο τραιλερ. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/990cce892b966e7a0eba6e47c3dcc7f3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/7698221c9aa434d073e158980d1bb0e9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/9222a0e15ec92323188f3bd5157c664e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/45e4c9b638d7c12a918079eae5b0d219.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/1b3157337e0f7afea84913558ae68dce.jpg
Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Lefteris_X
22-07-2021, 14:53
Ευτυχώς που ο γάντζος είναι μόνο για σπέσιαλ χαρακτήρα. Δε νομίζω όμως ότι θα «χαλάει» το γενικότερο gameplay.
Άλλου είναι το κεντρικό νόημα: το νέο BF θα μοιάζει πιο πολύ προς BF1/5 ή προς BF3/4;
Γιατί και οι δυο μεριές έχουν φανατικούς υποστηρικτές που δεν θα αγοράσουν τον νεο τίτλο αν δεν κάτσει η μπίλια στην δίκη τους μεριά προτίμησης.
Το σίγουρο είναι ότι και δυο μεριές αποκλείεται να ικανοποιηθούν καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
nikosarg
23-07-2021, 09:24
Απορω πως περασε απο το ρανταρ του φορουμ χωρις να μας απασχολησει. Παιδια το bf portal που παρουσιαστηκε ειναι κατι πολυ μεγαλο, δεν εχει ξαναγινει ποτε σε τετοιο ευρος για fps. Αν πιασει παιζει να ειναι η απαντηση στα παιχνιδια τυπου battle royalle και το καταφυγιο ολων μας που ζηταμε ενα multiplayer με την πραγματικη εννοια του ορου. Δεν θελω να κουρασω, μπειτε να δειτε τα videos και την παρουσιαση. Πραγματικα ακουγεται πολυ καλο για να ειναι αληθινο. Θα ειναι πολυ πιο τεραστιο και σημαντικο σπο το ιδιο το ‘κυριως’ παιχνιδι. Το βαζω πλεον σε εισαγωγικα το κυριως γιατι εδω μιλαμε για κατι τεραστιο σε ευρος και δυνατοτητες
Είναι το κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κόντρα στο cod και εμένα με ψήνει για αγορά πάντως με τα λίγα που είδα. την ea την εμπιστεύομαι γιατί ξέρω ότι έχει server δεν είναι σαν το cod που την μια χρονιά έχει και την άλλη είμαστε p2p οπότε... ναι πάμε για κάτι δυνατό
Μου ήρθε email για "BATTLEFIELD 2042 TECHNICAL PLAYTEST" και μάλιστα λέει είναι under strict NDA.
Πάω να κάνω sign up και βγάζει τα παρακάτω:
YOU ARE NOW IN LINE You are in line for EA.
When it is your turn, you will have 15 minutes to enter the website.
Number of users in line ahead of you: 8648
Your estimated wait time is: more than an hour
Leave the line (You will lose your place)
Μάλλον σε ουρά του ΙΚΑ έμπλεξα, τρολολολ! :P
Αφου δε σε στελνει στον τριτο για αριθμο πρωτοκόλλου παλι καλα να λες
Update (η beta είναι για PS5, XBOX Series, PC):
We have cancelled this weekends upcoming Console Playtest for players on PlayStation 5. Our team has identified a critical issue with the build, that we'll be unable to address for this upcoming session. Our thanks to you all for otherwise registering for this Technical Playtest. Please keep an eye on the EA Community Playtesting hub for further playtests in the future.
Regards,
EA Community Playtesting
https://c.tenor.com/romq9dCYWPcAAAAM/disappointed-fridge.gif
Αυτό το critical issue έσκασε μόνο στο ps5... Χμ
Δεν έχω ιδέα αν ακυρώθηκε η beta και σε PC/XBOX, εγώ απλά δήλωσα συμμετοχή για PS5 μόνο. Μόνο η DICE ξέρει τι παίζει σε τεχνικό επίπεδο.
Conjure7
14-08-2021, 20:33
Καλά θα πάει κι αυτό...
Christos33
08-10-2021, 16:07
Δοκίμασα την beta κ πόνεσε το κεφάλι με τα οχήματα αν βρίσκει καπου τρεμοπαιζει τοσο η εικόνα που ζαλίζεσαι ,πιστεύω να είναι μόνο λογω beta.
Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Conjure7
08-10-2021, 20:26
Δοκίμασα την beta κ πόνεσε το κεφάλι με τα οχήματα αν βρίσκει καπου τρεμοπαιζει τοσο η εικόνα που ζαλίζεσαι ,πιστεύω να είναι μόνο λογω beta.
Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας TapatalkΔεν την είδα ακόμη. Αλλά κυκλοφορεί η γνωστή δικαιολογία "καραμέλα" ότι το build της beta είναι αρκετά παλιότερο.
Christos33
09-10-2021, 10:32
Φαίνεται ωραίο αλλά παίζει για μένα να είναι η χειρότερη beta που έχω δοκιμάσει σε battlefield
Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Sgt_Greco
12-10-2021, 21:40
Τέτοιο χάλι δεν μαζευεται σε ενα μηνα.
Conjure7
13-10-2021, 09:54
Όχι όχι. Πολύ κακό σε όλους τους τομείς.
Ο Giorgos78GR που είναι να καταθέσει πόρισμα εμπειρογνώμονα; :D
Sgt_Greco
22-10-2021, 21:05
Τι να καταθεσει ρε συ , καθε φορα η ιδια ιστορια: "ΕΦΕΤΟ ΤΟ BF ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο COD KILLER"
Χρόοοονια ακουμε το ιδιο πραγμα.
2 μηνες μετα, ολοι παιζουν COD.
Lefteris_X
22-10-2021, 22:12
Κανονικά ΠΟΤΕ δεν έπρεπε να ανταγωνιστεί το COD (το BF).
Πρέπει, οφείλει, να είναι διαφορετικό παιχνίδι από το COD.
Μόνο που.............το BF 2042 πανάθεμά το τι θέλει να είναι.
Ούτε κι εκείνο δεν ξέρει.
Θέλουν με κάποιον τρόπο να σπρώξουν κόσμο για να αγοράζει σκινς/Battlepass........οπότε σκέφτηκαν "κάτσε να τους σπρώξουμε με την δημιουργία σπέσιαλ παικτών και τα σκινς τους".
Μετά λένε κάτι πρέπει να κάνουμε με large scale τοπίο, για large scale mayhem.............οπότε έβαλαν 64oldgen/128currentgen παίκτες...........και εν τέλει "τοπικό" mayhem υπάρχει, όχι large scale....γιατί όλοι συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη (επειδή το παιχνίδι σε σπρώχνει σε objectives).
Κατόπιν είπαν να ασχοληθούν με τα γραφικά..............και εν τέλει τα γραφικά είναι κάπως..........."μουντά".
Κρομάτιψ αμπερέησιον στο θεό, φιλμ γκρέϊν (ΕΛΕΟΣ! Σε τέτοιο παιχνίδι; ) και μια μονότονη, γκριζωπή και πολύ περιορισμένη χρωματική παλέτα.
Και πολλά πολλά άλλα μπορώ να πω (ως ψεγάδια), μεγάλη η λίστα των λαθών.
Μου φαίνεται ότι έχουν χαμένη την μπάλα εντελώς και πυροβολούν στον αέρα ιδέες..........και ότι "μας κάτσει".
Ανεπίτρεπτα πράγματα για 2021-22.
Κανονικά ΠΟΤΕ δεν έπρεπε να ανταγωνιστεί το COD (το BF).
Πρέπει, οφείλει, να είναι διαφορετικό παιχνίδι από το COD.
Αυτός είναι και ο λόγος που παράτησα το BF, αν ήθελα COD δεν βλέπω τον λόγο να πάρω ένα wannabe κι όχι το αυθεντικό.
nikosarg
23-10-2021, 18:22
Παιδιά ούτως η άλλως το cod multiplayer πέθανε από μόνο του, σκότωσε το ίδιο τον εαυτό του. Τα 2 τελευταία cod ήταν άθλια και 2 μήνες μετά είχαν πεθάνει. Πλέον το multiplayer είναι filler του warzone.
Η dice έχει μια μεγάλη ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί, και έπιασε και την σωστή ιδέα να το κάνει (το portal). Ξέροντας όμως την dice είμαι σίγουρος ότι θα πάει χαμένη. Τι εννοώ:
Θέλουν οι παίχτες original bf class gameplay? Κάνε ένα επίσημο playlist στο portal με όλους τους χάρτες (παλιούς και καινούργιους) και όλα τα καινούργια όπλα - οχήματα αλλά με bf3-4 class system
Θέλεις cod κοινό? Κάνε επίσημο playlist στο portal με infantry μόνο, σε μικρότερα κομμάτια χαρτών, 16v16 η 32v32 με τους καινούργιους specialists
Ανέφερα 2 χτυπητά παραδείγματα. Το κλειδί είναι αυτά να είναι έτοιμα launch day και να πέσει διαφήμιση αλλά και να χτυπάνε κατευθείαν στο μάτι στα menus ώστε να είναι στα μούτρα σου. Βάλε και ωραίο grind για αυτούς που το θέλουν και έγινες. Τι λέω όμως ο ανόητος, μιλάμε για dice που στο beta το aim assist στο PS5 ήταν ανύπαρκτο και όταν το όχημα έβρισκε κάπου σε έπιανε πονοκέφαλος από το τρέμουλο......
Sgt_Greco
24-10-2021, 12:50
Παιδιά ούτως η άλλως το cod multiplayer πέθανε από μόνο του, σκότωσε το ίδιο τον εαυτό του. Τα 2 τελευταία cod ήταν άθλια και 2 μήνες μετά είχαν πεθάνει. Πλέον το multiplayer είναι filler του warzone.
Η dice έχει μια μεγάλη ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί, και έπιασε και την σωστή ιδέα να το κάνει (το portal). Ξέροντας όμως την dice είμαι σίγουρος ότι θα πάει χαμένη. Τι εννοώ:
Θέλουν οι παίχτες original bf class gameplay? Κάνε ένα επίσημο playlist στο portal με όλους τους χάρτες (παλιούς και καινούργιους) και όλα τα καινούργια όπλα - οχήματα αλλά με bf3-4 class system
Θέλεις cod κοινό? Κάνε επίσημο playlist στο portal με infantry μόνο, σε μικρότερα κομμάτια χαρτών, 16v16 η 32v32 με τους καινούργιους specialists
Ανέφερα 2 χτυπητά παραδείγματα. Το κλειδί είναι αυτά να είναι έτοιμα launch day και να πέσει διαφήμιση αλλά και να χτυπάνε κατευθείαν στο μάτι στα menus ώστε να είναι στα μούτρα σου. Βάλε και ωραίο grind για αυτούς που το θέλουν και έγινες. Τι λέω όμως ο ανόητος, μιλάμε για dice που στο beta το aim assist στο PS5 ήταν ανύπαρκτο και όταν το όχημα έβρισκε κάπου σε έπιανε πονοκέφαλος από το τρέμουλο......
Με όλο το θάρος Νικόλα, πιστευω είσαι λίγο άδικος.
Προσωπικα, τέτοιες στιγμές δεν τις έχω ζήσει ΠΟΥΘΕΝΑ και ασχολούμαι με το game από το COD4 και μετά.
https://youtu.be/0pcNgn3DacI
nikosarg
24-10-2021, 14:42
Κοίτα, μεμονωμένα σίγουρα θα υπάρχουν καλές εμπειρίες, ούτως η άλλως τα mechanics του cod είναι κορυφαία. Το multi όμως είναι σκιά των παλιών cod. Launch με πολύ λίγο content (8-9 πίστες όταν το στάνταρ ήταν 16, λίγα όπλα) και όταν έχει προστεθεί αρκετό πλέον έχουμε φτάσει στο launch του καινούργιου. Κυρίως όμως το πρόβλημα είναι το άθλιο sbmm και το breakup του lobby μετά από κάθε παιχνίδι. Φανερά πλέον το ping είναι δεύτερη προτεραιότητα και έχει χαθεί το ωραίο του να παίζεις σε ένα πολύ καλό lobby συνέχεια και η μία ομάδα να πάρε ρεβάνς από την άλλη. Τώρα μετά από μερικά αξιοπρεπή παιχνίδια ξέρεις από πριν ότι η ομάδα σου θα είναι όλοι οι λοβοτομημενοι και αντίπαλοι mlg tournament. Sorry, δεν θα πάρω. Το cold war δεν το πήρα ( έπαιξα μόνο beta και δωρεάν ΣΚ) και ούτε θα ξαναπάρω αν δεν αλλάξουν βιολί. Server Browser μόνο πλέον, δηλαδή κάνα bf (αν είναι καλό, άλλιως ούτε αυτό)
Giannis1979
27-10-2021, 21:04
Πάντως εγώ μάλλον θα το πάρω με sharing και θα είναι το απόλυτο crash test για τα VRR-ALLM που απέκτησε πρόσφατα η τηλεόραση μου.
Με τόσα bugs και deep frame drops που σίγουρα θα έχει, αναμένω να αποτύχουν πλήρως ακομα και οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και να μου σηκώνουν τα χέρια ψηλά [emoji23][emoji23][emoji24][emoji24]🥲
Sent from my iPhone using Tapatalk
WolfRathmA
29-10-2021, 13:52
θα είναι το απόλυτο crash test για τα VRR-ALLM που απέκτησε πρόσφατα η τηλεόραση μου.
Περίμενε να πάρει και update το PS5 όμως, έχει δρόμο ακόμα! :pound:
Conjure7
09-11-2021, 12:11
Τελικά Τί κάνουμε; Αγοράζουμε ή περιμένουμε; Τί άποψη έχετε; Με την gold έκδοση παίζεις από Παρασκευή, απ' ότι βλέπω.
Lefteris_X
09-11-2021, 12:23
Γνωρίζω περίπου 6-7 άτομα που παίζουν μανιωδώς BF. (μανιωδώς εστί: ΚΑΘΕ μέρα μίνιμουμ 3 ώρες στις χειρότερες μέρες. Σε νορμάλ μέρες 5-6 ώρες. Σε καμένες μέρες χτυπάνε 8ώρο και παραπάνω. Παίζουν αποκλειστικά ως ομάδα, συνεννοούνται απόλυτα ως μια μονάδα, πολύ συχνά βγαίνουν το καλύτερο squad. Θέλω να πω δηλαδή, ότι είναι άτομα που υπερ-αγαπούν το franchise).
Κάποια άτομα από τότε που βγήκε το πρώτο BF, κάποια άλλα από το BF4 κι έπειτα, μέχρι σήμερα.
Όλοι έπαιξαν την beta 2042.
Ε, όλοι, επαναλαμβάνω: όλοι, μου λένε το ίδιο πράμα "δεν με χάλασε αυτό που είδα, αλλά δεν με έψησε κιόλας. Αυτό που είναι 100% σίγουρο, είναι ότι δεν δίνω 80 ευρώ για αυτό το πράγμα. Θα περιμένω ΚΑΙ να βελτιωθεί ΚΑΙ να πέσει η τιμή στα 40-50 ευρώ."
Κοινώς κανείς από τους γνωστούς δεν θα το αγοράσει. (ακολούθως ούτε κι εγώ)
Δεν είναι τυχαίο που όλοι είχαν την ίδια απάντηση. Και μιλάμε για ηλικίες από 29 ετών έως 56 ετών, που σημαίνει εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι.........κατέληξαν να έχουν την ίδια άποψη.
ΥΓ: Διόλου τυχαίο που όλοι οι παραπάνω παίζουν ακόμα BF 1.
Conjure7
09-11-2021, 12:32
Πράγματι. Δεν διαφωνώ πουθενά. Κι εμένα μπορείς να με πεις bf fanboy. Κι όντως το 1 ήταν το τελευταίο καλό παιχνίδι της σειράς. Η beta δεν μου άρεσε. Το μόνο θετικό που βρήκα ήταν οι servers. Δεν είναι λίγο να παίζεις με ping που κατά μέσο όρο είναι στα 50ms, χωρίς lag κλπ. Το παιχνίδι σίγουρα θα έχει θέματα. Από την άλλη θέλω πολύ να παίξω bf στο ps5 κι αυτή τη περίοδο έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Γι αυτό και το συζητώ.
Lefteris_X
09-11-2021, 12:46
Θέλεις να γελάσεις;
Στο Bf1 (παιχνίδι 6 ετών παρακαλώ).....παίζω με 49 ms.
Conjure7
09-11-2021, 12:49
Θέλεις να γελάσεις;
Στο Bf1 (παιχνίδι 6 ετών παρακαλώ).....παίζω με 49 ms.Δεν γελάω καθόλου. Το ξέρω. Αν όμως παίζει, με την ίδια απόδοση σε lobby 128 ατόμων, έναντι 64, δεν αποτελεί θετική πρόοδο;
Δεν γελάω καθόλου. Το ξέρω. Αν όμως παίζει, με την ίδια απόδοση σε lobby 128 ατόμων, έναντι 64, δεν αποτελεί θετική πρόοδο;
Δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου, αλλά το ping/latency δεν διπλασιάζεται αν διπλασιαστεί το player count. Ούτε υποδιπλασιάζεται αν διπλασιαστούν τα Mbps (ναι, το έχω ακούσει ΚΑΙ αυτό! :P).
Σκέψου εγώ με μια ADSL2+ των 19 Mbps (πραγματικά/συγχρονισμός) και ενεργοποιημένο fast path (πιάνει 7ms first-hop) πιάνω 49-50ms σε servers παιχνιδιών κεντρικής Ευρώπης. Και σε VDSL2 να πάω, πάλι τα ίδια ms θα έχω, δεν αλλάζει κάτι. Μόνο με FTTH (true fiber) μπορώ να «κουρέψω» τα 7ms του first hop.
Το θέμα είναι τι player pool θα βρίσκεις στα next-gen-only lobbies των 128 ατόμων... γενικώς €80 για MP game δεν μπορείς να πεις ότι θα προσελκύσει πολύ casual κόσμο (ειδικά αν δεν ελκύει τους βετεράνους, άστα βράστα!).
Εκεί (στο θέμα player pool) δυστυχώς νικάνε κατά κράτος τα F2P (€0 @ day 1).
Lefteris_X
09-11-2021, 13:22
Αυτά ακριβώς που λέει ο psx3.
Εν ολίγοις, όχι, δεν αποτελεί θετική (τεχνολογική) πρόοδο.
Μην ξεχνάμε το ΥΠΕΡ-σπαστικό φαινόμενο του "γεμίσματος" ενός σερβερ με bots. Στην PS5 beta που αναγκαστικά οι μάχες ήταν 128 παικτών είχαμε πήξει στα bots.
Που 'σαι ρε PS3 με τους 256 παίκτες σου....500 χρόνια πριν και χωρίς bots!
Δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου, αλλά το ping/latency δεν διπλασιάζεται αν διπλασιαστεί το player count. Ούτε υποδιπλασιάζεται αν διπλασιαστούν τα Mbps (ναι, το έχω ακούσει ΚΑΙ αυτό! :P).
Σκέψου εγώ με μια ADSL2+ των 19 Mbps (πραγματικά/συγχρονισμός) και ενεργοποιημένο fast path (πιάνει 7ms first-hop) πιάνω 49-50ms σε servers παιχνιδιών κεντρικής Ευρώπης. Και σε VDSL2 να πάω, πάλι τα ίδια ms θα έχω, δεν αλλάζει κάτι. Μόνο με FTTH (true fiber) μπορώ να «κουρέψω» τα 7ms του first hop.
Το θέμα είναι τι player pool θα βρίσκεις στα next-gen-only lobbies των 128 ατόμων... γενικώς €80 για MP game δεν μπορείς να πεις ότι θα προσελκύσει πολύ casual κόσμο (ειδικά αν δεν ελκύει τους βετεράνους, άστα βράστα!).
Εκεί (στο θέμα player pool) δυστυχώς νικάνε κατά κράτος τα F2P (€0 @ day 1).
Off topic αλλά πλέον αξίζει και το g. Inp που δεν είναι fast path αλλά είναι το ίδιο κοντά και διορθώνονται τα λάθη οπότε παίζεις και χαμηλά σε ms και χωρίς πολλά σουρτα φερτα αν αυξηθούν τα λάθη για κάποιο λόγο. Εγώ με Γερμανία είμαι κοντά στα 45ms
Off topic αλλά πλέον αξίζει και το g. Inp που δεν είναι fast path αλλά είναι το ίδιο κοντά και διορθώνονται τα λάθη οπότε παίζεις και χαμηλά σε ms και χωρίς πολλά σουρτα φερτα αν αυξηθούν τα λάθη για κάποιο λόγο. Εγώ με Γερμανία είμαι κοντά στα 45ms
Να σου πω την αλήθεια βαρέθηκα τον χαλκό, VDSL μέσω Α/Κ δεν με ενδιαφέρει (το έχω δοκιμάσει και είναι λίγο μεγάλη η απόσταση), οπότε λέω να περιμένω μια και καλή την μετάβαση σε FTTH (ειδικά τώρα που μπήκε στο πλάνο η πλήρης αποχαλκοποίηση μέχρι το 2030)... καλούτσικα είμαι και τώρα με ADSL + fast path, eSports παίκτης δεν είμαι, ούτε κάνω τα λιωσίματα του παρελθόντος.
Vdsl από καφαο έχω εγώ και ευτυχώς το καφαο πήρε και υποστήριξη g.inp. Καλά και εγω δεν είμαι τρελός παίχτης esport αλλά όταν έπαιξα fifa και είδα 42ms λέω εδώ είμαστε
Εγώ θα το πάρω. Πεθύμησα FPS σε PS5. Δεν ήταν και άσχημη η beta...
Conjure7
10-11-2021, 20:21
Εγώ θα το πάρω. Πεθύμησα FPS σε PS5. Δεν ήταν και άσχημη η beta...Κι εγώ μάλλον θα το πάρω, για τους ίδιους λόγους, που αναφέρεις. Όμως η beta δεν ήταν καλή.
Πάτωσε άσχημα το user score σε όλες τις πλατφόρμες:
https://www.metacritic.com/game/playstation-4/battlefield-2042
https://www.metacritic.com/game/playstation-5/battlefield-2042
https://www.metacritic.com/game/xbox-one/battlefield-2042
https://www.metacritic.com/game/xbox-series-x/battlefield-2042
https://www.metacritic.com/game/pc/battlefield-2042
Έχει πολλά θέματα το παιχνίδι. Να ναι καλά το ea access που έδωσε 10 ώρες gameplay
Lefteris_X
17-11-2021, 11:02
Βάσει πολλών σχολίων που έχω διαβάσει, το παιχνίδι χαρακτηρίζεται τρισάθλιο.
Ας πάρουμε εν αρχή τα γραφικά:
- Όλοι λένε ότι τους φαίνονται κάπως "γκριζωπά", σαν "φθαρμένα" και με περιορισμένη χρωματική παλέτα (αυτές υποθέτω είναι οι υποχρεωτικές παπαριές όπως chromatic aberration, film grain κλπ. Υποσημείωση, δική μου: ρε μαλάκω DICE, μα το θεό σου δηλαδή, film grain σε FPS shooter; Είσαι με τα καλά σου; )
Συνεχίζοντας ας πούμε για την στόχευση:
- είναι κάκιστη. Για κάποιον άγνωστο λόγο (έχω δει αρκετά βίντεο) ακόμα και ακίνητος να είσαι, να έχεις κεντραρισμένο τον εχθρό στο στόχαστρό σου (aim down / L2 πατημένο)....οι σφαίρες ΔΕΝ πετυχαίνουν τον εχθρό. Πάνε λίγο πιο δίπλα του. Στις 5 σφαίρες η 1 θα βρει στόχο. Αυτό το φαινόμενο οι χρήστες το βάφτισαν "bloom". Και θεωρούν ότι είναι εσκεμμένο φαινόμενο, από τον σχεδιασμό του παιχνιδιού. Άλλοι χρήστες θεωρούν ότι είναι bug, ότι το παιχνίδι δηλαδή "νομίζει" ότι τρέχεις (πατημένο το L3) ενώ είσαι ακίνητος και αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορείς να στοχεύσεις επιτυχώς.
Περνάμε στα διαθέσιμα όπλα:
- Όλοι κάνουν λόγο για τον πολύ περιορισμένο αριθμό όπλων. Μιλάμε για επίπεδα περιορισμού του στυλ, 3 όπλα χειρός όλα κι όλα. Ολιγάριθμα SMGs, sniping τυφέκια. (απαράδεκτα πράγματα). Δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία 12 χρόνια αυτό στο BF.
Κατόπιν ας πάμε στον σχεδιασμό χαρτών:
- Το βασικό mode του παιχνιδιού (το παλιό operation δηλαδή), που σε βάζει να παίξεις με 128 παίκτες σε μεγάλο χάρτη........όλα είναι λάθος. ΟΛΑ. Καταρχήν οι παίκτες φαίνονται λες και είναι 10-15 άτομα όλα κι όλα, καθώς ο χάρτης είναι ΑΧΑΝΗΣ. Εδώ να τονίσω ότι ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ όμως, αναφέρουν το ίδιο: οι μεγάλοι χάρτες δίνουν την αίσθηση ότι έχουν φτιαχτεί στο πόδι, δηλαδή οι σημαίες (A, B, C κλπ) είναι φτιαγμένες μια χαρά, με τα δέντρα/βράχους/κτήρια σε σημεία σωστά που προάγουν την πολεμική δράση/τακτική, αλλά.............σε (πολλά) χιλιόμετρα μεταξύ των σημαιών ο χάρτης είναι λες και σχεδιάστηκε ΟΧΙ από ανθρώπους αλλά από ΑΙ (με εντολή "εδώ κάνε ένα generic fill με λίγα assets") και το αποτέλεσμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αποστάσεις μεταξύ των σημαιών με κάκιστο τερρέν για πόλεμο με τακτικές. (εδώ θα έχω ένα ακόμα σχόλιο το οποίο όμως θα αφήσω για το τέλος του ποστ)
- Και περνάμε στο βασικό πρόβλημα, που παρατηρούν οι χρήστες: οι αποστάσεις των σημαιών (με τα ενδιάμεσα βαρετά τερρέν) είναι ακριβώς αυτό: ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-ΕΣ. Μιλάμε για αποστάσεις των 2 - 2.5 λεπτών περπάτημα. Αυτό το βίωσα κι εγώ στην beta. Καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη διάρκεια σημαίνει να περπατάς μέσα στο πουθενά, μόνος σου, χωρίς δράση (εκτός κι αν φας headshot από sniper 100 χλμ μακριά αυτός και να σου σπάσουν τα νεύρα), σε ένα βαρετό τοπίο με "γκριζωπά" γραφικά κιόλας; Είναι δυνατόν η DICE να υπέπεσε σε ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ σχεδιασμό χαρτών; Δε νομίζω. Κάτι άλλο μάλλον "έπαιξε" κατά την διάρκεια του development που δεν ξέρουμε. (περισσότερα στο τελευταίο σχόλιο το ποστ)
Όσο αφορά το gameplay, λείπουν πολλά, όπως το in-game voice-chat (DICE: θα το βάλουμε μελλοντικά!), δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ scoreboard (DICE: είναι σχεδιαστική απόφαση, όχι glitch), δεν μπορείς να αλλάξεις squad (γουάτ; τι σόι παπαριά είναι αυτή; για ποιον λόγο; ) και διάφορα άλλα που δεν έχει νόημα να αραδιάσω, καθώς έχετε όλοι πιάσει το νόημα αυτών που περιγράφω.
Και πάμε στο τελευταίο σχόλιο: το παιχνίδι κάνει "κρα" ότι φτιαχνόταν εξ αρχής ως Battle Royale. Και στην πορεία το μετάνιωσαν και είπαν να το κάνουν κλασικό BField. Μόνο που........ήταν ήδη αργά για την απόφαση, καθώς ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού είχε σχεδιαστεί ήδη, ενώ πολλές αποφάσεις για το gameplay είχαν ήδη παρθεί. Γι' αυτό λοιπόν βλέπουμε "χαρακτηριστικά BR" στο νέο παιχνίδι και αυτά είναι: μεγάλοι χάρτες με τεράστιο και βαρετό traveling σε generic τερρέν, σημαίες κάπως καλούτσικα σχεδιασμένες (εκεί που στα BR παιχνίδια γίνεται ο χαμός) και λιγοστά όπλα. Οι περισσότεροι αυτό πιθανολογούν, ότι το παιχνίδι πήγαινε (και σχεδιάστηκε) ως BR.....και στην πορεία το μετάνιωσαν αλλά ήταν ήδη αργά από πλευράς design και αποφάσεων που επηρεάζουν το gameplay.
Όσο αφορά την απόλυτη διάλυση των classes (assault, medic, support, sniper) και την αντικατάστασή τους με "heroes" (πληρωτέους από το "χρήμα" που κερδίζεις κατά τον αγώνα, όπως ακριβώς στο Star Wars Battlefront 1 και 2) ή όπως σκατά ονομάζονται τέλος πάντων, δεν αρέσει σε κανέναν. Μα.....σε κανέναν! Επίσης, το γεγονός ότι μπορείς να μιξάρεις όπως θες τα όπλα/gadget του παίκτη σου ΑΣΧΕΤΑ με το αν είσαι ψευδο-support ή medic ή assault.......κάνει τους παίκτες να μην αναγνωρίζουν ποιος είναι τι! Δηλαδή δεν ξέρεις αν ο διπλανός σου είναι πραγματικά medic (άρα ξέρεις ότι η ουσιαστική ειδικότητά του είναι team healer).....καθώς μπορεί να έχει "εξοπλίσει" τον παίκτη του ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ (sniper όπλα, και γενικώς οτιδήποτε άσχετο με medic).........κι έτσι η τακτική συνεννόηση με τους συμπαίκτες σου διαλύθηκε εντελώς.
Είναι άπειρες οι φορές στο BF1, που παίζω κατά κόρον ως medic, να πηγαίνουμε με την παρέα μου 5 άτομα όλοι μαζί και με απόλυτη τακτική: Ο Λευτέρης θα πάει από δεξιά και θα μείνει λίγο πίσω να βλέπει ποιοι θα πέφτουν να τους κάνει revive και να ρίχνει κάτω κιβώτια ενέργειας για να μας heal-άρει, οι δύο support και οι δύο assault θα πάνε μιξαρισμένοι (1 sup + 1 assault) από τα δεξιά και οι άλλοι δύο από τα αριστερά, οκ; 1....2....3....επίθεση! Ε, αυτό πλέον ΔΕΝ είναι εύκολα εφικτό στο BF 2042, λόγω των διαλυμένων classes αλλά και των χαοτικών πιστών.
Και ένα τελευταίο κωμικοτραγικό (γέλια και κλάματα μαζί) :
Λες "ας ξεκινήσω για την Α σημαία"....περπατάς, περπατάς, γ@μήθηκες στο περπάτημα.......και αρκετά ΠΡΙΝ φτάσεις βλέπεις ότι συμπαίκτες σου ήδη έχουν φτάσει με οχήματα (που ως γνωστό είναι σε πολύ περιορισμένο αριθμό, κι αν δεν προλάβεις να μπεις σε κάποιο / κάτι πολύ πιθανό, οι αποστάσεις καλύπτονται -χρονοβόρα- με τα πόδια) και έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την σημαία. Οπότε καταλαβαίνεις ότι μέεεεεχρι να φτάσεις εσύ στην σημαία, ήδη θα την έχουν καταλάβει 100% οι συμπαίκτες σου (άρα δεν θα κερδίσεις πόντους). Οπότε λες από μέσα σου "fuck it, ξεκινάω απευθείας για την σημαία Β"...........μόνο που η Β είναι στου διαόλου τη μάνα. Καταλάβατε το σκηνικό ε; Χααχχααχαχαχ.....πάλι ποδαράτο, πάλι 500 χρόνια μέχρι να φτάσεις........και τελικά άλλοι (με οχήματα) έχουν ήδη προλάβει να πάνε (οπότε καταλαβαίνεις ότι ΠΑΛΙ δεν θα πάρεις πόντους) ή έχει προλάβει ο εχθρός να πάει.
Ο δε εχθρός, ας πούμε ότι είσαι στην τάδε σημαία που κατέχεις 100% (ας πούμε την Α σημαία)......έρχεται να σου επιτεθεί προερχόμενος από την Β σημαία που είναι στο διάολο. Όπως είναι λογικό, όταν επιτίθεσαι ως εχθρός για πρώτη φορά σε μια σημαία 100% στην κατοχή του αντιπάλου αρκετοί συμπαίκτες σου θα σκοτωθούν (πολύ λογικό). Αυτό όμως που ΔΕΝ είναι λογικό, είναι να κάνεις spawn στην B σημαία.....και για να ξαναφτάσεις στην Α σημαία όπου κάνουμε επίθεση......πρέπει να περπατήσεις έναν μαραθώνιο (αν έχουν πεθάνει όλοι στο squad σου, κάτι πολύ εύκολο, αναγκάζεσαι να κάνεις spawn στην πλησιέστερη σημαία που κατέχει η ομάδα σου, εν προκειμένω στην Β σημαία). Εντάξει, οκ, η βαρεμάρα (από το συνεχές και βαρετό traveling) έχει σπάσει το κοντέρ.
Μπορώ να γράψω πολλά ακόμα, αλλά δεν έχει νόημα.
Η ΕΑ τα έκανε ΤΕΡΜΑ σκατά.
Πιστεύω ότι η DICE δεν φταίει γιατί έχει αποδείξει ότι όταν την αφήνεις "ελεύθερη" από τα μεγαλοστελέχη και τις προσταγές τους, μπορεί να φτιάξει ένα πολύ καλό BF παιχνίδι.
Στο BF 2042 όμως τα μεγαλοστελέχη της ΕΑ τα έκαναν όλα μπουρδ3λο.
Κρίμα, στενοχωρήθηκα, γιατί ήθελα το νέο BF 2042 να αποδειχθεί πολύ καλό παιχνίδι.
Πραγματικά μάστιγα από το BR template να γίνεται inject με το στανιό παντού...
Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος, αλλά έχω την εντύπωση ότι το online MP στις κονσόλες -για τους παλιούς- έπιασε το peak του πριν μια δεκαετία (2011) και έκτοτε είναι σε καθοδική πορεία (ξαναλέω: για τους παλιούς, όχι για τους νέους/πιτσιρικάδες που λιώνουν το Fortnite και σία).
Τι να πρωτοαναφέρω; Gears of War; Battlefield; Uncharted; Όλα (σαν MP) είχαν τρελή απήχηση στον μαγικό αριθμό... 3 (έτος 2011 ξαναλέω)! Έκτοτε σταθερά καθοδική πορεία (λόγω περίεργων αλλαγών στο gameplay που ξενερώνουν τους βετεράνους της εκάστοτε σειράς).
Ξέρω δεν θα συμφωνήσουν πολλοί, αλλά θα το πω εγώ, αφού δεν το λέει κανείς άλλος: βγάλτε ρε φούστηδες τα παλιά ορθόδοξα MP σε remastered μορφή! Η MS κάτι ψιλοέκανε με το GoW3 MP και το fps boost στα 60 fps.
Προσωπικά θα πλήρωνα και native version για κανά UC3 MP @ 60 fps... και εγώ και αρκετοί άλλοι που δεν έχουμε τίποτα να μας κάνει engage όπως τον παλιό καλό καιρό που δούλευε υπερωρίες η κονσόλα και έπεφταν βολίδα τα invites.
Τι να τα κάνω και τα party chat (πλέον και με "safe space" functions για τους ευαίσθητους 20άρηδες) και τα accolades και ένα σωρό άλλα "next-gen" (or not...) functions στο OS, αν δεν έχω ένα (MP) παιχνίδι της προκοπής για μένα και την παρέα μου... πραγματικά το θέλουμε αρκετοί (θα μπορούσα να ποστάρω PSN messages για του λόγου το αληθές), αλλά δεν βγάζει κανείς τίποτα για το εν λόγω κοινό/target group.
Μιλάμε για την απόλυτη ξενέρα να θες να λιώσεις την κονσόλα και να μην σου δίνουν λόγους.
Εταιρίες όπως η Blizzard μπορεί να μην είναι της προτίμησής μου (βάσει υποκειμενικού gaming γούστου), αλλά πραγματικά/αντικειμενικά τους σέβομαι για κάποιες (fanservice) κινήσεις τους: είτε είναι το WoW Classic, είτε το Diablo 2 Remastered (αφού σου λέει το Diablo Immortal στοχεύει σε νεανικό, mobile-oriented/phone-tapping κοινό, πάρτε κι εσείς οι παλιοί ένα κοκαλάκι να γλείψετε!).
Αυτό το απλό, απλούστατο πράγμα (με μηδαμινό ρίσκο/κόστος) γιατί δεν το κάνουν και άλλες εταιρίες, οέο; Έχουμε πήξει στα SP remasters (που στην τελική είναι "one and done" experiences) και σε MP (που είναι φτιαγμένο να σε κρατάει με τις ώρες, ειδικά αν υπάρχει καλή παρέα) δεν βγαίνει κανά remaster να χαρούμε κι εμείς, να πάνε και ταμείο οι εταιρίες...
Μόνο Battle Royale και looter shooters θα τρώμε στην μάπα πλέον; Τι να πω, απογοήτευση και τα λεφτά θα συνεχίσουν να παραμένουν ερμητικά κλειστά στο πορτοφόλι.
Χορτάσαμε από ινοβέησο/νεωτερισμούς (τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα), για να λιμπιζόμαστε τα παλιά παιχνίδια σε remastered μορφή... ειλικρινά το λέω.
ΥΓ: Σόρρυ για το (semi-offtopic) mini rant, αλλά πήρα έμπνευση/αφορμή από Lef! :P
Giannis1979
17-11-2021, 12:14
Έπαιξα αρκετές ώρες αφού πήρα 10ωρο trial.
Πολλά προβλήματα και bugs.
Όπως ακριβώς αναμενόταν δηλαδή.
Αν τα φτιάξουν έγκαιρα (nope) θα είναι πολύ ωραίο παιχνίδι.
Αλλά δεν θα τα φτιάξουν.
Μην ξεχνάμε και το Rubber banding που έχει ξεκινήσει από αρχές εβδομάδας και ο παίχτης κάνει 1 βήμα μπρος και 2 πίσω.
Εγώ ξενέρωσα που παλιά είχα μια μπάρα κάτω και έδειχνε ping, packet loss, tick rate και 2-3 πράγματα ακόμα, εκτός από το γράφημα. Φέτος πρέπει να πατάς παρατεταμένο options για να δεις έναν μέσο όρο ping. Πάω στο call of duty vanguard και έχω κανονικά μπάρα με ping και packet loss και όταν πατήσω options έχω real time ping οχι μεσο όρο... Wtf λέω, λες και έφυγαν κάποιο από το battlefield και πήγαν να φτιάξουν το call of duty
Lefteris_X
17-11-2021, 16:10
Δεν ανέφερα το rubber banding, το οποίο σαφώς υπάρχει και είναι λίαν εκνευριστικό έως game breaking.......γιατί ήθελα να είμαι λιγουλάκι "επιεικής" απέναντι στην DICE αφού υποτίθεται ότι επίσημα το παιχνίδι βγαίνει 19 Νοεμβρίου (για όλους τους χρήστες) + ότι τους δίνω μερικές ημέρες επιπλέον (πες 1 εβδομάδα) για να φτιάξουν τα προβλήματα με τον net κώδικα.
Τι να βράσω το rubber banding, όταν έχω σκυλοβαρεθεί να περπατώ στα αχανή και βαρετά τοπία, όταν δεν μπορώ να στοχεύσω;
Βασικά.....τώρα που το σκέπτομαι θα το πω αντίθετα:
ΒΡΑΣΕ ΜΕ κυρία ΕΑ/DICE που ενώ δεν μπορώ να στοχεύσω, ενώ με γ@μάς στο περπάτημα και βαρεμάρα.........τρώω στην μάπα και rubber banding.
Και θες 70 ευρώ PS4-Xbox / 80 ευρώ PS5-XsX κιόλας;
Πάρε 80 @@ από εμένα!
Psx3 να μιλήσω για το diablo αν και offtopic θα πω ότι ήταν η πιο εξευτελιστικη ξεπέτα που έχω πάρει, είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που ήμουν στο τσακ να κάνω refund (δεν έκανα διότι το έχει και 2ο άτομο με το δικό μου account και παίζει). Είναι απαράδεκτοι, βάλανε αναγκαστικά όταν θες να μπεις να παίξεις online με άλλους (άσχετα αν είσαι την στιγμή εκείνη solo) να συνδέεσαι στους server με ότι lag συνεπάγεται αυτό στο hit mark. Αντε το φάγαμε γιατί πες ότι παίζουν σπασμένα όπλα και armor. Ρε φίλε όμως δεν γίνεται να παλεύεις 1.5 μήνα μετά το release και να μην μπαίνει μέσα και με τα παρακάλια να σε ψαζουν queue list με 150 άτομα waiting list 7:00 το πρωί Κυριακής. Η κατάσταση έχω μάθει ότι έφτιαξε τώρα αλλά τι να το κάνεις, εγώ ξενέρωσα τόσο πολύ που το έχω παρατήσει και δεν ξέρω αν θα το ξαναπιάσω. Απαράδεκτη η blizzard για μένα και πλέον σταματάω τα preoder της εταιρείας και γενικά όλων των εταιρειών μέχρι να δω πως θα παίζει το κάθε παιχνίδι
Giannis1979
18-11-2021, 16:42
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω τη last gen έκδοση με τους 64 παίκτες και τους μικρότερους χάρτες .
Αυτό το μπούγιο που γίνεται με τους 128 σε τόσο αχανείς εκτάσεις μου φαίνεται εκτός λογικής, (της δίκης μου τουλάχιστον).
Θες οπωσδήποτε καλή squad μην πω ομάδα και εγώ τα παιχνίδια μου θέλω να μπορώ και να τα απολαμβάνω solo.
Θα δω τα συγκριτικά και αν είναι η last gen έκδοση 4Κ/60 και παίζει καλά τη χτυπάω αλύπητα .
Ούτως η άλλως και το next gen δεν είναι 120FPS, crossgenιλα και Άγιος ο θεός είναι το παιχνίδι.
Lefteris_X
18-11-2021, 17:34
Δηλαδή οοοοοολα τα προβλήματα τα προσπερνάς και το μοναδικό που σε ενδιαφέρει είναι να γλιτώσεις το μπούγιο που όπως αναφέρω στα προηγούμενα ποστ δεν υπάρχει καν;
Τα τραγικά και τρισάθλια προβλήματα;
(περί σόλο προτίμησης για ένα παιχνίδι που σχεδόν αποκλειστικά απευθύνεται σε ομάδες, δεν το σχολιάζω καθώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα)
Giannis1979
18-11-2021, 18:18
Δηλαδή οοοοοολα τα προβλήματα τα προσπερνάς και το μοναδικό που σε ενδιαφέρει είναι να γλιτώσεις το μπούγιο που όπως αναφέρω στα προηγούμενα ποστ δεν υπάρχει καν;
Τα τραγικά και τρισάθλια προβλήματα;
(περί σόλο προτίμησης για ένα παιχνίδι που σχεδόν αποκλειστικά απευθύνεται σε ομάδες, δεν το σχολιάζω καθώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα)
Τιποτα δεν προσπερνάω Λευτέρη γ αυτό λέω ότι θα δω συγκριτικά και θα το ψάξω.
Εγώ ήμουν από τους λίγους που κρατούσαν μικρό καλαθι για το παιχνίδι.
Lefteris_X
18-11-2021, 20:14
Ααααααααααα οκ τότε.
Sgt_Greco
18-11-2021, 22:15
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω τη last gen έκδοση με τους 64 παίκτες και τους μικρότερους χάρτες .
Για πες λιγο γι αυτην την εκδοση αν και κατα πασα πιθανότητα το 2042 θα ειναι το κυκνειο ασμα της σειρας.
Lefteris_X
18-11-2021, 22:29
Ίδια έκδοση με αυτή του πς5 είναι με την διαφορά ότι δεν συμμετέχεις σε ματς και χάρτες 128 παικτών. Μόνο σε ματς και χάρτες των 64 ατόμων.
Giannis1979
19-11-2021, 13:00
Για πες λιγο γι αυτην την εκδοση αν και κατα πασα πιθανότητα το 2042 θα ειναι το κυκνειο ασμα της σειρας.
Ότι σου είπε ο Λευτέρης συν ότι και οι χάρτες είναι μικρότεροι.
Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως με τον καιρό φύγει ο κόσμος στα next gen και συναντάς άδειους server
Lefteris_X
19-11-2021, 14:09
Τι "συν οι χάρτες είναι μικρότεροι" βρε συ Γιάννη; :P
Αφού έγραψα "δεν συμμετέχεις σε ματς και χάρτες 128 παικτών. Μόνο σε ματς και χάρτες των 64 ατόμων"!!!!
Μην τον μπερδεύουμε τον άνθρωπο, με αυτό που έγραψα τον έχω καλύψει πλήρως! :D
nikosarg
22-11-2021, 14:48
Λοιπόν, πήρα το BF2042 με sharing μαζί με τον ανιψιό μου όπως και το cod vanguard. Πρώτον, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι για multiplayer experience ούτε κατά διάνοια τα σημερινά παιχνίδια δεν αξίζουν 70 και 80 ευρώ, το maximum είναι στην περιοχή 30-40, αν και η εικόνα του φετινού cod σαν launch σε σχέση με το bf2042 είναι πάρα πολύ καλύτερη. Ας επικεντρωθώ εδώ στο bf, μια που είναι το σχετικό νήμα:
Το παιχνίδι είναι το χειρότερο bf σε launch που έχω παίξει ποτέ. Σωρός τα τεχνικά προβλήματα (έχω βρεθεί μέσα σε παιχνίδι 3 φορές ξαφνικά εκτός χάρτη και το παιχνίδι να θέλει close και restart) και οι αστοχίες. Παιζω σε ps5 και το hit detection είναι τραγικό, το bloom των οπλών στο θεό, τι να πρώτο πει κάνεις, ένα τεράστιο χάος
Η σχεδιαστική φιλοσοφία του 2042 με τους specialists και την απουσία κλάσεων, σε συνδυασμό με τους τεράστιους χωρίς flow χάρτες στα ματιά μου συνθέτουν το απόλυτα αποτυχημένο gameplay. Οι χάρτες αυτοί είναι για τουλάχιστον τα διπλά σημεία και 200 παίχτες. Η σύγκριση με bf3 και bf4 σε αυτό το κομμάτι είναι τραγική. Παίζεις conquest στο bf3 που υπάρχει σε featured mode στο portal και ευχαριστιέσαι, συγκρίνεις με το 2042 κομμάτι και λες «πόσο κατέστρεψαν το παιχνίδι ρε φίλε»
Άδειο το παιχνίδι, λίγα όπλα, και ακόμα λιγότερο περιεχόμενο γενικά. Ακόμα και στο portal (που τελικά φαίνεται ότι ήταν το ελάχιστο backup plan του launch για να μπορούν οι παίχτες να παίξουν κάτι που μοιάζει με battlefield και να μην τους πάρουν με τις λεμονόκουπες) άδειο από επισημά featured modes. Που είναι τα rush, που είναι τα close quarters tdm, τίποτα.
Εν κατακλείδι, ότι κράξιμο έχουν φάει στις κριτικές είναι πολύ λίγο και επιεικές για αυτόν τον τραγέλαφο. Ακόμα και η μισή τιμή που έδωσα με ενόχλησε. Συμβουλή σε όσους αμφιταλαντεύονται: Μακριά, σε ένα 6μηνο το ξαναβλέπετε ανάλογα με το τι θα έχουν κάνει.
Giannis1979
22-11-2021, 14:54
Λοιπόν, πήρα το BF2042 με sharing μαζί με τον ανιψιό μου όπως και το cod vanguard. Πρώτον, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι για multiplayer experience ούτε κατά διάνοια τα σημερινά παιχνίδια δεν αξίζουν 70 και 80 ευρώ, το maximum είναι στην περιοχή 30-40, αν και η εικόνα του φετινού cod σαν launch σε σχέση με το bf2042 είναι πάρα πολύ καλύτερη. Ας επικεντρωθώ εδώ στο bf, μια που είναι το σχετικό νήμα:
Το παιχνίδι είναι το χειρότερο bf σε launch που έχω παίξει ποτέ. Σωρός τα τεχνικά προβλήματα (έχω βρεθεί μέσα σε παιχνίδι 3 φορές ξαφνικά εκτός χάρτη και το παιχνίδι να θέλει close και restart) και οι αστοχίες. Παιζω σε ps5 και το hit detection είναι τραγικό, το bloom των οπλών στο θεό, τι να πρώτο πει κάνεις, ένα τεράστιο χάος
Η σχεδιαστική φιλοσοφία του 2042 με τους specialists και την απουσία κλάσεων, σε συνδυασμό με τους τεράστιους χωρίς flow χάρτες στα ματιά μου συνθέτουν το απόλυτα αποτυχημένο gameplay. Οι χάρτες αυτοί είναι για τουλάχιστον τα διπλά σημεία και 200 παίχτες. Η σύγκριση με bf3 και bf4 σε αυτό το κομμάτι είναι τραγική. Παίζεις conquest στο bf3 που υπάρχει σε featured mode στο portal και ευχαριστιέσαι, συγκρίνεις με το 2042 κομμάτι και λες «ποσό κατέστρεψαν το παιχνίδι ρε φιλέ»
Άδειο το παιχνίδι, λίγα όπλα, και ακόμα λιγότερο περιεχόμενο γενικά. Ακόμα και στο portal (που τελικά φαίνεται ότι ήταν το ελάχιστο backup plan του launch για να μπορούν οι παίχτες να παίξουν κάτι που μοιάζει με battlefield και να μην τους πάρουν με τις λεμονόκουπες) άδειο από επισημά featured modes. Που είναι τα rush, που είναι τα close quarters tdm, τίποτα.
Εν κατακλείδι, ότι κράξιμο έχουν φάει στις κριτικές είναι πολύ λίγο και επιεικές για αυτόν τον τραγέλαφο. Ακόμα και η μισή τιμή που έδωσα με ενόχλησε. Συμβουλή σε όσους αμφιταλαντεύονται: Μακριά, σε ένα 6μηνο το ξαναβλέπετε ανάλογα με το τι θα έχουν κάνει.
Έχεις απόλυτο δίκιο , πήρα ένα δεκάωρο trial και άρχισα να έχω τριχόπτωση , δεν παίζει να το πάρω για κανένα λόγο πάνω από30-40 ευρώ και αυτό αργότερα αν το φτιάξουν.
Απλό την άλλη βρήκα το cod (cross gen bundle) ευκαιρία στα 55 στο eneba το πήρα και δεν μετάνιωσα καθόλου .
Αντιθέτως με εξέπληξε ευχάριστα γιατί είναι 3 επίπεδα πάνω από το περισυνο black ops σε gameplay και αλλά τόσα σε γραφικά (ειδικά σε φωτισμους ριχνει σαγόνια ) αφού χρησημοποιει τη μηχανή του MW 2019.
Έχει και αυτό μερικά bugs αλλά σε ανεκτό επίπεδο που λογικά θα φτιάξουν ευκολα.
Κυριότερο και πιο ενοχλητικό το ότι freezάρει το χειριστήριο αν έχεις 120ΗΖ και VRR ταυτόχρονα .
Conjure7
22-11-2021, 17:20
Στα περισσότερα σχόλια σας συμφωνώ, αλλά προτιμώ να παίξω ένα bf με bugs παρά cod.
Στο cod, μετά από πολλά χρόνια, έδωσα ευκαιρία για 2 σαιζόν. Mw και cold War και πολύ ήταν. Ποτέ ξανά.
Giannis1979
22-11-2021, 17:35
Στα περισσότερα σχόλια σας συμφωνώ, αλλά προτιμώ να παίξω ένα bf με bugs παρά cod.
Στο cod, μετά από πολλά χρόνια, έδωσα ευκαιρία για 2 σαιζόν. Mw και cold War και πολύ ήταν. Ποτέ ξανά.
Για ποιο λόγο δεν σου άρεσε το MW του 19?
Το ωραιότερο cod μετά το MW2 ήταν για μένα . Ακόμα παίζω.
Πάντως το vanguard ακόμα και από από αυτό είναι ανώτερο σε όλα.
Ούτε εγώ το περίμενα ούτε trailer δεν είχα δει.
Δεν σκόπευα να το πάρω βασικά.
Conjure7
22-11-2021, 18:26
Για ποιο λόγο δεν σου άρεσε το MW του 19?
Το ωραιότερο cod μετά το MW2 ήταν για μένα . Ακόμα παίζω.
Πάντως το vanguard ακόμα και από από αυτό είναι ανώτερο σε όλα.
Ούτε εγώ το περίμενα ούτε trailer δεν είχα δει.
Δεν σκόπευα να το πάρω βασικά.
Sent from my iPhone using TapatalkΠράγματι. Για cod ήταν ότι καλύτερο είχε βγάλει τελευταία. Όμως το στυλ "γύρω γύρω όλοι" σε πίστες τετράγωνες, μικρές σαν δωμάτια δεν μου αρέσει. Τα όπλα που έχουν όλα την ίδια αίσθηση και βαράνε σαν laser. Καμία φθορά στα κτίρια κοκ. Όπως κι οι άθλιοι servers που ανέκαθεν είχε. Οι προσπάθειες για modes με μεγαλύτερα πεδία μάχης και οχήματα ήταν αστείες και br δεν παίζω. Όπως είπε κι ο Λευτέρης έπρεπε να μείνω στο bf1.
Στο 2042 πάντως το portal είναι τέλειο. Οι πίστες από bc2 και bf3 είναι υπέροχες.
Όσο για το main δεν με χαλάνε τόσο οι operators. Έχουν ενδιαφέρον.
Εμένα μου αρέσει που είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Έχει...άπλα
Giannis1979
27-11-2021, 12:59
Έβλεπε τις χωριάτικες να ετοιμάζονται μάλλον..
https://bossfight.gr/battlefield-2042-head-of-design-leaves-dice/?fbclid=IwAR1vqzTeI_aWr29-5vqiJIMxSfmktZ3p7PwOOwBi4G21sjdKjPNwkVCqVpo
Έτσι κάνουν τα ποντίκια, εγκαταλείπουν το καράβι εγκαίρως...
Giannis1979
27-11-2021, 14:18
Έτσι κάνουν τα ποντίκια, εγκαταλείπουν το καράβι εγκαίρως...
Στην προκειμένη περίπτωση ο καπετάνιος πήδηξε πρώτος …[emoji23]
Sgt_Greco
19-12-2021, 21:19
Σαν απο μηχανης Θεός, αναλαμβάνει ο Vince Zampella να συμμαζεψει το χαος.
Πιστευω θα τα καταφερει.
Σαν απο μηχανης Θεός, αναλαμβάνει ο Vince Zampella να συμμαζεψει το χαος.
Πιστευω θα τα καταφερει.
https://www.theverge.com/2021/12/2/22814517/ea-battlefield-vince-zampella-apex-legends-respawn-boss-ceo-shakeup
Zampella’s new role could indicate that EA wants to inject some of what’s made the free-to-play battle royale shooter Apex Legends so successful into the Battlefield franchise. While Zampella didn’t confirm to GameSpot that Battlefield will be going free-to-play, he did say EA is "exploring every possibility." And as both Apex Legends and Battlefield are coming to smartphones, perhaps EA is considering similar strategies for expanding each series.
Καλά, πως θα έρθει το Battlefield στα smartphones;
Lefteris_X
19-12-2021, 22:06
Τι εννοείς «πως»; Από τεχνικής άποψης μπορούν να κόψουν ράψουν τα γραφικά, εξάλλου υπάρχει σχετικά δυνατούτσικο χαρντγουεαρ. Με DualShock παίζεις μια χαρά (υποθέτω, γιατί με μομπαϊλ γκεϊμινγκ δεν ασχολούμαι καθόλου).
Ξεκάθαρα θέλουν να το κάνουν φρητουπλευ αλλά η συνταγή «ημι-ρεαλιστικός πόλεμος» δεν πείθει τη νεολαία καθόλου. Χώρια κιόλας που δεν πείθει το theme για να πουληθούν σκινς.
Ενώ το καρτουνίστικο φορτναιτ έχει το καταλληλότερο theme για την πώληση σκινς και παράλληλα έχει καταξεσκιστεί στις συνεργασίες με εταιρείες για την εμφάνιση χαρακτήρων/ηρώων στο φορτναιτ.
Άπατο θα πάει το νέο BF. Όπως είναι φτιαγμένο δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο (οικονομικά) γκεϊμινγκ τοπίο, δεν το ζήτησε κανείς, δεν το θέλει κανείς, δεν έχει καμία προοπτική για εξέλιξη που θα ελκύσει τις μάζες.
Το παιχνίδι ουσιαστικά είναι Dead On Arrival.
Αν μιλάμε για iPhone συμφωνώ, αλλά μάλλον θα στοχεύσουν στην πιτσιρικαρία που την βγάζει με Android των €100 και εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα από άποψη CPU/SoC (αν θέλουν δηλαδή να διατηρήσουν τους 64 παίκτες, δεν λέω καν 128)...
Βάλε και physics/destruction, θα πρέπει να πέσει πολύ (gameplay-related) downgrade συγκριτικά με το Fortnite.
Τελοσπάντων, η κατρακύλα ξεκίνησε με το BFV και την αλαζονεία/ύβρη που επέδειξαν τότε οι devs προς το κοινό. Λες και ξέρω γω τα παιχνίδια δεν φτιάχνονται για τους πελάτες/gamers στην τελική (και μάλιστα αυτούς που ακολουθούν χρόνια μια σειρά).
Παράλληλα ξεπετάχτηκε το Apex και δύσκολα η EA θα θελήσει να έχει εσωτερικό FPS ανταγωνισμό (παλιότερα είχε «σβήσει» το Medal of Honor για αυτό τον λόγο, να μην ανταγωνίζεται το Battlefield -τότε που ήταν ακόμα στα ντουζένια του-).
Conjure7
20-12-2021, 11:36
Η πλάκα είναι ότι σαν να πήρε κάπου το μάτι μου ότι έρχεται νέο medal of honor [emoji23]
Η πλάκα είναι ότι σαν να πήρε κάπου το μάτι μου ότι έρχεται νέο medal of honor [emoji23]
Αν λες το Above and Beyond (από την Respawn κιόλας), είναι VR-only game, άρα ολίγον niche το target group:
https://store.steampowered.com/app/1402320/Medal_of_Honor_Above_and_Beyond/
Επί της ουσίας RIP είναι το franchise εδώ και μια δεκαετία, μην κοροϊδευόμαστε.
Δεν ξέρω, εγώ κυνικά σκεπτόμενος αν ήμουν στην θέση της Respawn και του Zampella, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα το BF να μου φάει το ψωμάκι μου (λέγε με Apex).
Όχι ότι δεν είναι ταλαντούχο studio στα FPS, αλλά η εμπλοκή τους δεν είμαι σίγουρος ότι είναι για καλό... ξαναλέω: κυνικά σκεπτόμενος, όχι ρομαντικά (σε έναν ιδανικό κόσμο).
ΥΓ: Εδώ σκότωσαν μέχρι και το Titanfall, που είναι «δικό τους παιδί»... πολλοί ζητάνε TF3, αλλά εις μάτην.
Lefteris_X
20-12-2021, 13:58
Εχμ, τι λέτε; (με ύφος σκασμένου ανθρώπου στα γέλια προς την ΕΑ, όχι προς εσάς)
Το BF εμφανώς έχει χάσει την μπάλα σε όλα τα επίπεδα:
- Θέλει να προβάλλει ημι-ρεαλιστικό πόλεμο, αλλά τα έχει κάνει όλα σκατά με το μελλοντικό (άρα πάπαλα ρεαλισμός) warfare.
- Ήθελε δήθεν να προβάλλει "εξέλιξη" εξαφανίζοντας τα classes. Αρχικά όλοι όσοι ξέρω καλοδέχτηκαν την ιδέα να έχουν ως "βάση" τις δυνατότητες ενός "χαρακτήρα" (αμυδρά ο χαρακτήρας να θυμίζει κάποιο παλιό class, πχ. medic, support, sniper, assault) αλλά με την επιλογή να εξοπλιστείς με όποιο όπλο θες. Στην πραγματικότητα τι έγινε; Κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν τα classes, η επιλογή όπλων υπάρχει αλλά είναι λιγοστά τα όπλα. Τελικό αποτέλεσμα, σαφώς λόγω του ανθρώπινου παράγοντα (human player logic) : κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει με τα μάτια του τι σόι τύπος "στρατιώτη" είναι οι συμπαίκτες του (πχ. δεν βλέπεις κάποιον και καταλαβαίνεις απευθείας ότι είναι support ή medic), κανείς δεν αναλαμβάνει κάποιον σημαντικό ρόλο στο squad. Με λίγα λόγια η "τακτική" προσέγγιση που είχαν οι ομάδες πήγε περίπατο. Κατά τ' άλλα: ημιρεαλιστικός (υπερ-μοντέρνος) πόλεμος my ass.
- Έβαλε τους σπέσιαλ χαρακτήρες μέσα, με πολλά και διάφορα καλούδια. Το Star Wars Battlefront μας προσφέρει τα συγχαρητήριά του. Μόνο που εδώ........υποτίθεται ότι έχουμε ημιρεαλιστικό πόλεμο, όχι Jedi universe. Εμφανέστατα θέλουν να "εφεύρουν" τρόπους για έξτρα χρήμα, ΧΩΡΙΣ όμως να υποπέσουν στα (διορθωμένα μετά από μαζικό κράξιμο) λάθη του παρελθόντος, βλέπε "διαχωρισμό πελατών" με πληρωτέους χάρτες ή/και χαρακτήρες (BF1, BF5, SWars BF1-2). Παρακάτω θα αναλύσω περαιτέρω.
- Ακούγεται ότι ετοιμάζεται "σπέσιαλ" αγώνας μεταξύ Άγιων Βασίληδων VS Ξωτικών (trolls). Μην γελάτε, δεν κάνω πλάκα. Battlefield είναι το όνομα του παιχνιδιού, και η εταιρεία ετοιμάζεις άγιους βασίληδες εναντίον τρολλ. Όχι απλώς "έχει χαθεί η μπάλα", αλλά έχει χαθεί το στάδιο ολόκληρο, το άθλημα εντελώς.
Εμφανέστατα, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, η ΕΑ θέλει να εφεύρει τρόπους να μετατρέψει σε "υπηρεσία" το Battlefield. Δεν βγαίνουν φράγκα όπως έχει καταντήσει το BF, μετά το BF1 του 2016 που τα πήγε "κάπως" καλά στις πωλήσεις (πάνε κοντά 6 χρόνια κιόλας). Προσπάθησε με το Bf5 για παραπάνω οικονομικούς πώρους τελικά έφαγε κράξιμο και υποχώρησε. Οπότε; Θέλει ντε και καλά να βγάζει ροή χρήματος από το BF. Όπως όμως είναι σχεδιασμένο το BF, δεν αφήνει περιθώρια για ροή χρήματος πέραν από 2 τρόπους: να βγάζεις έξτρα χάρτες επί πληρωμή και να βγάζεις νέους σπέσιαλ χαρακτήρες/ήρωες επί πληρωμή. Μόνο που αυτό προκαλεί κράξιμο από τους παίκτες BF, έχει ήδη δοκιμαστεί, έχει αποτύχει, η ΕΑ εν τέλει υποχώρησε.
Συνεπώς;
Πως μετατρέπεις το BF σε υπηρεσία; Χάρτες ξέχνα το επί πληρωμή. Σπέσιαλ χαρακτήρες πάλι ξέχνα το.
Ε, τι μένει;
Τίποτα δεν μένει. Τόσο απλά. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.
Το υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο, πληρώνω 1 φορά να αγοράσω το παιχνίδι και θα έχω όλους τους χάρτες, ακόμα και τους μελλοντικούς = σημαίνει ότι ο πελάτης πλήρωσε 1 φορά στην ΕΑ την αξία του παιχνιδιού και πάπαλα. Καμία απολύτως ροή χρήματος.
Άρα θέλει η ΕΑ να αλλάξει οικονομικό μοντέλο και ταυτόχρονα να ΜΗΝ χρεώνει τους νέους χάρτες και να ΜΗΝ χρεώνει τους σπέσιαλ χαρακτήρες (γιατί θα φάει κράξιμο, επειδή το gameplay θα γίνει άδικο προς όσους δεν θα αγοράζουν τους νέους σπέσιαλ χαρακτήρες).
Άρα;
Τι απομένει στην ΕΑ να "εφεύρει" εντός του "BF theme", που να μην προκαλέσει κράξιμο και ταυτόχρονα να επιφέρει ροή χρήματος;
Τα "skins" και οι σπέσιαλ χαρακτήρες του Fortnite;
Εμ, εδώ είναι που σκοντάφτει η ΕΑ.
Σκοντάφτει ακριβώς επειδή το BF franchise είναι συνυφασμένο με το theme του ημιρεαλιστικού πολέμου.
Τι σκατά skins να προσφέρεις επί πληρωμή σε στρατιώτες;
Εδώ να σημειώσω ότι τα skins στο fortinte είναι καθαρά cosmetics. Δηλαδή είτε δεν πληρώσεις ούτε μισό σεντ στην Epic, είτε πληρώσεις για skins, η εμπειρία σου θα είναι ίδια από πλευράς gameplay. Μόνο που...........οι ηλικίες που απευθύνεται το Fortnite (εξ ου και τα καρτουνίστικα γραφικά = προσφέρουν το υπόβαθρο για πολλαπλούς χαρακτήρες και άπειρα skins) κάνουν πολύ κέφι για τα νέα "ανθρωπάκια" που αγοράζουν με αληθινά λεφτά του μπαμπά.
Επιστρέφω στο BF.
Λοιπόν;
Τι να κάνει η ΕΑ; Να δίνει επί πληρωμή skins για τους στρατιώτες; Τι σόι skins μπορεί να είναι αυτά, σε ημιρεαλιστικό επίπεδο όπως είναι το theme του παιχνιδιού; Τίποτα.
Ούτε παρδαλά χρωματάκια έχουν χώρο στο BF, ούτε τρελούτσικος σχεδιασμός στον στρατιώτη, ούτε τίποτα. Οπότε ξεχνάμε τα skins.
Δοκιμάζει την "συνταγή" των σπέσιαλ ηρώων στο BF 2042. Τα έκανε όλα σκατά, οι παίκτες κατακεραύνωσαν το 2042. Οι πωλήσεις του παιχνιδιού είναι αίσχος. Το engagement είναι στα τάρταρα, πολύ λίγοι παίκτες είναι στους σερβερς.
Υπολόγιζε η EA να δίνει μελλοντικά νέους σπέσιαλ χαρακτήρες επί πληρωμή;
Μα.........αυτό το δοκίμασε ήδη στο Star Wars και έφαγε το κράξιμο του αιώνα.....και εν τέλει υποχώρησε.
Θα ξανακάνει το ίδιο; Για να ξαναφάει κράξιμο; Και μάλιστα θα το κάνει στο BF 2042 που ήδη τα πάει ΧΑΛΙΑ σε πωλήσεις;
Με αυτά και αυτά, τι απομένει στην ΕΑ για το οικονομικό μέλλον του ΒF;
Κυριολεκτικά ΤΙΠΟΤΑ.
Εξ ου και οι "σπασμωδικές" κινήσεις με αλλαγές μεγαλοστελεχών και φήμες για απαράδεκτες "μάχες" με άγιους βασίληδες και τρολλ.
Δεν φταίνε τα μεγαλοστελέχη στον developer.
Φταίνε τα μεγαλοστελέχη στον publisher.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Δε πα να αναλάβει ο Ζαμπέλα, ο Καπέλα, ο Αινστάιν την DICE;
Άπαξ τα μεγαλοστελέχη της EA του έχουν δώσει εντολές "κόψε τον κώλο σου να εφεύρεις νέους τρόπους συνεχόμενης ροής χρημάτων ΧΩΡΙΣ να διαχωρίσεις την πελατεία με πληρωτέους χάρτες και χαρακτήρες όμως"......................τι σκατά να κάνει και αυτός;
Μαγικά;
Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαχειριστεί η ΕΑ το Battlefield ουσιαστικά είναι αυτοκτονική: πλέον είναι "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".
Ότι και να κάνει η ΕΑ, πολύ απλά, το BF πάει κατά διαόλου.
Δεν μπορεί να το μετατρέψει σε υπηρεσία και ταυτόχρονα να διατηρεί το υφιστάμενο οικονομικό μοντέλο, που ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει 70(ΠΣ4)-80(ΠΣ5) ευρώ μόνο μια φορά και τέρμα.
Θες να το κάνεις υπηρεσία κυρία ΕΑ;
ΚΑΝΕ ΤΟ "Warcraft".
Το παιχνίδι ΔΕΝ θα πωλείται.
Θα μπορούμε να το παίξουμε ΜΟΝΟ με συνδρομή, ποικίλλων προσφορών: 1 μήνας, 3 μήνες, 6 μήνες, 9 μήνες, 12 μήνες.
Είτε πληρώσεις για 1 μήνα, είτε για 12 μήνες, απευθείας θα λαμβάνεις ΟΛΟΥΣ τους χάρτες και χαρακτήρες.
Αν το παιχνίδι μετά από 2-3 χρόνια συνεχόμενων update και βελτιώσεων αποφασίσει να βγάλει expansion (πάλι στο στυλ του Warcraft), τότε θα ΠΡΕΠΕΙ να χρεώνεται το ΠΟΛΥ 20 ευρώ και να προσφέρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εξέλιξη, καλύτερα γραφικά, καλύτερο ήχο, καλύτερα τα ΠΑΝΤΑ. Και οι συνδρομές θα παραμένουν ως έχουν από πλευράς τιμής, άσχετα με το expansion.
Τώρα όμως, στην σήμερον ημέραν, το BF 2042 όπως είναι φτιαγμένο θεωρείται νεκρό.
Είναι εντελώς πεθαμένο το εμπορικό μοντέλο του "πληρώνω συνδρομή για 1 παιχνίδι και μόνο".
Πλέον μόνο F2P αν θες το μέγιστο δυνατό player pool @ day 1...
Lefteris_X
20-12-2021, 14:28
Ναι, F2P για "μεγιστοποίηση δυνητικών πελατών".
Έμφαση στη λέξη: δυνητικών.
Ένα παιχνίδι όπως το BF ακριβώς λόγω του theme του, κοστίζει ΠΟΛΛΑ χρήματα για την δημιουργία του και επίσης απαιτεί πολύ χρήμα για την απρόσκοπτη λειτουργία των σερβερς (που τρέχουν πολύ πιο απαιτητικό net-προγραμματισμό σε σχέση με τον απλοϊκό του Fortinite, άλλωστε κι εσύ τα ξέρεις αυτά!).
Το BF δεν θέλει "δυνητικούς" πελάτες.
Θέλει κανονικούς πελάτες που θα πληρώνουν από day 1.
Τους έχει ανάγκη εννοώ με το "θέλει".
Χωρίς πελάτες-day 1-επί πληρωμή τα κουκιά ΔΕΝ βγαίνουν.
Είναι πολυέξοδη παραγωγή με πολυέξοδη συντήρηση.
Με το υφιστάμενο theme του ημιρεαλιστικού πολέμου και του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου (αγοράζω 1 φορά τον τίτλο και μετά δεν ξαναπληρώνω τίποτα), δεν μπορεί η ΕΑ να κάνει τίποτα.
Απεναντίας, ένα καλογυαλισμένο, συνεχώς υπό βελτίωση μέσω δωρεάν updates Battlefield το οποίο απαιτεί συνδρομή, θεωρώ ότι θα τα πάει μια χαρά.
Σε όσους έχω πει "θα πλήρωνες μηνιαία (ή τρίμηνη, εξάμηνη, δωδεκάμηνη) συνδρομή πχ. 8 ευρώ το μήνα ή 70 το χρόνο, για ένα BF με απειροελάχιστα bug/glitches τα οποία σε χρόνο DT θα εξαλείφονταν, με άψογους σέρβερ, με πλήθος χαρτών και χαρακτήρων;" η απάντηση από ΟΛΟΥΣ ήταν ένα μεγαλοπρεπές "ΝΑΙ".
Και μάλιστα όσοι ρώτησα (που δεν είναι και λίγοι) συμπλήρωσαν: με την συνδρομή είτε μηνιαία, είτε όση θέλω σε διάρκεια, μπορώ ΕΓΩ να αποφασίζω όποτε θέλω να ασχολούμαι με το BF. Έχω κέφια τώρα χειμωνιάτικο να πάρω 3μηνη ή 6μηνη συνδρομή; Πάω και αγοράζω και το καλοκαίρι τα παρατάω όλα και κάνω τα μπανάκια μου. Θέλω τώρα που το πέτυχα σε προσφορά να αγοράσω 12μηνη συνδρομή; Μπορώ άνετα. Έχω σκυλοβαρεθεί το BF και δεν παίρνω καμία συνδρομή; Κι αυτό μπορώ να το κάνω, καθώς δεν έχω πληρώσει 80άρα να την κλαίω επειδή βαρέθηκα να παίζω το παιχνίδι. Με πήραν τηλ οι φίλοι μου και με έβαλαν στην πρίζα "Έλα ρε μλκ, πάρε 1 μήνα συνδρομή να μαλακιστούμε λιγάκι!" κι αυτό μπορώ να το κάνω, του φούστη σχεδόν 2 πακέτα τσιγάρα είναι 8 ευρώ για 1 μήνα, οπότε κι αυτό μπορώ να το κάνω.
Όπως είναι πάντως το BF δεν μπορεί να πάει πουθενά, εκτός από στο διάολο!
Conjure7
20-12-2021, 15:37
Κοιτάξτε...
Το παιχνίδι δεν είναι τόσο κακό. Αλλά ναι. Είναι κακό για bf. Όπως ήταν καλό και το V. Έχει καλές στιγμές και προοπτικές να το φτιάξουν. Αν θέλουν. Αλλά δεν θέλουν.
Οκ. Τη πάτησα. Περίμενα σαν βλάκας το νέο bf, προκειμένου να να πάρει από το κακό - για τα γούστα μου - cod, που είχα αναγκαστεί να γυρίσω, τον τελευταίο καιρό. Την πάτησα γιατί έδωσα 100€. Κι εδώ έρχομαι και συμφωνώ 100% με αυτό: https://youtu.be/Iab9Ycagoe4
Γιατί; Γιατί δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που την πατάω.
Lefteris_X
20-12-2021, 15:56
Μήπως τότε πρέπει να διερωτηθείς "το πρόβλημα δεν είναι το παιχνίδι, ούτε με την ΕΑ. Το πρόβλημα είναι με εμένα, που ενώ ξέρω ότι το franchise δεν πάει καλά απεναντίας πάει ολοένα και χειρότερα, παράλληλα μου τα λένε και άλλοι έμπειροι του χώρου ότι δεν αξίζει τα λεφτά του το 2042......παρόλα ταύτα πάω και σκάω όχι 80 αλλά 100 ευρώ";;;;;;;
Δεν στο λέω ως υπόδειξη, ούτε ως επίπληξη (αν είναι δυνατόν κιόλας!), ούτε ως πλάγια μομφή επειδή δεν (υπ)άκουσες αυτά που σου είπαν άλλοι.
Στο λέω κυριολεκτικά για να ανακαλύψεις "τις πταίει;" που μετάνιωσες 100 ευρώ αγορά;
Στην περίπτωση που 100 ευρώ για την τσέπη σου αποτελούν τρίχες, τότε ΟΚ, πάω πάσο (άλλωστε ο καθένας κρίνει με την τσέπη του), δεν τρέχει τίποτα έτσι κι αλλιώς. Χαμένες "τρίχες" δηλαδή.
Στην περίπτωση όμως που τσούζουν τα 100 ευρώ, τότε μήπως πρέπει να διερωτηθείς γιατί αγνόησες όλα τα αρνητικά σημάδια για την ποιότητα του παιχνιδιού + οι απόψεις-αποτροπές αγοράς από άλλους έμπειρους παίκτες (με εμπεριστατωμένη άποψη λόγω έρευνας και beta-2042-εμπειρίας) ;
Καθαρά και μόνο για να "προστατέψεις" τον εαυτό σου στα λέω αυτά.
ΥΓ: Κι εγώ περίμενα πως και πως το 2042, ήξερα ότι θα τα σκάσω day 1 τα 80 ευρώ, αλλά μόλις διάβασα "cross-gen" πριν από πολύ καιρό, μόλις είδα τα μινιμουμ PC specs επίσης πριν από πολύ καιρό, κατευθείαν αποφάσισα "αποκλείεται day 1 να δώσω 80 ευρώ, το παιχνίδι στην καλύτερη περίπτωση ΔΕΝ θα είναι next gen, αλλά θα έχει τιμολόγηση next gen". Μετά άρχισαν τα αρνητικά σημάδια (από διάφορες φήμες) στο development (ότι αρχικά ήταν Μπατλ Ρουαγιάλ, μετά το μετάνιωσαν), πιο μετά το καλοκαίρι ακούγονταν πολύ κακά σχόλια από τους early closed beta testers, λίγο πιο μετά βγήκε στο twitter 1-2 βίντεο με κάποιον που μας έδειχνε τα ΠΟΛΥ λιγοστά όπλα και είδαμε μέτρια γραφικά/ήχο.....ε, μετά ήρθε η καθυστέρηση μερικών εβδομάδων (πολύ ύποπτο αυτό μαζί με όλα τα προαναφερθέντα άσχημα γεγονότα).....και τέλος ήρθε η beta, που αν έχεις αρκετά χρόνια πείρα με την ΜΙΑ καταλαβαίνεις ότι "αυτός ο τίτλος δεν σώζεται ούτε με μαγικά". Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι δεν πρόκειται ούτε 80, ούτε 70, ούτε 60, hell, ακόμα και 20 ευρώ να μου το πούλαγαν ΠΑΛΙ δεν θα το αγόραζα. Γιατί πολύ απλά είναι κακό παιχνίδι (αν έχει καλές μερικές στιγμές/αγώνες αυτό -για εμένα- δεν λέει απολύτως τίποτα: παραμένει ένα κακό παιχνίδι). Οπότε, από εκεί που περίμενα το 2042 πως και πως, σταδιακά έφτασα στην άποψη "μόνο δωρεάν αν μου το δώσουν, δεν δίνω ούτε μισό σεντ".
ΥΓ2: Σόρρυ αλλά το BFV (5) ήταν μέτριο. Καταρχήν τα squad περιορίζονταν στους 4 παίκτες. Ενώ στο BF1, ο αμέσως προηγούμενος τίτλος, είχε 5 άτομα το squad. Μήπως δεν παίζεις με φίλους που είναι αφοσιωμένοι σε squad όπως εγώ + να είστε όλοι μαζί σε πάρτυ τσατ + να γνωρίζεστε αρκετά καλά ως άνθρωποι; Διότι ΜΟΝΟ τότε "ξεδιπλώνεται" η πεμπτουσία του BF. Αν παίζεις με αγνώστους δηλαδή ουσιαστικά παίζεις solo, ή αν παίζεις με απλούς γνωστούς που δεν πολυ-συνεννοείσαι (γιατί δεν πολυ-γνωρίζεστε μεταξύ σας) οπότε πάλι solo καταλήγεις να παίζεις, τότε ΟΚ το BFV ενδέχεται να σου φαίνεται "καλό παιχνίδι". Για εμάς όμως που λιώνουμε ώρες ως ομάδα ΑΥΣΤΗΡΑ 5-6-7-8 άτομα (φτιάχνουμε 2 squad) και παίζουμε 100% με τακτική ΚΑΙ ΠΟΤΕ solo (πέφτει άγριο κράξιμο σε όποιον ξεχαστεί και αρχίσει τις solo απόπειρες), το BFV είναι μέτριο. Μετριότατο. Τα οχήματα/αεροπλάνα έχουν level που πρέπει να ξεκλειδώσεις: ήμαρτον δηλαδή, για να έχεις συνεπιβάτη που θα πυροβολεί σε ένα αεροπλάνο θα πρέπει να φτάσεις σε ένα τάδε (δύσκολο) level με αυτό. Χέσε μέσα. Επίσης, δεν υπάρχει καθόλου spotting του εχθρού όπως στο BF1. Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ. Ξενέρωσε πάρα πολύ κοσμάκη. Και πολλά άλλα ου δεν έχουν θέση στο παρόν θρεντ.
ΥΓ3: Τελικά ένα πράμα κατάλαβα (μπορεί να λανθάνω βέβαια) : ο κόσμος που βρήκε "καλό" το BFV και κάααααπως "καλούλι" το BF 2042, είναι εκείνος που παίζει solo κατά κύριο λόγο. Με λίγα λόγια παίζει λάθος παιχνίδι εδώ και χρόνια.
Conjure7
20-12-2021, 17:47
Μα αυτά ακριβώς είπα - έγραψα - Λευτέρη. "Δίψαγα" για ένα καινούργιο bf, είδα όλα τα σημάδια, έπαιξα την άθλια beta και παρόλα αυτά το πήρα. Εννοείται ότι φταίω εγώ.
Εννοείται ότι ούτε το V ήταν καλό. Το έχω πει οκ ολίγες φορές.
Giannis1979
21-12-2021, 01:50
Γιατί; Γιατί δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που την πατάω.
Αυτό ακριβώς.
Προσωπικά δεν είχα καμμία αμφιβολία ότι θα είναι τελείως broken και κακό το παιχνίδι και συμβούλευα άπαντες να μην το πάρουν αν δεν δουν .
Δε μπορώ ειλικρινά να καταλάβω πως την πατήσατε για ότι τόσο προφανές .
Μπορεί να ήθελε να χαρεί το player pool day 1, αντί να πάρει το παιχνίδι 2 χρόνια μετά (που σίγουρα θα έχουν φτιαχτεί πολλά θέματα) και να βρίσκει μόνο καμμένους/tryhard αντιπάλους (γενικό φαινόμενο στα MP, δεν αφορά μόνο το BF).
Δυστυχώς αυτό «πληρώνεις» στα MP day 1 full price, το player pool με ποικιλία παικτών (casuals/noobs)... και για αυτό «καταπίνεις» διάφορα bugs/παιδικές ασθένειες.
Εντελώς αντίστροφη λογική συγκριτικά με SP που παλιώνουν σαν το παλιό καλό κρασί (σε εύλογο timeframe, ε; όχι να περιμένεις 20 χρόνια μετά!) με διάφορα updates/upgrades. Στο MP το fun factor δεν εξαρτάται μόνο από το τι θα κάνεις εσύ, αλλά και από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι στην αγορά.
Εγώ για αυτό σπαζόμουν κάποτε με τα paid DLC map packs (εποχές PS3 που ήταν η νόρμα), όχι γιατί δεν είχα λεφτά να τα αγοράσω (και μάλιστα άξιζαν σαν δουλειά), αλλά γιατί το fun factor μου εξαρτιόταν από τις αποφάσεις τρίτων (π.χ. κάποιος φίλος μπορεί να μην τα είχε αγοράσει, κάποιος άλλος μπορεί να τα είχε αγοράσει, αλλά να μην ήθελε tryhard matches -> αφού συνήθως οι πιο καμμένοι/engaged τα αγοράζουν κλπ.)
Αυτός είναι και ο λόγος που «καλοβλέπω» το F2P μοντέλο στα online MP. Εγώ να πληρώσω και base game και συνδρομή και DLC maps (σε έναν ιδανικό κόσμο όλοι θα τα πλήρωναν), η αγορά όμως; Η αγορά έχει άλλες βλέψεις δυστυχώς...
ΥΓ1: Το SP (π.χ. TLOU2) είτε ένας το παίζει σε όλο τον κόσμο, είτε 10 εκατομμύρια ταυτόχρονα, το fun factor παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο, αφού παίζεις εναντίον NPCs.
Στο MP αν παίζει 3 και ο κούκος, αρχίζουν και προκύπτουν διάφορα προβλήματα (lag, αργό matchmaking, άδειες playlists/modes κλπ.)
ΥΓ2: Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να διαφωνήσω με τον Λευτέρη ή να «ακυρώσω» την άποψή του, προς θεού! Απλά το σκεπτικό μου αναλύω, έχοντας φάει στην μάπα ουκ ολίγα προβλήματα στο παρελθόν (με αποτέλεσμα, ναι, να είμαι biased με player pool issues).
Δυστυχώς η τέλεια λύση δεν υπάρχει, όλες έχουν trade-offs.
ΥΓ3: Τυχεροί είναι όσοι το MP της προτίμησής τους είναι κάποιο πολύ δημοφιλές (π.χ. το WoW στα ντουζένια του), ακόμα κι αν είναι πληρωτέο. Αυτοί σίγουρα δεν θα με καταλάβουν ποτέ.
Conjure7
21-12-2021, 13:09
Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη ανάλυση. Είναι αρκετά απλό. Μου αρέσει το είδος. Αυτό το είδος mp. Όχι τα br. Πάντα προτιμούσα το bf έναντι του cod. Αυτές είναι οι επιλογές. Ή το ένα ή το άλλο. Είναι σαν να λες παίζω ποδοσφαιράκι. Ποιές είναι οι επιλογές σου;
Το παιχνίδι δεν είναι τόσο κακό. Είναι κακό bf. Αλλά δεν θα γυρίσω και πίσω στο bf1. Ίσως το βάλω λίγο να δω πως τρέχει στο ps5. Νομίζω μέχρι εκεί.
Lefteris_X
21-12-2021, 14:00
Again: αν δεν παίζεις με γνωστή παρέα είτε παραμείνεις στο 2042, είτε επισκεφθείς για λίγο το BF1, το ίδιο και το αυτό είναι: μέτριας διασκέδασης παιχνίδια.
Σόρρυ και πάλι (δεν διακατέχομαι από διάθεση αντιπαράθεσης), αλλά το 2042 είναι κακό παιχνίδι. Όχι "κακό BF", καθώς ο εν λόγω χαρακτηρισμός λυτρώνει κάπως την κάκιστη ποιότητά του.
Είναι ένα κακό παιχνίδι.
Απαράδεκτο για τέλη 2021 να βγαίνει τέτοιο παιχνίδι, μετά από πείρα 20 ετών περίπου.
(BTW άψογα τρέχει το BF1 σε PS5. Άμεσοι χρόνοι loading, άψογα, κρυστάλλινα γραφικά παρόλο που παίζω σε 50άρα 4Κ ενώ το παιχνίδι είναι 1080-1440p με upscale, ακατέβατα 60fps. Σχεδόν πάντα, για να μην πω κυριολεκτικά ΠΑΝΤΑ, οι σέρβερ έχουν πολύ κοσμάκη. Σε τέτοιο βαθμό που 9 στις 10 φορές περιμένω "In queue: X" όπου Χ= 1, 2, 3, 4 για να με βάλει στην μάχη. Με λίγα λόγια παραμένει το κορυφαίο BF έως σήμερα)
ΥΓ: Γιατί λες ότι δεν χρειάζεται ανάλυση; Καταθέσαμε απόψεις τόσο περί 2042 όσο και γενικότερα για το BF franchise και πως θεωρούμε ότι μπορεί να βελτιωθεί το οικονομικό μοντέλο (psx3 κι εγώ), με συνέπεια τη συνολική βελτίωση. Ακόμα καλύτερα αν κατέθετε (με όρεξη για γράψιμο) και κάποιος άλλος.
Conjure7
21-12-2021, 14:29
Δεν κατάλαβες. Εννοώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το πως κατέληξα να πάρω το 2042. Τουλάχιστον εκεί αναφερόμουν, αν δεις ξανά την πρώτη μου παράγραφο. Ίσως να μην ήταν σαφές εξ αρχής.
Για το bf franchise γενικά ασφαλώς και σηκώνει κουβέντα, ίσως και ανάλυση, αλλά στη προκειμένη περίπτωση, δεν έχω τη διάθεση.
Και βέβαια είναι τεράστια η διαφορά να παίζεις με παρέα από το να παίζεις σόλο. Τα τελευταία χρόνια όμως η δική μου παρέα έχει σκορπίσει.
Lefteris_X
21-12-2021, 14:55
(ααααααααα, οκ, τώρα σε εννόησα)
Συμπάσχω. Διέλυσε η παρέα που είχα από το PS3 όταν αγόρασα το PS4. (οπότε παράτησα εντελώς τα MP παιχνίδια καθώς solo δεν μπορώ να τα παίξω, ούτε κι αν με πλήρωναν ως επάγγελμα)
Ευτυχώς που βρήκα (καλή) παρέα το 2017 περίπου, μέσω ενός συνφορουμίτη.
Κι έτσι ξαναμπήκα στο "άθλημα" του MP, αυστηρά μόνο στο BF1. (άλλους MP τίτλους δεν αντέχω να παίξω)
Πολύ καλά παιδιά, ηλικίες 30 - 56. (οι πιο νεαρές ηλικίες ΔΕΝ αντέχονται με ΤΙΠΟΤΑ. Και πάλι ευτυχώς, καθώς οι συγκεκριμένοι 30άρηδες είναι καλά παιδιά, με βατή συμπεριφορά.)
Η αμήχανη στιγμή όπου ένα AAA MP FPS γίνεται meme material indie game:
https://mp1st.com/news/battlefield-2042-parody-game-clownfield-2042-is-real-and-doesnt-hold-back-on-the-insults
https://www.youtube.com/watch?v=OFqT0P5eA9A
Απίστευτο πόσο γρήγορα κατέληξε στο bargain bin:
1478122525976449024
EA should 'blame' this game for Battlefield 2042's demise, not Halo
https://www.tweaktown.com/news/84628/ea-should-blame-this-game-for-battlefield-2042s-demise-not-halo/index.html
Lefteris_X
17-02-2022, 21:05
Της μικρής/κοντής ψ**ης φταίνε οι τρίχες, όπως σοφά λέει ο λαός μας.
Αν είχαν φτιάξει σωστά το BF θα είχε ξεπατωθεί στις πωλήσεις.
Μυριάδες τα λάθη από τους διευθυντές, άλλα τόσα από τον dev.
Βέβαια, ο πραγματκός dev ονόματι DICE δεν υπάρχει πλέον, μόνο το όνομα έχει απομείνει καθώς όλα τα αρχικά μέλη (που έκαναν τους παπάδες στα παλαιότερα BF) έχουν αποχωρήσει.
Κυρία ΕΑ, έχοντας διαβάσει ΠΑΡΑ πολλά σχόλια, αγνοώντας φυσικά τα σχόλια ατόμων κάτων των 30-35 ετών γιατί πολύ απλά δεν έχουν αντίστοιχη πείρα, όλοι (οι μεγάλοι ηλικιακά) λένε τα ίδια:
- Ρίξε σοβαρό development (δεν θα το αναλύσω, έχει ήδη αναλυθεί στο φόρουμ μας πολλές φορές) και σταμάτα να εστιάζεις "πως θα φτιάξω ένα παιχνίδι ώστε να σπρώχνει τον παίκτη μονίμως να αγοράζει το κατιτίς παραπάνω (skins κλπ)".
- Αν θες κάνε το παιχνίδι συνδρομητικό, όχι F2P. Να έχεις τιμές για 1 μήνα, 3 μήνες, 6 μήνες, 12 μήνες. Που και που βγάζε και προσφορές.
- Το παιχνίδι ΠΡΕΠΕΙ να εμπλουτίζεται ανά 3-4 μήνες με χάρτες (έστω 1-2 χάρτες), ειδάλλως ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ live service.
Όλα τα άλλα που συζητούν τα μεγαλοστελέχη είναι παπαριές Γεωργίτσα μου.
Δεν είναι δυνατόν ο απλός λαός να γνωρίζει και τα μεγαλοστελέχη να μην γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.
Ρε μάγκες μια ερώτηση.... Έβαλα εχθές μετά από αρκετό καιρό το BF 2042 σε Ps5 και παρατήρησα ότι δεν υπάρχει καθόλου haptic feedback στις σκανδαλες παρά μόνο δόνηση στο dualsense όπως είχε στο dualshock. Έχω την εντύπωση ότι όταν το είχα δοκιμάσει όταν πρωτοβγηκε οι σκανδαλες είχαν αίσθηση ανάλογος τι όπλο έχεις πχ. σε θέμα αντίστασης
Τόσο λάθος θυμάμαι?
Conjure7
26-03-2022, 22:11
Δεν έχω ιδέα. Νομίζω δεν είχε κάποια υλοποίηση για το χειριστήριο. Σε multi-player fps πάντα αφαιρώ τη δόνηση.
Όπως και να έχει το παιχνίδι είναι νεκρό, μέχρι να μπει νέο περιεχόμενο ή να αλλάξει κάτι ριζικά. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα από τα 2.
Απολαμβάνω τους 2 προηγούμενους τίτλους bf. Ειδικά το V που είχα παίξει ελάχιστα.
Όντως έχει πεθάνει...10 λεπτά για να βρεις match....μια ματιά του έριξα να δω τι άλλαξε μετά από ένα update που είχε κάνει και delete κατευθείαν...
Lefteris_X
27-03-2022, 11:28
Το παιχνίδι ανεπίσημα έχει παρατηθεί από την DICE.
Διέρρευσε ότι "'πήραν πολλά μαθήματα" (έτσι ακριβώς το διατύπωσαν) από τον τίτλο και ότι έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου BF, το οποίο μάλιστα ενώ ήταν αποφασισμένο πριν καιρό να βασίζεται πάνω στο 2042, μετά το φιάσκο κατέληξαν το νέο παιχνίδι να μην έχει καμία σχέση.
Φαινόταν από χιλιόμετρα για όποιον έπαιξε την beta του 2042 ότι το παιχνίδι ήταν κάκιστο σε όλους τους τομείς και δεν θα σωζόταν με τίποτα.
Sgt_Greco
27-03-2022, 13:23
Γύρισα για λίγο MW2019 και δεν προλάβαινα να πάω στην κουζίνα να τσιμπήσω μια παγωμένη Heineken.
Τόσο γρήγορα έβρισκε ματσάκια. Και με κλειστό crossplay.
Σε ένα κόσμο όπου τα πάντα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 10 λεπτά, στήσανε ένα game με αχανείς εκτάσεις και χρονοβόρα respawns .
Εύχομαι να τους γίνει μάθημα μπας και δούμε κάνα fast paced game που ΙΣΩΣ να πλησιάσει ότι έχει χτίσει χρόνια τωρα το COD.
Για ‘μένα , αν δεν υιοθετήσουν αυτήν την λογική είναι τελειωμένοι.
Conjure7
27-03-2022, 13:40
Το θέμα δεν είναι να στήσουν κάτι σαν το cod. Υπάρχει λόγος που επιλέγεις το bf, έναντι αυτού. Όσο για τις πίστες οκ να είναι μεγάλες. Αλλά χωρίς ίχνος κάλυψης;!
Sgt_Greco
27-03-2022, 13:55
Γιατί όχι κάτι σαν το COD; Αφου έχει πιάσει το νόημα .Εξήγησε μου.
Conjure7
27-03-2022, 14:44
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν προτιμώ το cod, παρόλο που το έχω παίξει κι αυτό. Τελευταία είχα πάρει και το mw και το cold War.
Δεν μου αρέσουν οι μικρές πίστες σαν κλουβιά κι η έλλειψη καταστροφής σε αυτές. Πολύ περισσότερο που αναμασούν συνέχεια τις ίδιες. Τα γραφικά που είναι σαν Μίκυ μάους. Δεν μου αρέσουν τα όπλα που όλα φαίνονται ίδια και βαράνε σαν laser, χωρίς recoil. Δεν υπάρχει ρόλος και νόημα συνεργασίας, μεταξύ των παιχτών. Τα οχήματα είναι αστεία. Τώρα αν αναφέρεσαι στο warzone δεν μου αρέσουν καθόλου τα battle royal. Και τέλος οι άθλιοι servers του. Πάντα, μα πάντα, τόσα χρόνια, σε πετάει με ping γύρω στα 100ms. Ακόμα και σε 6 vs 6. Όταν στο bf παίζω με 48-52ms και μάλιστα με 64 παίχτες. Αυτά σε γενικές γραμμές, όσο πιο σύντομα μπορούσα.
Sgt_Greco
27-03-2022, 15:39
48-52 ms δεν έχω δει ποτέ σε game (dedicated servers όχι custom ή p2p) . Το λιγότερο που έχω δει είναι 60 ms (Μιλανο).
Ανέβασε μου σε παρακαλώ ένα screenshot που τον βρήκες . Με ενδιαφέρει πραγματικά .
nikosarg
27-03-2022, 15:51
Γύρισα για λίγο MW2019 και δεν προλάβαινα να πάω στην κουζίνα να τσιμπήσω μια παγωμένη Heineken.
Τόσο γρήγορα έβρισκε ματσάκια. Και με κλειστό crossplay.
Σε ένα κόσμο όπου τα πάντα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε 10 λεπτά, στήσανε ένα game με αχανείς εκτάσεις και χρονοβόρα respawns .
Εύχομαι να τους γίνει μάθημα μπας και δούμε κάνα fast paced game που ΙΣΩΣ να πλησιάσει ότι έχει χτίσει χρόνια τωρα το COD.
Για ‘μένα , αν δεν υιοθετήσουν αυτήν την λογική είναι τελειωμένοι.
Η λογική αυτή είναι λάθος. Το cod είναι ένα arcade style shooter με έμφαση στην ατομική επίδοση του παίχτη που επιβραβεύεται με τα kill streaks. Χρειάζεται μικρομεσαίες πίστες που να σπρώχνουν τους παίχτες σε gunplay μονομαχίες. Το bf είναι (ήταν μέχρι αυτήν την αηδία 2042) ένα class based, squad based sandbox shooter που έχει σαν στόχο το map control. Εκεί η gunplay επίδοση είναι δευτερεύουσα σε σχέση με το συνδυασμένο παιχνιδι των squad members. Η αγορά δεν θέλει άλλο ένα cod, θέλει ένα bf πιστό στο ρόλο του. Άλλωστε και το cod έχει πάρει την κατηφόρα εξ ου και η αλλαγή στρατηγικής για 2 έτη releases πλέον. Απλά το 2042 ξεχωρίζει στην αποτυχία καθώς είναι το χειρότερο mp fps που έχω παίξει ποτέ.
Παντως επειδη τελευταια παιζω battlefield 1 και 5, βρισκω αμεσως παιχνιδι σαν να βγηκαν χθες.
Ευχομαι το νεο battlefield να ειναι Next gen only.
Sgt_Greco
27-03-2022, 16:31
Η λογική αυτή είναι λάθος. Το cod είναι ένα arcade style shooter με έμφαση στην ατομική επίδοση του παίχτη που επιβραβεύεται με τα kill streaks. Χρειάζεται μικρομεσαίες πίστες που να σπρώχνουν τους παίχτες σε gunplay μονομαχίες. Το bf είναι (ήταν μέχρι αυτήν την αηδία 2042) ένα class based, squad based sandbox shooter που έχει σαν στόχο το map control. Εκεί η gunplay επίδοση είναι δευτερεύουσα σε σχέση με το συνδυασμένο παιχνιδι των squad members. Η αγορά δεν θέλει άλλο ένα cod, θέλει ένα bf πιστό στο ρόλο του. Άλλωστε και το cod έχει πάρει την κατηφόρα εξ ου και η αλλαγή στρατηγικής για 2 έτη releases πλέον. Απλά το 2042 ξεχωρίζει στην αποτυχία καθώς είναι το χειρότερο mp fps που έχω παίξει ποτέ.
μα ούτε κι εγω θα ήθελα ένα ακόμη COD. Τι να το κάνω; Όσον αφορά τα 2ετη releases αποδεικνύεται ότι η Activision κατάλαβε ότι κάτι δεν παει καλά με το vanguard και -σωστά- παει να το μαζέψει.
Ο άλλος που είχε 4 χρόνια μπροστά του (αν τα μετραω σωστα) να τους πάρει τα σώβρακα τί έκανε; Τιποτα. Μας ζήτησε κοντά 100 ευρώ για ένα παιχνίδι γεμάτο προβλήματα .
Conjure7
27-03-2022, 16:35
48-52 ms δεν έχω δει ποτέ σε game (dedicated servers όχι custom ή p2p) . Το λιγότερο που έχω δει είναι 60 ms (Μιλανο).
Ανέβασε μου σε παρακαλώ ένα screenshot που τον βρήκες . Με ενδιαφέρει πραγματικά .Μόλις μπήκα στο παιχνίδι. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220327/e7af6eeabf61a66e8749251763fa86e5.jpg
Lefteris_X
27-03-2022, 18:27
Κι εγώ στο ΒΦ1 παίζω στα 47 ms, που και που στα 48 και σπάνια στα 50.
Sgt_Greco
16-04-2022, 11:11
πολύ ενδιαφέρον conjure7, ευχαριστω.