View Full Version : PS5 Firmware Updates (Τελευταία έκδοση: 21.02-04.03.00)
New PS5 Firmware Update 20.02-2.20 Is Now Available To Download
https://www.psu.com/news/new-ps5-firmware-update-20-02-2-20-is-now-available-to-download/
1325753553722470401
Leon_DiZ
17-11-2020, 11:54
Νέο update
20.02-02.25.00 (https://www.psu.com/news/ps5-system-software-update-20-02-02-25-00-now-available-to-download/)
This system software update improves system performance
What about stability? :P
ΥΓ: Πλακα πλακα το χρειαζεται το PS5 γιατι κατι μυστηρια κανει και με το rest mode και με τους εξωτερικους δισκους... ελπιζω να τοποθετηθουν επισημα στα firmware notes σχετικα με τα θεματα αυτα.
Μόνο εμένα με ξενίζει το νέο versioning scheme; :P
Προτιμούσα το X.XX των PS3/4.
#1st_world_problem
Leon_DiZ
24-11-2020, 08:33
Μόνο εμένα με ξενίζει το νέο versioning scheme; :P
Προτιμούσα το X.XX των PS3/4.
#1st_world_problem
Όχι! Εγώ στην αρχή το κοιτούσα για κάνα λεπτό να καταλάβω τι έβλεπα
Lefteris_X
24-11-2020, 10:43
Είναι χρονολογία αλά Star Trek.
Δεν το καταλάβατε;
Leon_DiZ
25-11-2020, 11:32
Βγήκε το 20.02-2.26
868MB
Αντε γιατι το κοροιδευαμε το stability και τωρα κανουμε σαν τρελοι γι αυτο! :P
BillyFlo81
25-11-2020, 15:07
Αναλυτικά το περιεχόμενο του update 20.02-02.26.00 από την επίσημη ιστοσελίδα της Sony για το Playstation (https://www.playstation.com/en-us/support/hardware/ps5/system-software/):
This system software update improves system performance.
An issue where installed disc versions of games were sometimes deleted was resolved.
An issue that prevented the PS5 wireless controller from being charged while in rest mode when connected to the PS5's front side USB Type-A port using the USB cable included with some PS5 consoles was resolved.
Το έχω ήδη εγκαταστήσει και δοκιμάζω να φορτίσω το Dualsense
Leon_DiZ
25-11-2020, 15:32
Αυτό που μετά από κάποια φάση άρχισαν να κρύβουν τα changelogs όλοι ποσο με εκνευρίζει. Ήταν από τα αγαπημένα μου πράγματα όταν είχε πρώτο ξεκινήσει το iPhone, κάθε εφαρμογη σου ελεγε ακριβώς τι άλλαξε, τώρα πολλές φορές πρέπει να το ψάχνεις μόνος σου.
Το ίδιο και εδώ, θα ψάχνουμε κάθε φορά τι έφτιαξε η Sony.
Leon_DiZ
09-12-2020, 10:23
Βγήκε καινούργιο system software. 868.1 MB
Το κατεβάζω να δω τι έχει.
Leon_DiZ
09-12-2020, 10:30
Εκδοση 2.30, έχει update και το controller
Ορίστε και το changelog:
Version 20.02-02.30.00
Resolved an issue where data transfers and downloads were cancelled when trying to download content while a data transfer from a PS4 is in progress.
Some issues that were causing errors during text input in some PS4 games have been resolved.
The connection stability has been improved for some Wi-Fi routers.
Ελπίζω να μην είναι σαν τα firmware update που βγάζει για την Sony XH90, ένα φτιάχνει, δυο χαλάει. :P
jk_blue_tiger
09-12-2020, 16:22
Εξακολουθει να μην μου κανει αυτοματα το update, το ανοιγω κ ουτε καν ειδοποιηση...
Οταν το εβαλα να τσεκαρει εαν υπαρχει upd, εδεησε να το βρει...
Εξακολουθει να μην μου κανει αυτοματα το update, το ανοιγω κ ουτε καν ειδοποιηση...
Οταν το εβαλα να τσεκαρει εαν υπαρχει upd, εδεησε να το βρει...
Η κονσόλα ανοίγει για αυτόματα updates γύρω στις 4 το πρωί, ενώ τα system updates βγαίνουν γύρω στις 12 το μεσημέρι.
Έτσι ήταν και στο PS4. Μόνο σε PS3 σε άφηνε να ρυθμίζεις την ώρα των auto-updates.
Leon_DiZ
02-02-2021, 18:13
PS5 Update in March 2021 Will Reportedly Fix 4K-HDR and 120Hz Issues (https://www.dualshockers.com/ps5-update-in-march-2021-will-reportedly-fix-4k-hdr-and-120hz-issues/)
While some people were confused about whether the issue was related to the Samsung TVs or PS5, the community manager of Samsung clarified (https://eu.community.samsung.com/t5/tv/samsung-tvs-und-playstation-5-mit-4k-und-120-hertz/td-p/2626218?s=08) that the TVs have no problem and don’t need any repairs or updates. He revealed that the issue is going to be resolved by a PS5 update in March 2021. He also asked all PS5 owners to update their consoles continuously.
Οι Ιάπωνες δουλεύουν με τηλεεργασία ή μόνο στην Δύση παίζει αυτό;
Με ρυθμό χελώνας βγαίνουν τα firmware updates για νέα κονσόλα και έχουν πολλάαααααα θεματάκια να λύσουν... και όχι, δεν εννοώ το M.2 support (λες κι έχουμε πολλά next-gen παιχνίδια να βάλουμε στον SSD).
ΥΓ: Τι "update their consoles continuously" λέει ο άλλος από την Samsung, λες και βγαίνουν κάθε μέρα updates, λολ.
BillyFlo81
03-02-2021, 11:29
1356892563144388608
johnnyman25
06-04-2021, 14:47
Μας έχουν ξεχάσει τελείως.......
My OnePlus 7 Pro Is Rocket Fast
jk_blue_tiger
06-04-2021, 15:14
Μας έχουν ξεχάσει τελείως.......
Το μονο θετικο ειναι οτι μπορουμε πια να δουμε κ να χειριστουμε την wishlist μεσα απο το ps5,
κατα τ' αλλα ελπιζω να δουλευουν πανω σε σοβαρες αναβαθμισεις του firmware, δεν εξηγειται αλλιως τοση καθυστερηση...
johnnyman25
06-04-2021, 15:28
Το μονο θετικο ειναι οτι μπορουμε πια να δουμε κ να χειριστουμε την wishlist μεσα απο το ps5,
κατα τ' αλλα ελπιζω να δουλευουν πανω σε σοβαρες αναβαθμισεις του firmware, δεν εξηγειται αλλιως τοση καθυστερηση...Αυτό με το wishlist δεν το κατάλαβα για πες μου!
Μακαρι όπως είπες να δουλεύουν πάνω σε σοβαρό firmware γιατί μέχρι τώρα πετάνε χαρταετό...
jk_blue_tiger
06-04-2021, 15:39
Αυτό με το wishlist δεν το κατάλαβα για πες μου!
Μακαρι όπως είπες να δουλεύουν πάνω σε σοβαρό firmware γιατί μέχρι τώρα πετάνε χαρταετό...
https://www.youtube.com/watch?v=xaTDq8U-0rI
johnnyman25
06-04-2021, 15:54
https://www.youtube.com/watch?v=xaTDq8U-0rIΑ το γνωρίζω το συγκεκριμένο.
Νόμιζα ήταν κάτι που είχε κάνει με το firmware.
Ευχαριστώ
Dimitris_
07-04-2021, 15:07
Μετά από τόσους μήνες, δεν μπορούν να βγάλουν τα άκυρα spin που κάνει το disk drive?
Τόσο δύσκολο είναι?
Leon_DiZ
13-04-2021, 15:08
1381940470931189766
Επιτέλους!!!
Μας γκάστρωσαν 2 μήνες τώρα! :P
panos74gr
13-04-2021, 15:27
Game Update Pre-download. Once it’s enabled by developers, title updates for games will pre-download to your console if the βautomatic updatesβ setting is enabled and your console is on or in rest mode. This will let you start playing the latest version of a game immediately after the update’s release.
Δηλαδή οι devs ανεβάζουν το patch αλλά δεν το κανουν αμεσα διαθέσιμο, το μηχάνημα το κατεβάζει ώστε να ειναι έτοιμο όταν οι devs ενεργοποιησουν το patch;
Μάλλον για multiplayer παιχνίδια θα είναι αυτό... που θα θέλουν να ελαχιστοποοιησουν τον χρόνο που κάποιος δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι περιμένωντας για ένα αναγκαίο patch.
- - - Updated - - -
Επίσης να σημειώσω ότι πουθενά δεν μιλάει για "stability & performance improvements" https://meme.fandom.com/wiki/File:A_surprise.pnghttps://meme.fandom.com/wiki/File:A_surprise.png:ice::ice::ice:
Leon_DiZ
13-04-2021, 15:57
Game Update Pre-download. Once it’s enabled by developers, title updates for games will pre-download to your console if the βautomatic updatesβ setting is enabled and your console is on or in rest mode. This will let you start playing the latest version of a game immediately after the update’s release.
Δηλαδή οι devs ανεβάζουν το patch αλλά δεν το κανουν αμεσα διαθέσιμο, το μηχάνημα το κατεβάζει ώστε να ειναι έτοιμο όταν οι devs ενεργοποιησουν το patch;
Μάλλον για multiplayer παιχνίδια θα είναι αυτό... που θα θέλουν να ελαχιστοποοιησουν τον χρόνο που κάποιος δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι περιμένωντας για ένα αναγκαίο patch.
- - - Updated - - -
Επίσης να σημειώσω ότι πουθενά δεν μιλάει για "stability & performance improvements" https://meme.fandom.com/wiki/File:A_surprise.pnghttps://meme.fandom.com/wiki/File:A_surprise.png:ice::ice::ice:
Είναι λίγο περιεργο γιατί εξαρτάται πολύ από το παιχνίδι. Αν πχ το παιχνίδι έχει maintenance και βγάζει το patch όταν ξεκινάει το maintenance τότε δεν σε ενδιαφέρει να σου έχει από πριν το patch.
Δεν ξέρω σε τι σενάριο ακριβώς βοηθάει. Αυτό που θα ήθελα μελλοντικά θα ήταν να μπορείς να κατεβάζει patch γι τα physical games έτσι ώστε να μην περιμένεις επιπλεον
panos74gr
13-04-2021, 16:04
Ναι ή να κανείς preload το game από το store και μα ξεκλειδώνει μόλις βάλεις το δισκάκι.
Αλλά σιγά μην το κάνουν ποτέ αυτό...
Εγώ αυτό που ξέρω εμπειρικά είναι ότι η κονσόλα (PS4/5) ανοίγει γύρω στις 4 το πρωί (αν έχετε και το PSVR breakout box, θα δείτε το λαμπάκι να γίνεται άσπρο από κόκκινο, αλλιώς μόνο από τον θόρυβο του ανεμιστήρα θα το καταλάβετε) και κατεβάζει ό,τι updates υπάρχουν.
Βέβαια αν έχεις πολλά παιχνίδια εγκατεστημένα, έχει κάποιο όριο (δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς, τα τελευταία 10 played?) για το ποιά updates θα κατεβάσει.
Οπότε έχουμε και λέμε το εξής σενάριο:
Βγαίνει update στις 12 το μεσημέρι. Αν εσύ ανοίξεις την κονσόλα στις 5 το απόγευμα, ΔΕΝ θα έχει κατεβάσει το update. Γιατί όπως είπα ανοίγει συγκεκριμένη ώρα (το PS3 OS/XMB έχει επιλογή να ορίσεις το time schedule, ενώ τα PS4/5 όχι).
Είτε θα πρέπει να την ανοίξεις την επόμενη μέρα (ας πούμε το επόμενο πρωί) αν θες να βρεις το παιχνίδι έτοιμο/πατσαρισμένο, είτε αναγκαστικά θα υπομείνεις το update (download & install) εκείνη την στιγμή.
Τώρα τι έκανε/άλλαξε η Sony δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα επακριβώς. Ίσως τα updates να γίνονται delayed 1-2 μέρες επίτηδες, έτσι ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για pre-load και να τα πιάσει το χρονικό παράθυρο (4 το πρωί) που ανέφερα. Βέβαια αυτό έχει το μειονέκτημα ότι αν καίγεσαι π.χ. να λυθούν κάποια bugs, θα τα τρως στην μάπα επιπλέον 1-2 μέρες.
jk_blue_tiger
13-04-2021, 16:27
Ναι ή να κανείς preload το game από το store και μα ξεκλειδώνει μόλις βάλεις το δισκάκι.
Αλλά σιγά μην το κάνουν πόρε αυτό...
Το κανει η αντιπερα οχθη (https://www.polygon.com/2020/9/23/21452704/xbox-series-x-smart-delivery-download-before-buying-install-pre-order), αν θελουν σιγουρα θα υπαρχει τροπος.
Το θεμα ειναι το ποτε ομως, γιατι τα ζωα μου αργα εκει στο Τζαπανισταν...
Πρεπει να ειμαι παρα μα παρα πολυ περιεργο ατομο, που δεν δινω σχεδον καμμια μα καμμια δεκαρα για ολες τις αλλαγες που φερνει το νεο firmware...
φακελους εχει? Γιατι δεν βλεπω να εχει... themes? Να μπορω να σβησω individual saves? Να τα μεταφερω σε USB?
Εγω αυτο τα απλα θελω... ποσως με ενδιαφερουν τα τσατ και τα ψατ και να γλυτωσω 5 λεπτα απο ενα πατς ξερω γω... καλοδεχουμενα δεν λεω. αλλα να πρεπει να ψαχνω τα installed παιχνιδια μου μεσα στην κονσολα και να ειναι η κυρια οθονη ενα ασυμμαζευτο χαλι, μαλλον ειναι πιο σημαντικα για εμενα... λολ
panos74gr
13-04-2021, 16:41
Συμφωνώ, ίσως αυτό που λέει με την καλύτερη διαχείρηση της βιβλιοθήκης να με ενδιαφέρει κάπως.
Πρεπει να ειμαι παρα μα παρα πολυ περιεργο ατομο, που δεν δινω σχεδον καμμια μα καμμια δεκαρα για ολες τις αλλαγες που φερνει το νεο firmware...
φακελους εχει? Γιατι δεν βλεπω να εχει... themes? Να μπορω να σβησω individual saves? Να τα μεταφερω σε USB?
Εγω αυτο τα απλα θελω... ποσως με ενδιαφερουν τα τσατ και τα ψατ και να γλυτωσω 5 λεπτα απο ενα πατς ξερω γω... καλοδεχουμενα δεν λεω. αλλα να πρεπει να ψαχνω τα installed παιχνιδια μου μεσα στην κονσολα και να ειναι η κυρια οθονη ενα ασυμμαζευτο χαλι, μαλλον ειναι πιο σημαντικα για εμενα... λολΑκριβώς τα ίδια σκεφτόμουν να ποστάρω. Πραγματικά συμφωνώ 200%
Και επιπλέον να ξεκαθαρίσει με τους κάποιους ενοχλητικούς κωδικούς σφαλμάτων που εμφανίζονται κάποιες φορές αν είναι software ή hardware.
Διότι επιμένουν σε software issue αλλά fix δεν υπάρχουν δυστυχώς.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
mihalis13
13-04-2021, 17:34
Από όσα φέρνει το καινούριο update μονο το οτι μπορείς να μεταφερεις τα PS5 games στον εξωτερικό βρήκα ενδιαφέρον.
Αυτά που περιμένω να φέρει δεν τα βλέπω...
Φάκελους για τα παιχνίδια και επιτελους να σταματήσει ο θόρυβος απο το drive οταν παίζω άλλο game..
^^ Aυτο... τοσο πολυ ΑΥΤΟ!!
Lefteris_X
13-04-2021, 17:49
Έτσι όπως έχουν σχεδιάζει το UI/UX (ιδιαίτερα οι δυναμικές καρτέλες) δεν μπορούν να μπουν φάκελοι.
Ή πρέπει να κάνουν ολική επανασχεδίαση ή δεν θα βάλουν φακέλους (ή θα το αφήσουν ως έχει και όταν βάλουν φακέλους όλα θα γίνουν μπάχαλο).
Κλασική σονυ.
Εντάξει πλάκα μας κάνουν, που είναι το VRR οεο?
Does PS5 support VRR?
PS5 hardware supports Variable Refresh Rate (VRR) through HDMI 2.1. After a future system software update,
PS5 owners will be able to use the VRR feature of compatible TVs when playing games that support VRR
https://blog.playstation.com/2020/11/09/ps5-the-ultimate-faq/
Giannis1979
13-04-2021, 20:08
Εντάξει πλάκα μας κάνουν, που είναι το VRR οεο?
Does PS5 support VRR?
PS5 hardware supports Variable Refresh Rate (VRR) through HDMI 2.1. After a future system software update,
PS5 owners will be able to use the VRR feature of compatible TVs when playing games that support VRR
https://blog.playstation.com/2020/11/09/ps5-the-ultimate-faq/Μάλλον το VRR και ALLM θα έρθουν πακέτο και με το Update για τις τηλεοράσεις στις οποίες έχει ανακοινωθεί.
Και δυστυχώς δε νομίζω να γίνει σύντομα αυτό απ' ότι φαίνεται .
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Lefteris_X
13-04-2021, 21:52
Η πλάκα είναι ότι ο ίδιος ο Οδυσσέας είχε από μόνος του καταλάβει (και πει στο θρεντ με τις TV) :
"παιδιά, μην περιμένετε VRR και ALLM στο ΠΣ5 όσο δεν έχει η Σονυ αντίστοιχη TV. Όταν θα αποκτήσουν οι TV της, τότε θα το δούμε στο ΠΣ5".
Τι έγινε Οδυσσέα;
Κάνει νερά η μνήμη λόγω ηλικίας; :P :P :P (σε πειράζω έτσι; αχαχαχαααχ)
Τα games θα μπορείς να τα μεταφέρεις. Τα save?
Leon_DiZ
14-04-2021, 01:11
Θα έχει και άλλα πράγματα το patch πέρα από αυτά που γράφει στο blog.
Ένα από αυτά θα είναι και ότι θα μπορείς να κάνεις sync το save απευθείας από το μενού του παιχνιδιού, κάτι που δεν έκανε πριν και έπρεπε να μπεις από τις ρυθμίσεις.
https://blog.playstation.com/tachyon/2021/04/Eng-Move-to-USB-Extended-Storage.jpg?fit=1024,1024
Επίσης
1382066674795368448
johnnyman25
14-04-2021, 11:11
Καλημέρα παιδιά.
Τι ώρα βγαίνουν περίπου τα updates?
Στάλθηκε από το SM-G781B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Leon_DiZ
14-04-2021, 11:38
Τέτοια ωρα είχαν βγει τα 2 πρώτα.
Lefteris_X
14-04-2021, 11:50
Μόλις τσέκαρα το PS5 (το έχω δίπλα αναμμένο όσο γράφω αυτό το ποστ) και ακόμα δεν έχει βγει το νέο firmware.
EDIT
Και ναι κυρίες και κύριοι, την στιγμή που έγραψε το ρολόι 12:00 μμ άρχισε να κατεβαίνει το νέο firmware 902.3 MB.
Leon_DiZ
14-04-2021, 12:03
Βγήκε!!
Leon_DiZ
14-04-2021, 12:05
Έχει 120Hz για PC monitors, φαντάζομαι και για TVs
+
Έχει toggle για το HDR επιτέλους για αυτούς που δεν έχουμε. Ίσως φτιάξει το black crush που είχε θεμα
Lefteris_X
14-04-2021, 12:14
Επίσης υπάρχει νέο firmware για το dualsense!!!
Leon_DiZ
14-04-2021, 12:23
21.01-03.00.00.38-00.00.00.0.1
Embrace the madness!!
https://media2.giphy.com/media/bh5UZVQjB9ouQ/giphy.gif
johnnyman25
14-04-2021, 12:48
Επίσης λύθηκε το θέμα με τα εικονίδια των παιχνιδιών που κάναμε unistall και εμέναν αριστερά στο κεντρικό μενού.
Well done
Στάλθηκε από το SM-G781B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Me gusta για την μεταφορα των saves σε USB!
Me gusta για την μεταφορα των saves σε USB!Το φτιάξανε?
Το φτιάξανε?
Ετσι καταλαβα απο το ποστ του Λεωνιδα.
Άντε να δούμε
Leon_DiZ
14-04-2021, 13:28
Ετσι καταλαβα απο το ποστ του Λεωνιδα.
Άντε να δούμε
Εγώ αναφερομουν στο ότι μπορείς να κάνεις upload/download τα saves από την κονσόλα στο Plus χωρίς να πας στα settings όπως έπρεπε πριν, δεν νμζ ότι βάλανε USB save transfer.
Εγώ αναφερομουν στο ότι μπορείς να κάνεις upload/download τα saves από την κονσόλα στο Plus χωρίς να πας στα settings όπως έπρεπε πριν, δεν νμζ ότι βάλανε USB save transfer.
Ειλικρινα θα ορκιζομουν οτι εκει που ελεγες "επισης" μετα ειχε μια εικονα που εδειχνε να μεταφερεις save σε USB. Διαφορετικη εικονα απο την πιο πανω με το external storage... ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται?
Μπορεις πλεον τα κρατησεις τα save σε usb αλλα μονο για τα παιχνιδια του ps4. Εκτος αν δεν θυμαμαι καλα και για του ps4 υπηρχε απο πριν αυτο
Lefteris_X
14-04-2021, 14:05
@snk
Υπήρχε από day 1!
Lefteris_X
14-04-2021, 14:19
Έχει 120Hz για PC monitors, φαντάζομαι και για TVs
+
Έχει toggle για το HDR επιτέλους για αυτούς που δεν έχουμε. Ίσως φτιάξει το black crush που είχε θεμα
Από αρχικές αναφορές που διαβάζω, υπάρχει για υποστήριξη μόνο 1080p/120fps.
Άρα, όχι μόνιτορ 1440p/120fps.
(συγνώμη αλλά αυτό δεν το έκανε ήδη το PS5; Πχ. με το Dirt 5 στα 1080p/120fps; Ή κάπως έχω μπερδευτεί; )
Γενικώς διαβάζω μπουρδολογίες σε γνωστά site, πχ eurogamer "πλέον μπορείτε να ανάψετε/σβήσετε τηλεόραση και να ανάψει/μπει σε standby το PS5".
Εμ, αυτά είναι τα επακόλουθα όταν τα άρθρα γράφονται από άσχετους με το μηχάνημα, και γενικώς με τα μηχανήματα της Sony.
Αυτό είναι feature της τεχνολογίας HDMI, από day 1.......δηλαδή 2005 (έχει διαφορετική ονομασία ανάλογα την εταιρεία, πχ. HDMI Link, BRAVIA Link, Samsung Φερδο-link, LG σουρουμούρου-link / τα έγραψα έτσι για δεν θυμάμαι τις μαρκετινίστικες λέξεις).
Το PS3 το κάνει από day 1, το PS4 από day 1, το PS5 από day 1.
Αλλά ναι, κατά το eurogamer τώρα απέκτησε αυτή τη δυνατότητα το PS5.
(εθελοντικά εργάζονται ή πληρώνονται στο eurogamer; χααχαχααχααχ)
Lefteris_X
14-04-2021, 14:41
Ειλικρινα θα ορκιζομουν οτι εκει που ελεγες "επισης" μετα ειχε μια εικονα που εδειχνε να μεταφερεις save σε USB. Διαφορετικη εικονα απο την πιο πανω με το external storage... ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται?
Έχει και ένα καλούλι feature για εσένα το νέο firmware:
πλέον από τις ρυθμίσεις μπορείς να ορίσεις το "φάσμα λειτουργιών" του HDMI Link = θες να μπαίνει σε standby/ανάβει όταν ανάβεις/σβήνεις την TV ή όχι; (επιτρέπει διάφορους συνδυασμούς, Enable One-Touch Play on/off, Enable Power Off Link on/off).
Έχει και ένα καλούλι feature για εσένα το νέο firmware:
πλέον από τις ρυθμίσεις μπορείς να ορίσεις το "φάσμα λειτουργιών" του HDMI Link = θες να μπαίνει σε standby/ανάβει όταν ανάβεις/σβήνεις την TV ή όχι; (επιτρέπει διάφορους συνδυασμούς, Enable One-Touch Play on/off, Enable Power Off Link on/off).
^^ Καλο αυτο, ναι θα παιξω μαζι του!
Amenalien
15-04-2021, 13:51
Οι ουσιαστικές αλλαγές για μένα το On when Supported για το HDR, που μέχρι τώρα το έβαζε παντού αδιακρίτως και το upload/download των saves από το ίδιο το game (χρήσιμο ειδικά αν εναλλάσσεσαι συχνά μεταξύ PS4/PS5)
Ρε παιδια τι στο καλο δηλαδη εξηγηστε μου τι δεν κανω καλα...
Με το HDMI link ανοιχτο ειναι δυνατον να ανοιξεις την τηλεοραση ΧΩΡΙΣ να ανοιξει το ρημαδι το PS5? Οτι επιλογη και να βαλω, απαξ και ειναι ενεργοποιημενο το hdmi link η κονσολα θα ανοιξει με το που ανοιξει η TV... μα ειναι δυνατον? Δηλαδη τι ακριβως σκεφτονται οτι καθε φορα που ανοιγω την τηλεοραση θελω να παιξω playstation??
Τι δεν κανω καλα μου λετε?
Βασικα το ξαναεβαλα στο off να τελειωνουμε...
Βασικα ποσο δυσκολο ειναι να λειτουργησει το HDMI link μονο οταν γυρναω την τιβι στο HDMI port που ειναι συνδεδεμενο το PS5... αυτο το απλο πραγματακι ρε παιδια... το ποιο λογικο. Και αντιστοιχα οταν ανοιγω το ps5 να πηγαινει η τιβι αυτοματα στο αντιστοιχο HDMI port... πολλα ζηταω?
Lefteris_X
15-04-2021, 15:27
Μήπως όταν ανάβεις την TV, την τελευταία φορά που την έκλεισες πρόβαλε το κανάλι HDMI του PS5;
Αν ναι, τότε είναι λογικό να ανάβεις TV και ταυτόχρονα το PS5.
Για να το γλυτώσεις (όπως κάνω κι εγώ από το 2007), κλείνεις PS5 (είτε off είτε standby) και γυρνάς την TV στα κλασικά κανάλια (δεν ξέρω αν πετυχαίνεις το ίδιο γυρνώντας σε άλλη, άσχετη με το PS5 θύρα HDMI, κατά προτίμηση κάποια HDMI που δεν έχει καμία συσκευή).
Όπως όμως γράφεις στην 5η παράγραφο, ανάβεις την TV σου που ΔΕΝ είναι στην HDMI θύρα του PS5, δηλαδή μπορεί να είναι στα κανάλια ή σε άλλη HDMI θύρα, και παρόλα αυτά πάλι σου ανάβει το PS5.
E, σε αυτή τη περίπτωση "φταίει" η TV σου: με το που την ανάβεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ήδη (πριν κλείσει) στα κανάλια γυρισμένη, τότε η TV "ψάχνει να δει" ποια θύρα HDMI έχει συσκευή και αυτόματα πάει και την ανάβει.
Συνεπώς τσεκάρεις τις ρυθμίσεις TV ή/και γυρνάς στα κανάλια επίγειας τηλεόρασης (υποθέτω δεν έχεις ΚΑΝ κεραία = δεν βλέπεις κανάλια = αναγνωρίζεται ως η μοναδική ενεργή συσκευή το PS5).
Είδατε που βολεύουν κάπου τα βοθροκάναλα; :P :P
mihalis13
15-04-2021, 16:00
Πάντως επειδή εγώ πολλές φορές ανοίγω την τηλεόραση στο Hdmi του PS5 δεν μου έχει ανοίξει ποτέ η κονσόλα. Όπως ακριβώς και με το PS4. Και την ανοίγω συχνά γιατί θα netflix.
Τώρα δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό το θέμα με εσένα Δημήτρη.
Όταν ανοίγω το PS4/PS5 ανοίγει αυτόματα η τηλεόραση και πάει απευθείας στο Hdmi της κονσόλας που είναι σε λειτουργία, όταν ανοίγω την τηλεόραση πρώτα οι κονσόλες παραμένουν κλειστές.
Αυτό από Day 1 με το PS5 και εννοείται και τόσα χρόνια με το PS4.
Lefteris_X
15-04-2021, 16:05
Γιατί η TV σου Μιχάλη, να το πω απλά, δεν υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο του HDMI δηλαδή διπλή συνεπαγωγή.
Παρά μονή συνεπαγωγή = ανάβω PS5, αυτόματα ανάβει η TV + γυρνάει αυτόματα στην θύρα HDMI του PS5 (και PS4).
mihalis13
15-04-2021, 16:14
Γιατί η TV σου Μιχάλη, να το πω απλά, δεν υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο του HDMI δηλαδή διπλή συνεπαγωγή.
Παρά μονή συνεπαγωγή = ανάβω PS5, αυτόματα ανάβει η TV + γυρνάει αυτόματα στην θύρα HDMI του PS5 (και PS4).Μπορώ και με την TV να ανοίξω το PS5 πάντως. Απλά δεν το επιλέγω.
Πάντως ελπίζω και η επόμενη μου τηλεόραση να μην υποστηρίζει υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο του HDMI [emoji14]
Στάλθηκε από το AC2003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Lefteris_X
15-04-2021, 16:21
Το "δεν το επιλέγω" με μπέρδεψε ως διατύπωση.
Κάνε το εξής και πες μου τι θα γίνει:
Σβηστό εντελώς (ή standby δεν παίζει ρόλο) το PS5, κλειστή και η TV.
Άναψε την TV και πήγαινε στην θύρα που είναι το HDMI του PS5.
Αν δεν ανάψει αυτόματα το PS5 δεν έχεις διπλή συνεπαγωγή.
mihalis13
15-04-2021, 16:23
Το "δεν το επιλέγω" με μπέρδεψε ως διατύπωση.
Κάνε το εξής και πες μου τι θα γίνει:
Σβηστό εντελώς (ή standby δεν παίζει ρόλο) το PS5, κλειστή και η TV.
Άναψε την TV και πήγαινε στην θύρα που είναι το HDMI του PS5.
Αν δεν ανάψει αυτόματα το PS5 δεν έχεις διπλή συνεπαγωγή.Το είπα και πριν δεν ανοίγει (ευτυχώς).
Απλά μετά αφού το ανοίξω έχει επιλογή το HDMI να ανοίξω την κονσόλα.
Lefteris_X
15-04-2021, 16:26
Ποιο είναι το "ανοίξω";
Μπερδευόμαστε με τις λέξεις.
Είμαι συγκεκριμένος:
Αν πας με το remote control στο HDMI PS4/5 της TV (ενώ είναι κλειστή η κονσόλα) και δεν ανάψει αυτόματα το PS4/5 (χωρίς να πατήσεις τίποτα στο joypad ή το on/off στην κονσόλα), τότε δεν έχεις διπλή συνεπαγωγή.
Δηλαδή η TV σου δεν υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο HDMI.
Του Δημήτρη η TV το υποστηρίζει γι' αυτό του συμβαίνει αυτό που του συμβαίνει.
mihalis13
15-04-2021, 16:32
Ποιο είναι το "ανοίξω";
Μπερδευόμαστε με τις λέξεις.
Είμαι συγκεκριμένος:
Αν πας με το remote control στο HDMI PS4/5 της TV (ενώ είναι κλειστή η κονσόλα) και δεν ανάψει αυτόματα το PS4/5 (χωρίς να πατήσεις τίποτα στο joypad ή το on/off στην κονσόλα), τότε δεν έχεις διπλή συνεπαγωγή.
Δηλαδή η TV σου δεν υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο HDMI.
Του Δημήτρη η TV το υποστηρίζει γι' αυτό του συμβαίνει αυτό που του συμβαίνει.
Λευτέρη, σου είπα πουθενά ότι έχω διπλή συνεπαγωγή;
Αντίθετα είπα και η επόμενη τηλεόραση μου ελπίζω να μην έχει.
Πόσο πιο καθαρά να το πω; Το έγραψα μια φορά δεν χρειάζεται να το ξαναγράψω πιστεύω.
Βασικα ακομα και αυτο που λες να φταιει (που πολυ πιθανο να φταιει δεν θυμαμαι βεβαια) το HDMI link και παλι βγαινει αχρηστο τουλαχιστον στη δικη μου λογικη. Αν δηλαδη πρεπει πριν κλεισω τηλεοραση να θυμηθω να την γυρισω σε αλλο καναλι και διαφορα αλλα τετοια, καλυτερα απλα να παταω 2 κουμπακια και να γινεται δουλεια. Ουτως η αλλως απο οτι καταλαβαινω και παλι κουμπακια θα πρεπει να παταω. Ε ας παταω ενα της τιβι και ενα του dualsense να τελειωνουμε, χωρις να εχω το αγχος οτι η γυναικα θα ανοιξει την τιβι και την ειχα στο hdmi του ps5 και θα ανοιξει και το ps5 και διαφορα αλλα τετοια κολπα :)
Lefteris_X
15-04-2021, 16:41
Βρε ανθρωπε ήδη 2 φορές σου είπα ότι όπως το διατυπώνεις δεν σε καταλαβαινω.
ε, τώρα σε καταλαβα! :P
Προς Δημήτρη: την καλύτερη λύση επέλεξες, μανιουαλ σβήσιμο-ενεργοποίηση και βρήκες την υγειά σου.
mihalis13
15-04-2021, 16:48
Για να το πω πιο αναλυτικά για να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση.
Όταν ανοίγω την τηλεόραση δεν ανοίγει το PS5 (ευτυχώς γιατί θα ήταν σπαστικό).
Απλά αν πατήσω στο hdmi μου βγάζει "device selection playstation 5" και έτσι ανοίγει.
[emoji16]
Εγώ πάντως αυτό που κάνω στο ps4 είναι το εξης:
Ανοίγω τηλεόραση κ είναι στο κανάλι που την έκλεισα.
Πατάω το κουμπάκι απο Το ds4, ανοίγει η κονσόλα Κ αυτόματα η τηλεόραση δείχνει εικόνα από ps4.
Κ ομοίως όταν κλείνω το ps4, η τηλεόραση αυτόματα γυρνάει στο κανάλι που έβλεπα. Προσωπικά ετσι με έχει βολέψει απίστευτα.
panos74gr
15-04-2021, 18:28
Βασικα ακομα και αυτο που λες να φταιει (που πολυ πιθανο να φταιει δεν θυμαμαι βεβαια) το HDMI link και παλι βγαινει αχρηστο τουλαχιστον στη δικη μου λογικη. Αν δηλαδη πρεπει πριν κλεισω τηλεοραση να θυμηθω να την γυρισω σε αλλο καναλι και διαφορα αλλα τετοια, καλυτερα απλα να παταω 2 κουμπακια και να γινεται δουλεια. Ουτως η αλλως απο οτι καταλαβαινω και παλι κουμπακια θα πρεπει να παταω. Ε ας παταω ενα της τιβι και ενα του dualsense να τελειωνουμε, χωρις να εχω το αγχος οτι η γυναικα θα ανοιξει την τιβι και την ειχα στο hdmi του ps5 και θα ανοιξει και το ps5 και διαφορα αλλα τετοια κολπα :)
Δημήτρη έχεις και εσύ κάποια LG OLED σωστά; εγώ στην C9 έχω πάει στα hdmi settings της TV και έχω ενεργοποιησει το HDMI-CEC αλλά έχω απενεργοποημένο ένα υπο-setting που έχει να κάνει με το power state των συσκευών. Στο PS5 το έχω on (δεν το πειραξα τα νέα settings). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει το PS5 όταν ανοιγω την TV, ακόμα και αν το τελευταίο input που είχα ήταν το PS5 αλλά αν επιλέξω από τα inputs το ps5 τότε το ανοιγει αυτόματα.
Νομίζω αυτό είναι αρκετά βολικό.
Lefteris_X
15-04-2021, 18:55
Εγώ πάντως αυτό που κάνω στο ps4 είναι το εξης:
Ανοίγω τηλεόραση κ είναι στο κανάλι που την έκλεισα.
Πατάω το κουμπάκι απο Το ds4, ανοίγει η κονσόλα Κ αυτόματα η τηλεόραση δείχνει εικόνα από ps4.
Κ ομοίως όταν κλείνω το ps4, η τηλεόραση αυτόματα γυρνάει στο κανάλι που έβλεπα. Προσωπικά ετσι με έχει βολέψει απίστευτα.
Η αυτόματη αλλαγή στο κανάλι που έβλεπες δεν υποστηρίζεται από όλες τις τηλεοράσεις.
Δεν είναι κάτι δηλαδή που έκανες εσυ, έτσι είναι η τηλεόραση σου. (Τυχερός)
Δημήτρη έχεις και εσύ κάποια LG OLED σωστά; εγώ στην C9 έχω πάει στα hdmi settings της TV και έχω ενεργοποιησει το HDMI-CEC αλλά έχω απενεργοποημένο ένα υπο-setting που έχει να κάνει με το power state των συσκευών. Στο PS5 το έχω on (δεν το πειραξα τα νέα settings). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει το PS5 όταν ανοιγω την TV, ακόμα και αν το τελευταίο input που είχα ήταν το PS5 αλλά αν επιλέξω από τα inputs το ps5 τότε το ανοιγει αυτόματα.
Νομίζω αυτό είναι αρκετά βολικό.
Σε ευχαριστω πολυ! Θα το δοκιμασω!!
Giannis1979
15-04-2021, 19:25
Πρώτη μέρα που ήρθε το PS5 , το κάνω set up, βάζω υλικό να κατεβαίνει το βάζω Rest mode κλείνω τηλεόραση .
Πιο βράδυ παίρνω το controller του xbox να παίξω , πατάω κουμπί , ανοίγει xbox, ανοίγει TV, ανοίγει PS5 μένω μλακας εγώ για μικροδευτερολεπτα ,σκέφτομαι " Holy crap άνοιξε το PS5 με το controller του xbox, αν το κάνω βιντεάκι και το ανεβάσω youtube θα γίνω πλούσιος" .[emoji23][emoji23][emoji23]
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία , ξαναανοιγει το PS5, "αφεντικά και δούλοι , σκ@τ@ γινηκαμε ούλοι" σκέφτηκα , και σιγά σιγά άρχισα να συνηδητοποιω το μέγεθος της ουτοπίας .[emoji28]
Τα απενεργοποίησα όλα. Σιχτιρ[emoji2959]
Είμαι ο μόνος που δεν συμπάθησε ποτέ αυτούς τους αυτοματισμούς (τύπου HDMI-CEC); Θα πατήσω 2-3 κουμπιά παραπάνω και έγινε η δουλειά μου με τον παραδοσιακό τρόπο.
Ακόμα και το HDCP κλειστό το έχω (και καλά encrypted σήμα, αλλά μου είναι άχρηστο για gaming χρήση και ενίοτε προκαλεί προβλήματα).
Και στο networking/internet τα ίδια, καρφωτά IP/subnet/gateway/DNS, για να μην ψάχνομαι άδικα με αυτοματισμούς (DHCP) αν πάει κάτι στραβά (το IPv6 είναι αυτόματο, δεν έχω βρει τρόπο να κλείσει).
Ωραία είναι όλα αυτά στην θεωρία, αλλά με τόσους hardware vendors και τόσο διαφορετική ερμηνεία/υλοποίηση κοινά αποδεκτών πρωτοκόλλων της βιομηχανίας, πολλές φορές προκύπτουν bugs δυστυχώς.
Lefteris_X
15-04-2021, 20:39
Όταν η ΙΕΕΕ ξύνει μην πω τι, αυτά είναι τα αποτελέσματα.
jk_blue_tiger
15-04-2021, 23:01
Ρε παιδια τι στο καλο δηλαδη εξηγηστε μου τι δεν κανω καλα...
Με το HDMI link ανοιχτο ειναι δυνατον να ανοιξεις την τηλεοραση ΧΩΡΙΣ να ανοιξει το ρημαδι το PS5? Οτι επιλογη και να βαλω, απαξ και ειναι ενεργοποιημενο το hdmi link η κονσολα θα ανοιξει με το που ανοιξει η TV... μα ειναι δυνατον? Δηλαδη τι ακριβως σκεφτονται οτι καθε φορα που ανοιγω την τηλεοραση θελω να παιξω playstation??
Τι δεν κανω καλα μου λετε?
Βασικα το ξαναεβαλα στο off να τελειωνουμε...
Βασικα ποσο δυσκολο ειναι να λειτουργησει το HDMI link μονο οταν γυρναω την τιβι στο HDMI port που ειναι συνδεδεμενο το PS5... αυτο το απλο πραγματακι ρε παιδια... το ποιο λογικο. Και αντιστοιχα οταν ανοιγω το ps5 να πηγαινει η τιβι αυτοματα στο αντιστοιχο HDMI port... πολλα ζηταω?
Παλια λειτουργουσε σωστα (το ps4 με προηγουμενη tv κ ενισχυτη), τωρα με νεα tv κ ενισχυτη οχι, ουτε το 4 ουτε το 5.
12739
12740
12741
Κατα σειρα οι φωτο ειναι ps5, tv, hi-fi. αυτες τις ρυθμισεις εχω τωρα, με πρωτευον hdmi για την tv αυτο του otetv,
γιατι ερχομουν σπιτι κ εβλεπα την γυναικα να βλεπει otetv κ παρατηρουσα οτι το ps4 ηταν ανοικτο (καποιες φορες για ωρες).
Μου ελεγε οτι αλλες φορες το καταλαβαινε οτι ανοιγε, αλλες οχι, για να μην τσακωνομαστε για κατι που στο τελος-τελος δεν εφταιγε η ιδια,
τα απενεργοποιησα ολα κ ειμαστε μια χαρα, οταν θελω να ανοιξω τo ps5 παταω ενα κουμπι παραπανω για να αλλαξω hdmi θυρα στον ενισχυτη κ τελος.
Leon_DiZ
24-04-2021, 17:55
https://youtu.be/th3QsAreEeo
Leon_DiZ
27-04-2021, 13:32
Βγήκε ένα νέο stability update σήμερα
21.01-03.10.00
900MB
drifterx
27-04-2021, 13:44
Προκαλώ κάποιον από εμάς να καταλάβει τι σημαίνει ο κωδικός του firmware και πως αλλάζει σε κάθε update!
Lefteris_X
27-04-2021, 14:26
Όποιος ξέρει να διαβάζει τις ημερομηνίες του Σταρ Τρεκ (ιδιαίτερα από νεξτ τζενερεησον και μετά) αυτά τα νουμεράκια είναι παιχνιδάκι!!!
:P
WolfRathmA
27-04-2021, 14:56
HHmmm.... Για να δούμε...
21.01 ήταν η ώρα που σκέφτηκε να κάνει τις διορθώσεις και βρήκε 03 προβληματάκια μέχρι τις 10.00 το πρωί... (03.10.00)
Εχει 900ΜΒ update με το κλασικό improves system performance και ονομασία σιδηρόδρομο 21.01-03.20.00.04-00.00.00.0.0 :P
πάντως μια αλλαγή που διαπίστωσα αμέσως γιατί έχω πάνω από 9 παιχνίδια εγκατεστημένα είναι ότι πρώτη επιλογή στο game library είναι τώρα τα installed και μετά τα your collection
ώστε να βρίσκεις αμέσως τα παιχνίδια που δεν φαίνονται.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχει η αρχική οθόνη max 9 εικονίδια συν 2 για το store και το game library.
Επίσης firmware update έχει και το dualsense.
Lefteris_X
09-06-2021, 15:31
Γιατί με λένε Sony και ενώ είχα μια χαρά φακέλους στο PS4 (αφού κι εκεί μου πήρε μερικά χρόνια, ενώ είχα φακέλους μια χαρά στο PS3), είπα να τα γ@μήσω όλα στο PS5 με το δήθεν πρωτοποριακό UI/UX.
Τρομάρα της.
ΥΓ: 3 εικονίδια: ξέχασες το ξεχωριστό εικονίδιο PS Plus! Μαέστροι στο UI/UX desing (not).
Το plus εικονίδιο (όπως και το Now επίσης) καθώς και τα media gallery και remote play ανήκουν στα 9 ενδιάμεσα που είναι για τα παιχνίδια,
αν δηλαδή τρέξεις 9 παιχνίδια το εικονίδιο θα χαθεί μέχρι να πας στο game library και να μπεις στο Plus οπουδήποτε, deals κλπ
τότε και μόνο τότε θα στο εμφανίσει ως πρώτο (δεύτερο δίπλα στο store που δεν το κουνάει τίποτα) μέχρι φυσικά να ξαναχαθεί αν ξανατρέξεις 9 παιχνίδια.
Lefteris_X
09-06-2021, 15:43
Α, ευχαριστώ για την διευκρίνιση τότε Οδυσσέα.
Μα πόσο κ*λος τα έχει κάνει η Σονυ πχια; :P :P
Πάλι καλά να λες γιατί στα αμερικανάκια δεσμεύει ακόμη ένα εικονίδιο οπότε μένουν 8 για τα παιχνίδια,
Βρίσκεται μονίμως δεύτερο δίπλα στο Store.
Explore λέγεται και πατώντας το σε οδηγεί σε trailer, προσφορές, καινούριες κυκλοφορίες κλπ,
π.χ. τώρα έχει πρώτο πρώτο το Reveal Livestream για το καινούριο Battlefield που είναι για αργότερα σήμερα στις 6 το απόγευμα.
https://i.imgur.com/IMFuSur.jpg
Lefteris_X
09-06-2021, 16:30
Στις 5 ή στις 6;
Διάβασα 3μμ BST δηλαδή 5μμ ώρα Ελλάδος. Μπάχαλο τα έκανα;
Διορθώνει και κατι αλλα ψιλα
Version: 21.01-03.20.00
We've updated the DualSense wireless controller device software to improve stability.
We've fixed an issue that restricted the functionality of some screens when the screen reader was enabled.
We've fixed an issue where games that you've hidden on PS4 were not hidden on PS5.
We've made the process of copying games from USB extended storage to console storage in the game library more stable.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να έχει η αρχική οθόνη max 9 εικονίδια συν 2 για το store και το game library.
Λείπει αυτή εδώ η επιλογή:
https://manuals.playstation.net/document/en/ps4/settings/limitnumber.html
Στην ουσία είναι enabled αυτό το limit by default και δεν υπάρχει επιλογή disable... αγάλι-αγάλι θα φτάσουν το PDM! :P
- - - Updated - - -
We've made the process of copying games from USB extended storage to console storage in the game library more stable.
Τι εννοεί εδώ; Ότι κράσαρε πιο πριν;
Κάτι για αργή ταχύτητα μεταφοράς είχα διαβάσει...
Leon_DiZ
17-06-2021, 16:33
https://twitter.com/PlayStation/status/1405510675426906113?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5 Etweetembed%7Ctwterm%5E1405510675426906113%7Ctwgr% 5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=
Ανακοινώθηκε η πρώτη beta για το σύστημα. Πρέπει να κάνετε register αλλά επειδή είναι για συγκεκριμένες χώρες βγάζει error σε εμάς.
Νομίζω μας κάνει redirect αυτόματα
Giannis1979
18-06-2021, 06:52
Εμένα μου έστειλαν πρόσκληση να συμμετέχω αλλά δεν πρόκειται να γίνω beta tester.
Το είχα κάνει στο xbox παλιότερα και είχα bugs.
Fixed firmware μόνο!
Leon_DiZ
08-07-2021, 12:19
Βγήκε νέο update 21.01-03.21.00
Ανοίγεις την κονσόλα και τι βλέπεις, firmware update που δεν κάνει τίποτα :P
edit: Λεωνίδα μαζί ποστάραμε, δεν έχει να κάνει με το post σου, απλά μόλις άνοιξα το PS5 και βλέπω πάνω δεξιά την ειδοποίηση εκνευρίστηκα. :P
Lefteris_X
08-07-2021, 12:25
Και είναι 902.4 ΜΒ τρομάρα του κιόλας!
Πάλι καλά να λέμε που δεν είχε update και το χειριστήριο. :P
Κι εγώ απορία το έχω γιατί ζητάει 900MB για moar stability...
Πάντως ειλικρινά ελπίζω σε κάθε stability update μπας και πάψει να βγάζει κάποια errors. Αλλά δυστυχώς τα ίδια Παντελάκη μου κάθε φορά.
Τελικά είναι huge QoL update, δεν αφορά μόνο τον SSD:
1420702050388742145
Με γαργαλάει να βάλω την beta... ξέρει κανείς αν υποστηρίζεται η Ελλάδα; (είδα κάτι ξένες χώρες, αλλά όχι την δική μας)
Ωραίο αλλά θα περιμένω να βγει επίσημα σε 3-4 βδομάδες για όλους, δεν ξαναβάζω beta firmware όπως έκανα στο PS4.
Lefteris_X
29-07-2021, 21:38
Δεν είναι η ώρα ακόμα για SSD.
Όταν βγάλει η Σονυ την επίσημη λίστα με τους προβλεπόμενους δίσκους, τότε τα ξαναλέμε.
Χωρις επισημότητα και ανάληψη ευθύνης για τους προτεινόμενους δίσκους, κανείς δεν πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη.
VRR (και ALLM) δεν βλέπω πουθενά...
12804
Ετσι μπραβο. Οχι αυτο το αίσχος που ηταν πριν
Αμήν! Πήξαμε με τις tacked-on καρτέλες παντού. :P
Leon_DiZ
14-09-2021, 16:07
PS5’s September System Software Update launches globally tomorrow (https://blog.playstation.com/2021/09/14/ps5s-september-system-software-update-launches-globally-tomorrow/)
https://youtu.be/JcpCjXiA47I
Αληθεια τωρα, οι φακελοι γιατι ειναι κατι τοσο δυσκολο?
Αληθεια τωρα, οι φακελοι γιατι ειναι κατι τοσο δυσκολο?
Απαιτούν assembly/Demoscene programming! (πλάκα κάνω)
Γενικά από το PS4 και μετά ο προγραμματισμός του UI είναι παιχνιδάκι, σαν να στήνεις ιστοσελίδα με JavaScript ένα πράγμα:
https://news.softpedia.com/news/The-PS4-UI-Is-Built-Using-WebGL-a-Web-3D-Graphics-Technology-400937.shtml
Στο PS3 το XMB ήταν σε C++, οπότε σαφέστατα πιο δύσκολο.
Έχουμε μπλέξει με Κουλομαρίες στην Ιαπωνία φαίνεται! :P
Ωραία να δοκιμάσουμε και το 3D audio τι λέει.
το 3D audio δεν καταλαβαινω, εχει νοημα αν πανω στην TV εχεις συνδεσει home cinema ενισχυτες κλπ ή ειναι απλα για τα speakers της TV?
jk_blue_tiger
14-09-2021, 17:36
το 3D audio δεν καταλαβαινω, εχει νοημα αν πανω στην TV εχεις συνδεσει home cinema ενισχυτες κλπ ή ειναι απλα για τα speakers της TV?
Το 2ο.
Once enabled in the Sound menu, this feature transforms standard two-channel TV speaker audio into three-dimensional sound
Conjure7
14-09-2021, 19:39
Οκ....Και ποιές τηλεοράσεις το υποστηρίζουν αυτό;
Ασε που οι περισσότερες καινούργιες έχουν κάτι ηχεία - μην πω τι - για να ωθήσουν σε αγορά συστήματος ήχου. Και καλά το κάνεις για το σαλόνι αλλά σε ένα υπνοδωμάτιο - playroom;
Οκ....Και ποιές τηλεοράσεις το υποστηρίζουν αυτό;
Ασε που οι περισσότερες καινούργιες έχουν κάτι ηχεία - μην πω το - για να ωθήσουν σε αγορά συστήματος ήχου. Και καλά το κάνεις για το σαλόνι αλλά σε ένα υπνοδωμάτιο - playroom;
Όλες με stereo ηχεία, όπως και τα stereo ακουστικά.
Δεν υπάρχει περιορισμός στο 3D audio ότι παίζει με συγκεκριμένες μάρκες μόνο. Αλγόριθμος είναι.
Ωραιο πραγμα που άλλαξαν οι τροπαιολίστες. Γιατι πριν ηταν εντελως για αυγολέμονους
Θελει ακομα καποιες βελτιωσεις αλλα ενταξει μην γκρινιάζουμε για ολα
Και το trophy tracker υπερχρήσιμο για μας που τα κυνηγάμε
Και μόνο που βάλανε ξεχωριστά εικονίδια για τα παιχνίδια φτάνει για μένα.
Λευκό για τα PS5 και μαύρο για τα PS4, επίσης ξεχωριστά εικονίδια για το ίδιο παιχνίδι αλλά διαφορετικό region.
Το 3d audio για την τηλεόραση είναι αρκετά μέτριο μην πω κακό. Το δοκίμασε κάνεις;
Βασικά εγώ δεν καταλαβαίνω καν διαφορά.
Είναι για τον φούτσο τα ηχειάκια των σύγχρονων τηλεοράσεων (υπέρλεπτες χωρίς bezels), οπότε μην περιμένετε και πολλά...
nikosarg
19-09-2021, 13:52
Συμφωνώ, τα ηχεία των τηλεοράσεων είναι απλά για καθημερινή τηλεόραση, όχι παιχνίδια. Με τα pulse3d που έχω το 3d audio κάνει διαφορά. Με καλύτερα ακουστικά θα είναι σίγουρα ακόμα πιο αποδοτικό.
Να πω το full story. Στο nba 2k που το έβαλα με τα ηχεία της tv + ήχο σύστημα 2.1 ακούω τον ήχο γενικά αρκετά καλό αλλά η ομιλία είναι λες και μιλάει από το διάστημα και πολύ συμπιεσμένο σαν ήχο. Τα gold wireless που έχω είναι άλλη φάση βέβαια
Lefteris_X
19-09-2021, 14:22
Η ενεργοποίηση 3D Audio για εμένα έχει μόνο νόημα σε όσα παιχνίδια το υποστηρίζουν.
Δηλαδή, κατά την διάρκεια του development έχει σχεδιαστεί ο ήχος από default να είναι 3D.
Ειδάλλως, σε όλα τα άλλα παιχνίδια με "κλασικό" ήχο η ενεργοποίηση του 3D Audio (ουσιαστικά είναι forced 3D) παρουσιάζει εφάμιλλα αποτελέσματα όπως πριν 30-35 χρόνια που αποκτήσαμε Dolby Surround 2.0 και είχαμε τα ΙΔΙΑ "κουλά" όπως "η ομιλία είναι λες και μιλάει από το διάστημα" που ανέφερε ο Πάρης.
Ταπεινή μου άποψη, δεν αξίζει να το ενεργοποιούμε πουθενά αλλού εκτός από παιχνίδια που υποστηρίζουν 3D ήχο by default.
Conjure7
19-09-2021, 16:30
Εγώ νομίζω στο cyberpunk άκουσα μια διαφορά. Όχι κάτι τρομερό. Ίσως να είναι είναι και placebo.
https://www.ign.com/articles/ps5-update-may-increase-framerate
Sony Hypes Up Future PS5 System Updates
https://gamerant.com/ps5-system-updates-sony-hype-new-features/
It appears that Sony isn’t done with PS5 updates, either. Judging by an interview on the official PlayStation Blog with Hideaki Nishino, Sony’s SVP of Platform Experience, some exciting things are in the works. When asked about what the Platform Experience team is working on next for future updates, Nishino replied, "...when I look back at the list of things we need to do, there’s a lot. There’s a lot the community is asking for as well. I want to say in the Japanese way, I’m diligently working on these lists and there will be more coming out in the future."
In Samurai we trust! :D
WolfRathmA
07-10-2021, 17:14
New PS5 Update 21.02-04.02.00.02-00.00.00.0.0 Offers Improved System Performance (https://mp1st.com/news/new-ps5-update-21-02-04-02-00-02-00-00-00-0-0-offers-improved-system-performance)
Αρχισαν να σκάνε τα VRR update στις Sony τηλεοράσεις οπότε το επόμενο PS5 major update θα περιλαμβάνει και VRR/ALLM. (http://www.ps4forums.gr/vb/showthread.php/12493-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-TV-PS5-edition-%284K-HDR-HDMI-2-1-%CE%BA%CF%84%CE%BB%29?p=703041&viewfull=1#post703041)
https://i.imgur.com/JgYnRNm.jpg
Giannis1979
13-10-2021, 15:11
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν θα υποστηρίζει ταυτόχρονα 120hz και RT (ένα από τα 2 όχι και τα 2 ταυτόχρονα) .
Θα τσεκάρω το βράδυ με το black ops και θα πω.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αρχισαν να σκάνε τα VRR update στις Sony τηλεοράσεις οπότε το επόμενο PS5 major update θα περιλαμβάνει και VRR/ALLM. (http://www.ps4forums.gr/vb/showthread.php/12493-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-TV-PS5-edition-%284K-HDR-HDMI-2-1-%CE%BA%CF%84%CE%BB%29?p=703041&viewfull=1#post703041)
https://i.imgur.com/JgYnRNm.jpg
Απο οτι διαβαζω η συγκεκριμενη δυνατοτητα ειναι ακομα σε μπετα μορφη και απενεργοπιει το local diming οταν ενεργοποιειτε
In statements made to FlatpanelsHD Sony warns that the first VRR firmware is not final: "VRR has not been officially released for BRAVIA TVs.
You can choose the VRR mode in the TV menu, but you may experience bugs.
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1633063112
Leon_DiZ
20-10-2021, 13:19
Κυκλοφόρησε το 21.02-04.03.00
WolfRathmA
21-10-2021, 14:56
Τα endorsements υποστηρίζονται από κανένα παιχνίδι; Τα έχει δοκιμάσει κανείς πουθενά;
Τα endorsements υποστηρίζονται από κανένα παιχνίδι; Τα έχει δοκιμάσει κανείς πουθενά;
Εννοείς τα accolades; Δεν έχουν βγει και πολλά next-gen MP games... ψιλο-ξηρασία γενικώς.
WolfRathmA
21-10-2021, 15:04
Εννοείς τα accolades; Δεν έχουν βγει και πολλά next-gen MP games... ψιλο-ξηρασία γενικώς.
Ναι αυτό.
Α, νόμιζα ότι ήταν και για παλιότερα παιχνίδια και για PS4 δηλαδή.
Νομίζω στο COD Warzone πρέπει να το έβαλαν.
Ναι αυτό.
Α, νόμιζα ότι ήταν και για παλιότερα παιχνίδια και για PS4 δηλαδή.
Νομίζω στο COD Warzone πρέπει να το έβαλαν.
Αν πήρε σχετικό patch, τότε ναι. Αυτόματα δεν μπορεί να πάρει σχετική υποστήριξη.
ΥΓ: Προσωπικά βαριέμαι και να ασχοληθώ έτσι όπως έχει γίνει το MP community...
jk_blue_tiger
21-10-2021, 16:14
Οταν τελιωσεις καποιο γυρο mp, εκει που βλεπεις στο report τα διαφορα psn id's, πατας επανω σε αυτο που σε ενδιαφερει,
σου βγαζει 2 επιλογες player profile & accolades, διαλεγεις προφανως accolades κ δινεις οτι θες με το R3.
Να ξερεις οτι εαν δεν το κανεις εκεινη τη συγκεκριμμενη χρονικη στιγμη, δεν μπορεις εκ των υστερων οταν το θυμηθεις να το δωσεις.
Υπαρχουν καποιοι περιορισμοι, περισσοτερα εδω (https://www.playstation.com/en-us/support/games/ps5-accolades/):
https://www.youtube.com/watch?v=IbyLDHkGpJc
Τώρα που είναι πλέον και επίσημα το VRR στις Sony τηλεοράσεις να περιμένουμε σύντομα και το ανάλογο firmware update στο PS5 :yes:
http://www.ps4forums.gr/vb/showthread.php/12493-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-TV-PS5-edition-%284K-HDR-HDMI-2-1-%CE%BA%CF%84%CE%BB%29?p=704328&viewfull=1#post704328
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20211208/02db694e7df6b7597e92431598734049.jpg
https://i.imgur.com/Ex4rfLx.jpg
Πότε δηλαδή θα βγει το καινούριο μεγάλο firmware update;;;
Πότε δηλαδή θα βγει το καινούριο μεγάλο firmware update;;;
Μετά την Όμικρον (βράσε όρυζα δηλαδή)! :P
Leon_DiZ
23-03-2022, 11:07
Θα κυκλοφορήσει σήμερα το νέο update για την κονσόλα, το VRR θα μπει "τους επόμενους μήνες"
PS5 and PS4 System Software Updates release globally today (https://blog.playstation.com/2022/03/23/ps5-and-ps4-system-software-updates-release-globally-today/)
Aυτο το VRR εμενα με φοβιζει και πειτε με περιεργο...
Με φοβιζει απο την αποψη οτι ειναι μια ωραια δικαιολογια για τους devs να μην χολοσκανε και πολυ με τα framerates.
Δηλαδη πολλες φορες εχω σκεφτει οτι το PS5 υπερτερει στο performance σε σχεση με το ΧΒΟΧ εξαιτιας του γεγονοτος οτι στο τελευταιο, το VRR μπαλωνει την κατασταση.
Ειμαι λοιπον περιεργος, οταν βγει το VRR στο PS5, αν συνοδευτει απο πληθος παιχνιδιων με κακο framerate, ε δεν θα ειναι τυχαιο...
FurionMike
23-03-2022, 12:42
η καλυτερη προσθηκη για εμενα , γιατι το library και που βγαλανε τους customizable φακελους με τρελαινει!...
Now you can keep the games or apps you choose on your home screen.
When focused on a game or app, press the options button to open the options menu, and select [Keep in Home]. The games and apps you choose to keep will stay on your home screen.
You can keep a maximum of 5 games and apps on each home screen
You can now have three more games and apps appearing on your home screen.
Conjure7
23-03-2022, 13:47
Περιμένω κι άλλο feedback σας σχετικά με το update. Εγώ ακόμη το περιεργάζομαι και δεν μπορώ να καταλήξω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο. Κάθε αλλαγή και δύσκολη στην αρχή άραγε;
Εκ πρώτης όψεως η friendlist / parties / messages αλλαγή μου φαίνεται πολύ καλύτερη υλοποίηση. Κάνει σωστό διαχωρισμό για μένα.
Παιδιά αν ψαξετε για ενημέρωση την βγάζει ήδη
Conjure7
23-03-2022, 14:28
Τί στο καλό ρε; πάω να παίξω online και μου πετάει "join PlayStation plus" ρε!
Τέλεια! Έχει πέσει το psn τελικά.
nikosarg
23-03-2022, 15:54
Aυτο το VRR εμενα με φοβιζει και πειτε με περιεργο...
Με φοβιζει απο την αποψη οτι ειναι μια ωραια δικαιολογια για τους devs να μην χολοσκανε και πολυ με τα framerates.
Δηλαδη πολλες φορες εχω σκεφτει οτι το PS5 υπερτερει στο performance σε σχεση με το ΧΒΟΧ εξαιτιας του γεγονοτος οτι στο τελευταιο, το VRR μπαλωνει την κατασταση.
Ειμαι λοιπον περιεργος, οταν βγει το VRR στο PS5, αν συνοδευτει απο πληθος παιχνιδιων με κακο framerate, ε δεν θα ειναι τυχαιο...
Το παραπανω σχολιο ειναι πολυ ευστοχο, τον ιδιο προβληματισμο εχω και εγω γιατι ειναι το vrr δεν ειναι πανακεια, ειναι το υστατο δυνατο μετρο οταν πρακτικα η μηχανη του εκαστοτε παιχνιδιου εχει αποτυχει και τα εχει βρει σκουρα. Ολα αυτα απλα κανουν τους developers χαλαρους και το optimization παει περιπατο. Το ταλεντο στο optimization και low level programming εχει παρει την κατιουσα και αυτα δεν βοηθανε. Εχοντας υπαρξει lead developer για κωδικα real time συστηματων ο ιδιος (οχι παιχνιδια, μην παρεξηγηθω), μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι το optimization για τις μηχανες των παιχνιδιων ειναι πολυ δυσκολη δουλεια, που απαιτει γνωση, πειραματισμο, ταλεντο και κυριως χρονο. Με αυτα και αυτα θα βγαινουν παιχνιδια στο τσατρα πατρα και αφηνουμε το vrr να μπαλωσει την κατασταση.
Παιδιά μια ερώτηση. Σε TVs που υποστηρίζουν VRR αλλά με hdmi 2.0 θα δουλεύει άραγε? Ή δεν θα αξίζει τον κόπο?
Christos33
23-03-2022, 16:07
Τί στο καλό ρε; πάω να παίξω online και μου πετάει "join PlayStation plus" ρε!
Τέλεια! Έχει πέσει το psn τελικά.Εσένα βγαζει αυτο εμενα μου βγαζει αλλο σφάλμα κ δεν μπορεί να συνδεθεί online στα παιχνίδια ενω λεει ότι ειναι οκ ,αντε να βγάλεις ακρη [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Conjure7
23-03-2022, 16:23
Εντάξει παιδιά. Κάπου ώπα. Δεν έχουν όλοι monitors με 2.1 hdmi. Δεν μπορεί τα πάντα να δουλεύουν μόνο για αυτούς. Θα εκτεθούν αν λειτουργήσουν κατ' αυτόν το τρόπο.
Απ' όσο γνωρίζω μόνο με 2.1 μπορείς να πάρεις vrr.
^^ συμφωνω και επαυξανω. Αλλα οσο το 2.1 γινεται πιο διαδεδομενο και προσιτο, τοσο πιο πολυ τους παιρνει να τεμπελιασουν. Επισης με τοσα modes που βαζουν στα παιχνιδια ε σου λεει ολο και κατι θα σε βολεψει.
Conjure7
23-03-2022, 17:12
Ε δε θέλω να το πιστέψω. Διότι 2.1 hdmi port έχουν τηλεοράσεις από 50" και άνω. Εγώ κατά 95% παίζω σε μια 43 άρα, μοντέλο 21, που πήρα τον Αύγουστο. Θέλω να πω δεν παίζουμε όλοι σε μεγάλες οθόνες κι από την άλλη δεν αλλάζουμε τηλεοράσεις κάθε 2-3 χρόνια. Για μένα, πλέον, ούτε καν κινητά.
Giannis1979
23-03-2022, 18:19
Το VRR εξαλείφει το tearing παιδιά δεν διορθώνει το frame rate .
Το παιχνίδι δείχνει πολύ πιο ομαλό γιατί δεν υπάρχουν τα “σπασίματα” στα γραφικά και τα jaggies από το μη συγχρονισμό στα frames τηλεόρασης και κονσόλας .
Αυτό κάνει that’s it.
Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το VRR με το effort των devs για ένα σταθερό παιχνίδι.
Ένα παιχνίδι που συνεχώς χάνει frames θα φαίνεται και με VRR και χωρίς απλώς στην πρώτη περίπτωση θα είναι καλύτερο.
nikosarg
23-03-2022, 22:24
Το tearing προκυπτει οταν το frame output της κονσολας (που καθοριζεται απο το framerate του παιχνιδιου) δεν συμβαδιζει με το refresh rate της οθονης. Με το vrr οταν η οθονη ειναι ας πουμε σε 60 hz refresh και το framerate του παιχνιδιου παιζει μεταξυ 45 - 60 fps ας πουμε, το vrr μπαινει στην εξισωση για να μην εχεις visible tearing στην οθονη σου. Χωρις vrr ο εκαστοτε developer ειναι υποχρεωμενος να κραταει το framerate του παιχνιδιου σταθερο για να μην υπαρχει το tearing με αποτελεσμα πολυ καλα optimized παιχνιδι που εχει σταθερο performance ακομα και σε δυσκολες σκηνες. Με το vrr να καλυπτει σε μεγαλο βαθμο το tearing πολλοι devs δεν θα δινουν το 100% στο optimization (ειδικα στα multiplatform παιχνιδια) με αποτέλεσμα οχι βελτιστο και κυριως σταθερο performance, τουλαχιστον αυτη ειναι η γνωμη μου.
Giannis1979
24-03-2022, 11:17
Το tearing προκυπτει οταν το frame output της κονσολας (που καθοριζεται απο το framerate του παιχνιδιου) δεν συμβαδιζει με το refresh rate της οθονης. Με το vrr οταν η οθονη ειναι ας πουμε σε 60 hz refresh και το framerate του παιχνιδιου παιζει μεταξυ 45 - 60 fps ας πουμε, το vrr μπαινει στην εξισωση για να μην εχεις visible tearing στην οθονη σου. Χωρις vrr ο εκαστοτε developer ειναι υποχρεωμενος να κραταει το framerate του παιχνιδιου σταθερο για να μην υπαρχει το tearing με αποτελεσμα πολυ καλα optimized παιχνιδι που εχει σταθερο performance ακομα και σε δυσκολες σκηνες. Με το vrr να καλυπτει σε μεγαλο βαθμο το tearing πολλοι devs δεν θα δινουν το 100% στο optimization (ειδικα στα multiplatform παιχνιδια) με αποτέλεσμα οχι βελτιστο και κυριως σταθερο performance, τουλαχιστον αυτη ειναι η γνωμη μου.
Πολύ σωστά τα λες γενικά αλλά κανείς ένα λάθος.
Το ότι το VRR εξαλείφει το tearing δεν σημαίνει ότι δεν θ σε ενοχλούν τα frame drops.
Θα σε ενοχλούν σχεδόν το ίδιο.
Απλά η εικόνα θα είναι πιο smooth χωρίς σπασίματα στα γραφικά.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Lefteris_X
24-03-2022, 11:36
To φαινόμενο του tearing δεν εμφανίζεται επειδή τα frames δεν συνάδουν με το refresh rate μιας οθόνης.
Όπως είπε ο nikosarg πιο πάνω, όλες οι οθόνες LCD/OLED κλπ έχουν καθορισμένο rate (fixed) σε αντίθεση με τις CRT (που είχαν ελεύθερο).
Έτσι λοιπόν (θα το γράψω μπακαλίστικα) οι περισσότερες σύγχρονες οθόνες-TV λειτουργούν σε 4 περίπου fixed frame rate (29,κάτι / 30 / 59,κάτι / 60). Τα παιχνίδια οφείλουν να σέβονται αυτό το frame rate. Όταν δεν το σέβονται, κοινώς πέφτει το frame rate από τις τιμές των fixed rates των οθονών-TV, τότε ο χρήστης-θεατής βλέπει με τα μάτια του τα frame drops.
Το tearing είναι κάτι τελείως διαφορετικό: αρκετές φορές οι developers επιλέγουν (αλλιώς: έτσι έφτιαξαν τον κώδικα στο engine) να γίνεται render η εικόνα ενός παιχνιδιού σε "τμήματα", συνήθως σε 3 (σπανιότερα σε περισσότερα τμήματα). Χωρίζουν ουσιαστικά την εικόνα σε ένα μεγάλο κεντρικό τμήμα (εκεί που συνήθως εστιάζουν τα μάτια του παίκτη) και σε δύο "λωρίδες" στο πάνω και κάτω τμήμα της εικόνας. Σε "βαριά σημεία" του παιχνιδιού (αλλιώς: εκεί που το engine ζορίζεται να αποδώσει το fixed rate της οθόνης-TV), επιλέγει ο developer να γίνεται render σε fixed rate το κεντρικό τμήμα της εικόνας, και τα άλλα 2 τμήματα πάνω-κάτω να έχουν frame drops.
Αυτό είναι το φαινόμενο "tearing", δηλαδή "σχίζεται" η συνολική εικόνα επειδή το κεντρικό τμήμα διατηρεί το fixed frame rate, ενώ τα άλλα τμήματα έχουν frame drops.
Όταν η οθόνη-TV έχει VRR (και ταυτόχρονα η κονσόλα), τότε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η εικόνα και μαζί της η οθόνη-TV αυτορυθμίζονται στιγμιαία στο frame rate του τμήματος με το χαμηλότερο frame rate (αρκεί να είναι πάνω από 40-45 fps)......κι έτσι όλα τα "τμήματα" γίνονται refresh με το ίδιο -χαμηλότερο- frame rate.
Για την ιστορία, η "διάσπαση" σε ξεχωριστά τμήματα εικόνας στο rendering δεν είναι κάτι το νέο, γίνεται πάνω από 25 χρόνια (θα μπορούσα να πω περισσότερα). Ένα παράδειγμα είναι το Jak & Daxter 2 στο PS2 που είχε με το "καλημέρα" (αρχική οθόνη) tearing.
Οπότε μπορεί ένα παιχνίδι:
- να γίνεται render σε ολόκληρη την εικόνα (1 τμήμα όλη) και να έχει σταθερό frame rate, οπότε δεν υπάρχει tearing ούτε frame drops
- να γίνεται render πάλι σε ολόκληρη την εικόνα (1 τμήμα) αλλά να πέφτει το frame rate, αρκεί να είναι άνω των 40-45 fps (που είναι χαμηλότερο από το fixed frame rate 59,κάτι / 60), όπου εκεί επεμβαίνει το VRR και συγχρονίζεται η οθόνη-TV στο χαμηλότερο frame rate. Τα μάτια του παίκτη δεν βλέπουν frame drops αλλά βλέπουν χαμηλότερη "ροή" στην κίνηση, λόγω του χαμηλότερου frame rate από το fixed της οθόνης-TV.
- να γίνεται render τμηματικά (πχ. σε 3 τμήματα) και να γίνονται frame drops = εμφανίζεται το tearing καθώς το κεντρικό τμήμα κρατάει το fixed rate ενώ τα άλλα 2 τμήματα παρουσιάζουν frame drops. Επεμβαίνει το VRR και έτσι εξαλείφεται το tearing, όμως το χαμηλότερο frame rate παραμένει = ο παίκτης βιώνει και πάλι χαμηλότερη ροή στο παιχνίδι.
- υποκατηγορία: να γίνεται render τμηματικά και ταυτόχρονα να υπάρχουν frame drops στο κεντρικό τμήμα μεταξύ 40-45 έως 60 fps και την ίδια στιγμή στα 2 τμήματα πάνω-κάτω της εικόνας τα frame drops να είναι ακόμα πιο κάτω από τα 40-45 fps πχ. να πέφτει το render στα 35 fps. Εκεί το VRR δεν μπορεί να κάνει τίποτα: ο παίκτης βλέπει και tearing και frame drops.
Είναι κομματάκι δύσκολο να περιγραφεί μέσω κειμένου η τεχνική VRR αν ο αναγνώστης δεν γνωρίζει πως λειτουργούν τα fixed frame rates, τι εστί double ή/και triple buffering, το πλήρες ή τμηματικό rendering της εικόνας.
ΥΓ: Για την ιστορία, το VRR δεν είναι κάτι καινούριο. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά νέος μαρκετινίστικος όρος μιας παλιάς τεχνικής στα πάνελ (τέλη 80s σε επαγγελματικά και ακριβά μόνιτορ για υπολογιστές) που λεγόταν "multisync", δηλαδή δυνατότητα συγχρονισμού του πάνελ σε μια γκάμα ρυθμών ανανέωσης οθόνης (refresh rate ή αλλιώς sync rate), από 15,5Hz έως 60/72/90Hz.
ΥΓ2: Είναι μια ΕΝΤΕΛΩΣ παρωχημένη τεχνική το VRR. Οι σοβαροί προγραμματιστές προτιμούν να κρατούν σταθερό (fixed) frame rate και να έχουν σκαμπανεβάσματα στην ανάλυση (resolution) της εικόνας.
Leon_DiZ
25-04-2022, 22:17
Variable Refresh Rate support for PS5 is rolling out this week (https://blog.playstation.com/2022/04/25/variable-refresh-rate-support-for-ps5-is-rolling-out-this-week/)
Astro’s Playroom
Call of Duty: Vanguard
Call of Duty: Black Ops Cold War
Destiny 2
Devil May Cry 5 Special Edition
DIRT 5
Godfall
Marvel’s Spider-Man Remastered
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
Ratchet & Clank: Rift Apart
Resident Evil Village
Tiny Tina’s Wonderlands
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Tribes of Midgard
Κάποια από τα παιχνίδια που θα το υποστηρίξουν με patch. Θα υπάρχει και η επιλογή να ενεργοποιήσουμε το VRR και σε παιχνίδια που δεν το υποστηρίζουν μέσω του μενού, αλλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανωμαλίες σε κάποια παιχνίδια
Tο VRR ενεργοποιήθηκε από μόνο του στο PS5 χωρίς να κάνει κάποιο update σήμερα.
12933
balabanis
27-04-2022, 14:13
Δοκίμασε κανείς κάποιο game?
Εγω εκανα καποιες δοκιμες αλλα μονο σε παιχνιδια τα οποια υποτιθεται δεν υποστηριζονται επισημα αλλα γινεται δουλεια με το αυτοματο VRR.
Δοκιμασα τα Cyberpunk και το Elden Ring.
Και στις 2 περιπτωσεις εγινε δουλεια, ιδιως στην περιπτωση του Elden Ring, υπαρχει σαφεστατη βελτιωση, αλλα φαινεται οτι "κατι δεν"... δηλαδη μοιαζει ρε παιδι μου με μπαλωμα, οχι με σωστη δουλεια. Παρατηρεις σπασιματα απλα ειναι πιο "γλυκα", λιγοτερο εντονα. Θα ηθελα να τα δοκιμασω και μετα απο επισημο patch, αλλα οπως το ειδα με την μεχρι τωρα εμπειρια μου, η καλυτερη λεξη για να το περιγραψω ειναι το μπαλωμα, κατι που εμενα προσωπικα δεν με καλυπτει.
Εγω εκανα καποιες δοκιμες αλλα μονο σε παιχνιδια τα οποια υποτιθεται δεν υποστηριζονται επισημα αλλα γινεται δουλεια με το αυτοματο VRR.
Δοκιμασα τα Cyberpunk και το Elden Ring.
Και στις 2 περιπτωσεις εγινε δουλεια, ιδιως στην περιπτωση του Elden Ring, υπαρχει σαφεστατη βελτιωση, αλλα φαινεται οτι "κατι δεν"... δηλαδη μοιαζει ρε παιδι μου με μπαλωμα, οχι με σωστη δουλεια. Παρατηρεις σπασιματα απλα ειναι πιο "γλυκα", λιγοτερο εντονα. Θα ηθελα να τα δοκιμασω και μετα απο επισημο patch, αλλα οπως το ειδα με την μεχρι τωρα εμπειρια μου, η καλυτερη λεξη για να το περιγραψω ειναι το μπαλωμα, κατι που εμενα προσωπικα δεν με καλυπτει.Σε εμένα πάντως το elden ring δεν παίζει. Χάνω τελείως την εικόνα. Σε αλλα δεν είχα θέμα. Όμως εγώ έχω TV με HDMI 2.0 η οποία υποστηρίζει Freesync. Αλλά ενεργοποιείται κανονικά η ρύθμιση απο το μενού του Ps5. Τώρα όμως δεν γνωρίζω εαν θα δουλεύει σε αυτά που θα υποστηρίζονται επίσημα. Στο Horizon δεν μου δημιούργησε το παραμικρό. Θα δοκιμάσω να κατεβάσω το Village και επίσης και το Death Stranding.
Μπορεί να κάνω και μαλ@@α που το δοκιμάζω. Πραγματικά δεν ξέρω.
Στάλθηκε από το M2102J20SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Θεμα συμβατοτητας δεν ειχα. (LG C9)
Και στα 2 που δοκιμασα το VRR δουλευε. Ηταν εμφανες γιατι ξερω τα σημεια που πεφτουν τα frames αισθητα και τα δοκιμασα και στα 2 παιχνιδια.
Θεμα συμβατοτητας δεν ειχα. (LG C9)
Και στα 2 που δοκιμασα το VRR δουλευε. Ηταν εμφανες γιατι ξερω τα σημεια που πεφτουν τα frames αισθητα και τα δοκιμασα και στα 2 παιχνιδια.Πιθανόν διότι εμένα δεν έχει 2.1 πρότυπο. Θα το δω μελλοντικά. Εαν πάντως γνωρίζει κάποιος στην περίπτωση αυτή τι γίνεται ας μου πει.
Tο VRR ενεργοποιήθηκε από μόνο του στο PS5 χωρίς να κάνει κάποιο update σήμερα.
12933
Εγω πάντως που άνοιξα εχτές την κονσόλα, δεν είδα επιλογή για vrr στα screen settings. Να φταίει που η tv μου δεν υποστηρίζει 2.1?
Εγω πάντως που άνοιξα εχτές την κονσόλα, δεν είδα επιλογή για vrr στα screen settings. Να φταίει που η tv μου δεν υποστηρίζει 2.1?
Ναι, πρέπει να το υποστηρίζει η τηλεόραση.
Παίδες το Apply to Unsupported Games το βάζουμε στο ON?
Λογικά ναι αφού λέει ο Δημήτρης πιο πάνω ότι κάνει δουλειά.
https://i.imgur.com/p7lxL8Q.jpg
ON μεχρι να δεις κατι περιεργο. Αν δεις το κλεινεις για το συγκεκριμενο παιχνιδι.
Giannis1979
28-04-2022, 17:32
Παιδιά το VRR μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε κάποια games , (cod,bf, και γενικά σε παιχνίδια με προβληματικό performance που αιμορραγούν frames όπως το Elden ring) αλλά και πολύ αχρηστο (και ζημιογόνο) όταν το παιχνίδι είναι καλό .
Μην ξεχνάτε ότι οι LCD/LED τηλεοράσεις που υποστηρίζουν 2.1 HDMI υποστηρίζουν VRR στερώντας το local dimming που είναι απαραίτητο για deep blacks και καλό image quality.
Θέλει σωστή διαλογή ανά παιχνίδι.
Δεν είναι ένα setting που απλά το γυρνάς στο on και τέλος.
Το post αφορά χρήστες Led τηλεοράσεων που υποστηρίζουν FALD όπως τη δίκη μου.
Για OLED δεν έχω ιδέα.
Giannis1979
06-05-2022, 19:10
Όσοι έχετε την XH90 και θέλετε να παίζετε μόνιμα σε VRR mode αλλά έχετε ξενερώσει με τα washed out χρώματα και τα γκρι μαύρα λόγω της απουσιας του local dimming δοκιμάστε τα παρακάτω Settings:
Brightness :MAX
Contrast :95
Gamma: 2
Black level: 50
Black adjust:off
Adv contrast enhancer off
Color:50
Hue:0
Color temperature: Expert 1
Live Color:off
Sharpness:50
Reality creation:off
Digital noise reduction: off
Μοtionflow off
Video signal :limited (στις τηλεοράσεις προσωπικά πάντα παίζω σε limited RGB γιατί δουλεύει πολύ πιο σωστά)
Έχω βάλει 2 κονσόλες δίπλα δίπλα τη μια σε Enhanced mode με local dimming και την άλλη σε VRR mode και έχω φάει τη μέρα μου για να βρω τα κατάλληλα settings ώστε όσο γίνεται να τα κανω match σε visual fidelity κάνοντας direct συγκριτικά σε πολλά παιχνίδια (cod vanguard , cod black ops, Valhalla, Village).
Με τα πιο πάνω settings τα εχω κάνει match σε ποσοστό άνω του 95% και μόνο σε πολύ σκοτεινά σημεία (πχ το entry του village στο dark forest) βλέπεις καλύτερο contrast στο Local dimming mode.
Σε όλα τα αλλά σημεία ανεξάρτητου φωτεινότητας χώρου , σημείου του παιχνιδιού ειναι σχεδόν ολόιδια.
Στην ουσία αλλάζουν 2 μόνο σημεία από τα calibration settings της τηλεόρασης , (που ομως απαιτούν το local dimming για να είναι accurate) το contrast από 90 σε 95 και το gamma από 0 σε 2.
Τίποτα άλλο.
Οποίος θέλει δοκιμάζει και νομίζω θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος σε σχέση με το washed out garbage που έβλεπε πριν .
Επίσης να ξέρετε κατόπιν θέλει νέο calibration το HDR από την κονσόλα από τη στιγμή που βάλετε τα settings, και πιθανότατα πολλά παιχνίδια από τα μενού τους γιατί προφανώς και αλλάζουν πράγματα.
Ωραίος θα το δοκιμάσω γιατί όντως στο VRR είναι πολύ washed out τα χρώματα σε 75XH9096.
Giannis1979
08-05-2022, 20:41
Ωραίος θα το δοκιμάσω γιατί όντως στο VRR είναι πολύ washed out τα χρώματα σε 75XH9096.
Το Contrast μπορείς να το αφήσεις και στο 90 που είναι το απολύτως accurate setting βάσει του calibration της TV.
Τη συντριπτική δουλειά την κάνει το gamma setting που από το 2.2 (0 στα settings της τηλεορασης) πηγαίνει στο 2 (2 στα settings της τηλεόρασης.
Μετά από μια καλή έρευνα στο Ίντερνετ είδα ότι το gamma είναι και personal preference αλλά και dark / bright room setting.
Το σύνηθες setting είναι 2.2 για HDR content αλλά μπορείς να το πας στο 2 αν έχεις dim εικόνα σε πολλές τηλεοράσεις λόγω απουσίας του local dimming χωρίς να χαλάσεις το calibration της τηλεόρασης και να χάσεις λεπτομερείς στις σκιές η στο φως.
Πρώτος μάγκας...το δοκίμασα και όντως μεγάλη διαφορα
Giannis1979
09-05-2022, 23:28
Να φανταστείς ψαχνόμουν στο Ίντερνετ για λύση στο θέμα και έπεσα σε αυτό το post με έναν τύπο να ισχυρίζεται ότι με αυτά τα settings κάνει copy το local dimming mode στο vrr.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220509/2beb152aac955efa147c813ff2179db1.jpg
Κατευθείαν ξήλωσα τη δεύτερη κονσόλα από το δωμάτιο της κόρης μου και την έβαλα δίπλα για να δω αν ισχύει και (όπως είναι λογικό αφού τα έχει όλα στο max, ενώ χρησιμοποιεί και enhancements που αφήνουν ίχνη στην οθόνη)το image ήταν oversaturated , με κάραbroken λευκά, και χρώματα και φυσικά δεν περνούσε για κανένα λόγο κανένα calibration test.
Κατόπιν βήμα βήμα φτάσαμε στην πηγή, και το calibration test περνούσε νερό όπως ακριβώς και στο dimming mode.
Έκανα μέχρι και local dining test σε 4Κ HDR στο you tube για να δω ακόμα και την ελάχιστη απώλεια σε μαύρο η σε contrast και σε πληροφορώ είναι πολύ μικρή .
Ένα μικρό λευκό dot να περιφέρεται σε black image ανάβει μια περιοχή σχεδόν 30 εκατοστά στην οθόνη.
Η τηλεόραση δυστυχώς έχει πολύ λίγα dimming zones , εμένα στις 65 ίντσες έχει 32 , εσένα στις 72 θα έχει λίγες παραπάνω (οι mini led έχουν κάπου 700-800 και εκεί η κουβέντα αλλάζει) αλλά η ουσία είναι ότι για να δεις deep black πρέπει να μην ανάβει τίποτα σε κάτι λιγότερο απο το 1/4 της οθονης.
Δες εδώ στο native app του you tube στην τηλεόραση που θα χρησιμοποιεί Local dimming νύχτα σε σκοτεινό δωμάτιο:
https://youtu.be/AYtvehF9-Z8
Επίσης δες αυτό:
https://youtu.be/k3UevKvP9RU
Σορυ αλλά αν δε μπορούμε να δούμε deep black σε ένα βίντεο σαν αυτό που στο καλό θα τα δούμε ;
Θα σου πω. Όταν πάρεις oled η μια καλή microled όταν θα έχουν χιλιάδες dimming zones .
Τέλος θα ήθελα να πω ότι μπορεί το VRR να θεωρούμε ότι απευθύνεται σε προβληματικά παιχνίδια αλλά τώρα που για κάποιες μέρες παίζω σταθερά μονο σε VRR mode θα πω ότι όλα τα λεφτά είναι το πως βελτιώνει τα καλά παιχνίδια ακόμα και αυτά που παίζουν σε 120fps.
Παίζεις black ops η vanguard σε 120fps σε πίστες όπως τη shipment η τη das haus με 30 άτομα μέσα και να πέφτουν bombing run, χειροβομβίδες, και σφαίρες από κάθε μεριά και στην οθόνη να είναι όλα κρύσταλλο , να στρίβεις μέσα στο χάος και με την ευαισθησία στο 12 και να βιώνεις ένα ασύλληπτο smoothness να μη χάνεις ούτε frame στα μάτια σου.
Αυτό ομολογώ δεν το περιμενα με τίποτα.
Το προόριζα μόνο για προβληματικά παιχνίδια τύπου Elden ring στην αρχή.
Πλέον δεν υπάρχει way back μετά από αυτό.
Έφαγα 2 μέρες απ τη ζωή μου αλλά χαλάλι.
Και εγω με ΧΗ90 μια που δοκιμασα το vrr και μια που το εκλεισα, χαλι μαυρο, ουτε μαυρο βασικα χαχα
Θα δοκιμασω ASAP της πολυτιμες συμβουλες του Giannis1979
Εγώ τόσο καιρό έπαιζα στο VRR mode της τηλεόρασης λόγο χαμηλού input lag και ας έχανα σε εικόνα γιατί η διαφορά στο input lag είναι μεγάλη. Με τις ρυθμίσεις του Giannis1979 έφτιαξε και η εικόνα οπότε κομπλέ. Το μόνο που άλλαξα είναι ότι έδωσα λίγο παραπάνω sharpness γιατί μου κάθεται καλύτερα στο μάτι. 90% παίζω σε απόλυτο σκοτάδι.
Giannis1979
10-05-2022, 11:34
Εγώ τόσο καιρό έπαιζα στο VRR mode της τηλεόρασης λόγο χαμηλού input lag και ας έχανα σε εικόνα γιατί η διαφορά στο input lag είναι μεγάλη. Με τις ρυθμίσεις του Giannis1979 έφτιαξε και η εικόνα οπότε κομπλέ. Το μόνο που άλλαξα είναι ότι έδωσα λίγο παραπάνω sharpness γιατί μου κάθεται καλύτερα στο μάτι. 90% παίζω σε απόλυτο σκοτάδι.
Το sharpness πρέπει να είναι στο 50 που είναι το neutral point στις Sony τηλεοράσεις . Σε άλλες είναι το 0.
Δεν πρέπει να ανεβαίνει γιατί δεν κάνει sharp όλη την εικόνα αλλά μόνο τα περιγράμματα των αντικειμένων προσθέτοντας artefacts και καταστρέφοντας το image .
Εγώ πριν χρόνια που δεν είχα ιδέα από calibration το είχα πάντα στο φουλ γιατί είναι μια πολύ ωραία οφθαλμαπάτη αν το μάτι σου δεν έχει συνηθίσει σε σωστή εικόνα.
Όταν μου είπανε και το έβαλα σε neutral point μου φαινόταν απαίσια η εικόνα και soft και έκανα μέρες να συνηθίσω.
Όταν συνηθίσεις όμως θα δεις ότι δεν υπάρχει επιστροφή .
Το σωστό είναι πάντα superior.
Βέβαια εγώ σου λέω απλά πως έχουν τα πράγματα εσυ κανείς ότι θέλεις [emoji846]
Καλά μήν φανταστείς. Το πήγα 55 η 60 δεν θυμάμαι ακριβώς. Στο Gran turismo που το δοκίμασα μου φάνηκε λίγο καλύτερο. Ίσως είναι όπως λες θέμα συνήθειας η απλά να έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Κατά τα άλλα οι ρυθμισεις σωτήριες
Οντως τελικα σε VRR σς ΧΗ90 εχει αρκετα μεγαλη διαφορα παιζoντας με τις ρυθμισεις και το Gama
Προστέθηκε και το ALLM (auto low latency mode)
Σε XH90 υποτίθεται ότι το ALLM πάει πακέτο με το VRR στο "Μορφή σήματος HDMI"?
https://i.imgur.com/5tmekLR.jpg
PS5 Folders, 1440p Support Part of New Beta Update Out Today (https://www.pushsquare.com/news/2022/07/ps5-folders-1440p-support-part-of-new-beta-update-out-today)https://images.pushsquare.com/d55ef49795c3a/2c84afce11dc30cb75dc45bb77992bfef491c546-scaled.900x.jpg
Lefteris_X
29-07-2022, 11:41
Κάτι άκουσα ότι το VRR δεν υποστηρίζεται στα 1440p;
Leon_DiZ
29-07-2022, 13:01
Κάτι άκουσα ότι το VRR δεν υποστηρίζεται στα 1440p;
Ναι, δεν έχει VRR, μόνο HDR από τα "extra".
Lefteris_X
29-07-2022, 15:43
Κλασική Σονυ δηλαδή.
Παιδιά αν υπάρχει κανένας κωδικός να περισσεύει θα τον ήθελα. Ευχαριστώ.
Leon_DiZ
07-09-2022, 16:02
Kυκλοφόρησε επίσημα η νέα έκδοση του λογισμικού.
https://blog.playstation.com/2022/09/07/new-ps5-system-software-update-is-out-globally-today/
https://youtu.be/LtYI2l89BKM
Τελευταία ενημέρωση λογισμικού συστήματος για κονσόλες PS5
Μια νέα ενημέρωση για το λογισμικό συστήματος στις κονσόλες PS5β’ κυκλοφόρησε στις 05/10/2022.
Χαρακτηριστικά λογισμικού συστήματος σε κονσόλες PS5
Ενημερώστε την κονσόλα PS5 με το πιο πρόσφατο λογισμικό συστήματος. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εδώ τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στην ενημέρωση. Μπορείτε να δείτε τον ηλεκτρονικό οδηγό χρήσης στο μενού Ρυθμίσεις της κονσόλας PS5.
Έκδοση: 22.02-06.00.01
Αυτή η ενημέρωση λογισμικού συστήματος βελτιώνει την απόδοση του συστήματος.
https://www.playstation.com/el-gr/support/hardware/ps5/system-software/
Lefteris_X
06-10-2022, 00:20
Πολύ περίεργα τα ελληνικά μου φαίνονται σε μηχανήματα χαχααχα.
500 χρόνια έχω συνηθίσει σε υπολογιστές 8-bit, 16-bit και Mac/PC/Linux/Amiga όπως και σε κονσόλες τα αγγλικά.
You cannot teach an old dog new tricks :P
Latest system software update for PS5 consoles
An update to the system software for PS5β’ consoles was released on 10/12/2022.
System software features on the PS5 console
Update your PS5 console with the latest system software. You can also check out the features that are available in the update here. You can view the online user’s guide in the PS5 console's Settings menu.
Version: 22.02-06.02.00
Στα Αγγλικά, για τυχόν παρεμβολές......:a045fgf:
https://www.playstation.com/en-us/support/hardware/ps5/system-software/
Lefteris_X
13-10-2022, 00:06
Μετάφραση: κλείνουμε τρύπες γιατί πλέον παίζει καλή μπάλα το jailbreak.
Διαθέσιμο το τελευταίο firmware update που ήταν μόνο beta μέχρι σήμερα, ψιλοτεράστιο 1.142GB
Discord Voice Chat, VRR support for 1440p, and additional UX
and social features give you more ways to play and connect with friends.
https://blog.playstation.com/2023/02/02/ps5-beta-introduces-discord-voice-chat-vrr-support-for-1440p-and-more/
https://www.youtube.com/watch?v=A2sHOKZCYkg
Επιτέλους μπορείς πλέον να κάνεις update τα χειριστήρια ασύρματα. Τους πήρε δύο χρόνια αλλά τελικά τα κατάφεραν. :P
Edit: του update το κάγκελο!
Εχει update και για το PSVR2 headset και για τα VR2 Sense χειριστήρια, ευτυχώς κι αυτά ασύρματα.
Conjure7
09-03-2023, 01:08
Η προσθήκη του discord είναι ιδιαιτέρως καλοδεχούμενη. Κακά τα ψέμματα. Όταν παίζεις online, crossplay τίτλους, με φίλους που μπορεί να είναι σε pc, το dc είναι εργαλείο.
Mου έβγαλε ένα περίεργο FW update στο ps5 χωρίς restart και χωρίς ενημέρωση τι περνάει και πια version είναι,
826mb ήταν και η version που έχω είναι 23.01-07.01.01.00-00.00.00.0.1
Βρήκα αυτό το link:
New update for PlayStation 5 now available
March 29, 2023 admin PlayStation 0
New update for PlayStation 5 now available
Sony released a new update for the PlayStation 5, but the installation and patch notes were presented in a different light. the file of 834 MB recreated the database and briefly changed the system software description.
the version 23.01-07.01.01.00-00.00.00.0.1 nor did it show that famous βthis system software update improves its performanceβ message. It just alerted the player with the phrase βyour PS5 software will be updatedβ, started a quick installation, configured the database as mentioned above, and that was it.
The update to the PlayStation 5, after all, must have changed small details that are only noticeable when players are navigating through the console’s interface. That is, stay tuned for more information throughout the day.
https://timesjar.com/new-update-for-playstation-5-now-available/
First World Problem αλλα μπορει η Σονυ να επιτρεψει τα over the air updates στα χειριστηρια?
Ειναι κανας μηνας τωρα που ολο λεω στο PS5 "αυριο" για να κανω update το firmware στα χειριστηρια μου... το οτι εκει που εχεις αραξει στον καναπε, εχεις βρει τη θεση σου, εισαι ετοιμος ρε παιδι μου, φαση "GO", ανοιγεις το PS5 και σου πεταει μηνυμα να κανεις update που σημαινει οτι πρεπει να σηκωθεις, να πας να βρεις τα καλωδια, να τα συνδεεις και μετα να φερνεις ενα-ενα τα χειριστηρια για αναβαθμιση ειναι ενα "δραμα"... ΔΡΑΜΑ σας λεω... η προσωποποιηση της ξενερας! :P
Lefteris_X
28-04-2023, 10:23
Αν δεν κάνω λάθος το τελευταίο update μεταξύ άλλων κάνει αυτό ακριβώς για τα joypad!
Ακριβώς! Το 7.00 firmware που βγήκε αρχές Μαρτίου υποστηρίζει μεταξύ των άλλων και over the air update των χειριστηρίων.
Wireless Device Update for DualSense Wireless Controller: You can now update the DualSense wireless controller device software with a wireless connection. If you have trouble updating the device software wirelessly, connect your controller to your PS5 console using the USB cable to update it. Youll be able to update wirelessly for the next update.
AXAXAXAXAXA
ΚΛΑΙΩ!!!
:P :P :P
Lefteris_X
28-04-2023, 10:51
Αντίστροφος Νόμος του Μέρφι;
Κάτι σαν: "όταν θέλεις διακαώς OTA updates στο joypad και δεν έχεις κάνει το τελευταίο update για πολύ καιρό επειδή δεν αντέχεις το σήκω απ' τον καναπέ-βάλε καλώδιο-κάνε update-βγάλε καλώδιο-κανακάτσε στον καναπέ, ε, αυτό είναι το update που σε γλιτώνει από όλο αυτό".
Παίξε Λόττο!
^^ Αν μου πειτε οτι φτιαξανε και τους φακελους (αποκλειεται) τοτε εφυγα στο προποτζιδικο αμεσα!
Lefteris_X
28-04-2023, 11:02
Αν είχε φακέλλους (σωστούς, πραγματικούς ala PS3/PS4) θα με έβλεπες ήδη να είμαι στο προπατζίδικο αχαχαχαχ!
Χαχαχα!!!
Δυστυχώς οι "φάκελοι" παραμένουν σε επίπεδο Library (τι να τους κάνεις εκεί) και όχι στην αρχική οθόνη (όπως και θα έπρεπε να είναι).
Lefteris_X
28-04-2023, 11:17
Ακόμα και αυτοί οι φάκελλοι στην library, επί της ουσίας δεν είναι φάκελλοι.
Πήγα μια φορά, έτσι για το γαμώτο, να δω πως λειτουργούν και πραγματικά απόρησα "είναι βλαμμένοι εκεί στην Sony Japan;"......διότι μόλις δημιουργείς νέο φάκελλο και πας να προσθέσεις τίτλους μέσα..........σου πετάει ΟΛΗ την βιβλιοθήκη των παιχνιδιών που έχεις (χύμα μαζί όλα τα αγορασμένα digital/physical και ps plus games) με αποτέλεσμα να πρέπει να σκρολάρεις ατελείωτα για να βρεις το/τα παιχνίδια που θες να προσθέσεις. Ουσιαστικά άχρηστοι δήθεν-φάκελλοι.
New PS5 Firmware Beta Starts Today, Bigger SSD and Dolby Atmos Support
https://www.pushsquare.com/news/2023/07/new-ps5-firmware-beta-starts-today-bigger-ssd-and-dolby-atmos-support
Έχουμε νέα beta έκδοση.
- DualSense wireless controller built-in mic and speaker audio enhancements
- Share Screen Interactions
- Adjust Brightness of PS5 Power Indicator
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ (https://blog.playstation.com/2024/02/06/ps5-beta-adds-dualsense-controller-sound-enhancements-and-share-screen-interactions/).