PDA

View Full Version : Αναφορές τεχνικών προβλημάτων του PS5

Pages : [1] 2

Valkyre
23-11-2020, 12:29
Ανοιγω αυτο εδω το θρεντ για να αναφερουμε και να ενημερωσουμε την κοινοτητα για πιθανον τεχνικα προβληματα του PS5.

Που η αληθεια ειναι στην παρουσα φαση του launch ειναι αρκετα.

Καλο θα ειναι να τα αναφερουμε ολα εδω μαζεμενα οτι προκυπτει ωστε να υπαρχει ενημερωση και τυχον λυσεις που μπορουν να βοηθησουν προσωρινα εως την διορθωση απο Sony μεριας.

Valkyre
23-11-2020, 12:41
Λοιπον να ξεκινησω εγω με την εμπειρια μου η οποια απο οτι φαινεται συναδει με πληθος κοσμου και μαλιστα με καποια παιδια εδω.

Παρασκευη και Σαββατο επαιξα εντελως απροβληματιστα. Το Σαββατο το βραδυ ειπα να περασω μερικα saves του PS4 μεσω της εφαρμογης που εχει το PS5. Αφου περασα 2-3 saves (1 απο αυτα ηταν για το Spiderman) εκλεισα την κονσολα και την εβαλα σε REST MODE για πρωτη φορα.

Πρωι της Κυριακης ανοιγω την κονσολα και τοτε ειναι που αρχιζει το πανυγηρι...

Πρωτα απο ολα με το που βγαζω την κονσολα απο rest mode παιρνω το μηνυμα oτι το save file του Miles morales ειναι corrupted και οτι εγινε restored. Χεστηκα απανω μου νομιζα οτι εχασα ολη την προοδο μου στο παιχνιδι, αλλα αφου το φροτωσα ειδα οτι φαινομενικα ηταν ολα οκ. Αμ δε.

Οντως η προοδος μου ηταν οκ αλλα το παιχνιδι αρχισε να εμφανιζει συνεχως λαθη. Πρωτα απο ολα μου εκανε 3 φορες hard crash. Σε φαση η κονσολα εντελως unresponsive. Το εκανε παντα με ενα συγκεκριμενο hideout. Δεν ξερω εαν ευθυνεται το παιχνιδι ή το restored save file ή το rest mode.

Μετα αρχισε να μην λειτουργει το fast travel στο παιχνιδι. Με το που εκανα fast travel το παιχνιδι κολουσε στη μαυρη οθονη και δεν εβγαζε εικονα. Ευτυχως αυτο με αφηνε να μπω στο κεντρικο μενου του PS5 και να κλεισω απο εκει το παιχνιδι.

Μην τα πολυλογω, αφου εκλεισα το παιχνιδι το εκανα uninstall και reinstall και μπορεσα και αρχισα να παιζω παλι απροβληματιστα.

Η λογικη μου μου λεει οτι το θεμα μου ηταν μια μιξη PS5 OS προβληματων και Miles Morales προβληματων. Κοινος παρανομαστης σε πολλα προβληματα που βλεπω εκει εξω ειναι το REST MODE και οι εξωτερικοι δισκοι.

Θα συμβουλευα να μην χρησιμοποιειτε το REST MODE μεχρι να βγει καινουργιο firmware ή να εχουμε νεα ενημερωση απο την Σονυ. Ουτως η αλλως η κονσολα ανοιγει πολυ γρηγορα οποτε...

Γενικα το OS εχει παρα πολλα θεματα και φανηκε οτι η Σονυ βιαστηκε να κυκλοφορησει την κονσολα πριν γινουν τα απραιτητα checks ωστε να μην χασει τις γιορτες.

ilias78
23-11-2020, 13:12
Για το rest mode το γράφουν από την 1η βδομάδα κυκλοφορίας στην Αμερική ότι έχει θέματα. Καλό είναι να μη το χρησιμοποιείτε. Απενεργοποιηστε το κ από τις ρυθμίσεις.

Το γεγονός πάντως ότι έβγαλαν άρπα κόλλα μια κονσόλα χωρίς τις απαραίτητες δοκιμές κ τεσταρισματα μόνο κ μόνο για να την βγάλουν σχεδόν μαζί με το xbox, πραγματικά δεν τους τιμά καθόλου σαν εταιρία.

drifterx
23-11-2020, 13:33
Σας αναφέρω ένα bug που βρήκα και την πάτησα μπας και σώσω κόσμο από ώρες downloading.
Μόλις συνέδεσα τον εξωτερικό με τα παιχνιδια του ps4, μου έβγαλε στην download queue ενημερώσεις για κάποιους τίτλους.
Συγκεκριμένα θυμάμαι το last of us 2, το red dead 2, το jedi fallen order κ.α.
Με το που βάζεις το δισκάκι για τα παραπάνω παιχνίδια, εξαφανίζεται η ενημέρωση από το download queue και παίζει μια χαρά
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως μη κάνετε το λάθος και σε αυτές τις ενημερώσεις επιλέξετε cancel and delete, θα σβήσει όλο το αρχείο από τον σκληρό σας, και μετά πρέπει να το ξανακάνετε install.

Lefteris_X
23-11-2020, 13:39
Λοιπόν.

Έχοντας διαβάσει όλα τα προβλήματα με rest mode, εξωτερικούς σκληρούς κλπ (μην τα αναφέρω πάλι και κουράζω), αποφάσισα εξαρχής που πήρα το PS5 να κάνω επίτηδες διαφορετική χρήση.

Έως τώρα σκαλίζω ΚΑΘΕ μέρα το PS5 OS και δεν έχω παίξει ΚΑΝΕΝΑ PS5 παιχνίδι, πλην περίπου 20 λεπτά το Astro.
Έχω παίξει γύρω στο 30λεπτο Crash Bandicoot, περίπου 5-6 ώρες ΝΒΑ2Κ20, κανά 15λεπτο GT Sport, 20λεπτο το Last Guardian (κουρέλια τα νεύρα μου από τα κοντρολς) και ίσα-ίσα που boot-αρα το Days Gone.
Σε κανένα δεν έβαλα rest mode.
Όπως είδατε όλα τα παιχνίδια είναι PS4.

Αντιθέτως, όλα τα παραπάνω είναι κατεβασμένα από το Store, επίτηδες τα έβαλα όλα μαζί σε queue και απευθείας Rest Mode (χωρίς όμως παιχνίδι να τρέχει).

Όλα κατέβηκαν μια χαρά (λάμβανα και τις ειδοποιήσεις στο iOS PS app), το μηχάνημα άναβε αστραπή από το Rest Mode.

Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Απολύτως!

(να σημειώσω πως έβαλα τα PS4 saves στο PS5, μέσω download από Cloud. Δεν έκανα μεταφορά με USB stick, επίτηδες)

Κάθε μέρα ξεσκίζω το μηχάνημα, επίτηδες εννοείται, στα μπρος-πίσω: παίζω παιχνίδι βγαίνω έξω στο OS και ανοίγω πάρτυ τσατ, ξαναμπαίνω στο παιχνίδι. Μετά το κλείνω (close app) και το ξανανοίγω (η πλάκα είναι ότι το φόρτωμα στο καπάκι, είναι αρκετά μικρότερο!). Αλλάζω παρτυ τσατ (πηγαίνω σε άλλο, ξαναβγαίνω και πάω σε παράλλο) την ώρα που παίζω. Μετά παίζοντα πάλι, βγαίνω στο OS και διαβάζω την καρτέλα με τα (μπούδες) νέα που έχει, βάζω ακουστικά και ενεργοποιώ τον 3D ήχο, καπάκι βγάζω ακουστικά και βάζω την μικρή ψείρα-μονοφωνικό-ακουστικό του PS4 στο DualSense (και ενεργοποιώ να ακούω ΜΟΝΟ την φωνή από το πάρτυ τσατ στα ακουστικά και όλοι οι ήχοι του παιχνιδιού στην TV)...........

............όπως καταλαβαίνετε έχω ξεσκίσει το μηχάνημα.

Ε, δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

Ούτε coil whine έχω. (με ή χωρίς δισκάκι στο BD drive)

Μάλλον τα όποια προβλήματα (δια της αφαιρετικής) παρουσιάζονται με τα cross-gen PS4/PS5 παιχνίδια;

Μήπως παρουσιάζεται με αποκλειστικά PS5 παιχνίδια;

Μήπως και με τα δύο; (αποκλειστικά και cross-gen)

Γιατί έως τώρα με PS4 παιχνίδια (κι λίγο Astro) και με όλα αυτά που έχω κάνει στο μηχάνημα, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

nikosarg
23-11-2020, 13:59
Θα συμβουλευα ολους τους κατοχους ps5 που μεταφερουν παιχνιδια απο ps4 μεσω εξωτερικου σκληρου, να μην χρησιμοποιουν το rest mode η τουλαχιστον πριν βαλουν το rest mode να τερματιζουν οπωσδηποτε τα παιχνιδια πρωτα. Αυτο στο ps5 δεν ειναι αυτονοητο, το default ειναι να κανει suspend το παιχνιδι. Για αυτο οταν τελειωνετε ενα session σε ενα παιχνιδι (ειδικα απο μεταφορα απο ps4) να πηγαινετε στο εικονιδιο, πατηστε options και βαλτε close game. Saves θα συνιστουσα μεταφορα σε cloud και απο cloud σε ps5.
Εγω επειδη εκτος απο το killzone ολα μου τα ps4 παιχνιδια ειναι digital αγορες, δεν εκανα καν μεταφορα. 2 παιχνιδια που ηθελα να συνεχισω τα κατεβασα εξ ολοκληρου απο την αρχη και τα saves απο το cloud. Μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο θεμα.

BillyFlo81
23-11-2020, 14:00
Συμφωνώ και εγώ στο ότι ενδέχεται να προκύπτουν διάφορα θέματα λόγω rest mode, καθώς αντιμετωπίζω και εγώ διάφορα θέματα ειδικά όταν ανοίγω μετά από rest mode την κονσόλα.

Πρώτα από όλα να ξεκινήσω με ένα θέμα που δεν σχετίζεται στην περίπτωση την δικιά μου με το rest mode, είναι ότι δεν μου φορτίζει το dualsense. Μάλιστα, προτού παραλάβω την κονσόλα, είχα διαβάσει στο resetera ότι κάποιοι χρήστες αντιμετώπιζαν το ίδιο θέμα (νομίζω πριν το τελευταίο update του firmware) και ως προσωρινή λύση, συνδέανε το dualsense στις πίσω υποδοχές όπου εκεί φορτίζε κανονικά. Στην δικιά μου την περίπτωση δεν φορτίζει ούτε από τις πίσω υποδοχές της κονσόλας, ούτε και όταν την έχω ανοιχτή (μετά από 2-3 ώρες, φόρτισε μέχρι την μέση). Οπότε δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχω κάποιο θέμα με την μπαταρία του Dualsense καθώς δεν μου φορτίζει πλήρως ούτε με powerbank που δοκίμασα.

Επίσης, καθε 1 με 2 ωρες με πετάει και μένα κατα την διάρκεια του παιχνιδιού με σφάλμα στο ui. To dirt 5 για παράδειγμα με πέταξε δύο φορές χθες το πρωί, ενώ προχθές το ίδιο συνέβη και με το Astrobot. Πάντως, χθες το πρωί δεν είχα θέσει σε rest mode την κονσόλα προτού ασχοληθώ με το dirt.

Επίσης, την δεύτερη φορά που άνοιξα την κονσόλα, πήγα να αποσυνδέσω το προφίλ μου και κράσαρε η κονσόλα και την έκλεισα με πατημένο το power. Έκανα προληπτκά και ένα rebuit database. Πάντως στα b/w compatible fifa & days gone δεν αντιμετωπισα κάποιο θέμα, όμως δεν έτρεξαν τα συγκεριμένα παιχνίδια αρκετή ώρα στην κονσόλα.

Ανυσηχητικά όλα αυτά, όμως δεν με τρομάζουν ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για θέματα τα οποία με εξαίρεση το Dualsense, αντιμετώπισα και στο Ps4 το οποίο λειτουργεί απροβλημάτιστα μέχρι σήμερα. Βέβαια, σε περίπτωση θέματος με την μπαταρία του Dualsense, θα οδηγηθώ αναγκαστικά σε αγορά νέου μέχρι να στείλουν αυτό που έχω στην Sony και είναι κρίμα ρε γαμώτο γιατί θα προτιμούσα το δεύτερο να έχει ένα αλλο χρωματισμό.

Nodens
23-11-2020, 14:38
Σε μένα, μετά το αρχικό setup και την αναβάθμιση του firmware (κατά το setup), έβγαλε πολλές φορές το μήνυμα για corrupted database και έκανε rebuild. Η κονσόλα ήταν στο dashboard, δεν έπαιζα κάποιο παιχνίδι, απλώς έκανα περιήγηση στα μενού (PS Plus Collection, Library, κτλ). Επίσης δεν είχα κάποιο σκληρό συνδεδεμένο επάνω ούτε κάποια εφαρμογή / παιχνίδι έτρεχε στο background.

Πάρα πολλοί έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, όπως φαίνεται και σ' αυτό το post (https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jsiu0w/anyone_else_get_the_database_has_corrupted_now/) στο reddit

Slay
23-11-2020, 15:22
Εγώ τα προβλήματα με το rest mode τα έχω πετύχει όταν αφήνω παιχνίδι σε suspend που είναι τρομερά εύκολο να το κάνεις, και λόγω συνήθειας αλλά και επειδή το λειτουργικό το κάνει τόσο transparent.

Τότε έχω πετύχει να μην ξεκινά η κονσόλα, και να θέλει hard reset. Αλλά θέματα δεν είχα προς το παρόν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Conjure7
23-11-2020, 15:55
Σαν πολλά δεν είναι; Τα "μη", "προσοχή" το ένα, το άλλο; Τα διαβάζω με προσοχή τόσες μέρες και πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Τόσα πολλά και σημαντικά bugs; Κρίμα.

panos74gr
23-11-2020, 17:20
Ενώ έχω παιξει αρκετές ώρες αυτές τις μέρες, το έχω αφήσει σε rest mode πολλές φορές και γενικά κάνω κανονική προς εντατική χρήση δεν έχω συναντήσει ιδιαιτερα σοβαρά θέματα,

α) Δεν φορτίζει το dualsense από το μπροστινό usb-a port. Δεν έχω δοκιμάσει από το μπροστινό usb-c port, ενώ από τα πίσω φορτίζει κανονικά.
β) 1 χοντρό κολλημα στο kingdom come deliverance που χρειαστηκε να κάνω hard reset για να στρώσει αλλά μετά συνέχισα το παιχνίδι κανονικά.
γ) Θέμα με τον ήχο από TV (LG C9) όταν παίζω ps4 games (δεν ξέρω αν ειναι σε όλα, αλλά εγώ το είδα στο detroit become human & kingdom come deliverance). Ειναι σαν να μην παίζει το κεντρικό ηχείο, οπότε δεν ακους τις φωνές κλπ. Workaround ειναι να πας στα audio settings και να επιλεξεις δικάναλο ενισχυτή στο HDMI Device Type ή να παίξεις με ακουστικά.
δ) σε παιχνιδι που είχα την ps4 έκδοση σε δισκάκι και ειχε free ps5 upgrade και ενώ είχα κατεβάσει το upgrade, στα καλά καθούμενα ξεκίνησε να κάνει install το ps4 version από το δισκάκι. Το κατάλαβα από τον θορυβο και γιατί μου έβγαλε σφάλμα λόγω του ότι δεν είχα χώρο στον δίσκο.
ε) Είχα πρόβλημα να πάρω το free ps5 upgrade για το AC: Valhalla που έχω σε ps4 disc version. Αυτό μάλλον ειναι θέμα Ubisoft και ισχύει για όλη την Ευρώπη και για άλλα παιχνίδια της όπως το Watchdog legions. Workaround ειναι να κάνει κάποιος τουρκικο account και να πάρει το free upgrade από εκεί.

Κατά τα άλλα το μηχάνημα φυσάει. είναι γαμάτο.

Dragonpaul
23-11-2020, 17:42
¶ς αναφέρω κι εγώ κάτι προβληματάκια που έχω συναντήσει, για να έχουμε καλύτερη εικόνα.
Καταρχην, το χειριστήριο δε φορτίζει από το μπροστινό USB. Ή, μάλλον, για να το πω καλύτερα, άλλες φορές φορτίζει και άλλες όχι. Έβαλα το καλώδιο πίσω, αναγκαστικά.
Επίσης, σε ενεργοποίηση της κονσόλας από REST MODE, άργησε πολύ να ξεκινήσει και έβγαλε το γνωστό, σε εμένα τουλάχιστον, από το PS4, πως διορθώνει τον σκληρό. Ή κάτι τέτοιο... Μετά όλα οκ.

mihalis13
23-11-2020, 18:16
Εμένα γενικά η κονσόλα σχεδόν σε όλα άψογη. ούτε θέμα με το rest mode είχα ούτε κάποιο crash σε παιχνίδι.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως όταν έχω οποιοδήποτε δισκάκι στο drive μέσα και παίζω κάποιο Ps4 game κάνει ανα μεγάλα διαστήματα έναν θόρυβο (σαν να κάνει install το παιχνίδι) για 4-5 δευτερόλεπτα και μετά πάλι ησυχία.
Τον ίδιο θόρυβο το κάνει και όταν ανοίγω την κονσόλα και έχει ήδη δίσκο μέσα.

Στάλθηκε από το AC2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Error Flynn
23-11-2020, 18:42
Από ότι φαίνεται τελικά είναι κοινό πρόβλημα σε όλους η φόρτιση του joypad από την μπροστινή θύρα. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα, δηλαδή φόρτισε μέχρι σχεδόν το μισό της μπαταρίας. Από πίσω δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αν αλλάξω και βάλω στην πίσω θύρα την USB αν θα φορτίζει κανονικά.

Snk
24-11-2020, 14:33
Στο launch thread είχα πει για αυτά τα προβλήματα

Καθε μερα και μια καινούρια εμπειρια. Βαζω δισκακι σημερα και εκανε ετσι

https://www.youtube.com/watch?v=_9mTkKOr8Yk

Το έκλεισα το ξανάνοιξα και εφτιαξε. Ακουγεται ομως χωρις δισκακι μεσα ενας θόρυβος (Coil whine ή κάποιος ανεμιστήρας; ) από το εσωτερικό μόνιμα, που ίσως ακουγόταν και πριν και δεν το είχα προσέξει

Ο θορυβος μεσα απο την κονσολα τελικα ηταν καθαρα δικο μου λαθος. Ειχα βαλει λιγο στραβα την βαση και στο σημειο που ειναι το drive ακούμπαγε πανω στο επιπλο και δεν ηταν στον αερα ολη η κονσόλα όπως έπρεπε. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτός ο θόρυβος

Τωρα που το πηρα χαμπαρι δεν ακουγεται τιποτα μα τιποτα, λες και ειναι κλειστό. Το μονο που κανει καμια φορα ειναι οτι οταν εχεις δισκακι το ακους να γυριζει σε κατι ακυρες στιγμες, αλλα οσο εχω δει εχει αναγνωριστεί σαν bug του firmware

Leon_DiZ
24-11-2020, 17:04
Δεν έχω καταλάβει γιατί όταν έχεις δισκάκι μέσα ανα κάμποσο αρχίζει και ξεκινάει ο δίσκος, λες και το ελέγχει, ακόμα και όταν παίζεις ένα ψηφιακό παιχνίδι.

Γενικά δεν έχω κάποια τρέλα προβλήματα. Όταν κάνω restart μου κάνει rebuild database αλλά διαρκεί για 1", δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό και μια φορά μου έβγαλε αυτό το error που σου λέει ότι έχει πρόβλημα το software.

Τα περισσότερα "παραπονα" μου έχουν να κάνουν με το UI και το ότι το θεωρώ πιο δύσχρηστο σε σύγκριση με πριν.

Θα ήθελα να έχω επιλογές για το τι κάνει το short και το long press του PS button. Έχω συνηθίσει όταν πατάω το κουμπί μια φορά να με πάει στο home και long press στο quick menu και τώρα το άλλαξαν.

Το ίδιο πάνω κάτω και με τα L1-R1 στο μενού. Γιατι να μου πάνε από τα Games στα Media που είναι 2 κλικ υπόθεση και να μην μου δίνουν την επιλογή να πηγαίνω από την μια ακρη του μενού στην αλλη όπως ήταν στο 4.

Τελος, θα ήθελα να προσθέσουν πάλι την επιλογή που είχαμε να σου δείχνει όλα τα installed games και όχι μόνο τα πιο πρόσφατα.

Αυτά για την ώρα.

BillyFlo81
24-11-2020, 21:14
Ενώ εκεί που είχα αρχίσει να συνηθίζω να φορτίζω το dualsense με το powebank, να μην αφήνω την κονσόλα σε rest mode και να περιμένω να κρασαρουν τα παιχνίδια μετά από μια ώρα, σήμερα μου κρασαρε ξανά το dirt όμως αυτή την φορά κατέστρεψε και το save file. Μ αρέσει που πάλευα να βγάλω όλα τα challenges σε κάθε πίστα στο career, τώρα πολύ απλα δεν έχω την διάθεση να το ξεκινήσω ξανα. Έχω αρχίσει πλέον να απογοητεύομαι, ελπίζω αυτά τα ζητήματα να λυθούν άμεσα.

psx3
25-11-2020, 04:03
Δεν έχω καταλάβει γιατί όταν έχεις δισκάκι μέσα ανα κάμποσο αρχίζει και ξεκινάει ο δίσκος, λες και το ελέγχει, ακόμα και όταν παίζεις ένα ψηφιακό παιχνίδι.

Γενικά δεν έχω κάποια τρέλα προβλήματα. Όταν κάνω restart μου κάνει rebuild database αλλά διαρκεί για 1", δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό και μια φορά μου έβγαλε αυτό το error που σου λέει ότι έχει πρόβλημα το software.

Τα περισσότερα "παραπονα" μου έχουν να κάνουν με το UI και το ότι το θεωρώ πιο δύσχρηστο σε σύγκριση με πριν.

Θα ήθελα να έχω επιλογές για το τι κάνει το short και το long press του PS button. Έχω συνηθίσει όταν πατάω το κουμπί μια φορά να με πάει στο home και long press στο quick menu και τώρα το άλλαξαν.

Το ίδιο πάνω κάτω και με τα L1-R1 στο μενού. Γιατι να μου πάνε από τα Games στα Media που είναι 2 κλικ υπόθεση και να μην μου δίνουν την επιλογή να πηγαίνω από την μια ακρη του μενού στην αλλη όπως ήταν στο 4.

Τελος, θα ήθελα να προσθέσουν πάλι την επιλογή που είχαμε να σου δείχνει όλα τα installed games και όχι μόνο τα πιο πρόσφατα.

Αυτά για την ώρα.
Τα ίδια κι εδώ. Rebuild database 1-2 φορές στο άσχετο (πολύ γρήγορο όμως ελέω SSD, καμία σχέση με PS3/4 HDD).

Και ναι, μου λείπει κι εμένα το quick menu. Σίγουρα όμως θα φάει πολλά updates μέχρι το 2027.

Rest mode το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Στο PS4 ενώ το διαφημίσανε από την αρχή, άργησε να έρθει. Έτσι έπρεπε να γίνει και στο PS5, να μην κάνουμε beta testing με κίνδυνο corruption ή -χτύπα ξύλο- bricking.

drifterx
25-11-2020, 09:32
Μου βάρεσε ένα ωραιότατο crash (όχι bandicoot), ενώ έπαιζα miles morales πριν 3 μέρες.
Ψιλοχέστηκα γιατί εκτός από το πάγωμα της εικόνας η κονσόλα έκλεισε και μόνη της.
Έπρεπε να πατήσω το power της κονσόλας για να ξεκινήσει και να αρχίσει τα restore και repair external κτλ.
Και μετά από αυτό άλλη εκπληξούλα: Μαύρη οθόνη! Το χειριστήριο δούλευε κανονικά, αλλά η οθόνη μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.
Έπρεπε να ξαναπατήσω το power της κονσόλας, να μπει σε rest mode, να το ξαναπατήσω για να ξεκινήσει κανονικά.
Μετά από αυτό αποφάσισα να αποσυνδέσω τον εξωτερικό και να τον βάζω μόνο όταν είναι να παίξω ps4.

Χθες ήταν μία καλή μέρα, περάσαμε όμορφα μαζί.

Valkyre
25-11-2020, 11:19
Μου βάρεσε ένα ωραιότατο crash (όχι bandicoot), ενώ έπαιζα miles morales πριν 3 μέρες.
Ψιλοχέστηκα γιατί εκτός από το πάγωμα της εικόνας η κονσόλα έκλεισε και μόνη της.
Έπρεπε να πατήσω το power της κονσόλας για να ξεκινήσει και να αρχίσει τα restore και repair external κτλ.
Και μετά από αυτό άλλη εκπληξούλα: Μαύρη οθόνη! Το χειριστήριο δούλευε κανονικά, αλλά η οθόνη μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.
Έπρεπε να ξαναπατήσω το power της κονσόλας, να μπει σε rest mode, να το ξαναπατήσω για να ξεκινήσει κανονικά.
Μετά από αυτό αποφάσισα να αποσυνδέσω τον εξωτερικό και να τον βάζω μόνο όταν είναι να παίξω ps4.

Χθες ήταν μία καλή μέρα, περάσαμε όμορφα μαζί.

Aυτα ακριβως επαθα κι εγω με το Miles Morales και λιγο που το εψαξα το εχει παθει και αλλος κοσμος. Εχω την αισθηση πλεον με τις νεες πληροφοριες που συλλεξα οτι το προβλημα ειναι το Miles Morales και οχι το OS της κονσολας. Εχθες ειδα οτι βγηκε και καινουργιο patch ισως λεω ισως να το εφτιαξαν...

Nek_Food
25-11-2020, 11:33
σήμερα μου κρασαρε ξανά το dirt όμως αυτή την φορά κατέστρεψε και το save file
Μην γράφεις τέτοια γιατί θα σε διαβάσει ο Razenlake και θα σε κάνει σημαία... :ice:

Πολλά προβλήματα διαβάζω πάντως που δεν θυμάμαι στο PS4 να είχαμε τόσα στο launch και με κάνετε να ανησυχώ για εσάς και να χαίρομαι για μένα που δεν πήρα Day1 το PS5.

Slay
25-11-2020, 12:06
Μην γράφεις τέτοια γιατί θα σε διαβάσει ο Razenlake και θα σε κάνει σημαία... :ice:

Πολλά προβλήματα διαβάζω πάντως που δεν θυμάμαι στο PS4 να είχαμε τόσα στο launch και με κάνετε να ανησυχώ για εσάς και να χαίρομαι για μένα που δεν πήρα Day1 το PS5.

Και εγω την ίδια αίσθηση έχω, αλλα να μην ξεχνάμε ότι στο PS4 το OS στο launch είχε πολύ λιγότερα νέα features απο ότι έχουμε τώρα.

Leon_DiZ
25-11-2020, 14:04
Στα παιχνίδια που έχετε μεταφέρει από PS4, αν πάτε στο information, σας δείχνει το size; Εμένα είναι κενό σε ολα

mihalis13
25-11-2020, 14:20
Στα παιχνίδια που έχετε μεταφέρει από PS4, αν πάτε στο information, σας δείχνει το size; Εμένα είναι κενό σε ολα

Ναι δείχνει το size κανονικά σε όλα.

drifterx
26-11-2020, 10:07
Aυτα ακριβως επαθα κι εγω με το Miles Morales και λιγο που το εψαξα το εχει παθει και αλλος κοσμος. Εχω την αισθηση πλεον με τις νεες πληροφοριες που συλλεξα οτι το προβλημα ειναι το Miles Morales και οχι το OS της κονσολας. Εχθες ειδα οτι βγηκε και καινουργιο patch ισως λεω ισως να το εφτιαξαν...

Χθές το βράδυ ξαναέπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Μετά το τελευταίο update της κονσόλας και του miles morales.
Ευτυχώς μετά την επανεκκίνηση, έπαιξα κανονικά, τερμάτισα την κεντρική ιστορία και μπήκε ξανά στο κουτί του, μέχρι να στρώσει για να καθαρίσουμε όλα τα side activities.

Valkyre
26-11-2020, 10:55
Χθές το βράδυ ξαναέπαθα ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Μετά το τελευταίο update της κονσόλας και του miles morales.
Ευτυχώς μετά την επανεκκίνηση, έπαιξα κανονικά, τερμάτισα την κεντρική ιστορία και μπήκε ξανά στο κουτί του, μέχρι να στρώσει για να καθαρίσουμε όλα τα side activities.

Σου εμφανησε το προβλημα αυτο οταν εκανες καποιο hideout? Γιατι εγω το επαθα 3 φορες και τις 3 σε hideout.

drifterx
26-11-2020, 11:02
Η πρώτη φορά που μου το έκανε (προ πατς) ήταν σε ένα cutscene που ο Miles έπινε καφέ με τη φιλενάδα του.

Η δεύτερη φορά (αφτερ πατς) ήταν ενώ ήμουν σε μία side quest και πετούσα από κτίριο σε κτίριο για να φτάσω στον προορισμό μου.

cocous
26-11-2020, 11:04
Καλημέρα παιδιά. Σε εμένα εχθές μόλις έβαλα να παίξω το Demon Souls με το που ξεκινάω δεν πρόλαβα να πάω 10 μέτρα τον χαρακτήρα, όπως γύρισα την κάμερα πάγωσε η οθόνη για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά επανήλθε παίζοντας κανονικά το παιχνίδι. Σαν να πέσαν τα frames στο μηδέν. Από εκεί και μετά δεν το ξανά έκανε. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή κάτι άλλο. Πάντως εχθές το Demon Souls είχε update. Παρεμπιπτόντως να πω ότι μετά το download του update παιχνιδιού η αντιγραφή δεν γίνεται με αστραπιαίο τρόπο όπως λέγανε. Πάλι χρειάζεται χρόνος απλά δεν είναι τόσο μεγάλος όπως στο PS4.

Leon_DiZ
26-11-2020, 17:11
¶λλη πατάτα.

Έκανε install το patch τους Bugsnax. Παω να δω τι άλλαξε... Επειδή έχει περάσει στο library δεν υπάρχει η επιλογή "check for update" κτλ. Κλείνω το παιχνίδι που έπαιζα και ανοίγω το Bugnax για να μπει στις αρχικές εφαρμογές.

Options, ψάχνω το update history και τότε καταλαβαίνω ότι τα παιχνίδια του PS5 δεν έχουν update history. Δλδ θα βγαίνει ένα patch και θα πρέπει να ψάχνουμε σαν τους χαζούς στο διαδίκτυο τι έχει αλλάξει κάθε φορά.

jk_blue_tiger
26-11-2020, 18:49
Να γραψω κ εγω την δικη μου εμπειρια με το ps5 μεχρι στιγμης.
Δεν μου εχει τυχει κατι ασχημο, ομως δεν εχω συνδεσει ακομα εξωτερικο σκληρο,
ενω φορτιζω το dualsense εκτος κονσολας οποτε δεν ξερω εαν σε εμενα η μπροστινη usb φορτιζει σωστα.

Αυτα που που μου ετυχαν ειναι:
α) Παροτι η κονσολα ειναι ρυθμισμενη να κανει αυτοματα τις ενημερωσεις της,
μεχρι στιγμης 2 ενημερωσεις που επρεπε να εχει κανει, το τελευταιο firmware κ το σημερινο patch του Valhalla
δεν εγιναν ποτε, τα εκανα ολα manually.
β) το σημερινο patch του Valhalla δεν ξεκινουσε να γινει παροτι του εδινα εντολη να το κανει,
οταν εβαλα το δισκακι του Valhalla στο drive ξαφνικα μπορεσε να βρει το upd κ να το κατεβασει
γ) στην εγκατασταση του RDR2 το εβαλα ταυτοχρονα να εγκαταστησει/πατσαρει το παιχνιδι κατι απολυτα φυσιολογικο για το ps4,
καταφερε ομως να κολλησει αφου τα τελιωσε ολα βγαζοντας ενα μηνυμα waiting to install, το οποιο μετα απο μιση ωρα δεν ειχε κανει κατι.
Αναγκαστηκα να τα σβησω ολα (ναι κ το 20gb patch που εκανε κατι ωρες να κατεβει)
κ στη νεα εγκατασταση δεν το αφησα να περναει το patch ταυτοχρονα αλλα αφου τελιωσε η εγκατασταση.
Αυτη τη φορα τα καταφερε το ps5 κ ολα περαστηκαν σωστα.

spartan
27-11-2020, 03:00
Ρε παιδια τα saves μας στο cloud πως τα ανεβαζουμε?Θυμαμαι στο ps4 παταγες το κουμπακι option.πανω στο εικονιδιο του παιχνιδιου.Και τα μετεφερες χειροκινητα
Εδω δεν βρισκω αυτη την επιλογη

Leon_DiZ
27-11-2020, 03:41
Ρε παιδια τα saves μας στο cloud πως τα ανεβαζουμε?Θυμαμαι στο ps4 παταγες το κουμπακι option.πανω στο εικονιδιο του παιχνιδιου.Και τα μετεφερες χειροκινητα

Από τις ρυθμίσεις το κάνεις πλέον, δεν το έχει στο μενού του παιχνιδιού. Ναι παίρνει 200 click :P

panos74gr
27-11-2020, 06:38
Ναι αλλά τώρα νομίζω τα κάνει άμεσα sync, δεν χρειάζεται να το κάνουμε με το χέρι.

Nek_Food
27-11-2020, 11:31
ΟΚ, πράγματα που έφτιαχναν 6-7 χρόνια στο PS4 τα έχουν κάνει διαβάζω κουλουβάχατα πάλι. Ελλείψεις, προβλήματα, κρασαρίσματα, ένας μικρός χαμός που με κάνει να αισθάνομαι τυχερός που αυτή την φορά επέλεξα να μην συμμετάσχω στο launch πανηγύρι της Sony. Θα περίμενες κάποια πράγματα να τα κάνουν καλύτερα και όχι χειρότερα και κάποια πράγματα που δουλεύαν μία χαρά να μην τα αλλάξουν/χαλάσουν. Κρίμα βέβαια γιατί όλα αυτά νομίζω στερούν από την μαγεία που νιώθει κάποιος όντας ασχολούμενος με μία νέα κονσόλα και σε μία νέα γενιά. Υπομονή λογικά όλα θα φτιάξουν/βελτιωθούν με τον καιρό... ελπίζω.

Valkyre
27-11-2020, 11:46
Εγω αποφασισα μετα τα patches/firmware updates οτι fuck it θα χρησιμοποιω το rest mode. 2 μερες τωρα no problems yet... fingers crossed... ζω επικυνδινα.

Slay
27-11-2020, 12:14
Εγω αποφασισα μετα τα patches/firmware updates οτι fuck it θα χρησιμοποιω το rest mode. 2 μερες τωρα no problems yet... fingers crossed... ζω επικυνδινα.

Και εγώ μόνιμα rest mode το έχω γιατί κατέβαζα και κάποια παιχνίδια, και για να παιρνει τις ενημερώσεις και τα σχετικα. Απλα θυμάμαι πάντα να κλεινω όποιο παιχνίδι έπαιζα, για να μην μπει σε suspend με το παιχνίδι σε λειτουργία.

mihalis13
27-11-2020, 12:16
Εγώ από day one το λειτουργώ όπως και το PS4.
Αν χρειάζομαι να το βάλω rest mode (είτε γιατί κατεβάζω, είτε για να συνεχίσω ένα παιχνίδι από εκεί που ειμαι) αλλιώς κλείνω την κονσόλα κανονικά.
Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε με crash ούτε με saves ούτε με τίποτα.
Πολύ ευχαριστημένος από τις πρώτες μέρες

panos74gr
27-11-2020, 12:19
Εγώ άλλες φορές rest mode, άλλες το κλεινω εντελώς (κυρίως όταν ξερω ότι δεν θα παιξω για 1-2 μέρες). Δεν είχα μέχρι τώρα κάποιο σοβαρό θέμα με το rest.

Slay
27-11-2020, 14:28
Ξεχασα επίσης να πω οτι το δικό μου είναι πάνω σε UPS το οποίο μοιράζεται με το NAS οπότε η μπαταρία ακόμα και να πέσει το ρεύμα θα κρατήσει για πολύ ώρα.

panos74gr
27-11-2020, 15:32
ένα θέμα που δεν ανέφερα είναι ότι στις ρυθμίσεις του ήχου σε ένα party, μου έχει επενεργοποιημένη την επιλογή να ακούω πιο πολύ το παιχνίδι ή το party οταν έχω συνδεδεμένο usb headset (Sony gold wireless).

Έχει κανείς άλλος παρόμοιο θέμα;

Nodens
27-11-2020, 15:37

Τα saves (όπως και τα trophies) γίνονται άμεσα sync τώρα.

mihalis13
27-11-2020, 15:37
ένα θέμα που δεν ανέφερα είναι ότι στις ρυθμίσεις του ήχου σε ένα party, μου έχει επενεργοποιημένη την επιλογή να ακούω πιο πολύ το παιχνίδι ή το party οταν έχω συνδεδεμένο usb headset (Sony gold wireless).

Έχει κανείς άλλος παρόμοιο θέμα;Αυτό το πρόβλημα το έχω από το PS4.
Όταν έχω wireless τα ακουστικά ακούγεται πολύ δυνατά το παιχνίδι σε σχέση με το party.
Πρέπει να τα συνδέσω με jack για να είναι οκ η μίξη του ήχου μεταξύ party και game .
Και εγω τα Gold έχω

Snk
27-11-2020, 18:35
Και στο pulse 3d headset κλειδωμένο είναι. Ομως αν πατήσεις τα κουμπιά που εχει το headset πανω του, λειτουργεί μια χαρα να το ρυθμίσεις οπως θες. Το ιδιο και στο wireless stereo headset 2.0 που δοκίμασα

12618

myst77
27-11-2020, 19:16
Ρε παιδια και στα απλα ακουστικα αν βγειτε στο κεντρικο μενου της κονσολας, νομιζω στο voice chat εχει να ρυθμισεις το balance game audio/chat

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Lefteris_X
27-11-2020, 23:35
Ποιος μέσα στη Σονυ είχε την ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ να αφαιρέσει το progress bar στο level των Trophies του PS5;

Πχ είμαι στο 309 level, αλλά δεν έχω ιδέα πόση "πορεία" ακόμα χρειάζομαι μέχρι το 310 level στο PS5.

Στο PS4 όμως μια χαρά progress bar έχουμε.

Ε, ρε Σονυ.

Ε, ΡΕ ΣΟΝΥ.

spartan
28-11-2020, 16:50
Εχθες εφαγα και το πρωτο κρασαρισμα σε παιχνιδι(watchdogs 2)στην νεα μου κονσολα
Σε μια στιγμη παγωνει και μετα απο μερικα δευτερολεπτα η κονσολα εσβησεΠαταω το κουμπι του χειριστηριου(καμια εντολη)
Αρχισε να με πιανει κρυος ιδρωτας,αλλα ευτυχως με το που πατησα το power button , η κονσολα ανοιξε κανονικα
Μετα κατι αρχισε να τσεκαρει μια διαδικασια μικρων δευτερολεπτων.Και με εβαλε να κανω αναφορα την περιγραφη του προβληματος που αντιμετωπισα,με εναν κωδικο λαθους πανω δεξια.

WolfRathmA
28-11-2020, 16:53
Εχθες εφαγα και το πρωτο κρασαρισμα σε παιχνιδι(watchdogs 2)στην νεα μου κονσολα
Σε μια στιγμη παγωνει και μετα απο μερικα δευτερολεπτα η κονσολα εσβησεΠαταω το κουμπι του χειριστηριου(καμια εντολη)
Αρχισε να με πιανει κρυος ιδρωτας,αλλα ευτυχως με το που πατησα το power button , η κονσολα ανοιξε κανονικα
Μετα κατι αρχισε να τσεκαρει μια διαδικασια μικρων δευτερολεπτων.Και με εβαλε να κανω αναφορα την περιγραφη του προβληματος που αντιμετωπισα,με εναν κωδικο λαθους πανω δεξια.

Το ίδιο έπαθα και εγώ με το FF remake.
Πήγα να κάνω save και κόλλησε εκεί.

spartan
29-11-2020, 15:26
Τελικα παρατηρησα οτι και το δικο μου ps5 εχει coil whine τελικα,αλλα το φαινομενο αυτο μεχρι στιγμης επιδεινωνεται κυριως στο παιχνιδι assasins creed valhala.

https://youtu.be/LYk13ZnJbuo

Πως το βλεπετε?απο οτι διαβαζω η σονυ η ιδια δεν το αντιμετωπιζει σαν τεχνικο προβλημα το συγκεκριμενο φαινομενο.Οπωτε και κομετρον να παω παιζει να φαω ακυρο.
Για καποιον περιεργο λογο ομως η κονσολα μου σε αλλα παιχνιδια(ειδικοτερα αυτα του ps4)δεν μου παρουσιαζει τετοιο αναλογο προβλημα μεχρι στιγμης.

psx3
29-11-2020, 15:33
Είναι τόσο ανεπαίσθητο, που πιστεύω θα το σκεπάζει ο ήχος του παιχνιδιού, ειδικά αν δεν κάθεσαι πολύ κοντά στην κονσόλα.

Τώρα για την Cometron, αφενός έχουμε lockdown, αφετέρου κανείς δεν ξέρει αν έχουν spare κονσόλες για αλλαγή...

spartan
29-11-2020, 15:41
Είναι τόσο ανεπαίσθητο, που πιστεύω θα το σκεπάζει ο ήχος του παιχνιδιού, ειδικά αν δεν κάθεσαι πολύ κοντά στην κονσόλα.

Τώρα για την Cometron, αφενός έχουμε lockdown, αφετέρου κανείς δεν ξέρει αν έχουν spare κονσόλες για αλλαγή...

Ναι αυτη την στιγμη μονο αργα το βραδυ το ακουω σε απολυτη ησυχια.Αλλα μονο στα παιχνιδια που εχουν πατσαριστει σε εκδοση ps5(valhala,bordelands 3)
Δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο που θα πω,αλλα εχω διαβασεις περιπτωσεις(ακομα και σε καρτες γραφικων)οτι το προβλημα αυτο με το coil whine στρωνει με τον καιρο σταδιακα.

Leon_DiZ
02-12-2020, 16:40
Συνεχίζοντας να παίζω και να χρησιμοποιώ την κονσόλα βρίσκω κι άλλες πολύ σημαντικές αδυναμίες του.

Πρώτο πρόβλημα γι αυτούς που έχουν 1080p οθόνες και παίζουν παιχνίδια του PS4 είναι το ότι το PS5 δεν κάνει πλέον supersampling όπως έκανε το PS4 Pro αλλά τρέχει το παιχνίδι σε χαμηλότερη ανάλυση, σαν να έπαιζες στο PS4.

Είναι ένα feature η έλλειψη του οποίου με είχε ταλαιπωρήσει πολύ προσωπικά γιατί για ένα χρόνο που είχε βγει το Pro δεν υποστήριζε κάτι που σου έταζαν από την παρουσίασή του ακόμα.

Το δεύτερο θέμα είναι το "other" στο storage. Αυτή τη στιγμή εμένα το "other" είναι πάνω από 100GB και δεν μου λέει τι ακριβώς είναι αυτό. Recordings δεν έχω, saves games δεν είναι, δεν μπορώ να καταλάβω τι πιάνει τόσο χώρο και γιατί. Στο internet λέει ότι είναι κάτι σχετικό με τα PS4 games χωρίς να εξηγεί κάτι παραπάνω.

Τελευταίο και αυτό είναι απλά ένα παράπονο και ανησυχία, ότι πολύ φοβάμαι ότι πάλι τα software updates θα είναι μια φορά το 6μηνο και θα περιμένουμε να δούμε μπας και θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Θα ήθελα να υπάρχει περισσότερη έμφαση στο θέμα του OS από την Sony, με περισσότερη διαφάνεια και μεγαλύτερη συμμετοχή από εμάς με feedback για το τι θέλουμε να προστεθεί κτλ.

psx3
02-12-2020, 16:49
Το Other αποθηκεύει τα DLC. Έτσι ήταν και στο PS4.

Για το supersampling είσαι σίγουρος ότι δεν το κάνει αυτόματα;

Ούτε το boost mode υπήρχε day 1 στο Pro. Λογικά θα προστεθούν με επόμενα firmware updates.

Τώρα για το OS να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να είχαν κρατήσει αυτό του PS4 και να το βελτίωναν. Πόσα χρόνια μας πήρε να δούμε φακέλους κλπ.

Πέρα από τις καρτέλες και να ξεκινάς στην πίστα που θες, δεν βλέπω κάτι άλλο στο UI που να μπορεί να θεωρηθεί καινοτομία.

Leon_DiZ
02-12-2020, 17:01

Ούτε το boost mode υπήρχε day 1 στο Pro. Λογικά θα προστεθούν με επόμενα firmware updates.

Τώρα για το OS να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να είχαν κρατήσει αυτό του PS4 και να το βελτίωναν. Πόσα χρόνια μας πήρε να δούμε φακέλους κλπ.

Πέρα από τις καρτέλες και να ξεκινάς στην πίστα που θες, δεν βλέπω κάτι άλλο στο UI που να μπορεί να θεωρηθεί καινοτομία.

Αν σου πω ότι δεν έχω DLC για κανένα από τα παιχνίδια; Από περιέργεια τα κοιταξα ένα ένα και κανένα δεν έχει, ειδικά 113GB που είναι το other.

Για το supersampling έχουν ανοίξει thread στο Resetera σχετικό με φωτό και περιμένουν να δουν αν θα ασχοληθεί κανένα DF

mihalis13
02-12-2020, 17:07
Πάνε διάφορα μέρη του παιχνιδιού, τι ακριβώς δεν ξέρω.
Όχι τις πρώτες μέρες ότι είχα την κονσόλα το ΜΚ11 το έδειχνε 12gb και στο other είχα 110gb.
Τώρα δείχνει το ΜΚ11 στα 87Gb και το other στα 23GB

drifterx
02-12-2020, 17:47

Θα συμπληρώσω, ότι το other στο ps4 αποθήκευε προσωρινά τα dlc και τα updates, όσο αυτά κατέβαιναν.

Όταν τελείωναν το κατέβασμα, τα κολλούσε στο αρχικό αρχείο και τα έβγαζε από το other.

Αυτό που έχω παρατηρήσει στο ps5, είναι ότι το other πλέον αποθηκεύει τα updates μόνιμα. (δεν έχω ακόμη dlc για να ελέγξω τη συμπεριφορά του εκεί).

Δεν κόβω ακόμη το χέρι μου για το ps5 καθώς θέλει να το ελέγξω περαιτέρω, αλλά δεν έχω πολλά games ακόμη.

spartan
02-12-2020, 17:51
Τελικα παρατηρησα οτι και το δικο μου ps5 εχει coil whine τελικα,αλλα το φαινομενο αυτο μεχρι στιγμης επιδεινωνεται κυριως στο παιχνιδι assasins creed valhala.

https://youtu.be/LYk13ZnJbuo

Πως το βλεπετε?απο οτι διαβαζω η σονυ η ιδια δεν το αντιμετωπιζει σαν τεχνικο προβλημα το συγκεκριμενο φαινομενο.Οπωτε και κομετρον να παω παιζει να φαω ακυρο.
Για καποιον περιεργο λογο ομως η κονσολα μου σε αλλα παιχνιδια(ειδικοτερα αυτα του ps4)δεν μου παρουσιαζει τετοιο αναλογο προβλημα μεχρι στιγμης.

Τελικα ο θορυβος που ακουγα τις τελευταιες ημερες, ηταν απλα εκνευριστικος για τα δικα μου γουστα(δυστυχως δεν γινεται(ειδικοτερα τις νυχτερινες ωρες να ανοιγω την ηχομπαρα μου δυνατα),για να προσπαθω να τον καλυπτω.
Αναγκαστηκα να την επιστρεψω,και να παρω πιστωτικο απο το καταστημα που την ειχα αγορασει,Οπωτε θα περιμενω μελλοντικα για καλυτερο revision
Και μια ακομα παρατηρηση.Η κονσολα με τα ιδια παιχνιδια που επαιζα την πρωτη εβδομαδας λειτουργιας της(valhala.bordelands 3),αυτο τον θορυβο δεν μου τον παρουσιαζε εξαρχης.Ηταν πραγματικα μια εντελως αθορυβη κονσολα και ειχα εντυπωσιαστει απο αυτο το γεγονος.Αλλα στο τι μεσολαβησε ομως για να φτασει σε αυτο το σημειο,και να παρατηρειτε δηλαδη αυτο το φαινομενο υψηλης συχνοτητας θορυβου.Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω, διοτι δεν ειμαι και τεχνικος για να εχω και περαιτερω γνωσεις επι του θεματος.Ελπιζω λοιπον οτι την επομενη φορα που θα ξαναπροβω σε αγορα ps5, να μην ειμαι τοσο ατυχος ξανα.

psx3
02-12-2020, 19:32
Θα συμπληρώσω, ότι το other στο ps4 αποθήκευε προσωρινά τα dlc και τα updates, όσο αυτά κατέβαιναν.

Όταν τελείωναν το κατέβασμα, τα κολλούσε στο αρχικό αρχείο και τα έβγαζε από το other.

Αυτό που έχω παρατηρήσει στο ps5, είναι ότι το other πλέον αποθηκεύει τα updates μόνιμα. (δεν έχω ακόμη dlc για να ελέγξω τη συμπεριφορά του εκεί).

Δεν κόβω ακόμη το χέρι μου για το ps5 καθώς θέλει να το ελέγξω περαιτέρω, αλλά δεν έχω πολλά games ακόμη.
Χμμμ, το έχω ξαναγράψει ότι μου αποθήκευε μόνιμα τα DLC στο Other του internal HDD και όταν έκανα move το game στον external/USB HDD, τα DLC παρέμεναν το Other.

Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι με μετανέστερα system updates, τα παραπάνω τα είχα δοκιμάσει προσωπικά πριν 1-2 χρόνια.

Γενικά καλό θα ήταν να ανοίξουν και το Other folder, αλλά και να ορίζουμε εμείς το OS reservation (π.χ. εγώ μπορεί να μην θέλω να αποθηκεύω videos, οπότε τι μου κρατάς 101GB για το OS?). Το OS ζήτημα να είναι 4GB, τα compressed system updates είναι λιγότερο από 1GB.

Ούτε multiple games suspend to disk θέλω (αν έχουν σκοπό να βάλουν κάτι τέτοιο), μόνο 1 παιχνίδι κάθε φορά και αυστηρά suspend to RAM (το ξέρω ότι καίει λίγο παραπάνω ρεύμα, δεν με πειράζει).

jk_blue_tiger
04-12-2020, 02:57
Η κονσολα σε rest mode με το δισκακι του RDR2 μεσα.
Την προηγουμενη, εχω κατεβασει το τελευταιο pactch του RDR2.
Ξεκιναω κ παταω σχεδον αμεσως το eject για να βγαλω το δισκακι κ να βαλω καποιο αλλο παιχνιδι.
Οταν εβαλα το νεο δισκακι μετα απο καποια στιγμη διαπιστωσα οτι μου ειχε σβησει ΟΛΟ το RDR2 (εκτος των saves).
Ξανα μανα install 95gb κ κατεβασμα patch αλλα 20κατι.
Λιγο πριν τελιωσει κοιταξα το κατεβασμα κ ειδα αυτο

12633

Εχει περασει το μεγεθος του αρχειου που θα κατεβαζε κ συνεχιζει, θελει πανω απο 99 ωρες να τελιωσει, τα χαπια μου.
Μετα απο κανα 15λεπτο, ολοκληρωθηκε λεει.
Με εχει πιασει φοβος καθε φορα που ανοιγω την κονσολα να τσεκαρω εαν σβηστηκε το RDR2 lol.
Σημειωση: Δεν χρησιμοποιω εξωτερικο (ακομα).

Αγορασα καποιες εκδοσεις παιχνιδιων σε complete edition, στο Just Cause βλεπω κ μπορω να κανω dl τα extras ξεχωριστα,
στα Control, Grid απλα μου γραφει purchased στα dlc κ δεν ξερω εαν εχουν κατεβει.
Ξερει καποιος κατι γι αυτο;

ΥΓ1 Το τυχαιο/συντομο stutter στο Valhalla συνεχιζεται, θα μου το κανει 1 φορα σε καθε session,
την τελευταια φορα που το εκανε δεν κατεβαζα κατι, οποτε ειναι θεμα ubi πιστευω γιατι κ το Odyssey μου εκανε τα ιδια κ χειροτερα.

ΥΓ2 Συνεχιζει να μην κατεβαζει τις ανανεωσεις αυτοματα, εχει το προβλημα αυτο καποιος αλλος κ πως (εαν) το διορθωσε;

djpar
06-12-2020, 22:07
Εμένα έκανε το εξής εχτές, ενώ κατέβαζε 1 patch και άλλο 1 patch είχε μπει στο queue, ήθελα να κλείσω την κονσόλα και επειδή και τα 2 patch ήταν από παιχνίδια στον εξωτερικό σκληρό, έκανα delete το 2ο patch που ήταν στο queue. Σήμερα πάω να παίξω το παιχνίδι που είχα σβήσει το patch, πρώτου όμως λέω κάτσε να κάνω ένα check για patch για να κατέβει και να μπορώ να παίξω... Αμ δε... Στον έλεγχο μου έβγαλε error. Λέω θα παίξω το παιχνίδι για να το βάλει αυτόματα στο download list... Αμ δε, τίποτα. Κλείνω ανοίγω κονσόλα, κάνω και rebuild database,τίποτα. Εν τέλη έσβησα όλο το Game και το ξανακατεβασα. Γιαυτό λοιπόν ποτέ σβήσιμο τον patch, αν δεν θέλετε να κατέβουν πατήστε pause

obione
08-12-2020, 23:21
Έχω ένα θέμα με τo ps5 περίεργο.
Κατέβασε μια εφαρμογή το Disney+ και για κάποιο λόγο μου γράφει error δεν μπόρεσε να γίνει installed.
Δες πληροφορίες εδω..
Δοκίμασε ξανά να κανεις download
Η διαγραφή κτλ..
Οποια επιλογή και να κανω , ακόμα και αν το διαγράψω αυτό μετά από λίγο ξανα θα κατεβάσει την εφαρμογή και αντε παλι error..
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να σταματήσει να κατεβάζει την συγκεκριμένη εφαρμογή..

psx3
12-12-2020, 20:29
Για δείτε λίγο τι αλίευσα μόλις τώρα:
https://i.imgur.com/xdq5QYH.jpg
PS3 BC incoming ή bug/τυπογραφικό λάθος; Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο ύπαρξης του... δεν ξέρω μήπως μπήκε με κάποιο τελευταίο update.

Εντωμεταξύ δεν βρίσκω τρόπο τα screenshots να είναι σε 1080p, δεν υπάρχει πλέον τέτοια ρύθμιση και όλα τα βγάζει σε 4K.

Για τα videos έχει επιλογές (720p ή 1080p και 30 ή 60 fps).

Επίσης, δεν βρίσκω που πας για να γράψεις μήνυμα στο PSN. Θα μου πείτε υπάρχει mobile app, αλλά δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν τόσο δύσχρηστο το PS5 UI.

Τα ίδια και το party chat.

Leon_DiZ
12-12-2020, 20:30
Για δείτε λίγο τι αλίευσα μόλις τώρα:
https://i.imgur.com/xdq5QYH.jpg
PS3 BC incoming ή bug/τυπογραφικό λάθος; Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο ύπαρξης του... δεν ξέρω μήπως μπήκε με κάποιο τελευταίο update.

Εντωμεταξύ δεν βρίσκω τρόπο τα screenshots να είναι σε 1080p, δεν υπάρχει πλέον τέτοια ρύθμιση και όλα τα βγάζει σε 4K.

Για τα videos έχει επιλογές (720p ή 1080p και 30 ή 60 fps).

Επίσης, δεν βρίσκω που πας για να γράψεις μήνυμα στο PSN. Θα μου πείτε υπάρχει mobile app, αλλά δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν τόσο δύσχρηστο το PS5 UI.

Τα ίδια και το party chat.

Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και είναι για το PS No, δυστυχώς

drifterx
12-12-2020, 20:58
Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και είναι για το PS No, δυστυχώς
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος..

Το θυμάμαι από την παρουσίαση του UI αν δε κάνω τραγικό λάθος.

psx3
12-12-2020, 21:03
Πιθανότατα έχετε δίκιο, αλλά το PS Now έχει και PS2 games (από όσο θυμάμαι δηλαδή, δεν έχω συνδρομή).

psx3
13-12-2020, 03:32
Αυτό το μήνυμα "LAN cable is connected" απενεργοποιείται από πουθενά; Δεν βρήκα τίποτα στο Notifications.

Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα σαν ειδοποίηση και δεν υπήρχε στο PS4.

Κάθε φορά που ανοίγω την κονσόλα από rest mode το βγάζει...

- - - Updated - - -

Βλέπω το αναφέρουν και άλλοι: https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jxlwd1/lan_cable_connected/

Valkyre
13-12-2020, 09:18
Aυτο το πραγμα που παιζεις digital game και επειδη μεσα στο drive εχεις ξεχασμενο ενα δισκακι και το PS5 το σβουρναει καθε μια ωρα για 10 δευτερολεπτα (οπως κανει δηλαδη και οταν παιζεις disc game) δεν θα το καταλαβω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! :P

panos74gr
13-12-2020, 10:48
Εγώ βρήκα εχτές εγκατεστημένα στο δίσκο μου και τα ps4 versions του Spider-Man miles morales & και του destiny 2. Και άντε πες τρέχει bug με τα disc versions των ps4 παιχνιδιών που έχουν free upgrade. Με το destiny που είναι digital αγορά; Πως έγινε αυτό;

Lefteris_X
13-12-2020, 11:20
@psx3

Την ένδειξη "Ethernet cable is connected" την έβγαζε και το PS3-4 όταν μπαινοέβγαζες το καλώδιο.

Το θέμα με το rest mode και το PS5, είναι καθαρά θέμα γρήγορης επικοινωνίας με το modem.
Καμιά φορά το PS5 ανάβει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι προλαβαίνει το modem να κάνει resolve την IP με αποτέλεσμα για μερικά μικροδευτερόλεπτα να βλέπεις αυτήν την ένδειξη.

Κι εμένα μου το εμφάνιζε αυτό το PS4 μετά από rest mode, άλλαξα modem και δεν έχω ποτέ ξανά αυτό το προβληματάκι.
Ούτε στο PS4, ούτε στο PS5.

ΥΓ: Υπάρχει τρόπος να δεις τα μηνύματα/party (υπάρχει ξεχωριστή οθόνη), αλλά δεν είναι και τόσο straight-forward όπως στο PS4 ο τρόπος να βρεις αυτήν την οθόνη. Πολυπλοκότητα άνευ λόγου δηλαδή.

psx3
13-12-2020, 15:04
@psx3

Την ένδειξη "Ethernet cable is connected" την έβγαζε και το PS3-4 όταν μπαινοέβγαζες το καλώδιο.

Το θέμα με το rest mode και το PS5, είναι καθαρά θέμα γρήγορης επικοινωνίας με το modem.
Καμιά φορά το PS5 ανάβει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι προλαβαίνει το modem να κάνει resolve την IP με αποτέλεσμα για μερικά μικροδευτερόλεπτα να βλέπεις αυτήν την ένδειξη.

Κι εμένα μου το εμφάνιζε αυτό το PS4 μετά από rest mode, άλλαξα modem και δεν έχω ποτέ ξανά αυτό το προβληματάκι.
Ούτε στο PS4, ούτε στο PS5.

ΥΓ: Υπάρχει τρόπος να δεις τα μηνύματα/party (υπάρχει ξεχωριστή οθόνη), αλλά δεν είναι και τόσο straight-forward όπως στο PS4 ο τρόπος να βρεις αυτήν την οθόνη. Πολυπλοκότητα άνευ λόγου δηλαδή.
Με το ίδιο modem/router δεν είχα τέτοιο notification στο PS4 όμως, για αυτό μου κάνει εντύπωση. Ίσως να είναι επειδή «ξυπνάει» πιο γρήγορα το PS5 όπως λες.

Το καλώδιο μονίμως καρφωμένο είναι, δεν βγαίνει ποτέ. Εκεί ναι (αν τυχόν βγει), είναι φυσιολογικό να το εμφανίσει.

Για το resolve που λες έχω static IP (ποτέ DHCP). Μιας και το ανέφερες πάντως, το PS5 μου βγάζει και IPv6 address (στο modem/router είναι όλα κλειστά, άσε που και τα online games με IPv4 παίζουν από όσο ξέρω).

Με χεράτες ρυθμίσεις δεν υπάρχει κάτι σχετικό με IPv6 να το κλείσω.

ΥΓ: Ελπίζω να το σενιάρουν με μελλοντικά UI updates.

Lefteris_X
13-12-2020, 16:16
Προφανώς είναι ανάλογα το modem.

Το PS5 μάλλον προλαβαίνει και ανάβει πριν το modem του δώσει εσωτερική IP;

Για τσέκαρε: σου κάνει το ίδιο από cold boot αλλά και από rest mode;

ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση πάντως, γιατί έχω άθλιο μοντεμ (ΖΤΕ του ΟΤΕ) και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό θεματάκι με PS4 και PS5.

psx3
13-12-2020, 18:41
Λοιπόν, έκανα μερικές δοκιμές/troubleshooting:

1) Cold boot (αφού δηλαδή έχει προηγηθεί full shutdown) -> δεν το βγάζει

2) Reboot -> δεν το βγάζει

3) Wake up from rest mode -> το βγάζει

Router ένα aftermarket έχω (πάντα aftermarket, γιατί των ISP έχουν διάφορα θέματα, ειδικά σε online games) και δεν είχε τέτοιο θέμα το PS4 από rest mode.

Εδώ να σημειώσω ότι έχω ενεργοποιημένη την επιλογή "Stay connected to the internet" στα Power saving/Rest mode options, το οποίο σημαίνει ότι η κονσόλα διατηρεί ανοικτή την Ethernet σύνδεση ακόμα και σε rest mode.

Όπως θυμάσαι κι εσύ Λευτέρη, ήδη από εποχής PS4 υπάρχει dedicated ARM CPU στο southbridge της κονσόλας. Αυτή η CPU μένει ανοιχτή στο rest mode (ενώ η APU κλείνει εντελώς) και φυσικά κρατάει ανοιχτή και την Ethernet (για ξεκίνημα auto-updates ή Remote Play κλπ.)

Είναι και ο λόγος που PS4/5 έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση σε rest mode, σε αντίθεση με XBOX που κρατάνε ανοιχτή και την APU σε low power mode με υψηλότερη κατανάλωση.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε σε ένα τερματικό με την εντολή ping -t 192.168.1.X, ενώ η κονσόλα είναι σε rest mode και με την επιλογή "Stay connected to the internet" ενεργοποιημένη. Η κονσόλα απαντάει κανονικά στο ping!

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι μόλις ξυπνάει η κονσόλα από rest mode, στο τερματικό χάνει μερικά πακέτα ("Request timed out") και μετά ξεκινάει κανονικά να απαντάει.

Το ίδιο συμβαίνει και μόλις την βάλω σε rest mode, χάνει μερικά πακέτα και μετά ξεκινάει να απαντάει πάλι στα ICMP requests του ping.

Κάποιο OS bug πρέπει να είναι που κάνει enable/disable για λίγο την Ethernet και δεν θυμάμαι αν υπήρχε στο PS4, γιατί τέτοιο notification δεν έβγαζε από rest mode.

Ρυθμίσεις ξαναλέω τα έχω όλα χεράτα/manual (IP address, subnet mask, gateway, DNS).

Lefteris_X
13-12-2020, 18:48
Χμμμμμ όπως τα λες για καθυστέρηση ενεργοποίησης του tcp/ip stack (σωρού) μου κάνει ή/και για καθυστέρηση ενεργοποίησης του Ethernet.device στην μετάβαση rest mode-to-full boot mode.

Δηλαδή το OS κάπως/κάπου μαλακίζεται.

Leon_DiZ
18-12-2020, 22:52
Προσπαθώ να κατεβάσω το Rocket Arena εδώ και 5 ώρες; Κάτι τέτοιο.

Το βάζω να κατεβαίνει, μετά από κάποια φάση χάνει την σύνδεση στο WiFi εννοώ μου λέει ότι είναι συνδεδεμένο στο PSN. Κλείνω το "connect to the internet", το ανοίγω, τα ίδια.

Του έσβησα την σύνδεση στο WiFi, τα ίδια.

Πάω να σκαναρω γενικά τα WiFi, δεν μου βγάζει καμία επιλογή.

Αυτή τη στιγμή έχω πατήσει να πάει στο home και απλά έχει παγώσει η εικόνα ενώ παίζει ο ήχος.

mania
19-12-2020, 12:33
Να αναφέρω κι εγώ το πρόβλημα που παρουσίασε η κονσόλα μόλις την πήρα το προηγούμενο Σάββατο.

Έβαλα σε ουρά παιχνίδια να κατεβαίνουν, όλα κομπλέ και αφού κλείνω TV μπαίνει σε rest mode. Αφού το ανοίγω μετά από ώρα είδα ότι είχε κατεβάσει μόνο ένα giga. Κάνω restart, αρχίζει να κατεβάζει και κάθε 15 λεπτά σταματούσε. Πάλι restart και πάλι τα ίδια.
Restart το router, την κονσόλα, έφτιαχνε για λίγο και μετά σταματούσε η σύνδεση στο κατέβασμα, ούτε στο store έμπαινε.
Τελικά μετά από αναζήτηση σε reddit, έχουν πολλοί το πρόβλημα.
Η λύση για μένα ήταν να πάρω τον ΟΤΕ, να ανοίξει κάποιες θύρες, όπως αναφέρει η Sony στην υποστηριξη.Μετα από αυτό δουλεύει κανονικά μέχρι σήμερα και κατεβάζει σε νορμάλ ταχύτητες.

panos74gr
19-12-2020, 20:18
Δεν ξέρω πως, αλλά ξαφνικά δεν αναγνώριζε την έκδοση του assassins creed Valhalla που είχα κατεβασμένη και μου έβγαλε επιλογή να κατεβάσω άλλη... ως αποτέλεσμα έχω 2 εκδόσεις στον δίσκο μου... χα χα χα

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201219/8ba438863dc2af08151ea79d5b0fdd47.jpg

odytsak
19-12-2020, 20:42
Βασικά δεν έχει καμμία σχέση με τεχνικό πρόβλημα του PS5 αλλά τέλος πάντων...

Πάτα στην αρχική οθόνη πριν μπεις στο εκάστοτε παιχνίδι τις τρεις τελίτσες (δίπλα από το Play)
για να διαλέξεις ποια έκδοση θέλεις να παίξεις PS5 ή PS4 (μερικά παιχνίδια έχουν και demo, f2p εκδόσεις κλπ),
μπορείς εννοείται να διαγράψεις όποια έκδοση δεν θέλεις ακόμη κι ενώ κατεβαίνει.

Επίσης αν κατεβάσεις την ίδια έκδοση π.χ. Fortnite από αμερικάνικο store και Fortnite από ελληνικό store (έχουν διαφορετικές τροπαιολίστες)
ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κάνεις εναλλαγή ποιά έκδοση θέλεις να παίξεις, πατάς τις τρεις τελίτσες και επιλέγεις.

panos74gr
20-12-2020, 16:12
Κοιτά και οι 2 εκδόσεις ειναι του ps5, δεν φαίνεται καλα στην φωτό λόγο συμπίεσης. μέχρι προχτές έπαιζα κανονικά αυτή την ps5 έκδοση που είχα κατεβασμένη. Τώρα ξαφνικά το κουμπί στο μενού αντί για play, λεει download...

Εμένα για bug μου φαίνεται

psx3
20-12-2020, 16:18
Κοιτά και οι 2 εκδόσεις ειναι του ps5, δεν φαίνεται καλα στην φωτό λόγο συμπίεσης. μέχρι προχτές έπαιζα κανονικά αυτή την ps5 έκδοση που είχα κατεβασμένη. Τώρα ξαφνικά το κουμπί στο μενού αντί για play, λεει download...

Εμένα για bug μου φαίνεται
Μήπως είναι διαφορετικές εκδόσεις (SKU/CUSA code);

Κάτι τέτοια κουλά έχω δει και αλλού (Uncharted 4)...

panos74gr
20-12-2020, 16:39
Μήπως είναι διαφορετικές εκδόσεις (SKU/CUSA code);

Κάτι τέτοια κουλά έχω δει και αλλού (Uncharted 4)...

Μπορεί αλλά και πάλι που το βρήκε το δεύτερο version?

psx3
20-12-2020, 16:50
Μπορεί αλλά και πάλι που το βρήκε το δεύτερο version?
Μπορεί να τα βάζει η ίδια η Sony για λόγους συμβατότητας.

π.χ. στο PS3 θυμάμαι υπήρχε θέμα με UK vs EU DLC (PAL region αμφότερα).

Είχες UK disc, αγόραζες EU DLC και δεν έπαιζαν. Ε μετά βάλανε στην download list και τα UK.

Η καλύτερη λύση είναι να καταργήσουν εντελώς το region/SKU/CUSA lock για game saves & DLC.

evo481
26-12-2020, 01:05
Να αναφέρω κι εγώ το πρόβλημα που παρουσίασε η κονσόλα μόλις την πήρα το προηγούμενο Σάββατο.

Έβαλα σε ουρά παιχνίδια να κατεβαίνουν, όλα κομπλέ και αφού κλείνω TV μπαίνει σε rest mode. Αφού το ανοίγω μετά από ώρα είδα ότι είχε κατεβάσει μόνο ένα giga. Κάνω restart, αρχίζει να κατεβάζει και κάθε 15 λεπτά σταματούσε. Πάλι restart και πάλι τα ίδια.
Restart το router, την κονσόλα, έφτιαχνε για λίγο και μετά σταματούσε η σύνδεση στο κατέβασμα, ούτε στο store έμπαινε.
Τελικά μετά από αναζήτηση σε reddit, έχουν πολλοί το πρόβλημα.
Η λύση για μένα ήταν να πάρω τον ΟΤΕ, να ανοίξει κάποιες θύρες, όπως αναφέρει η Sony στην υποστηριξη.Μετα από αυτό δουλεύει κανονικά μέχρι σήμερα και κατεβάζει σε νορμάλ ταχύτητες.

Εναλλακτικη λυση ειναι να ανοιξετε το δευτερο δικτυο 5ghz που πιθανως υποστηριζει το ρουτερ. Ειχα και εγω το ιδιο θεμα και λυθηκε ετσι.

Leon_DiZ
26-12-2020, 14:47
Εναλλακτικη λυση ειναι να ανοιξετε το δευτερο δικτυο 5ghz που πιθανως υποστηριζει το ρουτερ. Ειχα και εγω το ιδιο θεμα και λυθηκε ετσι.

Εγώ στα 5GHz το έχω και κρασαρει όλο το WiFi του PS5 μετά από κάποια φάση. Δεν είναι ότι δεν μπαίνει στο δικό μου, είναι ότι μετά από κάποια φάση κάνει disconnect και δεν βρίσκει κανένα δίκτυο. Μόνο με restart μου φτιάχνει και βλέπω ότι το έχουν πάρα πολλοί το θέμα. Γενικά το κατέβασμα και το streaming είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση

psx3
26-12-2020, 16:06
Εγώ στα 5GHz το έχω και κρασαρει όλο το WiFi του PS5 μετά από κάποια φάση. Δεν είναι ότι δεν μπαίνει στο δικό μου, είναι ότι μετά από κάποια φάση κάνει disconnect και δεν βρίσκει κανένα δίκτυο. Μόνο με restart μου φτιάχνει και βλέπω ότι το έχουν πάρα πολλοί το θέμα. Γενικά το κατέβασμα και το streaming είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση
Παίζει και να είναι μάπα ο WiFi driver του PS5 OS.

Υποθέτω το καλώδιο δεν το σκέφτεσαι καν; Ή έστω HomePlugs/Powerline;

Leon_DiZ
26-12-2020, 16:17
Παίζει και να είναι μάπα ο WiFi driver του PS5 OS.

Υποθέτω το καλώδιο δεν το σκέφτεσαι καν; Ή έστω HomePlugs/Powerline;

Δύσκολο βάσει διαρρύθμισης. Powerline δεν έχω και δεν μου κάθεται να επενδύσω σε κάτι που δεν χρειάζομαι για κάποια άλλη συσκευή επειδή η Sony να μην πω τι.

Φαίνεται όντως να είναι θέμα OS/software, πριν το update δεν είχα θέματα. Ελπίζω να το φτιάξουν άμεσα.

mania
26-12-2020, 20:12
Και σε εμενα συνεχιζουν τα προβληματα αποσυνδεσεων του wifi τελικα και στρωνει με restart.
Δυστυχως κι εγω δεν μπορω να περασω καλώδιο.
Το προβλημα παντως ειναι σιγουρα της κονσολας μιας και ολες οι αλλες συσκευες λειτουργουν μια χαρα μεσα στο σπιτι.
Δεν ειναι σε εκενυριστικο βαθμο οπως στην αρχη, αλλα καποιες διακοπες τις κανει.Γενικα με ενα ψαξιμο σε internet το εχουν πολλοι το προβλημα.
Ελπιζω να ειναι θεμα που λυνεται με update.

psx3
26-12-2020, 21:26
Τελικά αυτό με το άκυρο σπινιάρισμα του BD-ROM drive μου το κάνει κι εμένα στο ξεκάρφωτο (ενώ παίζω digital game), αλλά σαν θόρυβος δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί (καμία σχέση με το Jet Engine fan του PS4).

Μόνο και μόνο για λόγους μακροζωίας του hardware (laser, μοτέρ/σερβομηχανισμός) οφείλουν να το φτιάξουν...

Valkyre
26-12-2020, 22:40
^^ αυτο το πραγμα που παιζεις digital game και αν εχεις στο drive δισκακι σπιναρει καθε μια ωρα για 20 δευτερολεπτα ειναι μιλαμε τιγκα βλαμμενο ετσι!

nikosarg
26-12-2020, 23:22

χωρις να γνωριζω εκ των προτερων το setup σου, στα network settings του ps5 κανε το manual και βαλε μια σταθερη ip στο ps5, και δηλωσε στα default gateway και λοιπα την ip του ρουτερ σου. Επιπλεον, αν μπορεις βαλε την σταθερη ip του ps5 στο dmz του ρουτερ σου (αναλογα με το μοντελο googlare το και θα δεις οδηγιες πως το κανεις αυτο). Πιστευω θα βοηθησει

Leon_DiZ
26-12-2020, 23:30
χωρις να γνωριζω εκ των προτερων το setup σου, στα network settings του ps5 κανε το manual και βαλε μια σταθερη ip στο ps5, και δηλωσε στα default gateway και λοιπα την ip του ρουτερ σου. Επιπλεον, αν μπορεις βαλε την σταθερη ip του ps5 στο dmz του ρουτερ σου (αναλογα με το μοντελο googlare το και θα δεις οδηγιες πως το κανεις αυτο). Πιστευω θα βοηθησει

Θα το τσεκάρω και θα επανελθω

Dragonpaul
03-01-2021, 11:22
Καλημερα και Χρονια Πολλά σε ολους μας!

Περισσότερο ερώτηση είναι παρά τεχνικό θέμα. Ελπίζω δηλαδή...
Το PS5 είναι πολύ ήσυχο σε γενικές γραμμές, σχεδόν αθόρυβο. Ωστόσο, -και αυτό το έχω παρατηρήσει τις τελευταίες φορές- μετά από καμία ώρα παιχνιδιού, ο ανεμιστήρας ακούγεται πιο έντονα. Όχι ενοχλητικά όπως του PS4, αλλά ακούγεται. Καμία σχέση, δλδ, με την πρώτη ώρα που δεν ακούγεται απολύτως τίποτα όταν παίζεις από απόσταση.
Έχει παρατηρήσει κανεις άλλος κάτι τέτοιο;

Σας ευχαριστώ!

modecris
03-01-2021, 20:06
Καλημερα και Χρονια Πολλά σε ολους μας!

Περισσότερο ερώτηση είναι παρά τεχνικό θέμα. Ελπίζω δηλαδή...
Το PS5 είναι πολύ ήσυχο σε γενικές γραμμές, σχεδόν αθόρυβο. Ωστόσο, -και αυτό το έχω παρατηρήσει τις τελευταίες φορές- μετά από καμία ώρα παιχνιδιού, ο ανεμιστήρας ακούγεται πιο έντονα. Όχι ενοχλητικά όπως του PS4, αλλά ακούγεται. Καμία σχέση, δλδ, με την πρώτη ώρα που δεν ακούγεται απολύτως τίποτα όταν παίζεις από απόσταση.
Έχει παρατηρήσει κανεις άλλος κάτι τέτοιο;

Σας ευχαριστώ!
Και εμενα το ιδιο, οχι κατι το τρομερο απο αποψη db απλα εχασε αυτο το σχεδον απόλυτο αθορυβο.

Valkyre
03-01-2021, 20:23
Δεν εχω παρατηρησει καμμια διαφορα εγω αλλα απο την αλλη δε βαζω και το αυτι μου απο πανω οποτε ισως και να συμβαινει? Δεν εχω ιδεα! : P

mihalis13
03-01-2021, 20:38
Εγώ το έχω πραγματικά στο μισό μέτρο απόσταση, αν εξαιρέσω τον θόρυβο που κάνει ανά μία ώρα που στροφαρει το Blu-ray η κονσόλα είναι εντελώς αθόρυβη.

Link
03-01-2021, 22:42
Χρόνια πολλά σε όλους. Το control του ps5 έβγαλε το γνωστό θέμα με το r2. Είναι χαλαρό κα κολλάει κάποιες φορές. Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία με το Service; ευχαριστώ

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

psx3
03-01-2021, 22:44
Πάρε τηλ την Cometron και θα σου στείλουν courier σπίτι σου για παραλαβή.

Link
03-01-2021, 22:46
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η εταιρεία αυτή είναι το Service της Sony για τα ps; επίσης αν γνωρίζει κάποιος το χρονικό διάστημα. Γμτ δεν έχω 2ο

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

psx3
04-01-2021, 10:59
Ναι, η επίσημη. Ανάλογα την κούριερ, δεν ξέρω με ποιά συνεργάζονται.

psx3
08-01-2021, 00:32
Αυτό το πράγμα που πρέπει να μπαίνεις στο PSN profile για να δεις μηνύματα ("Game Base") δεν το καταλαβαίνω... ακόμα και το PS3 UI (XMB) ήταν πιο άμεσο (αν και αργό).

Συν ότι έχουν ενοποιήσει messages με party chat, πράγμα που ξεκίνησε με το v8.00 system update του PS4. v7.50 λέμε και κλαίμε!

Θέλει γερό ρεκτιφιέ το PS5 UI για να γίνει user friendly...

- - - Updated - - -

Το μόνο θετικό που βρίσκω στο PS5 UI και δεν υπήρχε σε προηγούμενες κονσόλες, είναι το "Switcher" (αλλάζεις παιχνίδια πολύ γρήγορα και άμεσα). Βολικό αν σε πιάνει βαρεμάρα.

Οι καρτέλες δεν με έχουν πείσει ακόμα για την χρησιμότητά τους. Ανοίγουν πολλές αχρείαστες (voice chat, screenshot κλπ.)

drifterx
08-01-2021, 00:39
Συμφωνώ απολύτως! Πολύ καλό και γρήγορο σε γενικές γραμμές, αλλά κάπου υπάρχει πισωγυρισμα.

Αυτο που μου εχει σπάσει τα νεύρα ειναι η απεικόνιση των trophies.
Μεγαλα τετράγωνα σαν το κεφάλι μου και όχι λίστα, και όταν θες να δεις τις πληροφορίες του, πατας δέκα κουμπιά..

psx3
11-01-2021, 03:05
Σήμερα ανακάλυψα αυτό:

https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jtyhpt/biggest_gripe_with_the_ps5_dualsense_voice_chat/

Party chat audio = μόνο από το DualSense speaker αν δεν βάλεις headset

Κουμπώνεις DS4 και γυρνάει κανονικά ο ήχος στην TV/ηχοσύστημα.

Leon_DiZ
25-01-2021, 21:09
Μαντέψτε ποια είναι από το PS4 Pro και ποια από το PS5.

https://live.staticflickr.com/65535/50706920733_9683b37189_o.png

https://live.staticflickr.com/65535/50707739812_7f0891f433_o.png

https://live.staticflickr.com/65535/50706897178_e8cb3b69d3_o.png

Συνεχίζοντας να παίζω και να χρησιμοποιώ την κονσόλα βρίσκω κι άλλες πολύ σημαντικές αδυναμίες του.

Πρώτο πρόβλημα γι αυτούς που έχουν 1080p οθόνες και παίζουν παιχνίδια του PS4 είναι το ότι το PS5 δεν κάνει πλέον supersampling όπως έκανε το PS4 Pro αλλά τρέχει το παιχνίδι σε χαμηλότερη ανάλυση, σαν να έπαιζες στο PS4.

Είναι ένα feature η έλλειψη του οποίου με είχε ταλαιπωρήσει πολύ προσωπικά γιατί για ένα χρόνο που είχε βγει το Pro δεν υποστήριζε κάτι που σου έταζαν από την παρουσίασή του ακόμα.

Το δεύτερο θέμα είναι το "other" στο storage. Αυτή τη στιγμή εμένα το "other" είναι πάνω από 100GB και δεν μου λέει τι ακριβώς είναι αυτό. Recordings δεν έχω, saves games δεν είναι, δεν μπορώ να καταλάβω τι πιάνει τόσο χώρο και γιατί. Στο internet λέει ότι είναι κάτι σχετικό με τα PS4 games χωρίς να εξηγεί κάτι παραπάνω.

Τελευταίο και αυτό είναι απλά ένα παράπονο και ανησυχία, ότι πολύ φοβάμαι ότι πάλι τα software updates θα είναι μια φορά το 6μηνο και θα περιμένουμε να δούμε μπας και θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Θα ήθελα να υπάρχει περισσότερη έμφαση στο θέμα του OS από την Sony, με περισσότερη διαφάνεια και μεγαλύτερη συμμετοχή από εμάς με feedback για το τι θέλουμε να προστεθεί κτλ.

psx3
25-01-2021, 21:28
Ρε γμτ γιατί το κατεβάσανε αυτό το site; -> https://blog.playstation.com/2010/03/17/introducing-playstation-blog-share/

Έχω άπειρες ιδέες να καταθέσω προς βελτίωση του OS... όχι μόνο περί SSAA.

OK, καλά να τα λέμε εδώ μέσα, περνάει η ώρα, αλλά άμα δεν τα διαβάζει η Sony, τι να το κάνεις;

Είχαμε παλιότερα και τον Daytime Dreamer που έμπαινε και ίσως μετέφερε τίποτα, αλλά τώρα νέκρα (?).

Lefteris_X
26-01-2021, 01:29
O DDreamer δεν εργάζεται στη Sony πάνω από 4 χρόνια!! (ή πάνω από 3; δεν θυμάμαι επακριβώς)

mania
29-01-2021, 11:43
Τα έφτυσε και σε μένα το r2 του χειριστηρίου ξαφνικά, χωρίς ιδιαίτερο λιώσιμο, μετά από 1,5 μήνα. Χαλάρωσε εντελώς η σκανδάλη.
Το πήγα σήμερα στην Cometron και έγινε αντικατάσταση με καινούριο εννοείται. Πάλι καλά μπορείς να πας ο ίδιος να κάνεις γρήγορα την αλλαγή χωρίς να μπλέξεις με courier, ειδικά αν έχεις μόνο ένα χειριστήριο.
Κρίμα πάντως γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύ συχνό φαινόμενο απ΄ότι διαβάζω και μας βλέπω να μετράμε χειριστήρια φέτος μέχρι να διορθωθεί σε κάποια νέα φουρνιά.
Την ώρα που έμπαινα έβγαινε κι άλλος με νέο dualsense στο χέρι :P

Conjure7
29-01-2021, 13:39
Τόσο "καλά" βγήκαν τα χειριστήρια; Από τα πιο εντυπωσιακά αρνητικά που έχω διαβάσει.

Valkyre
29-01-2021, 16:42
Η πλακα (και ισως ευτυχημα) ειναι οτι αυτη η βλαβη δεν εχει καμμια σχεση με τα καινουργια εξαρτηματα/features του χειριστηριου. Δηλαδη ενω θα περιμενε κανεις η βλαβη να προερχεται στα adaptive triggers, ανταυτου φαινεται ειναι ελλατωματικες μερικες παρτιδες απο τα σπιροειδη ελατηρια που κρατανε την σκανδαλη (σαν και αυτα που ειχε το DS4). Πολλοι μαλιστα πανε και βαζουν 2 ελατηρια του DS4 σε dualsense που εχει τετοιο προβλημα και ειναι παλι κομπλε (και λογικα πιο ανθεκτικο).

Ειναι ενα προβλημα που ευκολα διορθωνεται, αλλα οντως δειχνει να ειναι ενα θεμα που κατα πασα πιθανοτητα πολυς κοσμος θα βρει μπροστα του. Ισως, λεω ισως, silently η Sony ηδη να εχει αλλαξει κατι τοις το υλικο/ποιοτητα του ελατηριου σε φρεσκες παραγωγες dualsense. Μακαρι δηλαδη.

Οπως και να εχει ειναι σιγουρα φαουλ απο Sony μεριας, οι σκανδαλες ειναι το κατεξοχην σημειο προβληματων στα χειριστηρια (μαζι με τους αναλογικους μοχλους) και θα επρεπε να εχει γινει καλυτερο QA.

FurionMike
29-01-2021, 19:32
Ολα τα παιχνιδια του ps4 τα παιζω με το παλιο χειριστηριο ακριβως γιαυτο.. το νιώθεις οτι θα τα φτύσει αργα η γρηγορα το ελατήριο... :/

mania
02-02-2021, 15:07
Ολα τα παιχνιδια του ps4 τα παιζω με το παλιο χειριστηριο ακριβως γιαυτο.. το νιώθεις οτι θα τα φτύσει αργα η γρηγορα το ελατήριο... :/

Απλά με αυτόν τον τρόπο φίλε μου δεν σώνεις κάτι, αν μιλάμε για ελαττωματικό προιόν, αργά η γρήγορα θα στο βγάλει και χωρίς κακή χρήση.
Οπότε καλύτερα να σου βγει μέσα στην εγγύηση παρά να σκάς το 70αρι αφού λήξει.
Και εννοείται με 500¤ κονσόλα, περιμένεις φυσικά να χρησιμοποιήσεις το νέο controller.

Valkyre
02-02-2021, 15:31
^^ Aκριβως. Να χαλασει μεσα στην εγγυηση και που ξερεις ισως προλαβεις να σου δωσουν κανα updated revision οπου θα εχει λυθει το θεμα. Εδω που τα λεμε ισως ηδη να εχει λυθει και να κυκλοφορουν στην αγορα νεες παρτιδες.

psx3
02-02-2021, 15:39
Σωστό αυτό που λέει ο mania, αλλά πρέπει να βγει και κανά next-gen παιχνίδι να σε ψήσει (με βάση το προσωπικό γούστο του καθενός) να λιώσεις πολλές ώρες το DualSense. Με λίγες ώρες παιχνιδιού μειώνονται οι πιθανότητες να βγάλει προβλήματα.

Στα PS4 BC games για κάποιον λόγο δεν μου κάθεται καλά στο χέρι το DualSense. :\

Η εγγύηση του controller είμαστε σίγουροι ότι είναι 12 μήνες και όχι λιγότερο (όντας αναλώσιμο);

mania
02-02-2021, 16:02
^^ Ναι ναι, κανονικά δωδεκάμηνο μου είπανε.

Valkyre
02-02-2021, 16:16
Εγω παιδια εκανα φουλ μλκια οταν πηγα και μου δωσανε το καινουργιο χειριστηριο... μεσα στη φουρια μου δεν ζητησα ενα παραστατικο κατι, ωστε να ανανεωθει η εγγυηση για το νεο χειριστηριο την ημερομηνια που το παρελαβα... οποτε τωρα εχασα 3 μηνες εγγυηση τσαμπα... αυτα παθαινεις οταν βιαζεσαι... oh well μικρο το κακο...

mania
02-02-2021, 17:34
Εγω παιδια εκανα φουλ μλκια οταν πηγα και μου δωσανε το καινουργιο χειριστηριο... μεσα στη φουρια μου δεν ζητησα ενα παραστατικο κατι, ωστε να ανανεωθει η εγγυηση για το νεο χειριστηριο την ημερομηνια που το παρελαβα... οποτε τωρα εχασα 3 μηνες εγγυηση τσαμπα... αυτα παθαινεις οταν βιαζεσαι... oh well μικρο το κακο...

Val δεν σου δίνουνε παραστατικό, ούτε εγώ πήρα.
Το ρώτησα κιόλας και μου λένε ισχύει η ημερομηνία αλλαγής, έναν χρόνο από τότε.Το έχουν καταχωρημένο στο σύστημα τους.
Δεν τους πήγες απόδειξη αγοράς? Εμένα μου την ζητήσανε για φωτοτυπία.
Το ίδιο θα ισχύει και για εσένα.

Valkyre
02-02-2021, 17:41
^^Tους πηγα, αλλα δεν ειδα να κανουν κατι. Απλα ειδαν την αποδειξη και μου εφεραν κατευθειαν καινουργιο. Τωρα αν καπου το καταχορησαν τι να πω μακαρι.

psx3
02-02-2021, 19:06
Αν παίζει επέκταση στην ημερομηνία εγγύησης, είναι καλή φάση, αλλά νόμιζα ότι δεν ίσχυε αυτό.

zigidigoi
02-02-2021, 20:29
Έχω το ps5 σε τροφοδοτικό ups από το οποίο παίρνουν μέσω άλλης γραμμής και άλλες συσκευές. Σήμερα βάλαμε μετά από αρκετό καιρό να παίξουμε ένα παιχνίδι ps5 και άρχισε να ουρλιάζει το ups. Στα παιχνίδια ps4 δεν κάνει τπτ. Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Το δοκιμάσαμε 2-3 φορές με διαφορετικά παιχνίδια με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ilias78
03-02-2021, 09:41
Έχω το ps5 σε τροφοδοτικό ups από το οποίο παίρνουν μέσω άλλης γραμμής και άλλες συσκευές. Σήμερα βάλαμε μετά από αρκετό καιρό να παίξουμε ένα παιχνίδι ps5 και άρχισε να ουρλιάζει το ups. Στα παιχνίδια ps4 δεν κάνει τπτ. Είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Το δοκιμάσαμε 2-3 φορές με διαφορετικά παιχνίδια με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα...

Δοκίμασες να βάλεις μόνο το ps5 πάνω στο ups?
Όταν στο ups συνδέσεις συσκευές με μεγαλύτερο ρεύμα απ αυτό που μπορεί να καλύψει, τότε αυτό κλείνει. Δεν κάνει ήχους.

Αν παίζει επέκταση στην ημερομηνία εγγύησης, είναι καλή φάση, αλλά νόμιζα ότι δεν ίσχυε αυτό.

Συνήθως όταν αλλάζεις κάτι στην εγγύηση, η εγγύηση ανανεώνεται για το συγκεκριμένο. Βέβαια κ παραστατικό σου δίνουν αλλά κ περνάει στο σύστημα να φαίνεται. Στην περίπτωση του val, καλό θα ήταν να πάρει ένα τηλ να ρώτησε τι παίζει.

zigidigoi
03-02-2021, 14:27
Δοκίμασες να βάλεις μόνο το ps5 πάνω στο ups?
Όταν στο ups συνδέσεις συσκευές με μεγαλύτερο ρεύμα απ αυτό που μπορεί να καλύψει, τότε αυτό κλείνει. Δεν κάνει ήχους.

Συνήθως όταν αλλάζεις κάτι στην εγγύηση, η εγγύηση ανανεώνεται για το συγκεκριμένο. Βέβαια κ παραστατικό σου δίνουν αλλά κ περνάει στο σύστημα να φαίνεται. Στην περίπτωση του val, καλό θα ήταν να πάρει ένα τηλ να ρώτησε τι παίζει.Όχι, αλλά όταν ξαναδοκιμάσα να παίξω τίτλο ps4 όλα ήταν κανονικά.
Υπάρχει πιθανότητα να ζητάει επιπλέον ρεύμα όταν παίζει τίτλο ps5? Είναι δυνατόν?

ilias78
03-02-2021, 14:48
Το ps5 γενικά έχει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με το ps4. Ενδεικτικά, όταν παίζεις το Astros, η κατανάλωση φτάνει τα 200 watt περίπου (κάπου το είχα διαβασει).
Σου ξαναλέω όμως, όταν σε ένα ups ξεπεράσεις τα watt που μπορεί να καλύψει, το θα κλείσει.
Δεν ξέρω Μήπως φτανουν στα όρια τους οι μπαταρίες του. Πότε τις άλλαξες τελευταία φορά? Καλό θα ήταν να τις μετρήσεις. Επίσης, κάνει ήχους ακόμα Κ όταν δεν παίζεις?

Snk
03-02-2021, 15:24
Δεν ξερω αν ειναι θεμα της κονσολας και δείχνει λαθος ένδειξη ή του χειριστηρίου. Καποιες φορες ενω το χειριστήριο δείχνει φουλ φορτισμενο οταν κλείνω την κονσολα το βραδυ, το πρωί είναι άδεια η μπαταρία εντελώς, που ούτε power δεν μπορεί να κανει στην κονσόλα. Μου εχει γινει και με φόρτιση απο την μπροστά θύρα και απο την πισω. Δεν ξερω αν εχει τυχει σε αλλον κατι παρομοιο

panos74gr
03-02-2021, 15:31
Δεν ξερω αν ειναι θεμα της κονσολας και δείχνει λαθος ένδειξη ή του χειριστηρίου. Καποιες φορες ενω το χειριστήριο δείχνει φουλ φορτισμενο οταν κλείνω την κονσολα το βραδυ, το πρωί είναι άδεια η μπαταρία εντελώς, που ούτε power δεν μπορεί να κανει στην κονσόλα. Μου εχει γινει και με φόρτιση απο την μπροστά θύρα και απο την πισω. Δεν ξερω αν εχει τυχει σε αλλον κατι παρομοιο

Έχω βάλει 2-3 φορές το ps5 σε rest mode και έχω συνδέσει το χειρηστήριο για να φορτίσει στο μπροστά USB-a port και την άλλη μέρα το βρήκα αφόρτιστο. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω όμως.

zigidigoi
03-02-2021, 16:34
Το ps5 γενικά έχει μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με το ps4. Ενδεικτικά, όταν παίζεις το Astros, η κατανάλωση φτάνει τα 200 watt περίπου (κάπου το είχα διαβασει).
Σου ξαναλέω όμως, όταν σε ένα ups ξεπεράσεις τα watt που μπορεί να καλύψει, το θα κλείσει.
Δεν ξέρω Μήπως φτανουν στα όρια τους οι μπαταρίες του. Πότε τις άλλαξες τελευταία φορά? Καλό θα ήταν να τις μετρήσεις. Επίσης, κάνει ήχους ακόμα Κ όταν δεν παίζεις?Είναι καινούριο το ups.
Ίσως να μην το έχω διατυπώσει σωστά, όταν στο ps5 παίζω παιχνίδια ps4, είναι όλα οκ. Όταν πάω να παίξω τίτλο ps5 χτυπάει το ups. Το manual του ups το δίνει σαν υπερφόρτωση... Θα δοκιμάσω να βγάλω τις άλλες συσκευές και να κρατήσω μόνο το ps5 πάνω του να δω τι θα γινει

cocous
03-02-2021, 17:00
Είναι καινούριο το ups.
Ίσως να μην το έχω διατυπώσει σωστά, όταν στο ps5 παίζω παιχνίδια ps4, είναι όλα οκ. Όταν πάω να παίξω τίτλο ps5 χτυπάει το ups. Το manual του ups το δίνει σαν υπερφόρτωση... Θα δοκιμάσω να βγάλω τις άλλες συσκευές και να κρατήσω μόνο το ps5 πάνω του να δω τι θα γινει

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας TapatalkΠόσα VA είναι το UPS?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

zigidigoi
03-02-2021, 17:34
Πόσα VA είναι το UPS?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk650

cocous
03-02-2021, 17:39
650

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας TapatalkΕίναι μικρό πάντως να ξέρεις. Δηλαδή είναι περίπου 350 με 400 watt αν θυμάμαι. Εντωμεταξύ αν τα ups είναι πάνω από 70% τα φορτία τους συνήθως βαράνε ή δουλεύουν τα fan. Βγάλε όλα τα υπόλοιπα και δοκίμασε μόνο το ps5.

psx3
03-02-2021, 18:02
Ένα ακόμα (minor) θεματάκι που παρατήρησα στο PS5 OS/UI είναι ότι άπαξ και πάρει update ένα παιχνίδι που αλλάζει το εικονίδιο (κάποια το κάνουν), δεν αλλάζει το εικονίδιο του παιχνιδιού, ενώ βλέπεις ότι υπάρχει νέο εικονίδιο στο game info.

Δεν ξέρω Μήπως φτανουν στα όρια τους οι μπαταρίες του. Πότε τις άλλαξες τελευταία φορά? Καλό θα ήταν να τις μετρήσεις. Επίσης, κάνει ήχους ακόμα Κ όταν δεν παίζεις?
Βασικά ας γράψει περισσότερα πράγματα για το UPS του: τι μάρκα είναι, πόσα watts, τι τεχνολογίας (line interactive, online).

Θυμάμαι ότι κάποια τροφοδοτικά έχουν θέμα με το ημίτονο που βγάζει το UPS στην έξοδο...

Το PS4 που έχει ποιό μοντέλο είναι; Είναι Slim ή Pro; Για αυτό λέω για wattage. Πόσες συσκευές τραβάνε από το UPS;

Υπάρχει πιθανότητα να ζητάει επιπλέον ρεύμα όταν παίζει τίτλο ps5? Είναι δυνατόν?
Φυσικά, δεν ξέρω γιατί σου κάνει εντύπωση.

¶λλες απαιτήσεις θα έχει ένα PS4 BC game που ανοίγει τα μισά (18) CUs στην GPU και άλλες ένα next-gen με 36 CUs, συν το ray tracing κλπ...

- - - Updated - - -

Μπορεί να χάλασε το calibration της μπαταρίας λιθίου.

Ξεφόρτισέ το εντελώς (παίξε μέχρι να σβήσει) και μετά φουλ φόρτιση μέχρι το 100%.

hakoo
04-02-2021, 00:44
Ζητω συγνωμη αν εχει ποσταριστει, εχει αντιμετωπισει αλλος προβλημα με παιχνιδια που δεν μπουταρουν και κολλανε στην startup screen? Μου το εκανε 3/4 φορες με το DemonΆs souls και εφτιαχνε μονο με restart της κονσολας. Δεν εδωσα μεγαλη σημασια μιας και θεωρησα οτι με το δευτερο/τριτο firmware update θα λυθει αλλα τις τελευταιες μερες παρατηρησα οτι δεν μπουταρει με τιποτα το Astro ο,τι κι αν κανω.
Περασα χθες και το καινουριο update αλλα τιποτα, το παιχνιδι δεν μπουταρει ο,τι κι αν κανω.

cocous
04-02-2021, 02:14
Ζητω συγνωμη αν εχει ποσταριστει, εχει αντιμετωπισει αλλος προβλημα με παιχνιδια που δεν μπουταρουν και κολλανε στην startup screen? Μου το εκανε 3/4 φορες με το DemonΆs souls και εφτιαχνε μονο με restart της κονσολας. Δεν εδωσα μεγαλη σημασια μιας και θεωρησα οτι με το δευτερο/τριτο firmware update θα λυθει αλλα τις τελευταιες μερες παρατηρησα οτι δεν μπουταρει με τιποτα το Astro ο,τι κι αν κανω.
Περασα χθες και το καινουριο update αλλα τιποτα, το παιχνιδι δεν μπουταρει ο,τι κι αν κανω.Δοκίμασε αν δεν το έχεις κάνει να τρέξεις κάποιο άλλο παιχνίδι παίζοντας το για λιγάκι ίσα ίσα να φορτώσει το gameplay και μετά κλείσε και ξεκίνα το astro. Με αυτόν τον τρόπο τρέχει και το Demon χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση η κονσόλα.

gonzalez
04-02-2021, 03:29
Περασα χθες και το καινουριο update αλλα τιποτα, το παιχνιδι δεν μπουταρει ο,τι κι αν κανω.
Με το Demon's Souls το έχω κάνει και μένα πάρα πολλές φορές... Δε θυμάμαι άλλο παιχνίδι βέβαια να το έχει κάνει.

hakoo
04-02-2021, 14:14
Δοκίμασε αν δεν το έχεις κάνει να τρέξεις κάποιο άλλο παιχνίδι παίζοντας το για λιγάκι ίσα ίσα να φορτώσει το gameplay και μετά κλείσε και ξεκίνα το astro. Με αυτόν τον τρόπο τρέχει και το Demon χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση η κονσόλα.

Το εχω δοκιμασει φιλε, τιποτα.
Λιγο που κοιταξα online εχουν αρκετοι το ιδιο θεμα αλλα δεν ειδα καποιο fix η καποια σαφη απαντηση. Με το Demon's souls μου το εκανε καποιες φορες, μετα σταματησε να το κανει και δεν ασχοληθηκα περαιτερω. Το Astro ομως δεν μπουταρει με τιποτα. Οχι οτι καιγομαι να το παιξω αλλα μου φαινεται πολυ περιεργο. Θα ασναγκαστω να το σβησω και να το ξανακατεβασω.

psx3
04-02-2021, 14:19
Τι μήνυμα σου βγάζει το Astro; Δεν έχω κανένα θέμα μέχρι στιγμής.

Έτσι όπως τα περιγράφεις υποψιάζομαι ότι έφαγε data corruption το game install και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο...

- - - Updated - - -

Χρησιμοποιείς καθόλου το rest mode;

Θυμάμαι εκεί υπήρχαν κάποια bugs και με το Spiderman.

Προς το παρόν το αποφεύγω μέχρι το consensus να αποφανθεί ότι είναι safe χωρίς OS bugs.

Valkyre
04-02-2021, 14:32
Mονο με το Demons Souls το εχω παθει κι εγω 2 φορες. Με κανενα αλλο παιχνιδι.

hakoo
04-02-2021, 14:53
Τι μήνυμα σου βγάζει το Astro; Δεν έχω κανένα θέμα μέχρι στιγμής.

Έτσι όπως τα περιγράφεις υποψιάζομαι ότι έφαγε data corruption το game install και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο...

- - - Updated - - -

Χρησιμοποιείς καθόλου το rest mode;

Θυμάμαι εκεί υπήρχαν κάποια bugs και με το Spiderman.

Προς το παρόν το αποφεύγω μέχρι το consensus να αποφανθεί ότι είναι safe χωρίς OS bugs.

Κανενα μηνυμα, απλα μενει αιωνιως στην startup screen του Astro. Επειδη μαλλον ειπα βλακεια, η εφαρμογη ανοιγει αλλα κολλαει εκει.
Rest mode ναι χρησιμοποιω μονο οταν θελω να κατεβασω κατι μεγαλο, ζητημα να το εχω κανει 4-5 φορες απο τοτε που το πηρα.
Ειναι και pre-installed το συγκεκριμενο, δεν ειναι οτι μπηκε δισκος η κατι ζαβο εγινε στην εγκατασταση.
Περιεργο.

psx3
04-02-2021, 15:04
Με το rest mode εννοούσα να αφήνεις το παιχνίδι να τρέχει και να βάζεις την κονσόλα σε rest mode.

Downloads κάνω κι εγώ, αλλά τα παιχνίδια πάντα τα κλείνω (κάτι που δεν έκανα στο PS4).

hakoo
04-02-2021, 15:07
Με το rest mode εννοούσα να αφήνεις το παιχνίδι να τρέχει και να βάζεις την κονσόλα σε rest mode.

Downloads κάνω κι εγώ, αλλά τα παιχνίδια πάντα τα κλείνω (κάτι που δεν έκανα στο PS4).

α οχι ρε συ, ποτε.
Παντα κλεινω τις εφαρμογες.

Slay
05-02-2021, 09:53
Το ειχα πάθει και εγώ αυτο με το Astro, απλα το σβησα, το ξανακατέβασα και εστρωσε.

hakoo
06-02-2021, 00:45
Ελα ενταξει η εγω εχω παθει αλτσχαιμερ απο τα 37 μου η κατι δεν παει καλα με την κονσολα. Εφαγα κολλημα χθες να δω τι παιζει με το astro και γιατι δεν μπουταρει. Μπηκα στο storage και το παιχνιδι ηταν μονο 50κατι mb. Υπηρχε κανονικα το icon του παιχνιδιου δλδ στο dashboard αλλα πρακτικα ειχε σβηστει ολο το παιχνιδι και ειχαν μεινει 50mb που δεν ξερω καν τι ηταν. Αφου απορησα λεω αστο να παει στο διαολο, κατι μλκια θα εκανα και δεν το θυμαμαι. Μιας που ημουν εκει στο χωρο λεω ακομα δεν πηρα την κονσολα εχω γεμισει πανω απο τον μισο δισκο κατσε να σβησω τπτ. Εσβησα το maiden demo και το Immortals phoenix rising demo που τα εχω παιξει ουτως η αλλως. Αυτα τα 2 και το θυμαμαι παρα πολυ καλα.
Ανοιγω πριν λιγο να μπω να παιξω ενα fortnite για χαβαλε (ειμαι ο πιο νουμπας παικτης fortnite στον πλανητη με διαφορα btw) και πουθενα το fortnite. Μιλαμε για τεραστιο install που δεν παιζει με την καμια να το εσβησα κατα λαθος και να μην το θυμαμαι μιας και επαιζα προχθες με ενα φιλο.
Και ερωτω, υπαρχει περιπτωση να ειναι καποιο bug που διπλοσβηνει πραγματα καθε φορα που κανω ενα delete?
Δλδ οκ με το astro δεν ασχοληθηκα πολυ πυτως η αλλως με το παιχνιδι και ειναι dormant πρακτικα απο τη μερα που πηρα την κονσολα, ισως εκανα καποια βλακεια. Αλλα τωρα με το αλλο δεν παιζει, ειμαι 100% σιγουρος.
Δεν μου τα λεει καλα η κονσολα...

psx3
06-02-2021, 01:28
Εμένα κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και έχω βάλει πολύ πράμα μέσα.

Κάποιο κουλό OS bug θα είναι, γιατί όντως το κάνει σε μερικά PS5 από ό,τι διαβάζω εδώ κι εκεί...

ΥΓ: Αποκάλυψη το ότι παίζεις Fortnite! Εγώ δεν το μπορώ καθόλου (το δοκίμασα και με παρέα, αλλά δεν). :P

hakoo
06-02-2021, 01:40
Καλα παιζω δεν το λες, περιφερομαι. Με εχουν ζαλισει τα παιδια για χαβαλε το κατεβασα ειχα ολη την καλη διαθεση αλλα δεν... δεν ειμαι εγω για τετοια.
Οποτε δεν αποκλειεις να ειναι καποιο bug απ οτι καταλαβα. Με το ps4 δεν ειχα ποτε το παραμικρο θεμα ( εκτος απο ενα κουλο που δεν εκανε sync στα trophies) και εχω κακομαθει μαλλον.

zigidigoi
06-02-2021, 15:38
Ένα ακόμα (minor) θεματάκι που παρατήρησα στο PS5 OS/UI είναι ότι άπαξ και πάρει update ένα παιχνίδι που αλλάζει το εικονίδιο (κάποια το κάνουν), δεν αλλάζει το εικονίδιο του παιχνιδιού, ενώ βλέπεις ότι υπάρχει νέο εικονίδιο στο game info.

Βασικά ας γράψει περισσότερα πράγματα για το UPS του: τι μάρκα είναι, πόσα watts, τι τεχνολογίας (line interactive, online).

Θυμάμαι ότι κάποια τροφοδοτικά έχουν θέμα με το ημίτονο που βγάζει το UPS στην έξοδο...

Το PS4 που έχει ποιό μοντέλο είναι; Είναι Slim ή Pro; Για αυτό λέω για wattage. Πόσες συσκευές τραβάνε από το UPS;

Φυσικά, δεν ξέρω γιατί σου κάνει εντύπωση.

¶λλες απαιτήσεις θα έχει ένα PS4 BC game που ανοίγει τα μισά (18) CUs στην GPU και άλλες ένα next-gen με 36 CUs, συν το ray tracing κλπ...

- - - Updated - - -

Μπορεί να χάλασε το calibration της μπαταρίας λιθίου.

Ξεφόρτισέ το εντελώς (παίξε μέχρι να σβήσει) και μετά φουλ φόρτιση μέχρι το 100%.Έβγαλα τις υπόλοιπες συσκευές και όλα μια χαρά.

cocous
06-02-2021, 17:37
Έβγαλα τις υπόλοιπες συσκευές και όλα μια χαρά.

Το UPS που έχεις είναι πολύ μικρό. Και πάλι είσαι οριακά. Υπάρχει περίπτωση σε διακοπή ρεύματος να μην σου κρατήσει την κονσόλα ανοιχτή. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ένα Line Interactive των 3000VA και έχω επάνω PS5, PC και TV. Το φορτίο είναι κάτω απο 50%. Πρίν πάρω αυτό είχα μόνο το ps4 σε ένα LI 1000VA με μία οθόνη. Τώρα θα το βάλω μόνο του στο επόμενο PS5 που περιμένω. Το ιδανικότερο είναι να μην ξεπερνάνε το 50% του φορτίου που μπορούν να δεχτούν ώστε να είσαι σίγουρος ότι σε διακοπή θα έχεις τον χρόνο να απενεργοποιήσεις την κονσόλα και ότι έχεις επάνω.

cocous
06-02-2021, 23:11
Πάντως παιδιά γενικότερα στο PS5 έχω κάποια crash που και που. Εχθές ας πούμε στο Witcher με πέταξε απο το παιχνίδι και με έβγαλε στην αναφορά σφάλματος. Και αυτό μου το έχει κάνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι που έχω παίξει. Αλλά όχι επανειλημμένα. Τι να πω. Χρειάζεται επειγόντως συμμάζεμα η κονσόλα και τα update βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

psx3
06-02-2021, 23:16
Μέχρι στιγμής δεν έχω δει crashes στο PS5, ενώ στο PS4 είχα κάμποσα (παλιότερα).

Σου κράσαρε και στο PS4 το W3;

cocous
06-02-2021, 23:21
Μέχρι στιγμής δεν έχω δει crashes στο PS5, ενώ στο PS4 είχα κάμποσα (παλιότερα).

Σου κράσαρε και στο PS4 το W3;

Όχι στο PS4 ποτέ.
Ενώ στο PS5 μία φορά.
Όπως μάλιστα και το Little Nightmares μου είχε κάνει μία φορά το ίδιο.
Τι να πω. Ελπίζω να είναι τυχαίο.

psx3
06-02-2021, 23:31
Μπορεί να είναι bug του PS4 BC. Τι error σου έβγαζε;

Σκοπεύω να παίξω όλη την τριλογία του Uncharted από την αρχή μέχρι το τέλος να δω αν έχει τυχόν bugs/glitches...

cocous
06-02-2021, 23:35
Μπορεί να είναι bug του PS4 BC. Τι error σου έβγαζε;

Σκοπεύω να παίξω όλη την τριλογία του Uncharted από την αρχή μέχρι το τέλος να δω αν έχει τυχόν bugs/glitches...Δεν θυμάμαι πρέπει να το κοιτάξω και θα σου πω. Αλλά και σε PS5 παιχνίδια είχα τέτοια. πχ στο Demon Souls μία φορά στις 150 ώρες. Στο Meneater 3 φορές μέχρι να το πλατινάρω. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το hardware? Δεν θα το έκανε όμως πιο συχνά?

Edit: CE-108255-1

Σε όλα τα παιχνίδια που έχει κρασάρει το σφάλμα είναι αυτό.

cocous
11-02-2021, 22:27
Σήμερα έβαλα το Witcher 3 και έπαιξα λιγάκι. Σε κάποια φάση παρατήρησα ένα είδος λουλουδιών ότι έδειχνε περίεργα. Τετραγωνισμένα μωβ φύλλα? Κάτι τέτοιο. Δεν έδωσα σημασία διότι δεν το κατάλαβα αμέσως. Κλείνω το παιχνίδι και το ξανα φορτώνω και ήταν όλα καλά. ¶λλο και τούτο. Πάνω από 30 ώρες έχω στο Witcher 3 στο PS5 και άλλες 50 στο ps4 πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.
Παιδιά πολλά θέματα πάντως. Μακάρι να στρώσουν με software αλλιώς δεν μας βλέπω καλά.

Τώρα κάτι άλλο. Ένας φίλος μόλις απέκτησε ένα ps5 digital μετά από μανούρα που έκανε σε γνωστή αλυσίδα λόγο μεγάλης καθυστέρησης. Αφού το Σύνδεσε σε μία LG CX παρατήρησε ότι μόλις κλείνει την τηλεόραση μπαίνει σε rest mode το PS5. Γνωρίζει κανείς τι παίζει?

psx3
11-02-2021, 22:33
Σήμερα έβαλα το Witcher 3 και έπαιξα λιγάκι. Σε κάποια φάση παρατήρησα ένα είδος λουλουδιών ότι έδειχνε περίεργα. Τετραγωνισμένα μωβ φύλλα? Κάτι τέτοιο. Δεν έδωσα σημασία διότι δεν το κατάλαβα αμέσως. Κλείνω το παιχνίδι και το ξανα φορτώνω και ήταν όλα καλά. ¶λλο και τούτο. Πάνω από 30 ώρες έχω στο Witcher 3 στο PS5 και άλλες 50 στο ps4 πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.
Παιδιά πολλά θέματα πάντως. Μακάρι να στρώσουν με software αλλιώς δεν μας βλέπω καλά.
Μπορεί να έχεις ελαττωματικό PS5 με προβληματικά CUs. Πως και δεν περιμένεις το next-gen update του W3;

Εγώ παίζω Uncharted 3 τώρα και δεν έχω δει κανά περίεργο glitch/bug (πέραν των όσων υπήρχαν ήδη από εποχής OG PS4 στο remaster -> π.χ. shimmering σε ραφές πολυγώνων).

Και η κονσόλα δουλεύει στο ρελαντί (~100W), κάτι πολύ λογικό αν σκεφτείς ότι μιλάμε για 18 CUs στα 7nm (vs 16nm στο Pro και 28nm στο OG PS4).

Τώρα κάτι άλλο. Ένας φίλος μόλις απέκτησε ένα ps5 digital μετά από μανούρα που έκανε σε γνωστή αλυσίδα λόγο μεγάλης καθυστέρησης. Αφού το Σύνδεσε σε μία LG CX παρατήρησε ότι μόλις κλείνει την τηλεόραση μπαίνει σε rest mode το PS5. Γνωρίζει κανείς τι παίζει?
HDMI-CEC -> disable

mihalis13
11-02-2021, 22:37
Αυτό που λες για τον φίλο σου το κάνουν πολλές τηλεοράσεις. Αλλά όχι μόνο με το PS5.
Προφανώς έχει ενεργοποιήσει το HDMI link.
Εγώ πχ με το που ανοίγω την κονσόλα μου ενεργοποιείται και η τηλεόραση.
Επισης το με το χειριστήριο της τηλεόρασης μπορείς να το χρησιμοποιείς για το μενού της κονσόλας, ταινίες μουσική κλπ.

cocous
11-02-2021, 22:44
Μπορεί να έχεις ελαττωματικό PS5 με προβληματικά CUs. Πως και δεν περιμένεις το next-gen update του W3;

Εγώ παίζω Uncharted 3 τώρα και δεν έχω δει κανά περίεργο glitch/bug (πέραν των όσων υπήρχαν ήδη από εποχής OG PS4 στο remaster -> π.χ. shimmering σε ραφές πολυγώνων).

Και η κονσόλα δουλεύει στο ρελαντί (~100W), κάτι πολύ λογικό αν σκεφτείς ότι μιλάμε για 18 CUs στα 7nm (vs 16nm στο Pro και 28nm στο OG PS4).

HDMI-CEC -> disableΤο έχω λιώσει γενικώς πάντως. Αρκετές ώρες τέτοιο bug πρώτη φορά βλέπω. 150 ώρες Demon Souls δεν είδα το παραμικρό. Και πόσα άλλα. Μιλάω πάντα για pixels artifacts κτλ. Ποτέ τίποτα εκτός του σημερινού.

Είπα να περιμένω για το upgrade αλλά έτσι που τα κάνανε με το Cyberpunk δεν βλέπω να βγαίνει ούτε το 2022.

Giannis1979
11-02-2021, 23:21

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας TapatalkΜπορεί να υπάρχει setting επικοινωνίας κονσόλας - τηλεόρασης ώστε όταν κλείνει την TV να κλείνει και η κονσόλα .
Πες του να τσεκαρει τα settings .

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

psx3
11-02-2021, 23:25
Το έχω λιώσει γενικώς πάντως. Αρκετές ώρες τέτοιο bug πρώτη φορά βλέπω. 150 ώρες Demon Souls δεν είδα το παραμικρό. Και πόσα άλλα. Μιλάω πάντα για pixels artifacts κτλ. Ποτέ τίποτα εκτός του σημερινού.

Είπα να περιμένω για το upgrade αλλά έτσι που τα κάνανε με το Cyberpunk δεν βλέπω να βγαίνει ούτε το 2022.
Πολύ περίεργο ρε συ, το Demon's Souls είναι next-gen game (από άποψη γραφικών), όπως και το Astro's Playroom.

Αν δεν σου βγάζει artifacts στα next-gen και σου βγάζει στα last-gen, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα... ίσως κουλός προγραμματισμός της CDPR.

cocous
11-02-2021, 23:35
Πολύ περίεργο ρε συ, το Demon's Souls είναι next-gen game (από άποψη γραφικών), όπως και το Astro's Playroom.

Αν δεν σου βγάζει artifacts στα next-gen και σου βγάζει στα last-gen, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα... ίσως κουλός προγραμματισμός της CDPR.Αυτό πιστεύω και γω και λίγο που το έψαξα γενικότερα το Witcher 3 δεν είναι και άψογο σε οτι αφορά τα glitch κτλ. Και μόνο σε αυτό. Αλλά μια φορά. Και δεν το παρατήρησα αμέσως και συνέχιζα να παίζω. Δεν αναβόσβηναν ούτε ήταν έντονα ώστε να τα παρατήσω άμεσα. Σκέφτηκα οτι ηταν είδος λουλουδιών. Μέχρι που με παραξένεψε και τότε έκανα reload το παιχνιδι. Μετά όλα καλά. Αν υπήρχε πρόβλημα Θέλω να πιστεύω οτι πάλι θα τα έβγαζε έτσι. Επίσης νομίζω ότι αυτό δεν έχει κάποια σχέση με τα κρασσαρήσματα που μου είχαν τύχει σε διάφορα παιχνίδια. Εξάλλου από τι διαβάζω δεν είμαι ο μόνος. Και μάλιστα λένε οτι ο αριθμός σφάλματος CE-108255-1 αφορά λογισμικό που με update θα στρώσει.

psx3
12-02-2021, 12:31
Λοιπόν, χθες είδα ένα περίεργο artifact για πρώτη φορά (δεν το έχω ξαναδεί ούτε σε PS4):

Μου πετάει ένα θησαυράκι, πάω στα μενού να το δω και το μισό δεν ήταν ορατό, αλλά στην θέση των pixels που έλειπαν είχε ένα μυστήριο checkerboard pattern. Θύμιζε αυτό που βγάζουν μερικές GPUs όταν έχουν ελαττωματική GDDR μνήμη.

Με 2-3 μπρος πίσω στα μενού του παιχνιδιού εξαφανίστηκε και business as usual.

Προσωπικά για BC bug μου κάνει, χλωμό να είναι προβληματική η κονσόλα. Στο Astro's Playroom δεν είδα ούτε ένα artifact.

Αν το ξανακάνει, θα τραβήξω μια φωτό.

cocous
12-02-2021, 12:37
Λοιπόν, χθες είδα ένα περίεργο artifact για πρώτη φορά (δεν το έχω ξαναδεί ούτε σε PS4):

Μου πετάει ένα θησαυράκι, πάω στα μενού να το δω και το μισό δεν ήταν ορατό, αλλά στην θέση των pixels που έλειπαν είχε ένα μυστήριο checkerboard pattern. Θύμιζε αυτό που βγάζουν μερικές GPUs όταν έχουν ελαττωματική GDDR μνήμη.

Με 2-3 μπρος πίσω στα μενού του παιχνιδιού εξαφανίστηκε και business as usual.

Προσωπικά για BC bug μου κάνει, χλωμό να είναι προβληματική η κονσόλα. Στο Astro's Playroom δεν είδα ούτε ένα artifact.

Αν το ξανακάνει, θα τραβήξω μια φωτό.Παράξενα πράγματα. Αν υπήρχε πρόβλημα λογικά θα το έκανε συνέχεια και όχι μία στο τόσο και αν. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω. Θέλει πολύ στρώσιμο το εργαλείο. Εγώ μίλησα και με την Commetron και μου είπαν τα ίδια. Θα πρέπει να γίνεται επανειλημμένα . Οσο αφορά το CE-108255-1 μου πρότειναν να κάνω μία Αρχικοποίηση την κονσόλα αλλά αυτό δεν παίζει λόγο save files του ps5 χωρίς συνδρομή.

psx3
12-02-2021, 13:44
Εντωμεταξύ όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, είδα κάπως σημαντική αύξηση (+30W) στο κομμάτι με το... πλοίο.

Εκεί πραγματικά έδωσε τα ρέστα του ο Cell (και πλέον η GPGPU). Compute on steroids!

10 χρόνια μετά δεν παύει να με εντυπωσιάζει αυτό το κομμάτι, πραγματικά αξεπέραστο (δεν έχω δει άλλο παιχνίδι να προσπαθεί να κάνει κάτι παρόμοιο, πόσο μάλλον να το εξελίξει).

Real-time physics παντού και κάθε φορά που θα παίξεις, θα δεις αντικείμενα (κάτι βαρέλια, τενεκεδάκια κλπ.) να παίρνουν διαφορετικές κατευθύνσεις (ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι scripted).

Respect απλά στους old school προγραμματισταράδες που παρέδωσαν αυτό το τεχνικό θαύμα με μόλις 6 SPUs (150 Gigaflops ισχύος)!

ΥΓ: Επίσης η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται αν βγείτε στο μενού της κονσόλας (όχι το in-game menu του παιχνιδιού) κατά 20 watts περίπου.

Όμως σε αντίθεση με τα OG PS4/Pro που γκάζωναν α λα F16 σε αερομαχίες πάνω στο Αιγαίο, εδώ δεν ακούγεται ΚΙΧ από τον ανεμιστήρα! Ούτε καν στο Astro's Playroom δεν άκουσα κάτι.

cocous
12-02-2021, 13:52
Το κάθε παιχνίδι έχει και διαφορετικό θόρυβο εάν πλησιάσεις το αυτί σου στην κονσόλα σε απόλυτη ησυχία. Και οταν μπαινοβγαίνεις στα μενού η πατάς pause κτλ αλλάζει. Στην δική μου κονσόλα πάντως το Witcher 3 ειναι το πιο 《φασαριόζικο》που εννοείται οτι και πάλι δεν ενοχλεί καθώς κρύβεται απο τους ήχους του γύρω περιβάλλοντος.

Επιπλέον να πω οτι έχω τον Delta ανεμιστήρα.

gonzalez
12-02-2021, 14:56
Και στο Nioh 2 (την Ps5 έκδοση) κάνει κάτι τρελά graphical artifacts όταν αλλάζεις μεταξύ modes. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει οτι το κάνει όταν αλλάζω modes και προβληματίστηκα, αλλά όταν το αφήσεις λίγο ή κάνεις restart το παιχνίδι φτιάχνει.

Δείτε στο 21:10 πόσο έντονο είναι - είναι καθαρά κάποιο θέμα του παιχνιδιού όμως όπως φαίνεται.

https://youtu.be/aSKRlSTU3kY?t=1270

psx3
12-02-2021, 15:09
Και στο Nioh 2 (την Ps5 έκδοση) κάνει κάτι τρελά graphical artifacts όταν αλλάζεις μεταξύ modes. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει οτι το κάνει όταν αλλάζω modes και προβληματίστηκα, αλλά όταν το αφήσεις λίγο ή κάνεις restart το παιχνίδι φτιάχνει.

Δείτε στο 21:10 πόσο έντονο είναι - είναι καθαρά κάποιο θέμα του παιχνιδιού όμως όπως φαίνεται.

https://youtu.be/aSKRlSTU3kY?t=1270
Αυτό είναι native PS5 build όμως.

Εγώ αυτό που είδα ήταν σαν αυτό εδώ, αλλά όχι σε όλο το εύρος της οθόνης (μόνο στο μισό αντικείμενο):

https://i.imgur.com/LeassaE.jpg

Κάτι θα απέτυχε στιγμιαία στην ορθή εκτέλεση των shaders... υποθέτω.

cocous
12-02-2021, 15:12

https://youtu.be/aSKRlSTU3kY?t=1270Αυτό δείχνει ανησυχητικό. Σε άλλα ps5 παιχνίδια δοκιμασες?. Και στο κάνει πάντα?

gonzalez
12-02-2021, 15:12
Ναι ναι, δεν το συγκρίνω με BC issues, απλά λέω οτι απο δω κι από κει εμφανίζονται κάποια (μικρά) ευτυχώς θέματα που λύνονται. Μπορεί να είναι άσχετα μεταξύ τους (αλλά you never know).

Lefteris_X
12-02-2021, 15:26
Είναι πάνω από 20 μέρες που αμφιταλαντεύομαι να γράψω, αυτό που τελικά αποφάσισα να γράψω, γιατί το πρόβλημα δεν βλέπω άλλους να το έχουν (αναφέρουν)........ή δεν το έχουν παρατηρήσει.

Αφορά το Spiderman Remastered PS5 (δηλαδή όχι το Miles Morales).

Από την πρώτη μέρα που φόρτωσα το παιχνίδι το 30 fps raytrace mode.........προκαλεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα στο frame rate.

Δεν κάνω πλάκα, ούτε υπερβάλλω.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Κάνω web swinging ανάμεσα στα κτήρια και όταν είμαι στο ανέβασμα του swing = η κάμερα κοιτάει ουρανό τότε είμαι στα 30 fps. Με το που αρχίζει η κάμερα να δείχνει την πόλη στην αρχή του web swing και κατά τη διάρκεια όλης του swinging (μέχρι να φτάσω στο ανώτερο σημείο όπως είπα πριν), ΟΛΟ* το παιχνίδι πέφτει στα 10-15 fps.

Κυριολεκτώ.

*ΟΛΟ = τα πάντα -πλην μουσικής- πέφτουν στα 10-15 fps: το frame rate, το response του joypad, το game logic ολόκληρο.

Και όταν λέω "πέφτε στα 10-15 fps" όσοι έχουν εμπειρία μόνο από κονσόλες (ps1 κι έπειτα) ή/και PC = τότε δεν μπορούν να με καταλάβουν.

Η πτώση στα 10-15 fps είναι system wide και παράλληλα smooth.

Έτσι έκαναν τα παλιά μηχανήματα (Spectrum, C64, Amiga, Atari ST, NES, SNES, Master System, Megadrive κλπ).....όταν έχαναν αρκετά fps έπεφτε "συνολικά" η ταχύτητα επεξεργασίας όλου του συστήματος με αποτέλεσμα smooth μεν αλλά στα 10-15 fps δε. Αυτό το λέγαμε "slow down".

Ε, αυτό το πράμα μου κάνει το Spiderman remastered PS5.

Αντιθέτως, στο 60 fps raytrace mode όλα είναι μια χαρά, δεν έχω παρατηρήσει frame drops ούτε καν στα 58-59 fps. (παίζω σε 1080p TV)

Όλα τα έχω δοκιμάσει (σβήσιμο και ξανά install του παιχνιδιού, rebuild database), το "φαινόμενο" που περιγράφω παραμένει.

Επίσης:

Μπορώ να κρασάρω ΟΛΟ το PS5, να freez-άρει η οθόνη + να μην ανταποκρίνεται σε καμία εντολή του joypad. Μόνο να πατήσεις παρατεταμένα για ΠΟΛΛΑ δευτερόλεπτα το κουμπί on/off στην κονσόλα για να τη σβήσεις με force shutdown.

Χάρη στο Spiderman remastered PS5.

Κάντε fast travel καπάκι 5 φορές, αλλά καπάκι όμως ε; Κάνεις το 1ο fast travel και με το που φορτώνει (σε 0.5 secs) αμέσως ανοίγετε χάρτη και αμέσως κλικ σε ένα άλλο (οποιοδήποτε) fast travel. Το κάνω 4-5 φορές και μετά αρχίζω και τρέχω/κάνω swing......σε 2-3 δευτερόλεπτα έχει freez-άρε όλο το PS5.

Τσεκαρισμένο πάρα πολλές φορές.

Αν κάνεις όμως 1-2 fast travel δεν τρέχει τίποτα.

ΥΓ: Προσωπική εκτίμηση για το δεύτερο φαινόμενο: το PS5 OS είναι πολύ κακογραμμένο, ιδιαίτερα στο σύστημα που "ζυγίζει" το φόρτο εργασίας (εκείνο το κύκλωμα που εξηγούσε ο Cerny, που ρυθμίζει την θερμοκρασία ανάλογα το πόσο βαριές είναι οι πράξεις θα εκτελεί το τσιπάκι το επόμενο μικροδευτερόλεπτο / το λέω απλοικά). Έτσι λοιπόν, όταν εγώ ο χρήστης "πιέζω" με τα fast-travel-x5-καπάκι-το-ένα-μετά-το-άλλο τον SSD, τότε αυτός SSD υπερθερμένεται και επειδή είναι κακογραμμένο το OS (άρα το σύστημα ψύξης δεν λαμβάνει σωστές εντολές)..............και freez-άρει όλο το σύστημα. Περαιτέρω (πιο βαθιά) τεχνική εικασία δεν μου έρχεται στο μυαλό. Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν συμβαίνει αυτό, αν και ομολογουμένως μόνο το PS5 έχω παίξει ως "ημι-μπασταρδάκι PS5 game" και το AStro ως καθαρόαιμο PS5 game / όλα τα άλλα που δοκίμασα είναι PS4 games. Σε κανένα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

cocous
12-02-2021, 15:36
Λευτέρη ας ελπίσουμε να διορθωθούν όλα αυτά. Δυστυχώς πρέπει να τα ανεχτούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς.

gonzalez
12-02-2021, 15:38
Αυτό δείχνει ανησυχητικό. Σε άλλα ps5 παιχνίδια δοκιμασες?. Και στο κάνει πάντα?

Μόνο σ αυτό το παιχνίδι το κάνει και μόνο όταν αλλάζεις modes. Και απ οτι φαίνεται (λογικά) συμβαίνει σε όλους όταν αλλάζουν modes στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Leon_DiZ
12-02-2021, 16:20
Αυτό είναι native PS5 build όμως.

Εγώ αυτό που είδα ήταν σαν αυτό εδώ, αλλά όχι σε όλο το εύρος της οθόνης (μόνο στο μισό αντικείμενο):

https://i.imgur.com/LeassaE.jpg

Κάτι θα απέτυχε στιγμιαία στην ορθή εκτέλεση των shaders... υποθέτω.

Ναι αυτο το είδα και εγώ προχτές στο Bioshock Infinite, σε ένα texture.

Δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδεί 3 μήνες τώρα που έχω την κονσόλα και την έχω λιώσει

djpar
12-02-2021, 22:05
Είναι πάνω από 20 μέρες που αμφιταλαντεύομαι να γράψω, αυτό που τελικά αποφάσισα να γράψω, γιατί το πρόβλημα δεν βλέπω άλλους να το έχουν (αναφέρουν)........ή δεν το έχουν παρατηρήσει.

Αφορά το Spiderman Remastered PS5 (δηλαδή όχι το Miles Morales).

Από την πρώτη μέρα που φόρτωσα το παιχνίδι το 30 fps raytrace mode.........προκαλεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα στο frame rate.

Δεν κάνω πλάκα, ούτε υπερβάλλω.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Κάνω web swinging ανάμεσα στα κτήρια και όταν είμαι στο ανέβασμα του swing = η κάμερα κοιτάει ουρανό τότε είμαι στα 30 fps. Με το που αρχίζει η κάμερα να δείχνει την πόλη στην αρχή του web swing και κατά τη διάρκεια όλης του swinging (μέχρι να φτάσω στο ανώτερο σημείο όπως είπα πριν), ΟΛΟ* το παιχνίδι πέφτει στα 10-15 fps.

Κυριολεκτώ.

*ΟΛΟ = τα πάντα -πλην μουσικής- πέφτουν στα 10-15 fps: το frame rate, το response του joypad, το game logic ολόκληρο.

Και όταν λέω "πέφτε στα 10-15 fps" όσοι έχουν εμπειρία μόνο από κονσόλες (ps1 κι έπειτα) ή/και PC = τότε δεν μπορούν να με καταλάβουν.

Η πτώση στα 10-15 fps είναι system wide και παράλληλα smooth.

Έτσι έκαναν τα παλιά μηχανήματα (Spectrum, C64, Amiga, Atari ST, NES, SNES, Master System, Megadrive κλπ).....όταν έχαναν αρκετά fps έπεφτε "συνολικά" η ταχύτητα επεξεργασίας όλου του συστήματος με αποτέλεσμα smooth μεν αλλά στα 10-15 fps δε. Αυτό το λέγαμε "slow down".

Ε, αυτό το πράμα μου κάνει το Spiderman remastered PS5.

Αντιθέτως, στο 60 fps raytrace mode όλα είναι μια χαρά, δεν έχω παρατηρήσει frame drops ούτε καν στα 58-59 fps. (παίζω σε 1080p TV)

Όλα τα έχω δοκιμάσει (σβήσιμο και ξανά install του παιχνιδιού, rebuild database), το "φαινόμενο" που περιγράφω παραμένει.

Επίσης:

Μπορώ να κρασάρω ΟΛΟ το PS5, να freez-άρει η οθόνη + να μην ανταποκρίνεται σε καμία εντολή του joypad. Μόνο να πατήσεις παρατεταμένα για ΠΟΛΛΑ δευτερόλεπτα το κουμπί on/off στην κονσόλα για να τη σβήσεις με force shutdown.

Χάρη στο Spiderman remastered PS5.

Κάντε fast travel καπάκι 5 φορές, αλλά καπάκι όμως ε; Κάνεις το 1ο fast travel και με το που φορτώνει (σε 0.5 secs) αμέσως ανοίγετε χάρτη και αμέσως κλικ σε ένα άλλο (οποιοδήποτε) fast travel. Το κάνω 4-5 φορές και μετά αρχίζω και τρέχω/κάνω swing......σε 2-3 δευτερόλεπτα έχει freez-άρε όλο το PS5.

Τσεκαρισμένο πάρα πολλές φορές.

Αν κάνεις όμως 1-2 fast travel δεν τρέχει τίποτα.

ΥΓ: Προσωπική εκτίμηση για το δεύτερο φαινόμενο: το PS5 OS είναι πολύ κακογραμμένο, ιδιαίτερα στο σύστημα που "ζυγίζει" το φόρτο εργασίας (εκείνο το κύκλωμα που εξηγούσε ο Cerny, που ρυθμίζει την θερμοκρασία ανάλογα το πόσο βαριές είναι οι πράξεις θα εκτελεί το τσιπάκι το επόμενο μικροδευτερόλεπτο / το λέω απλοικά). Έτσι λοιπόν, όταν εγώ ο χρήστης "πιέζω" με τα fast-travel-x5-καπάκι-το-ένα-μετά-το-άλλο τον SSD, τότε αυτός SSD υπερθερμένεται και επειδή είναι κακογραμμένο το OS (άρα το σύστημα ψύξης δεν λαμβάνει σωστές εντολές)..............και freez-άρει όλο το σύστημα. Περαιτέρω (πιο βαθιά) τεχνική εικασία δεν μου έρχεται στο μυαλό. Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν συμβαίνει αυτό, αν και ομολογουμένως μόνο το PS5 έχω παίξει ως "ημι-μπασταρδάκι PS5 game" και το AStro ως καθαρόαιμο PS5 game / όλα τα άλλα που δοκίμασα είναι PS4 games. Σε κανένα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

Στο morales επειδή το έτρεξα στο 90% σε 30/rt έχω να πω ότι δεν είχα κανένα θέμα. Στο valhalla όμως στα 60fps σε αρκετές περιοχές μετά από 30-40 ώρες game play βλέπω πολύ tearing κάτι που το λένε και άλλοι. Για μένα δεν εξηγείται διότι σε πιο βαρβατα σημεία παίζει κομπλέ ενώ σε κάποια άλλα είναι άθλιο. Παρατήρησα ότι σε αυτά τα σημεία κάνουν respawn πολύ γρήγορα οι εχθροί αν έχει κιόλας και γενικά σαν να resetαρει αρκετά γρήγορα και κάπου στον κώδικα να μην είναι καλό φτιαγμένο

psx3
13-02-2021, 00:30
Ναι αυτο το είδα και εγώ προχτές στο Bioshock Infinite, σε ένα texture.

Δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδεί 3 μήνες τώρα που έχω την κονσόλα και την έχω λιώσει
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο (full polygonal model, που μάλλον κάτι σπάει στα pixel shaders):

https://i.imgur.com/vIHFgoj.jpg

2 φορές συνέβη μόνο σε ολόκληρο playthrough...

Btw, USB stick σε exFAT δεν το αναγνώριζε καν. Στο PS4 δεν είχα θέμα.

Βάζω ένα άλλο με FAT32 και το πήρε κανονικά, αλλά αργούσε το transfer...

Επίσης, τα videos ενώ έχω επιλέξει WebM (VP9) για οικονομία στο μέγεθος, μου τα κάνει capture σε MP4 (H.264). Περίεργα πράγματα.

psx3
13-02-2021, 01:02
Χμμμ, τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί να είναι και bug του tiling αυτά τα κουτάκια, αν δηλαδή ενεργοποιεί με κάποιον τρόπο tiling και στα παλιά GCN-based παιχνίδια.

Θυμίζει αυτό εδώ το rasterization pattern (https://images.anandtech.com/doci/10536/NVTBR.png).

Valkyre
13-02-2021, 10:54
Αν μου εχει συμβει δεν το εχω παρατηρησει και εχω παιξει το Miles Morales σε rt 30, 2 ολοκληρα playthrough. Framerate αψεγαδιαστο επισης και εχω ευαισθησια το ξερετε.

djpar
13-02-2021, 11:56
Αν μου εχει συμβει δεν το εχω παρατηρησει και εχω παιξει το Miles Morales σε rt 30, 2 ολοκληρα playthrough. Framerate αψεγαδιαστο επισης και εχω ευαισθησια το ξερετε.

Αν έχεις ευαισθησία... Σε λυπάμαι στο valhalla τι έχεις να δεις...

Valkyre
13-02-2021, 13:29
Για το tearing λες; Δεν εχω συναντησει ακομα ιδιαιτερα προβληματα. Το εχω παρατηρησει μεν αλλα οχι στο βαθμο που το περιγραφεις, δεν ξερω αν στην πορεια γινει χειροτερο. Τα σπασιματα που εχω δει γινονται κυριως στο πανω μερος της οθονης οποτε δεν ειναι τοσο ενοχλητικα. Αλλα εχω ακομα πολυ.

djpar
13-02-2021, 16:28
Για το tearing λες; Δεν εχω συναντησει ακομα ιδιαιτερα προβληματα. Το εχω παρατηρησει μεν αλλα οχι στο βαθμο που το περιγραφεις, δεν ξερω αν στην πορεια γινει χειροτερο. Τα σπασιματα που εχω δει γινονται κυριως στο πανω μερος της οθονης οποτε δεν ειναι τοσο ενοχλητικα. Αλλα εχω ακομα πολυ.

Σε μεγάλες περιοχές το βλέπεις όταν πάω σε power πάνω από 200 αν θυμάμαι καλά

panos74gr
21-02-2021, 21:57
Μόλις τώρα επαθα το εξής στο immortals Fenyx rising: έκανε ένα trophy pop up, πατάω το ps button να δω το notification και το παιχνιδι κόλλησε για λίγο. Κατάλαβα ότι κάτι περίεργο γίνεται και κοιτάζοντας την λίστα μου με τα trophies μου, δείχνει ότι δεν το έχω. Κάνω reload, ξανακάνω αυτό που ήταν να κάνω (άνοιξα το πρώτο μου από τα σεντούκια που εμφανίζονται μόνο την νύχτα) και δεν μου δινει το trophy. Κάνω shutdown και restart το ps5 και τίποτε.

Ειναι σαν το ps5, ή το παιχνίδι να νομίζει ότι έχω το trophy ενώ δεν το έχω και να μην το δίνει ξανά. Σκέφτηκα μήπως σβήσω το account μου και το ξαναβάλω, με την λογική ότι ίσως σβήσει κανά αρχείο που δεν είναι στο σωστό state, αλλά αυτό θα είναι μεγάλος μπελάς αν σβηστούν και τα κατεβασμένα παιχνίδια μαζί.

Εχετε καμια ιδέα τι να κάνω;

Lefteris_X
21-02-2021, 22:06
Πσσσσσσσς το ίδιο είχε συμβεί σε ένα παιχνίδι τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του πς4. Το είχα πάθει, έλυσα τελικά το θέμα με την τροπαιολίστα αλλά...πάνε 7 χρόνια και δεν θυμάμαι τίποτα.

Κάνε sync τα τρόπαιά σου (force sync μέσα από τα settings του πς5). Κοτσάνα μάλλον πετάω τώρα αλλά οκ δεν χάνεις τίποτα αν το δοκιμάσεις.

Snk
21-02-2021, 22:28
Δοκίμασε να κόψεις εντελώς το internet απο το ps5 και μπες στην τροπαιολιστα που είναι offline. Αν δεν το εχει δοκίμασε να το πάρεις πάλι μήπως το δώσει τώρα. Στο ps4 παλιότερα ειχα παθει το ιδιο και το ειχα λυσει ετσι

panos74gr
22-02-2021, 00:56
Σόρρυ παιδιά, τελικά δεν περίμενα απαντήσεις και ακολούθησα την μέθοδο του delete account και δούλεψε κανονικά κάνοντας αυτό που έπρεπε στο παιχνίδι.

Νόμιζα ότι το delete account θα έσβηνε και τα παιχνίδια αλλά τελικά δεν το κάνει, είναι όλα εκεί και με το που ξανά μπεις στα κάνει unlock κατεβάζοντας τα licenses.

Τα saves ήταν ανεβασμένα όλα αυτόματα εκτός από ένα το οποίο έβγαζε error και δεν ανέβαινε με τίποτε, αλλά ήταν παλιό και δεν με ένοιαξε.

Leon_DiZ
22-02-2021, 10:55
Παίζω Control αυτή την περίοδο και το βάζω σε rest mode. Πρέπει 3-4 φορές όταν το ανοίξα από rest mode να έχει κλείσει η κονσόλα και να πρέπει να πατήσω εκ νέου το κουμπί της κονσόλας (το χειριστήριο δεν αποκρίνεται) για να ξεκινήσει.

Dragonpaul
22-02-2021, 12:25
Λεωνιδα, καλημερα!

Για να καταλάβω καλυτερα, αφού ξεκινήσει η κονσόλα απο rest mode, σβήνει παλι μονη της και χρειάζεται να την επανεκκινήσεις; Δεν ειναι πως εχω κάποια απάντηση/λύση σε αυτο, απλα εμένα μερικές φορες, ενω
την εχω κλείσει, ανάβει παλι μόνη της. Μου το εχει κανει 2-3 φορες απο τοτε που το πήρα και μάλιστα τη μια ξεκίνησε 3 φορες.
Θα μου πεις πως δεν ειναι το ίδιο με αυτο που περιγράφεις, αλλα ίσως σχετίζονται...

psx3
22-02-2021, 13:22
Το rest mode είναι προβληματικό στα native PS5 games. Στα PS4 BC δεν έχει κάποιο πρόβλημα λίγο που το τέσταρα.

djpar
22-02-2021, 16:28
Γενικά τα fw update σαν να μην κουνιούνται όπως πρέπει, εγώ περίμενα να έχουν βγει αρκετά μέχρι σήμερα

Leon_DiZ
22-02-2021, 19:51
Λεωνιδα, καλημερα!

Για να καταλάβω καλυτερα, αφού ξεκινήσει η κονσόλα απο rest mode, σβήνει παλι μονη της και χρειάζεται να την επανεκκινήσεις; Δεν ειναι πως εχω κάποια απάντηση/λύση σε αυτο, απλα εμένα μερικές φορες, ενω
την εχω κλείσει, ανάβει παλι μόνη της. Μου το εχει κανει 2-3 φορες απο τοτε που το πήρα και μάλιστα τη μια ξεκίνησε 3 φορες.
Θα μου πεις πως δεν ειναι το ίδιο με αυτο που περιγράφεις, αλλα ίσως σχετίζονται...

Καλησπέρα!!

Ναι έχουμε διαφορετικα προβλήματα, να ναι καλά η Sony που έχει ποικιλία :P

Γενικά είναι προβληματικό το rest mode αλλά εγώ δεν το είχα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα γιατί έχω παίξει ελάχιστα παιχνίδια του PS5 για την ώρα.

psx3
22-02-2021, 21:09
Γενικά τα fw update σαν να μην κουνιούνται όπως πρέπει, εγώ περίμενα να έχουν βγει αρκετά μέχρι σήμερα
Εποχές PS3/4 πυροβολούσε FW updates η Sony... τώρα τα ζώα μου αργά! Υποθέτω λόγω COVID/τηλεργασίας.

Leon_DiZ
10-03-2021, 17:14
Προχτές το βράδυ έβαλα το Bloodborne να κατεβαίνει. Από τις πολλές διακοπές κατέβηκε χτες το βράδυ, 24 ώρες του πήρε.

Σήμερα πάλι τα ίδια. Μετά από κάποια ώρα κατεβάσματος απλά τα φτύνει το chip (?) και κρασάρει. Βλέπω ότι δεν το έχω μόνο εγώ το πρόβλημα και η Sony θα έλεγα τι κάνει.

Έχω βάλει και DMZ/manual IPs αλλά όπως περίμενα δεν άλλαξε κάτι.

Προσπαθώ να κατεβάσω το Rocket Arena εδώ και 5 ώρες; Κάτι τέτοιο.

Το βάζω να κατεβαίνει, μετά από κάποια φάση χάνει την σύνδεση στο WiFi εννοώ μου λέει ότι είναι συνδεδεμένο στο PSN. Κλείνω το "connect to the internet", το ανοίγω, τα ίδια.

Του έσβησα την σύνδεση στο WiFi, τα ίδια.

Πάω να σκαναρω γενικά τα WiFi, δεν μου βγάζει καμία επιλογή.

Αυτή τη στιγμή έχω πατήσει να πάει στο home και απλά έχει παγώσει η εικόνα ενώ παίζει ο ήχος.

jk_blue_tiger
10-03-2021, 17:30
Προχτές το βράδυ έβαλα το Bloodborne να κατεβαίνει. Από τις πολλές διακοπές κατέβηκε χτες το βράδυ, 24 ώρες του πήρε.

Σήμερα πάλι τα ίδια. Μετά από κάποια ώρα κατεβάσματος απλά τα φτύνει το chip (?) και κρασάρει. Βλέπω ότι δεν το έχω μόνο εγώ το πρόβλημα και η Sony θα έλεγα τι κάνει.

Έχω βάλει και DMZ/manual IPs αλλά όπως περίμενα δεν άλλαξε κάτι.

Απο οτι καταλαβαινω το ps5 ειναι συνδεδεμενο με wifi.
Το wifi δικτυο ειναι 5ghz;
Η καλυτερη λυση ειναι να συνδεσεις το ps5 με καλωδιο στο router, διαφορετικα αν αυτο δεν ειναι εφικτο,
2η καλυτερη λυση ειναι να αγορασεις powerplugs (1000αρια κ ανω) καντο κ θα με θυμηθεις (ετσι το εχω κ εγω).

Leon_DiZ
10-03-2021, 17:32
Απο οτι καταλαβαινω το ps5 ειναι συνδεδεμενο με wifi.
Το wifi δικτυο ειναι 5ghz;
Η καλυτερη λυση ειναι να συνδεσεις το ps5 με καλωδιο στο router, διαφορετικα αν αυτο δεν ειναι εφικτο,
2η καλυτερη λυση ειναι να αγορασεις powerplugs (1000αρια κ ανω) καντο κ θα με θυμηθεις (ετσι το εχω κ εγω).

Deja vu :P

Δύσκολο βάσει διαρρύθμισης. Powerline δεν έχω και δεν μου κάθεται να επενδύσω σε κάτι που δεν χρειάζομαι για κάποια άλλη συσκευή επειδή η Sony να μην πω τι.

Φαίνεται όντως να είναι θέμα OS/software, πριν το update δεν είχα θέματα. Ελπίζω να το φτιάξουν άμεσα.

jk_blue_tiger
10-03-2021, 22:18
Deja vu :P

Για να μην το συζητησουμε λοιπον ξανα μετα απο 1 χρονο, θα ηταν καλο να το ξανασκεφτεις.
Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιεις τον χειροτερο απο τους 3 τροπους για να εχεις συνδεδεμενη την κονσολα σου στο διαδικτυο.
Εφοσον περνας σεβαστο χρονο μαζι της παιζοντας παιχνιδια, κατεβαζοντας ψηφιακα games/patches/firmwares κλπ, ο κερδισμενος θα βγεις εσυ κ μονο εσυ.
Παντως δεν ειναι σιγουρο οτι φταιει το wifi/λειτουργικο της κονσολας, σε wifi περιπτωσεις/προβληματα εχουν δει/διαβασει πολλα τα ματια μου,
μεχρι κ παρεμβολες στο wifi απο βαση ασυρματων ακουστικων.

Οταν δινουμε ενα Α ποσο για την αγορα της οποιας κονσολας, υπαρχει σιγουρα τροπος να διαθεσουμε ενα Β μικροτερο ποσο για αλλη μικροτερη δικη της αναγκη,
π.χ. εγγυηση, 2ο χειρηστηριο, powerline, βαση φορτισης, κλπ.
Θεωρω το κοστος των 50€-70€ (συμπεριλαμβανομενου switch κ utp καλωδιων) μικρο σε σχεση με τα οφελη (χρονος το κυριοτερο, ψυχικη υγεια/ηρεμια) που θα αποκομισεις.
Φιλος μου πριν μερικες εβδομαδες εκανε παρομοιο βημα μετα απο παροτρυνση αν οχι χρονων πολλων μηνων κ ειδε την υγεια του.
Την 1η ημερα που τα εβαλε, εκανε τεστ ταχυτητας 25 φορες οπως μου ειπε για να βεβαιωθει για την αυξηση ταχυτητας που εβλεπε,
χωρια την σταθεροτητα που δεν υπηρχε πριν με αρκετες αποσυνδεσεις κ αναγκαστικο κλεισιμο/ανοιγμα του router για να στρωσει το δικτυο του.
Ειλικρινα, την επομενη φορα που θα δω παρομοιο ποσταρισμα σου, θα προσπαθησω να θυμηθω να μην σου απαντησω ξανα :P.

ΥΓ Εφοσον στριμαρεις πχ. netflix στην τηλεοραση σου, εχεις laptop στο σαλονι για εργασια/αναψυχη εχεις κ αλλους λογους να με ακουσεις.

djpar
12-03-2021, 16:49
Και να προσθέσω ότι καλό είναι και μια επένδυση σε ups. Εγώ έχω πάντα κονσόλα και tv σε ups.

jk_blue_tiger
12-03-2021, 21:10
Και να προσθέσω ότι καλό είναι και μια επένδυση σε ups. Εγώ έχω πάντα κονσόλα και tv σε ups.

Ups εχω, αλλα δεν το χρησιμοποιω λογω κοστους (αλλαγη μπαταριων).
Χρησιμοποιω ομως σταθεροποιητες τασης, εναν στους υπολογιστες που εχω κ εναν στο σαλονι.
Αυτος που ειναι στο σαλονι εχει επανω του με πολυπριζα πολυ καλης ποιοτητας (apc) tv, ενισχυτη, players & κονσολες.
Επισης εχει μετρητες (με βελονα) για να βλεπεις αυξομειωσεις της τασης κ τι φορτιο VA εχει συνδεδεμενο επανω του.
Οταν υπαρχει αυξομειωση τους ακουω να μπαινουν σε λειτουργια βγαζοντας εναν χαρακτηριστικο ηχο.
Νομιζω οτι εαν καποιος δεν θελει να θρηνησει καμμενη συσκευη ειναι κατι που επιβαλλεται, ειδικα στην Ελλαδα.

djpar
12-03-2021, 22:43
Εγώ θυμάμαι πριν καιρό ένα βράδυ που έγινε γενικό Black out στην Αττική, άκουγα πριν το Black out το ups να παίρνει μπροστά συνέχεια, τα φώτα δεν τρεμοπαίζαν και ούτε κάτι που να δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά συνέβαινε, πάραυτα μετά από κάποια ώρα τσουπ black out. Εκείνη την στιγμή είπα κοίτα να δεις πόσο δουλειά κάνει ένα ups

Amenalien
18-03-2021, 14:34
Πήρα την κονσόλα day 1. Έπαιξα το άστρο μέχρι plat χωρίς πρόβλημα. Πρώτο hard crash στο SM Remastered. Συνολικά hard crash 3-4 σε Remastered και Morales και κάμποσα soft (με error 108255-1). Hard πουθενά άλλου, soft randomly εδώ και εκεί. Δεν έχω καταλήξει ακόμη αν είναι hardware ή software related, ενώ και η ένδεια των updates στο firmware δεν βοηθάει.

ilias78
20-03-2021, 13:57
Τελικά διαβάζω για πολλά θέματα. Αλλά σοβαρά κ αλλά όχι τόσο. Αν είμαι θέμα software, λες οκ περιμένω τη Sony να βγάλει νέο update. Αν όμως είναι θέμα hardware, τι κάνεις? Μήπως δεν είναι καλή η εποχη για αγορά ps5?

cocous
20-03-2021, 15:01
Το 108255-1 είναι πολύ συχνό φαινόμενο στα ps5. Αλλά δυστυχώς το σφάλμα είναι ένα και οι λόγοι που το βγάζει 10δες. Δεν είναι δηλαδή κάτι συγκεκριμένο και στο πετάει. Οπότε δύσκολο αρκετά στην αντιμετώπιση του. Σε κάποιους το βγάζει random και σπάνια πχ σε μένα που έχω αφιερώσει συνολικά πάνω από 500 ώρες παιχνιδιού συμπεριλαμβανοντας και τα gameplay του γιού μου, το σφάλμα αυτό το έχω δει περίπου 8 φορές. Δεν είναι τραγικό αλλά υπάρχει ενώ δεν θα έπρεπε. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που δεν σε αφήνει να ξεκινήσεις διάφορα παιχνίδια καν. Οπότε εκεί σοβαρεύει αρκετά η κατάσταση. Η Sony πλέον από αυτά που διαβάζω το έχει ρίξει σε πρόβλημα software που δημιουργεί crash στο hardware και αναφέρεται σε software update που θα επιλυθεί. Δυστυχώς όμως αυτό απο τι φαίνεται θα αργήσει να έρθει βάση των ρυθμών που κινείται η εταιρεία πάνω σε αυτό το θέμα. Αλλά όπως και να έχει, ειναι και πάλι ερωτηματικό για το αν πρόκειται 100% για software issue.

ilias78
20-03-2021, 17:11
Έχεις μιλήσει με το service να δεις τι θα σου πούνε? Γιατί ψάχνοντας στο internet για το συγκεκριμένο σφάλμα, βλέπω ότι κάποια service λένε για αντικατάσταση κονσόλας, που σημαίνει ότι μάλλον είναι θέμα hardware.

PS5 error code CE-108255-1
"Something went wrong with this game or app."

A number of players are receiving this PS5 error code, and unfortunately the initial prognosis doesn't sound good. Some are getting it with one specific PS5 game, while others are receiving the error with every PS5 title they try. Although Sony haven't officially commented on the issue yet, several people are reporting that they've spoken to customer services and been advised that they'll need to return their hardware for replacement. If you are getting this error and it persists, you'll need to contact PlayStation customer services for more details.

https://www.gamesradar.com/ps5-error-codes/

cocous
20-03-2021, 17:21
Έχεις μιλήσει με το service να δεις τι θα σου πούνε? Γιατί ψάχνοντας στο internet για το συγκεκριμένο σφάλμα, βλέπω ότι κάποια service λένε για αντικατάσταση κονσόλας, που σημαίνει ότι μάλλον είναι θέμα hardware.

https://www.gamesradar.com/ps5-error-codes/Εγώ τους πήρα από περιέργεια και η απάντηση τους ήτανε οτι εφόσον δεν το κάνει συνέχεια δεν μπορούν να κάνουν κάτι και αναμένουμε software update. Απλά μου πρότειναν να κάνω reset την κονσόλα και να το παρακολουθήσω. Εντωμεταξύ διαβάζω περιπτώσεις που δεν μπορούν να ξεκινήσουν καν τα παιχνίδια όπως γράφω και παραπάνω και η Sony πάλι τους λέει να περιμενουν update. Και εννοείται οτι κάποια μηχανήματα αντικαταστάθηκαν σε κάποιες αλλες περιπτώσεις.

drifterx
21-03-2021, 21:21
OCD Alert!
Σήμερα ο εξωτερικός σκληρός που αποθηκεύονται τα παιχνίδια ps4, τιγκαρε και είπα να σβήσω κάνα 2 παιχνιδάκια.
Μόλις το έκανα, τσουπ μου πετάει στο αρχικό μενού δύο εικονίδια ΑΡΙΣΤΕΡΑ απο το store με τα τα δυο παιχνίδια που εσβησα και με ένα λουκετακι απο δίπλα.
Τι restart, τι restore licences, εκεί κολλημένα!
Η λύση...rebuild database και ολα μια χαρά.
Καλή bugara!

jk_blue_tiger
22-03-2021, 00:26
OCD Alert!
Σήμερα ο εξωτερικός σκληρός που αποθηκεύονται τα παιχνίδια ps4, τιγκαρε και είπα να σβήσω κάνα 2 παιχνιδάκια.
Μόλις το έκανα, τσουπ μου πετάει στο αρχικό μενού δύο εικονίδια ΑΡΙΣΤΕΡΑ απο το store με τα τα δυο παιχνίδια που εσβησα και με ένα λουκετακι απο δίπλα.
Τι restart, τι restore licences, εκεί κολλημένα!
Η λύση...rebuild database και ολα μια χαρά.
Καλή bugara!

Εχω το ιδιο θεμα εδω κ καιρο, αναρωτιομουνα εαν πρεπει να κανω κατι ή να περιμενω για system update.
Thnx.

FurionMike
22-03-2021, 10:21
Πατας πανω στα εικονιδια να ξαναγινουν Donwload, μολις αρχισει κ κατεβαινει παλι πας κ κανεις 'cancel and delete' στο αρχειο που κατεβαινει κ ετσι σβηνει κ το εικονιδιο απο το μενου.

Amenalien
23-03-2021, 15:47
Όχι μόνο ρώτησα στη Cometron, αλλά το έστειλα κιόλας. Τους είπα για τα hard crashes και μου είπαν "στείλε το και αν είναι το αλλάζουμε". Ε αφού είστε τόσο άνετοι θα το στείλω είπα. Όταν το πήραν ωστόσο το τέσταραν 2-3 μέρες με το Miles και δεν τους έκανε τίποτα. Μου εξήγησαν ότι αν δεν γίνεται κάτι αναπαράξιμο και συστηματικά δεν γίνεται να το αλλάξουν, οπότε το έστειλαν πίσω.

Η κονσόλα έχει τριψήφιο αριθμό ωρών (γύρω στις 300+ χοντρικά θα έλεγα) μοιρασμένες σε παιχνίδια PS5 και PS4. Hard crashes είχε 3-4 με τα δύο Spiderman συν καμιά δεκαριά soft (108255-1). 4-5 με Legion σε 50 ώρες παιχνιδιού, 1 με Destruction All-Stars. Με (πολλά) παιχνίδια PS4 (από εξωτερικό SSD) είχα μόνο 1 soft στο Uncharted 3.

Από την εμπειρία μου και όσα έχω διαβάσει το 108255 μπορεί να είναι όντως οτιδήποτε. Σε όσους δεν ξεκινάει κανένα παιχνίδι, σίγουρα παραπέμπει σε κάτι σοβαρό. Σε άλλους έχει να κάνει με το παιχνίδι (π.χ. τα random hard crashes σταμάτησαν μετά τα updates των Spiderman, αυτά που γίνονταν όμως συστηματικά όχι). Στο CoD επίσης σταμάτησαν μετά από patch.

Ο εξωτερικός σκληρός παίζει επίσης ρόλο. Είναι σίγουρα πιο πιθανό να σου κάνει κάτι αν ενώ παίζεις, γίνεται download ή install στο background στον εξωτερικό.

Δεν έχω ωστόσο ακόμη καταλήξει αν πέρα από τις εντελώς χαλασμένες κονσόλες και πέρα από αυτές που παίζουν άψογα, υπάρχουν κάποιες σε ενδιάμεση κατάσταση. Ή αν απλά πέρα από τις full dead, όλες έχουν μικροθέματα, απλά αρκετοί δεν τους δίνουν σημασία.

kotsos83
24-03-2021, 22:44
Καλησπέρα στην ομάδα ,προχθές παρέλαβα σήμερα το έστειλα στην cometron,έβαλα σήμερα το δισκάκι και δεν το διάβαζε και τελικά έβαλα και τα 7 παιχνίδια και δεν διάβασε κανένα,χθες δούλευε κανονικά και έκανα εγκατάσταση το miles morales,immortals fenyx rising,λέτε να φταίει ότι την είχα βάλει rest mode ?ή να φταίει ένα usb που είχα βάλει?εχω διαβασει απο ενα παιδι οταν ειχε το σκληρο δεν διαβαζε το ps5 τα δισκακια

psx3
27-03-2021, 20:48
¶λλο ένα περίεργο visual glitch με «κουτάκια» (spoilers: παιχνίδι 10 ετών):

https://i.imgur.com/B9pbU9u.jpg

https://i.imgur.com/sQzEBQu.jpg

https://i.imgur.com/xOoBL5Q.jpg
Στην ουσία ένα bitmap είναι, δεν παίζει καν video (εκτός αν το πατήσεις και ανοίξει σε full screen).

Κάτι παίζει με το tiled rasterization (το ανοίγει αυτόματα σε PS4 BC/GCN games για αυξημένο power efficiency?) και τον GPU driver του FreeBSD-based OS...

psx3
30-03-2021, 19:28
2 θέματα ακόμα που παρατήρησα:

1) Αν βάλεις το PS4 mono headset (αυτό με το ψιλό καλωδιάκι), δεν υπάρχει επιλογή να ακούς μόνο το VoIP στο ακουστικάκι του.

Ή θα ακούς τα πάντα με mono ήχο (δεν είναι stereo), δηλαδή και in-game ήχο και VoIP ή θα τα στείλεις όλα στα κεντρικά ηχεία (TV ή ηχοσύστημα).

Στο PS4 OS υπήρχε σχετική επιλογή να τα διαχωρίσεις.

2) Το patching συνεχίζει και είναι όσο αργό ήταν στο PS4, άρα τελικά δεν ήταν θέμα Jaguar/HDD όπως λέγανε πολλοί (άσε που έχω την εντύπωση ότι υπήρχε κάποιος co-processor στο ARM southbridge για αυτή την δουλειά, αλλά μπορεί και να λανθάνω).

Υπενθυμίζω ότι τα delta updates ξεκίνησαν κάπου στο 2014, για να μην κατεβάζεις πολλά data (σημαντικό για αργές γραμμές). Στο launch (2013) του PS4 κατέβαζες μεγάλα updates, ακόμα και για μικρές αλλαγές.

Εξού και γιατί συνεχίζει και υπάρχει η απαίτηση για αυξημένο αποθηκευτικό χώρο, ακόμα κι αν το patch είναι πολύ μικρότερο.

Trade-off θα το έλεγα (όχι και πολύ βολικό για όσους έχουν 100-200 Mbps γραμμές) και δεν μπορώ να σκεφτώ πολλές λύσεις να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.

Ίσως αν χρησιμοποιούσε όλη την RAM ως buffer, αλλά αυτό θα απαιτούσε να μην τρέχεις παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν θα με πείραζε, μιας και είμαι της παλιάς σχολής και μπορώ να περιμένω -> το ίδιο έκανα και με το PlayGo σύστημα του PS4, δηλαδή περίμενα να κάνει install όλα τα data + latest update/patch και μετά ξεκινούσα να παίζω.

Επειδή όμως η Sony στοχεύει να εξυπηρετήσει τον Average Joe, χλωμούτσικο το κόβω να αλλάξει κάτι στο παραπάνω.

Leon_DiZ
03-04-2021, 14:03
ΜΟυ έβγαλε 2 φορες το 108255 σήμερα στο Borderlands 2 μετά από πάρα πολλές ώρες παιχνιδιού. Ελπίζω να έτυχε

WolfRathmA
03-04-2021, 16:32
ΜΟυ έβγαλε 2 φορες το 108255 σήμερα στο Borderlands 2 μετά από πάρα πολλές ώρες παιχνιδιού. Ελπίζω να έτυχε

Ε και εσύ Borderlands 2 ρε φίλε βρήκες να παίξεις; Παιχνίδι του 2012; ΕΛΕΟΣ! Καλά σου έκανε! :silly:

Leon_DiZ
03-04-2021, 16:36
Ε και εσύ Borderlands 2 ρε φίλε βρήκες να παίξεις; Παιχνίδι του 2012; ΕΛΕΟΣ! Καλά σου έκανε! :silly:

Να με συγχωρας, 2015 :P

Δεν το είχα ξαναπαίξει και είναι παιχνιδαρα. Μετά πάω στο pre-sequel και μετά στο 3

mihalis13
03-04-2021, 16:48
Του 2012 είναι ρε σεις το Borderlands 2. Αφού το έπαιζα στο PS3.
Εκτός αν τρολαρεις Λεωνίδα. [emoji14]

Leon_DiZ
03-04-2021, 16:48
Του 2012 είναι ρε σεις το Borderlands 2. Αφού το έπαιζα στο PS3.
Εκτός αν τρολαρεις Λεωνίδα. [emoji14]

Εννοούσα ότι παίζω το Handsome Collection

mihalis13
03-04-2021, 16:49
Handsome CollectionΕ του 2012 παραμένει. [emoji14]

cocous
03-04-2021, 17:04
Ε και εσύ Borderlands 2 ρε φίλε βρήκες να παίξεις; Παιχνίδι του 2012; ΕΛΕΟΣ! Καλά σου έκανε! :silly:Χαχαχαχα. Ωραίος. Παιδιά το κάνει τυχαία και μπορεί σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Αλλά όχι συχνά ευτυχώς.

ilias78
18-04-2021, 11:46
Με το νέο update, έφτιαξε το συγκεκριμένο error code?

cocous
18-04-2021, 12:52
Με το νέο update, έφτιαξε το συγκεκριμένο error code?Προσωπικά μου το έχει βγάλει στις 500+ ώρες gameplay περίπου 8 φορές. Οπότε ειναι νωρίς για να πώ στην δική μου περίπτωση. Όμως πριν το update διότι δεν ήξερα οτι θα βγει κάποιο σύντομα ειχα κανει απο το Save mode επαναφορά και reinstall firmware για να είμαι σίγουρος. Εύχομαι να μην το ξαναδώ.

Giannis1979
24-04-2021, 10:52
Έχει βγει multipayer trial του black ops cold war για 5 μέρες αλλά μου βγάζει την PS4 έκδοση για download ενώ θα έπρεπε να μπορώ να κατεβάσω κανονικά την PS5.
Γενικά διαβάζω ότι υπάρχει ένα θέμα με την κονσόλα να βγάζει για download τις PS4 εκδόσεις των παιχνιδιών.
Έχει βρει κανείς καμμία λύση?

Lefteris_X
24-04-2021, 11:20
Καλημέρα Γιάννη.

Κι εμένα που το τσέκαρα μέσω του PS app στο iOS, μου δείχνει ότι το demo προσφέρεται μόνο για PS4.

Είσαι σίγουρος ότι η ανακοίνωση αναφέρει ρητά ότι είναι ΚΑΙ για PS5;

Διότι οι ίδιες οι εταιρείες προσφέρουν το demo μόνο για το PS4 (και δεν είναι θέμα του PS5), όπως έγινε με το DIRT που και σε αυτού το demo προσφέρθηκε μόνο για PS4.

Giannis1979
24-04-2021, 12:41
Καλημέρα Γιάννη.

Κι εμένα που το τσέκαρα μέσω του PS app στο iOS, μου δείχνει ότι το demo προσφέρεται μόνο για PS4.

Είσαι σίγουρος ότι η ανακοίνωση αναφέρει ρητά ότι είναι ΚΑΙ για PS5;

Διότι οι ίδιες οι εταιρείες προσφέρουν το demo μόνο για το PS4 (και δεν είναι θέμα του PS5), όπως έγινε με το DIRT που και σε αυτού το demo προσφέρθηκε μόνο για PS4.Αυτό ψάχνω τώρα και γω Λευτέρη ,χθες σε ένα άρθρο που διάβαζα ανέφερε ότι είναι και για PS5.
Έκανα και μια βόλτα στο Reddit και εκεί για το ίδιο θέμα συζητάνε.
Εν τω μεταξύ στο Series X υπάρχει next gen trial διαθέσιμο για download αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί το έχω το παιχνίδι σε next gen.
Και είναι πολύ Weird να το δινε στη MS και όχι στη sony με την οποία υπάρχει και partnership και το Trial περιλαμβάνει και extra mode.
Ήθελα πολύ όμως να το τσεκαρω σε Playstation 5 για να δω τα adaptive triggers πως δουλεύουν σε ένα κλασσικό FPS.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210424/d3c8815fd9e08283dccf04796533abb4.jpg

Lefteris_X
24-04-2021, 13:04
Μωρε στο ρέντιτ μπορούν να συζητούν ότι θέλουν. Το θέμα είναι η εταιρεία επίσημα τι έχει αποφασίσει. (Όχι η Σονυ αλλά ο πάπλισερ του παιχνιδιού)

Giannis1979
01-05-2021, 13:49
Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάλογο thread για το dualsense οπότε γράφω εδώ.
Πριν 2 μέρες άρχισε να μου "Σκληραίνει" το πλήκτρο Χ.
Το κουμπί δούλευε κανονικά αλλά δεν έκανε "κλικ" όπως τα υπόλοιπα βασικά πλήκτρα όταν ξεκινούσα να παίζω, ενώ όσο περνούσε η ώρα με τα πατήματα έφτιαχνε και έφτανε αρκετά κοντά στη σωστή λειτουργία του (χωρίς όμως να την φτάνει).
Κατόπιν αν άφηνες δέκα λεπτά το χειριστήριο από τα χέρια σου σκληραίνε πάλι και ξαναεχανε το "κλικ".

Μετά από έρευνα στο ίντερνετ (μήπως αποφύγω τη διαδικασία να το στείλω ,cometron) διαπίστωσα ότι το ίδιο πρόβλημα με τα βασικά κουμπιά το έχουν αρκετοί και ειδικά με το Χ.

Τελικά βρήκα λύση (απ' ότι φαίνεται) αφού η συντριπτική πλειοψηφία έλυσε το θέμα με καθαρισμό με καθαρό οινόπνευμα.

Απλώς έβρεξα χαρτί κουζίνας με οινόπνευμα και το καθάρισα εξωτερικά αφήνοντας να πάρει λίγο και μέσα ενώ το έκανα Spam πατώντας το συνεχώς κυκλικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Χθες το βράδυ έκανα το εγχείρημα και σήμερα το κουμπί δουλεύει άψογα όπως δούλευε εργοστασιακα.
Ελπίζω φυσικά να συνεχίσει έτσι .

Αναφέρω το πρόβλημα και τη "Λύση;" σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο θέμα.

ΥΓ: Εννοείται με δική σας ευθύνη δεν παίρνω κανέναν στο λαιμό μου .

Giannis1979
03-05-2021, 15:16
Update:Ο καθαρισμός με οινόπνευμα μου έλυσε τελείως το πρόβλημα.
48 ώρες μετά το πλήκτρο συνεχίζει να δουλεύει άψογα!

Valkyre
09-06-2021, 11:16
Παιδια λιγο τα φωτα σας γιατι δεν βγαζω ακρη.

Εχω ελευθερα στον εσωτερικο δισκο του PS5 περιπου 150GB. Δεν εχω εξωτερικο δισκο installed. Μιλαμε ξεκαθαρα για τον εσωτερικο δισκο και μονο.

Παω λοιπον να κανω install το Final Fantasy VII Remake.

Κατευθειαν το PS5 μου βγαζει μηνυμα λαθους οτι δεν μπορει να το κανει install γιατι δεν υπαρχει ο απαιτουμενος ελευθερος χωρος (το game υποτιθεται θελει 110GB για να κανει το install πραγμα που μου το λεει και το ιδιο το PS5).

Eν τω μεταξυ οταν παω στο storage data, παρατηρω οτι μου λεει οτι εχω μολις 60κατι GB ελευθερα... ωπα λεω για κατσε τι λες? Παω λοιπον μεσα και βλεπω οτι το PS5 εχει δεσμευσει 90 gb για το FFVII Remake οποτε ετσι οντως βγαινει σωστο το νουμερο να μου εχουν απομεινει 60 gb. Ομως το θεμα ειναι οτι δεν εχει γινει Install ποτε το FFVII Remake... οπως και να εχει σβηνω αυτα τα 90gb που εδειχνε στο storage data, μια χαρα μου λεει και παλι εχεις 150 gb ελευθερα.

Ωραια λεω εγω. Κατσε να του ριξω και ενα restart, να του κανω και ενα rebuild database να ξαναδοκιμασω την διαδικασια...

Τα εκανα λοιπον ολα αυτα και παλι τζιφος... η ιδια ακριβως κατασταση. Το PS5 δεν μπορει να κανει Install το FFVII Remake γιατι λεει δεν υπαρχει ο απαιτουμενος ελευθερος χωρος και για μια ακομη φορα δειχνει να εχει δεσμευσει τα 90gb για το install του παιχνιδιου! Εν καταλακειδι επρεπε να αδειασω χωρο στο ps5 Μου ωστε να χωρανε 2 install του FFVII Remake για να μπορεσει να γινει install μια φορα...

Τι σκατα συμβαινει μου εξηγειτε σας παρακαλω πολυ γιατι εχθες εχασα 1 ωρα υπνου γι αυτην την αηδια?

Christos33
09-06-2021, 11:30
Μήπως θέλει 90gb ελεύθερα χωρίς το παιχνίδι;
Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι όταν κάνει εγκατάσταση το παιχνίδι μετά το Update αν υπάρχει δεν το αναφέρεις θέλει ελεύθερο χώρο να ξανακάνει εγκατάσταση το παιχνίδι.
Edit
Αυτό το κάνει στο COD από όσο ξέρω το παιχνίδι είναι 100 κ βάλε Gb αλλά χρειάζεται 250 gb χώρο τον δεσμεύει για να μπορεί να κάνει τα update
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Valkyre
09-06-2021, 11:38
^^ Man προσπαθησα να καταλαβω τι λες αλλα μα τη παναγια απετυχα παταγωδως! :P

Στην αρχη σκεφτηκα κι εγω ισως θελει 2 φορες το install size επειδη θα θελει να κατεβασει και την PS5 version ή κατι τετοιο. Αλλα η PS5 version δεν ειναι ακομα διαθεσιμη, οποτε αυτο το σεναριο δεν παιζει...

Εν τω μεταξυ το patch 1.02 μου το κατεβασε κανονικα ενοσο μου ελεγε οτι δεν μπορει να κανεις install λογο ελειψης χωρου...

ΥΓ: Συγνωμη ρε παιδια δεν το εχει συναντησει κανεις σας αυτο το πραγμα? Ο μοναδικος ειμαι?

Christos33
09-06-2021, 11:40
^^ Man προσπαθησα να καταλαβω τι λες αλλα μα τη παναγια απετυχα παταγωδως! [emoji14]

Στην αρχη σκεφτηκα κι εγω ισως θελει 2 φορες το install size επειδη θα θελει να κατεβασει και την PS5 version ή κατι τετοιο. Αλλα η PS5 version δεν ειναι ακομα διαθεσιμη, οποτε αυτο το σεναριο δεν παιζει...

Εν τω μεταξυ το patch 1.02 μου το κατεβασε κανονικα ενοσο μου ελεγε οτι δεν μπορει να κανεις install λογο ελειψης χωρου...

ΥΓ: Συγνωμη ρε παιδια δεν το εχει συναντησει κανεις σας αυτο το πραγμα? Ο μοναδικος ειμαι?Χάχα είναι αυτό που λες θέλει 2 φορές μάλλον τον χώρο έναν για εγκατάσταση κ μια φορά ακόμα όταν κάνει Update ένα patch γιατί μεταφέρει όλο το παιχνίδι σε άλλο μέρος του δίσκου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση εκτός κ αν είναι Bug.

Valkyre
09-06-2021, 11:43
Χάχα είναι αυτό που λες θέλει 2 φορές μάλλον τον χώρο έναν για εγκατάσταση κ μια φορά ακόμα όταν κάνει Update ένα patch γιατί μεταφέρει όλο το παιχνίδι σε άλλο μέρος του δίσκου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση εκτός κ αν είναι Bug.

Φιλε αν ειναι αυτο που λες, μιλαμε για τιγκα τρατζικ σκηνικο. :/

Christos33
09-06-2021, 12:08
Φιλε αν ειναι αυτο που λες, μιλαμε για τιγκα τρατζικ σκηνικο. :/Βάλε επείγοντος εξωτερικό δίσκο στα παιχνίδια του ps4, πρέπει να έχεις πάνω από 100gb ελεύθερα στον δίσκο για να μην έχεις τέτοια θέματα.

Giannis1979
09-06-2021, 12:13
Εγώ πήρα εξωτερικό γ αυτόν ακριβώς το λόγο
Θέλει το διπλάσιο χώρο διαθέσιμο από οσο καταλαμβάνει το παιχνίδι για να στο κάνει install.

Valkyre
09-06-2021, 12:20
Μαλιστα... και αυτη η βλακεια ισχυει μονο για τα παιχνιδια του PS4 σωστα?

Christos33
09-06-2021, 12:29
Μαλιστα... και αυτη η βλακεια ισχυει μονο για τα παιχνιδια του PS4 σωστα?Νομίζω είναι πλέον για όλα, ο τρόπος που κάνει την εγκατάσταση πλέον χρειάζεται χώρο ίσο με το παιχνίδι, δεν είναι πάντα έτσι αλλά τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται.
Φαντάσου ότι εγώ που παιζω Destiny ένα patch 250mb στο ps4 έκανε μια ώρα εγκατάσταση γιατί γίνεται αυτή η δουλειά κατέβασμα άνοιγμα το zip ( έτσι κατεβαίνει συμπιεσμένο), εγκατάσταση σε άλλο σημείο του δίσκου όλο το παιχνίδι κ το ps4 είναι τόσο αργό που ήθελε 40 λεπτα, πλέον το ίδιο γίνεται κ στο Ps5 αλλά γίνεται σε 5 λεπτά αλλά πάλι χρειάζεται χώρο να υπάρχει ελεύθερος στο δισκο.

Lefteris_X
09-06-2021, 12:42
Έτσι γίνεται από την εποχή του PS4 και συγκεκριμένα μετά από το 3.00 firmware (πάνε χρόνια, ίσως να είναι πιο πριν).

Πως ήταν η διαδικασία πριν γίνει αυτό:

Είχες ένα παιχνίδι πχ. 100 GB (βάζω στρογγυλό νούμερο για να γίνει εύκολο το παράδειγμα).
Και λάμβανε ένα update. Δεν παίζει ρόλο αν το update ήταν 10MB ή 10GB, ας πούμε (πάλι για ευκολία) 10GB.
Κατέβαινε το update και "προστίθετο" στα 100GB, δηλαδή 100 + 10 = 110GB.

Απαιτούνταν δηλαδή ελεύθερα 10GB στον δίσκο του PS4.

Καμιά φορά όμως, είτε λόγω μαλακίας της γραμμής Ιντερνετ, είτε επειδή ήταν κακογραμμένο το update (προγραμματιστικά), είτε τράβαγε bad block ο σκληρός δίσκος, είτε είτε είτε...........................το αποτέλεσμα ήταν corrupted ΟΛΟ το install (των 100GB) του παιχνιδιού.
Η μοναδική "λύση" ήταν διαγραφή του παιχνιδιού και ξανά εγκατάσταση από την αρχή (είτε το έχεις physical, είτε digital).

Μετά λοιπόν το συγκεκριμένο PS4 firmware που δεν θυμάμαι τον αριθμό, άλλαξε η Sony την διαδικασία, ώστε να αποφεύγεται το corrupted φαινόμενο.
Όμως υπάρχει και ο "λάκκος" στην φάβα.
Η απαίτηση ΔΙΠΛΑΣΙΟΥ χώρου.

Δηλαδή το παιχνίδι των 100GB, ακόμα και για 0.5MB (MegaByte) update..........απαιτεί να έχεις ελεύθερα ΕΞΤΡΑ 100GB στον σκληρό δίσκο.

Γιατί;

Διότι αφού κατέβει το update (ξανα-τονίζω: είτε πρόκειται για 0.5MB είτε για 10GB, θα παραμείνω όμως για ευκολία περιγραφής στο νούμερο 10GB)............

........το PS4 παίρνει το install του παιχνιδιού που είναι 100GB, το αντιγράφει σε νέο σημείο του σκληρού δίσκου (γι' αυτό απαιτούνται έξτρα 100GB ελεύθερα) του "ενσωματώνει το update των 10GB" και ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ (δεν υπάρχει για τον Χ-Ψ-Ω λόγο corrupted φαινόμενο), τότε κρατάει τα 110GB (100+10) του "νέου" install και σβήνει το αρχικό install των 100GB.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο PS5.

Leon_DiZ
09-06-2021, 12:45
Στα παιχνιδια του PS5 το κάνει ακόμα; Δεν είχε πει ο Cerny ότι θα σταματούσε αυτό;

Valkyre
09-06-2021, 12:51
Μαλιστα...

Ιδεα δεν ειχα παιδια. Δεν μου εχει παρουσιαστει αυτο το πραγμα ποτε στο PS4 οποτε ζουσα στο σκοταδι.

Ευχαριστω πολυ.

Απλα τουλαχιστον και η Sony να κανει λιγο update τα ενημερωτικα που σου δινει οταν γινεται αυτη η διαδικασια. Να μην σου πεταει ενα ξερο "δεν υπαρχει διαθεσιμος χωρος". Να σου εξηγει τι συμβαινει και γιατι.

Christos33
09-06-2021, 12:52
Στα παιχνιδια του PS5 το κάνει ακόμα; Δεν είχε πει ο Cerny ότι θα σταματούσε αυτό;Από ότι είδα στο Destiny 2 που είναι Ps5 game κάνει το ίδιο ακριβώς το ίδιο πράγμα κ ο μόνος λόγος που δεν αγόρασα το COD είναι αυτό δεν γίνεται να πάρω ένα παιχνίδι κ με θέλει 250gb χώρο δεν παίζεις τίποτα άλλο μέτα.

Lefteris_X
09-06-2021, 12:56
Είχε πει ότι θα σταματούσε για τα παιχνίδια PS5, κι εγώ την ίδια απορία έχω όμως καθώς ακόμα λαμβάνει χώρα η ίδια διαδικασία.

Ίσως είναι στην διακριτική ευχέρεια (αγένεια λολ) του εκάστοτε developer;

Δεν ξέρω τι να πω.

Έχω κι εγώ ένα κουλό να μοιραστώ: το παιχνίδι που έδωσε το PS Plus "Operation Tango"..........κατέβηκε μια χαρά, όλα καλά.
Δεν το είχα καν boot-άρει καθώς διάβασα ότι απαιτεί αυστηρά co-op, οπότε περίμενα να βρω έναν φίλο που ΚΑΙ να έχει PS5 (δύσκολο χαχα) ΚΑΙ να θέλει να παίξει το παιχνιδάκι.

Περνούν οι μέρες αλλά δεν έβρισκα κανέναν, οπότε το παιχνίδι απλώς καθόταν στον SSD του PS5.
Δεν θυμάμαι πόσα GB είναι, αλλά με σιγουριά σας λέω ότι δεν ξεπερνάει τα 30GB (ίσως να λέω ΠΑΡΑ πολλά κιόλας).

Πριν 2-3 μέρες ανάβω PS5 και μου βγάζει ένδειξη για update στο Operation Tango.
Δεν θυμάμαι επακριβώς το μέγεθος του update (νομίζω περί τα 1.2 GB), αλλά δεν παίζει ρόλο: μόλις έφτανε στα 300MB περίπου MB κατεβάσματος (αν είναι στα 400 ή 500 ή 600 MB δεν παίζει ρόλο).............σταματάει το download και λαμβάνω μήνυμα "cannot install, error τάδε".

Πάω να τσεκάρω τον διαθέσιμο χώρο στον SSD, παρόλο που είμαι "ψείρας" και όλα αυτά τα τεχνικά τα έχω συνέχεια στο μυαλό μου και τα τηρώ κατά γράμμα.

Θέλετε να γελάσετε;

Έχω 150GB ελεύθερα στον SSD του PS5.

Ξανά προσπάθεια να κατέβει το update του Operation Tango = τζίφος, με το download να βγάζει error στο ίδιο ακριβώς σημείο του κατεβάσματος.

Στο τέλος, έσβησα εντελώς το Operation Tango γιατί ψυλλιάζομαι ότι κάποια προγραμματιστική μαλακία έχει γίνει.

Γενικώς το PS5 OS θέλει στρώωωωωωωσιμο ακόμα από μεριάς Sony.

(τόσους μήνες μετά ρε Σονυ, να σε βράσω, και έχουμε θέματα που απαιτούν "στρώσιμο". Τόσο καιρό στρώσιμο δεν έχω ρίξει αθροιστικά σε όλες τις μηχανές και αυτοκίνητα που πέρασαν στην ζωή μου)

Christos33
09-06-2021, 13:03
Εδώ ρε Λευτέρη κατεβασα 3 φορές το μπομπερμαν που έβαλαν πρόσφατα 3gb κ όλο μου βγάζει σφάλμα τα Bug υπάρχουν.

Giannis1979
09-06-2021, 17:57
Υπόψιν ότι με τα ps4 παιχνίδια μπουκωνει πολύ γρήγορα ο φάκελος "other" στο storage.
Εγώ με το που πήρα την κονσόλα άρχισα να φορτώνω τα ps4 games της psplus collection και κάποια στιγμή μου είχε φάει πάνω από 150GB στον ssd στο "other".

Το έψαξα και είδα ότι για να μην σου δεσμεύει τόσο πολύ χώρο χρειάζεται εξωτερικός για τα Ps4 games οπότε πήρα έναν και ησύχασα.

Τα ps5 games δεν μου δημιουργούν το ίδιο πρόβλημα με δέσμευση χώρου στον συγκεκριμένο φάκελο αφού είναι SSD optimized.

cocous
09-06-2021, 18:00
Υπόψιν ότι με τα ps4 παιχνίδια μπουκωνει πολύ γρήγορα ο φάκελος "other" στο storage.
Εγώ με το που πήρα την κονσόλα άρχισα να φορτώνω τα ps4 games της psplus collection και κάποια στιγμή μου είχε φάει πάνω από 150GB στον ssd στο "other".

Το έψαξα και είδα ότι για να μην σου δεσμεύει τόσο πολύ χώρο χρειάζεται εξωτερικός για τα Ps4 games οπότε πήρα έναν και ησύχασα.

Τα ps5 games δεν μου δημιουργούν το ίδιο πρόβλημα με δέσμευση χώρου στον συγκεκριμένο φάκελο αφού είναι SSD optimized.

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας TapatalkΝαι αλλά άμα διαγράψεις τα ps4 games δεν αδειάζει?

Giannis1979
09-06-2021, 18:03
Ναι αλλά άμα διαγράψεις τα ps4 games δεν αδειάζει?Ναι εννοείται αδειάζει αν τα διαγράψεις.
Απλά εγώ τα ήθελα κάι έπρεπε να πάρω εξωτερικό.

psx3
09-06-2021, 18:45
ΥΓ: Συγνωμη ρε παιδια δεν το εχει συναντησει κανεις σας αυτο το πραγμα? Ο μοναδικος ειμαι?
Από όσο θυμάμαι πάντα ήθελε διπλάσιο χώρο για μερικά παιχνίδια, ακόμα και στο PS3 (τότε ήταν μόνο τα digital, αφού τα physical σπανίως ζητούσαν install).

Στο PS4 σε κάποια φάση (αρχές 2014?) άλλαξε το σύστημα με τα updates (το θυμάμαι λόγω KZ-SF) και από εκεί που κατέβαζε τεράστια updates κάθε φορά, μετά το γύρισαν σε μικρότερα delta updates (καλό για αργές συνδέσεις), αλλά το μειονέκτημα είναι ότι απαιτεί ανασυνδυασμό old + new data, οπότε αρχικά αντιγράφει το παιχνίδι ξανά, εξού και γιατί θέλει διπλάσιο χώρο.

Στο Final Fantasy VII Remake σου κατεβάζει και update να υποθέσω; Ίσως αν έβγαινες offline να κάνει σκέτο install να μην ήθελε τόσο πολύ χώρο.

Φαντάσου ότι εγώ που παιζω Destiny ένα patch 250mb στο ps4 έκανε μια ώρα εγκατάσταση γιατί γίνεται αυτή η δουλειά κατέβασμα άνοιγμα το zip ( έτσι κατεβαίνει συμπιεσμένο), εγκατάσταση σε άλλο σημείο του δίσκου όλο το παιχνίδι κ το ps4 είναι τόσο αργό που ήθελε 40 λεπτα, πλέον το ίδιο γίνεται κ στο Ps5 αλλά γίνεται σε 5 λεπτά αλλά πάλι χρειάζεται χώρο να υπάρχει ελεύθερος στο δισκο.
Αυτό λέγανε ότι θα άλλαζε στο PS5 (και καλά ότι έφταιγαν Jaguar & HDD στο PS4), αλλά πάλι αργούν μερικά patches να γίνουν install.

psx3
09-06-2021, 18:50

Κάποτε που είχα USB HDD στο PS4 θυμάμαι ότι παιχνίδια με πολλά DLC φούσκωναν το Other folder (είτε installed στον εσωτερικό, είτε στον εξωτερικό).

Μπορεί π.χ. να είχες installed το base game + DLC στον εσωτερικό και αν έκανες move το base game στον εξωτερικό, τα DLC έμεναν installed στον εσωτερικό. Ήθελε delete όλο για να φύγουν και ξανά install από την αρχή στον εξωτερικό.

Τώρα στο PS5 δεν ξέρω τι παίζει και η Sony δεν δίνει πρόσβαση στο Other να δούμε τι έχει μέσα.

Snk
16-06-2021, 22:42
Το rest mode απο οτι φαίνεται συνεχίζει να εχει θεματα μερικες φορες. Χρειάστηκε σημερα μεσα σε 1,5 ωρα να βαλω την κονσολα 3 φορες σε rest mode και μετα δεν ξύπναγε με τίποτα. Αναβόσβηνε ασπρο το φωτάκι της κονσολας και δεν εκανε τιποτα. Μονο με κρατημα του power button επανήλθε αφου έκλεισε πρώτα

modecris
24-06-2021, 21:51
Με πήραν τα παιδιά τηλ και μου είπαν πως το ps5 δεν ανάβει, ξεκινάει κάποιο τσεκ (δεν γνωρίζω τί μήνυμα βγαζει) και στο καπάκι σβήνει. Δουλεύει και εδώ το παρατεταμένο πάτημα του power όπως και στο ps4 μπας και γλυτώσω την κομετρον?

modecris
25-06-2021, 17:15
Με πήραν τα παιδιά τηλ και μου είπαν πως το ps5 δεν ανάβει, ξεκινάει κάποιο τσεκ (δεν γνωρίζω τί μήνυμα βγαζει) και στο καπάκι σβήνει. Δουλεύει και εδώ το παρατεταμένο πάτημα του power όπως και στο ps4 μπας και γλυτώσω την κομετρον?

Ναι πατώντας παρατεταμένα το power μπαίνεις στο ίδιο μενού που έχει το ps4 και έχει τις ίδιες επιλογές. Αν μπορείς να μπεις σε αυτό το μενού το πιό πιθανό είναι να έχεις πρόβλημα software σε αντίθετη περίπτωση έχεις θέμα με το hardware.

Άρα? Αποστολή στην cometron/ελεγχος/αντικατάσταση. Δεν ανέφεραν κάτι για επισκευή.

Valkyre
25-06-2021, 17:19
Τελικα οντως δεν μπορεις να το κανεις να ξεκινησει??

Δοκιμασες να το βγαλεις απο την πριζα κανα 5αλεπτο? Λεω εγω μια βλακεια τωρα...

Τι να πω ρε φιλε πολυ περιεργα σε παει το PS5... ευχομαι ολα να ειναπ/πανε καλα...

psx3
25-06-2021, 17:41
@modecris

Ανέβασε κανά video/screenshot από το τι error βγάζει...

modecris
25-06-2021, 18:08
Τελικα οντως δεν μπορεις να το κανεις να ξεκινησει??

Δοκιμασες να το βγαλεις απο την πριζα κανα 5αλεπτο? Λεω εγω μια βλακεια τωρα...

Τι να πω ρε φιλε πολυ περιεργα σε παει το PS5... ευχομαι ολα να ειναπ/πανε καλα...
Ναι το δοκιμασα και ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα αλλά τζίφος..

@modecris

Ανέβασε κανά video/screenshot από το τι error βγάζει...

Το έχω δώσει ήδη στην acs, στην αρχή έλεγε "γίνεται επεξεργασία" και όταν έφτανε στο 100% (ή κοντά εκει) έκανε 3 μπιπ και έσβηνε.

Μετά από προσπάθεια να ανάψω την κονσόλα κρατώντας πατημένο το power button έβγαζε το γνωστό μνμ να συνδέσω το χειριστήριο με το καλώδιο αλλά και πάλι έσβηνε.

psx3
25-06-2021, 18:12
Την κονσόλα την είχες σε χώρο που αεριζόταν καλά;

Σιγά-σιγά ξεκινάει το crash test του καλοκαιριού...

modecris
25-06-2021, 18:16
Είναι πάνω σε γραφείο όρθια και από παντού ελεύθερη, ενώ δεν ανέβασε ποτέ και καμιά μέρα στροφές ο ανεμιστήρας. Μήπως αυτό έφταιγε; που δεν ανέβαζε στροφές καθολου; τον ανεμιστήρα τον τσέκαρα, δουλεύει.

psx3
25-06-2021, 18:17
Υποτίθεται αυτές τις μέρες περιμένουμε νέο firmware update για SSD expansion που θα ανεβάσει και τις στροφές.

cocous
25-06-2021, 19:07
Εμένα σήμερα στο Metro εκεί που έπαιζα ξαφνικά κόλλησε και με πέταξε το γνωστό σφάλμα που υποτίθεται θα το έφτιαχναν με software update. CE-108255-1 Δεν μπορείτε να φανταστείτε μόλις το βλέπω πως τρελαίνομαι. Δηλαδή έλεος. Δεν μπορούν να βρουν τι φταίει? Και δεν είναι καθόλου συχνό ώστε να το τραβήξεις παραπέρα. Σε εσάς ρε παιδιά το έχει βγάλει αυτό ποτέ? Γιατί εδώ δεν βλέπω αναφορές. Μόνο σε ξένα site forums έχω δεί αρκετό κόσμο να παραπονιέται.

nikosarg
25-06-2021, 20:04
Φιλικη συμβουλη σε ολους τους κατοχους ps5 αλλα και γενικα κονσολας. Σε μερες που η εξωτερικη θερμοκρασια λογω καλοκαιριου ειναι ψηλη, να παιζετε με το κλιματιστικο του χωρου σε λειτουργια. Καλα ολα αυτα με τα liquid metal, τα φοβερα ανεμιστηρια και το εξυπνο software, αλλα οταν χτυπαει η θερμοκρασια απο 30 και πανω, τα τσιμεντενια σπιτια μας γινονται ακομα πιο ζεστα, σαν φουρνοι.

psx3
25-06-2021, 20:06
Συμφωνώ απόλυτα. Βασικά κι εμείς οι άνθρωποι δεν την παλεύουμε με 30C θερμοκρασία χώρου... αυξάνεται και η εφίδρωση, πόσο μάλλον αν παίζεις και κανά ζόρικο παιχνίδι.

modecris
26-06-2021, 00:09
Εγώ είμαι της άποψης να πάνε να γ@μh8$&@, σιγά μην κοιτάω και την θερμοκρασία για παίξω video games. Ειδικά τώρα που έχω ενεργή εγγύηση.

Giannis1979
26-06-2021, 00:52
Εγώ είμαι της άποψης να πάνε να γ@μh8$&@, σιγά μην κοιτάω και την θερμοκρασία για παίξω video games. Ειδικά τώρα που έχω ενεργή εγγύηση.Συμφωνώ απόλυτα .
Προσωπικά θα ανάψω το ac για μένα και για καμμία κονσόλα.
Έχω σκεπάσει με κουβέρτες κονσόλα για να την κάψω επίτηδες ώστε να μου την αλλάξουν λόγω προβλημάτος και κόντεψα να κάψω το σπίτι μου αλλά η κονσόλα δουλεύει ακόμα.

Αν τα έχουν φτιάξει σωστά δεν παθαίνουν τίποτα.